ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Εξατομίκευση, εκτύπωση, οργάνωση: δημιουργήστε το δικό σας φωτογραφικό ημερολόγιο

Συνδυάστε τις καλύτερες αναμνήσεις σας από τη χρονιά και εκτυπώστε ένα εξατομικευμένο ημερολόγιο για το σπίτι ή για να το χαρίσετε σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο.
Μια γυναίκα κρατά μια εκτυπωμένη σελίδα ημερολογίου που βγαίνει από έναν εκτυπωτή Canon PIXMA.

Καθώς νυχτώνει όλο και πιο νωρίς και περνάτε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, αναπολήστε τα γεγονότα της χρονιάς μέσα από φωτογραφίες, κάνοντας σχέδια για το επόμενο 12μηνο. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να οργανωθείτε απ’ ότι με ένα εξατομικευμένο ημερολόγιο με όλες τις αγαπημένες σας οικογενειακές στιγμές;

Ένα σπιτικό ημερολόγιο από τον εκτυπωτή Canon PIXMA είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να ανακαλύψετε ξανά το θησαυρό των οικογενειακών στιγμών που έχετε αποτυπώσει στο τηλέφωνο ή στη φωτογραφική μηχανή σας, ώστε να βρείτε τις ιδανικές εικόνες που αντιπροσωπεύουν κάθε μήνα. Ή μήπως προτιμάτε να επιλέξετε εικόνες από τοποθεσίες που έχετε επισκεφτεί, συνταιριάζοντας τη διάθεση και τον προορισμό με την εποχή;

Με έδρα στο νοτιοδυτικό Ηνωμένο Βασίλειο, η φωτογράφος, influencer και νέα μαμά Rafaella Ponce έχει καταφέρει να προσελκύσει 19,6 χιλιάδες ακολούθους στο Instagram, κάνοντας δημοσιεύσεις για τη ζωή με τον σύζυγο και το παιδί της, καθώς και με άλλο δημιουργικό περιεχόμενο. Επίσης, διαχειρίζεται μια εφαρμογή μάρκετινγκ για influencer, η οποία βοηθά τις εταιρείες και τους influencer να έρθουν σε επαφή.

Εδώ ασχολείται με τις χειροτεχνίες, δείχνοντας πώς η δημιουργία του δικού σας ημερολογίου με υπέροχες αναμνήσεις από τη χρονιά που πέρασε μπορεί να είναι μια εύκολη και διασκεδαστική δραστηριότητα: το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας εκτυπωτής και λίγη δημιουργικότητα.

1. Προετοιμαστείτε για την κατασκευή του δημιουργικού ημερολογίου σας

Μια γυναίκα τοποθετεί χαρτί σε έναν εκτυπωτή πάνω στο γραφείο, δίπλα σε ένα πακέτο χαρτιού Canon και έναν φορητό υπολογιστή.

Η Rafaella πραγματικά απολαμβάνει τις δημιουργικές δραστηριότητες και πάντα αναζητά έμπνευση. «Τρελαίνομαι για κάθε είδους χειροτεχνίες», λέει. «Τα λευκώματα είναι το αγαπημένο μου χόμπι. Βέβαια, τα έχω αφήσει για λίγο στην άκρη λόγω του μωρού, αλλά τα λατρεύω.»

Για να δημιουργήσετε το ημερολόγιό σας χρειάζεστε ελάχιστα υλικά, οπότε είναι η ιδανική δραστηριότητα χειροτεχνίας για ένα χαλαρωτικό απόγευμα στο σπίτι. Εκτός από έναν εκτυπωτή Canon PIXMA, όπως ο ασύρματος Canon Σειράς PIXMA TS7450 που χρησιμοποίησε η Rafaella, θα χρειαστείτε και φωτογραφικό χαρτί αρκετά ανθεκτικό ώστε να μπορεί να καρφιτσωθεί ή να τοποθετηθεί σε κάποιο έπιπλο.

Το Ματ φωτογραφικό χαρτί MP-101 της Canon είναι ιδανικό για χάρτινες κατασκευές και παράγει φωτογραφίες υψηλής ποιότητας με ζωντανά χρώματα και ματ φινίρισμα. Το γυαλιστερό χαρτί, όπως το Canon Plus Glossy II PP-201, είναι επίσης κατάλληλο, καθώς ενισχύει τα φωτεινά χρώματα και παρέχει το ιδανικό φινίρισμα για ψηφιακές φωτογραφίες. Μπορείτε να γράψετε πάνω και στους δύο αυτούς τύπους χαρτιού – για παράδειγμα, να κυκλώσετε ημερομηνίες ή να σημειώσετε πράγματα που θέλετε να θυμάστε. Η Rafaella επέλεξε να χρησιμοποιήσει το χαρτί Plus Glossy για να προσθέσει μια υπέροχη λάμψη στο ημερολόγιό της.

