ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

Φωτογράφιση με στόχο την εκτύπωση – κορυφαίες συμβουλές

Πώς να χρησιμοποιήσετε την μηχανή Canon σας για να απαθανατίσετε στιγμές που θα είναι εξαιρετικές σε έντυπη μορφή.
Σε ένα δάσος, μια γυναίκα που κρατάει μια Canon EOS R100 γέρνει για να αποτυπώσει μια οικογενειακή φωτογραφία δύο παιδιών και ενός άντρα που φοράει ένα κίτρινο σκουφί.

Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν αν δεν είχατε φωτογραφίες από γάμους ή από άλλα σημαντικά γεγονότα; Μπορείτε να απαθανατίσετε και να διατηρήσετε τις καθημερινές στιγμές της ζωής σας, φωτογραφίζοντας και εκτυπώνοντας οικογενειακές φωτογραφίες. Οι εκτυπώσεις δίνουν απτή υπόσταση στις αναμνήσεις και δημιουργούν ενθύμια από οικογενειακές διασκεδαστικές στιγμές, αναμνηστικά από σημαντικές περιστάσεις και τέλεια δώρα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρώτο άλμπουμ φωτογραφιών που θα καταγράφει τους πρώτους μήνες του μωρού σας, το οποίο θα απολαμβάνουν όλοι για πολλά χρόνια. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο βιβλίο ιστοριών που θα λατρέψουν τα παιδιά, τις δικές σας ευχετήριες κάρτες ή ένα ημερολόγιο με οικογενειακές φωτογραφίες ως ιδιαίτερο δώρο σε συγγενείς και φίλους.

Για τη Vicky Baynton-Williams, τον σύζυγό της Ted και τα παιδιά της, Audrey και Rex, η φωτογράφιση αποτελεί συχνά οικογενειακή δραστηριότητα. «Είμαστε πραγματικοί φωτογράφοι», λέει η Vicky. «Βγάζω συνεχώς φωτογραφίες, είτε πρόκειται για εικόνες των παιδιών που φορούν αυτάκια πηγαίνοντας στο σχολείο είτε για εικόνες όπου αγκαλιάζονται στον καναπέ. Προσπαθώ να μην καταστρέφω αυτές τις μαγικές στιγμές, αλλά αν μπορώ να τρυπώσω και να τις απαθανατίσω, τότε το κάνω.» Όπως είναι φυσικό, οι ειδικές περιστάσεις απαιτούν πιο επίσημες φωτογραφίες. «Κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο, αφού στήσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, βγάζουμε μια οικογενειακή χριστουγεννιάτικη φωτογραφία», αποκαλύπτει η Vicky. «Φοράμε τα χριστουγεννιάτικα πουλόβερ μας, κάτι που, για να είμαι ειλικρινής, είναι απίστευτα αμήχανο. Αλλά κάθε χρόνο βλέπεις την εξέλιξη των παιδιών και το πώς μεγαλώνουν.»

Εδώ, η Vicky και η οικογένειά της μοιράζονται την εξόρμησή τους σε ένα δάσος της περιοχής τους για να τραβήξουν φωτογραφίες με μια μηχανή, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν σε έργα εκτύπωσης που έχουν στο πρόγραμμα. Επίσης, εξερευνούμε ορισμένα από τα θέματα που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τη φωτογράφιση για εκτύπωση.

Σε ένα δάσος, ένα νεαρό κορίτσι κρατάει μια Canon EOS R100, ενώ η μητέρα της γέρνει πάνω από τον ώμο της και της μιλάει.

Σε μια μηχανή όπως η Canon EOS R100, που είναι κατάλληλη για αρχάριους, οι αυτόματες καταστάσεις προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς να πρέπει να κατανοήσετε περίπλοκες ρυθμίσεις, κάνοντας τη φωτογράφιση πιο προσιτή και απολαυστική για τα μικρότερα μέλη της οικογένειας.

