ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο καλύτερος εξοπλισμός βασικού επιπέδου για νυχτερινές λήψεις και αστροφωτογραφία

Από πορτραίτα στο σκοτάδι μέχρι νυχτερινά αστικά τοπία και φωτογράφιση των άστρων, ανακαλύψτε ποιες μηχανές και ποιοι φακοί προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας.
Σιλουέτα μιας φιγούρας που στηρίζεται σε ένα κτήριο, φωτισμένο με κίτρινο φως. Λήψη από την Canon Ambassador Lorenz Holder με μια Canon EOS R6.

Το φως είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στη φωτογραφία, επομένως η φωτογράφιση τη νύχτα ή σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση. Ωστόσο, η νυχτερινή φωτογραφία προσφέρει ένα μοναδικό σύνολο δημιουργικών ευκαιριών. Τα πορτραίτα με διακριτικό φωτισμό σε σκούρο φόντο μπορούν να έχουν μια μαγευτική αύρα, ενώ απομονώνουν αποτελεσματικά το κύριο θέμα μέσα σε μια σκηνή. Τα νυκτόβια ζώα δίνουν διαφορετική χροιά στη φωτογράφιση άγριας φύσης, ενώ τα νυχτερινά αστικά τοπία λούζονται από το ίδιο τους το φως. Για πραγματικά μεγαλειώδεις λήψεις, μπορείτε να στρέψετε το βλέμμα σας στον ουρανό και να αποτυπώσετε τον Γαλαξία

Η μπλε ώρα του λυκόφωτος, πριν από την ανατολή ή τη δύση του ήλιου, είναι η αγαπημένη στιγμή πολλών φωτογράφων. Εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα λίγος φυσικός φωτισμός που αναδεικνύει τις λεπτομέρειες, ενώ τα φώτα της πόλης συνήθως λούζουν τη σκηνή με μια ζεστή λάμψη. Επίσης, το σκούρο μπλε του ουρανού προσθέτει μια εντυπωσιακή πινελιά. Ωστόσο, η μπλε ώρα μπορεί να είναι πολύ σύντομη, ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος της τοποθεσίας σας και την περίοδο του χρόνου. Ενδεχομένως, θα έχετε μόνο λίγα λεπτά για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τον καλύτερο φωτισμό. Το καλύτερο είναι να οργανωθείτε εκ των προτέρων, ελέγχοντας τις ώρες που ανατέλλει και δύει ο ήλιος και εξερευνώντας από νωρίς τις τοποθεσίες που θέλετε να φωτογραφίσετε.

Επίσης, να θυμάστε ότι μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με τον πάγο και την πάχνη, γι' αυτό συνιστάται να έχετε μαζί σας ζεστά ή αδιάβροχα ρούχα. Παρ’ όλο που πολλές μηχανές και φακοί της Canon διαθέτουν εκτενή προστασία από τις καιρικές συνθήκες, μια μεγάλη ομπρέλα είναι ιδανική για να διατηρείτε στεγνό τον εξοπλισμό σας.

Χαρακτηριστικά που θα πρέπει να αναζητάτε κατά τις νυχτερινές λήψεις

Πράσινα και κόκκινα φώτα που αντανακλώνται στις λακκούβες ενός βρεγμένου δρόμου, με μια γυναίκα που κρατά ομπρέλα και διακρίνεται ως σιλουέτα. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM.

Η mirrorless Canon EOS R6 διαθέτει ευαίσθητο αισθητήρα full-frame 20,1MP, ειδικά σχεδιασμένο για τον εύκολο χειρισμό σκηνικών με υψηλό δυναμικό εύρος, καθώς και για συνθήκες με ασθενή φωτισμό γενικότερα. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM στα 153mm, με 1,8 δευτ., f/2.8 και ISO320. © Lorenz Holder – Canon Ambassador

Εικόνα μακράς έκθεσης που απεικονίζει τα μακρινά φώτα της πόλης κάτω από τον έναστρο ουρανό, τραβηγμένη με μια Canon PowerShot G7 X Mark III.

Αν προτιμάτε μια compact μηχανή με σταθερό φακό, η Canon PowerShot G7 X Mark III αποτελεί εξαιρετική επιλογή για ιστολόγια και vlogging με νυχτερινές σκηνές, καθώς και για νυχτερινές λήψεις γενικότερα. Λήψη με Canon PowerShot G7 X Mark III στα 8,8mm, με 8 δευτ., f/1.8 και ISO400.

