ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δημιουργήστε βήμα-βήμα το δικό σας παιδικό βιβλίο με ιστορίες

Με τον Canon SELPHY CP1500, μπορείτε να δημιουργήσετε από το τίποτα ένα βιβλίο με ιστορίες πιο εύκολα από όσο νομίζετε.
Ένας ενήλικας και δύο παιδιά κάθονται σε έναν καναπέ και ξεφυλλίζουν ένα χειροποίητο βιβλίο ιστοριών που δημιουργήθηκε με τον εκτυπωτή Canon SELPHY CP1500 και την εφαρμογή Canon SELPHY Photo Layout.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το παιχνίδι και η δημιουργικότητα αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη των παιδιών. Μπορείτε λοιπόν να τα καλλιεργήσετε στο σπίτι για να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί ως οικογένεια. Η Alison (all.about.the.play), λάτρης του παιχνιδιού και δημιουργός περιεχομένου, πιστεύει στη σημασία της μάθησης για τα παιδιά της –Isla και Callum– μέσα από τη δημιουργική απασχόληση.

«Και τα δύο είναι πολύ δημιουργικά παιδιά, και το βρίσκω εξαιρετικά διασκεδαστικό να καθόμαστε και να κάνουμε χειροτεχνίες παρέα», μας λέει. «Μου αρέσει να βλέπω τη φαντασία τους να καλπάζει». Η Alison μοιράζεται τις εμπειρίες της οικογένειάς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το τελευταίο έργο της με την εξάχρονη κόρη της Isla, ήταν ένα δημιουργικό, χειροποίητο βιβλίο με ιστορίες, που έφτιαξαν με τον εκτυπωτή Canon SELPHY CP1500.

Η δημιουργία του δικού σας βιβλίου με ιστορίες μπορεί να ακούγεται δύσκολη υπόθεση, αλλά ο SELPHY CP1500 μπορεί να απλοποιήσει τη διαδικασία. Είτε θέλετε να προσφέρετε ένα ξεχωριστό δώρο είτε να ετοιμάσετε μια σχολική εργασία ή να δημιουργήσετε ένα μοναδικό παραμύθι για να διαβάζετε πριν από τον ύπνο, μπορείτε να συνεργαστείτε με την οικογένειά σας για να σκεφτείτε ιδέες. «Η Isla συμμετείχε σε πολλές αποφάσεις», λέει η Alison. «Μου άρεσε που δημιουργήσαμε κάτι μαζί.» Εδώ η Alison μοιράζεται μαζί μας τις συμβουλές της για να κάνετε τη διαδικασία εύκολη και διασκεδαστική για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά που θα χρειαστείτε

Διάφορες εκτυπώσεις, ένα ψαλίδι και ένα ανοιχτό λεύκωμα δίπλα σε έναν ροζ εκτυπωτή Canon SELPHY CP1500 πάνω σε ένα ξύλινο τραπέζι.

Ο Canon SELPHY CP1500 σάς επιτρέπει να εκτυπώνετε φωτογραφίες γρήγορα και εύκολα από το smartphone σας μέσω Wi-Fi, χωρίς να χρειάζεται να ζητάτε από τα παιδιά σας να περιμένουν ή να χάνετε χρόνο ξεμπλέκοντας και συνδέοντας περίπλοκα καλώδια.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Canon SELPHY CP1500 είναι η δυνατότητά του να εκτυπώνει σε αυτοκόλλητο χαρτί, ώστε τα μικρότερα παιδιά να μην χρειάζονται ψαλίδι ή κόλλα στις χειροτεχνίες τους. Με αυτόν τον εκτυπωτή μπορείτε επίσης να προσθέσετε επιπλέον στοιχεία χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Canon SELPHY Photo Layout, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ολόκληρο το βιβλίο χωρίς πολλά επιπλέον υλικά. Αυτά είναι όλα όσα θα χρειαστείτε:

 • Canon SELPHY CP1500
 • Smartphone με εγκατεστημένη την εφαρμογή Canon SELPHY Photo Layout
 • Λεύκωμα
 • Συμβατό αυτοκόλλητο φωτογραφικό χαρτί, κασέτα και μελάνι Canon

Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον πινελιές με τα παρακάτω προαιρετικά υλικά:

 • Ψαλίδι
 • Κόλλα
 • Σφραγίδες
 • Μπογιές, στυλό και μολύβια
 • Οικολογικό γκλίτερ

Ανταλλαγή ιδεών

Ένα χαμογελαστό παιδί που κρατά ένα χρωματιστό χαρτί κοιτά προσεκτικά τον ενήλικα που κάθεται δίπλα του.