Επιλέγοντας την κατάλληλη μηχανή

Για τις λήψεις στο δάσος, η Vicky και η οικογένειά της χρησιμοποίησαν την compact mirrorless μηχανή Canon EOS R100. Είναι εύχρηστη και, χάρη στα βοηθητικά μενού με την καθοδήγηση, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε πολλά για τη φωτογραφία για να τραβήξετε υπέροχες λήψεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις καταστάσεις ειδικής σκηνής για να βελτιστοποιήσετε τις ρυθμίσεις σας για το θέμα που φωτογραφίζετε, είτε πρόκειται για νυχτερινό πορτραίτο είτε για τοπίο είτε για μια κοντινή λήψη. Η λειτουργία Δημιουργικής υποβοήθησης σάς βοηθά να δημιουργήσετε γρήγορα ένα επαγγελματικό φλουταρισμένο φόντο, να προσαρμόσετε τα χρώματα και τον φωτισμό, να δημιουργήσετε ένα κλασικό εφέ σέπια και πολλά άλλα, χωρίς να χρειαστεί να εξοικειωθείτε με περίπλοκες ρυθμίσεις. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένα δημιουργικά φίλτρα που σας επιτρέπουν να αναπαράγετε εύκολα την εμφάνισης μιας παλιομοδίτικης ασπρόμαυρης φωτογραφίας, μια λήψη από κάμερα παιχνιδιού και πολλά άλλα.

«Η ποιότητα της εικόνας ήταν πολύ καλύτερη από αυτή στο τηλέφωνό μου», προσθέτει η Vicky. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην ανάλυση του αισθητήρα APS-C 24,1MP, ο οποίος καταγράφει εντυπωσιακές λεπτομέρειες. Έχει να κάνει επίσης με το γεγονός ότι ο αισθητήρας είναι μεγαλύτερος από αυτόν ενός smartphone, που σημαίνει ότι μπορείτε να επιτύχετε μικρότερο βάθος πεδίου και να δώσετε στα πορτραίτα σας ένα επαγγελματικό, βελούδινο φλουτάρισμα στο φόντο.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της EOS R100 σε σχέση με ένα smartphone είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε φακό από την ευρεία γκάμα φακών RF της Canon, ώστε να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές συνθήκες λήψης και να αλλάζει τελείως την εμφάνιση των εικόνων σας. Η οικογένεια Baynton-Williams χρησιμοποίησε τον φακό Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, μια ευέλικτη επιλογή μικρών διαστάσεων για καθημερινές περιστάσεις, με εύρος ζουμ ιδανικό για λήψη όλων των φωτογραφιών, από οικογενειακές εξορμήσεις μέχρι υπέροχα πορτραίτα και ταξιδιωτικές φωτογραφίες.

Το IS στην ονομασία υποδεικνύει ότι αυτός ο φακός διαθέτει οπτική σταθεροποίηση εικόνας, η οποία εξασφαλίζει ευκρινή αποτελέσματα κατά τη λήψη χωρίς τρίποδο. Το να έχετε μια εξαρχής ευκρινή εικόνα είναι πολύ σημαντικό, γιατί η εκτύπωση έχει εκ φύσεως ένα ελαφρύ εφέ απάλυνσης.

Σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε με μια Canon EOS R100, ένα κορίτσι που φοράει γάντια και ένα παλτό κρατάει μια μικρή κολοκύθα μπροστά στη μηχανή, ενώ στο φόντο, εκτός εστίασης, διακρίνονται πάγκοι με κολοκύθες.

Αν και μια ελαφρώς συννεφιασμένη μέρα μπορεί να σας φαίνεται απογοητευτική για μια οικογενειακή έξοδο, ο φωτισμός θα είναι καλύτερος σε σύγκριση με το έντονο, σκληρό φως του ήλιου, για να αποτυπώσετε τις τέλειες εικόνες με ωραίες λεπτομέρειες, τόσο στα σκοτεινά όσο και στα φωτεινά σημεία. Μια μηχανή, όπως η EOS R100, διαθέτει μικρό βάθος πεδίου για πορτραίτα με ωραίο φλουταρισμένο φόντο. Λήψη με Canon EOS R100 και φακό Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM στα 18mm, με 1/200 δευτ., f/4,5 και ISO 100.

Σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε με μια Canon EOS R100, δύο παιδιά που χαμογελούν παίζουν κάνοντας αγκαλιές, ενώ κάθονται μαζί σε μια πολυθρόνα.

Όταν φωτογραφίζετε παιδιά, θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα αν σκύψετε για να βρεθείτε στο ύψος των ματιών τους. Για πιο επίσημες οικογενειακές λήψεις, η EOS R100 διαθέτει χρονόμετρο αυτο-φωτογράφισης, καθώς και δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου της μηχανής από το smartphone σας με τη δωρεάν εφαρμογή Canon Camera Connect. Λήψη με Canon EOS R100 και φακό Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM στα 45mm, με 1/500 δευτ., f/6,3 και ISO 800.

Όταν φωτογραφίζετε ζωηρά παιδιά, το IS λειτουργεί σε συνδυασμό με τη φημισμένη αυτόματη εστίαση Dual Pixel CMOS της Canon, η οποία μπορεί να εντοπίσει τους ανθρώπους στο κάδρο, και με τη λειτουργία συνεχούς λήψης της EOS R100, η οποία μπορεί να καταγράφει ριπές έως και 3,5 καρέ ανά δευτερόλεπτο με συνεχή αυτόματη εστίαση.1 Η Vicky διαπίστωσε ότι έτσι δεν έχανε καμία πολύτιμη στιγμή.

«Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε τη συνεχή λήψη με την EOS R100», λέει, «επειδή ξέρεις ότι θα φωτογραφίσεις κάποιον που θα έχει τα μάτια του ανοιχτά και θα κοιτάζει προς τη μηχανή, ακόμα και όταν κινείται.»

Κατά τη φωτογράφιση για εκτύπωση, ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της EOS R100 σε ένα smartphone είναι ότι μπορείτε να φωτογραφίσετε σε μορφή RAW. Τα αρχεία RAW περιέχουν όλες τις πληροφορίες εικόνας που λαμβάνει ο αισθητήρας, παρέχοντας μέγιστη ευελιξία κατά τη μετέπειτα επεξεργασία της εικόνας, ώστε να αναδεικνύεται και να ενισχύεται ο χαρακτήρας της. Αντίθετα, τα αρχεία JPEG υποβάλλονται σε επεξεργασία εντός της μηχανής και τα περισσότερα από τα δεδομένα εικόνας απορρίπτονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Μπορείτε αν θέλετε να αξιοποιήσετε και τις δύο τεχνολογίες: μπορείτε να επιλέξετε RAW+JPEG, ώστε να μοιραστείτε το αρχείο JPEG απευθείας από τη μηχανή και να χρησιμοποιήσετε επίσης το αρχείο RAW για εκτύπωση.

Πατέρας και γιος κάθονται σε ένα ξύλινο τραπέζι, ο γιος με το ένα χέρι πάνω σε μια Canon EOS R100 που βρίσκεται στο τραπέζι. Κοιτάζουν και οι δύο τις εκτυπώσεις που έχουν βγει από έναν εκτυπωτή Canon SELPHY.

Αν σκοπεύετε να παρουσιάσετε τις φωτογραφίες σας σε διάφορα σημεία του σπιτιού, μπορείτε να γίνετε πιο δημιουργικοί προσαρμόζοντας τα χρώματα στη διακόσμησή σας, ενδεχομένως τροποποιώντας την εικόνα σε λογισμικό όπως το Digital Photo Professional της Canon για να προσαρμόσετε την αντίθεση και τον κορεσμό – και μην ξεχάσετε να σκεφτείτε προσεκτικά τον τύπο του φωτογραφικού χαρτιού που θα σας δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δύο χέρια που ξεκολλάνε το πίσω μέρος από μια φωτογραφία-αυτοκόλλητο, για να το τοποθετήσουν σε ένα άλμπουμ.

