ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δώστε ζωή στην ιστορία της οικογένειάς σας με την εκτύπωση

Η εκτύπωση φωτογραφιών με τις πολύτιμες οικογενειακές αναμνήσεις σας μπορεί να σας βοηθήσει να τις θυμάστε καλύτερα, αλλά γιατί να σταματήσετε εκεί; Προχωρήστε ακόμη πιο πέρα με τις πέντε δημιουργικές συμβουλές μας!
Τρία μικρά παιδιά που κάθονται σε κρεβάτι και κοιτούν εκτυπωμένες οικογενειακές φωτογραφίες.

Η λήψη οικογενειακών φωτογραφιών έχει γίνει πολύ εύκολη στις μέρες μας. Χρησιμοποιούμε τα smartphone και τις υπόλοιπες συσκευές που έχουμε διαρκώς δίπλα μας για να καταγράψουμε κάθε δευτερόλεπτο της καθημερινής ζωής των παιδιών μας. Αυτές οι εικόνες ξεχνιούνται σύντομα στα βάθη του ψηφιακού χώρου αποθήκευσης ενός τηλεφώνου και σπάνια τις βλέπουμε ξανά. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη τρόποι για να κρατήσετε κοντά σας τις πολύτιμες αναμνήσεις σας.

Η Leti είναι μια πολυάσχολη μητέρα τεσσάρων παιδιών, ηλικίας από ενός έως οκτώ ετών. Αν και είναι ενθουσιώδης influencer στο Instagram, είχε πάντα ιδιαίτερη αδυναμία στις εκτυπώσεις φωτογραφιών. «Στο παρελθόν, πηγαίναμε τα ρολά των φιλμ στα φωτογραφικά εργαστήρια στο κέντρο της πόλης και περιμέναμε με ανυπομονησία να πάρουμε πίσω τις εκτυπώσεις. Όλη η αυτή η διαδικασία έχει πλέον χαθεί με την αποθήκευση των εικόνων στο cloud ή στο τηλέφωνο. Οι φωτογραφίες υπάρχουν, αλλά δεν τις βλέπουμε ποτέ στην πραγματικότητα.»

Με τους εκτυπωτές Canon SELPHY Square QX10 και Canon SELPHY CP1300, σε συνδυασμό με μια φωτογραφική μηχανή Canon EOS 250D, η Leti, ο σύζυγός της Zac και τα παιδιά τους, έχουν βρει άπειρους τρόπους για να αφηγούνται τις ιστορίες τους και να ανακαλύπτουν ξανά τη χαρά της εκτύπωσης. Σε αυτό το άρθρο, μοιράζονται τις δημιουργίες τους.

1. Διατηρήστε επαφή με εξατομικευμένες κάρτες

Γυναίκα σε τραπέζι που κολλά μια οικογενειακή φωτογραφία σε μια κάρτα.

Η Leti εκτυπώνει οικογενειακές φωτογραφίες με τον Canon SELPHY CP1300 και τις χρησιμοποιεί για να δημιουργεί ευχετήριες κάρτες που στέλνει σε συγγενείς και φίλους. Σίγουρα προσθέτει μια προσωπική πινελιά.

Γυναίκα με τη νεαρή κόρη της να κάθεται στα πόδια της, βοηθώντας την να τοποθετήσει μια κάρτα μέσα σε έναν φάκελο.

Η δημιουργία καρτών με αυτοκόλλητες εκτυπώσεις από τον Canon SELPHY Square QX10 είναι μια πολύ απλή δραστηριότητα στην οποία μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια.

