ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Οι καλύτεροι εκτυπωτές για εκτυπώσεις φωτογραφιών

Από μικρά μέχρι μεγάλα μοντέλα και κατάλληλα για κάθε προϋπολογισμό, εδώ θα βρείτε τους καλύτερους εκτυπωτές για να εκτυπώνετε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας στο σπίτι και εν κινήσει.
A top-down image of a Canon PIXMA printer outputting a large photo print. A phone displaying a camera roll is on the desk beside it.

Η φωτογραφία έχει τη δύναμη να συλλαμβάνει μια στιγμή στον χρόνο και να τη μετατρέπει σε πολύτιμη ανάμνηση. Ωστόσο, αυτή η δύναμη χάνεται όταν η φωτογραφία μένει θαμμένη σε έναν σκληρό δίσκο ή σε σελίδες ψηφιακών μέσων.

Η εκτύπωση των αγαπημένων σας φωτογραφιών τις μεταμορφώνει σε κάτι υπαρκτό, το οποίο μπορείτε να κορνιζάρετε και να τοποθετήσετε οπουδήποτε στο σπίτι, να το προσφέρετε ως αναμνηστικό δώρο, να το τοποθετήσετε σε λευκώματα ή σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών, ή ακόμη και να το εκτυπώσετε ως αυτοκόλλητο για να εξατομικεύσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα εκτυπωτών που σας επιτρέπει να δημιουργείτε τις δικές σας εκτυπώσεις, όποτε και όπου θέλετε – από εκτυπωτές μικρών διαστάσεων, τους οποίους μπορείτε να παίρνετε μαζί σας σε εξωτερικούς χώρους, στις διακοπές και σε ειδικές περιστάσεις, μέχρι μοντέλα μεγάλου μεγέθους για την παραγωγή μεγάλων εκτυπώσεων, τις οποίες μπορείτε να κορνιζάρετε και να κρεμάσετε στον τοίχο.

Επομένως, πώς θα επιλέξετε τον καλύτερο οικιακό εκτυπωτή για φωτογραφίες; Εδώ ρίχνουμε μια πιο προσεκτική ματιά στη σειρά εκτυπωτών της Canon και σε όσα μπορούν να προσφέρουν.

Οι καλύτεροι εκτυπωτές φωτογραφιών για κάθε χρήση

Γυναίκα που κρατάει ένα εκτυπωμένο μοντάζ φωτογραφιών και στέκεται δίπλα σε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA, ο οποίος βρίσκεται πάνω σε μια επιφάνεια με όψη ξύλου

Ο εκτυπωτής Canon PIXMA Σειράς TS7450a μπορεί να εκτυπώσει φωτογραφίες με ή χωρίς περιθώρια, σε μεγέθη που κυμαίνονται από 91x55mm έως και A4, ενώ υπάρχει και η επιλογή του τετράγωνου σχήματος. Είναι ιδανικός για την εκτύπωση ενός μοντάζ φωτογραφιών ή μιας συλλογής με διαφορετικά μεγέθη, που θα παρουσιάσετε σε μια σύνθεση στον τοίχο ή θα τοποθετήσετε σε μια μεγάλη κορνίζα.

Ζευγάρι που κάθεται σε έναν καναπέ κοιτάζοντας τηλέφωνα και tablet. Ένας εκτυπωτής PIXMA βρίσκεται σε ένα έπιπλο πίσω τους.

Πέρα από εκτυπώσεις φωτογραφιών υψηλής ποιότητας, ο Canon PIXMA TS7650i είναι εξαιρετική επιλογή για εκτυπώσεις εγγράφων και χειροτεχνιών, κάτι το οποίο τον καθιστά ιδανικό για τις ανάγκες των πολυάσχολων οικογενειών.

Με τη βοήθεια ενός εκτυπωτή πολλαπλών λειτουργιών, μπορείτε να μετατρέψετε τις ψηφιακές αναμνήσεις σας σε όμορφες εκτυπώσεις για να διακοσμήσετε το σπίτι σας ή για να τις μοιράζεστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα εύκολα και γρήγορα. Με την εκτύπωση, οι φωτογραφίες αποκτούν μεγαλύτερη αξία, ιδίως όταν προσφέρονται ως δώρο.

