ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Οι καλύτεροι εκτυπωτές για σπουδαστές

Βρείτε έναν εκτυπωτή για σπουδαστές, που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.
Νεαρός άνδρας με την πλάτη του στραμμένη στη μηχανή, γέρνει πάνω από ένα γραφείο όπου υπάρχει ένας εκτυπωτής Canon PIXMA, φυτά και γραφική ύλη.

Σε αυτήν την ψηφιακή εποχή, το μεγαλύτερο μέρος της γραπτής επικοινωνίας μας γίνεται μέσω μηνυμάτων, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ηλεκτρονικών εγγράφων. Ωστόσο, πολλές φορές χρειάζεται να εκτυπώσετε κάτι.

Η σειρά εκτυπωτών της Canon φημίζεται για την οικονομική αποδοτικότητα, την απόδοση και την αξιοπιστία της. Ορισμένοι είναι ιδανικοί για κείμενο, ενώ άλλοι είναι εξοπλισμένοι για την παραγωγή γραφιστικών και φωτογραφικών εκτυπώσεων. Επίσης, υπάρχουν πολλά μοντέλα που τα καταφέρνουν πολύ καλά και στις δύο περιπτώσεις, ακόμη κι αν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος.

Για τους σπουδαστές, που κάποιες φορές έχουν την ανάγκη να υποβάλλουν τις εργασίες τους σε έντυπη μορφή, η εκτύπωση παρέχει και άλλα, λιγότερο εμφανή πλεονεκτήματα. Η δημιουργία έντυπων σημειώσεων για γρήγορη και εύκολη αναφορά μπορεί να αποτελέσει ένα σπουδαίο βοήθημα εκμάθησης και επανάληψης. Ακόμη κι αν πρόκειται να υποβάλετε τα έγγραφα ηλεκτρονικά, η ανάγνωση τους πρώτα σε έντυπη μορφή μπορεί να διευκολύνει τον εντοπισμό σφαλμάτων, ενώ επίσης αποτελεί ένα καλό διάλειμμα από την οθόνη για τα μάτια σας. Για μαθήματα γραφιστικής και φωτογραφίας, όπου συχνά πρέπει να υποβάλετε τις εργασίες σας σε φυσική μορφή, η δημιουργία εκτυπώσεων μπορεί να σας βοηθήσει πραγματικά στην αξιολόγηση της εργασίας σας και στον εντοπισμό των σημείων που χρίζουν βελτίωσης.

Ένας φορητός υπολογιστής πάνω σε ένα γραφείο με εφέ ξύλου, δίπλα σε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA.

Η Canon διαθέτει μια σειρά εφαρμογών εκτύπωσης και λογισμικού που σας βοηθούν να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλες τις δυνατότητες του εκτυπωτή σας.

Αν δεν έχετε συνηθίσει να ετοιμάζετε έργα για εκτύπωση, η εφαρμογή Canon Easy-PhotoPrint Editor σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε φωτογραφίες και να δημιουργείτε κολλάζ, πόστερ και πολλά άλλα χρησιμοποιώντας μια σειρά προτύπων. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε μια διάταξη πολλών αρχείων (κείμενο, υπολογιστικά φύλλα, PDF, εικόνες) και να τα εκτυπώσετε όλα μαζί σε ένα μόνο φύλλο χαρτί με την εφαρμογή Canon Easy-Layout Editor.

Πλέον, πολλές σχολές χρησιμοποιούν το Google Classroom για την οργάνωση των εργασιών. Αν η δική σας είναι μία από αυτές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εκτυπωτή Canon που διαθέτετε για να εκτυπώσετε τα φύλλα εργασίας σας μέσω cloud. Απλώς συνδεθείτε στο Google Classroom μέσω της οθόνης αφής του εκτυπωτή ή μέσω της εφαρμογής στην έξυπνη συσκευή σας, κάντε κλικ σε συγκεκριμένα μαθήματα και εκτυπώστε τα φύλλα εργασιών που σας έχουν αναθέσει οι καθηγητές σας. Μόλις ολοκληρώσετε τις εργασίες σας, αν ο ασύρματος εκτυπωτής σας Canon διαθέτει ενσωματωμένο σαρωτή, μπορείτε ακόμη και να σαρώσετε τις ολοκληρωμένες σελίδες και να τις υποβάλετε απευθείας μέσω της οθόνης του εκτυπωτή ή της εφαρμογής.

