ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΟΠΙΩΝ

Οι καλύτεροι βασικοί φακοί για φωτογράφιση τοπίων

Από ευρείες εκτάσεις έως γραφικές λεπτομέρειες σε κοντινές λήψεις, υπάρχει ένας οικονομικά προσιτός σταθερός φακός ή φακός ζουμ για κάθε είδος τοπίου.
Ξύλινη προβλήτα πάνω σε μια λίμνη που περιβάλλεται από βουνά. Τα σύννεφα από πάνω αντανακλώνται στην επιφάνεια της λίμνης.

Η θέα ενός αχανούς τοπίου μπορεί να είναι τόσο όμορφη, που κόβει την ανάσα. Ωστόσο, συχνά, η μηχανή δεν καταφέρνει να αποτυπώσει όλα αυτά που βλέπουν τα μάτια μας. Αυτό οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, η ανθρώπινη όραση έχει οριζόντια γωνία θέασης περίπου 210°. Από την άλλη, ένας στάνταρ φακός ζουμ 24-105mm σε μια full-frame μηχανή μπορεί να φτάσει μόνο τις 74°. Δεύτερον, τα μάτια σας σάς προσφέρουν εκ φύσεως τρισδιάστατη θέα οποιουδήποτε τοπίου, ενώ η φωτογραφία είναι δισδιάστατη.

Τα καλά νέα είναι ότι, με τη σωστή επιλογή φακού και με τη σωστή φωτογραφική τεχνική, μπορείτε εύκολα να αντισταθμίσετε και τα δύο αυτά προβλήματα. Επιπλέον, η Canon διαθέτει μια σειρά από οικονομικά προσιτούς σταθερούς φακούς και φακούς ζουμ, που προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις και ποιότητα εικόνας. Ας το εξετάσουμε λίγο πιο αναλυτικά, ξεκινώντας από τον τρόπο με τον οποίο η μηχανή σας επηρεάζει την επιλογή φακού.

APS-C έναντι full-frame για φωτογράφιση τοπίων

Πανοραμική άποψη μιας πόλης μια ηλιόλουστη μέρα. Στο προσκήνιο και στο φόντο διακρίνονται πολλοί μεγάλοι πυργίσκοι.

Επιλεγμένες μηχανές του συστήματος EOS R, όπως η Canon EOS R7 και η EOS R10, διαθέτουν μια κατάσταση Πανοραμικής λήψης, η οποία «συρράπτει» τις επιμέρους εικόνες εντός της μηχανής. Στην EOS R7, αυτή η δυνατότητα είναι ακόμη καλύτερη χάρη στη λειτουργία αυτόματης οριζοντίωσης, η οποία χρησιμοποιεί την Ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας της μηχανής (IBIS) για αυτόματη ευθυγράμμιση του ορίζοντα. Λήψη με Canon EOS R10 και φακό Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM στα 45mm, με 1/500 δευτ., f/7.1 και ISO100.

Η μηχανή που χρησιμοποιείτε για τη φωτογράφιση τοπίων θα επηρεάσει τις επιλογές φακών που κάνετε, γι’ αυτό, πρώτα απ' όλα, ας ρίξουμε μια ματιά στις διαφορές μεταξύ full-frame μηχανών και μηχανών APS-C για τη φωτογράφιση τοπίων. Για οποιοδήποτε πλήθος megapixel, οι full-frame μηχανές έχουν μεγαλύτερες «φωτοευαίσθητες περιοχές», οι οποίες ισοδυναμούν με μεμονωμένα pixel. Με τις full-frame μηχανές, όπως η Canon EOS RP και η Canon EOS R6, μπορείτε να περιμένετε μεγαλύτερο δυναμικό εύρος για τη διατήρηση των λεπτομερειών στα σημεία με έντονο φωτισμό και σκοτεινές σκιές. Ένα άλλο είναι η μείωση του θορύβου εικόνας, σε συνδυασμό με την καλύτερη διατήρηση των λεπτομερειών, για τις φορές που πρέπει να αυξήσετε τη ρύθμιση ISO σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού.

