ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

7 κορυφαίες συμβουλές για φωτογράφιση σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού

Μάθετε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη μηχανή σας Canon, καθώς και πώς να δημιουργείτε εντυπωσιακές εικόνες από το πρωί ως το βράδυ.
Πολύχρωμες δέσμες φωτός πάνω από ένα παράκτιο μονοπάτι.

Η αυγή και το λυκόφως είναι μαγικές ώρες. Είναι οι ώρες που ζωντανεύουν τα φεστιβάλ, η διάθεση της πόλης αλλάζει και οι ευκαιρίες για φωτογραφίες αφθονούν. Ωστόσο, η αποτύπωση των λεπτομερειών όταν το φως είναι λιγοστό είναι μια πρόκληση – ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε την κάμερα του smartphone σας.

Σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού, οι δημιουργικές καταστάσεις μιας DSLR, μιας mirrorless μηχανής ή μιας προηγμένης compact θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τις ευκρινείς και λεπτομερείς λήψεις που δεν θα μπορούσατε να καταφέρετε εύκολα με άλλο τρόπο.

1. Χρησιμοποιήστε μεγάλο διάφραγμα (χαμηλός αριθμός f) για να αφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο φως να εισέλθει στη μηχανή

Κοντινή λήψη του προσώπου μιας γυναίκας με σκούρα μαλλιά, ροζ κραγιόν και σκιά ματιών, σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού.

Οι φακοί με μεγαλύτερο άνοιγμα διαφράγματος διοχετεύουν περισσότερο φως στον αισθητήρα εικόνας, επιτρέποντας υψηλότερες ταχύτητες κλείστρου για καταγραφή λεπτομερειών και για πάγωμα της δράσης, χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσετε το ISO σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, με κίνδυνο να δημιουργηθεί θόρυβος στην εικόνα. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 50mm F1.8 STM, με 1/1250 δευτ., f/1.8 και ISO1250. © Ejiro Dafé

Αν διαθέτετε μηχανή που υποστηρίζει μη αυτόματες ρυθμίσεις, μπορείτε να ελέγξετε το διάφραγμά της χρησιμοποιώντας την κατάσταση Προτεραιότητα διαφράγματος (Av). Αυτή η ρύθμιση διαφράγματος απλώς λέει στη μηχανή σας πόσο φως να επιτρέψει να εισέλθει. Σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού, πρέπει να αφήνετε όσο το δυνατόν περισσότερο φως να εισέλθει στη μηχανή για να επιτύχετε καλή έκθεση και να αποτυπώσετε τις λεπτομέρειες στη σκηνή. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μεγάλο άνοιγμα διαφράγματος (μικρός αριθμός f). Αν η λήψη σας εξακολουθεί να είναι υποεκτεθειμένη (πολύ σκοτεινή), η χρήση χαμηλότερης ταχύτητας κλείστρου θα επιτρέψει επίσης περισσότερο φως να εισέλθει στη μηχανή αυξάνοντας τον χρόνο έκθεσης, αλλά με τον κίνδυνο θαμπώματος – ανατρέξτε στην παρακάτω ενότητα για να διατηρήσετε τις εικόνες σας ευκρινείς.

Ωστόσο, η ρύθμιση διαφράγματος δεν επηρεάζει μόνο την έκθεση. Το μεγάλο άνοιγμα διαφράγματος οδηγεί επίσης σε μικρό βάθος πεδίου – που σημαίνει ότι, σε χαμηλό αριθμό f, μόνο μια λεπτή λωρίδα της σκηνής θα είναι εστιασμένη με ευκρίνεια. Αυτό μπορεί να είναι ιδανικό αν φωτογραφίζετε πορτραίτα λίγο πριν ξημερώσει και θέλετε ένα ευχάριστα θολό φόντο. Αν όμως θέλετε να αποτυπώσετε τις ιδιαίτερες αποχρώσεις ενός αστικού τοπίου το σούρουπο, για παράδειγμα, η χρήση μικρότερου ανοίγματος διαφράγματος (υψηλότερος αριθμός f) θα προσφέρει μεγαλύτερο βάθος πεδίου, ώστε να βρίσκεται σε εστίαση ένα μεγαλύτερο κομμάτι της σκηνής. Για καλή έκθεση, θα πρέπει να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε χαμηλότερη ταχύτητα κλείστρου.