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τον ιδανικό εκτυπωτή.

Οικονομικά προσιτοί εκτυπωτές για σπουδαστές

Εκτυπωτής Canon PIXMA πάνω σε μια σκούρα γκρι επιφάνεια εργασίας. Στο φόντο φαίνεται ένα μικρό ξύλινο τραπέζι και τρεις καρέκλες.

Ο Canon PIXMA Σειράς TS205 είναι ο πιο οικονομικά προσιτός εκτυπωτής της σειράς. Δεν διαθέτει ενσωματωμένο σαρωτή, αλλά έχει στιβαρή κατασκευή και παρέχει υψηλής ποιότητας μονόχρωμες και έγχρωμες εκτυπώσεις εγγράφων, καθώς και ολοζώντανες φωτογραφίες 10x15cm χωρίς περιθώρια.

Αν υπάρχει μία σταθερά στη φοιτητική ζωή, τότε αυτή είναι η προσπάθεια να μείνει κανείς εντός του προϋπολογισμού του. Ευτυχώς, οι εκτυπωτές inkjet της Canon ξεκινούν από πολύ προσιτή τιμή, ενώ ο compact και κομψός Canon PIXMA Σειράς TS205 είναι ιδανικός εκτυπωτής για σπουδαστές.

Ο PIXMA TS205 είναι απλός, εύκολος και εύχρηστος, ενώ είναι επίσης και αρκετά γρήγορος, παρέχοντας μονόχρωμες εκτυπώσεις Α4 με ρυθμό 7,7 εκτ./λεπτό και έγχρωμες με ρυθμό 4 εκτ./λεπτό. Μπορεί επίσης να παράγει ιλουστρασιόν εκτυπώσεις φωτογραφιών 10x15cm χωρίς περιθώρια σε λίγο παραπάνω από ένα λεπτό1.

Δεν είναι μόνο το κόστος του εκτυπωτή χαμηλό, αλλά και τα λειτουργικά του έξοδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι φυσιγγίων μελανιού, ένα μαύρο και ένα χρωμάτων, τα οποία αντικαθίστανται γρήγορα και εύκολα. Επίσης, αν θέλετε να εκτυπώσετε μεγαλύτερους όγκους, υπάρχουν διαθέσιμες και επιλογές υψηλής απόδοσης για καλύτερη οικονομική αποδοτικότητα. Κάθε ζευγάρι φυσιγγίων XL έχει διάρκεια για περίπου 400 ασπρόμαυρα έγγραφα A4 ή για έως και 300 έγχρωμα.

Ο Canon PIXMA Σειράς TS305 προσθέτει συνδεσιμότητα Wi-Fi για ασύρματη εκτύπωση, ενώ είναι επίσης συμβατός με τη δωρεάν εφαρμογή Canon PRINT, για να μπορείτε να εκτυπώνετε άνετα από τις έξυπνες συσκευές σας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να αντιγράφετε έγγραφα, παρά το ότι ο εκτυπωτής δεν περιλαμβάνει σαρωτή.

Μαύρος εκτυπωτής Canon PIXMA που εκτυπώνει ένα φύλλο χαρτιού A4, περιτριγυρισμένος από εικόνες και εκτυπώσεις και ένα χέρι που κρατάει ένα smartphone

Με τον Canon PIXMA Σειράς TS3350 μπορείτε να εκτυπώνετε ασύρματα από το Cloud, καθώς και από smartphone και tablet, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Canon PRINT. Διαθέτει μονόχρωμη οθόνη LCD 3,8cm και μπορεί να παράγει τετράγωνες φωτογραφίες 13x13cm, καθώς και άλλα συμβατικά μεγέθη έως και 13x18cm.