Ο Canon PIXMA Σειράς TS7450a είναι ένας εκτυπωτής πολλαπλών χρήσεων με απλό χειρισμό, ο οποίος διαθέτει ενσωματωμένο σαρωτή και υποστηρίζει σύνδεση Wi-Fi με τον υπολογιστή ή το smartphone σας. Είναι συμβατός με τη δωρεάν εφαρμογή CANON PRINT και μπορεί να παράγει έγχρωμες εκτυπώσεις φωτογραφιών χωρίς περιθώρια, μεγέθους 10x15cm, σε μόλις 43 δευτερόλεπτα.

Ο PIXMA Σειράς TS7450a, ένας υψηλής ποιότητας αλλά οικονομικά προσιτός εκτυπωτής φωτογραφιών, χρησιμοποιεί μαύρο μελάνι pigment για εκτύπωση ευκρινούς μονόχρωμου κειμένου που δεν μουντζουρώνεται, καθώς και κυανό, ματζέντα και κίτρινο μελάνι dye για την εκτύπωση φωτογραφιών.

Αν αναζητάτε μια ακόμη ταχύτερη επιλογή για την εκτύπωση των φωτογραφιών σας, ενδεχομένως για μεγαλύτερα έργα, όπως για τη δημιουργία του δικού σας γαμήλιου άλμπουμ, ο Canon PIXMA TS7650i μπορεί να εκτυπώνει έγχρωμες εκτυπώσεις χωρίς περιθώρια σε μόλις 19 δευτερόλεπτα1.

Όπως και ο PIXMA Σειράς TS7450a, ο Canon PIXMA TS7650i είναι ένας μικρού μεγέθους αλλά εξαιρετικά ευέλικτος εκτυπωτής που χρησιμοποιεί φυσίγγιο μαύρου μελανιού pigment και φυσίγγιο μελανιού τριών χρωμάτων. Είναι απλός και εύχρηστος, ενώ διαθέτει πίνακα ελέγχου με έγχρωμη οθόνη που στρέφεται προς τα επάνω ώστε να είναι πάντα ορατή.

Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε όταν ασχολείστε με ένα έργο εκτύπωσης είναι να σας τελειώσει το μελάνι. Ο Canon PIXMA TS7650i έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι είναι συμβατός με το Πρόγραμμα εκτυπώσεων PIXMA2. Αυτή η συνδρομητική υπηρεσία παρακολουθεί τα επίπεδα μελανιού και φροντίζει για την αποστολή νέων φυσιγγίων στην πόρτα σας μόλις ανιχνεύσει ότι έχουν αρχίσει να τελειώνουν τα υφιστάμενα, εξοικονομώντας σας χρόνο και κόπο, και με κόστος έως και 50%3 λιγότερο σε σχέση με τα στάνταρ μελάνια. Είναι μια οικονομικά προσιτή επιλογή εάν εκτυπώνετε πολλές φωτογραφίες, καθώς τόσο οι σελίδες των εγγράφων όσο και οι φωτογραφίες υπολογίζονται ως τυπικές σελίδες.

Ο καλύτερος εκτυπωτής φωτογραφιών για εκτύπωση από φορητές συσκευές και δημιουργία λευκωμάτων

Χέρια που κρατούν μια εκτυπωμένη φωτογραφία ενός μωρού πάνω από έναν εκτυπωτή Canon SELPHY CP1500, με επιπλέον εκτυπωμένες φωτογραφίες τριγύρω.

Ένας εκτυπωτής μικρών διαστάσεων, όπως ο Canon SELPHY CP1500, θα ήταν ιδανικός για τη δημιουργία ενός άλμπουμ με θέμα το πρώτο έτος της ζωής ενός παιδιού. Ξεκινήστε με φωτογραφίες από την εγκυμοσύνη και συμπεριλάβετε σαρώσεις ή φωτογραφίες του πιστοποιητικού γέννησης και καρτών για να αποτυπώσετε την όλη εμπειρία. Εκτυπώστε τις εικόνες σας σε διάφορα μεγέθη και πειραματιστείτε με τη διάταξη και τη σειρά.

Γυναίκα που κάθεται σε έναν καναπέ και κολλάει εκτυπώσεις φωτογραφιών από έναν Canon SELPHY Square QX10 σε ένα λεύκωμα.