Ο Canon SELPHY CP1500 σας δίνει την επιλογή να εκτυπώσετε σε διάφορα χαρτιά, όπως μίνι αυτοκόλλητα, κάτι που μπορεί να παροτρύνει τα παιδιά να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Επιλέγοντας τον εκτυπωτή

Η οικογένεια Baynton-Williams χρησιμοποίησε τον ασύρματο εκτυπωτή μικρών διαστάσεων Canon SELPHY CP1500, ο οποίος προσφέρει ζωντανές εκτυπώσεις ποιότητας φωτογραφικού εργαστηρίου που είναι ανθεκτικές στο νερό, τις γρατσουνιές και τα δακτυλικά αποτυπώματα και διαρκούν μια ζωή.2 Η τεχνολογία dye-sub του εκτυπωτή μπορεί να παράγει εκτυπώσεις σε διάφορα μεγέθη, από εκτυπώσεις σε μέγεθος ταχυδρομικής κάρτας μέχρι μίνι αυτοκόλλητα, τα οποία λάτρεψαν η Vicky, η Audrey και ο Rex.

«Ήταν πολύ ενθουσιασμένοι που μπορούσαν να εκτυπώσουν οι ίδιοι το αυτοκόλλητο τους», λέει η Vicky. «Ο Rex έστειλε μια ταχυδρομική κάρτα στον φίλο του, η οποία είχε μια εικόνα του εαυτού του! Επομένως, πρόκειται για μια πραγματικά ωραία λειτουργία.»

Η μεγάλη γκάμα εκτυπωτών της Canon προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες, από τα μοντέλα PIXMA για εντυπωσιακή εκτύπωση εγγράφων και φωτογραφιών στο σπίτι μέχρι τη σειρά φωτογραφικών εκτυπωτών τσέπης Canon Zoemini, που δεν χρειάζονται μελάνι για να εκτυπώσουν. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την επιλογή εκτυπωτή ή δοκιμάστε το εργαλείο επιλογής εκτυπωτή της Canon για να βρείτε προτάσεις ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Φωτογραφία ενός παιδιού που περιβάλλεται από φύλλα, η οποία διακρίνεται σε ένα smartphone, καθώς μια εκτύπωση της εικόνας βγαίνει από έναν εκτυπωτή Canon SELPHY που βρίσκεται δίπλα, με μια μηχανή Canon EOS R100 στο φόντο.

Μπορείτε να μεταφέρετε φωτογραφίες ασύρματα από την Canon EOS R100 στο smartphone σας, όπου μπορείτε να τις επεξεργαστείτε και να προσθέσετε σφραγίδες, φίλτρα και πολλά άλλα χρησιμοποιώντας εφαρμογές της Canon, όπως η εφαρμογή SELPHY Photo Layout που σας προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες για πειραματισμό και διασκέδαση με τις φωτογραφίες σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να εκτυπώσετε απευθείας από το smartphone σας για γρήγορα και εύκολα αποτελέσματα.

Μητέρα και κόρη που κάθονται σε ένα τραπέζι, χαμογελούν και γελούν μαζί καθώς κοιτάζουν ένα άλμπουμ φωτογραφιών.

Η οικογένεια χρησιμοποιεί εκτυπώσεις φωτογραφιών σε διάφορες δραστηριότητες χειροτεχνίας, είτε πρόκειται για άλμπουμ φωτογραφιών είτε για χάρτινες δημιουργίες. Πέρα από το ότι δημιουργείτε κάτι που θα μείνει αξέχαστο ως τελικό αποτέλεσμα, είναι και ένας εξαιρετικός τρόπος για να βάλετε τα παιδιά να συμμετάσχουν σε ένα έργο.

