ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Φωτογραφίες από τον πρώτο μου χρόνο: γιορτάστε τις πιο σημαντικές στιγμές του μωρού σας με τον Canon SELPHY CP1500

Τα πρώτα χρόνια έρχονται μόνο μία φορά, αλλά τα εκτυπωμένα άλμπουμ φωτογραφιών μπορούν να διαρκέσουν μια ολόκληρη ζωή. Η φωτογράφος πορτραίτων Jemella Ukaegbu μοιράζεται τις καλύτερες συμβουλές της για να αποτυπώσετε και να διατηρήσετε ζωντανές τις αναμνήσεις αυτής της σημαντικής περιόδου.
Άτομο που κολλάει εκτυπωμένες φωτογραφίες σε ένα λεύκωμα. Άλλες εκτυπώσεις βρίσκονται απλωμένες δίπλα σε έναν Canon SELPHY CP1500.

Ο πρώτος χρόνος κάθε ξεχωριστής σχέσης είναι γεμάτος αξέχαστες στιγμές, όπως το πρώτο χαμόγελο του παιδιού σας ή η πρώτη σας βόλτα με το νέο σας κουτάβι. Ακόμη και η νευρικότητα που αισθάνεστε στο πρώτο σας ραντεβού με τον άνθρωπο με τον οποίο τελικά θα περάσετε όλη την υπόλοιπη ζωή σας. Στιγμές όπως αυτές είναι πραγματικά αξιομνημόνευτες και ξεχωριστές.

Η φωτογράφος πορτραίτων Jemella Ukaegbu, γνωστή ως Mellz, γνωρίζει πώς να αποτυπώνει τέλεια κάθε στιγμή. Εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος σε γάμους, βαφτίσεις και πάρτι γενεθλίων για πελάτες, αλλά και ως φωτογράφος πορτραίτων ζευγαριών και νεογέννητων μωρών. Ερωτεύτηκε τη φωτογραφία όταν ήταν παιδί, κοιτάζοντας άλμπουμ και στοίβες εκτυπωμένων φωτογραφιών που είχαν τραβήξει οι γονείς της. Αυτές οι φωτογραφίες τής παρουσίαζαν πώς ήταν η ζωή όταν ήταν τόσο μικρή, που δεν θα μπορούσε να τη θυμάται.

«Λατρεύω τα άλμπουμ φωτογραφιών επειδή μπορούν να αφηγηθούν μια ιστορία με αλλά και χωρίς λέξεις, την οποία όλοι μπορούν να καταλάβουν καθώς γυρίζουν τις σελίδες», λέει η Mellz. Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες από τότε που η κόρη της ήταν ενός έτους, η Mellz αισθάνθηκε ότι ήθελε να θυμάται εκείνη την εποχή μέσα και από κάτι άλλο εκτός από ψηφιακές εικόνες, οπότε έφτιαξε ένα άλμπουμ φωτογραφιών με τη βοήθεια του Canon SELPHY CP1500. Εδώ μοιράζεται μαζί μας τις συμβουλές της για το πώς μπορείτε να κάνετε το ίδιο.

Τα πρώτα βήματα: η διαδικασία επιλογής

Ένα μικρό παιδί κοιτάζει οικογενειακές φωτογραφίες με τη μητέρα του.

Η επιλογή φωτογραφιών για το άλμπουμ σας είναι μια πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα, στην οποία μπορούν εύκολα να συμμετέχουν και τα παιδιά σας. Η εφαρμογή Canon SELPHY Photo Layout μπορεί να απλοποιήσει αυτήν τη διαδικασία, καθώς σας επιτρέπει να εκτυπώνετε τις αγαπημένες σας εικόνες απευθείας από το smartphone σας.

Άτομο που χρησιμοποιεί την εφαρμογή Canon SELPHY Photo Layout στο smartphone του για να δημιουργήσει ένα κολλάζ τεσσάρων φωτογραφιών.

Η εφαρμογή Canon SELPHY Photo Layout περιλαμβάνει ενσωματωμένα πρότυπα που σας επιτρέπουν να συνδυάζετε πολλές εικόνες σε μία εκτύπωση, ώστε να συμπεριλάβετε ακόμη περισσότερες αναμνήσεις στο οικογενειακό σας άλμπουμ.

Είναι μάλλον απίθανο να αφιερώσετε όσον χρόνο απαιτείται για να κοιτάξετε κάθε ψηφιακή φωτογραφία που τραβήξατε τον πρώτο χρόνο της ζωής του μωρού σας. Καθώς προσπαθείτε να αποτυπώσετε κάθε πολύτιμη στιγμή, τα ψηφιακά άλμπουμ στις κάρτες μνήμης του τηλεφώνου και της μηχανής σας αναπόφευκτα θα γεμίζουν με χιλιάδες εικόνες. Ωστόσο, ένα κανονικό άλμπουμ φωτογραφιών ή λεύκωμα είναι διαφορετικό. Η επιλογή και η εκτύπωση των καλύτερων λήψεων από τις χιλιάδες που έχετε τραβήξει θα σας βοηθήσει να ανατρέχετε πιο εύκολα σε εκείνες τις στιγμές. Μάλιστα, η ίδια η διαδικασία της επιλογής είναι πολύ διασκεδαστική.

«Μου αρέσει να οργανώνω τις φωτογραφίες σε ενότητες», λέει η Mellz. «Η κατηγοριοποίηση σε μήνες είναι πιο εύκολη από την κατηγοριοποίηση σε σημαντικές στιγμές, επειδή η αναζήτηση σε συλλογές [σε smartphone και φορητούς υπολογιστές] μπορεί να γίνεται με βάση τον μήνα, κάτι το οποίο διευκολύνει την επιλογή των φωτογραφιών.» Ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε είναι επιλέγοντας μερικές φωτογραφίες που αντιπροσωπεύουν καλύτερα τον κάθε μήνα.

Αν δυσκολεύεστε να επιλέξετε, η εφαρμογή Canon SELPHY Photo Layout σάς δίνει την επιλογή να συνδυάσετε έως οκτώ εικόνες σε μία εκτύπωση, ώστε ακόμη κι αν αγοράσατε μόνο 50 φύλλα χαρτί, να μην περιοριστείτε σε μόνο 50 εικόνες. Επίσης, σας επιτρέπει να προσθέτετε κείμενο, αυτοκόλλητα και μπορντούρες στις συνθέσεις σας, ώστε να δημιουργήσετε ένα πιο ζωντανό αποτέλεσμα. Αφού δημιουργήσετε έναν φάκελο με τις αγαπημένες σας φωτογραφίες, ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε με τον εκτυπωτή σας.

Διαμόρφωση του SELPHY CP1500

Δυο χέρια τοποθετούν μια κασέτα στον Canon SELPHY CP1500.

Ο Canon SELPHY CP1500 διαθέτει στάνταρ συρτάρι χαρτιού (PCP-CP400) για εκτυπώσεις σε μέγεθος ταχυδρομικής κάρτας. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα συρτάρι χαρτιού PCC-CP400 για εκτυπώσεις σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας και τετράγωνες, καθώς και για κανονικά και μίνι αυτοκόλλητα.

Η διαμόρφωση του Canon SELPHY CP1500 γίνεται πανεύκολα. Πρώτα, κατεβάστε την εφαρμογή SELPHY Photo Layout στο smartphone σας. Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή, χρησιμοποιήστε την για να σαρώσετε τον κωδικό QR του εκτυπωτή. Με αυτόν τον τρόπο θα συνδέσετε ασύρματα το τηλέφωνό σας με τον εκτυπωτή. Το μόνο που θα έχετε να κάνετε μετά είναι να τοποθετήσετε χαρτί και μελάνι.

Ο SELPHY CP1500 υποστηρίζει πολλούς τύπους χαρτιού, από χαρτί μεγέθους ταχυδρομικής κάρτας (RP-108 και KP-36IP) έως μικρά αυτοκόλλητα (KC-18IL), καθώς και τα ενδιάμεσα μεγέθη πιστωτικής κάρτας (KC-36IP και KC-18IF) και τετράγωνου χαρτιού (KC-18IS). Κάθε πακέτο χαρτιού περιλαμβάνει μια κασέτα μελανιού η οποία περιέχει την ακριβή ποσότητα μελανιού που απαιτείται.

Αφού τοποθετήσετε το χαρτί και το μελάνι, μπορείτε να επιλέξετε μια φωτογραφία από το smartphone σας μέσω της εφαρμογής SELPHY Photo Layout. Αν προτιμάτε να εκτυπώσετε μέσω υπολογιστή ή μιας μηχανής Canon1, μπορείτε να τα συνδέσετε μέσω Wi-Fi ή καλωδίου USB-C. Ο εκτυπωτής διαθέτει επίσης ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης καρτών που υποστηρίζει κάρτες SD, SDHC και SDXC.

Αφού ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση, η εκτύπωση μιας φωτογραφίας διαρκεί μόλις 41 δευτερόλεπτα. Και ο μικρός και ελαφρύς SELPHY CP1500 δημιουργεί εκτυπώσεις ποιότητας φωτογραφικού εργαστηρίου από την άνεση του σπιτιού σας.

