ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

4 λόγοι για τους οποίους μια κανονική μηχανή μπορεί να σας βοηθήσει να βγάλετε καλύτερες φωτογραφίες

Αξίζει να θυμάστε τις σημαντικές στιγμές της ζωής μέσα από όμορφες φωτογραφίες και βίντεο. Η EOS R100 είναι εύχρηστη και προσφέρει κορυφαία ποιότητα εικόνας, αντιμετωπίζοντας τις ξεχωριστές στιγμές σας όπως τους αξίζει.
Μηχανή Canon EOS R100 πάνω σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών σε ξύλινο τραπέζι, περικυκλωμένη από οικογενειακές φωτογραφίες.

Είτε πρόκειται για χαρούμενες συγκεντρώσεις με φίλους και την οικογένεια είτε για σημαντικά γενέθλια ή τα πρώτα βήματα του παιδιού σας, ορισμένες περιστάσεις αξίζουν κάτι παραπάνω από ένα απλό στιγμιότυπο τραβηγμένο με smartphone.

Αυτό που σίγουρα θέλετε να αποφύγετε, όμως, είναι να περάσετε την ώρα σας παλεύοντας να καταγράψετε μια εικόνα ή ένα βίντεο καλής ποιότητας. Μια μηχανή όπως η Canon EOS R100 μπορεί να σας λύσει τα χέρια, καθώς διαθέτει αυτοματοποιημένες λειτουργίες, δημιουργικά φίλτρα και τη χρήσιμη κατάσταση Δημιουργικής υποβοήθησης, επιτρέποντάς σας να επικεντρώνεστε σε όσα θέλετε να καταγράψετε με τη σιγουριά ότι θα έχετε φανταστικά αποτελέσματα.

Είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν μεν την πρακτικότητα του smartphone, αλλά με την κορυφαία ποιότητα εικόνας και τη δημιουργική ευελιξία που προσφέρει μια φωτογραφική μηχανή. Εδώ θα δείτε τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να κάνετε την αναβάθμιση σε μια κανονική μηχανή για την καταγραφή των στιγμών που θέλετε να θυμάστε.

1. Εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας

Φιγούρα που στήνει μια μηχανή Canon EOS R100 πάνω σε μια Λαβή-τρίποδο Canon για να φωτογραφίσει ένα παιδί με μια τούρτα γενεθλίων.

Η Canon EOS R100 είναι ιδανική για την αποτύπωση των σημαντικών περιστάσεων, ενώ σας προσφέρει την υψηλή ανάλυση και την εντυπωσιακή λεπτομέρεια που χρειάζεστε για εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους σε υψηλή ποιότητα. © Gary Morrisroe

Οικογένεια που χαμογελάει και βρίσκεται συγκεντρωμένη γύρω από μια τούρτα γενεθλίων για τα 65α γενέθλια κάποιου, με αναμμένα κεράκια. Λήψη με Canon EOS R100.

Ο μεγαλύτερος αισθητήρας είναι καλύτερος για φωτογράφιση σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού. Λήψη με Canon EOS R100 και φακό Canon RF 16mm F2.8 STM, με 1/64 δευτ., f/3.5 και ISO 1600. © Gary Morrisroe

Τελικά, αυτό που μετράει είναι η ποιότητα της εικόνας. Ο αισθητήρας APS-C 24,1MP της Canon EOS R100 είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αισθητήρα που διαθέτει η κάμερα ενός smartphone, προσφέροντας πιο ευκρινείς εικόνες με λιγότερο θόρυβο, αλλά και αρκετή λεπτομέρεια ώστε να μπορείτε να κόβετε ή να εκτυπώνετε τις φωτογραφίες σας σε μεγάλο μέγεθος.

Το επιπλέον φως που συγκεντρώνει ο μεγαλύτερος αισθητήρας εξασφαλίζει εικόνες καλύτερης ποιότητας κατά τη λήψη σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού. Επίσης, σας παρέχει αυξημένο έλεγχο στο βάθος πεδίου (δηλαδή στο ποσοστό της σκηνής που θα εμφανίζεται σε ευκρινή εστίαση) και σας επιτρέπει να φωτογραφίζετε με πραγματικό bokeh (φλουτάρισμα του φόντου).

Οι κάμερες των τηλεφώνων μπορούν να αναδημιουργήσουν ψηφιακά το εφέ του μικρού βάθους πεδίου, αλλά συνήθως το τηλέφωνο δυσκολεύεται στον υπολογισμό πολύπλοκων σκηνών, θολώνοντας, εκτός από το φόντο, και τούφες μαλλιών ή τις άκρες των γυαλιών. Με προβλήματα που κυμαίνονται από περίεργα κοψίματα μέχρι θολές λεπτομέρειες, οι αισθητήρες των smartphone δεν μπορούν να συναγωνιστούν τον μεγαλύτερο αισθητήρα στην καρδιά της EOS R100.