Οι mirrorless μηχανές έχουν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των DSLR για νυχτερινή φωτογράφιση. Τα ηλεκτρονικά σκόπευτρα που διαθέτουν μπορούν να ενισχύσουν αυτόματα τη φωτεινότητα, για προσομοίωση του αποτελέσματος των ρυθμίσεων έκθεσης. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε κυριολεκτικά να βλέπετε στο σκοτάδι, ενώ παράλληλα μπορείτε να δείτε σε προεπισκόπηση τη φωτεινότητα της εικόνας που θα προκύψει με κάθε ρύθμιση έκθεσης, ακόμη και πριν τη λήψη.

Είναι υπέροχο να μπορείτε να φωτογραφίζετε ελεύθερα τη νύχτα, χωρίς να χρειάζεται να έχετε μαζί σας τρίποδο. Μηχανές όπως η EOS R6 και η EOS R7 διαθέτουν Ενσωματωμένη στο σώμα Σταθεροποίηση εικόνας (IBIS), η οποία σας βοηθά να αποτυπώνετε σταθερές εικόνες. Σε συνδυασμό με το οπτικό σύστημα IS ορισμένων φακών, μπορείτε να επιτύχετε σταθεροποίηση εικόνας έως και 8 στοπ, κάτι που είναι ιδανικό κατά τη λήψη χωρίς τρίποδο σε πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου. 

Η γρήγορη και σταθερά ακριβής αυτόματη εστίαση μπορεί επίσης να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα. Το σύστημα αυτόματης εστίασης της EOS R6 λειτουργεί σχεδόν στο απόλυτο σκοτάδι, με τιμή -6,5EV (Τιμή έκθεσης). Αυτό ισοδυναμεί με ένα τοπίο που φωτίζεται αποκλειστικά από το φεγγάρι ορατό κατά το ένα τέταρτο. Για την EOS R7 αυτή η τιμή είναι -5EV και για την EOS R10 -4EV, που ισοδυναμούν περίπου με το φως ενός μισοφέγγαρου και με τον έντονο φωτισμό της πανσελήνου, αντίστοιχα.

Οι φακοί με μεγάλο διάφραγμα παρέχουν περισσότερο φως στον αισθητήρα της μηχανής, επιτρέποντάς σας να φωτογραφίζετε ακόμη και τις πιο σκοτεινές νύχτες, ενώ η ευρεία γωνία σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου. Οι φακοί με οπτικό σύστημα IS είναι χρήσιμοι για τη μείωση του θαμπώματος κατά τη φωτογράφιση χωρίς τρίποδο.

Αστροφωτογραφία

Νυχτερινή φωτογραφία, τραβηγμένη προς τον ουρανό, στην οποία φαίνονται οι σιλουέτες των φοινικόδεντρων με φόντο τον γαλαξία. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 16mm F2.8 STM. 

Οι ευρυγώνιοι φακοί με φωτεινό διάφραγμα ονομαστικής τιμής από f/1.8 έως f/2.8 περίπου, όταν χρησιμοποιούνται στη μέγιστη ή στη σχεδόν μέγιστη ρύθμιση διαφράγματος, αφήνουν να περνάει περισσότερο φως στον αισθητήρα της μηχανής, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα στην αστροφωτογραφία. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 16mm F2.8 STM στα 16mm, με 25 δευτ., f/2.8 και ISO6400.

Φωτογράφος με τρίποδο που στέκεται σε μια βραχώδη προεξοχή, με τη μηχανή του στραμμένη προς τον έναστρο νυχτερινό ουρανό.

Παρ’ όλο που ο πανίσχυρος συνδυασμός των συστημάτων της Canon IBIS (στη μηχανή) και IS (στον φακό) επιτρέπει τη φωτογράφιση χωρίς τρίποδο σχεδόν στο σκοτάδι, σε κάποιες περιπτώσεις το τρίποδο είναι απαραίτητο, όπως στην αστροφωτογραφία. Ακόμη κι όταν χρησιμοποιείτε τρίποδο, είναι σημαντικό να αποφεύγετε να αγγίζετε τη μηχανή στην αρχή της έκθεσης, για να μην δημιουργήσετε θάμπωμα λόγω κίνησης. Με την εφαρμογή Canon Camera Connect μπορείτε να ελέγχετε τη μηχανή σας από απόσταση.