Ο Canon SELPHY Square QX10 λειτουργεί με μπαταρία και σας επιτρέπει να εκτυπώνετε φωτογραφίες σε οποιοδήποτε σημείο, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Το Wi-Fi Direct διευκολύνει τη σύνδεση με smartphone, tablet ή συμβατές μηχανές, ενώ το αυτοκόλλητο πίσω μέρος των εκτυπώσεων τις καθιστά ιδανικές για λευκώματα ή για να τις κολλήσετε σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Οι εκτυπωτές που αναφέρθηκαν μέχρι τώρα είναι επιτραπέζια μοντέλα με ενσωματωμένη υποστήριξη Wi-Fi, για να μπορείτε να τους τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Ωστόσο, αν θέλετε να εκτυπώνετε όταν είστε ακόμη πιο μακριά, μπορείτε να παίρνετε μαζί σας τους φορητούς εκτυπωτές μικρών διαστάσεων της Canon όπου κι αν πάτε για να δημιουργείτε εκτυπώσεις απευθείας από το smartphone σας ή κάποια συμβατή μηχανή. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δωρίσετε ενθύμια στην οικογένεια και στους φίλους σας ή ακόμη και για να δημιουργείτε προσωποποιημένες ταχυδρομικές κάρτες από τα ταξίδια σας.

Ο μικρών διαστάσεων Canon SELPHY CP1500 υποστηρίζει διάφορους τύπους χαρτιού, από χαρτί μεγέθους ταχυδρομικής κάρτας (RP-108 και KP-36IP) μέχρι μικρά αυτοκόλλητα (KC-18IL), καθώς και τα ενδιάμεσα μεγέθη πιστωτικής κάρτας (KC-36IP και KC-18IF) και τετράγωνου χαρτιού (KC-18IS). Κάθε πακέτο χαρτιού περιλαμβάνει μια κασέτα μελανιού η οποία περιέχει την ακριβή ποσότητα μελανιού που απαιτείται. Η ταχύτητα εκτύπωσης φωτογραφιών είναι περίπου 41 δευτερόλεπτα για μια εικόνα μεγέθους ταχυδρομικής κάρτας, 10x15cm.

Ο Canon SELPHY Square QX10 είναι ένας αυτόνομος φορητός εκτυπωτής με εσωτερική επαναφορτιζόμενη μπαταρία που παράγει τετράγωνες φωτογραφίες μεγέθους 68mm σε ελαφρώς μεγαλύτερο αυτοκόλλητο χαρτί, 72x85mm, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να γράφετε τις δικές σας λεζάντες στο κάτω μέρος των εκτυπωμένων φωτογραφιών. Όπως και με τον μεγαλύτερο Canon SELPHY CP1500, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες επιλογές διάταξης και να προσθέσετε διακοσμητικές σφραγίδες, περιγράμματα και ειδικά εφέ μέσω της εφαρμογής Canon SELPHY Photo Layout.

Αν ψάχνετε κάτι ακόμα πιο μικρό, ο φορητός εκτυπωτής Canon Zoemini 2 είναι τόσο μικρός που χωράει σε μια τσέπη, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό για λευκώματα ταξιδιού ή για να τον έχετε μαζί σας σε φεστιβάλ για selfie με άμεση εκτύπωση.

Ανακαλύψτε περισσότερα στον οδηγό μας και εκφράστε τη δημιουργικότητά σας με έναν compact εκτυπωτή φωτογραφιών.

Ο καλύτερος εκτυπωτής φωτογραφιών για μεγάλα έργα

Εκτυπωτής Canon PIXMA που περιβάλλεται από έγχρωμες εκτυπώσεις φωτογραφιών, μία από τις οποίες βρίσκεται στον δίσκο του εκτυπωτή.

Ο Canon PIXMA G640 διαθέτει έξι επαναγεμιζόμενες δεξαμενές μελανιού dye, για κυανό, ματζέντα, κίτρινο, κόκκινο, μαύρο και γκρι χρώμα, παρέχοντας μεγάλο χώρο χρωμάτων και εύρος τόνων, καθώς και βελτιωμένη ασπρόμαυρη εκτύπωση φωτογραφιών.

Φιάλες μελανιού MegaTank που τοποθετούνται σε ένα εκτυπωτή Canon PIXMA.

Οι δεξαμενές μελανιού υψηλής χωρητικότητας του PIXMA G640 διαθέτουν διαφανή παράθυρα στην πρόσοψη, για εύκολη παρακολούθηση της στάθμης του μελανιού.

Αν ασχολείστε με ένα μακροχρόνιο έργο που απαιτεί πολλές εκτυπώσεις φωτογραφιών, ειδικά μεγάλου μεγέθους, η αντικατάσταση των φυσιγγίων μελανιού σε τακτική βάση μπορεί να γίνει λίγο κουραστική. Οι εκτυπωτές MegaTank της Canon διαθέτουν δεξαμενές μελανιού σχετικά υψηλής χωρητικότητας, καταργώντας την ανάγκη για φυσίγγια μελανιού.

Ο Canon PIXMA G640 είναι ένας εξαιρετικά δυνατός υποψήφιος, καθώς παράγει φωτογραφίες εξαιρετικής ποιότητας χάρη στα έξι μελάνια dye. Κάθε οικονομικό σετ φιαλών μελανιού μπορεί να παράγει έως και 3.800 έγχρωμες εκτυπώσεις φωτογραφιών 10x15cm, ενώ υπάρχει επίσης δυνατότητα εκτύπωσης χωρίς περιθώρια σε μεγέθη έως και A4/Letter. Το γέμισμα των δεξαμενών είναι μια πολύ απλή διαδικασία, χωρίς προβλήματα.

Όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους εκτυπωτές PIXMA που αναφέραμε, ο G640 διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη για Wi-Fi και σάρωση και εκτύπωση μέσω cloud. Ενσωματώνει επίσης έναν σαρωτή υψηλής ανάλυσης, ο οποίος διευκολύνει τη σάρωση και την αντιγραφή φωτογραφιών.

Ο καλύτερος εκτυπωτής για φωτογραφίες επαγγελματικής ποιότητας

Γυναίκα που στέκεται δίπλα σε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA, ο οποίος βρίσκεται πάνω σε ένα γραφείο, δίπλα σε μια οθόνη υπολογιστή. Στον τοίχο που βρίσκεται από πίσω, υπάρχουν εκτυπωμένες φωτογραφίες μέσα σε κορνίζες.

Ως εξειδικευμένος εκτυπωτής φωτογραφιών με μελάνια dye, o Canon PIXMA PRO-200 είναι ασυναγώνιστος στις έγχρωμες και ασπρόμαυρες εκτυπώσεις επαγγελματικής ποιότητας. Ο εκτυπωτής είναι ιδανικός για ιλουστρασιόν και σατινέ φωτογραφικά χαρτιά, αλλά παράγει εξίσου όμορφες εκτυπώσεις σε ματ χαρτί και υλικά για καλλιτεχνικές εφαρμογές.

Αν θέλετε να αναβαθμίσετε τις εκτυπώσεις των φωτογραφιών σας, ο Canon PIXMA PRO-200 προσφέρει εκτυπώσεις A3+ (329x483mm) χωρίς περιθώρια σε μόλις 90 δευτερόλεπτα. Μπορεί επίσης να παράγει εκτυπώσεις πανοραμικών φωτογραφιών με μήκος έως και 990mm, για να δείχνετε πραγματικά τη μεγαλύτερη εικόνα, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό για φωτογραφίες τοπίων.

Ο PIXMA PRO-200 διαθέτει οκτώ ανεξάρτητα φυσίγγια μελανιού dye, με μελάνια που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για εκτυπώσεις φωτογραφιών επαγγελματικής ποιότητας. Επομένως, αποτελεί τον ιδανικό εκτυπωτή για τους πιο απαιτητικούς δημιουργικούς φωτογράφους, που θέλουν κορυφαία ποιότητα φωτογραφίας και μεγαλύτερες εκτυπώσεις.

Οι πολλοί δίσκοι εισόδου διασφαλίζουν συμβατότητα με υλικά εκτύπωσης για καλλιτεχνικές εφαρμογές σχετικά μεγάλου πάχους, καθώς και με τυπικά φωτογραφικά χαρτιά, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να πειραματίζεστε με την εμφάνιση και την αίσθηση των εκτυπωμένων φωτογραφιών σας. Για περισσότερη βοήθεια, το δωρεάν λογισμικό Professional Print & Layout της Canon απλοποιεί τις διατάξεις σελίδων με πολλές εικόνες, ενώ προσφέρει επίσης εύκολες επιλογές για την προσαρμογή της απόδοσης των χρωμάτων, της φωτεινότητας και της αντίθεσης.

Πώς θα κάνετε τις καλές φωτογραφίες να δείχνουν εξαιρετικές

Άτομο που κάθεται μπροστά από έναν εκτυπωτή Canon PIXMA και κοιτάζει μια σειρά εκτυπώσεων φωτογραφιών

Ο Canon PIXMA TS7650i διαθέτει σύστημα διπλής εισόδου χαρτιού, επιτρέποντάς σας να τοποθετείτε απλό χαρτί σε ένα εσωτερικό συρτάρι στην εμπρός πλευρά και φωτογραφικό χαρτί ή άλλο ειδικό υλικό εκτύπωσης στον όρθιο δίσκο στην πίσω πλευρά.

Λήψη «πριν και μετά» ενός ζεύγους την ημέρα του γάμου τους δίπλα σε μια λίμνη. Στ’ αριστερά φαίνεται η σκοτεινή και χωρίς επεξεργασία λήψη, ενώ στα δεξιά η πιο φωτεινή εκδοχή, επεξεργασμένη στο Digital Photo Professional.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πώς να επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες σας, για να μπορείτε να διορθώνετε λάθη, να βελτιώνετε τη σύνθεση και να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις. Μάθετε πώς να επεξεργάζεστε τις εικόνες σας με τη χρήση λογισμικού όπως το Digital Photo Professional, στον οδηγό μας με τις απλές συμβουλές επεξεργασίας φωτογραφιών.

Για εκτυπώσεις φωτογραφιών κορυφαίας ποιότητας με μεγάλη διάρκεια ζωής, η επιλογή του χαρτιού είναι εξίσου σημαντική με το μελάνι. Η ποικιλία των διαφορετικών προφίλ στα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή της Canon εξασφαλίζει ότι η διαδικασία είναι βελτιστοποιημένη για μέγιστη ακρίβεια όσον αφορά το χρώμα, τη φωτεινότητα και την αντίθεση, ενώ παράλληλα οι εκτυπώσεις είναι εξαιρετικά ανθεκτικές στο μουντζούρωμα ή το ξεθώριασμα με την πάροδο του χρόνου.

Το ιλουστρασιόν χαρτί είναι ιδιαίτερα καλό για τη δημιουργία φωτογραφιών με ζωντανά και έντονα χρώματα. Τα ματ χαρτιά που δεν γυαλίζουν είναι καλύτερα για εντυπωσιακές ασπρόμαυρες εκτυπώσεις φωτογραφιών και για πιο διακριτική απόδοση των χρωμάτων – για παράδειγμα, σε πορτραίτα και γαμήλιες φωτογραφίες.

Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη γκάμα φωτογραφικών χαρτιών της Canon, όπως το οικονομικό Ιλουστρασιόν φωτογραφικό χαρτί «καθημερινής χρήσης», το πιο παχύ και πολυτελές Ιλουστρασιόν φωτογραφικό χαρτί Plus II, το Ημι-ιλουστρασιόν φωτογραφικό χαρτί Plus με το πολυτελές σατινέ φινίρισμα και το Ματ φωτογραφικό χαρτί, που είναι εξαιρετικό όχι μόνο για ματ εκτυπώσεις φωτογραφιών, αλλά και για ευχετήριες κάρτες και χειροτεχνίες. Όλα αυτά τα φωτογραφικά χαρτιά είναι διαθέσιμα σε μεγάλη γκάμα μεγεθών. Καλή ιδέα είναι να δοκιμάσετε μερικά διαφορετικά φωτογραφικά χαρτιά για να δείτε ποιο προτιμάτε.

Με τη σειρά εκτυπωτών και χαρτιών της Canon, οι φωτογράφοι μπορούν να είναι βέβαιοι ότι οι εικόνες τους αποδίδονται όπως τους αξίζει στις εκτυπώσεις, ανεξάρτητα από το πώς ή πού σκοπεύουν να τις παρουσιάσουν. Υπάρχουν φορητά μοντέλα που κάνουν την εκτύπωση με την οικογένεια και τους φίλους σε ειδικές περιστάσεις μια διασκεδαστική δραστηριότητα, υπάρχουν επιτραπέζιοι εκτυπωτές που είναι εξίσου αποτελεσματικοί στην εκτύπωση εγγράφων και φωτογραφιών, ενώ υπάρχουν επίσης και εκτυπωτές MegaTank που είναι πρακτικοί και οικονομικά αποδοτικοί για μεγαλύτερα έργα. Και αν θέλετε να κάνετε πραγματικά εντύπωση, ο Canon PIXMA PRO-200 προσφέρει εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους και επαγγελματικής ποιότητας σε σχετικά προσιτή τιμή.

Matthew Richards

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

 • Επεξήγηση των τύπων χαρτιού

  ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

  Επεξήγηση των τύπων χαρτιού

  Εξερευνήστε τους διαφορετικούς τύπους χαρτιού Canon με αυτόν τον εύχρηστο οδηγό αγορών.

 • Λήψη πριν και μετά ενός ζεύγους την ημέρα του γάμου τους δίπλα σε μια λίμνη· σκοτεινή και χωρίς επεξεργασία έκδοση στ’ αριστερά, φωτεινότερη έκδοση στα δεξιά, επεξεργασμένη στο DPP.

  ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

  Πώς να επεξεργάζεστε ξεχωριστές φωτογραφίες

  Βελτιώστε τις λήψεις σας από ειδικές περιστάσεις με αυτές τις απλές συμβουλές επεξεργασίας φωτογραφιών.

 • Επιλεγμένες γαμήλιες εκτυπώσεις μπροστά σε έναν ανοιχτό φορητό υπολογιστή, ενώ πίσω από αυτές, μια γυναίκα κοιτάζει προσεκτικά μια φωτογραφία που μόλις έχει βγει από τον εκτυπωτή.

  ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Επεξεργασία των φωτογραφιών σας για εκτύπωση

  Αξιοποιήστε στο έπακρο τις φωτογραφίες σας σε έντυπη μορφή, με τον αναλυτικό οδηγό μας για την επεξεργασία για εκτύπωση και τις καλύτερες ρυθμίσεις εκτύπωσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

 • ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

  Φωτογράφιση για εκτύπωση

  Επτά κορυφαίες συμβουλές για να αποτυπώσετε τις αναμνήσεις σας και να τις διατηρήσετε σε έντυπη μορφή.

  1. Η ταχύτητα εκτύπωσης φωτογραφιών βασίζεται στην προεπιλεγμένη ρύθμιση με χρήση του προτύπου ISO/JIS-SCID N2 σε χαρτί Photo Paper Plus Glossy II και δεν περιλαμβάνει τον χρόνο επεξεργασίας δεδομένων στον συνδεδεμένο υπολογιστή.
  2. Το Πρόγραμμα εκτυπώσεων PIXMA είναι διαθέσιμο μόνο για τους κατοίκους των εξής χωρών: Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Δημοκρατία της Ιρλανδίας και Ηνωμένο Βασίλειο.
  3. Με βάση τη μέση εξοικονόμηση κόστους ανά σελίδα συγκριτικά με τα γνήσια στάνταρ μελάνια που πωλούνται για τους 20 κορυφαίους εκτυπωτές inkjet πολλαπλών λειτουργιών στη Δυτική Ευρώπη (μελέτη Key Point Intelligence – Ιανουάριος 2022). Κόστος ανά σελίδα (CPP, cost per page) της μηνιαίας συνδρομής στο Πρόγραμμα εκτυπώσεων PIXMA της Canon (πρόγραμμα 200 σελίδων), χωρίς πρόσθετες σελίδες, σε σύγκριση με το κόστος ανά σελίδα για την εκτύπωση σελίδων ISO/IEC 24711 με τους 20 κορυφαίους έγχρωμους εκτυπωτές inkjet πολλαπλών λειτουργιών με φυσίγγια και τιμή πώλησης κάτω των 200 ευρώ στη Δυτική Ευρώπη, με χρήση φυσιγγίων στάνταρ χωρητικότητας. Η τιμή μέσου CPP χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό του ποσοστού εξοικονόμησης του Προγράμματος εκτυπώσεων PIXMA της Canon (πρόγραμμα 200 σελίδων) σε σχέση με το CPP. Απόδοση μελανιού και τιμές βάσει των πληροφοριών στον ιστότοπο του κατασκευαστή στη Γερμανία. Οι τιμές πώλησης μελανιού δεν λαμβάνονται υπόψη σε αυτήν τη μελέτη. Μελέτη Keypoint Intelligence Ιανουαρίου 2022, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Canon, με βάση δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες τον Ιανουάριο του 2022. Επιλογή εκτυπωτών βάσει πωληθέντων μονάδων που αναφέρονται στην έκθεση Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker – Final Historical της IDC, 4ο τρίμηνο του 2021, Δυτική Ευρώπη.