Το πολυμηχάνημα Canon PIXMA Σειράς TS3150 διαθέτει επιπλέον ενσωματωμένο σαρωτή, για να μπορείτε να ψηφιοποιείτε ή να αντιγράφετε ήδη εκτυπωμένες εικόνες και έγγραφα γρήγορα και εύκολα. Διαθέτει επίσης συνδεσιμότητα Wi-Fi και είναι συμβατός με Apple AirPrint και Mopria™ για Android, για να μπορείτε να εκτυπώνετε απευθείας από τη συσκευή σας. Χρησιμοποιεί τα ίδια φυσίγγια μελανιού με τον Canon PIXMA Σειράς TS205 και τον Canon PIXMA Σειράς TS305, με τις ίδιες επιλογές υψηλής απόδοσης.

Όπως και ο PIXMA TS3150, έτσι και ο οικονομικός εκτυπωτής Canon PIXMA Σειράς TS3350 διαθέτει μια χρήσιμη οθόνη 3,8cm για παρακολούθηση της κατάστασης του εκτυπωτή, ενώ μπορεί να παράγει μεγαλύτερες εκτυπώσεις φωτογραφιών χωρίς περιθώρια, με μέγεθος έως και 13x18cm. Μπορεί επίσης να εκτυπώνει από το cloud χρησιμοποιώντας το PIXMA Cloud Link μέσω της εφαρμογής Canon PRINT.

Οι καλύτεροι εκτυπωτές μικρών διαστάσεων για σπουδαστές

Εκτυπωτής Canon PIXMA στην άκρη ενός τραπεζιού. Στο φόντο φαίνονται διάφορα γραφεία και καρέκλες.

Αν ο χώρος που έχετε στη διάθεσή σας είναι περιορισμένος αλλά χρειάζεστε υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις εγγράφων και φωτογραφιών, ο compact εκτυπωτής Canon PIXMA Σειράς TS305 είναι ιδανικός.

Τα φοιτητικά καταλύματα δεν φημίζονται για την ευρυχωρία τους, επομένως οι εκτυπωτές με μικρό μέγεθος και βάρος συχνά είναι καλύτερη επιλογή. Οι εκτυπωτές Canon για σπουδαστές που έχουμε αναφέρει μέχρι στιγμής ξεκινούν από μέγεθος περίπου 426x255x31mm και βάρος 2,5kg για συσκευές εκτύπωσης και από 435x316x145mm και 3,9kg για συσκευές πολλαπλών λειτουργιών. Καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο και μετακινούνται εύκολα από το ένα μέρος στο άλλο όταν χρειάζεται.

Ένα πλεονέκτημα της συνδεσιμότητας Wi-Fi που διαθέτουν οι περισσότεροι εκτυπωτές Canon είναι ότι μπορείτε να έχετε τον εκτυπωτή σε κάποιο βολικό σημείο, χωρίς να τον έχετε συνδεδεμένο σε υπολογιστή. Επίσης, μπορείτε να εκτυπώνετε από οπουδήποτε χρησιμοποιώντας τον φορητό υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας, χωρίς να χρειάζεται σύνδεση με τον εκτυπωτή με κάποιο καλώδιο που κρέμεται, γεγονός που είναι πολύ πρακτικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να στείλετε μια εργασία εκτύπωσης από τον φορητό υπολογιστή στον εκτυπωτή πριν καν σηκωθείτε από το κρεβάτι σας το πρωί και να πάρετε το έγγραφο από τον δίσκο εξόδου όταν είστε έτοιμοι να φύγετε.

Ο Canon Σειράς PIXMA TS305 είναι μικρός, με διαστάσεις μόλις 430x282x143mm και βάρος 2,9kg, ενώ εκτυπώνει έγγραφα Α4 πλήρους μεγέθους με ταχύτητα 7,7 εκτ./λεπτό για ασπρόμαυρη εκτύπωση και 4 εκτ./λεπτό για έγχρωμη εκτύπωση. Μπορεί επίσης να παράγει ιλουστρασιόν εκτυπώσεις φωτογραφιών 10x15cm χωρίς περιθώρια μέσα σε μόλις 65 δευτερόλεπτα.