Οι full-frame μηχανές είναι πιο κατάλληλες για αστροφωτογραφία από τις αντίστοιχες μηχανές με αισθητήρα APS-C, καθώς συχνά θα θέλετε ένα πραγματικά ευρύ οπτικό πεδίο για να αποτυπώσετε τον νυχτερινό ουρανό. Αν όμως φωτογραφίζετε το φεγγάρι, μπορείτε να συνδυάσετε μια μηχανή APS-C με έναν τηλεφακό για να καταγράψετε τις λεπτομέρειες του δορυφόρου της Γης.

Η Canon EOS R6 λειτουργεί ιδιαίτερα καλά για νυχτερινές λήψεις. Ο συνδυασμός ενός full-frame αισθητήρα εικόνας και της σχετικά μέτριας ανάλυσης 20,1MP ισοδυναμεί με συγκριτικά μεγάλα μεμονωμένα pixel, με δυνατότητες συγκέντρωσης περισσότερου φωτός. Το αποτέλεσμα είναι ελάχιστος θόρυβος εικόνας κατά τη χρήση υψηλών ρυθμίσεων ISO, ώστε να αποφεύγονται οι αργές ταχύτητες κλείστρου σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού. Πράγματι, το εύρος στάνταρ ευαισθησίας εκτείνεται από ISO100 έως ISO102400.

Για την αστροφωτογραφία προτιμάται συνήθως η χειροκίνητη εστίαση, ενώ οι mirrorless μηχανές του Συστήματος EOS R της Canon διαθέτουν τη δυνατότητα τονισμού περιγραμμάτων, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φωτίσετε τα περιγράμματα των εστιασμένων θεμάτων στο σκόπευτρο ή στην πίσω οθόνη.

Προτιμήστε γρήγορους φακούς με φωτεινό διάφραγμα για να επιτρέψετε σε όσο το δυνατόν περισσότερο φως να εισέλθει. Ο φακός Canon RF 16mm F2.8 STM λειτουργεί καλά και στις δύο περιπτώσεις, ενώ δίνει επίσης τη δυνατότητα αστροφωτογραφίας με τις APS-C μηχανές EOS R7 και EOS R10, καθώς η ενεργή εστιακή απόσταση 25,6mm εξακολουθεί να προσφέρει αρκετά μεγάλο οπτικό πεδίο. 

Ο Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM είναι άλλη μια εξαιρετική επιλογή για να αποτυπώνετε ίχνη αστεριών και θεαματικά πλάνα, όπως το Βόρειο Σέλας. Το γρήγορο μέγιστο διάφραγμα f/1.8 διαθέτει κυκλικό σχήμα με εννέα λεπίδες και προσφέρει κορυφαία απόδοση σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού, για όμορφη παρουσίαση των περιοχών που βρίσκονται εκτός εστίασης και φλουτάρισμα του φόντου.

Νυχτερινά πορτραίτα

Πορτραίτο με ασθενή φωτισμό μιας γάτας που κάθεται πάνω σε ένα ράφι, τραβηγμένο με φακό Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM.

Όταν θέλετε να απομονώσετε το κύριο θέμα σας, λίγο σκοτάδι είναι αρκετό. Με 5 στοπ σταθεροποίησης εικόνας, ο Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM είναι μια εξαιρετική επιλογή για δημιουργικά πορτραίτα σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού. Λήψη με Canon EOS R5 και φακό Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM, με 1/500 δευτ., f/2 και ISO200.

Πορτραίτο με ασθενή φωτισμό μιας γυναίκας σε θέση προφίλ, με θολούς δίσκους φωτός στο φόντο, τραβηγμένο με φακό Canon RF 50mm F1.8 STM.

Μικρός, ελαφρύς και οικονομικά προσιτός, ο φακός Canon RF 50mm F1.8 STM με το γρήγορο διάφραγμα του f/1.8 αποδίδει επίσης εξαιρετικά σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού και είναι ιδανικός για τη δημιουργία ατμοσφαιρικού θολώματος στο φόντο. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 50mm F1.8 STM, με 1/125 δευτ., f/1.8 και ISO1250. © Ejiro Dafé

Η Canon EOS R10 με 24,2MP και η EOS R7 με 32,5MP προσφέρουν εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας για νυχτερινές λήψεις, με εύρος στάνταρ ευαισθησίας ISO100-32000. Αυτό σας δίνει μεγάλο περιθώριο χρήσης αρκετά γρήγορων ταχυτήτων κλείστρου για νυχτερινή λήψη χωρίς τρίποδο. Η Canon EOS RP είναι άλλη μια χρήσιμη επιλογή. Διαθέτει full-frame αισθητήρα εικόνας 26,2MP και εύρος ευαισθησίας που φτάνει έως το ISO40000, γεγονός που σας επιτρέπει να καταγράφετε λεπτομέρειες και χρώματα ακόμη και κατά τη λήψη χωρίς φλας.

Με μια full-frame μηχανή, η εστιακή απόσταση των 85mm είναι γενικά ιδανική για πορτραίτα. Ο φακός Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM με το φωτεινό του διάφραγμα σάς επιτρέπει να παγώνετε την κίνηση του θέματος με γρήγορη ταχύτητα κλείστρου, ακόμη και σε συνθήκες σκότους. Δεν χρειάζεται να αυξήσετε υπερβολικά τη ρύθμιση ISO της μηχανής για να το κάνετε. Έτσι μπορείτε να πετύχετε τη βέλτιστη ποιότητα εικόνας, μεγιστοποιώντας τη λεπτομέρεια και ελαχιστοποιώντας τον θόρυβο στην εικόνα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το μεγάλο διάφραγμα επιτρέπει μικρό βάθος πεδίου, ώστε να αφήνετε εκτός εστίασης το ενοχλητικό φόντο, να απομονώνετε το κύριο θέμα και να μετατρέπετε τα φώτα της πόλης ή τα διακοσμητικά φωτάκια σε απαλούς δίσκους bokeh.

Για τις Canon EOS R7 και EOS R10, ένας σταθερός φακός 50mm προσφέρει ενεργεί εστιακή απόσταση 80mm, κατάλληλη για πορτραίτα, παρέχοντας έτσι περίπου το ίδιο οπτικό πεδίο με έναν φακό 85mm σε μια full-frame μηχανή. Ο φακός Canon RF 50mm F1.8 STM με το φωτεινό του διάφραγμα είναι μικρός, ελαφρύς και εξαιρετικά προσιτός οικονομικά, ενώ ο φακός RF 50mm F1.2L USM είναι ένας πιο γρήγορος φακός, επαγγελματικής κατηγορίας.

Νυχτερινά αστικά τοπία

Εικόνα μακράς έκθεσης ενός νυχτερινού τοπίου, τραβηγμένη με μια Canon EOS R7 και φακό Canon RF 24-105mm F4L IS USM. 

Ο φακός Canon RF 24-105mm F4L IS USM είναι αρκετά ελαφρύς ώστε να τον έχετε μαζί σας ενόσω εξερευνάτε τις πόλεις αφού πέσει το σκοτάδι, ενώ η ποιότητα κατασκευής της σειράς L παρέχει προστασία από τη σκόνη και την υγρασία. Λήψη με Canon EOS R7 και φακό Canon RF 24-105mm F4L IS USM στα 50mm, με 1,6 δευτ., f/4.5 και ISO400.

Φωτισμένο αστικό τοπίο τη νύχτα, με τις αντανακλάσεις των κτηρίων να είναι ορατές στο νερό στο προσκήνιο. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM.

Ο φακός Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM είναι ένας γρήγορος, μικρός και ελαφρύς ευρυγώνιος φακός, ιδανικός για τη φωτογράφιση νυχτερινών αστικών τοπίων. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM στα 24mm, με 0,3 δευτ., f/1.8 και ISO100.

Αν φωτογραφίζετε νυχτερινά αστικά τοπία χωρίς τρίποδο, η σταθεροποίηση εικόνας είναι χρήσιμη για να πετύχετε καθαρές λήψεις· και η EOS R7 προσφέρει έως και 7 στοπ σταθεροποίησης με συμβατούς φακούς. Για να αποτυπώσετε αστικά τοπία τη νύχτα, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τρίποδο ή να βρείτε μια κατάλληλη σταθερή επιφάνεια για να ακουμπήσετε τη μηχανή και να επιλέξετε αργή ταχύτητα κλείστρου ή μακρά έκθεση.

Όπως και στην αστροφωτογραφία, ένας γρήγορος ευρυγώνιος φακός είναι η καλύτερη επιλογή για να «χωρέσετε» τα εκτεταμένα αστικά τοπία και τα νυχτερινά τοπία στο κάδρο. Ο Canon RF 16mm F2.8 STM και ο Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM είναι και οι δύο δυνατοί υποψήφιοι.

Η δυνατότητα ζουμ έρχεται στο προσκήνιο όταν η κίνησή σας περιορίζεται από κτήρια και άλλα εμπόδια σε ένα αστικό σκηνικό. Ο φακός Canon RF 24-105mm F4L IS USM αποτελεί εξαιρετική επιλογή, ειδικά αν χρειάζεστε μεγαλύτερη εμβέλεια τηλεφακού για να καλύψετε την απόσταση ή να εστιάσετε σε μικρότερα τμήματα ενός αστικού ή νυχτερινού τοπίου.

Φωτογράφιση κινούμενων αντικειμένων τη νύχτα

Κεφάλι ενός ελαφιού, φωτογραφημένο τη νύχτα με φακό Canon RF 800mm F11 IS STM και Canon Extender RF 1.4x.

Ένας σούπερ τηλεφακός σε συνδυασμό με ένα extender σας επιτρέπει να καταγράφετε τα νυκτόβια άγρια ζώα με εκπληκτική λεπτομέρεια. Λήψη με Canon EOS R και φακό Canon RF 800mm F11 IS STM με Canon Extender RF 1.4x στα 1120mm, με 1/200 δευτ., f/16 και ISO800.

Ποδηλάτης βουνού που περιβάλλεται από ίχνη φωτός κόκκινου και μπλε χρώματος, καθώς κάνει ένα άλμα με φόντο τον σκοτεινό ουρανό. Λήψη με Canon EOS R6 Mark II.

Αν χρησιμοποιείτε τρίποδο για λήψεις με ίχνη φωτός, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το χρονόμετρο αυτο-φωτογράφισης με καθυστέρηση δύο δευτερολέπτων, το οποίο δίνει στη μηχανή χρόνο να ηρεμήσει αφού πατήσετε το κουμπί του κλείστρου. Για πιο άμεση ανταπόκριση, μπορείτε να ελέγχετε τη μηχανή από απόσταση χρησιμοποιώντας τη δωρεάν εφαρμογή Canon Camera Connect, η οποία παρέχει επίσης τη δυνατότητα ζωντανής προεπισκόπησης της λήψης στο smartphone σας. Λήψη με Canon EOS R6 Mark II και φακό Canon RF 15-30mm F2.8L IS USM στα 15mm, με 8 δευτ., f/4.5 και ISO1250. © Teddy Morellec

Η καλή εμβέλεια τηλεφακού θα βοηθήσει κατά τη λήψη κινούμενων αντικειμένων, όπως τα νυκτόβια άγρια ζώα. Οι extender φακών, όπως ο Extender RF 1.4x και ο Extender RF 2x, μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την εμβέλεια.

Μπορείτε να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα με τους φακούς Canon RF 24-105mm F4L IS USM και RF 85mm F2 MACRO IS STM σε μικρότερες αποστάσεις λήψης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται με μια Canon EOS R7 ή EOS R10, όπου ο συντελεστής κοπής 1,6x επεκτείνει την εμβέλεια τηλεφακού αυτών των μοντέλων στα 168mm ή στα 136mm, αντίστοιχα.

Το ευέλικτο εύρος εστιακών αποστάσεων του RF 24-105mm F4L IS USM, από ευρυγώνιος έως τηλεφακός, είναι ιδανικό για λήψεις κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς δημιουργεί ίχνη φωτός με μακρά έκθεση. Αν φωτογραφίζετε ένα μεμονωμένο όχημα και χρησιμοποιείτε ένα Canon Speedlite για να προσθέσετε φωτισμό, επιλέξτε την κατάσταση Συγχρονισμός δεύτερης κουρτίνας. Με αυτόν τον τρόπο, τα ίχνη φωτός θα φαίνονται να εκτείνονται με φυσικό τρόπο πίσω από το όχημα, αντί να εμφανίζονται μπροστά του. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη ρύθμιση ζουμ κατά τη διάρκεια μιας μακράς έκθεσης (ριπή ζουμ), για να δημιουργήσετε έναν διαφορετικό τύπο ιχνών φωτός.


Οι πιο πρόσφατες mirrorless μηχανές της Canon και οι φακοί που υποστηρίζουν σάς προσφέρουν δημιουργική ελευθερία και ευελιξία, ενώ ταυτόχρονα κρατάνε τα πράγματα απλά. Υπάρχουν πολλά που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε μετά τη δύση του ηλίου. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό Canon και σε συνδυασμό με έρευνα, υπομονή και εξάσκηση, το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένα εκπληκτικές εικόνες.


Σύνταξη: Matthew Richards

Σχετικά προϊόντα

 • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

  EOS R6 Mark II

  Για στατικές εικόνες ή βίντεο, σκηνές δράσης ή πορτραίτα, ο συνδυασμός επιδόσεων και ποιότητας εικόνας της EOS R6 Mark II σάς επιτρέπει να απογειώσετε τη δημιουργικότητά σας
 • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

  EOS R7

  Εξερευνήστε την άγρια φύση με μια μηχανή που προσφέρει εκπληκτική ταχύτητα και ποιότητα εικόνας, σε ένα φορητό σώμα APS-C σχεδιασμένο για το μέλλον.
 • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

  EOS R10

  Κάντε τα επόμενα βήματά σας στη φωτογραφία και στο βίντεο με μια mirrorless μηχανή του Συστήματος EOS R που έχει κατασκευαστεί γύρω από έναν αισθητήρα μεγέθους APS-C.
 • Ευρυγώνιος φακός

  RF 16mm F2.8 STM

  Ένας μικρός και οικονομικά προσιτός εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός full frame, 16mm, για τη σειρά EOS R· σχεδιασμένος για vlogger και δημιουργούς περιεχομένου.
 • Ευρυγώνιος σταθερός φακός

  RF 24mm F1.8 MACRO IS STM

  Ένας μικρός, ελαφρύς, σταθερός φακός 24mm, ιδανικός για φωτογράφιση τοπίων, vlogging και φωτογράφιση εσωτερικών χώρων, καθώς επίσης και για εξαιρετικές εικόνες macro.
 • Φακοί RF

  RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

  Φακός MACRO με γρήγορο διάφραγμα 35mm f/1.8 για ευρυγώνια προοπτική, εστίαση από κοντινή απόσταση και υβριδική σταθεροποίηση εικόνας.
 • Στάνταρ φακός

  RF 50mm F1.8 STM

  Ένας μικρός, πολύ ήσυχος και ελαφρύς σταθερός φακός RF 50mm, με ευρύ διάφραγμα f/1.8, ιδανικός για να απογειώσετε το δημιουργικό σας όραμα.
 • Φακοί RF

  RF 85mm F2 MACRO IS STM

  Ο RF 85mm F2 MACRO IS STM προσφέρει ευελιξία στις κοντινές λήψεις, με ελαφριά συμπίεση τηλεφακού και σταθεροποίηση εικόνας 5 στοπ, σε ένα μικρό και ελαφρύ σώμα.
 • Φακοί RF

  RF 800mm F11 IS STM

  Ένας πανίσχυρος, μικρού μεγέθους και βάρους σούπερ-τηλεφακός, ο οποίος απευθύνεται κυρίως σε φωτογράφους άγριας ζωής που αναζητούν την τέλεια προσέγγιση.
 • Σχετικά άρθρα

 • ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΙΝΤΕΟ

  Συμβουλές για λήψη βίντεο τη νύχτα

  Αποκτήστε πρόσβαση σε έναν ολοκαίνουργιο κόσμο δημιουργικότητας με τον οδηγό μας για τη λήψη βίντεο τη νύχτα.

 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

  Άγρια ζωή σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού

  Αποκαλύψτε τις κρυμμένες ζωές των ζώων με τις κορυφαίες συμβουλές μας για νυχτερινή φωτογράφιση.

 • ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

  Νυχτερινή φωτογράφιση του ουρανού

  Κορυφαίες τεχνικές για τη φωτογράφιση αστεριών τη νύχτα, συμπεριλαμβανομένων εικόνων time-lapse και εικόνων με ίχνη αστεριών.

 • ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

  Φωτογράφιση της σελήνης

  Ένας αναλυτικός οδηγός για δημιουργική φωτογράφιση της σελήνης.