Συμβουλές για φωτογράφιση για εκτύπωση

Για αυτήν τη λήψη, η Vicky και η οικογένειά της εξερεύνησαν τη δημιουργικότητά τους με νέους τρόπους, γιατί σκόπευαν να φωτογραφίσουν έχοντας κατά νου το τελικό αποτέλεσμα. Ακολουθούν επτά συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα κατά τη φωτογράφιση με στόχο την εκτύπωση.

1. Φωτισμός. Μην απογοητευτείτε αν ο ήλιος δεν βγει – το διάχυτο φως μιας συννεφιασμένης μέρας είναι ιδανικό για φωτογραφίες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν έντονες σκιές, επομένως είναι πιο πιθανό να μπορέσετε να αποτυπώσετε τις λεπτομέρειες τόσο στα πιο φωτεινά όσο και στα πιο σκοτεινά σημεία, κάτι που είναι σημαντικό για μια εκτύπωση με ζωηρά χρώματα. Επίσης, είναι το καλύτερο φως για να καταγράψετε τους φυσικούς τόνους του δέρματος. Αν φωτογραφίζετε σε εσωτερικούς χώρους, ο καλύτερος φωτισμός είναι το φυσικό φως που διαχέεται από το πλάι, όπως από ένα παράθυρο εκτός του κάδρου, αντί για το άμεσο φως υψηλής αντίθεσης. Το τελευταίο μπορεί να προκαλέσει μη κολακευτικές σκιές και πολύ σκοτεινές περιοχές, οι οποίες δεν θα έχουν διακριτές λεπτομέρειες κατά την εκτύπωση.

2. Χρησιμοποιήστε τα Στυλ εικόνας. Πρόκειται για προκαθορισμένες ρυθμίσεις εντός της μηχανής, που σας προσφέρουν διαφορετικό συνδυασμό ευκρίνειας, αντίθεσης, κορεσμού και χρωματικού τόνου για διαφορετικούς τύπους εικόνας. Για λήψεις ανθρώπων, δοκιμάστε το στυλ εικόνας Πορτραίτου – μειώνει ελαφρώς την ευκρίνεια και αυξάνει ελαφρώς τη φωτεινότητα για να δώσει την αίσθηση μιας πιο ομαλής επιδερμίδας.

3. Σύνθεση. Ο δημιουργικός πειραματισμός με διαφορετικές γωνίες και φόντο μπορεί να σας δώσει ενδιαφέρουσες εκτυπώσεις για το σπίτι, ενώ υπάρχουν πολλές τεχνικές για κάτι τέτοιο. Δοκιμάστε να φωτογραφίσετε από χαμηλά, από το έδαφος, για μια ασυνήθιστη γωνία ή χρησιμοποιήστε φυσικά στοιχεία από το σκηνικό, όπως δέντρα ή το κατώφλι μιας πόρτας, για να καδράρετε το θέμα σας. Οι γραμμές-οδηγοί, όπως ένα μονοπάτι, ένας φράχτης ή ένα κλαδί που κρέμεται από ψηλά, μπορούν να οδηγήσουν το βλέμμα του θεατή στα σημεία ενδιαφέροντος του κάδρου. Ενεργοποιήστε το πλέγμα 3x3 στη μηχανή σας για να χρησιμοποιήσετε μια χρήσιμη τεχνική που ονομάζεται νόμος των τρίτων, η οποία θα σας βοηθήσει να συνθέσετε το σκηνικό σας.

Σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε με μια Canon EOS R100, ένα παιδί γέρνει πάνω σε ένα δέντρο με κλίση, με φόντο το δάσος.

Για ασυνήθιστα πορτραίτα με χαρακτήρα, μπορείτε να φωτογραφίσετε από χαμηλή ή ψηλή γωνία ή να δημιουργήσετε μια σύνθεση χρησιμοποιώντας ενδιαφέροντα αντικείμενα της φύσης, όπως αυτό το δέντρο που γέρνει στο δάσος. Λήψη με Canon EOS R100 και φακό Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM στα 23mm, με 1/85 δευτ., f/5 και ISO 100.

Σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε με μια Canon EOS R100, ένα παιδί στέκεται πλαισιωμένο από το άνοιγμα της κουφάλας ενός δέντρου.

Για ελκυστικές συνθέσεις, χρησιμοποιήστε φυσικά πλαίσια, όπως αυτή η κουφάλα δέντρου. Η χρήση της κατάστασης σκηνής Πορτραίτου έχει κάνει το φόντο να φαίνεται ελαφρώς εκτός εστίασης, αλλά αποτύπωσε την ενδιαφέρουσα υφή. Λήψη με Canon EOS R100 και φακό Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM στα 29mm, με 1/160 δευτ., f/6,3 και ISO 640.

4. Συνθέστε για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Κατά τη σύνθεση του κάδρου, λάβετε υπόψη την τελική χρήση της εικόνας. Για παράδειγμα, αν φωτογραφίζετε μια οικογενειακή λήψη που προορίζεται για ένα ημερολόγιο, αναρωτηθείτε αν η σύνθεση θα λειτουργήσει σε τετράγωνο σχήμα. Αν τραβάτε φωτογραφίες για κάποια ευχετήρια κάρτα, αφήστε χώρο στο επάνω μέρος ή στο πλάι του κάδρου, για να μπορείτε να προσθέσετε κείμενο.

5. Φόντο. Εκτός από τα θέματα, ρίξτε μια ματιά και στο φόντο και στον τρόπο με τον οποίο τα συμπληρώνει. Βεβαιωθείτε ότι δεν αποσπά την προσοχή από τα θέματα, είτε λόγω των λεπτομερειών που λειτουργούν ως περισπασμός είτε λόγω των έντονων χρωμάτων. Στην επεξεργασία, αν χρειάζεται, μπορείτε να θολώσετε, να μειώσετε τον κορεσμό, να σκουρύνετε ή να φωτίσετε περιοχές, για να στρέψετε περισσότερο την προσοχή στα θέματα – αλλά είναι πάντα πιο εύκολο να πετύχετε αυτό που χρειάζεστε εντός της μηχανής.

6. Λάβετε υπόψη το χρώμα. Αν έχετε ένα συγκεκριμένο σκηνικό κατά νου για μια συγκεκριμένη λήψη, όπως για παράδειγμα ένα τοίχο στον οποίο θέλετε να κρεμάσετε μια μεγάλη εκτυπωμένη φωτογραφία, λάβετε υπόψη τον χρωματικό συνδυασμό του δωματίου. Είναι γεμάτο από έντονους τόνους και βαμμένους τοίχους; Αν αποτυπώσετε μια λήψη με συμπληρωματικά χρώματα και διάθεση παρόμοια με εκείνη του χώρου, εξασφαλίζετε ότι θα ταιριάζει, καθώς θα αντιστοιχεί στους θερμούς ή στους ψυχρούς χρωματικούς τόνους. Φυσικά, μπορείτε να προσαρμόσετε τα χρώματα σε λογισμικό κατά την επεξεργασία μετά τη λήψη, όπως στο δωρεάν Digital Photo Professional της Canon. Επίσης, η μετατροπή της εικόνας σε ασπρόμαυρη μπορεί να την κάνει να ταιριάξει πιο εύκολα στον χώρο, να προσθέσει μια διαχρονική αίσθηση στα οικογενειακά πορτραίτα και να μειώσει την αίσθηση του χάους στις φορτωμένες σκηνές.