Φυσικά, ορισμένοι φακοί έχουν ευρύτερο ή «ταχύτερο» διάφραγμα από άλλους. Εξαιρετικές επιλογές μικρών διαστάσεων για τις mirrorless μηχανές full-frame του Συστήματος EOS R, όπως οι Canon EOS R6 και EOS RP, περιλαμβάνουν τον Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, μια εξαιρετική πρόταση για ευρυγώνιες λήψεις νυχτερινών αστικών τοπίων και άλλες σκηνές με ασθενή φωτισμό. Ο Canon RF 50mm F1.8 STM προσφέρει μια πιο τυπική προοπτική (παρόμοια με αυτή του ανθρώπινου ματιού) και είναι ιδανικός για αυθόρμητες νυχτερινές λήψεις δρόμου, ενώ η μεγαλύτερη εστιακή απόσταση του Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM τον καθιστά εξαιρετική επιλογή για πορτραίτα σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού.

Αν χρησιμοποιείτε μηχανή DSLR, ένας φακός όπως ο Canon EF 35mm f/2 IS USM προσφέρει φυσική προοπτική και το πλεονέκτημα της σταθεροποίησης εικόνας (IS) για λήψεις χωρίς τρίποδο. Ο Canon EF 35mm f/1.4L II USM, με το ακόμη ευρύτερο μέγιστο διάφραγμα, έχει εξαιρετικές δυνατότητες σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού. Αν έχετε μια μηχανή DSLR με αισθητήρα τύπου APS-C, όπως η Canon EOS 850D, τότε ένας φακός EF-S, όπως ο Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM, θα ήταν μια καλή επιλογή για φυσική προοπτική. Αν αναζητάτε μια παρόμοια ευρυγώνια και φυσική προοπτική για μια mirrorless μηχανή EOS M σαν την EOS M50 Mark II, η οποία επίσης διαθέτει αισθητήρα APS-C, ο εξαιρετικά μικρού μεγέθους φακός τύπου pancake Canon EF-M 22mm f/2 STM και ο πολύ γρήγορος Canon EF-M 32mm f/1.4 STM είναι αυτό που χρειάζεστε.

2. Αυξήστε τη ρύθμιση ISO για μεγαλύτερη ευαισθησία στο φως

Ένα μεγάλο υδάτινο σώμα που περιβάλλεται από λόφους και βουνά, σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού.

Αν χρησιμοποιήσατε ρύθμιση μεγάλου διαφράγματος αλλά νομίζετε ότι η φωτεινότητα της εικόνας δεν είναι επαρκής, δοκιμάστε να αυξήσετε τη ρύθμιση ISO της μηχανής. Αυτό αυξάνει την ευαισθησία του αισθητήρα στο φως και είναι χρήσιμο κατά τη φωτογράφιση τη νύχτα χωρίς φλας. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή ISO τόσο πιο υψηλή είναι η ευαισθησία. Οι μηχανές DSLR, οι mirrorless μηχανές και οι προηγμένες compact μηχανές της Canon διαθέτουν μεγαλύτερους αισθητήρες, ώστε να παράγουν καλύτερες φωτογραφίες με υψηλές ρυθμίσεις ISO σε σχέση με τις μηχανές με μικρότερους αισθητήρες, όπως είναι οι κάμερες των smartphone.

Οι full-frame αισθητήρες CMOS στις mirrorless μηχανές Canon, όπως οι Canon EOS RP και EOS R6, παρέχουν εξαιρετική ποιότητα σε υψηλές τιμές ISO με ελάχιστο ή καθόλου ορατό θόρυβο εικόνας ή κόκκο. Οι αισθητήρες τύπου APS-C στις νεότερες μηχανές Canon είναι ελαφρώς μικρότεροι, αλλά εξακολουθούν να προσφέρουν ποιοτική εικόνα με υψηλό βαθμό λεπτομέρειας και χαμηλό θόρυβο, ακόμη και σε πολύ υψηλές ρυθμίσεις ISO, καθιστώντας τες ιδανικές για νυχτερινές λήψεις χωρίς τρίποδο.

3. Φροντίστε για την ευκρίνεια των εικόνων σας

Όταν φωτογραφίζετε χωρίς τρίποδο σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού, μπορεί τα αποτελέσματα να είναι θολά. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν έχετε χρησιμοποιήσει μεγαλύτερο χρόνο έκθεσης (χαμηλότερη ταχύτητα κλείστρου) για να συλλάβετε περισσότερο φως. Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης μεγαλύτερου διαφράγματος είναι ότι όσο περισσότερο φως εισέρχεται στον φακό, τόσο υψηλότερη ταχύτητα κλείστρου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αυτό είναι σημαντικό επειδή οι υψηλότερες ταχύτητες κλείστρου «παγώνουν» την κίνηση – και όσο πιο γρήγορη είναι η κίνηση που θέλετε να καταγράψετε τόσο μεγαλύτερη θα πρέπει να είναι η ταχύτητα κλείστρου για να αποφύγετε το φλουτάρισμα λόγω της κίνησης. Σε καλό φως, για την γενική καταγραφή σχετικά στατικών θεμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταχύτητα κλείστρου 1/50 δευτ. περίπου. Για τα θέματα που περπατούν απαιτείται λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα, περίπου 1/250 δευτ., και για ταχύτερη δράση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταχύτητα 1/1000 δευτ. ή ακόμη υψηλότερη. Σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού, απαιτούνται υψηλότερες ταχύτητες κλείστρου.

Πέρα από την κίνηση του θέματος, πρέπει να ληφθεί υπόψη η αστάθεια της μηχανής – και όσο μεγαλύτερη είναι η εστιακή απόσταση τόσο πιο δύσκολο είναι να αποφύγετε την αστάθεια της μηχανής κατά τη λήψη χωρίς τρίποδο. Ένας γενικός κανόνας είναι να ξεκινάτε με μια ρύθμιση διαφράγματος αντίστροφη της εστιακής απόστασης – έτσι, με έναν φακό 50mm, χρησιμοποιήστε ταχύτητα τουλάχιστον 1/50 δευτ. ή ταχύτερη· με φακό 600mm, χρησιμοποιήστε 1/600 δευτ. και ούτω καθεξής. Η χρήση φακού με οπτική σταθεροποίηση εικόνας (IS) καθιστά εφικτή τη χρήση πιο χαμηλών ταχυτήτων κλείστρου επιτυγχάνοντας την ίδια ευκρίνεια.

Η Canon EOS R6 διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (IBIS) το οποίο λειτουργεί σε συνδυασμό με τους φακούς με σύστημα IS, για εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες μακράς έκθεσης κατά τη λήψη χωρίς τρίποδο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το περιβάλλον για να μειώσετε την κίνηση της μηχανής: δοκιμάστε να στηριχτείτε στον τοίχο ή να τοποθετήσετε τη μηχανή επάνω σε μια σταθερή επιφάνεια. Αν έχετε τρίποδο, χρησιμοποιήστε το, καθώς θα σας προσφέρει τη μέγιστη ευελιξία.

4. Αξιοποιήστε στο έπακρο τις επιλογές ισορροπίας λευκού

Μια εικόνα από το Αβαείο του Μπαθ το βράδυ, που φωτίζεται από προβολείς με θερμό φως και από έναν αναμμένο φανοστάτη.

Η προσαρμογή της ισορροπίας λευκού είναι ένας δημιουργικός τρόπος για να αλλάξετε ριζικά την τελική εμφάνιση των εικόνων σας. Λήψη με Canon EOS 7D (την οποία διαδέχτηκε πλέον η Canon EOS 7D Mark II) και φακό Canon EF 17-40mm f/4L USM, με 2,5 δευτ., f/11 και ISO100. © Marcus Hawkins

Το Αβαείο του Μπαθ φωτογραφημένο νύχτα, με πιο ψυχρά χρώματα και με ουρανό σε απόχρωση βαθύ μπλε.

Σε αυτήν την έκδοση της ίδιας λήψης, η ισορροπία λευκού έχει τροποποιηθεί, δημιουργώντας πιο φυσικά χρώματα στις πέτρες και δίνοντας στον ουρανό μια πιο βαθιά μπλε απόχρωση. Λήψη με Canon EOS 7D και φακό Canon EF 17-40mm f/4L USM στα 21mm, με 2,5 δευτ., f/11 και ISO100. © Marcus Hawkins

Η ρύθμιση Αυτόματης ισορροπίας λευκού στις μηχανές Canon προσφέρει ακριβή αποτελέσματα με συνέπεια κατά τη λήψη υπό το φως της ημέρας, ενώ επιτυγχάνει καλές επιδόσεις της κατά τη φωτογράφιση σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού. Ωστόσο, μπορείτε να προσθέσετε μια πινελιά στυλ στις εικόνες με ασθενή φωτισμό χρησιμοποιώντας εναλλακτικές προκαθορισμένες ρυθμίσεις ισορροπίας λευκού, για να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα.

Για παράδειγμα, όταν φωτογραφίζετε με τα φώτα της πόλης το λυκόφως, η ρύθμιση ισορροπίας λευκού Λυχνία πυράκτωσης προσφέρει στις περιοχές με τεχνητό φωτισμό μια πιο ουδέτερη θερμοκρασία χρώματος και ενισχύει το βαθύ μπλε του ουρανού. Εναλλακτικά, αν θέλετε να δώσετε έμφαση στη θερμότητα του τεχνητού φωτισμού, δοκιμάστε να επιλέξετε τη ρύθμιση ισορροπίας λευκού Φως ημέρας.

Πολλές μηχανές Canon, συμπεριλαμβανομένων των compact μοντέλων όπως η Canon PowerShot G5 X Mark II, μπορούν να καταγράψουν λήψεις σε μορφή αρχείου RAW. Με αυτήν την επιλογή, μπορείτε να αλλάξετε ή να ρυθμίσετε με ακρίβεια την ισορροπία λευκού κατά τη επεξεργασία των εικόνων σας, χρησιμοποιώντας το λογισμικό επεξεργασίας RAW της αρεσκείας σας, όπως η ισχυρή και δωρεάν εφαρμογή Digital Photo Professional της Canon.

5. Εφέ φωτισμού

Μια γάτα σε ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό, με τις μπροστινές πατούσες της πάνω σε δύο βιβλία.

Τοποθετώντας τη μηχανή σας σε τρίποδο μπορείτε να χρησιμοποιείτε πιο αργή ταχύτητα κλείστρου για να συλλαμβάνετε περισσότερο φως, ενώ παράλληλα διατηρείτε την ευκρίνεια και την ποιότητα της εικόνας. Φυσικά, βοηθάει αν έχετε ένα θέμα που συνεργάζεται και ποζάρει χωρίς να μετακινείται πολύ. Λήψη με Canon EOS 850D και φακό Canon EF 50mm f/1.2L USM, με 1/160 δευτ., f/2.8 και ISO100.

Οδικό δίκτυο τη νύχτα, με προβολείς αυτοκινήτων που δημιουργούν σαφώς καθορισμένα ίχνη φωτός.

Οι λήψεις μακράς έκθεσης είναι ιδανικές για τη μετατροπή της νυχτερινής κίνησης σε ίχνη φωτός, μεταμορφώνοντας τις συνηθισμένες σκηνές σε μαγευτικές δημιουργικές εικόνες. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM, με 61 δευτ., f/16 και ISO400. © Lorenz Holder

Μπορείτε να προσθέσετε δυναμισμό στις νυχτερινές λήψεις δημιουργώντας ίχνη φωτός με οτιδήποτε, από τα πίσω φώτα των κινούμενων οχημάτων μέχρι τα φωτισμένα με νέον παιχνίδια του λούνα παρκ. Αν θέλετε να συλλάβετε την κίνηση του φωτός στη φωτογραφία σας χρειάζεστε μακρά έκθεση, δηλαδή ταχύτητες κλείστρου λίγων δευτερολέπτων ή παραπάνω, με τη μηχανή σε τρίποδο ή σε ασφαλή επιφάνεια. Πειραματιστείτε με διαφορετικές χρονομετρημένες εκθέσεις. Χρησιμοποιήστε το χρονόμετρο αυτο-φωτογράφισης της μηχανής ή τη λειτουργία λήψης από απόσταση για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα κινηθεί η μηχανή όταν πατήσετε το κλείστρο. Πολλές μηχανές Canon διαθέτουν Wi-Fi, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αλλάζετε τις ρυθμίσεις και να ενεργοποιείτε το κλείστρο από το smartphone σας με την εφαρμογή Canon Camera Connect.

6. Δοκιμάστε την κατάσταση ριπής λήψεων

Μια φιγούρα που πηδάει με μια μηχανή ανώμαλου δρόμου πάνω από έναν λόφο, με φόντο τον ουρανό το σούρουπο.

Η κατάσταση συνεχούς λήψης ή ριπής είναι ιδανική για φωτογράφιση δράσης σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού, εξασφαλίζοντας ότι θα καταγράφετε πάντα την ιδανική στιγμή. Λήψη με Canon EOS 7D Mark II και φακό Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM στα 35mm, με 1/1600 δευτ., f/8 και ISO3200.

Η κατάσταση συνεχούς λήψης (γνωστή και ως κατάσταση ριπής σε ορισμένες μηχανές) καταγράφει μια γρήγορη ακολουθία εικόνων σε λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου. Είναι χρήσιμη για τη λήψη κινούμενων θεμάτων ή για την καταγραφή στιγμιαίας δράσης. Αν η μηχανή σας τη διαθέτει, ενεργοποιήστε την και δοκιμάστε την – θα αυξήσει τις πιθανότητες να επιτύχετε την εξαιρετική λήψη που αναζητάτε σε στιγμές δράσης με ασθενή φωτισμό.

7. Οι καλύτερες μηχανές για φωτογράφιση σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού

Μια μηχανή Canon EOS R6.

Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες και ο προϋπολογισμός σας, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα μηχανών που είναι ιδανικές για φωτογράφιση σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού, όπως η Canon EOS R6.

Canon EOS R6 – Η τέλεια mirrorless full-frame μηχανή για φωτογράφιση σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού

 • Εξαιρετικά αποτελεσματικό ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας
 • Κορυφαίο σύστημα αυτόματης εστίασης που λειτουργεί σε σχεδόν απόλυτο σκοτάδι
 • Εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας σε υψηλές ρυθμίσεις ISO

Canon EOS RP – Η απόλυτη οικονομικά προσιτή mirrorless μηχανή για νυχτερινή φωτογράφιση

 • Full-frame αισθητήρας εικόνας για εκπληκτική ποιότητα σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού
 • Προηγμένες επιδόσεις αυτόματης εστίασης σε ασθενή φωτισμό
 • Ανταγωνιστική τιμή στην κατηγορία των mirrorless full-frame μηχανών

Canon EOS M50 Mark II – Το ιδανικό βήμα αναβάθμισης μετά τη φωτογράφιση με smartphone

 • Πλεονεκτήματα mirrorless μηχανής σε κομψό, ελαφρύ σώμα με αισθητήρα εικόνας APS-C
 • Υψηλές επιδόσεις αυτόματης εστίασης σε πολύ ασθενή φωτισμό έως -4EV, καθώς και λήψη με ISO έως 25.600
 • Ειδική σειρά εναλλάξιμων φακών EF-M μικρών διαστάσεων

Canon EOS 850D – Το επόμενο βήμα αναβάθμισης για δημιουργικό έλεγχο: μια ελαφριά DSLR

 • Ελαφρύ σώμα 515g, ιδανικό για νυχτερινή φωτογράφιση δρόμου
 • Αισθητήρας APS-C 24,1MP, για εξαιρετική ποιότητα εικόνας
 • Κλασική εργονομία DSLR και οπτικό σκόπευτρο για άμεση σύνδεση με τη σκηνή

Canon PowerShot G5 X Mark II – Μικρή και κομψή, αλλά εξαιρετικά προηγμένη

 • Ισχυρός ενσωματωμένος φακός με εύρος ζουμ 5x, ισοδύναμο με 24-120mm
 • Μικρός αλλά υψηλής ποιότητας αισθητήρας εικόνας τύπου 1.0
 • Πληθώρα καταστάσεων νυχτερινής λήψης, συμπεριλαμβανομένων των: Πορτραίτο με αστέρια, Νυχτερινό έναστρο τοπίο, Ίχνη αστεριών, Ταινία time-lapse με αστέρια και Νυχτερινή σκηνή χωρίς τρίποδο

Διαβάστε πρόσθετες συμβουλές φωτογράφισης σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού* από τον μέντορα του Redline Challenge, Lorenz Holder.Σύνταξη: Matthew Richards*Διατίθεται σε επιλεγμένες γλώσσες.

Σχετικά προϊόντα

 • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

  EOS R6 Mark II

  Για στατικές εικόνες ή βίντεο, σκηνές δράσης ή πορτραίτα, ο συνδυασμός επιδόσεων και ποιότητας εικόνας της EOS R6 Mark II σάς επιτρέπει να απογειώσετε τη δημιουργικότητά σας
 • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

  EOS R8

  Περάστε στη full-frame φωτογραφία και το βίντεο και κάντε πραγματικότητα τις δημιουργικές σας φιλοδοξίες.
 • Στάνταρ φακός

  RF 50mm F1.8 STM

  Ένας μικρός, πολύ ήσυχος και ελαφρύς σταθερός φακός RF 50mm, με ευρύ διάφραγμα f/1.8, ιδανικός για να απογειώσετε το δημιουργικό σας όραμα.
 • Φακοί RF

  RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

  Φακός MACRO με γρήγορο διάφραγμα 35mm f/1.8 για ευρυγώνια προοπτική, εστίαση από κοντινή απόσταση και υβριδική σταθεροποίηση εικόνας.
 • Ευρυγώνιος σταθερός φακός

  RF 24mm F1.8 MACRO IS STM

  Ένας μικρός, ελαφρύς, σταθερός φακός 24mm, ιδανικός για φωτογράφιση τοπίων, vlogging και φωτογράφιση εσωτερικών χώρων, καθώς επίσης και για εξαιρετικές εικόνες macro.
 • Σχετικά άρθρα

 • ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

  Φωτογράφιση της σελήνης

  Ένας αναλυτικός οδηγός για δημιουργική φωτογράφιση της σελήνης.

 • ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

  Λήψη με τον διαθέσιμο φωτισμό

  Μάθετε πώς να βρίσκετε και να αποτυπώνετε το καλύτερο φως για να βελτιώσετε την εμφάνιση των φωτογραφιών σας.

 • ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΙΝΤΕΟ

  Συμβουλές για λήψη βίντεο τη νύχτα

  Αποκτήστε πρόσβαση σε έναν ολοκαίνουργιο κόσμο δημιουργικότητας με τον οδηγό μας για τη λήψη βίντεο τη νύχτα.

 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

  Άγρια ζωή σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού

  Αποκαλύψτε τις κρυμμένες ζωές των ζώων με τις κορυφαίες συμβουλές μας για νυχτερινή φωτογράφιση.