Η οπτική αφήγηση είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να συζητήσετε με τα παιδιά σας διάφορα θέματα, είτε πρόκειται για σημαντικές αρετές του χαρακτήρα είτε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Η εξερεύνηση ιδεών για την ιστορία και η δημιουργία των δικών σας χαρακτήρων είναι η ιδανική ευκαιρία να μιλήσετε για τις εμπειρίες ζωής των παιδιών σας, τα αγαπημένα τους βιβλία και τις τηλεοπτικές εκπομπές – την πλοκή, τις εικόνες, τους πρωταγωνιστές, τα θέματα και τα μηνύματά τους. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τους φίλους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα ως πηγή έμπνευσης για να δημιουργήσουν έναν χαρακτήρα.

«Η Isla αποφάσισε ότι ήθελε να συμπεριλάβει στο βιβλίο τον εαυτό της, τον αδερφό της τον Callum, τη μαμά και τον μπαμπά», λέει η Alison. «Έχουμε αρκετά βιβλία στο σπίτι που μιλούν για τις συνέπειες της ρύπανσης της θάλασσας από το πλαστικό, κι έτσι η Isla γνωρίζει ότι πρέπει να προσέχουμε τις παραλίες μας. Της αρέσει να μαζεύει σκουπίδια και υποδεικνύει στους φίλους της να μαζεύουν τα δικά τους.»

Η Isla προσθέτει: «Στις χελώνες αρέσει να τρώνε μέδουσες, αλλά αν υπάρχουν πλαστικές σακούλες στη θάλασσα, οι χελώνες τις μπερδεύουν με τις μέδουσες και τις τρώνε. Αυτό τις αρρωσταίνει πολύ.» Αυτό το πάθος για τα ζώα και το περιβάλλον αποτέλεσε κεντρικό θέμα στην ιστορία της Alison και της Isla.

Δημιουργία χαρακτήρων και επιλογή εικόνων

Ένα παιδί χρησιμοποιεί χρωματιστό στυλό για να γράψει τη λέξη «happy» και να σχεδιάσει ένα χαμογελαστό πρόσωπο στο λεύκωμα, ενώ διάφορες εκτυπώσεις, γραφική ύλη και ένας εκτυπωτής Canon SELPHY CP1500 βρίσκονται επίσης πάνω στο τραπέζι.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν φωτογραφίες των ίδιων ή των μελών της οικογένειάς τους στο βιβλίο με τις ιστορίες, αποδίδοντας στους χαρακτήρες διαφορετικές δυνάμεις ή αναθέτοντας ρόλους, κάτι που μπορεί να τα βοηθήσει να καλλιεργήσουν φιλοδοξίες.

Ένα χαμογελαστό παιδί χρησιμοποιεί στυλό για να γράψει σε ένα λεύκωμα υπό την καθοδήγηση ενός ενήλικα που κάθεται δίπλα του.

«Μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι η Isla χρησιμοποίησε τη φαντασία της για να δημιουργήσει το βιβλίο», λέει η Alison. «Μου ζήτησε να τη βοηθήσω, οπότε ήταν κάτι που φτιάξαμε μαζί οι δυο μας.»

Η δημιουργία ενός βιβλίου από φωτογραφίες μπορεί να είναι ο ιδανικός τρόπος για να δώσετε νέα πνοή στις αναμνήσεις σας, είτε δημιουργώντας μια φανταστική περιπέτεια με τις φωτογραφίες των διακοπών είτε αποδίδοντας μια μυστική ταυτότητα στα κατοικίδιά σας ή μεταμορφώνοντας τα παιδιά σας σε υπερήρωες, χαρακτήρες παραμυθιού ή εφευρέτες. Η δημιουργία ενός παραμυθιού είναι επίσης η ιδανική ευκαιρία για να βγείτε από το σπίτι και να τραβήξετε νέες φωτογραφίες, ώστε τα παιδιά να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα αναπαραστήσουν τον εαυτό τους.

«Μόλις αποφασίσαμε ότι το θέμα της ιστορίας μας θα είναι η Isla και ο Callum στην παραλία, βρήκαμε τις κατάλληλες φωτογραφίες», εξηγεί η Alison. «Η Isla σκέφτηκε ότι τα σκουπίδια στην παραλία ήταν μια καλή ιδέα για την ιστορία και θέλησε να συμπεριλάβει μια φωτογραφία από τη δράση συλλογής απορριμμάτων που είχαμε κάνει». Κατά τη συναρμολόγηση του βιβλίου, η Isla σχεδίασε ένα λυπημένο πρόσωπο για να δείξει πόσο απογοητευμένη αισθάνεται όταν βλέπει πλαστικά στην παραλία και ένα χαμογελαστό πρόσωπο που συμβολίζει τη χαρά της που μπορεί να συνεισφέρει στη θετική αλλαγή.