Η αποστολή χειροποίητων καρτών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρείτε επαφή με μέλη της οικογένειας και φίλους, ενώ η Leti θεωρεί επίσης ότι η ενσωμάτωση φωτογραφιών προσθέτει μια προσωπική πινελιά που μοιάζει σχεδόν σαν «να βρίσκεστε εκεί», ακόμη κι όταν είστε πολύ μακριά. «Αγοράζω απλές ευχετήριες κάρτες και τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον SELPHY CP1300 για να δημιουργήσουν τις δικές τους εκτυπώσεις που θέλουν να προσθέσουν», αναφέρει. «Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να δημιουργήσουν κάτι ξεχωριστό και διαφορετικό, που αφηγείται πραγματικά μια ιστορία και απευθύνεται σε αγαπημένα πρόσωπα, είτε πρόκειται για τους παππούδες, τους θείους και τις θείες ή τους φίλους τους είτε οποιονδήποτε άλλον.»

Η Leti σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον εκτυπωτή για τις προσκλήσεις γενεθλίων των παιδιών της και έχει επίσης μια εξαιρετική ιδέα για τις ευχαριστήριες κάρτες. «Θα μπορούσαμε να τραβήξουμε φωτογραφίες των παιδιών ενώ παίζουν με τα δώρα που τους έχουν προσφέρει, για να τις χρησιμοποιήσουμε ως εξατομικευμένες ευχαριστήριες κάρτες», αναφέρει. Η οικογένεια της Leti ζει μακριά, επομένως η δημιουργία φωτογραφικών καρτών σε τακτικά διαστήματα μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά όλα τα μέλη να παραμείνουν σε επαφή.

2. Δημιουργήστε γραφήματα ανάπτυξης της οικογένειας

Άνδρας που βοηθά την κόρη του να κολλήσει μια φωτογραφία σε ένα διάγραμμα ύψους σε σχήμα που μοιάζει με ψηλό βάτραχο.

Οι αυτοκόλλητες εκτυπώσεις φωτογραφιών του SELPHY Square QX10 είναι ιδανικές για να τις κολλήσετε σε ένα διάγραμμα ύψους. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να παρακολουθούν τα μικρότερα μέλη της οικογένειας την «ανοδική» τους πρόοδο.

Δύο μικρά παιδιά που κάθονται στο κρεβάτι με έναν Canon SELPHY Square QX10, μια Canon EOS 250D και τη μητέρα τους, η οποία κρατάει ένα τηλέφωνο με ανοιχτή την εφαρμογή SELPHY Photo Layout.

Είναι εύκολο να κάνετε ένα ταξίδι στον χρόνο για να επιλέξετε εικόνες από προηγούμενες χρονιές και, στη συνέχεια, να δημιουργήσετε εκτυπώσεις απευθείας από τον SELPHY Square QX10, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή SELPHY Photo Layout.

Τα παιδιά της Leti λατρεύουν να βλέπουν τις διαφορές στο ύψος τους και τους άρεσε πάντα να καταγράφουν τις μετρήσεις τους στον τοίχο. Η Leti έχει αναβαθμίσει αυτήν τη διαδικασία σε νέα επίπεδα με τη φωτογραφία. «Αγόρασα ένα γράφημα ύψους και το τοποθέτησα στον τοίχο. Κάθε φορά που νιώθουν την ανάγκη, τα παιδιά μπορούν να τραβούν φωτογραφίες το ένα το άλλο και να τις εκτυπώνουν στον SELPHY Square QX10. Μπορούμε επίσης να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αναμνήσεων στο κινητό μου τηλέφωνο, ενώ η εφαρμογή SELPHY Photo Layout διευκολύνει τα παιδιά να επιλέγουν και να εκτυπώνουν εικόνες.

Μπορείτε να εκτυπώσετε και να δημιουργήσετε το δικό σας γράφημα ανάπτυξης με πολλά σχέδια που θα βρείτε στο Creative Park της Canon.

«Λατρεύουν τον εκτυπωτή QX10 επειδή είναι πολύ εύχρηστος. Είναι αρκετά μικρός ώστε να μπορούν να τον κρατούν στα χέρια τους και συνδέεται απρόσκοπτα με τηλέφωνα και άλλες συσκευές μέσω Wi-Fi. Ένα ακόμα εξαιρετικό χαρακτηριστικό είναι ότι λειτουργεί με τη δική του επαναφορτιζόμενη μπαταρία, ώστε να μπορούν να τον χρησιμοποιούν οπουδήποτε χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί στην πρίζα.»

