Προσβασιμότητα στην Canon

Η δέσμευση της Canon για την προσβασιμότητα

Προσαρμόστε την εμπειρία σας

Βελτίωση της προσβασιμότητας στον ιστότοπό μας

Επικοινωνία


Δήλωση σχετικά με την προσβασιμότητα στον ιστότοπο της Canon Europe από τον Ιούλιο του 2020


Η δέσμευση της Canon για την προσβασιμότητα

Η Canon Europe θεωρεί δέσμευσή της να κάνει τους ιστότοπους, τις εφαρμογές και τις ψηφιακές υπηρεσίες της όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμες. Στόχος μας είναι να συνδυάζουμε συναρπαστικές εμπειρίες χρήσης με υψηλά επίπεδα προσβασιμότητας και ενσωμάτωσης, ώστε να μπορούν όλοι να χρησιμοποιούν τις ψηφιακές υπηρεσίες μας, ανεξάρτητα από τις ικανότητες ή τις αναπηρίες τους. Αυτό αποτελεί κομμάτι της επιδίωξής μας να βλέπουμε όλους τους ανθρώπους να ζουν και να εργάζονται μαζί για το κοινό καλό, ανεξάρτητα από την κουλτούρα, τα έθιμα, τη γλώσσα ή τη φυλή τους. Αυτή είναι η εταιρική μας φιλοσοφία, kyosei, μια βαθιά ριζωμένη πεποίθηση που διαπνέει όλα όσα κάνουμε. Η διαρκής ανάπτυξη του ιστοτόπου και των εφαρμογών και η δημιουργία του περιεχομένου μας βασίζεται σε οδηγίες που ορίζουν τις βέλτιστες πρακτικές για την προσβασιμότητα, όπως οι WCAG 2.0 και ISO 30071-1.

Προσαρμόστε την εμπειρία σας στις ανάγκες σας

Αν και αυτός ο ιστότοπος έχει δημιουργηθεί για να χρησιμοποιείται «ως έχει», κάποιοι χρήστες ενδέχεται να απολαύσουν μέγιστη προσβασιμότητα προσαρμόζοντας τον υπολογιστή τους στις ανάγκες τους. Για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν φωνητική ανάγνωση του ιστοτόπου, να αλλάξουν το χρώμα του θέματος ή να αυξήσουν το μέγεθος του κειμένου.

Αν αυτό σας φαίνεται χρήσιμο, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το:

BBC My Web, My Way ή WAI’s Better Web Browsing: Tips for Customizing your Computer για να διαβάσετε ή να δείτε σε βίντεο πώς αυτές οι τροποποιήσεις (που μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες προσβασιμότητας στον υπολογιστή, στο κινητό ή στο tablet σας, ή εγκαθιστώντας βοηθητικές τεχνολογίες) μπορούν να καλύψουν τις δικές σας ανάγκες.

Βελτίωση της προσβασιμότητας στον ιστότοπό μας

Μέσα από δοκιμές του ιστοτόπου μας από ανθρώπους με αναπηρίες, διαπιστώσαμε ότι ο ιστότοπός μας επιδέχεται βελτιώσεις όσον αφορά την προσβασιμότητά του και έχουμε μεριμνήσει για την εφαρμογή τους. Επί του παρόντος, εργαζόμαστε για να διορθώσουμε τα ακόλουθα ζητήματα:

