ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

Συχνές ερωτήσεις για τον εκτυπωτή, το μελάνι και το χαρτί

Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σας για τις εκτυπώσεις από τον ειδικό εκτυπώσεων Suhaib Hussain της Canon Europe.
Η στάθμη μελανιού εμφανίζεται στη γραμμή ρυθμίσεων ενός εκτυπωτή Canon.

Με τόσες μεθόδους εφαρμογής μελανιού στο χαρτί και τόσους τύπους μελανιού και χαρτιού, είναι φυσικό η εκτύπωση να προκαλεί πολλά ερωτήματα σε όλους, από τους περιστασιακούς οικιακούς χρήστες μέχρι τους επαγγελματίες φωτογράφους. Ο ειδικός στις εκτυπώσεις Suhaib Hussain της Canon Europe απαντά εδώ σε ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα σχετικά με την εκτύπωση, το μελάνι και το χαρτί.

Επιλογή εκτυπωτή, μελανιού και χαρτιού:Κατανοήστε τις δυνατότητες του εκτυπωτή:

Κατανοήστε και διαχειριστείτε σωστά το μελάνι:

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των εκτυπωτών inkjet, laser και άλλων τύπων;

Η εκτύπωση laser βασίζεται στη φυσική επαφή του χαρτιού με ένα φωτοηλεκτρικό τύμπανο. Αυτό το τύμπανο απορροφά τη σκόνη ξηρού γραφίτη, η οποία στη συνέχεια επικολλάται στο χαρτί υπό υψηλή θερμοκρασία. Η μέθοδος παράγει εκτυπώσεις χωρίς μουτζούρες και είναι κατάλληλη για χρήση σε γραφεία, όπου απαιτείται κυρίως η εκτύπωση εγγράφων σε απλό χαρτί.

Στην εκτύπωση inkjet, το χαρτί ψεκάζεται με σταγονίδια υγρού μελανιού χωρίς φυσική επαφή. Αυτό επιτρέπει τη χρήση πολύ μεγαλύτερου εύρους μέσων με διαφορετικό πάχος, καθώς και την παραγωγή χρωμάτων πολύ καλύτερης πιστότητας και ζωηρότητας για την εκτύπωση φωτογραφιών.

Οι φορητοί εκτυπωτές φωτογραφιών SELPHY της Canon χρησιμοποιούν τη μέθοδο dye-sublimation, η οποία παράγει εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας εργαστηρίου με εξαιρετικά ομαλά και συνεχή χρώματα που διαρκούν. Απαιτεί χαρτί με ειδικό επίχρισμα και είναι ιδανική για στιγμιαίες εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας.

Η σειρά μικρών εκτυπωτών φωτογραφιών Canon Zoemini διαθέτει τεχνολογία ZINK1(από τον όρο "Zero Ink"), η οποία χρησιμοποιεί ειδικό χαρτί με ενσωματωμένους μικροκρυστάλλους που αντιδρούν όταν θερμαίνονται. Έτσι, παράγεται μια αδιάβροχη εικόνα χωρίς μουτζούρες και χωρίς χρήση μελανιού, γεγονός που την καθιστά ιδανική για μικρούς εκτυπωτές υψηλής φορητότητας.

Μια γυναίκα χρησιμοποιεί το smartphone της για να εκτυπώσει σε έναν Canon SELPHY CP1300 με μια στοίβα από φακέλους σε κοντινή απόσταση.

Οι μικρών διαστάσεων φωτογραφικοί εκτυπωτές SELPHY της Canon, όπως ο Canon SELPHY CP1300, βασίζονται στην τεχνολογία dye-sublimation, στην οποία τρία διαφορετικά χρώματα μελανιού από μια ταινία φιλμ απλώνονται πάνω στο χαρτί με διαδοχικά περάσματα και καλύπτονται από μια προστατευτική επίστρωση κατά την τέταρτη και τελευταία διέλευση μέσα από τον εκτυπωτή.