Ο εκτυπωτής δημιουργεί τετράγωνες φωτογραφίες, αφήνοντας αρκετό χώρο για την προσθήκη λεζάντας στο περιθώριο. Είναι ό,τι πρέπει για να γράφουν την ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας, μαζί με τη μέτρηση του ύψους. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε το πίσω μέρος για να αποκαλύψετε μια αυτοκόλλητη επιφάνεια, που σας επιτρέπει να κολλήσετε τις φωτογραφίες στο γράφημα ύψους.

3. Χρησιμοποιήστε εκτυπώσεις για να διακοσμήσετε το σπίτι σας

Δύο φωτογραφίες με πορτραίτα σε κάδρο πάνω σε χαμηλό ράφι δίπλα στην εικόνα μιας φράουλας, ένα παιχνίδι στα χρώματα του ουράνιου τόξου και έναν SELPHY CP1300.

Ο SELPHY CP1300 παράγει υψηλής ποιότητας φωτογραφικές εκτυπώσεις 6x4 ιντσών. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει λωρίδες φωτογραφιών σε διάφορες επιλογές διάταξης, καθώς και μια ποικιλία αυτοκόλλητων. Μπορείτε να βρείτε εύκολα στην αγορά κορνίζες μεγέθους 6"x4", ώστε να δημιουργήσετε ολοκληρωμένα έργα τέχνης για να διακοσμήσετε το σπίτι σας ή να τα δωρίσετε σε συγγενείς και φίλους.

Εκτυπωτής Canon SELPHY CP1300 σε ανοιχτό ροζ χρώμα, πάνω σε λευκή ξύλινη επιφάνεια, ενώ εκτυπώνει μια εικόνα και περιβάλλεται από οικογενειακές φωτογραφίες, ορισμένες με κορνίζες και άλλες χωρίς αυτές, μια μηχανή Canon EOS 250D και μερικά ροζ λουλούδια.

Σύμφωνα με τη Leti, εκτός από μια διασκεδαστική οικογενειακή δραστηριότητα, η παρουσίαση του κόσμου των εκτυπώσεων στη νεότερη γενιά ήταν πολύ συναρπαστική. «Η δυνατότητα εκτύπωσης των φωτογραφιών τους ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη υπόθεση για τα παιδιά.»

Η Leti πιστεύει ακράδαντα ότι οι φωτογραφίες πρέπει να βλέπουν το φως της ημέρας αντί να «θάβονται» σε μια ηλεκτρονική συσκευή. Ο SELPHY CP1300 παράγει τυπικές φωτογραφικές εκτυπώσεις 6x4" ιντσών σε μόλις 47 δευτερόλεπτα. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει φύλλα με μίνι αυτοκόλλητα σε διάφορα μεγέθη, εμπλουτίζοντας τις δημιουργικές σας επιλογές. Όπως και με τον SELPHY Square QX10, μπορείτε να εκτυπώνετε απευθείας από έξυπνες συσκευές μέσω Wi-Fi, αλλά ο CP1300 διαθέτει επίσης υποδοχή κάρτας μνήμης και θύρα PictBridge, που είναι ιδανική για την εκτύπωση εικόνων από μηχανές όπως η Canon EOS 250D.

Η έγχρωμη ανακλινόμενη οθόνη του SELPHY CP1300 προσφέρει διαισθητικό χειρισμό, ενώ, προαιρετικά, διατίθεται επίσης μια συστοιχία μπαταριών για εκτύπωση χωρίς σύνδεση στο ρεύμα.