 • Αυξάνουμε τον αριθμό των βίντεό μας που παρέχουν υπότιτλους, απομαγνητοφωνημένο κείμενο ή περιγραφή ήχου. Αν αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε δυσκολία με τη χρήση των βίντεο, επικοινωνήστε μαζί μας στο: accessibility@canon-europe.com.
 • Εξετάζουμε τα εναλλακτικά κείμενα (περιγραφή) του ιστοτόπου μας και διορθώνουμε τις ασυνέπειες.
 • Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη συνέπεια της πλοήγησης στον ιστότοπό μας και την ορατότητα της γραμμής που υποδεικνύει ποιο στοιχείο της σελίδας έχει επιλεγεί.
 • Εξετάζουμε την προσβασιμότητα της πλοήγησης εντός σελίδας και προσπαθούμε να συμπεριλάβουμε συνδέσμους παράκαμψης πλοήγησης.
 • Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη συνέπεια των ετικετών στην πλοήγηση, καθώς και να βελτιώσουμε τις πληροφορίες σε κάποιους από τους συνδέσμους μας ώστε να τους κάνουμε πιο κατανοητούς στους χρήστες που χρησιμοποιούν φωνητική ανάγνωση οθόνης.
 • Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα μηνύματα σφαλμάτων στα πεδία εισαγωγής στις σελίδες υποστήριξης και επικοινωνίας. Αν αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε δυσκολία με τις φόρμες μας, επικοινωνήστε μαζί μας στο: accessibility@canon-europe.com.
 • Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τον χειρισμό των εργαλείων επιλογής φωτογραφικής μηχανής και φακού από το πληκτρολόγιο.
 • Ο δείκτης κόστους στο εργαλείο σύγκρισης φωτογραφικών μηχανών χρησιμοποιεί χρώματα για να δώσει πληροφορίες. Αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους για να προσφέρουμε αυτές τις πληροφορίες στους χρήστες που αντιμετωπίζουν δυσκολία με την αντίληψη των χρωμάτων. Επίσης, εξετάζουμε το κείμενο και τα χρώματα φόντου του ιστοτόπου μας, για να εξασφαλίσουμε ότι είναι ευανάγνωστα και ότι υπάρχει δυνατότητα μεγέθυνσης όλων των κειμένων στα προγράμματα περιήγησης.
 • Κάποιοι χρήστες μπορεί να χρειάζονται βοήθεια για να κατανοήσουν ορισμένα από τα στοιχεία στις σελίδες των προϊόντων. Αναζητούμε τρόπους να τους δίνουμε οδηγίες, ώστε αυτά τα στοιχεία να είναι πιο ξεκάθαρα.
 • Σε κάποια μέρη, η φωνητική ανάγνωση περιεχομένου οθόνης ενδέχεται να μην προφέρει σωστά λέξεις που δεν είναι στην κύρια γλώσσα της σελίδας. Αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να βελτιώσουμε.
 • Κάποιες από τις λειτουργίες του ιστοτόπου χρησιμοποιούν το WAI-ARIA για να προσφέρουν μεγαλύτερη προσβασιμότητα. Όλοι οι σύγχρονοι υπολογιστές, τα tablet και τα τηλέφωνα έχουν προγράμματα περιήγησης που υποστηρίζουν το WAI-ARIA. Ωστόσο, οι παλαιότερες συσκευές με Android 4.1 δεν το υποστηρίζουν. Αν το τηλέφωνο ή το tablet σας έχει Android 4.1 και αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τη χρήση του ιστοτόπου, σας συνιστούμε να ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας.

Αν οποιοσδήποτε από αυτούς τους περιορισμούς δεν σας επιτρέπει να λάβετε τις πληροφορίες ή τις υπηρεσίες που χρειάζεστε από τον ιστότοπό μας, επικοινωνήστε μαζί μας στο accessibility@canon-europe.com και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Ενημερώστε μας αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου

Προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε την προσβασιμότητα του ιστοτόπου μας. Αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με οτιδήποτε στον ιστότοπο, ενημερώστε μας στο accessibility@canon-europe.com. Για να μας βοηθήσετε να κατανοήσουμε γρήγορα τη δυσκολία σας, στο αίτημά σας δώστε μας τις πληροφορίες που προτείνονται στην ενότητα «Επικοινωνία με οργανισμούς σχετικά με μη προσβάσιμους ιστότοπους».

Οποιοδήποτε εποικοδομητικό σχόλιο για την προσβασιμότητα ή τη χρηστικότητα του ιστοτόπου μας είναι ευπρόσδεκτο και θα εξεταστεί προσεκτικά.

Αυτή η δήλωση προσβασιμότητας ενημερώθηκε τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2020 και ακολουθεί τις συμβουλές για τις δηλώσεις προσβασιμότητας του Διεθνούς προτύπου ISO 30071-1.