Ως μηχανή με εναλλάξιμους φακούς, η EOS R100 είναι συμβατή με την εκτενή σειρά φακών RF και RF-S της Canon, συμπεριλαμβανομένων φακών βασικού επιπέδου για πορτραίτα. Το οπτικό ζουμ, το οποίο χρησιμοποιεί τον φακό για να μεγεθύνει φυσικά την εικόνα αντί να τη μεγαλώνει ηλεκτρονικά, σας προσφέρει επίσης εικόνες καλύτερης ποιότητας όταν θέλετε να τραβήξετε κοντινές λήψεις σε περιστάσεις όπως γάμοι, αποφοιτήσεις ή αγώνες.

2. Χρήσιμες τεχνολογίες και αυτόματες καταστάσεις λειτουργίας

Άτομο που κρατάει μια μηχανή Canon EOS R100 για να φωτογραφίσει δύο μέλη της οικογένειάς του που φαίνονται από πίσω.

Η κατάσταση Δημιουργικής υποβοήθησης της Canon σάς επιτρέπει να κάνετε γρήγορες προσαρμογές στο φλουτάρισμα του φόντου, τη φωτεινότητα και την αντίθεση, με μια απλή μετακίνηση ενός ρυθμιστικού. © Gary Morrisroe

Παρ’ όλο που οι εξειδικευμένες μηχανές σάς προσφέρουν περισσότερο έλεγχο, μερικές φορές είναι ωραίο να αφήνετε την τεχνολογία να πάρει τα ηνία. Αν θέλετε να ζείτε κι εσείς τις στιγμές, οι αυτοματοποιημένες καταστάσεις λειτουργίας σάς επιτρέπουν να αφήσετε την EOS R100 να κάνει όλη τη σκληρή δουλειά για σας.

Οι Ειδικές σκηνές περιλαμβάνουν τις καταστάσεις Πορτραίτου, Τοπίου και Νυχτερινής σκηνής, ενώ υπάρχει επίσης η κατάσταση Αθόρυβης λήψης για να φωτογραφίζετε μωρά που κοιμούνται ή σχολικές παραστάσεις. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δημιουργικά φίλτρα για να δώσετε στις φωτογραφίες σας διαφορετική αίσθηση, όπως τα εφέ Ασπρόμαυρης εικόνας, Fisheye και Μινιατούρας.

Για να σας βοηθήσει να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες, η EOS R100 διαθέτει επίσης γραμμές πλέγματος και ηλεκτρονικό επίπεδο για την τέλεια σύνθεση. Ακόμη, προσφέρει μια κατάσταση Δημιουργικής υποβοήθησης με μια σειρά εφέ, φίλτρων και εργαλείων προσαρμογής χρωμάτων, για να επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες σας ανάλογα με το στυλ σας και να δημιουργείτε εκπληκτικά αποτελέσματα χωρίς να ασχολείστε με περίπλοκες ρυθμίσεις της μηχανής.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την τέχνη της φωτογραφίας, η EOS R100 είναι η πρώτη μηχανή του Συστήματος EOS R που διαθέτει το λευκό μενού με οδηγό επιλογής Κατάστασης και οδηγό δυνατοτήτων, εμφανίζοντας χρήσιμες πληροφορίες για την κατάσταση ή τη λειτουργία που έχετε επιλέξει.

3. Απόλυτη ευκρίνεια και βίντεο αργής κίνησης

Παιδί που χαμογελάει και οδηγεί ένα τρίκυκλο ανάμεσα στους παππούδες του, οι οποίοι κάθονται γελαστοί δίπλα σε μια εξωτερική πισίνα. Λήψη με Canon EOS R100.

Ο επεξεργαστής Canon DIGIC 8 είναι αυτός που επιτρέπει στην EOS R100 να φέρνει εις πέρας τα πάντα, από εγγραφή βίντεο 4K μέχρι λήψεις ριπής στα 6,5fps και πολλά ακόμη. Λήψη με Canon EOS R100 και φακό Canon RF 50mm F1.8 STM, με 1/1300 δευτ., f/3.5 και ISO 400. © Gary Morrisroe

Χέρια που κρατούν μια μηχανή Canon EOS R100, η οποία εστιάζει σε ένα νήπιο καθώς αυτό περπατάει προς τη μηχανή.