«Επειδή ο εκτυπωτής δημιουργεί τυπικές εκτυπώσεις 6x4", είναι εύκολο να βρείτε το σωστό μέγεθος κορνίζας και υπάρχουν άπειρα σχέδια για να επιλέξετε», λέει η Leti. «Αυτό που μου αρέσει με την τοποθέτηση των φωτογραφικών εκτυπώσεων σε κορνίζες και τη διακόσμηση του σπιτιού με αυτές είναι ότι οι εικόνες βρίσκονται απλώς ‘εκεί’. Δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε μια συσκευή και να τις αναζητήσετε, μια διαδικασία που μπορεί να χρειαστεί χρόνο και για την οποία τα παιδιά δεν έχουν υπομονή.

«Τα μεγαλύτερα παιδιά λατρεύουν να έχουν φωτογραφικές εκτυπώσεις στις οποίες απεικονίζονται τα ίδια όταν ήταν μωρά και νήπια. Οι κορνιζαρισμένες εκτυπώσεις ιδιαίτερων στιγμών αποτελούν επίσης υπέροχα δώρα για την οικογένεια και τους φίλους μας. Τέλος, πιστεύω ότι μια κορνιζαρισμένη εκτύπωση είναι ένα φυσικό στοιχείο που ξεχωρίζει και όχι απλώς άλλη μια ψηφιακή εικόνα που χάνεται στο cloud.»

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εκτυπώσεις από τους SELPHY CP1300 και SELPHY Square QX10 για να διακοσμήσετε ένα βρεφικό δωμάτιο για ένα νέο μέλος της οικογένειας που θα έρθει σύντομα, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες της οικογένειας και εκτυπώνοντας το υπερηχογράφημά σας, πριν προσθέσετε την πρώτη φωτογραφία του μωρού σας.

4. Αφηγηθείτε μια ιστορία με εικόνες

Γυναικείο χέρι που αφαιρεί το πίσω μέρος μιας εκτυπωμένης φωτογραφίας για να αποκαλύψει την αυτοκόλλητη πλευρά από κάτω, ώστε να την προετοιμάσει για να την κολλήσει στο εξώφυλλο ενός λευκώματος.

Χάρη στο αυτοκόλλητο πίσω μέρος τους, μπορείτε να κολλήσετε εύκολα τις εκτυπώσεις του SELPHY Square QX10 σε ένα λεύκωμα, χωρίς κόλλες και χωρίς ακαταστασίες.

Γονέας και παιδί που στολίζει το εξώφυλλο ενός λευκώματος με οικογενειακές φωτογραφίες.

Τα παιδιά λάτρεψαν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία εκτύπωσης. Για περισσότερες διασκεδαστικές ιδέες που μπορείτε να προσθέσετε στις εκτυπώσεις σας, όπως λεζάντες, εικονίδια και αυτοκόλλητα, ρίξτε μια ματιά στην εφαρμογή SELPHY Photo Layout.

Τα παιδιά της Leti λατρεύουν τη δημιουργία λευκωμάτων. Η οικογένεια έχει προγραμματίσει αρκετές εκδρομές για κάμπινγκ και όλοι αγαπούν να φωτογραφίζουν τις περιπέτειές τους. «Στη μηχανή που χρησιμοποιούσαμε παλιά για στιγμιαίες φωτογραφικές εκτυπώσεις το χαρτί τελείωνε διαρκώς. Με τα τηλέφωνά μας ή με μια μηχανή όπως η Canon EOS 250D, μπορούμε να συνεχίσουμε να φωτογραφίζουμε για όσο διάστημα θέλουμε, τραβώντας φωτογραφίες τη στιγμή που θέλουμε και μετά να επιλέγουμε απλώς ποιες εικόνες θα εκτυπώσουμε αργότερα.