Αποφοιτήστε έχοντας ανέβει επίπεδο

Χέρι που κρατάει ένα έγγραφο καθώς βγαίνει από έναν εκτυπωτή Canon PIXMA.

Ο Canon PIXMA TS7650i διαθέτει μαύρο μελάνι pigment με την ίδια σύνθεση όπως και οι επαγγελματικοί εκτυπωτές της σειράς GX της Canon, εξασφαλίζοντας εξαιρετικά ευανάγνωστο κείμενο, ιδιαίτερα ανθεκτικό στις μουτζούρες.

O Canon PIXMA Σειράς TS5350a πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω και ενισχύει ακόμη περισσότερο την παραγωγικότητα. Διαθέτει συνδεσιμότητα Wi-Fi και είναι άμεσα συμβατός με Apple AirPrint και Mopria™ για Android, καθώς και με το PIXMA Cloud Link της Canon. Περιλαμβάνει επίσης ένα σαρωτή υψηλότερης ανάλυσης που επιτρέπει την ψηφιοποίηση και την αντιγραφή εξαιρετικά μικρών λεπτομερειών κατά τη σάρωση εγγράφων ή φωτογραφιών και άλλων εικόνων. Επιπλέον, είναι πιο γρήγορος, αφού παράγει ασπρόμαυρες εκτυπώσεις εγγράφων A4 με ταχύτητα έως και 13 εκτ./λεπτό και έγχρωμες εκτυπώσεις εγγράφων με ταχύτητα έως και 6,8 εκτ./λεπτό. Μπορεί επίσης να παράγει ιλουστρασιόν εκτυπώσεις φωτογραφιών χωρίς περιθώρια, μεγέθους έως και Α4, ενώ η εκτύπωση μίας φωτογραφίας 10x15cm απαιτεί μόλις 43 δευτερόλεπτα.

Ο PIXMA Σειράς TS5350a διαθέτει τόσο συρτάρι A4 με είσοδο από εμπρός όσο και δίσκο τροφοδοσίας χαρτιού από την πίσω πλευρά, για διαφορετικά μεγέθη χαρτιού, έως A4. Είναι μια πραγματικά χρήσιμη δυνατότητα εάν θέλετε να εκτυπώνετε έργα τέχνης και φωτογραφίες, καθώς και έγγραφα, επειδή μπορείτε να χρησιμοποιείτε το εμπρός συρτάρι για το απλό χαρτί και να εισαγάγετε εξειδικευμένα υλικά εκτύπωσης ή φωτογραφικό χαρτί στον πίσω δίσκο, όπως και όποτε το επιθυμείτε. Άλλο ένα πλεονέκτημα, τόσο από πλευράς εξοικονόμησης χρημάτων όσο και από περιβαλλοντικής άποψης, είναι ότι ο εκτυπωτής διαθέτει δυνατότητα αυτόματης αμφίπλευρης εκτύπωσης για αυτόματη εκτύπωση εγγράφων διπλής όψης, ώστε να μην χρειάζεται να γυρίζετε τις σελίδες με το χέρι.

Ο μικρού μεγέθους εκτυπωτής Canon PIXMA TS7650i είναι μια ακόμη οικονομική επιλογή για σπουδαστές. Είναι γρήγορος, καθώς παράγει ασπρόμαυρες και έγχρωμες σελίδες με ταχύτητα 15 εικ./λεπτό και 10 εικ./λεπτό αντίστοιχα, ενώ το μαύρο μελάνι pigment είναι επίσης λιγότερο πιθανό να μουτζουρωθεί σε απλό χαρτί – ένα σημαντικό πλεονέκτημα όταν χρησιμοποιείτε υπογραμμιστές για αναθεώρηση.

Η εγκατάσταση του PIXMA TS7650i είναι πολύ απλή, χάρη στην ανακλινόμενη έγχρωμη οθόνη με το εύχρηστο περιβάλλον χειρισμού. Διαθέτει πολλές δυνατότητες σύνδεσης, με γρήγορη και εύκολη σύζευξη με συσκευές iOS μέσω Wi-Fi, εξαλείφοντας την ανάγκη για κωδικούς πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε μέσω Wi-Fi Direct σε συσκευές iOS και Android, χάρη στον κωδικό QR που εμφανίζεται στην οθόνη του εκτυπωτή.

Όπως και με τον PIXMA Σειράς TS5350a, το ξεχωριστό εσωτερικό συρτάρι χαρτιού και ο πίσω δίσκος εισόδου επιτρέπουν την ταυτόχρονη τοποθέτηση απλού και φωτογραφικού χαρτιού. Υπάρχει επίσης ο PIXMA TS7750i,, μια έκδοση με ελαφρώς μεγαλύτερο ύψος που διαθέτει ενσωματωμένο ADF (Αυτόματο τροφοδότη εγγράφων) 35 φύλλων, για εξοικονόμηση χρόνου κατά τη σάρωση ή την αντιγραφή πολυσέλιδων εγγράφων.

Μείωση λειτουργικών εξόδων

Ένας εκτυπωτής Canon PIXMA με μια μηχανή Canon δίπλα του και μια επιλογή από εκτυπώσεις ταξιδιού, τροφίμων και πορτραίτων γύρω τους.

Ιδανικός για εκτύπωση φωτογραφιών, ο Canon PIXMA G640 είναι ένας εκτυπωτής MegaTank με έξι επαναγεμιζόμενες δεξαμενές μελανιών dye. Αυτό προσφέρει εκτεταμένο εύρος τόνων και χώρο χρωμάτων, διασφαλίζοντας φωτογραφικό αποτέλεσμα με βέλτιστη ποιότητα. Υπάρχει επίσης ο εκτυπωτής Canon PIXMA G540 με την ίδια σειρά μελανιών, χωρίς ενσωματωμένο σαρωτή.

Όλοι οι εκτυπωτές για σπουδαστές που αναφέραμε συνδυάζουν πολύ προσιτές τιμές αγοράς με εξαιρετικά ανταγωνιστικό λειτουργικό κόστος.

Παρ’ όλο που τα φυσίγγια μελανιού είναι βολικά, καταλήγουν να είναι πιο ακριβά όταν πρέπει να εκτυπώνετε μεγάλους όγκους σελίδων σε τακτική βάση. Οι εκτυπωτές MegaTank της Canon είναι μια οικονομική και πιο βιώσιμη εναλλακτική, που μπορεί να μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα.

Αντί για φυσίγγια μελανιού, οι εκτυπωτές MegaTank διαθέτουν δεξαμενές μελανιού, τις οποίες μπορείτε να ξαναγεμίσετε με γνήσια εμφιαλωμένα μελάνια Canon που κοστίζουν πολύ λιγότερο από τα φυσίγγια. Επίσης, οι φιάλες που δεν χρειάζονται πίεση είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε η πλήρωση να είναι μια απλή διαδικασία, χωρίς ακαταστασία. Επιπλέον, το ακροφύσιο κάθε χρώματος έχει μοναδικό σχήμα, καθιστώντας αδύνατη την τοποθέτηση λάθος μελανιού σε κάποια δεξαμενή.

Νεαρή γυναίκα που κρατάει ένα smartphone κάθεται σε ένα γραφείο πάνω στο οποίο υπάρχει ένας εκτυπωτής Canon PIXMA.

Με εξαιρετική τιμή για εκτυπωτή MegaTank, ο Canon PIXMA G2420 είναι μια καλή επένδυση για να μην επιβαρύνεστε με το επιπλέον κόστος των μελανιών για το υπόλοιπο της φοιτητικής ζωής σας. Επίσης, σας γλυτώνει από την ανάγκη να αγοράζετε ανταλλακτικές κασέτες. Ο Canon PIXMA G3420 (απεικονίζεται στη φωτογραφία) προσφέρει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, ενώ διαθέτει επίσης ενσωματωμένο Wi-Fi.

Ο Canon PIXMA G3420 είναι ένας εκτυπωτής MegaTank πολλαπλών λειτουργιών, με τις συνηθισμένες δυνατότητες εκτύπωσης, σάρωσης και αντιγραφής, καθώς και με συνδεσιμότητα Wi-Fi και συνδεσιμότητα στο Cloud. Διαθέτει αρκετό μελάνι για την εκτύπωση της εντυπωσιακής ποσότητας έως και 6.000 μονόχρωμων σελίδων (περισσότερες από 7.600 στην κατάσταση οικονομικής λειτουργίας) ή έως και 7.700 έγχρωμων σελίδων.

Αν θέλετε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα αλλά δεν χρειάζεστε συνδεσιμότητα Wi-Fi, ο Canon PIXMA G2420 είναι ακόμη πιο προσιτός οικονομικά και έχει ακριβώς το ίδιο χαμηλό λειτουργικό κόστος. Επιπλέον, και τα δύο αυτά μοντέλα μπορούν να εκτυπώσουν ακόμη και πλήρως έγχρωμα πανό με μήκος έως και 1,2 μέτρα, μόνο σε απλό χαρτί.

Η επιλογή είναι δική σας

Για να βρίσκεστε πάντα ένα βήμα μπροστά στην πολυάσχολη φοιτητική ζωή σας, είναι υπέροχο να μπορείτε να εκτυπώνετε ό,τι θέλετε, όποτε το θέλετε, χωρίς να πρέπει να βασίζεστε σε άλλα άτομα ή υπηρεσίες για να κάνετε τη δουλειά σας. Η οικονομικά προσιτή σειρά των εκτυπωτών Canon PIXMA προσφέρει μια άνετη, γρήγορη και εύκολη εμπειρία εκτύπωσης, με απόλυτη αξιοπιστία. Και οι περισσότεροι από αυτούς, διαθέτουν την πολυτέλεια της συνδεσιμότητας Wi-Fi, σε συνδυασμό με εφαρμογές για τις έξυπνες συσκευές σας, προσθέτοντας ακόμη περισσότερη άνεση και ευελιξία στην εμπειρία εκτύπωσης για τους σπουδαστές.Σύνταξη: Matthew Richards

 1. Η ταχύτητα εκτύπωσης φωτογραφιών βασίζεται στην προεπιλεγμένη ρύθμιση με χρήση του προτύπου ISO/JIS-SCID N2 σε χαρτί Photo Paper Plus Glossy II και δεν περιλαμβάνει τον χρόνο επεξεργασίας δεδομένων στον συνδεδεμένο υπολογιστή.

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Οι καλύτεροι εκτυπωτές Canon για φωτογραφίες

  Είτε θέλετε να παρουσιάσετε τις φωτογραφίες σας σε μια κορνίζα ή σε ένα λεύκωμα είτε ως αυτοκόλλητα, βρείτε τον ιδανικό εκτυπωτή για τις δικές σας δημιουργικές ανάγκες.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Η κατάλληλη εφαρμογή εκτύπωσης Canon για εσάς

  Εκφράστε τη δημιουργικότητά σας και οργανωθείτε με τις εφαρμογές εκτύπωσης της Canon, βρίσκοντας την κατάλληλη για κάθε έργο.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Οι καλύτεροι εκτυπωτές για σχεδιαστές

  Οι εκτυπωτές είναι απαραίτητα εργαλεία για τους σχεδιαστές. Εμείς θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο για τις ανάγκες σας.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Οι καλύτεροι φορητοί εκτυπωτές Canon

  Εξερευνήστε τη σειρά compact εκτυπωτών της Canon και ανακαλύψτε ποιος είναι ο κατάλληλος για εσάς.