2. Επιλέξτε τις εικόνες σας

Μια γυναίκα κρατά μια σελίδα ημερολογίου για τον Οκτώβριο, η οποία απεικονίζει μια έγκυο που κρατά μια κολοκύθα δίπλα στην κοιλιά της.

Δεν είναι δύσκολο να αντλήσετε έμπνευση για κάθε μήνα. Ξεκινήστε με φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων για τους μήνες των γενεθλίων τους και τη χριστουγεννιάτικη οικογενειακή σας φωτογραφία για τον Δεκέμβριο... και συνεχίστε με παρόμοιους τρόπους.

Στην καρδιά αυτής της δημιουργικής δραστηριότητας βρίσκεται η εξατομίκευση του ημερολογίου σας με εικόνες των πιο αγαπημένων σας στιγμών σε κάθε εποχή. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε ένα πορτραίτο στο φως αναμμένων κεριών από ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων, ένα ευχάριστο ενσταντανέ από τις καλοκαιρινές σας διακοπές, μια φωτογραφία του σκύλου σας που τρέχει ανάμεσα σε φθινοπωρινά φύλλα ή ένα αγαπημένο χιονισμένο τοπίο.

«Ήμουν έγκυος πέρυσι τέτοια εποχή και έκανα μια φωτογράφιση με την κοιλίτσα μου και μια κολοκύθα», εξηγεί η Rafaella. «Ήταν ωραία ιδέα να χρησιμοποιήσω αυτήν τη φωτογραφία για τον Οκτώβριο, επειδή μου θυμίζει εκείνες τις μέρες και το πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός. Το μωρό μου είναι τώρα σχεδόν ενός έτους.

«Για μένα, το πιο σημαντικό είναι οι αναμνήσεις που μπορείτε να δημιουργήσετε με τις φωτογραφίες σας. Έτσι, κάθε μήνα επιλέγω μια φωτογραφία που μου φέρνει στον νου όμορφες αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο.

«Αν πάτε στον λογαριασμό μου στο Instagram, θα δείτε ότι μου αρέσει πολύ το φυσικό φως και αποφεύγω να φορτώνω υπερβολικά τις φωτογραφίες μου», λέει. «Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα. Επιλέξτε προσεκτικά τις εικόνες σας, συμπεριλάβετε άφθονο φυσικό φως και κρύψτε τις λεπτομέρειες στο φόντο.»

3. Προετοιμάστε τις φωτογραφίες σας για εκτύπωση

Μια γυναίκα κάθεται σε έναν καναπέ και κρατά ένα μωρό, ενώ χρησιμοποιεί την εφαρμογή Canon Easy-PhotoPrint Editor στο τηλέφωνό της για να επεξεργαστεί ένα φωτογραφικό ημερολόγιο.

«Μπορείτε να παίξετε με την εφαρμογή Canon Easy-PhotoPrint Editor στον υπολογιστή ή στο τηλέφωνό σας», λέει η Rafaella, η οποία χρησιμοποίησε την εφαρμογή για να δημιουργήσει ένα πρότυπο για το ημερολόγιό της.

Είναι σημαντικό να προετοιμάσετε τις εικόνες σας πριν από την εκτύπωση. Πολλές εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών σάς δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε τον τύπο αρχείου εικόνας και την ποιότητα κατά την εξαγωγή, και η Rafaella συνιστά την εξαγωγή σε όσο το δυνατόν υψηλότερη ποιότητα. «Αν το κάνετε αυτό, κατά την εκτύπωση, θα έχετε εικόνες καλύτερης ποιότητας», εξηγεί.

Αν εξαγάγετε τις εικόνες σας ως JPEG, επιλέξτε την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Θα μπορούσατε επίσης να τις εξαγάγετε ως αρχεία PNG, καθώς αυτοί οι τύποι αρχείων έχουν μικρότερες απώλειες ως προς την ποιότητα κατά τη συμπίεση και αποδίδουν συχνά εικόνες με καλύτερη εμφάνιση. Η φωτογράφιση σε μορφή RAW προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα και τη μεγαλύτερη ευελιξία μετά τη λήψη, όταν χρησιμοποιείτε λογισμικό επεξεργασίας εικόνων όπως το Digital Photo Professional (DPP) της Canon.