Από την άλλη, οι μηχανές APS-C, όπως η Canon EOS R10, διαθέτουν συντελεστή κοπής 1,6x ο οποίος, για οποιαδήποτε «ενεργή» έναντι πραγματικής εστιακής απόστασης, προσφέρει μεγαλύτερο βάθος πεδίου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ευκρίνειας του προσκηνίου και του φόντου στις εικόνες τοπίων. Μια καλή συμβουλή για την επέκταση του βάθους πεδίου οποιασδήποτε μηχανής είναι η εστίαση σε ένα σημείο περίπου στο ένα τρίτο της διαδρομής στην περιοχή του τοπίου που καλύπτει το κάδρο της εικόνας. Η εφαρμογή Canon Photo Companion περιλαμβάνει μια λειτουργία υπολογισμού του βάθους πεδίου και της υπερεστιακής απόστασης, η οποία σας βοηθάει να διασφαλίσετε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κάδρου σας θα είναι ευκρινές.

Λήψη ενός όμορφου κόλπου σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού. Η εικόνα φωτίζεται από τη λάμψη του ορίζοντα και περιβάλλεται από σιλουέτες δέντρων.

Ένας κλασικός ευρυγώνιος φακός, όπως ο μικροσκοπικός, αλλά πανίσχυρος Canon RF 16mm F2.8 STM, με βάρος μόλις 165g, είναι ιδανικός για πεντακάθαρες και ευκρινείς εξαιρετικά ευρυγώνιες εικόνες τοπίων. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 16mm F2.8 STM, με 20 δευτ., f/11 και ISO200.

Εικόνα τραβηγμένη από κάτω προς τα πάνω (προς τον θόλο των δέντρων), με ψηλούς και στενούς κορμούς να κατευθύνουν το βλέμμα προς το πράσινο φύλλωμα από πάνω.

Οι ευρυγώνιοι φακοί σάς επιτρέπουν να καταγράφετε ολόκληρο το εύρος μιας όμορφης σκηνής – ωστόσο, δεν χρειάζονται όλες οι λήψεις ευρύ οπτικό πεδίο. Μερικές φορές, μια λήψη από χαμηλά μπορεί να δείξει πώς επεκτείνεται το τοπίο προς τα πάνω και να δώσει μια ενδιαφέρουσα προοπτική σε μια σκηνή. Λήψη με Canon EOS RP και φακό Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM στα 24mm, με 1/40 δευτ., f/16 και ISO800.

Ποιος τύπος φακού είναι ο καλύτερος για λήψεις τοπίων;

Για τις κλασικές εικόνες αχανών τοπίων, που αποτυπώνουν μεγάλο μέρος της θέας, απέραντους συγκλονιστικούς ουρανούς και αντανακλάσεις σε λίμνες, θα χρειαστείτε έναν ευρυγώνιο φακό, ο οποίος σας δίνει τη δυνατότητα να εντάξετε ακόμη περισσότερα στοιχεία στο κάδρο σας για να δημιουργήσετε ενδιαφέρον και ένταση.

Ωστόσο, οι ευρυγώνιοι φακοί δεν αποτελούν τη μοναδική επιλογή για τη φωτογράφιση τοπίων. Μερικές φορές, αξίζει να είστε επιλεκτικοί και να καδράρετε τη σύνθεσή σας γύρω από μια σχετικά μικρή περιοχή. Ένας απλός φακός ζουμ, όπως ο Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM, μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε σε αυτές τις περιπτώσεις. Στο κάτω άκρο αυτού του πολύ ευέλικτου εύρους εστιακών αποστάσεων, θα μπορείτε να χωρέσετε αρκετά στοιχεία του τοπίου στο κάδρο σας.

Η επιλογή ανάμεσα σε φακούς ζουμ ή σταθερούς φακούς για τη φωτογράφιση τοπίων μπορεί να σας δυσκολέψει. Και οι δύο επιλογές έχουν πλεονεκτήματα. Όταν φωτογραφίζετε τοπία, οτιδήποτε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη διαδρομή σας –από τοίχους και φράχτες μέχρι το χείλος ενός γκρεμού, ποτάμια και λίμνες– ενώ ένα δύσβατο έδαφος μπορεί να σας σταματήσει. Η δυνατότητα αντιστάθμισης μιας μη ιδανικής θέσης λήψης με την απλή περιστροφή του δακτυλίου ζουμ μπορεί να είναι ανεκτίμητη.

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, το δίλημμα «ζουμ έναντι σταθερού φακού» δεν είναι μονόπλευρο. Πολλοί επαγγελματίες φωτογράφοι τοπίων προτιμούν τη λήψη με σταθερούς φακούς. Η σταθερή εστιακή απόσταση μπορεί να σας βοηθήσει πραγματικά να εστιάσετε στη σύνθεση και να κινηθείτε για να βρείτε την τέλεια θέση, όπου τα στοιχεία του προσκηνίου, της μέσης απόστασης και του φόντου συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο. Η πιο συχνή αλλαγή θέσης σάς δίνει επίσης το πλεονέκτημα να ανακαλύπτετε νέες όψεις προς φωτογράφιση και διαφορετικούς τρόπους για να το κάνετε.

