ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

Βάλτε την προσωπική σας πινελιά στα φετινά Χριστούγεννα και εκτυπώστε τις δικές σας κάρτες

Διακοσμήστε τις γιορτινές φωτογραφίες σας και ακολουθήστε τον αναλυτικό οδηγό μας για να δημιουργήσετε τις δικές σας χριστουγεννιάτικες κάρτες.
Canon Camera
Η αποστολή μιας προσωπικής χριστουγεννιάτικης κάρτας είναι μια τρυφερή χειρονομία και πολύ πιο διασκεδαστική από μια έξοδο στα καταστήματα. Η δημιουργία της δικής σας εξατομικευμένης κάρτας είναι μια εύκολη διαδικασία – το μόνο που χρειάζεστε είναι μια φωτογραφία που θα θέλατε να μοιραστείτε, ένας εκτυπωτής Canon PIXMA (για παράδειγμα, ο Canon PIXMA Σειράς TS5350) και ένα πακέτο Ματ χαρτί διπλής όψης της Canon.

Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μια υπάρχουσα φωτογραφία, ανεβάστε την στην εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor για να την προσθέσετε σε ένα πρότυπο και να τη διακοσμήσετε με κείμενο και σχέδια. Αν πρόκειται να βγάλετε μια νέα φωτογραφία, θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε φίλους και μέλη της οικογένειάς σας με γιορτινά πουλόβερ. Ή μπορείτε να κάνετε ό,τι κάναμε κι εμείς εδώ, και να σκηνοθετήσετε μια ένα χριστουγεννιάτικο πορτραίτο του κατοικιδίου σας. Ό,τι και αν επιλέξετε, με αυτά τα απλά επτά βήματα θα μπορέσετε να δημιουργήσετε και να εκτυπώσετε εύκολα τη δική σας εξατομικευμένη χριστουγεννιάτικη κάρτα.
Χριστουγεννιάτικη κάρτα που εκτυπώθηκε στο σπίτι με χειροποίητα διακοσμητικά και ένα στολίδι χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Ο εκτυπωτής σας Canon PIXMA μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για εξατομικευμένες χριστουγεννιάτικες κάρτες, αλλά και για διακοσμητικά και αξεσουάρ για τη γιορτινή σας φωτογράφιση.

1. Διακοσμήστε τη φωτογραφία σας

Γυναίκα σιδερώνει ένα σιδερότυπο πάνω σε ένα γκρι φούτερ.

Αν σκοπεύετε να συμπεριλάβετε τους φίλους και την οικογένειά σας στη γιορτινή φωτογράφιση, μπορείτε να δημιουργήσετε γι’ αυτούς ένα εξατομικευμένο χριστουγεννιάτικο φούτερ.

Γυναίκα που κρατάει ένα γκρι φούτερ διακοσμημένο με σιδερότυπο με έναν χριστουγεννιάτικο πιγκουίνο.

Τα σιδερότυπα της Canon είναι διαθέσιμα σε μέγεθος A4, ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε είτε μεγάλα σχέδια είτε να τοποθετείτε διάφορα μικρότερα μοτίβα στο ίδιο έγγραφο, σε παράθεση.

Αν αποφασίσετε να τραβήξετε τη δική σας φωτογραφία, γιατί να μην δημιουργήσετε ένα γιορτινό σκηνικό; Το Creative Park είναι γεμάτο με πρότυπα για χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις που μπορείτε να κατεβάσετε – θα βρείτε τα πάντα, από στεφάνια και πανό μέχρι στολίδια με χιονονιφάδες και τον Άγιο Βασίλη. Θα βρείτε επίσης πολλές ιδέες για γιορτινά σχέδια στην εφαρμογή Creative Park, η οποία είναι διαθέσιμη για iOS και Android – απλώς κατεβάστε την από το App Store ή το Google Play. Για να εκτυπώσετε από την εφαρμογή Creative Park, πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή σας με ένα συμβατό εκτυπωτή Canon PIXMA Inkjet – ανατρέξτε στον κατάλογο υποστηριζόμενων μοντέλων εκτυπωτών*.