«Με τον SELPHY CP1500, η εκτύπωση φωτογραφιών γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική. Χάρη στο μικρό του μέγεθος, μπορώ να τον τοποθετήσω ακόμη και στην κουζίνα μας – κι όποτε τον βλέπω θέλω να εκτυπώσω ακόμα περισσότερες φωτογραφίες. Μπορεί να συνδεθεί εύκολα με το τηλέφωνό μου και μου επιτρέπει να ελέγχω τα πάντα από την εφαρμογή», λέει η Mellz.

Διάταξη των φωτογραφιών σας

Δυο χέρια κρατάνε μια φωτογραφία που έχει εκτυπωθεί από τον Canon SELPHY CP1500. Ο εκτυπωτής βρίσκεται πάνω σε ένα τραπέζι, με πολλές εκτυπώσεις γύρω του.

Μια καλή ιδέα είναι να απλώσετε τις φωτογραφίες σας πριν ξεκινήσετε, για να αποφασίσετε από πριν με ποια σειρά θα τις κολλήσετε. Αν τελικά εκτυπώσετε περισσότερες φωτογραφίες από όσες χρειάζεστε, τοποθετήστε τες σε κορνίζα και στείλτε τες στα μέλη της οικογένειάς σας ή, αν εκτυπώνετε σε αυτοκόλλητο χαρτί, ξεκολλήστε το πίσω μέρος του και κολλήστε τες σε επίπεδες επιφάνειες σε όλο το σπίτι.

Άτομο που κολλάει σε ένα λεύκωμα την εκτυπωμένη φωτογραφία μιας μητέρας που κρατάει ένα μωρό.

Η εκτύπωση σε αυτοκόλλητο χαρτί σάς επιτρέπει να κολλήσετε φωτογραφίες στο άλμπουμ ή στο λεύκωμά σας χωρίς να χρειάζεστε κόλλα ή ταινία. Τι πιο εύκολο!

«Θα συνιστούσα σε όποιον θέλει να δημιουργήσει το δικό του άλμπουμ με φωτογραφίες από τον πρώτο χρόνο του παιδιού του, να επιλέξει τη χρονολογική σειρά. Έτσι διαμορφώνω όλα τα άλμπουμ των φωτογραφιών μου, επειδή θέλω να ξαναζώ το ταξίδι όπως ακριβώς το βίωσα την πρώτη φορά», λέει η Mellz.

Η Mellz ξεκίνησε το άλμπουμ με φωτογραφίες από την εγκυμοσύνη και ενσωμάτωσε εικόνες με τους υπερήχους που έκαναν όσο η κόρη της ήταν έμβρυο για να αποτυπώσει ολόκληρη την εμπειρία. Αν πρόκειται να ακολουθήσετε τις συμβουλές της και να εκτυπώσετε ολόκληρη την πορεία της ζωής του παιδιού σας, καλό θα ήταν πρώτα να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες σας και να τις ταξινομήσετε με χρονολογική σειρά, πριν αρχίσετε να τις κολλάτε στο άλμπουμ σας.

Δοκιμάστε διαφορετικές συνθέσεις και χρησιμοποιήστε τη δημιουργικότητά σας με όλους τους τύπους χαρτιού, προσαρμόζοντας τη σύνθεση για κάθε νέα σελίδα. Αν θέλετε να ενσωματώσετε έγγραφα, όπως το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού σας ή τις ευχετήριες κάρτες που λάβατε για τη γέννηση, τραβήξτε απλώς μια φωτογραφία του εγγράφου και εκτυπώστε την στον Canon SELPHY CP1500, ώστε να θυμάστε κάθε στιγμή και να προσθέσετε ποικιλία στο άλμπουμ φωτογραφιών σας.

Πώς να συνεχίσετε: τα άλμπουμ των επόμενων ετών

Άτομο που χρησιμοποιεί ένα ψαλίδι για να κόψει εκτυπωμένες εικόνες, τις οποίες ετοιμάζεται να κολλήσει σε ένα λεύκωμα.

Αφού τακτοποιήσετε όλες τις φωτογραφίες που θέλετε σε ένα κομμάτι αυτοκόλλητου χαρτιού, μπορείτε να τις κόψετε για να μετατρέψετε μία εκτύπωση σε πολλά μικρότερα αυτοκόλλητα. Δοκιμάστε συνδυασμούς με διάφορα μεγέθη χαρτιού για να δημιουργήσετε ένα πιο ζωντανό άλμπουμ.

