ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ποδοσφαιρικά παιχνίδια με χαρτοκοπτική που θα σας δώσουν έμπνευση για δραστηριότητες

Αυτό το καλοκαίρι, βάλτε γκολ στη διασκέδαση και δοκιμάστε να δημιουργήσετε χειροποίητα ποδοσφαιρικά παιχνίδια με το Creative Park.
Μικρό κορίτσι που κόβει ένα πρότυπο για να δημιουργήσει μια χάρτινη μπάλα ποδοσφαίρου.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και, φυσικά, οι γονείς αναζητούν δραστηριότητες στις οποίες μπορεί να συμμετέχει ολόκληρη η οικογένεια. Τα χειροποίητα παιχνίδια που μπορείτε να κατασκευάσετε και να παίξετε όλοι μαζί είναι μια σπουδαία πηγή διασκέδασης. Με το Canon Creative Park, η διαδικασία είναι απλή και οικονομικά προσιτή.

Το Creative Park είναι γεμάτο δωρεάν πολύχρωμες χειροτεχνίες από χαρτί για διάφορες δραστηριότητες, που μπορείτε να ανακαλύψετε και να εκτυπώσετε απευθείας από τον οικιακό εκτυπωτή σας.

Η μπλόγκερ Fariba Soetan ζει στο Λονδίνο με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά της και διευθύνει το ιστολόγιο Mixed.Up.Mama. Εδώ η Fariba εξηγεί πώς χρησιμοποίησε το Creative Park και έναν εκτυπωτή της Σειράς PIXMA TS8350 της Canon για μια ημέρα γεμάτη αθλητικές δραστηριότητες με την οικογένεια.

1. Επιλέξτε το κιτ και τα πρότυπά σας

Αρχικά, επιλέξτε ένα ανθεκτικό χαρτί για να εκτυπώσετε τα παιχνίδια σας. Το Ματ φωτογραφικό χαρτί της Canon είναι ιδανικό για χειροτεχνίες, καθώς η ματ υφή του το καθιστά ιδανικό για ζωντανές εικόνες και γραφικά.

«Το πάχος του χαρτιού είναι πολύ σημαντικό, για να διασφαλίσετε ότι τα ανοίγματα είναι ανθεκτικά και παραμένουν στη θέση τους», αναφέρει η Fariba, της οποίας οι κόρες είναι έξι, οκτώ και δέκα ετών. Ο Canon PIXMA Σειράς TS8350 είναι ιδανικός για τέτοιου είδους εκτυπώσεις, αλλά εξίσου κατάλληλος είναι και οποιοσδήποτε άλλος εκτυπωτής PIXMA.

Η Fariba υποστηρίζει ότι η επιλογή των προτύπων για το ποδοσφαιρικό παιχνίδι σας μπορεί επίσης να είναι μια ενδιαφέρουσα οικογενειακή δραστηριότητα, καθώς σε κάθε πρότυπο εμφανίζεται ο χρόνος που χρειάζεται για τη συναρμολόγηση και το επίπεδο δυσκολίας του, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε αν είναι κατάλληλα για τα παιδιά σας.

«Τα κορίτσια ήταν πολύ ενθουσιασμένα με την εξερεύνηση του ιστοτόπου και όλων όσων μπορούσαν να κάνουν», προσθέτει. «Αν οι γονείς εξετάζουν τα θέματα μαζί με τα παιδιά τους, πρέπει απλώς να σημειώσουν τον χρόνο συναρμολόγησης που χρειάζονται και το επίπεδο δυσκολίας.

«Καταλήξαμε στα παιχνίδια μπάσκετ και ποδοσφαίρου, εν μέρει επειδή φαίνονταν πολύ διασκεδαστικά, αλλά και επειδή πίστευα ότι το επίπεδο δυσκολίας ήταν καλό για πρώτη προσπάθεια, ώστε να εξοικειωθούμε με τον τρόπο της συναρμολόγησης.»

2. Δημιουργήστε το δικό σας μίνι-παιχνίδι

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Creative Park ή κατεβάζοντας τα αρχεία από τον ιστότοπο του Creative Park απευθείας στον υπολογιστή σας, μπορείτε να επιλέξετε τα αγαπημένα σας σχέδια χειροτεχνίας με χαρτί και να τα εκτυπώσετε απευθείας από τον οικιακό εκτυπωτή σας για να τα συναρμολογήσετε πριν από την έναρξη του μεγάλου αγώνα.

