ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

6 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε έναν εκτυπωτή MegaTank

Σκέπτεστε να αναβαθμιστείτε αποκτώντας έναν εκτυπωτή MegaTank; Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα των προϊόντων Canon.
Canon Camera
Οι εκτυπωτές MegaTank της σειράς Canon PIXMA G χρησιμοποιούν ενσωματωμένες, επαναγεμιζόμενες δεξαμενές μελανιού με φιάλες εξαιρετικά υψηλής απόδοσης σε σχέση με τις συμβατικές κασέτες. Έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν χιλιάδες σελίδες με ένα σετ φιαλών μελάνης, το οποίο σημαίνει ότι θα χρειαστούν επαναπλήρωση μετά από μήνες ή ακόμα και χρόνια. Με κόστος λειτουργίας μικρότερο από εκείνο των συμβατικών εκτυπωτών και εύκολο χειρισμό, είναι ιδανικοί για κάθε πολυάσχολο χρήστη που αναζητά μια λύση για το σπίτι, το γραφείο ή το σχολείο.

Η σειρά MegaTank περιλαμβάνει διάφορα μοντέλα εκτυπωτών, ώστε να επιλέξετε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας. Κάθε εκτυπωτής προσφέρει υψηλά επίπεδα αποδοτικότητας, ωστόσο αν προτεραιότητά σας είναι η ταχύτητα εκτύπωσης, τότε τα πιο γρήγορα μοντέλα PIXMA G3460 και PIXMA G2460 της σειράς MegaTank θα σας εξοικονομήσουν χρόνο. Ο PIXMA G3460 προσφέρει ενσωματωμένη υποστήριξη Wi-Fi, επιτρέποντας απομακρυσμένη εκτύπωση από έξυπνες συσκευές, όπως και ο PIXMA G3420, ο οποίος διαθέτει επίσης δυνατότητα σύνδεσης σε υπηρεσίες cloud.

Τα μοντέλα PIXMA G2420, PIXMA G2460, PIXMA G3420 και PIXMA G3460 είναι εκτυπωτές πολλαπλών λειτουργιών 3 σε 1, με δυνατότητες εκτύπωσης, αντιγραφής και σάρωσης. Αν, ωστόσο, θέλετε να επωφεληθείτε μόνο από τη μακροπρόθεσμη μείωση του κόστους εκτύπωσης που προσφέρει η σειρά MegaTank, επιλέξτε το βελτιστοποιημένο μοντέλο PIXMA G1420, το οποίο είναι ένας αυτόνομος εκτυπωτής χωρίς δυνατότητες σάρωσης και αντιγραφής.

Ό,τι κι αν αναζητάτε –έναν εύχρηστο και ολοκληρωμένο εκτυπωτή για την οικογένειά σας, μια αξιόπιστη συσκευή που μπορεί να ανταποκριθεί στις προθεσμίες του σχολείου σας ή ένα σύστημα για μεγάλο όγκο εκτυπώσεων με χαμηλό κόστος– έχετε έξι λόγους για να επιλέξετε έναν εκτυπωτή MegaTank.
Άποψη από επάνω ενός εκτυπωτή Canon PIXMA G3420 με φύλλα χειροτεχνιών στο τραπέζι γύρω του.

Η σειρά Canon MegaTank αποδίδει πλούσια χρώματα και παράγει εξαιρετικά ευκρινείς εκτυπώσεις, αναπαράγοντας και την πιο μικρή λεπτομέρεια.

1. Εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας με χαμηλό κόστος

Οι βασικοί εκτυπωτές της σειράς MegaTank (PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420 και G1420) μπορούν να εκτυπώσουν έως και 7.6001,2 σελίδες με μία μόνο φιάλη μαύρου μελανιού στην κατάσταση οικονομικής λειτουργίας ή έως και 7.7001 σελίδες με ένα σετ έγχρωμων μελανιών. Αυτοί οι εκτυπωτές MegaTank διαθέτουν επίσης πίσω δίσκο τροφοδοσίας χαρτιού χωρητικότητας 100 φύλλων, ώστε να μπορείτε να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στην εργασία σας και λιγότερο στην αναπλήρωση του χαρτιού.