Ποιος είναι ο καλύτερος εκτυπωτής για οικιακή χρήση;

Αν αναζητάτε έναν εκτυπωτή που μπορεί να παράγει εκτυπώσεις τόσο εγγράφων όσο και φωτογραφιών, η τεχνολογία inkjet είναι η καλύτερη επιλογή. Η σειρά εκτυπωτών PIXMA της Canon περιλαμβάνει μοντέλα με κασέτες μεμονωμένου μελανιού ή επαναγεμιζόμενα δοχεία μελανιού, τα οποία μπορεί να είναι πιο οικονομικά για μεγαλύτερο όγκο εκτυπώσεων. Βλ. ενότητα Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μεμονωμένων μελανιών και κασετών FINE; παρακάτω.

Η ταχύτητα εκτύπωσης μπορεί να είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη, ιδιαίτερα αν σκοπεύετε να κάνετε πολλές εκτυπώσεις. Βλ. ενότητα Τι σημαίνει IPM παρακάτω. Μία από τις δυνατότητες που πρέπει να αναζητήσετε είναι και η αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης, η οποία επιτρέπει την αποδοτική εκτύπωση διπλής όψης και μπορεί επίσης να μειώσει το κόστος χαρτιού. Οι εκτυπωτές πολλαπλών λειτουργιών με ενσωματωμένο σαρωτή είναι η ιδανική λύση για τη σάρωση ή την αντιγραφή εγγράφων ή φωτογραφιών. Οι επιλογές ασύρματης συνδεσιμότητας μπορούν επίσης να διευκολύνουν την εκτύπωση.

Για τη διευκόλυνση της λήψης αποφάσεων, οι κύριες κατηγορίες εκτυπωτών της Canon περιλαμβάνουν εκτυπωτές PIXMA για οικιακή εκτύπωση και MAXIFY για οικιακά ή μικρά γραφεία.

Ο Sanjay Josia κρατά μια εκτύπωση από έναν Canon imagePROGRAF PRO-300.

Ο επαγγελματικός εκτυπωτής φωτογραφιών μεγάλου μεγέθους A3+ Canon imagePROGRAF PRO-300 διαθέτει 10 μελάνια τύπου pigment (όπως γκρι, ματ μαύρο, φωτογραφικό μαύρο) και Chroma Optimiser για βελτιστοποίηση της ποιότητας τόσο των έγχρωμων όσο και των ασπρόμαυρων εκτυπώσεων. Είναι κατάλληλος για μια ευρεία γκάμα φωτογραφικών και καλλιτεχνικών μέσων εκτύπωσης. © Sanjay Jogia

Ποικιλία από φωτογραφικά χαρτιά της Canon

Για την απόλυτη φωτογραφική ποιότητα, η σειρά καλλιτεχνικών μέσων εκτύπωσης της Canon περιλαμβάνει μεγάλο εύρος επιπέδων λευκού χαρτιού (μέγιστη φωτεινότητα), καθώς και εντυπωσιακή ποικιλία φινιρισμάτων με μηδενικό έως έντονο ανάγλυφο. Επιπλέον, οι εκτυπωτές φωτογραφιών Canon PIXMA PRO και Canon imagePROGRAF υποστηρίζουν άμεσα καλλιτεχνικά και άλλα μέσα εκτύπωσης εξειδικευμένων εταιρειών παραγωγής χαρτιού, όπως οι Canson και Hahnemühle.

Ποιο είναι το καλύτερο μελάνι για την εκτύπωση φωτογραφιών και εγγράφων;

Γενικά, οι εκτυπωτές inkjet χρησιμοποιούν μελάνια τύπου dye, αλλά η Canon διαθέτει μακρά εξειδίκευση σε υβριδικά συστήματα μελανιών που συνδυάζουν μαύρο μελάνι τύπου pigment και έγχρωμα μελάνια τύπου dye. Το μαύρο pigment προσφέρει ζωηρό, πλούσιο μαύρο κείμενο για έγγραφα χωρίς μουτζούρες και με μεγάλη διάρκεια ζωής, ακόμα και σε απλό χαρτί και φακέλους. Τα μελάνια τύπου dye προσφέρουν εντυπωσιακή απόδοση χρώματος για εκτύπωση φωτογραφιών, ειδικά σε ιλουστρασιόν και σατινέ χαρτί.