Εικόνα ενός όμορφου κόλπου που περιβάλλεται από πράσινη βλάστηση και γαλαζοπράσινα νερά, τραβηγμένη από ψηλά.

Με έναν μικρό και ελαφρύ φακό, όπως ο Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM, θα δείτε ότι μπορείτε να πάτε ή να σκαρφαλώσετε σε περιοχές που διαφορετικά θα ήταν απρόσιτες και να ανακαλύψετε ακόμη περισσότερες μαγικές ευκαιρίες λήψης – όπως αυτή η εντυπωσιακή εικόνα της παραλίας. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM στα 24mm, με 1/200 δευτ., f/11 και ISO100.

Όταν επιλέγετε έναν φακό για τοπία, το μέγεθος και το βάρος είναι σημαντικοί παράγοντες. Όλες οι επιλογές αυτού του οδηγού έχουν εντυπωσιακά μικρές διαστάσεις και βάρος. Μπορείτε να ξεκινήσετε για μια ολοήμερη φωτογράφιση τοπίων με ένα σώμα μηχανής και μόνο έναν ή δύο από αυτούς τους φακούς σε μια μικρή τσάντα, η οποία δεν θα σας βαραίνει.

Άλλο ένα στοιχείο που συμβάλλει στη διατήρηση του χαμηλού βάρους είναι ότι δεν θα χρειάζεστε τρίποδο, κάτι που συχνά θεωρείται απαραίτητο στη συμβατική φωτογράφιση τοπίων. Οι περισσότεροι από τους φακούς που παρουσιάζονται εδώ περιλαμβάνουν εξαιρετικά αποτελεσματικό οπτικό σύστημα IS, με επιδόσεις που ενισχύονται ακόμη περισσότερο όταν λειτουργεί σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (IBIS) σε μηχανές όπως η Canon EOS R6. Θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να φωτογραφίζετε χωρίς τρίποδο ακόμη και κατά τη διάρκεια της «μπλε ώρας» του λυκόφωτος, επιτυγχάνοντας σταθερά ευκρινείς λήψεις.

Ο καλύτερος φακός φωτογράφισης τοπίων για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα: Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

Εικόνα τοπίου με μια μικρή πόλη, χτισμένη στην πλαγιά ενός λόφου. Στο φόντο διακρίνονται η θάλασσα και ο ουρανός, με έντονο μπλε χρώμα.

Ο Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM, παρά το μικρό του μέγεθος, διαθέτει μεγάλο εύρος ζουμ, οπτικό σύστημα IS 5 στοπ και δακτύλιο εστίασης/ελέγχου, στον οποίο μπορείτε να αντιστοιχίσετε διαφορετικές λειτουργίες. όπως η διόρθωση έκθεσης, στην κατάσταση αυτόματης εστίασης. Λήψη με Canon EOS RP και φακό Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM στα 105mm, με 1/320 δευτ., f/11 και ISO100.

Ένα μικρό ανθοπωλείο σε έναν δρόμο της Ισπανίας. Έξω από το κατάστημα φαίνονται πολλά μπουκέτα.

Η λήψη στη μέγιστη ευρυγώνια ρύθμιση του εύρους ζουμ του φακού Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM σάς επιτρέπει να αποτυπώσετε κάθε λεπτομέρεια αυτού του πολύχρωμου αστικού τοπίου, όταν δεν μπορείτε να απομακρυνθείτε περισσότερο. Λήψη με Canon EOS RP και φακό Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM στα 26mm, με 1/125 δευτ., f/6,3 και ISO100.

Από μια συγκλονιστική θέα μέχρι τις μικροσκοπικές λεπτομέρειες και όλα όσα βρίσκονται στο ενδιάμεσο, η επιλογή ενός φακού γενικής χρήσης, όπως ο Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM, θα σας επιτρέψει να δείτε ολόκληρη την ιστορία. Διαθέτει δυνατότητα ευρυγώνιας λήψης στη μικρότερη εστιακή του απόσταση. Στις στάνταρ εστιακές αποστάσεις 35-50mm περίπου, θα έχετε μια πολύ φυσική προοπτική που δίνει καλή αίσθηση του χώρου, της απόστασης και της σχέσης μεταξύ των περιοχών στο προσκήνιο και στο φόντο. Προς το άνω άκρο του εύρους ζουμ, οι εστιακές αποστάσεις τηλεφακού έχουν ως αποτέλεσμα τη συμπίεση της προοπτικής, με αποτέλεσμα οι περιοχές προσκηνίου και φόντου να φαίνονται πιο κοντά μεταξύ τους. Είναι το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό ενός ευρυγώνιου φακού και μπορεί να προσφέρει μια ενδιαφέρουσα, εναλλακτική πινελιά στη δημιουργική φωτογράφιση τοπίων.

Ο καλύτερος βασικός ευρυγώνιος φακός για τοπία: Canon RF 16mm F2.8 STM

Κύματα που σκάνε στην ακτή, ενώ στο φόντο ο ήλιος δύει. Το φως έχει δημιουργήσει ένα εφέ φωτοστέφανου γύρω από τον ήλιο, ο οποίος βρίσκεται στην ακτή.

Μόλις κοιτάξετε μέσα από το σκόπευτρο της μηχανής, η τεράστια γωνία θέασης του Canon RF 16mm F2.8 STM θα σας εντυπωσιάσει και μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει πλήρως την οπτική σας όσον αφορά στη φωτογράφιση τοπίων. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 16mm F2.8 STM, με 1/400 δευτ., f/11 και ISO200.

Ένα μικρό σκάφος, που φωτίζεται από τη λάμψη του ήλιου που βασιλεύει στο φόντο, σε ένα ήρεμο σώμα νερού. Η ακτογραμμή στο προσκήνιο οδηγεί το βλέμμα του θεατή γύρω από το κάδρο καθώς εκτείνεται σε απόσταση.

Μονοπάτια, ποταμοί, γραμμές δέντρων και άλλα αντικείμενα που διατρέχουν την εικόνα από το προσκήνιο ως το φόντο, όπως η ακτογραμμή στη συγκεκριμένη λήψη, μπορούν να καθοδηγήσουν το βλέμμα του θεατή στην εικόνα. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 16mm F2.8 STM, με 1/200 δευτ., f/11 και ISO200.

Ο εξαιρετικά ευρυγώνιος Canon RF 16mm F2.8 STM σάς προσφέρει μια εντελώς νέα άποψη των τοπίων, καθώς η λήψη στα 16mm αυξάνει τη γωνία θέασης από 84° σε λίγο παραπάνω από 108°, κάτι που αποτελεί τεράστια διαφορά στην πράξη.

Η πλατιά γωνία θέασης κάνει θαύματα στη φωτογράφιση τοπίων και η διόρθωση εντός της μηχανής προσφέρει αποτελέσματα χωρίς παραμορφώσεις. Επίσης, παρέχει μια χρήσιμη ενεργή εστιακή απόσταση 25,6mm όταν χρησιμοποιείται με τη μηχανή APS-C Canon EOS R10.

Οι ευρυγώνιοι φακοί μπορούν να αποτυπώνουν αχανή τοπία, αλλά τονίζουν επίσης το εφέ προοπτικής, με όλα τα στοιχεία εκτός από αυτά που βρίσκονται κοντά στο προσκήνιο να δείχνουν να απομακρύνονται ταχύτατα στο βάθος. Για τρισδιάστατη αίσθηση στις ευρυγώνιες εικόνες τοπίων, είναι συχνά καλύτερο να επιλέξετε μερικά αντικείμενα ενδιαφέροντος στο προσκήνιο, τα οποία θα καθοδηγήσουν το βλέμμα του θεατή στο κάδρο.

Ο πιο ευέλικτος ευρυγώνιος φακός ζουμ για τοπία: Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM

Εικόνα μακράς έκθεσης με φωτισμένα νούφαρα και λουλούδια, στην οποία τα φώτα φαίνονται θολά, τραβηγμένη με απενεργοποιημένη τη λειτουργία IS του φακού.

Ο Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM επωφελείται από τη σταθεροποίηση εικόνας 5,5 στοπ για λήψη χωρίς τρίποδο. Αυτή η εικόνα με ασθενή φωτισμό τραβήχτηκε με απενεργοποιημένη τη λειτουργία IS. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM στα 15mm, με 1/5 δευτ., f/8 και ISO400.

Εικόνα μακράς έκθεσης με φωτισμένα νούφαρα και λουλούδια, στην οποία τα φώτα φαίνονται με ευκρίνεια, τραβηγμένη με ενεργοποιημένη τη λειτουργία IS του φακού.

Μπορείτε να δείτε καθαρά τη διαφορά στην ευκρίνεια της εικόνας όταν είναι ενεργοποιημένη η οπτική σταθεροποίηση. Η σταθεροποίηση εικόνας του φακού συνεργάζεται με την ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας της EOS R6, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM στα 15mm, με 1/5 δευτ., f/8 και ISO400.

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν ευρυγώνιο φακό ζουμ όπως ο Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM σε θέματα ευελιξίας σε μια full-frame mirrorless μηχανή. Σε αντίθεση με πολλούς ευρυγώνιους ζουμ, αυτός ο φακός έχει πολύ μικρές διαστάσεις και ζυγίζει μόλις 390g, ενώ προσφέρει το ιδανικό εύρος εστιακών αποστάσεων για φωτογράφιση τοπίων. Πέρα από το ότι σας προσφέρει μια εκπληκτικά ευρεία μέγιστη γωνία θέασης, διαθέτει επίσης δυνατότητα macro 0,52x για κοντινές λήψεις και σταθεροποίηση εικόνας 5,5 στοπ, που εξασφαλίζει ευκρινείς λήψεις χωρίς τρίποδο, ακόμη και σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού.

Για τις DSLR APS-C, ο Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM είναι μια εξίσου καλή επιλογή, ενώ αν τώρα κάνετε τα πρώτα σας βήματα με τις mirrorless μηχανές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν το φακό σε μηχανές όπως η Canon EOS R10 μέσω του Προσαρμογέα βάσης Canon EF-EOS R.

Σταθεροί φακοί για δημιουργική φωτογράφιση τοπίων: Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM και Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

Λιβάδι στην άγρια φύση με λευκά λουλούδια που στο κέντρο τους είναι κίτρινα. Στο βάθος φαίνονται βουνά και μια λίμνη.

Από ευρυγώνιες μέχρι εξαιρετικά κοντινές λήψεις των μικρών λεπτομερειών ενός τοπίου, ο Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση και, για σταθερός φακός, διαθέτει απίστευτη ευελιξία. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM, με 1/125 δευτ., f/11 και ISO100.

Κοντινή λήψη σε λιβάδι στην άγρια φύση, με πολλά λευκά λουλούδια που στο κέντρο τους είναι κίτρινα. Τα λουλούδια στο προσκήνιο είναι εστιασμένα, ενώ αυτά που βρίσκονται πίσω είναι φλουταρισμένα.

Ο Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM εξασφαλίζει μεγέθυνση macro 0,5x στη μικρότερη απόσταση εστίασης (14cm), αναπαράγοντας μικρά αντικείμενα στο μισό μέγεθος στον αισθητήρα εικόνας, ενώ η σταθεροποίηση εικόνας σε 5 στοπ μειώνει τον κίνδυνο αστάθειας της μηχανής. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM, με 1/1000 δευτ., f/4 και ISO100.

Ο Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM συνδυάζει χρήσιμη γωνία θέασης με γρήγορο διάφραγμα f/1.8. Αυτό μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση γρήγορων ταχυτήτων κλείστρου ακόμη και σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού, εάν θέλετε να παγώσετε την κίνηση των φύλλων και άλλων στοιχείων του τοπίου που κινούνται με το αεράκι.

Επίσης, το γρήγορο διάφραγμα συνδυάζεται καλά με την πολύ μικρή ελάχιστη απόσταση εστίασης του φακού, παρέχοντας περιορισμένο βάθος πεδίου. Αυτό μπορεί να είναι ιδανικό για τη φωτογράφιση μικρών αντικειμένων ενδιαφέροντος σε ένα τοπίο και την απομόνωσή τους πάνω σε ένα φλουταρισμένο φόντο, διατηρώντας παράλληλα όλα τα όμορφα χρώματα της φύσης στο σύνολο της σκηνής.

Για μια πιο μετριοπαθή γωνία θέασης με τα ίδια πλεονεκτήματα, δείτε τον Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM. Προσφέρει μια απόλυτα φυσική προοπτική κατά τη λήψη τοπίων και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις εξαιρετικά κοντινές λήψεις χωρίς τρίποδο, καθώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον συντελεστή μεγέθυνσης 0,5x του φακού. Το γρήγορο διάφραγμα f/1.8 σάς προσφέρει επίσης περιορισμένο βάθος πεδίου για κοντινές λήψεις, ώστε να επιτύχετε αποτελεσματικό φλουτάρισμα φόντου.

Η εντυπωσιακή ομορφιά και η ένταση ενός υπέροχου τοπίου έχουν πολλά να προσφέρουν σε κάθε φωτογράφο. Με τις κατάλληλες επιλογές μηχανών και φακών Canon, θα μπορέσετε να το αποτυπώσετε σε όλο του το μεγαλείο.

Σύνταξη: Matthew Richards

Σχετικά προϊόντα

 • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

  EOS R8

  Περάστε στη full-frame φωτογραφία και το βίντεο και κάντε πραγματικότητα τις δημιουργικές σας φιλοδοξίες.
 • Φακοί RF

  RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM

  Ένας μικρός και υπέροχα ελαφρύς φακός της σειράς RF με ζουμ 24-50mm, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά για ταξίδια, τοπία και πολλά ακόμα.
 • Ευρυγώνιος φακός

  RF 16mm F2.8 STM

  Ένας μικρός και οικονομικά προσιτός εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός full frame, 16mm, για τη σειρά EOS R· σχεδιασμένος για vlogger και δημιουργούς περιεχομένου.
 • Ευρυγώνιος σταθερός φακός

  RF 24mm F1.8 MACRO IS STM

  Ένας μικρός, ελαφρύς, σταθερός φακός 24mm, ιδανικός για φωτογράφιση τοπίων, vlogging και φωτογράφιση εσωτερικών χώρων, καθώς επίσης και για εξαιρετικές εικόνες macro.
 • Υπερ-ευρυγώνιος φακός ζουμ

  RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM

  Ένας μικρός και ελαφρύς φακός ζουμ RF 15-30mm, ιδανικός για ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων των αστικών και των φυσικών τοπίων, των αρχιτεκτονικών θεμάτων και του vlogging εν κινήσει.
 • Φακοί RF

  RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

  Ο ιδανικός καθημερινός φακός για τους λάτρεις των mirrorless μηχανών full frame. Ο εύχρηστος φακός RF 24-105mm F4-7.1 IS STM είναι ελαφρύς, μικρός και έτοιμος να αναβαθμίσει τις φωτογραφίες σας.
 • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

  EOS R6

  Ό,τι κι αν φωτογραφίζετε, όπως κι αν το φωτογραφίζετε, η EOS R6 ενισχύει τη δημιουργικότητά σας με τρόπους που ποτέ πριν δεν θεωρούσατε εφικτούς.
 • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

  EOS R10

  Κάντε τα επόμενα βήματά σας στη φωτογραφία και στο βίντεο με μια mirrorless μηχανή του Συστήματος EOS R που έχει κατασκευαστεί γύρω από έναν αισθητήρα μεγέθους APS-C.
 • Σχετικά άρθρα

 • Μια φωτογράφος στέκεται πάνω σε βράχια σε ρηχά νερά και φωτογραφίζει μια λίμνη που περιβάλλεται από βουνά.

  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΟΠΙΩΝ

  Πρόκληση: φακοί για τοπία

  Η επαγγελματίας Verity Milligan μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της στη δημιουργική φωτογράφιση τοπίων με δύο ελαφριούς φακούς.

 • Λήψη τοπίου με ένα δέντρο στην πλαγιά ενός λόφου, μπροστά από τον μενεξεδί ουρανό.

  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΟΠΙΩΝ

  Κορυφαίες συμβουλές για τοπία

  Ανακαλύψτε τεχνικές φωτογράφισης που θα σας βοηθήσουν να απογειώσετε τις φωτογραφίες σας με τοπία.

 • Συμβουλές για τη φωτογράφιση θαλασσινών τοπίων

  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΟΠΙΩΝ

  Συμβουλές για τη φωτογράφιση θαλασσινών τοπίων

  Μάθετε πώς να τραβάτε εντυπωσιακές φωτογραφίες θαλασσινών τοπίων με τις επαγγελματικές συμβουλές μας.

 • Εικόνα πριν και μετά με ένα βαλτώδες τοπίο, χωρίς επεξεργασία στ’ αριστερά και σε ασπρόμαυρο στα δεξιά.

  ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

  Πώς να επεξεργάζεστε εικόνες τοπίων για εκτύπωση

  Τεχνικές επεξεργασίας που θα μεταμορφώσουν τις φωτογραφίες τοπίων σας σε έργα τέχνης.