Αειφορία και περιβαλλοντική ευθύνη στην Canon

Μετασχηματίζουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε και κατασκευάζουμε τα προϊόντα μας, ώστε να διαμορφώσουμε έναν πιο βιώσιμο κόσμο για τους ανθρώπους και τον πλανήτη μας.

Επίσης, εστιάζουμε στο να γίνουμε υπεύθυνοι συνεργάτες για τους πελάτες μας, βοηθώντας τους να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για την αειφορία και την περιβαλλοντική ευθύνη.

Canon Picturing a Sustainable Future
Βιώσιμος κόσμος

Μείωση εκπομπών CO2

Στόχος μας είναι να επιτύχουμε μηδενικές καθαρές εκπομπές άνθρακα έως το 2050, σε συμμόρφωση με τη Συμφωνία του Παρισιού. Αυτό περιλαμβάνει συνεπή δράση σε ολόκληρο το φάσμα των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων, από τις λειτουργίες, την παραγωγή και τη μεταφορά έως τον σχεδιασμό και τη συσκευασία των προϊόντων.

Έχουμε θέσει βραχυπρόθεσμους στόχους για το 2030, τους οποίους έχουμε υποβάλει στην SBTi (Science Based Targets initiative) για σκοπούς διαφάνειας και επαλήθευσης.

Επιχείρηση κυκλικής οικονομίας

Φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε μια επιχείρηση κυκλικής οικονομίας. Όπου κάθε προϊόν και υλικό σχεδιάζεται, δημιουργείται, επαναχρησιμοποιείται, επισκευάζεται και ανακυκλώνεται κινούμενο σε έναν κλειστό βρόχο.

Μέσω καινοτόμων τεχνικών παραγωγής και σχεδιασμού, φροντίζουμε εκ των προτέρων για την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων, ώστε τα προϊόντα και τα υλικά μας να παραμένουν σε χρήση για μεγαλύτερο διάστημα.

20220331 MK

Εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα για νέους

Οι νέοι άνθρωποι δικαιούνται και πρέπει να έχουν λόγο στη διαμόρφωση του μέλλοντος του κόσμου μας.

Δίνουμε στους νέους τη δυνατότητα να μοιραστούν την ιστορία τους μέσω των εικόνων, σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) και με την υποστήριξη των Canon Ambassador ως συνεργατών για τη διεξαγωγή των προγραμμάτων.

Υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων

Οι δραστηριότητές μας στον τομέα της αειφορίας και της περιβαλλοντικής ευθύνης επικεντρώνονται επίσης σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη δημιουργία θετικών κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες μας.

Μιλήστε με την ομάδα μας για την Αειφορία και την Περιβαλλοντική Ευθύνη

Μοιραστείτε τις σκέψεις και τις ερωτήσεις σας με την ομάδα της εταιρείας μας για την Αειφορία και την Περιβαλλοντική Ευθύνη

Συνεργασίες και προγράμματα

Συνεργαζόμαστε με τους πελάτες, τις επιχειρήσεις και τους συνεργάτες μας στον κλάδο για να συμβάλλουμε θετικά στη δράση για το κλίμα.

 • Μικροσκοπικό δάσος

  Σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, μικρές εκτάσεις γης μετατρέπονται σε «μικροσκοπικά δάση», στο πλαίσιο ενός έργου που οργανώνεται από την Earthwatch Europe και υποστηρίζεται με υπερηφάνεια από την Canon.

 • Coral Spawning Lab

  Το Coral Spawning Lab, σε συνεργασία με διεθνείς εταίρους, διεξάγει ένα καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα με σκοπό την ανάπτυξη τεχνικών για την ενίσχυση της αναπαραγωγής των κοραλλιών. Στόχος τους είναι να αναπτύξουν αυτήν την κορυφαία παγκοσμίως επιστημονική έρευνα, επιτυγχάνοντας οικολογικά οφέλη στον πραγματικό κόσμο. Το έργο τους αποσκοπεί στη διάσωση των απειλούμενων ειδών κοραλλιών, στην προστασία των κοραλλιογενών υφάλων σε όλο τον κόσμο και στην εκπαίδευση των οικολόγων.

Αναγνώριση στη λίστα βαθμολογίας Α του CDP

 • Για το 2023, η Canon έλαβε βαθμολογία A από το CDP σχετικά με τις ενέργειές της για την κλιματική αλλαγή. Είναι η τρίτη φορά που λαμβάνουμε αυτήν την βαθμολογία, η οποία μας τοποθετεί στο 2% των εταιρειών που αξιολογήθηκαν σε αυτήν την κατηγορία.

  Το CDP είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον τομέα του περιβάλλοντος και αξιολογεί μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο όσον αφορά τις προσπάθειές τους να αντιμετωπίσουν τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

 • Τα περισσότερα προϊόντα της Canon έχουν λάβει το οικολογικό σήμα Blue Angel από τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση

 • Από το 2020, η ενοποιημένη πιστοποίηση ISO 14001 καλύπτει την Canon Inc., καθώς και 124 εταιρείες του Ομίλου σε 40 χώρες (593 τοποθεσίες δραστηριοποίησης) και περιοχές ανά τον κόσμο

Εξερευνήστε περισσότερα

Μπείτε στη συζήτηση στα κανάλια μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μοιραστείτε τις σκέψεις και τις ερωτήσεις σας με την ομάδα της εταιρείας μας για την Αειφορία και την Περιβαλλοντική Ευθύνη