Όταν είναι επιλεγμένη η κατάσταση Ανίχνευσης και παρακολούθησης προσώπου+, η μηχανή θα εστιάσει αυτόματα στο μάτι που είναι πιο κοντά στη μηχανή. Με ένα σύστημα AF που μπορεί να ανιχνεύει και να παρακολουθεί άτομα τόσο εύκολα, μπορείτε να φωτογραφίζετε ελεύθερα, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να χαθεί η εστίαση σε κάποια σημαντική στιγμή. © Gary Morrisroe

Ο επεξεργαστής DIGIC 8 της Canon υποστηρίζει πολλές από τις εντυπωσιακές λειτουργίες της EOS R100. Η τεχνολογία αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF εξασφαλίζει απόλυτη ευκρίνεια, ενώ οι καταστάσεις παρακολούθησης AF με ανίχνευση ματιών και Ανίχνευση προσώπου+ μπορούν να εντοπίσουν με έξυπνο τρόπο ένα πρόσωπο, ή το μάτι που βρίσκεται πιο κοντά στη μηχανή, και να κλειδώσουν την εστίαση σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Η EOS R100 μπορεί να φέρει εις πέρας όλα τα παραπάνω ακόμη και με επίπεδο φωτισμού έως -4 EV – το επίπεδο φωτός που συναντάμε μια νύχτα με φεγγαρόφωτο.

Πέρα από τη δυνατότητα λήψης βίντεο 4K, η EOS R100 μπορεί να καταγράφει υλικό Full HD στα 60fps (HD στα 120fps). Το γεγονός ότι μπορεί να κάνει εγγραφή σε αυτούς τους υψηλότερους ρυθμούς καρέ σας δίνει τη δυνατότητα να επιβραδύνετε τα πλάνα σας κατά την αναπαραγωγή για να δημιουργήσετε ταινίες με αργή κίνηση που αναδεικνύουν τις ιδιαίτερες στιγμές.

4. Συνδεσιμότητα με smartphone και cloud

Φιγούρα που κρατάει μια μηχανή Canon EOS R100 δίπλα σε ένα smartphone, με την ίδια εικόνα να εμφανίζεται στην οθόνη της μηχανής και στην εφαρμογή Canon Camera Connect στο τηλέφωνο.

Η εφαρμογή Canon Camera Connect κάνει εύκολη και γρήγορη τη μεταφορά φωτογραφιών και βίντεο σε smartphone ή tablet, για να μπορείτε να τα μοιράζεστε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Μόλις αποκτήσετε τη μηχανή σας, φροντίστε να κατεβάσετε την εφαρμογή Canon Photo Companion, η οποία θα σας καθοδηγήσει στη ρύθμιση, τις δυνατότητες και τις λειτουργίες της μηχανής.

Το ωραίο με την Canon EOS R100 είναι ότι συνεργάζεται τέλεια με το smartphone σας, επιτρέποντάς σας να αξιοποιείτε στο έπακρο τις δυνατότητες και των δύο συσκευών. Με την EOS R100 μπορείτε να τραβήξετε πιο επαγγελματικές εικόνες και βίντεο και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν εφαρμογή Canon Camera Connect για να τα κατεβάσετε στο smartphone σας και να τα μοιραστείτε με τους φίλους, την οικογένεια ή τους ακόλουθούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εφαρμογή Canon Camera Connect σάς επιτρέπει επίσης να ελέγχετε την EOS R100 από απόσταση μέσω του smartphone σας, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν θέλετε να συγκεντρώσετε ανθρώπους για ομαδικές λήψεις.

Επίσης, η EOS R100 είναι συμβατή με τη διαδικτυακή πλατφόρμα αποθήκευσης image.canon της Canon. Χάρη στην ενσωματωμένη υποστήριξη Wi-Fi της μηχανής, μπορείτε να μεταφέρετε τις εικόνες σας στο cloud για ασφαλή αποθήκευση και κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με βάρος μόλις 356g, η Canon EOS R100 είναι μία από τις πιο ελαφριές μηχανές εναλλάξιμων φακών που κυκλοφορούν, ενώ έχει αρκετά μικρές διαστάσεις για να μπορείτε να την παίρνετε παντού μαζί σας. Απλή και εύκολη στη χρήση, αποτελεί σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τα smartphone, καθώς σας επιτρέπει να καταγράφετε τις μοναδικές στιγμές της ζωής σας σε τέλεια εικόνα και εξαιρετική ποιότητα. Συνεπώς, όταν θέλετε να καταγράψετε ξεχωριστές αναμνήσεις, τραβήξτε φωτογραφίες και όχι απλά στιγμιότυπα.


Σύνταξη: Jeff Meyer και Sarah Bakkland

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

 • ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

  Πώς να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στον κόσμο της φωτογραφίας

  Θέλετε να αναβαθμιστείτε και να περάσετε από ένα smartphone σε μια μηχανή; Ο οδηγός φωτογραφίας για αρχάριους έχει όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε.

 • ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

  Πώς να επιλέξετε φακό

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους φακούς, από τους τύπους φακών έως τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε.

 • ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

  Πώς να δημιουργήσετε εντυπωσιακό εφέ bokeh

  Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και τα κόλπα για να δώσετε στο φόντο σας ένα όμορφο φλουτάρισμα.

 • ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

  Φωτογράφιση για εκτύπωση

  Επτά κορυφαίες συμβουλές για να αποτυπώσετε τις αναμνήσεις σας και να τις διατηρήσετε σε έντυπη μορφή.