VLOGGING

Τεχνικές για να αναβαθμίσετε το περιεχόμενό σας

Η δημιουργία ξεχωριστού περιεχομένου για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη υπόθεση. Βελτιώστε την ποιότητα των δημοσιεύσεών σας με αυτές τις συμβουλές για φωτογράφιση και vlogging.
Canon Camera

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτες με άτομα που προσπαθούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού στο περιεχόμενό τους. Ωστόσο, πώς μπορείτε να κάνετε τις δημοσιεύσεις σας να ξεχωρίζουν;

Σύμφωνα με τους τέσσερις καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη συνεργατική καμπάνια Crew Create της Canon, χρειάζεστε μόνο τρία πράγματα: πάθος για ό,τι παράγετε, επιθυμία να επεκτείνετε τα δικά σας δημιουργικά όρια και δημοσιεύσεις με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα.

Τα δύο πρώτα είναι αποκλειστικά δική σας υπόθεση, αλλά για να σας βοηθήσουμε με το τελευταίο, ακολουθούν μερικές συμβουλές που αφορούν τη φωτογραφία και το βίντεο, τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους influencer.

1. Εξοπλιστείτε με λαβή και τρίποδο

Γυναίκα με μπλε μαλλιά που κάθεται μπροστά από έναν φορητό υπολογιστή, ενώ μια μηχανή Canon σε ένα μικρό τρίποδο την κινηματογραφεί.

Το vlogging με βιντεοκάμερα είναι μια κλασική τεχνική την οποία υποστηρίζουν εξαιρετικά οι καλύτερες μηχανές για vlogging της Canon, όπως η Canon EOS M50 Mark II με οθόνη μεταβλητής γωνίας και η Canon PowerShot G7 X Mark III με ανακλινόμενη οθόνη αφής, οι οποίες σας επιτρέπουν να βλέπετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης. Ωστόσο, η επένδυση σε μια λαβή θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο το περιεχόμενο που δημιουργείτε κρατώντας τη μηχανή στο χέρι. Οι λαβές επιτρέπουν τη χρήση νέων γωνιών λήψης με άνεση και βελτιώνουν την αισθητική των πλάνων σας. Η ανακλινόμενη βάση στη Λαβή-τρίποδο Canon HG-100TBR προσφέρει τη δυνατότητα κατακόρυφης λήψης, γεγονός που την καθιστά ιδανική για ιστορίες για το Instagram ή το TikTok. Επίσης, χάρη στο επιπλέον μήκος της, μπορείτε να επιτύχετε ψηλότερες, πιο κολακευτικές γωνίες στις selfie, για προσεγμένο στιλ στις δημοσιεύσεις σας.

Η Λαβή-τρίποδο Canon HG-100TBR μπορεί επίσης να λειτουργήσει και ως τρίποδο για δημιουργική ευελιξία, παρέχοντας μια σταθερή βάση για λήψεις όπου εμφανίζεται ολόκληρο το σώμα, οδηγούς εκμάθησης και ευρυγώνιες σκηνές που περιλαμβάνουν το περιβάλλον ή τους φίλους σας. Η διάσημη χορεύτρια του TikTok Nifè χρησιμοποιεί αυτήν τη λαβή για ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου, συνδυάζοντας συχνά το ενσωματωμένο τηλεχειριστήριο Bluetooth με το χρονόμετρο αυτο-κινηματογράφησης της EOS M50 Mark II.

«Μερικές φορές κινηματογραφώ κρατώντας τη μηχανή στο χέρι, αλλά κάποιες άλλες πρέπει να την στήσω και να απομακρυνθώ. Στις λήψεις μου μπορεί να χρειάζεται να συμπεριλάβω τον κορμό ή ολόκληρο το σώμα μου. Πρέπει να μπορώ να κινούμαι στον χώρο και χρειάζομαι χρόνο για να πάρω την κατάλληλη θέση πριν ξεκινήσω», λέει. «Το τηλεχειριστήριο είναι πολύ πρακτικό. Αυτό σημαίνει ότι τα κλιπ μου έχουν μικρότερη διάρκεια. Δεν χρειάζεται να κόψω την αρχή ή να επανεκκινήσω τη μουσική επειδή το κομμάτι ξεκίνησε πολύ πριν από τη λήψη.»