Οι υβριδικοί εκτυπωτές inkjet για αρχάριους της Canon χρησιμοποιούν μαύρη κασέτα τύπου pigment και τρίχρωμη κασέτα τύπου dye. Τα πιο προηγμένα μοντέλα διαθέτουν τέσσερα ή ακόμη και πέντε ξεχωριστά μελάνια τύπου dye σε συνδυασμό με μαύρο τύπου pigment, όπως φωτογραφικό μαύρο και, μερικές φορές, φωτογραφικό μπλε ή γκρι. Με αυτόν τον τρόπο, οι εκτυπωτές Canon PIXMA TS705a και Canon PIXMA G640 προσφέρουν μεγαλύτερο εύρος ή γκάμα χρωμάτων για την εκτύπωση φωτογραφιών, καθώς και μεγαλύτερο τονικό εύρος και αντίθεση.

Για ελευθερία έκφρασης στην εκτύπωση έγχρωμων ή ασπρόμαυρων φωτογραφιών, έρχεται στο προσκήνιο η τεχνολογία μελανιού LUCIA PRO τύπου pigment, που χρησιμοποιείται στους εκτυπωτές imagePROGRAF PRO της Canon. Για παράδειγμα, ο εκτυπωτής Α3+ Canon imagePROGRAF PRO-300 χρησιμοποιεί δέκα μελάνια τύπου pigment, προσφέροντας ασυναγώνιστη ποιότητα σε ματ φωτογραφικό χαρτί και σε εξειδικευμένα καλλιτεχνικά μέσα εκτύπωσης. Αυτός ο εκτυπωτής χρησιμοποιεί επίσης μια κασέτα Chroma Optimiser για τη βελτίωση της ομαλότητας και της συνολικής ποιότητας στα ιλουστρασιόν μέσα εκτύπωσης.

Ποιοι τύποι χαρτιού είναι καταλληλότεροι για την εκτύπωση φωτογραφιών και εγγράφων;

Το απλό χαρτί ή χαρτόνι καλής ποιότητας είναι ιδανικό για την εκτύπωση εγγράφων, ενώ για την εκτύπωση φωτογραφιών υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία μέσων. Η Canon προσφέρει ιλουστρασιόν, σατινέ και ματ φωτογραφικά χαρτιά. Υπάρχει ματ φωτογραφικό χαρτί διπλής όψης που είναι ιδανικό για λευκώματα, καθώς και μια παραλλαγή με κεντρική τσάκιση και φακέλους που είναι ιδανική για τη δημιουργία ευχετήριων καρτών. Τα ιλουστρασιόν και σατινέ φωτογραφικά χαρτιά διαθέτουν μια προστατευτική επίστρωση, η οποία παράγει ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα με μελάνια τύπου dye. Τα σχετικά μικρά μόρια της χρωστικής ουσίας dye απορροφώνται πλήρως και παγιδεύονται κάτω από το εξωτερικό στρώμα.

Ένας εκτυπωτής MAXIFY GX6050 MegaTank, που εμφανίζει παράθυρα προβολής της στάθμης μελανιού στην πρόσοψη, με εκτυπώσεις που είναι καρφιτσωμένες σε έναν πίνακα ανακοινώσεων στο φόντο.

Οι σειρές PIXMA G και MAXIFY GX της Canon, οι οποίες περιλαμβάνουν εκτυπωτές με τεχνολογία MegaTank, διαθέτουν επαναγεμιζόμενα δοχεία μελανιού αντί για συμβατικές κασέτες και επιτρέπουν έως 6.0002 εκτυπώσεις μεταξύ των γεμισμάτων. Η στάθμη του μελανιού ελέγχεται εύκολα χάρη στα ενσωματωμένα παράθυρα προβολής στο μπροστινό μέρος των εκτυπωτών.

Ένας εκτυπωτής Canon PIXMA TS705 πάνω σε ξύλινο τραπέζι με εικόνες από φρούτα και λουλούδια που εκτυπώνονται.

Όπως και άλλοι υβριδικοί εκτυπωτές inkjet της Canon, ο Canon PIXMA TS705a χρησιμοποιεί μαύρο τύπου pigment και κυανό, ματζέντα, κίτρινο και φωτογραφικό μαύρο τύπου dye. Οι κασέτες μαύρου και έγχρωμου μελανιού διατίθενται σε μέγεθος στάνταρ, XL και XXL3, ώστε να εξυπηρετούν διαφορετικούς όγκους εκτύπωσης.