Δοκιμές με διαφορετικές μορφές

Κοντινή λήψη χεριών που κρατούν ένα smartphone, κατά την επεξεργασία μιας φωτογραφίας στην εφαρμογή Canon SELPHY Photo Layout.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σετ χειροτεχνίας και πρόσθετα υλικά για να διακοσμήσετε τα βιβλία σας με τις ιστορίες, αλλά η εφαρμογή Canon SELPHY Photo Layout σάς διευκολύνει να κάνετε τα πάντα στην οθόνη.

Σε οποιαδήποτε βιβλιοθήκη ή βιβλιοπωλείο, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά παιδικά βιβλία, από κόμικ και εικονογραφημένα βιβλία μέχρι παραμύθια και βιογραφίες. Οι χαρακτήρες μπορούν να εκφράζονται με συννεφάκια ομιλίας, έμμετρους στίχους ή μέσω ενός αφηγητή ή ενός ημερολογίου.

Ανεξάρτητα από τη μορφή που θα επιλέξετε, η εφαρμογή Canon SELPHY Photo Layout σάς επιτρέπει να προσθέτετε κείμενο, περιγράμματα και σφραγίδες στις φωτογραφίες. Επιπλέον, υπάρχουν πρότυπα για την εκτύπωση διατάξεων μίας ή πολλών φωτογραφιών, καθώς και διάφορα φινιρίσματα. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενθαρρύνετε τη συμμετοχή των παιδιών και να κάνετε δοκιμές πριν πατήσετε το κουμπί της εκτύπωσης.

«Βρήκα την εφαρμογή πολύ εύχρηστη και τη δημιουργική διαδικασία πολύ διασκεδαστική», λέει η Alison. «Δοκιμάσαμε μερικά από τα αυτοκόλλητα και σχεδιάσαμε φωτογραφίες με περιγράμματα. Προσθέσαμε επίσης κείμενο, παίξαμε με τα συννεφάκια ομιλίας και βάλαμε επίσης καρδούλες σε ορισμένες φωτογραφίες. Με τις διάφορες λειτουργίες της εφαρμογής, το βιβλίο με τις ιστορίες έγινε πολύ ευχάριστο και ξεχωριστό.»

Εκτύπωση φωτογραφιών και συναρμολόγηση βιβλίου

Ένα παιδί ξεκολλά μια φωτογραφία από ένα αυτοκόλλητο χαρτί Canon –που έχει εκτυπωθεί με έναν εκτυπωτή Canon SELPHY CP1500– ενώ το κρατά ένα άλλο άτομο.

Το αυτοκόλλητο χαρτί βοηθά τα μικρά παιδιά να συμμετέχουν στη διαδικασία, χωρίς να χρειάζεται να κόβουν ή να κολλούν ακατάστατα, καθώς μπορούν να ξεκολλήσουν το πίσω μέρος των εκτυπωμένων φωτογραφιών και να τις κολλήσουν απευθείας στο βιβλίο με την ιστορία.

Ένα χαμογελαστό παιδί ξεκολλά ένα μικρό αριθμημένο αυτοκόλλητο από ένα φύλλο αυτοκόλλητου χαρτιού Canon και το κολλά στο λεύκωμα που έχει μπροστά του.

Η εφαρμογή Canon SELPHY Photo Layout περιλαμβάνει μια επιλογή Διάταξης ετικετών για την εκτύπωση μίνι αυτοκόλλητων, τα οποία χρησιμοποίησε η Isla για να προσθέσει μπλε και λευκούς αριθμούς σελίδων στο βιβλίο της με τις ιστορίες.

Αφού εκτυπωθούν οι εικόνες, μπορείτε να ξεκινήσετε να συνδυάζετε όλα τα στοιχεία. Σε αυτό το σημείο, μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τη δομή σε χαρτί ή να τοποθετήσετε τις σελίδες σε ένα τραπέζι ή στο πάτωμα προτού καταλήξετε στην τελική μορφή. «Είχαμε πολλές διαφορετικές ιδέες, γι' αυτό τις γράψαμε και τις εξετάσαμε για να δούμε ποιες θα συμπεριλάβουμε», λέει η Alison. «Τελικά η ροή ήταν πολύ καλή, καθώς είχαμε αρχή, μέση και τέλος.»

Τα μικρότερα παιδιά μπορούν να κολλήσουν φωτογραφίες, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά και οι ενήλικες μπορούν να τις κόψουν αν χρειαστεί. Μπορούν όλοι να συμμετέχουν με άλλες δημιουργικές πινελιές, όπως στη σχεδίαση ή στο σενάριο και στην επιλογή των φωτογραφιών για το εξώφυλλο. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τα ονόματα των συντακτών και των εικονογράφων – δηλαδή τα δικά σας!

Θαυμάστε και μοιραστείτε τη δημιουργία σας

Ένα παιδί κολλά πολύχρωμη ταινία στη γωνία μιας φωτογραφίας σε ένα λεύκωμα, το οποίο δημιουργήθηκε με τον εκτυπωτή Canon SELPHY CP1500 και την εφαρμογή Canon SELPHY Photo Layout.

Η ομαδική εργασία για τη δημιουργία ενός προσωπικού έργου μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική εμπειρία που θα φέρει κοντά τα μέλη της οικογένειας, ενώ η επίδειξη του τελικού βιβλίου μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αισθανθούν υπερηφάνεια για τις δημιουργικές τους ικανότητες.

Ένα παιδί χαμογελά στη μηχανή ενώ κρατά ένα χειροποίητο βιβλίο ιστοριών, το οποίο δημιουργήθηκε με τον εκτυπωτή Canon SELPHY CP1500 και την εφαρμογή Canon SELPHY Photo Layout.

«Το βρίσκω εξαιρετικό έργο για την Isla», λέει η Alison. «Της άρεσε που χρησιμοποίησε τη δημιουργικότητά της για να ζωγραφίσει εικόνες στο εσωτερικό, να γράψει ένα μέρος της ιστορίας και να επιλέξει πού θα κολλήσει τις φωτογραφίες.»

«Επιλέξαμε να το ονομάσουμε "Οι Περιπέτειες της Isla στην παραλία"», λέει η Alison. «Χρησιμοποιήσαμε το ασπρόμαυρο φίλτρο σε τρεις φωτογραφίες και ορισμένα από τα τετράγωνα αυτοκόλλητα για να δημιουργήσουμε τον τίτλο, προσθέτοντας το κείμενο με μπλε χρώμα ώστε να ξεχωρίζει. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα!»

Η δημιουργία ενός χειροποίητου βιβλίου είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να περάσετε ποιοτικό χρόνο ως οικογένεια, να αφήσετε τη φαντασία σας να καλπάσει και να κάνετε εποικοδομητικές συζητήσεις σχετικά με χαρακτήρες και θέματα. Ο Canon SELPHY CP1500, σε συνδυασμό με την εφαρμογή Canon SELPHY Photo Layout, κάνουν τη διαδικασία πανεύκολη και βοηθούν τις οικογένειες να δημιουργήσουν αναμνήσεις σταδιακά. Μπορείτε να τοποθετήσετε με υπερηφάνεια το αποτέλεσμα στο ράφι της βιβλιοθήκης ή στο κομοδίνο σας, ή μπορείτε ακόμη και να προσφέρετε ένα μοναδικό δώρο σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο.

«Να είστε δημιουργικοί», προτείνει η Alison. «Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να δημιουργήσετε ένα βιβλίο με ιστορίες. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βιβλίο για κάποιο θέμα που ενδιαφέρει το παιδί σας ή για μια εκδρομή που κάνατε. Είναι επίσης εξαιρετική δραστηριότητα για μια βροχερή μέρα. Στην Isla αρέσει πολύ να διαβάζει το βιβλίο στον Callum, οπότε η χαρά δεν έχει να κάνει μόνο με τη δημιουργία, αλλά και με το να μοιραστείτε το βιβλίο με τους άλλους.»

Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και δημιουργήστε τη δική σας περιπέτεια καθώς πειραματίζεστε με τον SELPHY CP1500 και την εφαρμογή SELPHY Photo Layout. Οι επιλογές είναι ατελείωτες όταν γράφετε εσείς την ιστορία.

Σύνταξη: Kat Halstead

Σχετικά προϊόντα

 • Οικιακοί εκτυπωτές

  SELPHY CP1500

  Δημιουργήστε εκτυπώσεις με πλούσια χρώματα και εξαιρετική ανθεκτικότητα μέσα σε δευτερόλεπτα, με αυτόν τον εύχρηστο, μικρών διαστάσεων εκτυπωτή φωτογραφιών.
 • Οικιακοί εκτυπωτές

  SELPHY SQUARE QX10

  Φυλάξτε για πάντα τις ιδιαίτερες αναμνήσεις σας ως υπέροχες εκτυπώσεις που μπορείτε να δημιουργήσετε παντού και πάντα.

Σχετικά άρθρα