Το μόνο που χρειάζεται η ομάδα σας για τη χειροτεχνία είναι ένα ψαλίδι, κόλλα, έναν χάρακα για να δημιουργήσετε τις πτυχώσεις, ένα κλασικό στυλό διαρκείας και τις οδηγίες του παιχνιδιού σας. Στη συνέχεια, ακολουθήστε απλώς τις γραμμές κοπής με το ψαλίδι, τις γραμμές δίπλωσης και τα σημεία εφαρμογής της κόλλας για να ξεκινήσετε.

Δύο κορίτσια που κολλούν στόχους σε χάρτινο ποδοσφαιρικό τέρμα.

«Τα παιδιά μου είναι πολύ δημιουργικά και αυτά τα παιχνίδια είναι ένας καλός τρόπος να ικανοποιήσω την ανάγκη τους για δημιουργία», λέει η Fariba.

Δύο κορίτσια που επιδεικνύουν τις ποδοσφαιρικές τους δημιουργίες από χαρτί.

Ανακαλύψτε οικογενειακά παιχνίδια χαρτοκοπτικής που είναι διασκεδαστικά τόσο όταν τα φτιάχνετε όσο και όταν τα παίζετε. Η αίσθηση τη επιτυχίας μόλις ολοκληρώσετε τη χαρτοκοπτική σας δημιουργία συγκρίνεται μόνο με τις διασκεδαστικές στιγμές που θα περάσετε ενώ παίζετε μαζί της.

Η ανάθεση εργασιών μπορεί να βοηθήσει στη διασφάλιση της συμμετοχής όλων. «Όταν εκτυπώσαμε τα παιχνίδια, τα γραφικά ήταν πολύ καλά και οι οδηγίες ήταν πραγματικά απλές», αναφέρει η Fariba. «Τα κορίτσια ήταν ενθουσιασμένα που μπορούσαν να κόβουν το καθένα από τα σχήματα και το επίπεδο δυσκολίας ήταν καλό, καθώς έχω τρία κορίτσια με διαφορετικές ηλικίες και διαφορετικές ικανότητες κοπής. Το πιο περίπλοκο απ’ όλα ήταν η μπάλα, οπότε με αυτό ασχολήθηκε η 10χρονη κόρη μου. Υπήρχαν μεγαλύτερα κομμάτια, για το τέρμα, τα οποία μπορούσε να κόψει η 6χρονη κόρη μου.

«Βοήθησε ότι όλοι μας είχαμε να ολοκληρώσουμε μια εργασία, ενώ συζητούσαμε επίσης όλοι μεταξύ μας ενώ ασχολούμαστε με αυτήν. Αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουν κάτι να συνεισφέρουν, γεγονός που κρατά απασχολημένα όλα τα μέλη της οικογένειας και σταματά κάθε διαμάχη για το ποιος κάνει τι!»

3. Διοργανώστε το τουρνουά σας

Κορίτσι που ετοιμάζεται να πετάξει μια χάρτινη ποδοσφαιρική μπάλα.

«Όταν ολοκληρώσαμε τα πάντα, κάναμε ένα διάλειμμα, ξεμουδιάσαμε λίγο, φάγαμε ένα σνακ και στη συνέχεια επιστρέψαμε για να παίξουμε», λέει η Fariba.

Μόλις ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν τα παιχνίδια! Μπορείτε να ζητήσετε από μια ομάδα φίλων να σημειώνει τους πόντους ή ακόμα και να δημιουργήσετε τις δικές σας κάρτες βαθμολογίας για να ζωντανέψετε το τουρνουά σας.

Το Creative Park είναι γεμάτο κι από άλλα χάρτινα πρότυπα, τα οποία είναι ιδανικά για καλλιτεχνικές δημιουργίες και χειροτεχνίες για αθλητικά τουρνουά – από αξεσουάρ για φωτογραφίσεις και πανό για να δείξετε την υποστήριξή σας σε παίκτες και συμπαίκτες, μέχρι καπέλα πάρτι και μεγάφωνα για να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα ομαδικού πνεύματος.

Τα μικρά παιδιά θα βιώσουν ένα πρόσθετο αίσθημα ικανοποίησης καθώς θα μπορούν να παίξουν με κάτι που έχουν δημιουργήσει, ενώ παράλληλα αποκτούν χρήσιμες πρακτικές δεξιότητες. «Τα κορίτσια απολαμβάνουν πολύ να βάφουν, να κολλούν και να χρωματίζουν, οπότε το πρόσθετο πλεονέκτημα του να έχουν κάτι με το οποίο μπορούν να παίξουν στη συνέχεια ήταν πραγματικά υπέροχο», λέει η Fariba. «Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη: το κόψιμο, προφανώς, για τις κινητικές τους δεξιότητες, αλλά και η δυνατότητα να βλέπουν κάτι να δημιουργείται ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους.

«Η μεγαλύτερή μου ήταν πολύ ευχαριστημένη που δημιούργησε ένα περίπλοκο τρισδιάστατο αντικείμενο, όπως μια μπάλα, κόβοντάς και ενώνοντας τα κομμάτια μόνη της. Διασκέδασε πολύ πετώντας την στον στόχο.»

4. Αφιερώστε μια ολόκληρη ημέρα

Οικογένεια μαζεμένη γύρω από μια μηχανή, κοιτάζει φωτογραφίες.

Τα έργα χαρτοκοπτικής, όπως αυτό της Fariba, είναι ένας οικονομικός τρόπος για να ψυχαγωγήσετε την οικογένειά σας για ώρες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. «Σημειώσαμε τι θέλουμε να κάνουμε την επόμενη φορά», λέει η Fariba. «Αν έχουμε δύο ώρες ελεύθερες το Σάββατο ή αν βρέχει, αυτό είναι το είδος της δραστηριότητες που θα επιδιώξουμε να κάνουμε.»

Τρία μικρά κορίτσια που κλωτσούν μια μπάλα ποδοσφαίρου στον κήπο τους.

Αφού ολοκληρώσετε την χαρτοκοπτική των παιχνιδιών και παίξετε μ’ αυτά, μπορείτε να βγείτε έξω και να δοκιμάσετε να παίξετε έναν αληθινό αγώνα.

Είτε δημιουργείτε χειροτεχνίες με χαρτί το Σαββατοκύριακο είτε στις σχολικές διακοπές, είναι μια εξαιρετική ιδέα να αφιερώσετε μια ολόκληρη ημέρα στο έργο σας και να χρησιμοποιήσετε επίσης στοιχεία όπως σνακ για το ημίχρονο ή ένα χάρτινο τρόπαιο για τον νικητή. Μπορείτε επίσης να καταγράψετε τις στιγμές της διασκέδασης εκείνης της ημέρας τραβώντας φωτογραφίες και παίζοντας μαζί.

Και για τα μέλη της οικογένειας που θέλουν πραγματικά να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους, μια διασκεδαστική ιδέα είναι να εξατομικεύσουν τις χειροτεχνίες με χαρτοκοπτική, ιδιαίτερα αν θέλουν να τις κρατήσουν και μετά την ημέρα της δραστηριότητας.

«Το ποδοσφαιρικό τέρμα βρίσκεται ακόμα στον τοίχο μας», λέει η Fariba. «Κάθε λίγο, τα κορίτσια βρίσκουν τις μπάλες και παίζουν ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι. Ο τερματοφύλακας του ποδοσφαιρικού παιχνιδιού είναι μια φιγούρα, αλλά τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν ένα πρόσωπο ή να κόψουν και να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό σύνολο. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε.»

Αν η οικογένειά σας χρειάζεται δημιουργική έμπνευση, ή απλώς θέλετε να φτιάξετε κάτι χωρίς να βρίσκεστε μπροστά από μια οθόνη, στο Creative Park υπάρχει μια τεράστια ποικιλία διασκεδαστικών προτύπων που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Κείμενο της Lorna Dockerill

Σχετικά προϊόντα

 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101

  Το Ματ φωτογραφικό χαρτί παράγει εκτυπώσεις φωτογραφιών, γραφικών και κειμένου υψηλής ποιότητας με ματ φινίρισμα. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για πιο δημιουργικές χρήσεις, όπως ευχετήριες κάρτες, πλακάτ και χειροτεχνίες από χαρτί.
 • Ψηφιακές compact

  PowerShot SX740 HS

  Απαθανατίστε κάθε λεπτομέρεια με το οπτικό ζουμ 40x και την εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια 4K αυτής της compact μηχανής τσέπης.

Σχετικά άρθρα

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Φτιάξτε διακοσμητικά με θέμα τους δεινόσαυρους με το Creative Park

  Διακοσμήστε οικονομικά το παιδικό δωμάτιο με «προϊστορικές» χάρτινες χειροτεχνίες.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

  Πάρτι με το Creative Park

  Μπορείτε να εκτυπώσετε στο σπίτι σας διακοσμητικά και αξεσουάρ με την εφαρμογή Creative Park.

 • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

  Συμβουλές εκτύπωσης για την επιστροφή στο σχολείο

  Βρείτε δημιουργικούς τρόπους οργάνωσης για τη σχολική χρονιά με έναν εκτυπωτή Canon.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

  Εφαρμογή Creative Park

  Η εφαρμογή Creative Park προσφέρει πληθώρα διασκεδαστικών χειροτεχνιών.