«Ο SELPHY Square QX10 είναι ιδανικός για τη δημιουργία λευκωμάτων», προσθέτει η Leti. «Παράγει τετράγωνες εκτυπώσεις 68x68mm σε μεγαλύτερα φύλλα χαρτιού 75x85mm. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται μια περιοχή όπου μπορείτε να γράψετε μια λεζάντα μετά την εκτύπωση. Τα παιδιά απολαμβάνουν πραγματικά να προσθέτουν εικονίδια και χαριτωμένες μικρές εικόνες στις φωτογραφίες κατά τη δημιουργία εκτυπώσεων. Επίσης, η πίσω πλευρά του χαρτιού μπορεί να αφαιρεθεί, αποκαλύπτοντας μια αυτοκόλλητη επιφάνεια. Αυτό είναι τέλειο, επειδή μπορούν να δημιουργήσουν λευκώματα τοποθετώντας απλώς τις εκτυπώσεις εκεί που θέλουν, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν ταινία ή κόλλα.»

5. Μπείτε και εσείς στο κάδρο

Ζευγάρι που χαμογελά στη μηχανή ενώ κάθεται στο κρεβάτι ενός παιδιού σε ένα υπνοδωμάτιο σε σοφίτα.

Τα παιδιά θέλουν να έχουν φωτογραφίες της μαμάς και του μπαμπά στο δωμάτιό τους, και η Canon EOS 250D είναι ιδανική για τη λήψη πορτραίτων της οικογένειας, καθώς είναι εξαιρετικά μικρή και εύχρηστη, ενώ διαθέτει εξελιγμένα χαρακτηριστικά και κορυφαία ποιότητα εικόνας.

Άνδρας που βοηθά την κόρη του να φωτογραφίσει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους χρησιμοποιώντας μια μηχανή Canon EOS 250D.

Η οθόνη μεταβλητής γωνίας της EOS 250D επιτρέπει τη σύνθεση των εικόνων με εξαιρετικά εύκολο τρόπο ακόμη και από μικρά παιδιά, ενώ αναστρέφεται πλήρως, προσφέροντας ιδανική επιλογή για τη λήψη selfie.

Η Leti θεωρεί την Canon EOS 250D ιδανική επιλογή για χρήση από όλα τα μέλη της οικογένειας. Προσφέρει εύκολο χειρισμό τόσο από ενήλικες όσο και από παιδιά. Ακόμη καλύτερα, ενσωματώνεται άψογα σε ολόκληρη τη διαδικασία της δημιουργίας, από τη λήψη φωτογραφιών μέχρι την εκτύπωσή τους, χάρη στην ενσωματωμένη υποστήριξη σύνδεσης Bluetooth και Wi-Fi. «Τα παιδιά λατρεύουν πραγματικά να περιλαμβάνονται στις φωτογραφίες, να τραβούν selfie και να καταγράφουν τις δραστηριότητές τους. Η οθόνη μεταβλητής γωνίας είναι ιδανική για αυτόν τον σκοπό, καθώς αναστρέφεται πλήρως, ώστε να μπορείτε να συνθέσετε λήψεις ενώ βρίσκεστε μπροστά από τη μηχανή.»

Η Leti απόλαυσε την ευελιξία των μηχανών και των εκτυπωτών που χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει τις εκτυπώσεις της. «Είναι πολύ καλά προϊόντα – εξαιρετικά φιλικά προς τον χρήστη, με μικρές διαστάσεις και πολύ απλά, αλλά η ποιότητα που προσφέρουν είναι εκπληκτική. Οι εκτυπώσεις είναι πραγματικά ζωντανές και διαρκούν για πάντα, ενώ υπάρχουν τόσες πολλές δημιουργικές ευκαιρίες για να ασχοληθούν τα παιδιά. Προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα στον Zac, αλλά και σε εμένα. Σχεδιάζω να δημιουργήσω ένα ξεχωριστό project για να το μοιραστώ μαζί του για την επέτειο του γάμου μας, δημιουργώντας ένα χρονολόγιο της κοινής μας ζωής από την πρώτη μας συνάντηση. Ο εξοπλισμός Canon είναι εξαιρετική επιλογή για να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας. Τον λατρεύω.»

Σύνταξη: Matthew Richards

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα