ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

6 τρόποι για να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας με τον εκτυπωτή PIXMA

Ομορφύνετε το σπίτι, το στυλ και τα γκάτζετ σας με αυτές τις ιδέες για χειροτεχνίες και εκτυπώσεις σε χαρτί για όλη την οικογένεια.
Διασκεδάστε όλοι με τον εκτυπωτή σας

Νομίζετε ότι ο οικογενειακός εκτυπωτής σας προορίζεται μόνο για έγγραφα και φωτογραφίες; Σκεφτείτε το ξανά. Ένας ολόκληρος κόσμος από δημιουργικές ιδέες περιμένει να πάρει σάρκα και οστά με τον εκτυπωτή Canon PIXMA – από αυτοσχέδια βιβλία συνταγών και εντυπωσιακά σχέδια για τα γκάτζετ σας, μέχρι εξατομικευμένα είδη ρουχισμού και τρομακτικά στολίδια για το Χαλοουίν.

Η Aimee Graham, καλλιτέχνιδα και δημιουργός χειροτεχνιών από χαρτί, η οποία διδάσκει σε σεμινάρια με αντικείμενο την κατασκευή χάρτινων λουλουδιών και την τεχνοτροπία οριγκάμι, πιστεύει ότι η εκτύπωση έχει απεριόριστες δυνατότητες. "Τα προϊόντα με βάση το χαρτί είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαι εδώ και χρόνια και μου προσφέρουν ένα δημιουργικό πλαίσιο για να φτιάχνω κάτι από το τίποτα", λέει. "Επειδή είναι τόσο πολυχρηστικό, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για δισδιάστατες ή τρισδιάστατες κατασκευές. Οι δυνατότητες είναι αμέτρητες. Για όλους εκείνους που η δημιουργική τους πλευρά δεν είναι ιδιαίτερα έντονη, η ιδέα του να δημιουργήσουν κάτι από το τίποτα μπορεί να φαντάζει τρομακτική. Οι επιλογές εκτύπωσης σάς δίνουν την ευκαιρία να έχετε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για να ξεκινήσετε, ώστε τα πράγματα να μην είναι τόσο αόριστα."

Η Aimee πιστεύει επίσης ότι οι εκτυπώσεις και οι χειροτεχνίες μας βοηθούν να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα που όλοι κρύβουμε μέσα μας, αποτελώντας έναν υπέροχο τρόπο να έρθουν σε επαφή όλα τα μέλη της οικογένειας μεταξύ τους. "Όλοι διαθέτουμε μια δόση δημιουργικότητας μέσα μας, αφού όλοι ήμασταν δημιουργικοί όταν ήμασταν παιδιά", αναφέρει. "Αυτό χάνεται με όλες τις διεκπεραιωτικές αβαρίες που πρέπει να φέρνουμε εις πέρας ως ενήλικες. Επομένως, η δημιουργικότητα μας επαναφέρει στη διασκέδαση και σε ισορροπία. Πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις οικογένειες, επειδή φέρνει κοντά τα μέλη μεταξύ τους. Φέρνει σε επαφή τους γονείς με τα παιδιά τους, αλλά και τους ενήλικες με το παιδί που βρίσκεται μέσα τους, μια εκπληκτική εμπειρία."

Εδώ θα βρείτε τις κορυφαίες επιλογές για δημιουργικές ιδέες που μπορείτε να υλοποιήσετε με τον εκτυπωτή PIXMA για να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Εκτυπώσεων στις 20 Οκτωβρίου 2021.

1. Λεπτεπίλεπτη χαρτοκοπτική

Μια μικρή ξύλινη κορνίζα με τρεις χρωματιστές τρισδιάστατες πεταλούδες από χαρτί είναι τοποθετημένη σε μια ξύλινη βάση δίπλα σε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA.

"Δεν έχει σημασία τι φτιάχνεις, αρκεί να φτιάχνεις", λέει η Aimee Graham, η καλλιτέχνης που κρύβεται πίσω από αυτή την όμορφη κορνίζα με τις πεταλούδες. Η Aimee ξεκίνησε την χαρτοκοπτική όσο ζούσε στην Ιαπωνία και τώρα χρησιμοποιεί αυτήν τη μορφή τέχνης για να ενισχύσει την ψυχική της υγεία, μαζί με τον διαλογισμό και τη γιόγκα.

Η Aimee, η οποία παραδίδει εκπαιδευτικά μαθήματα στην τεχνοτροπία του οριγκάμι στο Instagram της, έφτιαξε τρισδιάστατα έργα τέχνης με θέμα τις πεταλούδες με τον εκτυπωτή Canon PIXMA Σειράς TS5350a και θεωρεί ότι η εκτύπωση των δικών σας διακοσμητικών στοιχείων για το σπίτι μπορεί να είναι θεραπευτική. «Πιστεύω ότι η χαρτοκοπτική αποτελεί άλλον έναν τρόπο δημιουργίας μιας ωφέλιμης καθημερινής ρουτίνας για τους εαυτούς μας», αναφέρει. «Κάποιοι κάνουν διαλογισμό, άλλοι κάνουν γιόγκα. Εγώ τα κάνω και τα δύο, αλλά τώρα αξιοποιώ και τη δημιουργικότητά μου ως μέρος της καθημερινής μου φροντίδας για την ψυχική μου υγεία».

Η Aimee κατέβασε και εκτύπωσε τρισδιάστατα αυτοκόλλητα τοίχου από το Canon Creative Park ως μέρος του σχεδίου της για τη δημιουργία ενός έργου με θέμα τις πεταλούδες, οι οποίες είναι τοποθετημένες μέσα σε ένα γυάλινο βάζο. Ο δωρεάν ιστότοπος περιλαμβάνει επίσης πολλά άλλα χαριτωμένα έντομα που μπορείτε να επιλέξετε, όπως πασχαλίτσες, σκαθάρια και λιβελούλες, τα οποία μπορείτε να εκτυπώσετε, να κόψετε, να διπλώσετε, να κολλήσετε και να συναρμολογήσετε φτιάχνοντας τρισδιάστατα παιχνίδια και στολίδια.

Για την καλαίσθητη κορνίζα με τις πεταλούδες, η Aimee εκτύπωσε πρότυπα περιγράμματος που βρήκε μόνη της στο διαδίκτυο, ενώ στη συνέχεια χρωμάτισε τα φτερά με νερομπογιές και μαρκαδόρους χρησιμοποιώντας ως πηγή έμπνευσης τα αυτοκόλλητα του Creative Park. Το κομμάτι του χρωματισμού, αναφέρει, είναι αυτό που δίνει πραγματικά ζωή σε αυτά τα έργα.

«Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε: νερομπογιές, μαρκαδόρους, μολύβια. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το είδος, καθώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό μεταξύ τους ή με διαφορετικούς τρόπους. Το χρώμα είναι αυτό που προσφέρει όλη τη διασκέδαση».

2. Ας ξεκινήσουν οι αγώνες

Δύο κορίτσια που επιδεικνύουν τις ποδοσφαιρικές τους δημιουργίες από χαρτί.

Ανακαλύψτε οικογενειακά παιχνίδια χαρτοκοπτικής που είναι διασκεδαστικά τόσο όταν τα φτιάχνετε όσο και όταν τα παίζετε. Η αίσθηση τη επιτυχίας μόλις ολοκληρώσετε τη χαρτοκοπτική σας δημιουργία συγκρίνεται μόνο με τις διασκεδαστικές στιγμές που θα περάσετε ενώ παίζετε μαζί της.

Τα χειροποίητα παιχνίδια που μπορείτε να κατασκευάσετε και να παίξετε όλοι μαζί είναι μια σπουδαία πηγή διασκέδασης. Με το Canon Creative Park, η διαδικασία είναι απλή και οικονομικά προσιτή.

Η blogger Fariba Soetan και η οικογένειά της μετέτρεψαν το σπίτι τους σε έναν κόσμο αθλητισμού. «Καταλήξαμε στα παιχνίδια μπάσκετ και ποδοσφαίρου, εν μέρει επειδή φαίνονταν πολύ διασκεδαστικά, αλλά και επειδή πίστευα ότι το επίπεδο δυσκολίας ήταν καλό για πρώτη προσπάθεια, ώστε να εξοικειωθούμε με τον τρόπο της συναρμολόγησης.»

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Creative Park ή κατεβάζοντας τα αρχεία από τον ιστότοπο του Creative Park απευθείας στον υπολογιστή σας, μπορείτε να επιλέξετε τα αγαπημένα σας σχέδια και να τα εκτυπώσετε απευθείας από τον οικιακό εκτυπωτή σας για να τα συναρμολογήσετε πριν από την έναρξη του μεγάλου αγώνα.

Το μόνο που χρειάζεται η ομάδα σας για τη χειροτεχνία είναι ένα ψαλίδι, κόλλα, έναν χάρακα για να δημιουργήσετε τις πτυχώσεις, ένα κλασικό στυλό διαρκείας και τις οδηγίες του παιχνιδιού σας. Στη συνέχεια, ακολουθήστε απλώς τις γραμμές κοπής με το ψαλίδι, τις γραμμές δίπλωσης και τα σημεία εφαρμογής της κόλλας για να ξεκινήσετε.

3. Οικιακή διακόσμηση

Ένας άνδρας κρεμά ένα χειροποίητο τρισδιάστατο μόμπιλε με δεινόσαυρους από το ταβάνι ενός παιδικού δωματίου.

«Θέλω να δημιουργώ διασκεδαστικά, μοναδικά και διαχρονικά κομμάτια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προσωπικά αξεσουάρ ή διακοσμητικά για το σπίτι. Επίσης, θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους να αναδείξουν τη δημιουργική πλευρά τους", λέει η Aimee.

Χαρίστε στο σπίτι σας μια νέα, φρέσκια εμφάνιση δημιουργώντας τα δικά σας διακοσμητικά στοιχεία εσωτερικού χώρου με τον εκτυπωτή PIXMA. Περιηγηθείτε στον ιστότοπο του Creative Park και βρείτε οικονομικά αξεσουάρ για να ανανεώσετε το καθιστικό σας και τα παιδικά δωμάτια.

"Χρησιμοποιώ την χαρτοκοπτική για διακοσμητικούς σκοπούς, είτε για να στολίσω το σπίτι είτε το σώμα μου, για να φτιάξω κοσμήματα ή διακοσμητικά στοιχεία για τον τοίχο ή το τραπέζι", λέει η Aimee.

Απλώς επιλέξτε την ενότητα "Home and Living" από τον ιστότοπο ή την εφαρμογή του Creative Park για να επιλέξετε, να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πρότυπό σας. Με επιλογές που ξεκινούν από μόμπιλε για το παιδικό δωμάτιο, τρισδιάστατα αυτοκόλλητα τοίχου, σημαιάκια γενεθλίων, επιτοίχια γλυπτά και καταλήγουν σε αυτοκόλλητα για τα πλακάκια, το σπίτι σας μπορεί να πάρει νέα πνοή.

4. Εκτυπώστε το δικό σας βιβλίο συνταγών

Ένας άντρας και ένα αγόρι κάθονται σε ένα τραπέζι κουζίνας όπου επάνω του βρίσκεται ένας εκτυπωτής και ένα μεγάλο αυτοσχέδιο βιβλίο συνταγών, περιτριγυρισμένοι από εκτυπωμένες φωτογραφίες φαγητού.

Απελευθερώστε τον διάσημο σεφ που κρύβετε μέσα σας, εκτυπώνοντας τις δικές σας συνταγές και δημιουργώντας ένα βιβλίο συνταγών. Δεν θα ξεχάσετε ποτέ ξανά πώς φτιάχνεται το αγαπημένο σας φαγητό και θα έχετε επίσης μια σειρά από απίστευτες συνταγές να μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Έχετε οικογενειακές συνταγές που θα θέλατε να μετατρέψετε σε ένα όμορφο βιβλίο; Περάστε τα αγαπημένα σας πιάτα από γενιά σε γενιά με ένα αυτοσχέδιο βιβλίο συνταγών που πλαισιώνεται από τις δικές σας φωτογραφίες, αν σας αρέσει επίσης να φωτογραφίζετε τρόφιμα και φαγητό.

Η φωτογράφος Natasha Alipour-Faridani με έδρα το Λονδίνο, μοιράζεται τις καλύτερες συμβουλές της για να συνθέσετε το δικό σας άλμπουμ συνταγών με τον εκτυπωτή Canon PIXMA της σειράς TS3350 και την εφαρμογή Canon Easy-PhotoPrint Editor, η οποία διαθέτει δημιουργικές επιλογές για τη διάταξη των βιβλίων συνταγών.

«Ήθελα συνταγές με φωτεινά χρώματα», λέει η Natasha. «Αν το φαγητό δείχνει "επίπεδο", μια λήψη από ψηλά είναι καλή επιλογή. Φροντίζω πάντα να έχω κάτι που εκτείνεται πέρα από τα άκρα του κάδρου – μπορεί να είναι απλώς το άκρο του πιάτου, αλλά εντείνει την ιδέα ότι είναι μια σκηνή υπό εξέλιξη.»

Είτε το προορίζετε για οικογενειακό ενθύμιο, είτε για δώρο σε κάποιον που είναι λάτρης του φαγητού είτε για ένα ημερολόγιο τύπου λευκώματος για τα φαγητά που απολαμβάνετε στα ταξίδια σας, δημιουργήστε ένα βιβλίο που είναι πραγματικά μοναδικό.

5. Γιορτινή διασκέδαση

Μια γιρλάντα "Happy Halloween" κρέμεται πάνω από ένα τραπέζι γεμάτο με στολίδια για το Χαλοουίν.

"Υπάρχουν τόσοι πολλοί που μπορείτε να ακολουθήσετε στο Pinterest, το YouTube, το Instagram, το TikTok – βρίσκονται κυριολεκτικά παντού", λέει η Aimee. "Υπάρχουν πλέον τόσα πολλά μέρη για να αντλήσετε έμπνευση και να φτιάξετε πράγματα".

"Έχω άπειρες ιδέες χαρτοκοπτικής για τις γιορτές και όλες εμπεριέχουν ένα συναίσθημα νοσταλγίας", σχολιάζει η Aimee για όσον αφορά τις διασκεδαστικές ιδέες για εκδηλώσεις όπως γενέθλια, γάμοι, το Πάσχα, το Χάλοουιν και τα Χριστούγεννα. "Ο κόσμος ανταποκρίνεται πάντα σε οτιδήποτε προκαλεί νοσταλγία, ενώ οι εορταστικές περίοδοι είναι πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα μετά από τα τελευταία δύο χρόνια που έχουμε περάσει. Φέρνουν τους ανθρώπους κοντά."

Εκτυπώστε το δικό σας τρομακτικό πανό, τη δική σας χάρτινη κολοκύθα-φαναράκι, τις δικές σας κάρτες για το Χάλοουιν και μάσκες μάγισσας από την εφαρμογή ή τον ιστότοπο του Creative Park. Σε αυτό το εκτυπώσιμο εκπαιδευτικό μάθημα για το Χάλοουιν, μοιραζόμαστε μαζί σας ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας διακοσμητικά νυχιών για το Χάλοουιν με τα εκτυπώσιμα αυτοκόλλητα νυχιών, που διαθέτουν σχέδια με φαντάσματα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να φτιάξετε τις δικές χάρτινες κεντρικές συνθέσεις για το τραπέζι ή στεφάνια Χάλοουιν για να μπείτε πραγματικά στο ανατριχιαστικό κλίμα αυτή της γιορτής.

Για να βρείτε περισσότερες ιδέες χαρτοκοπτικής, ακολουθήστε μας στο Pinterest και μοιραστείτε τις δημιουργίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #MadeWithPIXMA.Σύνταξη: Lorna Dockerill

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Οι καλύτεροι εκτυπωτές για χειροτεχνίες

  Από οικογενειακά πρότζεκτ μέχρι υλικά με επαγγελματικό φινίρισμα, η Canon έχει τον ιδανικό εκτυπωτή για εσάς.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

  Καλλιτεχνικές χειροτεχνίες με χαρτί

  Ο καλλιτέχνης Zack McLaughlin αντλεί έμπνευση από ένα πρότυπο αλκυόνης του Canon Creative Park.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Εκτυπώστε λίστες, πλάνα και στόχους

  Εκφράστε τη δημιουργικότητά σας με έναν εκτυπωτή Canon PIXMA και εξασφαλίστε την οργάνωση και την επίγνωσή σας όλο τον χρόνο.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Η δημιουργία του ηλιακού συστήματος

  Αφιερώστε χρόνο για να συσφίξετε τους δεσμούς σας, να μάθετε και να παίξετε με τη συλλογή χειροτεχνιών του Creative Park με θέμα το διάστημα.