A before and after shot of a field of long grass, dark and unedited on the left, showing the lighter version on the left, edited in DPP.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΨΗ

Επεξεργασία εικόνων RAW με το Digital Photo Professional

Η μετάβαση από τη λήψη εικόνων σε μορφή JPEG για να χρησιμοποιηθούν ως έχουν απευθείας από τη μηχανή στη λήψη εικόνων RAW μπορεί να φαίνεται μεγάλο βήμα, είναι όμως ένα απαραίτητο κομμάτι στο ταξίδι κάθε φωτογράφου. Η επεξεργασία φωτογραφιών δεν χρειάζεται να είναι μια επίπονη διαδικασία. Με μερικές προσαρμογές, μπορείτε να μεταμορφώσετε μια μέτρια εικόνα σε ένα έργο τέχνης. Και το καλύτερο; Είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζετε.

Όταν ρυθμίζετε τη μηχανή σας για λήψεις RAW, αποθηκεύει όλα τα δεδομένα εικόνας που καταγράφονται από τον αισθητήρα χωρίς να γίνεται καμία εσωτερική επεξεργασία. Γι’ αυτόν τον λόγο, τα αρχεία RAW είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από τα JPEG. Με αυτόν τον τρόπο έχετε την ευελιξία να κάνετε εκτεταμένες προσαρμογές στην εικόνα κατά την επεξεργασία μετά τη λήψη, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή ποιότητα. Το Digital Photo Professional (DPP) είναι το λογισμικό της Canon για την επεξεργασία εικόνων RAW που προέρχονται από μηχανές EOS και από προηγμένα μοντέλα PowerShot που έχουν δυνατότητα λήψης σε μορφή RAW. Εδώ θα σας δείξουμε ορισμένα από τα πιο βασικά εργαλεία επεξεργασίας στο DPP για τη βελτίωση και την τελειοποίηση των φωτογραφιών RAW.

Το DPP ενημερώνεται τακτικά και η πιο πρόσφατη έκδοση ενδέχεται να περιέχει πρόσθετα χαρακτηριστικά, γι’ αυτό ελέγξτε για ενημερώσεις και κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση πριν ξεκινήσετε.

Μόλις ξεκινήσετε το DPP, θα δείτε το κύριο παράθυρο με προεπισκοπήσεις των φωτογραφιών σας. Επιλέξτε μία ή περισσότερες εικόνες και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί Edit Image (Επεξεργασία εικόνας) πάνω αριστερά ή μεταβείτε στο μενού View (Προβολή) και επιλέξτε το παράθυρο Edit Image (Επεξεργασία εικόνας). (Το DPP διαθέτει πολλές συντομεύσεις πληκτρολογίου για να επιταχύνονται οι εργασίες σας. Θα τις βρείτε στο εγχειρίδιο χρήσης.)

The main screen of Digital Photo Professional, with previews of 15 nature images.
Το κύριο παράθυρο του DPP εμφανίζει προεπισκοπήσεις των εικόνων σας και μπορείτε να επιλέγετε μία ή περισσότερες για επεξεργασία.

Προσαρμογή της φωτεινότητας εικόνας

An eagle pictured in flight, with shadow and highlight clipping displayed in DPP.
Προσαρμόστε είτε τη φωτεινότητα ολόκληρης της εικόνας είτε επιλεκτικά τους σκοτεινούς και φωτεινούς τόνους.

Ορισμένες φορές, οι εικόνες στο χιόνι ή στην παραλία εμφανίζονται πολύ σκοτεινές, καθώς η μηχανή προσπάθησε να αντισταθμίσει την υπερβολική φωτεινότητα που υπάρχει συχνά σε τέτοιες συνθήκες. Αν έχετε τραβήξει κάποια εικόνα που είναι πολύ σκοτεινή ή φωτεινή, μπορείτε να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα στο DPP. Το εργαλείο Brightness Adjustment (Ρύθμιση φωτεινότητας) στον πίνακα εργαλείων θα αλλάξει τη συνολική φωτεινότητα.

Για να αναγνωρίσετε πιο εύκολα τα τμήματα της φωτογραφίας που είναι πολύ σκοτεινά ή φωτεινά, κάντε κλικ στο κουμπί Shadow/Highlight Warnings (Προειδοποίηση φωτεινών/σκούρων τόνων) στο κάτω μέρους του παραθύρου. Από προεπιλογή, οι περιοχές με πλήρως μαύρες σκιές θα εμφανίζονται με μπλε επικάλυψη, ενώ οι περιοχές με πλήρως λευκούς φωτεινούς τόνους θα εμφανίζονται με κόκκινη επικάλυψη· μπορείτε να ρυθμίσετε τα επίπεδα στα οποία θα εμφανίζονται οι επικαλύψεις.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στον πίνακα εργαλείων για να βρείτε τους μηχανισμούς προσαρμογής Shadow και Highlight (σκοτεινοί/φωτεινοί τόνοι) στην ενότητα Advanced (Για προχωρημένους). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους μηχανισμούς για να φωτίσετε τις περιοχές σκούρων τόνων και να σκουρύνετε τις περιοχές φωτεινών τόνων χωρίς να επηρεάζετε τους υπόλοιπους τόνους της εικόνας.

An eagle pictured in flight, in a brighter, edited image using DPP.
Αλλάζοντας τους μηχανισμούς Shadow και Highlight (σκοτεινοί/φωτεινοί τόνοι), η εικόνα είναι πλέον πιο ισορροπημένη.

Προσαρμογή της ισορροπίας λευκού

A close-up photo of a pink rose, with the white balance tab open in DPP.
Εφαρμόστε μια διαφορετική ρύθμιση ισορροπίας λευκού για να κάνετε τα χρώματα της εικόνας πιο θερμά ή πιο ψυχρά.

Η εμφάνιση των χρωμάτων αλλάζει ανάλογα με τον φωτισμό του περιβάλλοντος, που σημαίνει ότι ένα κομμάτι χαρτιού με ουδέτερο λευκό φαίνεται πιο μπλε (ψυχρότερο) στο πρωινό φως και πιο πορτοκαλί (θερμότερο) στο ηλιοβασίλεμα. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη ρύθμιση Ισορροπίας λευκού της μηχανής σας γι’ αυτό ώστε να καταγράφετε ρεαλιστικά χρώματα ή να προσθέσετε μια χρωματική απόκλιση ως δημιουργικό εφέ. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να κάνετε πιο θερμές τις φωτογραφίες στις μουντές μέρες, ώστε να δείχνουν πιο ελκυστικές. Ένα πλεονέκτημα της λήψης σε μορφή RAW είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε την ισορροπία λευκού μετά τη λήψη της φωτογραφίας.

Όταν ανοίγετε μια φωτογραφία RAW στο DPP, το λογισμικό χρησιμοποιεί από προεπιλογή τη ρύθμιση ισορροπίας λευκού με την οποία έγινε η λήψη της φωτογραφίας. Ωστόσο, μπορείτε να την αλλάξετε με οποιαδήποτε άλλη προεπιλογή ισορροπίας λευκού επιλέγοντάς την απλώς από την αναπτυσσόμενη λίστα. Επιλέξτε Click White Balance (Προσαρμογή ισορροπίας λευκού με επιλογή δείγματος από την εικόνα) και κάντε κλικ σε κάποιον ουδέτερο τόνο στην εικόνα για να επαναφέρετε τη συνολική ισορροπία λευκού της εικόνας χρησιμοποιώντας ως αναφορά τον επιλεγμένο τόνο. Πειραματιστείτε με την ισορροπία λευκού για να ανακαλύψετε ποια επιλογή βελτιώνει με τον καλύτερο τρόπο κάθε φωτογραφία.

A close-up image of a pink rose with colours enhanced by white balance.
Αυτή η φωτογραφία πριν και μετά την επεξεργασία δείχνει τη διαφορά μεταξύ εικόνας θερμών και ψυχρών τόνων. Παρατηρήστε ότι το τριαντάφυλλο δείχνει πιο πορτοκαλί στην αριστερή πλευρά της εικόνας και πιο μπλε στη δεξιά.

Αλλάξτε την εμφάνιση των φωτογραφιών σας με τα Στυλ εικόνας

A picture of a black eagle stood on grass open in DPP with the Picture Styles tab open.
Εφαρμόστε ένα σύνολο προσαρμογών με μία κίνηση χρησιμοποιώντας Στυλ εικόνας.

Τα Στυλ εικόνας καθορίζουν τη συνολική εμφάνιση των εικόνων σας, μέσω της εφαρμογής προκαθορισμένων ομάδων προσαρμογών. Ορισμένα έχουν σχεδιαστεί για να απαλύνουν και να εξισορροπούν τους τόνους του δέρματος για πιο κολακευτικά πορτραίτα, ενώ άλλα για να δημιουργούν μια εμφάνιση που μοιάζει με HDR, κάνοντας τις εικόνες πιο «οξείες», με αυξημένη αντίθεση και κορεσμό, και ούτω καθεξής. Όταν ανοίγετε εικόνες RAW στο DPP, εφαρμόζεται το Στυλ εικόνας που χρησιμοποιήσατε κατά τη λήψη της φωτογραφίας. Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε το Στυλ εικόνας και την εμφάνιση της φωτογραφίας σας. Για παράδειγμα, για να κάνετε μια φωτογραφία ασπρόμαυρη, χρησιμοποιήστε το Μονόχρωμο στυλ εικόνας.

Δοκιμάστε τα στάνταρ στυλ για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό Picture Style Editor για να δημιουργήσετε δικά σας Στυλ εικόνας και να τα εφαρμόζετε στις φωτογραφίες σας.

A black-and-white picture of an eagle open in DPP.
Αυτή η εικόνα δίνει εντελώς διαφορετική αίσθηση μετά την εφαρμογή του Μονόχρωμου στυλ εικόνας.

Βελτιώστε τη σύνθεση και το καδράρισμα

A macro photo of an insect on a flower being cropped and levelled in DPP.
Αλλάξτε το κάδρο μιας εικόνας και βελτιώστε τη σύνθεσή της με τις λειτουργίες κοπής και περιστροφής.

Μερικές φορές, όταν κάνετε μια λήψη, δεν έχει το ιδανικότερο κάδρο ή την καλύτερη σύνθεση. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Crop (Κοπή) στο DPP για να εστιάσετε την προσοχή του θεατή στο κύριο θέμα. Κάντε κλικ στο εργαλείο Crop (Κοπή) και κατόπιν μπορείτε να επιλέξετε στον πίνακα μια καθορισμένη αναλογία ή να κόψετε την εικόνα όπως επιθυμείτε. Κάντε κλικ στην εικόνα και σύρετε κατά πλάτος για να ορίσετε το τμήμα της φωτογραφίας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αλλάξτε τη θέση της επιλογής σας κάνοντας κλικ μέσα σε αυτήν και σέρνοντας. Μετακινήστε τον δείκτη έξω από την επιλεγμένη περιοχή για να περιστρέψετε την εικόνα ώστε να ευθυγραμμίσετε τη γραμμή του ορίζοντα αν έχει κλίση ή να προσθέσετε ένα δυναμικό εφέ στη φωτογραφία σας.

A macro shot of an insect on a daisy.
Με την κοπή και την περιστροφή αυτής της εικόνας, το θέμα έρχεται στο προσκήνιο πιο καθαρά.

Μείωση του θορύβου εικόνας

A photo taken on a river at dusk, with image noise being corrected in DPP.
Αντιμετωπίστε τον θόρυβο στις εικόνες που καταγράφετε σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού ή σε υψηλές ρυθμίσεις ISO.

Ο θόρυβος εικόνας παρουσιάζεται όταν τραβάτε φωτογραφίες σε συνθήκες πολύ ασθενούς φωτισμού ή με υψηλές ρυθμίσεις ISO, ή και τα δύο. Παρουσιάζεται ως ένα διάστικτο μοτίβο από μικρές κουκκίδες πάνω στις σκοτεινές περιοχές της φωτογραφίας (θόρυβος φωτεινότητας) ή σε συγκεκριμένα κανάλια χρωμάτων (θόρυβος χρώματος). Το DPP διαβάζει τις πληροφορίες ISO και έκθεσης που έχουν αποθηκευτεί στο αρχείο RAW και βελτιστοποιεί αυτόματα τις ρυθμίσεις μείωσης θορύβου για να πετύχει μια αποτελεσματική ισορροπία μεταξύ «ομαλών» και καθαρών φωτογραφιών με ευκρινείς λεπτομέρειες. Μπορείτε να βελτιώσετε τις ρυθμίσεις στην καρτέλα Adjust Image Detail (Προσαρμογή λεπτομέρειας εικόνας) για να καθορίσετε την τελική εμφάνιση των εικόνων σας – η υπερβολική μείωση θορύβου θα έχει ως αποτέλεσμα οι λεπτομέρειες να εμφανίζονται θολές. Είναι γενικά καλύτερο να κάνετε μεγέθυνση για να βλέπετε καλύτερα τον θόρυβο και το αποτέλεσμα της λειτουργίας μείωσης θορύβου.

A photo of a river taken at dusk with image noise reduced in DPP.
Η μείωση του θορύβου εικόνας στο DPP μπορεί να αυξήσει την οπτική οξύτητα της λήψης σας.

Πιο ευκρινείς εικόνες

A close-up photo of a colourful butterfly on a leaf as shot in DPP.
Όλες οι ψηφιακές εικόνες ωφελούνται αυξάνοντας λίγο την όξυνση, αλλά μην το παρακάνετε!

Όλες οι ψηφιακές εικόνες βελτιώνονται με τη διαδικασία όξυνσης, καθώς ενισχύεται η αντίθεση στα περιγράμματα της κάθε λεπτομέρειας ώστε να δείχνουν πιο καθαρές. Ωστόσο, με την όξυνση δεν είναι δυνατόν να διορθωθεί μια μη εστιασμένη εικόνα.

Το DPP διαθέτει δύο εργαλεία όξυνσης. Για μια γρήγορη εργασία, χρησιμοποιήστε το βασικό εργαλείο Sharpness (Όξυνση)·για περισσότερο έλεγχο, δοκιμάστε το Unsharp Mask, που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε ξεχωριστά τα στοιχεία ρυθμίσεις Strength, Fineness και Threshold (Ένταση, Λεπτότητα και Κατώφλιο, αντίστοιχα). Με αυτές τις τρεις παραμέτρους μπορείτε να ορίσετε το επίπεδο όξυνσης και να καθορίσετε τα μέρη της εικόνας που θα επηρεάζει. Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε τους τέλειους συνδυασμούς με όλες. Πειραματιστείτε όμως για να δείτε τα αποτελέσματα της προσαρμογής κάθε παραμέτρου. Η υπερβολική όξυνση θα έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ενός πολύ φωτεινού πλαισίου στα περιγράμματα με έντονη αντίθεση – όπως και πριν, μεγεθύνετε για να αξιολογήσετε τα αποτελέσματα. Χρειάζεται λιγότερη όξυνση για προβολή εικόνων σε οθόνη και περισσότερη για εικόνες που προορίζονται για εκτύπωση και πρέπει να έχουν σαφείς λεπτομέρειες.

A sharp close-up photo of a colourful butterfly on a leaf as shot.
Αυτή η εικόνα απέκτησε με την όξυνση ένα πιο έντονο περίγραμμα, κάτι που την κάνει να ξεχωρίζει πιο καθαρά ως προς το φόντο.

Χρησιμοποιήστε συνταγές για επιτάχυνση της επεξεργασίας

The options in DPP for saving image adjustments as a recipe.
Αποθηκεύστε ένα σύνολο προσαρμογών ως «συνταγή» και εφαρμόστε τες όλες μαζί σε άλλες εικόνες.

Μπορείτε να αντιγράψετε τις ρυθμίσεις που έχετε επιλέξει όταν επεξεργάζεστε εικόνες RAW και να τις επικολλήσετε σε άλλες εικόνες. Με αυτόν τον τρόπο, επιταχύνεται η επεξεργασία πολλών παρόμοιων λήψεων. Επιλέξτε Edit > Select and copy recipe settings (Επεξεργασία > Επιλογή και αντιγραφή ρυθμίσεων συνταγής), επιλέξτε τις ρυθμίσεις που θέλετε να αντιγράψετε από τη φωτογραφία και κάντε κλικ στο OK. Έπειτα, από το παράθυρο εξέτασης εικόνων μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη εικόνα ή πολλές εικόνες και να επικολλήσετε τη συνταγή σε όλες με την επιλογή Edit > Paste recipe (Επεξεργασία > Επικόλληση συνταγής).

Μπορείτε επίσης να αποθηκεύετε συνταγές σε αρχείο στον υπολογιστή σας για μελλοντική χρήση. Επιλέξτε Edit > Save recipe in file (Επεξεργασία > Αποθήκευση συνταγής σε αρχείο) και, στη συνέχεια, για να εφαρμόσετε την αποθηκευμένη συνταγή σε μια νέα εικόνα, επιλέξτε Edit > Read and paste recipe from file (Επεξεργασία > Ανάγνωση και επικόλληση συνταγής από αρχείο).

Οι αλλαγές που κάνετε στις εικόνες σας αποθηκεύονται αυτόματα στο αρχείο RAW όταν κλείνετε το DPP. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο κάποια άλλη στιγμή και θα έχετε ακόμα τη δυνατότητα να αντιγράψετε τη συνταγή. Αυτό ισχύει ακόμη κι αν τα αρχεία RAW έχουν μεταφερθεί σε διαφορετική θέση, καθώς η φόρμουλα μεταφέρεται μαζί με το αρχείο RAW.

Δημιουργία επεξεργασμένων εικόνων για κοινή χρήση

The options in DPP for batch processing images.
Αποθηκεύστε τα επεξεργασμένα αρχεία RAW ως εικόνες JPEG ή TIFF για να τις μοιραστείτε ή να τις εκτυπώσετε.

Όταν τελειώσετε την επεξεργασία ενός αρχείου RAW, θα πρέπει να αποθηκεύσετε την τελική επεξεργασμένη εικόνα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο μορφές αρχείου: JPEG και TIFF. Τα JPEG είναι μικρότερα αρχεία που μπορείτε να τα μοιραστείτε με ευκολία και ανοίγονται από οποιοδήποτε λογισμικό. Τα TIFF προσφέρουν τη μέγιστη ποιότητα και είναι ιδανικά για μεγάλες εκτυπώσεις. Για μία εικόνα, επιλέξτε File > Convert and save (Αρχείο > Μετατροπή και αποθήκευση), ενώ για πολλές εικόνες επιλέξτε αυτές που χρειάζεστε και μεταβείτε στην επιλογή File > Batch process (Αρχείο > Μαζική επεξεργασία). Επιλέξτε τον τύπο αρχείου, JPEG ή TIFF, και τη θέση στην οποία θα αποθηκευτούν οι εικόνες. Με τη μαζική επεξεργασία, μπορείτε επίσης να αλλάξετε το μέγεθος και το όνομα των εικόνων. Μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το DPP, ενώ η μαζική επεξεργασία θα εκτελείται στο παρασκήνιο.

Οργανώστε τις φωτογραφίες σας με βαθμολογίες με αστέρια

Όταν πρέπει να διαλέξετε από εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες φωτογραφίες, θα χρειαστείτε έναν τρόπο για να τις οργανώσετε. Στο DPP μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σημεία επισήμανσης, βαθμολογίες με αστέρια ή και τα δύο για να βρίσκετε γρήγορα τις καλύτερες φωτογραφίες σε μελλοντικές αναζητήσεις. Για να προσθέσετε γρήγορα αυτά τα στοιχεία, επιλέξτε το εργαλείο Quick Check (Γρήγορος έλεγχος), κάντε κλικ σε μια μικρογραφία εικόνας για να την επιλέξετε και, στη συνέχεια, απλώς πατήστε τα πλήκτρα με τους αριθμούς 1-5 στο πληκτρολόγιό σας για να προσθέσετε την αντίστοιχη βαθμολογία με αστέρια ή σημεία επισήμανσης. Αν έχει προστεθεί στη μηχανή βαθμολογία με αστέρια, θα εμφανίζεται και στο DPP. Μπορείτε επίσης να κάνετε αλλαγές. Τα σημεία επισήμανσης εμφανίζονται μόνο στο DPP. Μπορείτε να ταξινομήσετε, να επιλέξετε και να φιλτράρετε εικόνες βάσει της καταχωρισμένης βαθμολογίας. Είναι σημαντικό να καταχωρίζετε βαθμολογίες με σταθερά κριτήρια για να προσδιορίζετε τις καλύτερες φωτογραφίες σας, ώστε με τον καιρό να μπορείτε πάντα να βρίσκετε εύκολα τις καλύτερες εικόνες σας.

Η δωρεάν υπηρεσία cloud της Canon image.canon είναι ο ιδανικός χώρος για να αποθηκεύετε φωτογραφίες απευθείας από τη μηχανή σας και, στη συνέχεια, να τις μεταφέρετε σε άλλες υπηρεσίες Web ή στις συσκευές σας – οι πιο πρόσφατες μηχανές Canon με υποστήριξη Wi-Fi έχουν δυνατότητα αυτόματης αποστολής εικόνων.* Τις εικόνες RAW που μεταφέρονται στο image.canon από συμβατές μηχανές* μπορείτε να τις κατεβάσετε αυτόματα στον υπολογιστή σας για επεξεργασία στο DPP.

The main screen of DPP, with previews of 15 nature images including star ratings and check marks.
Χρησιμοποιήστε σημεία επισήμανσης, βαθμολογίες με αστέρια ή και τα δύο για να οργανώνετε, να ταξινομείτε και να βρίσκετε τις εικόνες σας.

Όπως με κάθε νέα δεξιότητα, η εξάσκηση φέρνει την τελειότητα. Πειραματιστείτε με τα εργαλεία που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο και δοκιμάστε ακόμη και τις πιο ακραίες προσαρμογές για να εξοικειωθείτε με τις δυνατότητες κάθε εργαλείου. Αφού επεξεργαστείτε μερικές εικόνες, σύντομα θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε τι χρειάζεται να κάνετε για να βελτιώσετε τις λήψεις σας. Μαθαίνοντας πώς να διορθώνετε τις ατέλειες στις φωτογραφίες σας, μπορεί να γίνετε και καλύτεροι φωτογράφοι.

Συντάκτης: Brian Worley

*Δεν υποστηρίζουν όλες οι μηχανές Canon την αυτόματη μεταφορά στο παρασκήνιο και δεν έχουν όλες δυνατότητα απευθείας αποστολής εικόνων RAW (CR2). Άλλες συμβατές φωτογραφικές μηχανές της Canon με υποστήριξη Wi-Fi προσφέρουν εύκολη μη αυτόματη μεταφορά απευθείας στο image.canon. Για την πλήρη λίστα των συμβατών μηχανών, επισκεφθείτε το http://image.canon. Οι συμβατές μηχανές πρέπει να είναι συνδεδεμένες στο Internet μέσω Wi-Fi.

Σχετικά άρθρα
A before and after image of a marshy landscape, unedited on the left and in black and white on the right.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πώς να επεξεργάζεστε εικόνες τοπίων για εκτύπωση

Τεχνικές επεξεργασίας που θα μεταμορφώσουν τις φωτογραφίες σκηνικών σε έργα τέχνης.

A before and after shot of a couple on their wedding day next to a lake, dark and unedited on the left, showing the lighter version on the left, edited in DPP.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πώς να επεξεργάζεστε ξεχωριστές φωτογραφίες

Βελτιώστε τις λήψεις σας από ειδικές περιστάσεις με αυτές τις απλές συμβουλές επεξεργασίας φωτογραφιών.

A long jetty, viewed from water level at dusk, stretches into the sea.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Βελτίωση της σύνθεσης των φωτογραφιών

Ακολουθήστε αυτούς τους κανόνες σύνθεσης για να κάνετε τις εικόνες σας πιο ενδιαφέρουσες.

Σχετικά προϊόντα

Συνιστώμενες εφαρμογές

Σχετικά άρθρα

Η ενότητα «Πηγές έμπνευσης» περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές φωτογραφίας, οδηγούς αγορών και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις – ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να βρείτε την καλύτερη μηχανή ή τον καλύτερο εκτυπωτή για εσάς και να δώσετε ζωή στην επόμενη δημιουργική ιδέα σας.

Επιστροφή σε όλες τις συμβουλές και τεχνικές