Αν χρειάζεστε τακτικά εκτυπώσεις μεγάλου όγκου, τότε η αναβάθμιση σε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA G5040, G6040 ή G7040 σάς προσφέρει απόδοση έως και 8.3003 σελίδες στην κατάσταση οικονομικής λειτουργίας με μαύρο μελάνι, καθώς και αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης και εμπρός και πίσω δίσκο τροφοδοσίας χαρτιού υψηλής χωρητικότητας, που φτάνει συνολικά τα 350 φύλλα απλού χαρτιού – ιδανική λύση για περιβάλλοντα εξαιρετικά υψηλής παραγωγικότητας.

Η σημαντική εξοικονόμηση κόστους και τα οφέλη παραγωγικότητας που παρέχουν οι εκτυπωτές MegaTank της Canon δεν παρέχονται σε βάρος της ποιότητας εκτύπωσης. Οι εκτυπωτές MegaTank προσφέρουν πλούσια χρώματα χάρη στα έγχρωμα μελάνια dye και εξαιρετικά καθαρή εκτύπωση εγγράφων κειμένου χάρη στο ξεχωριστό μαύρο μελάνι pigment. Ακόμα και το πολύ μικρό κείμενο και οι λευκοί χαρακτήρες σε έγχρωμο φόντο διατηρούν υψηλό βαθμό ευκρίνειας.
Γυναίκα που καρφιτσώνει εκτυπωμένες φωτογραφίες σε έναν πίνακα ανακοινώσεων. Ο εκτυπωτής Canon PIXMA G3420 βρίσκεται στο γραφείο από κάτω.

Οι εκτυπωτές Canon MegaTank χρησιμοποιούν επαναγεμιζόμενες δεξαμενές μελανιού που μπορούν να εκτυπώσουν χιλιάδες σελίδες, επιτρέποντάς σας να εστιάζετε σε άλλες εργασίες.

2. Εύκολα επαναγεμιζόμενες δεξαμενές μελανιού

Η επαναπλήρωση των δεξαμενών μελανιού των εκτυπωτών MegaTank είναι μια απλή διαδικασία, που μπορεί να εκτελεστεί από οποιονδήποτε στο σπίτι ή το γραφείο. Οι ενσωματωμένες δεξαμενές μελανιού είναι εύκολα ορατές από το εμπρός μέρος του εκτυπωτή, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τις στάθμες των μελανιών. Όταν χρειάζονται αναπλήρωση, απλώς ανασηκώστε τα χρωματικά κωδικοποιημένα καπάκια με το εύκολο άνοιγμα και εισάγετε τις φιάλες μελανιού για να προσθέσετε το μελάνι.

Η σχεδίαση των φιαλών μελανιού της Canon δεν απαιτεί πίεση, ώστε η διαδικασία αναπλήρωσης να γίνεται γρήγορα και καθαρά. Επιπλέον, η εισαγωγή κάθε δεξαμενής μελανιού των εκτυπωτών MegaTank έχει μοναδικό σχήμα. Αυτές οι εισαγωγές ταιριάζουν μόνο στα αντίστοιχα διαμορφωμένα στόμια των φιαλών μελανιού νέας σχεδίασης, οπότε είναι αδύνατον να εισάγετε εκ παραδρομής λάθος μελάνι σε λάθος δεξαμενή. Οι ειδικά σχεδιασμένες φιάλες σταματούν επίσης αυτόματα την πλήρωση, όταν γεμίσουν οι δεξαμενές.
Επαναγεμιζόμενες φιάλες μελανιού για εκτυπωτές Canon MegaTank.

Μην ανησυχείτε μήπως σας χυθεί μελάνι. Οι φιάλες σταματούν αυτόματα το γέμισμα όταν γεμίσει η δεξαμενή.

Εκτυπωτής Canon PIXMA G3420 στον οποίο προστίθεται μελάνι.

Μπορείτε να παρακολουθείτε εύκολα τη στάθμη του μελανιού, καθώς οι δεξαμενές μελανιού είναι ορατές στο εμπρός μέρος του εκτυπωτή.