Μια γυναίκα βοηθά το παιδί της να κολλήσει φωτογραφίες σε ένα λεύκωμα, καθοδηγώντας τα χέρια του.

Είναι πολύ διασκεδαστικό να χαζεύετε άλμπουμ φωτογραφιών με την οικογένειά σας, αλλά η δημιουργία τους είναι ακόμη πιο διασκεδαστική. Και μην ανησυχείτε για λερωμένα δαχτυλάκια: οι εκτυπώσεις του Canon SELPHY CP1500 είναι επιχρισμένες με ένα ειδικό φιλμ, ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτες για έως και 100 χρόνια 2 .

Αφού ολοκληρώσετε το πρώτο άλμπουμ σας με φωτογραφίες, μπορείτε να δημιουργήσετε το επόμενο ακολουθώντας μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση. Αν έχετε αποφασίσει ότι θα αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για την αποτύπωση των στιγμών που θέλετε να προσθέσετε στο άλμπουμ, μπορείτε να προσθέσετε κατάλληλα αντικείμενα, όπως τούρτες γενεθλίων ή μπαλόνια, για να σηματοδοτήσετε ιδιαίτερες στιγμές και ορόσημα, ή να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στον φωτισμό και στη σύνθεση στις φωτογραφίες από την πρώτη μέρα στο σχολείο ή στα οικογενειακά πορτραίτα. Μια συμβουλή φωτογραφίας από την Mellz είναι να θυμάστε ότι «η φωτογραφία είναι στην ουσία σαν να ζωγραφίζει κανείς με φως, επομένως προσπαθήστε να απαθανατίζετε σημαντικές στιγμές τις καλύτερες ώρες της ημέρας ή σε χώρους με καλό φωτισμό».

Αφού τραβήξετε τις φωτογραφίες σας, δεν είναι απαραίτητο να τις εκτυπώσετε μόνο για τα άλμπουμ σας. Μπορείτε να κόψετε και να κολλήσετε τις φωτογραφίες σε λευκώματα, ώστε να δημιουργήσετε ένα πιο καλλιτεχνικό αναμνηστικό. Οι εκτυπώσεις σε μέγεθος ταχυδρομικής κάρτας σάς επιτρέπουν να δώσετε μια πιο προσωπική πινελιά και να προσφέρετε χαρά στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Οι εκτυπώσεις σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας χωρούν άνετα στο πορτοφόλι σας, για να σας θυμίζουν μια ιδιαίτερα χαρούμενη στιγμή. Οι εκτυπώσεις σε αυτοκόλλητο χαρτί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση ειδών γραφικής ύλης, επίπλων της κρεβατοκάμαρας ή συσκευών κουζίνας.

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να δώσετε μια νότα χαράς στη ζωή σας με εκτυπωμένες φωτογραφίες, και ο Canon SELPHY CP1500 κάνει εύκολες τις εκτυπώσεις σας, κάθε μέρα.

Σύνταξη: Matthew Bowen

 1. Μηχανές συμβατές με PictBridge.
 2. Με αποθήκευση σε άλμπουμ. Βάσει επιταχυνόμενης δοκιμής, σε συνθήκες θερμοκρασίας 23°C/73,4°F και υγρασίας 50%.

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

 • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

  Φτιάξτε τη διάθεσή σας με εκτυπώσεις

  Εκτυπώστε τις αγαπημένες σας στιγμές και διακοσμήστε το σπίτι σας με αναμνήσεις.

 • Τρία μικρά παιδιά που κάθονται σε κρεβάτι και κοιτούν εκτυπωμένες οικογενειακές φωτογραφίες.

  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Εκτυπώστε την ιστορία της ζωής της οικογένειάς σας

  Εκτυπώστε και δημιουργήστε χειροτεχνίες με φωτογραφίες πολύτιμων οικογενειακών στιγμών.

 • get-inspired-selphy-photo-layout-app-1-hub

  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Προγραμματίστε, παίξτε και εκτυπώστε

  Ανακαλύψτε πώς η εφαρμογή SELPHY Photo Layout μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ιδέες για συναρπαστικές χειροτεχνίες.

 • Ένας εκτυπωτής Canon PIXMA σε τραπέζι, με ένα ψαλίδι, μια ασημί κορδέλα και εικόνες γύρω του.

  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ

  Δημιουργήστε ένα λεύκωμα φωτογραφιών

  Δημιουργήστε ένα χειροποίητο άλμπουμ φωτογραφιών για όλη την οικογένεια με τον αναλυτικό οδηγό μας.