Τι σημαίνει IPM και γιατί είναι σημαντικό;

Η ταχύτητα εκτύπωσης μετράται συχνά σε PPM (pages per minute – σελίδες ανά λεπτό), αλλά αυτό μπορεί να είναι παραπλανητικό, καθώς η τιμή αυτή διαφέρει ανάλογα με το περιεχόμενο της σελίδας και τη ρύθμιση ανάλυσης. Η Canon χρησιμοποιεί ως μονάδα μέτρησης το IPM (images per minute – εικόνες ανά λεπτό). Αυτή η μονάδα είναι πιο ακριβής, καθώς βασίζεται στην εκτύπωση δοκιμαστικών σελίδων κατά ISO, που περιλαμβάνουν ένα εύρος κειμένου, διαγραμμάτων και εικόνων και εκτυπώνονται σε σταθερή ανάλυση. Το IPM παρέχει μια πολύ σαφέστερη ένδειξη της ταχύτητας του εκτυπωτή σε πραγματικούς όρους.

Τι είναι η εκτύπωση χωρίς περιθώρια;

Η επιλογή χωρίς περιθώρια, που χρησιμοποιείται συχνά για φωτογραφίες διαφόρων μεγεθών, επιτρέπει την εκτύπωση μέχρι τις άκρες του χαρτιού, ώστε να μην υπάρχει λευκό περίγραμμα. Πολλοί οικιακοί εκτυπωτές, όπως ο Canon PIXMA Σειράς TS5350a, παρέχουν εκτύπωση χωρίς περιθώρια σε μεγέθη από 3,5x3,5 ίντσες έως A4. Με τους πιο πρόσφατους εκτυπωτές imagePROGRAF PRO, όπως ο Canon imagePROGRAF PRO-300 και ο Canon imagePROGRAF PRO-1000, η επιλογή χωρίς περιθώρια είναι διαθέσιμη για ματ και καλλιτεχνικά μέσα εκτύπωσης, καθώς και για ιλουστρασιόν και σατινέ φωτογραφικό χαρτί.

Αυτή η ολοένα και πιο δημοφιλής δυνατότητα επιτρέπει την εκτύπωση μέσω Wi-Fi από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού ή του γραφείου σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα smartphone, tablet, φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή με σύνδεση Wi-Fi και δεν απαιτείται φυσική σύνδεση της συσκευής σας με τον εκτυπωτή. Οι εφαρμογές Canon, όπως το Canon PRINT, το Creative Park και το Easy-PhotoPrint Editor, σας επιτρέπουν να ελέγχετε τον εκτυπωτή σας και να εκτελείτε μια μεγάλη γκάμα λειτουργιών από μια έξυπνη συσκευή. Το Wireless Direct είναι μία ακόμα δημοφιλής δυνατότητα, η οποία επιτρέπει την απευθείας ασύρματη σύνδεση μεταξύ του εκτυπωτή και μιας έξυπνης συσκευής χωρίς δρομολογητή, ενώ η σάρωση και εκτύπωση στο cloud γίνονται όλο και πιο εύκολες για πραγματική λειτουργία από απόσταση. Οι λειτουργίες διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο του εκτυπωτή.

Ένας εκτυπωτής Canon PIXMA TS6350 πάνω στο τραπέζι εκτυπώνει εικόνες για διακοσμητικά γενεθλίων.

Η ιδιαίτερα οικονομική σειρά 5 μελανιών Canon PIXMA Σειράς TS6350a είναι εξίσου αποδοτική στην εκτύπωση εγγράφων και φωτογραφιών με εξαιρετική ταχύτητα. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi, που διευκολύνει την παραγωγή εκτυπώσεων από φορητό υπολογιστή, smartphone, tablet και άλλες συσκευές οπουδήποτε στο σπίτι. Χωρίς την ανάγκη φυσικής σύνδεσης μιας συσκευής στον εκτυπωτή με καλώδιο, η σάρωση και η εκτύπωση γίνονται πολύ πιο εύκολες.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μεμονωμένων μελανιών και κασετών FINE;

Οι περισσότεροι εκτυπωτές inkjet της Canon χρησιμοποιούν μια πρωτοποριακή τεχνολογία κεφαλών εκτύπωσης με το όνομα FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering), η οποία είναι ανθεκτική και παράγει εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας και μακριάς διάρκειας. Θερμαίνοντας το μελάνι και όχι απλώς ψεκάζοντάς το, οι κεφαλές εκτύπωσης FINE εξασφαλίζουν ότι το μελάνι εξέρχεται με μία μόνο κίνηση, γεγονός που βελτιώνει την αποδοτικότητα και την ταχύτητα εναπόθεσης των σταγονιδίων για μεγαλύτερη ακρίβεια.