3. Υψηλές ταχύτητες εκτύπωσης

Οι Canon PIXMA G3460 και PIXMA G2460 επιτυγχάνουν ταχύτητα εκτύπωσης 10,84 εικ./λεπτό (εικόνες ανά λεπτό) για μονόχρωμα έγγραφα και 6,04 εικ./λεπτό για έγχρωμες εκτυπώσεις. Αποτελούν την ιδανική επιλογή αν πρέπει να ανταποκριθείτε σε πολύ πιεστικές προθεσμίες.

Για ακόμα πιο επείγουσες εργασίες, το μοντέλο 4 σε 1 PIXMA G7040 εξασφαλίζει έως και 134 εικ./λεπτό για εκτυπώσεις με μαύρο μελάνι και 6,84 εικ./λεπτό για έγχρωμες εκτυπώσεις, ενώ διαθέτει επίσης Αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (ADF) 35 φύλλων, για τους χρήστες που θέλουν να αντιγράφουν και να σαρώνουν πολυσέλιδα έγγραφα με ευκολία.

Για καθημερινές εκτυπώσεις, οι PIXMA G3420, PIXMA G2420 και PIXMA G1420, με ταχύτητες εκτύπωσης 9,14 εικ./λεπτό με μαύρο μελάνι και 54 εικ./λεπτό με έγχρωμο μελάνι, επιτρέπουν τη γρήγορη παραγωγή εγγράφων.

Οι βασικοί εκτυπωτές της σειράς MegaTank έχουν σχεδιαστεί επίσης με γνώμονα τη μείωση των διακοπών της λειτουργίας τους. Διαθέτουν εύκολα αντικαθιστώμενη κασέτα συντήρησης, που μειώνει τις πιθανότητες να χρειαστεί να στείλετε τον εκτυπωτή στην τεχνική υπηρεσία. Μπορείτε να παρακολουθείτε τη χρήση της κασέτας συντήρησης μέσω του προγράμματος οδήγησης εκτυπωτή του επιτραπέζιου ή του φορητού υπολογιστή σας, μέσω της εφαρμογής Canon PRINT (PIXMA G3420 και PIXMA G3460) ή μέσω της οθόνης του εκτυπωτή (όλα τα μοντέλα εκτός του PIXMA G1420). Ο εκτυπωτής θα σας ειδοποιήσει αν υπάρχει κάποιο θέμα συντήρησης, διευκολύνοντας την επίλυση τυχόν προβλημάτων.
Εκτυπωτής Canon PIXMA G3420 πάνω σε ένα γραφείο δίπλα σε ένα smartphone.

Οι εκτυπωτές Canon PIXMA G3420 και PIXMA G3460, όπως και άλλοι της σειράς MegaTank, επιτρέπουν την ασύρματη εκτύπωση από το smartphone ή το tablet σας, επιτρέποντάς σας να προλαβαίνετε εύκολα και έγκαιρα τις προθεσμίες σας.

4. Τεχνολογία ασύρματης εκτύπωσης που σας λύνει τα χέρια

Τα μοντέλα Canon PIXMA G3420 και PIXMA G3460, καθώς και αρκετά άλλα μοντέλα της σειράς MegaTank, διαθέτουν ενσωματωμένη υποστήριξη Wi-Fi. Το κουμπί Wireless Direct διευκολύνει τη σύνδεση και την έναρξη της εκτύπωσης από υπολογιστή ή φορητή συσκευή με ένα πάτημα. Τα μοντέλα PIXMA G5040, G6040, G7040, GM4040 και GM2040 διαθέτουν επίσης Ethernet για περιβάλλοντα δικτύωσης που απαιτούν υψηλής ταχύτητας, σταθερή και ασφαλή σύνδεση.

Αν εργάζεστε από απόσταση και πρέπει να μοιραστείτε έγγραφα με τους συναδέλφους σας στο γραφείο, ή αν χρειάζεστε ένα εκτυπωμένο αντίγραφο υλικού μελέτης για ένα διαδικτυακό μάθημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσω Internet έναν εκτυπωτή PIXMA με υποστήριξη Wi-Fi, από έναν υπολογιστή ή έξυπνη συσκευή, και να εκτυπώσετε απευθείας από δημοφιλείς υπηρεσίες Cloud, όπως οι Google Drive, Google Classroom, Dropbox, Evernote και άλλες.

Ο έλεγχος όλων των αναγκών εκτύπωσης και συντήρησης από το smartphone σας είναι πιο εύκολος από ποτέ με τη βοήθεια της εφαρμογής Canon PRINT, ενώ υπάρχουν επίσης πολλές άλλες εφαρμογές Canon που προσφέρουν διάφορους τρόπους να αναδείξετε τη δημιουργικότητά σας στο σπίτι. Η εφαρμογή Creative Park5 περιλαμβάνει τα πάντα, από χειροτεχνίες με χαρτί και προσαρμόσιμα σχέδια για ευχετήριες κάρτες έως διακοσμήσεις για πάρτι και τρισδιάστατα μοντέλα, ενώ η εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor σάς επιτρέπει να μετατρέπετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες σε κομψές εκτυπώσεις ή μοναδικά δώρα, με πρότυπα για ημερολόγια, κάρτες, πόστερ και άλλα.

Δεν θέλετε να κατεβάσετε μια εφαρμογή; Οι εκτυπωτές MegaTank είναι συμβατοί με Apple AirPrint και Mopria για Android, ώστε οι χρήστες που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο με τον εκτυπωτή τους να μπορούν να συνδέονται και να εκτυπώνουν μέσω του ενσωματωμένου πρωτοκόλλου εκτύπωσης της συσκευής τους.
Μια γυναίκα χρησιμοποιεί ένα tablet για να εκτυπώσει ασύρματα σε έναν εκτυπωτή MegaTank.

Οι εκτυπωτές Canon MegaTank λειτουργούν με διάφορους τύπους χαρτιού, όπως επαναχρησιμοποιούμενο αυτοκόλλητο φωτογραφικό χαρτί και σιδερότυπα, ενώ πολλά μοντέλα μπορούν να εκτυπώσουν ακόμα και πανό με μήκος πάνω από ένα μέτρο.

5. Υποστήριξη για μεγάλη γκάμα υλικών εκτύπωσης

Οι εκτυπωτές MegaTank μπορούν να εκτυπώσουν έγγραφα υψηλής ποιότητας και υπέροχες φωτογραφίες χωρίς περιθώρια6 σε μεγέθη έως και A4, αλλά μπορούν να προσφέρουν και πολλά περισσότερα. Η σειρά υποστηρίζει μια ευρεία επιλογή μεγεθών και τύπων υλικών εκτύπωσης, ιδανικά για τη διαχείριση επαγγελματικών και άλλων εργασιών, όπως για τη δημιουργία αυτοκόλλητων αρχειοθέτησης και επαγγελματικών καρτών σε ματ χαρτί μονής και διπλής όψης. Τα μοντέλα PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420 και G1420 μπορούν επίσης να εκτυπώνουν διαφημιστικά πανό μήκους 1,2 μέτρων. Για εκτυπώσεις στο σπίτι, οι εκτυπωτές MegaTank μπορούν να μετατρέψουν κάθε σχολική εργασία σε διασκέδαση, ενώ το Επαναχρησιμοποιούμενο αυτοκόλλητο φωτογραφικό χαρτί και το Μαγνητικό φωτογραφικό χαρτί είναι ιδανικά για ψυχαγωγικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Μπορείτε να εκτυπώνετε τις φωτογραφίες σας σε μια σειρά ιλουστρασιόν και σατινέ φωτογραφικών χαρτιών ή ακόμα και να δημιουργήσετε σιδερότυπα.

6. Φιλική προς τον χρήστη σχεδίαση

Οι περισσότεροι εκτυπωτές MegaTank7 της Canon διαθέτουν οθόνη LCD δύο γραμμών, που προσφέρει υψηλότερο επίπεδο λεπτομέρειας για τις ρυθμίσεις του εκτυπωτή. Η οθόνη διευκολύνει τον έλεγχο της κατάστασης του εκτυπωτή και των ρυθμίσεων ασύρματης επικοινωνίας, επιτρέπει την προσαρμογή των επιλογών εκτύπωσης απευθείας στον εκτυπωτή, ενώ σάς παρέχει επίσης τη δυνατότητα να ελέγχετε τυχόν θέματα συντήρησης, όπως ο καθαρισμός των κεφαλών εκτύπωσης. Η οθόνη διευκολύνει επίσης την αντιμετώπιση των σφαλμάτων, παρέχοντάς σας σαφείς οδηγίες ή κωδικούς που παραπέμπουν στο εγχειρίδιο χρήσης, για εύκολη αντιμετώπιση προβλημάτων.