2. Αργή κίνηση για να μην χάσετε ούτε μία στιγμή

Άτομο που κινηματογραφεί μια φράουλα με νέον χρώματα σε στιλ γκράφιτι πάνω σε τοίχο, χρησιμοποιώντας μια μηχανή Canon PowerShot G7 X Mark III.

Είναι σημαντικό να δείξετε στους ακολούθους σας όσο το δυνατόν περισσότερες εκπληκτικές λεπτομέρειες. Γι’ αυτό, πολλές από τις καλύτερες μηχανές για δημιουργούς περιεχομένου καταγράφουν βίντεο σε αργή κίνηση. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αργή κίνηση για πιο θεατρικό αποτέλεσμα ή για να αυξήσετε την αγωνία στο περιεχόμενό σας, ή για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε απίστευτες στιγμές που διαρκούν κλάσματα του δευτερολέπτου.

Στην κατάσταση ταινίας, η Canon PowerShot G7 X Mark III μπορεί να πραγματοποιήσει εγγραφή στα 120fps σε Full HD. Η αργή κίνηση στα 120fps έχει αυτόματα ως αποτέλεσμα μια ταινία στα 30fps, η οποία είναι τέσσερις φορές πιο αργή από ό,τι κατά την κινηματογράφηση. Ο καλλιτέχνης Fat Cap Sprays χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνική για να καταγράψει τη χρήση έντονων χρωμάτων, αποτυπώνοντας τη ζωντάνια και την ομορφιά της τέχνης του.

«Οι άνθρωποι αντιδρούν καλύτερα σε περιεχόμενο καλής ποιότητας, καθώς βλέπουν τα χρώματα να ξεπηδούν από την οθόνη τόσο ρεαλιστικά, που είναι σαν να βλέπουν την τέχνη μου στο δρόμο», εξηγεί. «Όταν ψεκάζω για να πετύχω εφέ λάμψης, δημιουργείται πολλή σκόνη. Μοιάζει σαν μια μεγάλη φλόγα. Η PowerShot G7 X Mark III καταγράφει στα 120fps, γεγονός το οποίο μου επιτρέπει να αποτυπώσω με υπέροχο τρόπο αυτά τα σκονισμένα εφέ φλόγας. Μπορώ να δείξω τις εκπληκτικές λεπτομέρειες της τέχνης μου και οι θεατές βλέπουν τη δράση την ώρα που συμβαίνει.»

3. Απόλυτη ευκρίνεια με Παρακολούθηση AF

Μια Canon EOS R6 με ξεχωριστό μικρόφωνο πάνω σε γρασίδι, ενώ ένα άτομο να κάνει ένα ποδοσφαιρικό κόλπο στο φόντο.

Για να διατηρήσετε την άψογη εμφάνιση του περιεχομένου σας, φροντίστε ώστε κάθε λεπτομέρεια να είναι καθαρή, αξιοποιώντας το σύστημα αυτόματης εστίασης της μηχανής σας.

Οι Canon EOS RP και Canon EOS R6 διαθέτουν σύστημα Dual Pixel CMOS AF, καθώς και δυνατότητα παρακολούθησης προσώπου και ματιών, προσφέροντας μια εξαιρετική λύση για να κινηματογραφείτε περιεχόμενο μόνοι σας στο σπίτι ή για να ακολουθείτε την κίνηση σε σκηνές με γρήγορη δράση. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Servo AF ταινίας στον πίνακα χειρισμού AF της μηχανής, ώστε να εστιάζει συνεχώς κατά την εγγραφή. Ορίζοντας τη Μέθοδο AF σε Ανίχνευση και παρακολούθηση προσώπων, η μηχανή εντοπίζει, εστιάζει και ακολουθεί αυτόματα τα πρόσωπα που βρίσκονται μέσα στο κάδρο, ενώ μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε αντικείμενα με ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη αφής.

Ο vlogger Ewan Baggott (γνωστός και ως EABSkills), που ασχολείται με τις ποδοσφαιρικές δεξιότητες, χρησιμοποιεί την Canon EOS R6, η οποία παρακολουθεί σημεία εστίασης στο 100% του καρέ, ώστε η εικόνα του να παραμένει εστιασμένη ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα κινείται.

«Το πιο βασικό χαρακτηριστικό για εμένα είναι η αυτόματη εστίαση», αναφέρει. «Συνήθως κινούμαι πολύ γρήγορα και τα σουτ μου πηγαίνουν δεξιά, αριστερά, εμπρός και πίσω. Μπορεί να κινούμαι μέσα και έξω από το κάδρο και είναι πάντα εκεί, χωρίς να το χάνει ποτέ.»

4. Εξατομίκευση κάθε φωτογραφίας

Οι στατικές εικόνες είναι εξίσου σημαντικές με το βίντεο, καθώς διασφαλίζουν ότι οι ακόλουθοί σας λαμβάνουν το περιεχόμενο που θέλουν. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό αυτό που ανεβάζετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αντικατοπτρίζει τη δημιουργικότητά σας.

Όλες οι μηχανές Canon EOS διαθέτουν προσαρμοσμένα Στυλ εικόνας, που σας επιτρέπουν να εξατομικεύσετε τις παραμέτρους των φωτογραφιών σας. Κατεβάστε ή δημιουργήστε προσαρμοσμένα Στυλ εικόνας, ανεβάστε τα στη μηχανή σας και δείτε τις μοναδικές εικόνες σας να κερδίζουν εντυπώσεις και «like».

Ο βραβευμένος Βρετανός μουσικός και παραγωγός Jack Garratt λατρεύει να εκφράζεται μέσα από τη φωτογραφία και χρησιμοποιεί τα Στυλ εικόνας για να εξατομικεύσει τις φωτογραφίες του. «Δημιούργησα ένα Στυλ εικόνας για την Canon EOS RP που χρησιμοποιώ – μια προκαθορισμένη ρύθμιση για ασπρόμαυρες λήψεις, η οποία χαρίζει υπέροχη εμφάνιση σε κάθε φωτογραφία που τραβάω. Φωτογραφίζω πολύ τον σκύλο μου και κάθε μία από τις φωτογραφίες που έχω τραβήξει μέχρι στιγμής μοιάζει με επαγγελματικό πορτραίτο της Annie Leibovitz», λέει.

5. Χρήση των εστιακών αποστάσεων για πολλά περισσότερα εκτός από το ζουμ

Νεαρός άνδρας με λευκό πουλόβερ προσαρμόζει τις ρυθμίσεις στη φωτογραφική του μηχανή.

Οι εστιακές αποστάσεις δεν προορίζονται μόνο για τη μεγέθυνση ή τη σμίκρυνση εικόνων σε κοντινό ή μακρινό εύρος, αλλά και ως εργαλείο δημιουργικής έκφρασης. Μπορείτε να αλλάξετε ολόκληρη την αίσθηση του περιεχομένου σας, επιλέγοντας απλώς το σωστό μήκος φακού.

Η εστιακή απόσταση μπορεί να αλλάξει δραματικά την καλλιτεχνική αίσθηση του υλικού σας. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορους φακούς για να προσαρμόσετε με ακρίβεια τη διάθεση που αποπνέει και τον αντίκτυπο που δημιουργεί.

Οι ευρυγώνιοι φακοί αλλάζουν την αντίληψη του θεατή για την απόσταση, μεγεθύνοντας τα θέματα που βρίσκονται στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα την αύξηση του φαινομενικού βάθους μιας σκηνής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εικόνων με προσωπικό ύφος, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των θεατών, καθώς τους κάνει να νιώθουν ότι βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο μαζί σας: ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό για περιεχόμενο που δημιουργείτε μόνοι σας στο σπίτι, όπως είναι οι οδηγοί εκμάθησης.

Οι τηλεφακοί έχουν στενότερο οπτικό πεδίο και κάνουν τα πράγματα να φαίνονται πιο κοντά από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, συμπιέζοντας το βάθος σε μια εικόνα. Ένας μεσαίος τηλεφακός, π.χ. με ισοδύναμη εστιακή απόσταση 85mm, μπορεί να χαρίσει κολακευτική αισθητική στα πρόσωπα. Ένας τηλεφακός μεγαλύτερης εστιακής απόστασης είναι ιδανικός για τη βιντεοσκόπηση δράσης, όπως τα ποδοσφαιρικά κόλπα, καθώς σας επιτρέπει να κρατήσετε τη μηχανή μακριά από η δράση. Επίσης, συμπιέζουν την απόσταση, δίνοντας την αίσθηση μικρότερου βάθους πεδίου και κάνοντας το έντονα θολωμένο, μη εστιασμένο φόντο να φαίνεται πιο κοντά σε οποιοδήποτε στοιχείο του κάδρου έχουν εστιάσει. Χρησιμοποιήστε φακούς μεγαλύτερης εστιακής απόστασης για να ελέγξετε το περιβάλλον σας, χρησιμοποιώντας το θόλωμα ώστε να απομονώσετε και να τονίσετε σημαντικά στοιχεία του κάδρου, για επαγγελματική αίσθηση.

Με την Canon EOS R6 και τον φακό Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, ο Ewan χρησιμοποιεί το εφέ συμπίεσης εικόνας του τηλεφακού για να συμπεριλάβει και τον εαυτό του στο κάδρο μέσα στο τέρμα. «Πηγαίνω τη μηχανή πολύ πίσω», εξηγεί. «Την τοποθετώ στη μεσαία γραμμή και κάνω ζουμ μέσα στο πλαίσιο στα 200mm. Έτσι, πετυχαίνω ένα όμορφο εφέ με μικρό βάθος πεδίου.»

Αυτή η δυνατότητα δεν δημιουργεί μόνο εντυπωσιακές λήψεις, αλλά συνήθως του επιτρέπει να κάνει τα κόλπα του χωρίς να τον εμποδίζει η μηχανή.

6. Ζωντανές μεταδόσεις με ροή

Νεαρός άνδρας με γενειάδα που κάθεται σε μουσταρδί καναπέ και ρυθμίζει μια μηχανή Canon για να κινηματογραφήσει τον εαυτό του.

Η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση με ένα ζωντανό κοινό αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την επιτυχία ενός διαδικτυακού δημιουργού, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε τη δημιουργικότητά σας με άλλους καθώς ξεδιπλώνεται. Ευτυχώς, οι περισσότερες mirrorless και DSLR μηχανές της Canon μπορούν να χρησιμοποιούν το λογισμικό Canon EOS Webcam Utility για τη μετάδοση ροής ζωντανού περιεχομένου μέσω PC ή Mac. Η μηχανή σας είναι η πύλη για την επικοινωνία με το κοινό σας, γι' αυτό δοκιμάστε την.

«Προσπαθώ πάντα να βρίσκω τρόπους να μοιράζομαι τη μουσική μου με τον υπόλοιπο κόσμο καθώς τη δημιουργώ και ένας από τους καλύτερους, γρηγορότερους και ευκολότερους τρόπους για να το κάνω αυτό είναι με τη μετάδοση ροής», λέει ο Jack, ο οποίος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την Canon EOS RP για τη μετάδοση περιεχομένου στους θαυμαστές του. «Με έκανε να αρχίσω να σκέφτομαι τρόπους με τους οποίους θα μπορούσα να ενσωματώσω περισσότερη ροή, ειδικά από το στούντιό μου.»

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον εξοπλισμό Canon που χρησιμοποιούν οι τέσσερις δημιουργοί μας, αλλά και για ποιο λόγο τον επιλέγουν, διαβάστε περισσότερα εδώ.


Κείμενο του Peter Wolinski

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

 • VLOGGING

  Μια δημιουργική συνεργασία

  Τέσσερις καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν εξοπλισμό Canon ένωσαν τις δυνάμεις τους και τις διαφορετικές δεξιότητές τους για να δημιουργήσουν μια εξαιρετική ταινία μικρού μήκους.

 • VLOGGING

  Κορυφαίο κιτ για δημιουργία περιεχομένου

  Ανακαλύψτε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν αυτοί οι τέσσερις πολύ διαφορετικοί δημιουργοί online περιεχομένου και πώς τους βοηθά να αναβαθμίσουν τις δημιουργίες τους.

 • Γυναίκα που στήνει τη μηχανή της Canon PowerShot G7 X Mark III δίπλα στον φορητό υπολογιστή της, για να βιντεοσκοπήσει ένα μάθημα γιόγκα από το σαλόνι της.

  COMPACT ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

  Η καλύτερη compact μηχανή για τη δημιουργία περιεχομένου

  Ανακαλύψτε πώς η PowerShot G7 X Mark III μπορεί να σας βοηθήσει να εκφράσετε την διάθεσή σας για δημιουργία στην καθημερινότητά σας.

 • VLOGGING

  Ταξιδιωτικό vlogging με εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό

  Η Chloe Gunning, vlogger με θέμα τα ταξίδια, φωτογραφίζει κατά τη διάρκεια μιας καθημερινής βόλτας στην πόλη με τον Canon RF 16mm F2.8 STM.