Ορισμένοι εκτυπωτές Canon PIXMA χρησιμοποιούν μεμονωμένες κασέτες μελανιού και άλλοι διαθέτουν το σύστημα κασετών FINE της Canon, το οποίο χρησιμοποιεί μόνο δύο κασέτες, μία μαύρη και μία τρίχρωμη. Το μεγάλο πλεονέκτημα του συστήματος κασετών FINE είναι η ευκολία και ο λιγότερος χρόνος που δαπανάται για τη συντήρηση. Στις κασέτες FINE, οι κεφαλές εκτύπωσης είναι ενσωματωμένες στην κασέτα και, συνεπώς, ανανεώνονται κάθε φορά που αντικαθίσταται μια κασέτα. Στους εκτυπωτές με ξεχωριστές κασέτες για κάθε μελάνι, οι κασέτες τοποθετούνται σε μια θήκη που τροφοδοτεί τις κεφαλές εκτύπωσης. Θεωρητικά, οι ξεχωριστές κασέτες μπορεί να είναι οικονομικά συμφέρουσες μακροπρόθεσμα, επειδή μπορείτε να αντικαθιστάτε κάθε φορά μόνο εκείνες που έχουν εξαντληθεί. Αν εκτυπώνετε πολλές εικόνες με ένα κυρίαρχο χρώμα για κάποιο χρονικό διάστημα, θα εξαντλήσετε αυτό το χρώμα πριν από τα υπόλοιπα και θα εξοικονομήσετε χρήματα χάρη στην αντικατάσταση μόνο της κασέτας που έχει αδειάσει.

Πώς μπορώ να αντικαταστήσω τις κασέτες μελανιού;

Η αντικατάσταση των κασετών μελανιού είναι πολύ απλή. Ένα μήνυμα προτροπής θα εμφανιστεί μέσω του προγράμματος οδήγησης εκτυπωτή στον υπολογιστή σας ή μέσω της εφαρμογής CANON PRINT (αν την έχετε εγκαταστήσει) στην έξυπνη συσκευή σας, υποδεικνύοντας ότι μια κασέτα μελανιού έχει σχεδόν εξαντληθεί ή είναι ήδη άδεια. Οι πληροφορίες μελανιού εμφανίζονται επίσης απευθείας πάνω στους εκτυπωτές Canon που διαθέτουν ενσωματωμένη οθόνη.

Για να αντικαταστήσετε τις κασέτες μελανιού, απλώς ανοίξτε το κάλυμμα του εκτυπωτή, αφαιρέστε τη χρησιμοποιημένη κασέτα και τοποθετήστε μια καινούργια στη θέση της. Πολλές μεμονωμένες κασέτες μελανιού της Canon διαθέτουν επίσης λυχνίες LED που αναβοσβήνουν με κόκκινο χρώμα όταν η στάθμη τους είναι χαμηλή ή έχουν αδειάσει, ώστε να βλέπετε εύκολα ποιες από αυτές χρειάζονται αντικατάσταση.

Πόσο συχνά θα πρέπει να αλλάζω τις κασέτες μελανιού;

Αν εκτυπώνετε κυρίως έγγραφα με κείμενο, οι κασέτες σας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από ότι αν εκτυπώνετε τακτικά φωτογραφίες με σχετικά υψηλή κατανάλωση μελανιού σε μεγάλα μεγέθη.

Εκτός από τις κασέτες κανονικής χωρητικότητας, για πολλούς εκτυπωτές της Canon που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά θα βρείτε κασέτες μεγέθους ΧL ή ακόμα και XXL3, ώστε να έχετε δυνατότητα επιλογής ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για πραγματικά μεγάλους όγκους εκτύπωσης θα επωφεληθείτε από έναν εκτυπωτή Canon MegaTank, ο οποίος χρησιμοποιεί επαναγεμιζόμενα δοχεία μελανιού αντί για συμβατικές κασέτες. Σε γενικές γραμμές, αυτά τα δοχεία περιέχουν επαρκή ποσότητα μελανιού για τουλάχιστον 6.0002 σελίδες, σε σύγκριση με τις 150 έως 200 σελίδες των εκτυπωτών με κασέτες.

Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες εκτύπωσης, είτε εκτυπώνετε στο σπίτι είτε στο γραφείο ή για χόμπι, βρείτε τον ιδανικό εκτυπωτή για εσάς.


Σύνταξη: Matthew Richards

 1. Οι ονομασίες ZINK, Zero Ink και το λογότυπο ZINK είναι εμπορικά σήματα της ZINK Holdings, LLC, κατατεθέντα στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες.
 2. Η απόδοση σελίδων υπολογίζεται βάσει συγκεκριμένης μεθόδου ελέγχου της Canon, με χρήση του διαγράμματος ISO/IEC 24712 και προσομοίωση συνεχούς εκτύπωσης, με αντικατάσταση των φιαλών μελανιού μετά την αρχική εγκατάσταση.
 3. Τα μελάνια XXL ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα στην περιοχή σας.

Σχετικά προϊόντα

 • Οικιακοί εκτυπωτές

  SELPHY CP1500

  Δημιουργήστε εκτυπώσεις με πλούσια χρώματα και εξαιρετική ανθεκτικότητα μέσα σε δευτερόλεπτα, με αυτόν τον εύχρηστο, μικρών διαστάσεων εκτυπωτή φωτογραφιών.
 • Φωτογραφικές μηχανές στιγμιαίας εκτύπωσης και τσέπης

  Canon Zoemini S2

  Τραβήξτε τις selfie σας με έναν φωτοεκτυπωτή σε μέγεθος τσέπης, που διαθέτει καθρέπτη, φωτεινό δακτύλιο, έλεγχο κλείστρου από απόσταση και άμεση προβολή.
 • Επαγγελματικοί φωτογραφικοί εκτυπωτές

  imagePROGRAF PRO-300

  Ένας επιτραπέζιος επαγγελματικός εκτυπωτής imagePROGRAF που παράγει εκτυπώσεις A3+ εκθεσιακής ποιότητας, με εύκολη ροή εργασίας για σίγουρες εκτυπώσεις.
 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101

  Το Ματ φωτογραφικό χαρτί παράγει εκτυπώσεις φωτογραφιών, γραφικών και κειμένου υψηλής ποιότητας με ματ φινίρισμα. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για πιο δημιουργικές χρήσεις, όπως ευχετήριες κάρτες, πλακάτ και χειροτεχνίες από χαρτί.
 • Εκτυπωτές inkjet

  Plus Glossy II PP-201

  Το Φωτογραφικό χαρτί Plus Glossy II της Canon είναι το ιδανικό φωτογραφικό χαρτί για εκτυπώσεις κορυφαίας ποιότητας με ιλουστρασιόν φινίρισμα. Προσφέρει το ιδανικό φινίρισμα για ψηφιακές φωτογραφίες και για όλες τις ανατυπώσεις σας.

Σχετικά άρθρα

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

  Επεξήγηση των τύπων χαρτιού

  Εξερευνήστε τους διαφορετικούς τύπους χαρτιού Canon με αυτόν τον εύχρηστο οδηγό αγορών.

 • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

  Ποιος είναι ο κατάλληλος εκτυπωτής για εσάς;

  Βρείτε τον καλύτερο εκτυπωτή Canon για τις ανάγκες σας – από οικογένειες και σπουδαστές έως εργαζόμενους από το σπίτι.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Η κατάλληλη εφαρμογή εκτύπωσης Canon για εσάς

  Εκφράστε τη δημιουργικότητά σας και οργανωθείτε με τις εφαρμογές εκτύπωσης της Canon, βρίσκοντας την κατάλληλη για κάθε έργο.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Inkjet ή λέιζερ: ποιος τύπος είναι κατάλληλος για εσάς;

  Μάθετε τις διαφορές μεταξύ των εκτυπωτών inkjet και λέιζερ της Canon και ανακαλύψτε ποιος ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας.