ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Οι καλύτεροι εκτυπωτές για σχεδιαστές

Οι εκτυπωτές είναι απαραίτητα εργαλεία για τους ελεύθερους επαγγελματίες σχεδιαστές και για όσους εργάζονται από το σπίτι, αλλά πώς μπορεί κανείς να επιλέξει το κατάλληλο μοντέλο για τις ανάγκες του;
Canon PIXMA TR150 που εκτυπώνει μια εικόνα ενός μικρού μπλε βάζου, με το ίδιο το βάζο τοποθετημένο δίπλα του.

Καθώς ο τρόπος που εργαζόμαστε γίνεται ολοένα και πιο ευέλικτος, είναι άκρως σημαντικό το οικιακό γραφείο ή το στούντιό σας να διαθέτει τα εργαλεία που απαιτούνται για να εργάζεστε αποτελεσματικά. Για όσους ανήκουν στον καλλιτεχνικό κλάδο, ιδίως τους σχεδιαστές, οι εκτυπωτές αποτελούν απαραίτητα εργαλεία. Από τον έλεγχο των δημιουργικών μέχρι τη δημιουργία εκτυπώσεων για έγκριση από τον πελάτη και τη διευθέτηση των καθημερινών σας διαχειριστικών αναγκών, ένας εκτυπωτής υψηλής ποιότητας μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και να σας βοηθήσει να κερδίσετε νέες αναθέσεις έργων. Όμως, ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να αναζητάτε;

Η ευκρίνεια του κειμένου και των σχεδιαστικών λεπτομερειών, οι ομαλές διαβαθμίσεις τόνων, η πιστότητα των χρωμάτων και η συνέπεια μεταξύ των εκτυπώσεων είναι βασικές απαιτήσεις για τα δοκίμια προς τους πελάτες. Η ευελιξία είναι άλλο ένα ουσιώδες χαρακτηριστικό που πρέπει να διαθέτει ένας εκτυπωτής. Ως σχεδιαστής, μπορεί να σας ζητηθεί να δημιουργήσετε τα πάντα, από επαγγελματικές κάρτες και φυλλάδια μέχρι εκτυπώσεις σε μέγεθος αφίσας, επομένως ένας εκτυπωτής που υποστηρίζει μεγάλη ποικιλία τύπων και μεγεθών υλικών εκτύπωσης θα σας προσφέρει περισσότερες δημιουργικές επιλογές και θα περιορίσει τις επισκέψεις σας στο κατάστημα παραγωγής εκτυπώσεων της περιοχής σας. Η αξιοπιστία και η ευκολία χρήσης είναι επίσης σημαντικά προτερήματα, ενώ εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν ορισμένα πρακτικά χαρακτηριστικά, όπως είναι η ασύρματη συνδεσιμότητα, η αυτόματη τροφοδοσία χαρτιού και οι μεγάλες ταχύτητες εκτύπωσης.

Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποιος είναι ο καλύτερος εκτυπωτής για τις σχεδιαστικές σας ανάγκες, δημιουργήσαμε μια συλλογή κατάλληλων εκτυπωτών Canon PIXMA για να επιλέξετε.

Ο καλύτερος εκτυπωτής για μεγάλα σχεδιαστικά έργα: Canon PIXMA σειράς TS9550

Εκτυπωτής Canon PIXMA Σειράς TS9550 επάνω σε γραφείο, δίπλα σε φορητό υπολογιστή, σημειωματάριο, φωτογραφίες και μολύβια.

Ο εκτυπωτής Σειράς Canon PIXMA TS9550 μπορεί να παράγει εκτυπώσεις Α3 χωρίς περιθώρια, αν και δεν είναι πολύ μεγαλύτερος από έναν τυπικό εκτυπωτή Α4. © Natasha Alipour

Εικόνα γυναικείου χεριού που γυρίζει ένα φύλλο χαρτιού για να παρουσιάσει τις δυνατότητες εκτύπωσης διπλής όψης του Canon PIXMA Σειράς TS9550

Η αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης και ο Αυτόματος τροφοδότης εγγράφων (ADF) 20 φύλλων είναι δύο μόνο από τα πολλά χαρακτηριστικά του Canon PIXMA Σειράς TS9550. © Natasha Alipour

Το πολυμηχάνημα Canon PIXMA TS9550 καταλαμβάνει περίπου τον ίδιο χώρο με έναν εκτυπωτή Α4, αλλά μπορεί να παράγει εκτυπώσεις Α3 χωρίς περιθώρια και διαθέτει πληθώρα χαρακτηριστικών που επιτρέπουν στους σχεδιαστές να αξιοποιούν πιο παραγωγικά τον χρόνο τους. Η οθόνη αφής LCD 10,8cm διευκολύνει την προσαρμογή των ρυθμίσεων εκτύπωσης, ενώ η δυνατότητα αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψης και ο Αυτόματος τροφοδότης εγγράφων (ADF) 20 φύλλων για χαρτί Α4 περιορίζει τον χρόνο που θα δαπανάτε για την αναπλήρωση χαρτιού. Αυτό το μοντέλο διαθέτει επίσης πολλές δυνατότητες διασύνδεσης, μέσω Ethernet και ασύρματα, ενώ υποστηρίζει τις τεχνολογίες AirPrint (iOS) και Mopria (Android), καθώς και την εφαρμογή Canon PRINT, ώστε να μπορείτε να εκτυπώνετε, να σαρώνετε και να αντιγράφετε εικόνες που σας εμπνέουν από την έξυπνη συσκευή σας.

Φυσικά, το απόλυτο στοίχημα για έναν εκτυπωτή είναι η ποιότητα της εκτύπωσης, και ο PIXMA Σειράς TS9550 χρησιμοποιεί πέντε ξεχωριστά φυσίγγια μελανιού ChromaLife100, με ένα μαύρο μελάνι pigment για ευκρινές κείμενο, εξασφαλίζοντας εκτυπώσεις υψηλής λεπτομέρειας με διάρκεια ζωής σε άλμπουμ έως 100 χρόνια1. Ο PIXMA TS9550 υποστηρίζει επίσης πληθώρα δημιουργικών υλικών εκτύπωσης, όπως Χαρτί υψηλής ανάλυσης Canon, Μαγνητικό φωτογραφικό χαρτί και χαρτόνι 12x12 ιντσών.

Για τους γραφίστες που δεν χρειάζεται να εκτυπώνουν σε μέγεθος μεγαλύτερο του A4, το πολυμηχάνημα Canon PIXMA TS8350 είναι εξίσου ελκυστικό με τις εκτυπώσεις που παράγει. Η κομψή σχεδίαση ταιριάζει σε κάθε σχεδιαστικό στούντιο, ενώ αναβαθμίζει τις επιδόσεις εκτύπωσης χάρη σε ένα σύστημα έξι ξεχωριστών μελανιών που μειώνει τον «κόκκο».

Ο καλύτερος εκτυπωτής για χαμηλό κόστος λειτουργίας: Canon PIXMA G6040

Εκτυπωτής Canon PIXMA G6040 που εκτυπώνει την εικόνα ενός λογότυπου.

Ο Canon PIXMA G6040 είναι μια έξυπνη επιλογή για όσους αναζητούν μια οικονομική λύση, καθώς μπορεί να εκτυπώσει έως και 18.0002 σελίδες με μόλις τρεις φιάλες μαύρου μελανιού. © Jake Baggaley

Εικόνα χεριού που γεμίζει τη δεξαμενή μαύρου μελανιού στον εκτυπωτή Canon PIXMA G6040.

Οι φιάλες μελανιού της Canon δεν χρειάζονται πίεση και δεν λερώνουν, οπότε σας επιτρέπουν να αναπληρώνετε γρήγορα και εύκολα τις δεξαμενές μελανιού υψηλής απόδοσης του Canon PIXMA G6040. Οι φιάλες σταματούν αυτόματα την πλήρωση όταν γεμίσουν οι δεξαμενές.

Για σχεδιαστές που πρέπει να παράγουν μεγάλο όγκο δοκιμίων, ένα μοντέλο MegaTank από τη Σειρά Canon PIXMA G είναι μια πολύ πρακτική λύση. Ο Canon PIXMA G6040 διαθέτει τέσσερις επαναγεμιζόμενες δεξαμενές μελανιού υψηλής απόδοσης και μπορεί να εκτυπώνει έως 18.0002 σελίδες με τρεις φιάλες μαύρου μελανιού ή 7.7002 σελίδες με ένα σετ έγχρωμων μελανιών. Διαθέτει επίσης χωρητικότητα 350 φύλλων απλού χαρτιού και δυνατότητα αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψης, περιορίζοντας τον χρόνο που απαιτείται για την αναπλήρωση του χαρτιού και του μελανιού στον PIXMA G6040 και εξασφαλίζοντας περισσότερο χρόνο για πιο δημιουργικές εργασίες.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για την κεφαλή εκτύπωσης του PIXMA G6040 εξασφαλίζει ευκρινείς και εκτυπώσεις με μεγάλη λεπτομέρεια, ενώ προσφέρει επίσης εκτύπωση χωρίς περιθώρια σε μεγέθη από 89x89mm (τετράγωνο) έως A4. Αποτελεί επίσης μια ευέλικτη επιλογή τρία σε ένα, καθώς λειτουργεί και ως φωτοαντιγραφικό και σαρωτής Α4, γεγονός το οποίο σας επιτρέπει να εισάγετε σχέδια και άλλα πρωτότυπα υλικά σε ένα σχεδιαστικό πρότζεκτ χωρίς επιπλέον εξοπλισμό. Ο PIXMA G6040 υποστηρίζει επίσης σύνδεση στο cloud, ώστε τα σχέδια να μπορούν να εκτυπώνονται από οποιαδήποτε τοποθεσία με χρήση συμβατών υπηρεσιών, όπως το Google Drive και το Dropbox.

Ο καλύτερος εκτυπωτής για σχεδιαστές που βρίσκονται μονίμως εν κινήσει: Canon PIXMA TR150

Άνδρας καθισμένος σε τραπέζι εξετάζει την εικόνα που μόλις παρήγαγε ο εκτυπωτής του Canon PIXMA TR150.

Ο Canon PIXMA TR150 παράγει γρήγορα εκτυπώσεις με ζωηρά χρώματα χάρη στο υβριδικό σύστημα μελανιών και την ταχύτητα εκτύπωσης που φτάνει τις 5,5 εικ./λεπτό3 (εικόνες ανά λεπτό). © Jake Baggaley

Άνδρας που τοποθετεί έναν εκτυπωτή Canon PIXMA TR150 σε ένα μαύρο σακίδιο.

Ο μικρών διαστάσεων και ελαφρύς Canon PIXMA TR150 είναι ο ιδανικός φορητός εκτυπωτής, καθώς χωράει εύκολα σε σακίδιο, ενώ διαθέτει επίσης δυνατότητες ασύρματης επικοινωνίας. © Jake Baggaley

Είτε είστε γραφίστες που θέλετε να δημιουργήσετε δοκίμια για μια παρουσίαση σε πελάτη ενώ βρίσκεστε εν κινήσει ή εργάζεστε από μακριά είτε θέλετε απλώς να κερδίσετε λίγο περισσότερο χώρο στο οικιακό σας γραφείο, ο κομψός και ελαφρύς εκτυπωτής Canon PIXMA TR150 είναι μια σπουδαία επιλογή. Αυτός ο φορητός εκτυπωτής, που μπορεί να εκτυπώνει έγγραφα και φωτογραφίες χωρίς περιθώρια σε μέγεθος έως Α4, τροφοδοτείται με ρεύμα από το δίκτυο ή μέσω μιας προαιρετικής μπαταρίας, αποτελώντας μια πραγματικά φορητή λύση.

Ο PIXMA TR150 χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα μελανιού, που περιλαμβάνει ένα μαύρο μελάνι pigment και μελάνια χρωμάτων dye για εκτυπώσεις με ζωντανά χρώματα, κατάλληλες για αρχειοθέτηση. Επίσης είναι γρήγορος, με ταχύτητες που φτάνουν τις 5,5 εικ./λεπτό3 (εικόνες ανά λεπτό) για έγχρωμες εκτυπώσεις και τις 9 εικ./λεπτό3 για ασπρόμαυρες εκτυπώσεις. Είναι επίσης συμβατός με φακέλους και χαρτιά για ειδικές εφαρμογές, όπως Χαρτί υψηλής ανάλυσης Canon, Ματ φωτογραφικό χαρτί, Ματ χαρτί διπλής όψης, Επαναχρησιμοποιούμενο αυτοκόλλητο φωτογραφικό χαρτί και Μαγνητικό φωτογραφικό χαρτί.

Όλες οι συνδέσεις και τα καλώδια είναι τοποθετημένα στη μία πλευρά του εκτυπωτή, ώστε να χωράει πιο εύκολα σε μικρούς χώρους, ενώ διαθέτει επίσης υποστήριξη Wi-Fi 2,4GHz και 5GHz4, καθώς και δυνατότητα σύνδεσης Wi-Fi Direct, για να εκτυπώνετε ασύρματα ακόμη κι αν δεν έχετε πρόσβαση σε δρομολογητή Internet. Διαθέτει ακόμη και οθόνη OLED 1,44 ιντσών, για να μπορείτε να ελέγχετε την κατάσταση της σύνδεσης, να επεμβαίνετε στις ρυθμίσεις και να βλέπετε τη στάθμη των μελανιών.

Αν οι ανάγκες σας στον τομέα της φορητής εκτύπωσης δεν είναι τόσο απαιτητικές, ο μικρών διαστάσεων και πρακτικός εκτυπωτής Canon SELPHY Square QX10 παράγει ζωντανές εικόνες 68x68mm με περιθώριο για λεζάντα, όπου μπορείτε να προσθέσετε σημειώσεις ή σχόλια – ιδανική επιλογή για τη δημιουργία ενός πίνακα σύνθεσης. Στα χρήσιμα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται η φόρτιση μέσω USB και η συνδεσιμότητα Wi-Fi, ενώ τα σετ αναπλήρωσης μελανιών και χαρτιών για εκτυπωτές SELPHY σάς επιτρέπουν να αντικαθιστάτε και τα δύο αυτά αναλώσιμα με ένα απλό βήμα.

Κείμενο του Marcus Hawkins

 1. Στα συμβατά φωτογραφικά χαρτιά ChromaLife 100 περιλαμβάνονται τα φωτογραφικά χαρτιά Photo Paper Pro Platinum, Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss και Photo Paper Glossy. Με βάση μια επιταχυμένη μέθοδο δοκιμών της Canon, με αποθήκευση σε σκοτεινό χώρο υπό ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και αερίων, που προσομοιώνει την αποθήκευση σε άλμπουμ με πλαστικές θήκες. Η Canon δεν εγγυάται ότι οι εκτυπώσεις θα παραμείνουν αναλλοίωτες στον χρόνο. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την εκτυπωμένη εικόνα, τον χρόνο στεγνώματος, τις συνθήκες προβολής/αποθήκευσης και περιβαλλοντικούς παράγοντες.
 2. Η απόδοση σελίδων υπολογίζεται βάσει συγκεκριμένης μεθόδου ελέγχου της Canon, με χρήση του διαγράμματος ISO/IEC 24712 και προσομοίωση συνεχούς εκτύπωσης, με αντικατάσταση των φιαλών μελανιού μετά την αρχική εγκατάσταση.
 3. Η ταχύτητα εκτύπωσης εγγράφου Α4 σε απλό χαρτί υπολογίζεται βάσει του μέσου εκτιμώμενου χρόνου παραγωγής (ESAT) στη Δοκιμή κατηγορίας γραφείου του προτύπου ISO/IEC 24734.
 4. Η υποστήριξη για τη ζώνη 5GHz ενδέχεται να μην διατίθεται στην περιοχή σας.

Σχετικά άρθρα

 • Οι καλύτεροι εκτυπωτές για φοιτητές

  ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Οι καλύτεροι εκτυπωτές για φοιτητές

  Κάθε φοιτητής χρειάζεται έναν εκτυπωτή – ανακαλύψτε τις πιο οικονομικά προσιτές επιλογές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.

 • Εκτυπωμένα σχέδια με το Canon PosterArtist, πάνω σε ένα γραφείο μπροστά από έναν εκτυπωτή Canon MAXIFY.

  ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Canon PosterArtist

  Δημιουργήστε γρήγορα, εύκολα και δωρεάν πόστερ με επαγγελματική σχεδίαση.

 • Δύο εργαζόμενοι σε εργοτάξιο που εκτυπώνουν έγγραφα σε έναν Canon PIXMA TR150. Στο τραπέζι δίπλα τους υπάρχει ένα πορτοκαλί κράνος.

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

  Εκτυπώστε εν κινήσει με τον PIXMA TR150

  Μάθετε πώς ένας φορητός εκτυπωτής μπορεί να συμβάλει στην ενδυνάμωση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων εν κινήσει.

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

  Οι εκτυπωτές MegaTank και τα πλεονεκτήματά τους

  Ανακαλύψτε έξι λόγους για τους οποίους χρειάζεστε έναν εκτυπωτή MegaTank.