Αν επιλέξατε να συμπεριλάβετε τους φίλους και την οικογένειά σας, ντύστε τους κατάλληλα για την περίσταση με ένα χριστουγεννιάτικο φούτερ που θα εκτυπώσετε στο σπίτι. Τα σιδερότυπα της Canon είναι διαθέσιμα για ανοιχτόχρωμα ή σκουρόχρωμα υφάσματα, ανάλογα με το αν θέλετε να εκτυπώσετε το σχέδιό σας σε λευκό t-shirt ή σκούρο φούτερ. Και οι δύο εκδόσεις έχουν καλύτερο αποτέλεσμα σε υφάσματα από φυσικές ίνες, όπως τα βαμβακερά. Απλώς εκτυπώστε το σχέδιο σας στο χαρτί θερμομεταφοράς, κόψτε το και σιδερώστε το επάνω στο ύφασμα – δείτε τις οδηγίες για πιο αναλυτικές πληροφορίες.

Τώρα που προετοιμάσατε τη γιορτινή σας φωτογράφιση, είστε έτοιμοι να τραβήξετε τη φωτογραφία σας. Θα επιτύχετε τη βέλτιστη ποιότητα εικόνας αν χρησιμοποιήσετε μια φωτογραφική μηχανή Canon για τη λήψη –ιδανική επιλογή θα ήταν η Canon EOS 850D ή η Canon EOS M50– αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το τηλέφωνό σας, αν προτιμάτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια φωτογραφία θέλετε.

2. Επιλέξτε ένα πρότυπο κάρτας

Γυναίκα περιηγείται στα πρότυπα χριστουγεννιάτικων καρτών της εφαρμογής Easy-PhotoPrint Editor από το smartphone της.

Στην εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor θα βρείτε μια ολόκληρη σειρά από σχέδια χριστουγεννιάτικων καρτών.

Η εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor έχει πληθώρα προτύπων για χριστουγεννιάτικες κάρτες. Απλώς ανοίξτε την εφαρμογή και επιλέξτε «Κάρτες» στην αρχική οθόνη για να δείτε τις διαθέσιμες επιλογές σχεδίων. Αν θέλετε να περιορίσετε την επιλογή στα πρότυπα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το Ματ χαρτί διπλής όψης με πίκμανση, πατήστε το κουμπί «Φίλτρο» στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε «Δίπλωμα στη μέση» στην επιλογή «Μορφή κάρτας». Κινηθείτε προς τα κάτω στις κάρτες με την επισήμανση «Χριστούγεννα» ή «Γιορτινές ευχές». Όταν βρείτε αυτό που σας αρέσει, πατήστε για λήψη και επιλέξτε 7"x10" στην ενότητα «Μέγεθος χαρτιού».

3. Εισάγετε την εικόνα σας

Η εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor σάς επιτρέπει να επιλέξετε την εικόνα σας από διάφορες θέσεις αποθήκευσης, όπως η συλλογή φωτογραφιών του τηλεφώνου σας και οι υπηρεσίες image.canon, Dropbox, Facebook, Google Drive, Instagram, OneDrive ή Google Photos, επομένως είναι εύκολο να βρείτε τις αγαπημένες σας. Αν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά την εφαρμογή για να συνδεθείτε σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα αποθήκευσης, θα πρέπει να εισάγετε τα στοιχεία σύνδεσής σας. Περιηγηθείτε στις εικόνες σας και επιλέξτε μία ή περισσότερες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μετά, πατήστε «Επόμενο» για να τις μεταφέρετε στη διάταξη κάρτας που έχετε επιλέξει.

4. Επεξεργαστείτε την κάρτα σας

Άτομο που χρησιμοποιεί smartphone για να επεξεργαστεί τη χριστουγεννιάτικη κάρτα του στην εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor.

Μπορείτε να προσαρμόσετε την κάρτα σας στην εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor, προσθέτοντας χαρούμενες στάμπες, επιπλέον εικόνες ή ένα προσωπικό μήνυμα.

Στο κάτω μέρος της οθόνης θα δείτε μια συλλογή από εύχρηστα εργαλεία για να προσθέσετε επιπλέον εικόνες ή να αλλάξετε πρότυπο. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε στάμπες –όπως συννεφάκια ομιλίας και αστέρια– ή, αν θέλετε να μείνετε στο γιορτινό κλίμα, χιονονιφάδες ή ένα κλαράκι γκι. Υπάρχει επίσης δυνατότητα προσθήκης κειμένου, ώστε να συμπεριλάβετε ένα προσωπικό μήνυμα για τους φίλους και την οικογένειά σας.

5. Τοποθετήστε υλικό στον εκτυπωτή

Γυναίκα με χριστουγεννιάτικο πουλόβερ τοποθετεί χαρτί σε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA.

Όταν είστε έτοιμοι να εκτυπώσετε το σχέδιό σας, τοποθετήστε Ματ χαρτί διπλής όψης στον εκτυπωτή σας.

Όταν είστε ικανοποιημένοι με το σχέδιο της κάρτας σας, θα πρέπει να τοποθετήσετε Ματ χαρτί διπλής όψης στον εκτυπωτή σας. Θα παρατηρήσετε ότι τα φύλλα έχουν πίκμανση, ώστε οι κάρτες σας να διπλώνονται στην εντέλεια. Το πακέτο χαρτιού περιλαμβάνει επίσης φακέλους για τα ολοκληρωμένα σχέδιά σας.

6. Εκτυπώστε την κάρτα σας

Μια χειροποίητη χριστουγεννιάτικη κάρτα που βγαίνει από έναν εκτυπωτή Canon PIXMA Σειράς TS5350.

Ο εκτυπωτής Canon PIXMA Σειράς TS5350 είναι το ιδανικό εργαλείο για χειροτεχνίες και δημιουργίες, τις οποίες μπορείτε να εκτυπώνετε απευθείας από το smartphone σας.

Γυναίκα που διπλώνει μια χειροποίητη χριστουγεννιάτικη κάρτα.

Το Ματ χαρτί διπλής όψης της Canon χαρίζει στην κάρτα σας επαγγελματικό φινίρισμα και έχει πίκμανση για σωστό δίπλωμα.

Όταν είστε έτοιμοι να εκτυπώσετε τη δημιουργία σας, πατήστε «Επόμενο» στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Αν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά την εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor με τον εκτυπωτή Canon PIXMA Σειράς TS5350, ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να συνδέσετε την εφαρμογή με τον εκτυπωτή. Όταν η εφαρμογή εντοπίσει τον εκτυπωτή σας και συνδεθεί με αυτόν, επιλέξτε «Εκτύπωση».

7. Διπλώστε και ταχυδρομήστε

Γυναίκα που τοποθετεί μια κάρτα που εκτύπωσε στο σπίτι σε έναν λευκό φάκελο.

Το Ματ χαρτί διπλής όψης περιλαμβάνει φακέλους, οπότε μπορείτε να στείλετε αμέσως τις κάρτες που εκτυπώνετε στο σπίτι.

Διπλώστε προσεκτικά την κάρτα σας κατά μήκος της τσάκισης, μετά γράψτε την ευχή σας στο εσωτερικό, βάλτε την στον φάκελο που περιλαμβάνεται, σφραγίστε τον και ταχυδρομήστε την. Τώρα ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε και να σκεφτείτε ποια θα είναι η επόμενη γιορτινή χειροτεχνία σας.
Κείμενο της Angela Nicholson
* Αν ο εκτυπωτής σας δεν υποστηρίζεται, ανατρέξτε στον ιστότοπο Creative Park.

Σχετικά άρθρα

 • ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

  Πώς να φωτογραφίσετε γιορτινά πορτραίτα των κατοικιδίων σας

  Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να απογειώσετε τη φωτογράφιση των κατοικιδίων σας και να δημιουργήσετε γιορτινά χριστουγεννιάτικα πορτραίτα τους με αυτές τις κορυφαίες συμβουλές.

 • Δημιουργική εκτύπωση με την εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor της Canon

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

  Εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor

  Μάθετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διασκεδαστική και έξυπνη εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor της Canon.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΩΝ

  Αυτά τα Χριστούγεννα, δημιουργήστε εκτυπώσεις και χειροτεχνίες

  Φέτος τις γιορτές, φτιάξτε τα δικά σας χριστουγεννιάτικα δώρα, διακοσμήσεις και παιχνίδια.

 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

  10 συμβουλές για χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες

  Αποτυπώστε το πνεύμα των Χριστουγέννων με αυτές τις συμβουλές για διασκεδαστικά, φυσικά οικογενειακά πορτραίτα.