Οι εκτυπωτές MegaTank διαθέτουν λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης για εξοικονόμηση ενέργειας όταν δεν χρησιμοποιούνται, καθώς και δυνατότητα Αυτόματης ενεργοποίησης, η οποία σας επιτρέπει να ξεκινάτε την εκτύπωση χωρίς να χρειάζεται να πατήσετε πρώτα το κουμπί λειτουργίας. Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά πρακτικό, ιδίως αν χρειάζεται να εκτυπώνετε έγγραφα από απόσταση σε ένα μοντέλο με υποστήριξη Wi-Fi και Cloud.

Κείμενο του Marcus Hawkins
 1. Η απόδοση σελίδων υπολογίζεται βάσει συγκεκριμένης μεθόδου ελέγχου της Canon, με χρήση του διαγράμματος ISO/IEC 24712 και προσομοίωση συνεχούς εκτύπωσης, με αντικατάσταση των φιαλών μελανιού μετά την αρχική εγκατάσταση.
 2. Η κατάσταση οικονομικής λειτουργίας μειώνει την κατανάλωση μαύρου μελανιού, ελαττώνοντας την πυκνότητα· παράγει 26% περισσότερες σελίδες από την εκτύπωση στη στάνταρ κατάσταση λειτουργίας.
 3. Η κατάσταση οικονομικής λειτουργίας μειώνει την κατανάλωση μαύρου μελανιού, ελαττώνοντας την πυκνότητα· παράγει 38% περισσότερες σελίδες από την εκτύπωση στη στάνταρ κατάσταση λειτουργίας.
 4. Η ταχύτητα εκτύπωσης εγγράφου Α4 σε απλό χαρτί υπολογίζεται βάσει του μέσου εκτιμώμενου χρόνου παραγωγής (ESAT) στη Δοκιμή κατηγορίας γραφείου του προτύπου ISO/IEC 24734.
 5. Για τα υποστηριζόμενα μοντέλα, δείτε https://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/WebPortal/PTA/pta_app_models.html?lng=en&type=non&app=cp. Αν ο εκτυπωτής σας δεν υποστηρίζεται, ανατρέξτε στον ιστότοπο Creative Park.
 6. Εκτός από τα μοντέλα Canon PIXMA GM2040 και GM4040.
 7. Οι εκτυπωτές Canon PIXMA G1420 και GM2040 δεν διαθέτουν οθόνη LCD.

Σχετικά άρθρα

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Γνωρίστε τους PIXMA G640 και PIXMA G540

  Ανακαλύψτε τα νέα χαρακτηριστικά των εκτυπωτών Canon MegaTank νέας γενιάς.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Σειρά Canon PIXMA G

  Τρεις μελέτες περιπτώσεων εξερευνούν τους τρόπους με τους οποίους η σειρά Canon PIXMA G μπορεί να ενισχύσει τις δυνατότητες της επιχείρησής σας.

 • Get-Inspired-PIXMA-TR8550

  ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Ασύρματη εκτύπωση

  Χρησιμοποιήστε ασύρματη επικοινωνία στο οικιακό γραφείο σας και εκτυπώστε απ’ οπουδήποτε – με πανεύκολη ρύθμιση.

 • Ενισχύστε την επιχείρησή σας με έναν εκτυπωτή MAXIFY GX7050

  ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Ενισχύστε την επιχείρησή σας με έναν εκτυπωτή MAXIFY GX7040

  Ιδανικός για επιχειρήσεις, ο Canon MAXIFY GX7040 είναι μια γρήγορη και ευέλικτη λύση, που προσφέρει κορυφαία ποιότητα παραγωγής και εξαιρετικά χαμηλό κόστος λειτουργίας.