Να θυμάστε ότι οι εκτυπωμένες εικόνες μπορεί να δείχνουν διαφορετικές σε σχέση με την οθόνη, γι' αυτό κάντε μερικές δοκιμαστικές εκτυπώσεις ώστε να πάρετε μια ιδέα για το πώς θα μοιάζουν οι τελικές εικόνες του ημερολογίου σας.

Η Rafaella χρησιμοποίησε την εφαρμογή Canon Easy-PhotoPrint Editor, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από πρότυπα ημερολογίου. Μπορείτε να εισαγάγετε τις εικόνες σας απευθείας στα πρότυπα ή να τα χρησιμοποιήσετε ως πηγή έμπνευσης για τα δικά σας σχέδια.

4. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε δικά σας πρότυπα

Μια γυναίκα είναι καθισμένη μπροστά στον φορητό υπολογιστή της, προσθέτοντας οικογενειακές φωτογραφίες σε ένα φωτογραφικό ημερολόγιο με την εφαρμογή Canon Easy-PhotoPrint Editor.

Η εφαρμογή Canon Easy-PhotoPrint Editor επιτρέπει την προσθήκη κειμένου, σφραγίδων και πλαισίων στο ημερολόγιό σας, ή την εφαρμογή δημιουργικών φίλτρων στις εικόνες σας. Εκτός από τα πρότυπα της εφαρμογής, υπάρχουν και διάφορες επιλογές ημερολογίου στο Creative Park, από χριστουγεννιάτικα ημερολόγια και ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης γενεθλίων μέχρι τρισδιάστατα ημερολόγια και αυτοκόλλητα ημερολογίου.

Αν τα καταφέρνετε στις χειροτεχνίες, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πρότυπο ημερολογίου από την αρχή. Ωστόσο, η Rafaella επέλεξε το πρότυπο «Classic One Month» της εφαρμογής Canon Easy-PhotoPrint Editor, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε μια φωτογραφία στη σελίδα κάθε μήνα. Επιλέξτε το σωστό μέγεθος χαρτιού για τον εκτυπωτή σας, εισαγάγετε τις φωτογραφίες σας και πειραματιστείτε με δημιουργικά φίλτρα, σφραγίδες και πλαίσια για να δώσετε το δικό σας στυλ. Μπορείτε ακόμη και να αλλάξετε τη γραμματοσειρά και το χρώμα του κειμένου, ώστε το ημερολόγιο να έχει πραγματικά τη σφραγίδα σας.

Στη δωρεάν εφαρμογή Creative Park της Canon, η οποία είναι μια συλλογή δωρεάν υλικού για χάρτινες κατασκευές, θα βρείτε διάφορες επιλογές για ημερολόγια. Απλά επιλέξτε ένα πρότυπο ημερολογίου και το μέγεθος εκτύπωσης κι έπειτα κατεβάστε το αρχείο. Πιάστε ψαλίδι, κόλλα, μολύβι, στυλό, οδοντογλυφίδες και τσιμπιδάκια, κι ετοιμαστείτε να κόψετε, να διπλώσετε, να κολλήσετε και να συναρμολογήσετε το ημερολόγιό σας.

5. Εκτυπώστε και παρουσιάστε

Μια γυναίκα χαμογελά κρατώντας μια σελίδα ημερολογίου που μόλις έχει εκτυπώσει.

Μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας στον εκτυπωτή Canon Σειράς PIXMA TS7450 από τον υπολογιστή ή το smartphone σας. Τα φυσίγγια μελανιού του εκτυπωτή εγκαθίστανται και αντικαθίστανται εύκολα.

Μια γυναίκα κρατά ένα μωρό πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Ένα φωτογραφικό ημερολόγιο είναι κρεμασμένο στο ντουλάπι πίσω της.

Η κουζίνα αποτελεί συχνά το επίκεντρο του σπιτιού, γι' αυτό μπορείτε να κρεμάσετε το εξατομικευμένο ημερολόγιό σας σε ένα ντουλάπι τοίχου, ώστε να μην ξεχάσετε ποτέ τα σημαντικά συμβάντα.

Όταν είναι όλα έτοιμα, έρχεται η ώρα της εκτύπωσης. Ο οικονομικά προσιτός και εύχρηστος εκτυπωτής Canon Σειράς PIXMA TS7450 προσφέρει μεγάλη γκάμα επιλογών, που τον καθιστούν ιδανικό τόσο για δουλειά όσο και για διασκέδαση. Μπορείτε να αντιγράψετε ή να σαρώσετε γρήγορα πολλά φύλλα για την εργασία σας και ταυτόχρονα να τον χρησιμοποιήσετε ως δημιουργικό βοηθό στις δραστηριότητες με τα παιδιά σας. Η μεγάλη γκάμα δημιουργικών υλικών της Canon περιλαμβάνει μαγνητικό φωτογραφικό χαρτί, οπότε θα μπορούσατε ακόμη και να κολλήσετε το εκτυπωμένο ημερολόγιο απευθείας στο ψυγείο σας.

6. Δωρίστε τις δημιουργίες σας

Μια γυναίκα που κρατά ένα μωρό κρεμάει στον τοίχο ένα κορνιζαρισμένο φωτογραφικό ημερολόγιο, πλάι σε πολλές κορνιζαρισμένες φωτογραφίες και εικόνες.

Ένα εξατομικευμένο ημερολόγιο γεμάτο μοναδικές αναμνήσεις θα ήταν εξαιρετικό δώρο γενεθλίων για παππούδες ή στενούς φίλους.

Όταν είναι γεμάτο με χαρούμενες, κοινές αναμνήσεις, ένα εξατομικευμένο ημερολόγιο μπορεί να είναι το πιο έξυπνο δώρο για τους φίλους ή τα μέλη της οικογένειάς σας. Εκτός από το δικό της ημερολόγιο, η Rafaella δημιούργησε και ένα κορνιζαρισμένο ημερολόγιο με μια φωτογραφία από τον γάμο της αδελφής της.

«Η αδερφή μου παντρεύτηκε τον Αύγουστο και η κόρη μου κρατούσε τις βέρες. Γι' αυτό βγάλαμε μια φωτογραφία όλοι μαζί, με την αδερφή και τον γαμπρό μου», λέει. «Χρησιμοποίησα ορισμένα από τα σχέδια φόντου της εφαρμογής και το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο. Θα το στείλω στην αδερφή μου και θα το λατρέψει.

«Για μένα, σημασία έχουν οι αναμνήσεις που μπορείτε να αποτυπώσετε στις φωτογραφίες σας. Στην εποχή μας όλα είναι ψηφιακά, αλλά πιστεύω ότι μας λείπει κάτι ‘απτό’. Είναι σίγουρα ένα δώρο που θα ήθελα να μου κάνουν. Δίνει απτή υπόσταση στις αναμνήσεις μας.»Σύνταξη: Lorna Dockerill

Σχετικά προϊόντα

 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101

  Το Ματ φωτογραφικό χαρτί παράγει εκτυπώσεις φωτογραφιών, γραφικών και κειμένου υψηλής ποιότητας με ματ φινίρισμα. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για πιο δημιουργικές χρήσεις, όπως ευχετήριες κάρτες, πλακάτ και χειροτεχνίες από χαρτί.
 • Εκτυπωτές inkjet

  Plus Glossy II PP-201

  Το Φωτογραφικό χαρτί Plus Glossy II της Canon είναι το ιδανικό φωτογραφικό χαρτί για εκτυπώσεις κορυφαίας ποιότητας με ιλουστρασιόν φινίρισμα. Προσφέρει το ιδανικό φινίρισμα για ψηφιακές φωτογραφίες και για όλες τις ανατυπώσεις σας.

Σχετικά άρθρα

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Επεξεργασία των φωτογραφιών σας για εκτύπωση

  Αξιοποιήστε στο έπακρο τις φωτογραφίες σας σε έντυπη μορφή, με τον αναλυτικό οδηγό μας για την επεξεργασία για εκτύπωση και τις καλύτερες ρυθμίσεις εκτύπωσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Εκτυπώστε λίστες, πλάνα και στόχους

  Εκφράστε τη δημιουργικότητά σας με έναν εκτυπωτή Canon PIXMA και εξασφαλίστε την οργάνωση και την επίγνωσή σας όλο τον χρόνο.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Canon PosterArtist

  Δημιουργήστε γρήγορα, εύκολα και δωρεάν πόστερ με επαγγελματική σχεδίαση.

 • PRINTING TIPS

  Create a personal gift

  The Canon Photo Cube helps you craft a gift full of happy memories.