7. Η ποιότητα μετράει. Τελικά, όσο καλύτερη είναι η λήψη σας, κατά πάσα πιθανότητα τόσο καλύτερη θα είναι και η εκτύπωση. Επομένως, χρησιμοποιήστε όλες τις λειτουργίες που σας προσφέρει η μηχανή σας για να τραβήξετε μια εξαιρετική φωτογραφία από την οποία μπορείτε να ξεκινήσετε. Είναι τα σημαντικά σημεία της εικόνας ευκρινή; Χρησιμοποιήστε την παρακολούθηση AF της μηχανής για να κλειδώσετε στα μάτια των θεμάτων σας, μιας και είναι το πιο σημαντικό σημείο που πρέπει να είναι ευκρινές σε κάθε πορτραίτο. Βεβαιωθείτε ότι η εικόνα που καταγράψετε έχει όσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο και πλήρες τονικό εύρος, από το πιο σκοτεινό έως το πιο φωτεινό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε τις σωστές ρυθμίσεις έκθεσης και τη χαμηλότερη δυνατή ρύθμιση ISO – και αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γρήγορη ταχύτητα κλείστρου για να εξαλείψετε τον κίνδυνο θαμπώματος λόγω αστάθειας της μηχανής, χρησιμοποιήστε τρίποδο ή στερεώστε τη μηχανή πάνω σε ένα σταθερό αντικείμενο. Τα εύχρηστα μενού με καθοδήγηση και η λειτουργία Δημιουργικής υποβοήθησης της EOS R100 θα σας βοηθήσουν να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε αυτήν την περίπτωση.

Ανοιχτό άλμπουμ φωτογραφιών πάνω σε ένα ξύλινο γραφείο, με μερικές σκόρπιες εκτυπώσεις και έναν εκτυπωτή Canon SELPHY.

Για τη Vicky, η διατήρηση των πολύτιμων στιγμών έγινε μια πιο έντονη επιθυμία από τότε που η ίδια και ο Ted έχασαν τους γονείς τους. «Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να τραβάμε φωτογραφίες για να τις έχουμε ως αναμνήσεις», λέει. «Και μην ξεχνάτε να φωτογραφίζετε όλα τα μέλη της οικογένειας, γιατί δεν ξέρουμε για πόσο θα είμαστε όλοι μαζί εδώ.»

Είτε σκοπεύετε να διακοσμήσετε το σπίτι σας με προσωπικές εικόνες, να δημιουργήσετε μοναδικά δώρα για την οικογένεια και τους φίλους σας ή να φτιάξετε λευκώματα και δραστηριότητες χειροτεχνίας για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας, η εκτύπωση των φωτογραφιών σας προσθέτει μια επιπλέον διάσταση σε αυτές τις δραστηριότητες.

Για τη Vicky, τον Ted, την Audrey και τον Rex, η δημιουργία άλμπουμ φωτογραφιών είναι μια ομαδική δραστηριότητα που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια και τους βοηθά να ξαναζούν τις αναμνήσεις που δημιούργησαν μαζί. «Τα παιδιά λατρεύουν να βλέπουν ξανά αυτές τις στιγμές, οπότε είναι πολύ ωραίο να μπορείς να το κάνεις μέσα σε λίγο χρόνο», εξηγεί η Vicky. «Αν τις εκτυπώσετε και τις κολλήσετε όλες σε ένα βιβλίο, τότε θα γίνει το ενθύμιο του συγκεκριμένου έτους ή της συγκεκριμένης εποχής.»

Σύνταξη: Lorna Dockerill και Alex Summersby

  1. Συνεχής λήψη, μέγ. περ. 6,5 λήψεις/δευτ. με ηλεκτρονικό κλείστρο 1ης κουρτίνας και χρησιμοποιώντας One shot AF. Η ταχύτητα διατηρήθηκε για 97 JPEG (όλα τα μεγέθη), λιγότερο κατά τη λήψη σε RAW, C-RAW, RAW + JPEG ή C-RAW + JPEG. Χρησιμοποιώντας Servo AF, μέγ. περ. 3,5 λήψεις/δευτ.
  2. Χάρη σε μια ειδική προστατευτική επίστρωση, οι φωτογραφίες θα διαρκέσουν έως και 100 χρόνια, αν τις αποθηκεύσετε σε άλμπουμ. Βάσει επιταχυνόμενης δοκιμής, σε συνθήκες θερμοκρασίας 23°C/73,4°F και υγρασίας 50%.

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα