ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ακολουθήστε την άγρια ζωή: εκτυπώστε τη δική σας περιπέτεια με ζώα

Από λιοντάρια και τίγρεις μέχρι καμηλοπαρδάλεις και αρκούδες, κάντε ένα διασκεδαστικό χάρτινο σαφάρι στο σπίτι με τη βοήθεια του Creative Park της Canon και μάθετε περισσότερα για την προστασία της φύσης με όλη την οικογένεια.
Τρία παιδιά που παίζουν με χάρτινες κούκλες κουκλοθέατρου – καμηλοπάρδαλη, ιπποπόταμο και αρκούδα.

Η εξερεύνηση του ζωικού βασιλείου μπορεί να οδηγήσει σε ατέλειωτα ευρηματικά παιχνίδια για τα παιδιά και είναι ο ιδανικός συνδυασμός απολαυστικού και εκπαιδευτικού παιχνιδιού. Αν αναζητάτε μια δραστηριότητα που θα πυροδοτεί τη δημιουργικότητα και θα βοηθήσει τα παιδιά σας να μάθουν για τα πιο χαριτωμένα και πιο ισχυρά πλάσματα του κόσμου, γιατί να μην δοκιμάσετε τη χαρτοκοπτική;

Το Creative Park της Canon είναι μια δωρεάν ηλεκτρονική πηγή γεμάτη από χάρτινα σχέδια εμπνευσμένα από ζώα, που μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε για μια διασκεδαστική οικογενειακή ημέρα. Το μόνο που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε το δικό σας σαφάρι είναι ένας εκτυπωτής και ορισμένοι φανατικοί χειροτέχνες. Από τσιτάχ και κοάλα έως κόκκινα πάντα και αυτοκρατορικούς πιγκουίνους, υπάρχει μια ποικιλία ζώων από όλο τον κόσμο και ατελείωτη διασκέδαση, καθώς όλη η οικογένεια μαθαίνει περισσότερα για τον κόσμο της φύσης.

Η μπλόγκερ Fariba Soetan ζει στο Λονδίνο με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά της. Εδώ, μοιράζεται μαζί μας τον τρόπο με τον οποίο η οικογένειά της χρησιμοποίησε το Creative Park και έναν εκτυπωτή Σειράς Canon PIXMA TS8350 για μια απίστευτα διασκεδαστική περιπέτεια με ζώα.

1. Συλλέξτε τα υλικά χειροτεχνίας σας

Μια σειρά προτύπων έργων χαρτοκοπτικής που εκτυπώθηκαν σε φύλλα Α4, τα οποία περνούν από χέρι σε χέρι σε μια οικογένεια.

Τα έργα χειροτεχνίας του Creative Park είναι απλά στην κατασκευή τους και δεν απαιτούν ειδικά εργαλεία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ψαλίδι, κόλλα, χώρο εργασίας και μερικούς πρόθυμους νεαρούς χειροτέχνες.

Δεν θα χρειαστείτε πολλά εργαλεία για να ξεκινήσετε το σαφάρι στο σπίτι σας – απαιτούνται αρκετά ψαλίδια για όλους, εκτυπωτής, χαρτί, κόλλες σε μορφή στικ ή κολλητική ταινία.

«Για τα πιο περίπλοκα ζώα, ίσως χρειάζεστε περισσότερα μυτερά ψαλίδια σε αντίθεση με τα παιδικά, καθώς υπάρχουν μερικά πραγματικά μικρά κομμάτια που πρέπει να κόψετε», λέει η Fariba, η οποία συνιστά στους ενήλικες να προσφέρουν βοήθεια στα παιδιά όταν κόβουν τα σχέδια.

Κάθε πρότυπο της εφαρμογής Creative Park1 ή του ιστοτόπου έχει ένα προτεινόμενο χαρτί και είναι καλύτερο να ακολουθήσετε αυτήν την πρόταση για βέλτιστα αποτελέσματα. Το χαρτί καλής ποιότητας, όπως το Plus ιλουστρασιόν και το Ματ φωτογραφικό χαρτί, αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για ζωηρές εκτυπώσεις με ζώα. Η Fariba χρησιμοποιεί επίσης τον εκτυπωτή της Σειράς PIXMA TS8350 της Canon για πεντακάθαρες, ζωντανές εκτυπώσεις. «Παραγγείλαμε πιο χοντρό χαρτί, επομένως δεν ήταν όπως το κανονικό χαρτί εκτυπωτή. Όταν διπλώνεται, δεν ανοίγει», δηλώνει.

2. Επιλέξτε τα πρότυπά σας

Μια μητέρα και δύο παιδιά σε ένα γυάλινο τραπέζι, που έχουν μαζευτεί γύρω από έναν φορητό υπολογιστή.

Το Creative Park έχει μεγάλη ποικιλία, επομένως τα παιδιά σίγουρα θα βρουν ένα πρότυπο του αγαπημένου τους ζώου με το σωστό επίπεδο πολυπλοκότητας. «Υπάρχει τεράστιος αριθμός ζώων που μπορείτε να φτιάξετε», λέει η Fariba, η οποία διευθύνει το ιστολόγιο Mixed.Up.Mama.

Μια ολόκληρη οικογένεια σε ένα σαλόνι κόβει πρότυπα χαρτιού.

Μόλις βρείτε το έργο που θέλετε να δημιουργήσετε, είναι ώρα να εκτυπώσετε – και αν ασχοληθεί όλη η οικογένεια, μπορείτε να δημιουργήσετε το σαφάρι σας σε πολύ λιγότερο χρόνο.

Στο Creative Park υπάρχουν διάφορα πρότυπα για να επιλέξετε. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν να φτιάξουν ένα ζώο που τους ελκύει, είτε πρόκειται για ένα εξωτικό τέρας είτε για ένα πλασματάκι κοντά στο σπίτι τους.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Creative Park ή να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Creative Park, να κάνετε λήψη των αγαπημένων σας σχεδίων χαρτιού και, στη συνέχεια, να τα εκτυπώσετε μέσω του οικιακού σας εκτυπωτή. Η επιλογή διαφορετικών προτύπων με τα κατάλληλα επίπεδα δεξιοτήτων διασφαλίζει ότι όλη η οικογένεια μπορεί να διασκεδάζει δουλεύοντας με τα σχέδιά της μαζί.

«Επισκεφτήκαμε τον ιστότοπο και τα κορίτσια διάλεξαν διαφορετικά ζώα, ενώ εγώ τα βοηθούσα να επιλέξουν ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας. Τα κορίτσια ήταν πραγματικά ενθουσιασμένα και είναι στην ηλικία που έχουν το καθένα ένα αγαπημένο ζώο», αναφέρει η Fariba, οι κόρες της οποίας είναι έξι, οκτώ και 10 ετών.

«Ως γονείς, θα γνωρίζετε τα παιδιά σας και τις δυνατότητες που έχουν. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία ζώων για να επιλέξετε», συνεχίζει.

«Επιλέξτε κάτι που να βρίσκεται εντός του εύρους συγκέντρωσής τους και αν τα μεγαλύτερα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ένα πιο σύνθετο πρότυπο, όπως το τσιτάχ, πράγμα που έκαναν τα δικά μου, θα μπορούσαν να το κάνουν.

3. Κόψτε και φτιάξτε τα χάρτινα ζώα σας

Μια οικογένεια που κόβει χάρτινα σχήματα ζώων.

Οι κούκλες κουκλοθέατρου που αποφάσισε να δημιουργήσει η οικογένεια της Fariba έχουν δυναότητες εξατομίκευσης, ώστε κάθε μία να έχει μια δημιουργική προσωπική πινελιά.

Ένα κορίτσι που κόβει ένα σχέδιο με τσιτάχ τυπωμένο σε χαρτί A4.

Τα πιο δύσκολα πρότυπα, όπως αυτό το χάρτινο τσιτάχ, μπορούν να προσφέρουν μια ελκυστική δραστηριότητα για μεγαλύτερα παιδιά.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη της διαδικασίας της χαρτοκοπτικής είναι το δίπλωμα και το κόλλημα των ζώων σας, για να ζωντανέψετε το σαφάρι ή το κουκλοθέατρό σας. Η Fariba πιστεύει ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει μια υπέροχη δραστηριότητα σαββατοκύριακου για τις οικογένειες.

«Είναι μια ωραία μικρή δραστηριότητα που βασίζεται σε μια ολόκληρη σειρά διαφορετικών δεξιοτήτων, καθώς αναπτύσσει τις λεπτές κινητικές τους ικανότητες μέσω της κοπής και του κολλήματος, της συγκέντρωσης και της δημιουργίας ενός σύνθετου τρισδιάστατου στοιχείου.»

«Ένα Σάββατο, όταν ψάχνεις κάτι να κάνεις και είσαι μέσα, τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητά τους», λέει. «Μπορεί να είναι μόνα τους, αλλά μπορείτε να είστε κι εσείς κοντά με ένα φλιτζάνι τσάι, για βοήθεια αν έχουν ερωτήσεις. Είναι πραγματικά ωραίο να ασχολούνται με κάτι και μετά μπορούν να παίξουν με τα ζώα.

«Με τις κούκλες για κουκλοθέατρο, υπάρχουν διάφορες επιλογές για μάτια, καπέλα και αξεσουάρ. Έτσι, τα παιδιά απόλαυσαν όντως να επιλέγουν αξεσουάρ, το πώς θα ήταν τα μάτια τους και πώς κάθε ένα φαίνεται λίγο διαφορετικό, κάτι που ήταν χαριτωμένο.»

4. Διασκεδάστε

Μια χάρτινη κούκλα ιπποπόταμου σε ένα στρογγυλό τραπέζι, δίπλα σε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA.

Πέρα από την διασκέδαση, η Fariba υποστηρίζει ότι αυτή η δραστηριότητα συνδέεται επίσης με αυτό που μαθαίνουν κάποιες από τις κόρες της στο σχολείο. «Στο επίπεδό τους, μαθαίνουν για τα τρισδιάστατα σχήματα τόσο στο πρώτο όσο και στο τρίτο έτος, οπότε είναι σαν να παίζουν με αυτό.»

Τρία μικρά χέρια συγκρατούν χάρτινες κούκλες κουκλοθέατρου πίσω από έναν μεγάλο μπλε καναπέ σε ένα οικογενειακό καθιστικό. Στα αριστερά του κάδρου, μπορείτε να δείτε ένα μεγάλο κουνέλι.

Τα παιδιά της Fariba αποφάσισαν να παίξουν κουκλοθέατρο με τους χαρακτήρες των ζώων τους, και να βάλουν στο παιχνίδι ακόμη και το κουνέλι της οικογένειας.

Είτε έχετε τυπώσει και δημιουργήσει μια ολόκληρη σειρά άγριων ζώων από τις πεδιάδες της Αφρικής, ένα υπέροχο ευρωπαϊκό δάσος ή ένα αστείο και δημιουργικό κουκλοθέατρο, το παιχνίδι είναι μια σπουδαία ευκαιρία ώστε τα παιδιά να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους.

Τα παιδιά της Fariba επέλεξαν να δημιουργήσουν ένα σόου που να περιλαμβάνει ένα κατοικίδιο της οικογένειας και το απόλαυσαν, καθώς φαντάζονταν τους θορύβους που θα έκαναν οι δημιουργίες των ζώων τους. «Ήθελαν να κάνουν ένα θέαμα με κουκλοθέατρο και να παίζουν έτσι με το κουνέλι και κάθε είδους αντικείμενα», λέει η Fariba. «Μιλήσαμε για το πώς θα αποκαλούνταν τα ζώα τους, πράγμα για το οποίο ήταν ενθουσιασμένα, και προσπάθησαν να κάνουν τους ήχους μιας καμηλοπάρδαλης – κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι το πέτυχαν!»

5. Μάθετε μέσα από το παιχνίδι

Τρία παιδιά πίσω από έναν μπλε καναπέ, που κρατούν χάρτινες κούκλες κουκλοθέατρου και χαμογελούν.

Η χαρτοκοπτική με θέμα τα ζώα μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενθαρρύνετε τα παιδιά να αλληλεπιδρούν και να μαθαίνουν περισσότερα για τον φυσικό κόσμο.

Η αντιμετώπιση θεμάτων όπως η προστασία της άγριας ζωής μπορεί να είναι δύσκολη για τους γονείς, αλλά με μια διαδραστική δραστηριότητα όπως αυτή, είναι εύκολο να συσχετιστεί με την απολαυστική μάθηση. Από τη δημιουργία κουίζ με ζώα, την αφήγηση ιστοριών με χαρακτήρες από χαρτί ή τη συζήτηση για τους πραγματικούς οικοτόπους και συνήθειες των δημιουργιών των παιδιών σας, η εκπαίδευση σχετικά με τη φύση μπορεί εύκολα να γίνει μέρος του χάρτινου παιχνιδιού.

«Συζητήσαμε για το αν κάποια από αυτά τα ζώα μπορούν να βρεθούν μαζί, επειδή οι κούκλες περιλάμβαναν ένα πάντα, έναν ιπποπόταμο, μια τίγρη και μια καμηλοπάρδαλη. Έτσι, είχαμε μια συζήτηση σχετικά με το αν θα βρίσκονταν όλα αυτά μαζί σε έναν οικότοπο», αναφέρει η Fariba.

Επίσης, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να μιλάτε για πιο ευαίσθητα θέματα, όπως ο κύκλος της ζωής. Επίσης, δίνει στους γονείς τη δυνατότητα να μιλούν για ποιο λόγο ορισμένα ζώα έχουν έναν συγκεκριμένο τρόπο για να μπορούν να κρυφτούν από τους θηρευτές ή να φτάσουν στην πηγή τροφής τους.

Για να συμμετέχει και η δική σας οικογένεια, επισκεφτείτε το Creative Park και εμπνευστείτε από μια ατελείωτη σειρά προτύπων ζώων – ιδανικά για παιδιά με δημιουργικότητα και αγάπη για τον κόσμο της φύσης.

Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε το δικό σας πάρκο άγριας ζωής στον κήπο σας, παίρνοντας έξω τις δημιουργίες σας και τοποθετώντας τα ζώα στα πλέον κατάλληλα ενδιαιτήματα, κάτω από δέντρα, σε ψηλό γρασίδι ή πάνω σε βράχους.

Σύνταξη: Lorna Dockerill

 1. Αν ο εκτυπωτής σας δεν υποστηρίζεται, ανατρέξτε στον ιστότοπο του Creative Park.

Σχετικά προϊόντα

 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101

  Το Ματ φωτογραφικό χαρτί παράγει εκτυπώσεις φωτογραφιών, γραφικών και κειμένου υψηλής ποιότητας με ματ φινίρισμα. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για πιο δημιουργικές χρήσεις, όπως ευχετήριες κάρτες, πλακάτ και χειροτεχνίες από χαρτί.
 • Εκτυπωτές inkjet

  Plus Glossy II PP-201

  Το Φωτογραφικό χαρτί Plus Glossy II της Canon είναι το ιδανικό φωτογραφικό χαρτί για εκτυπώσεις κορυφαίας ποιότητας με ιλουστρασιόν φινίρισμα. Προσφέρει το ιδανικό φινίρισμα για ψηφιακές φωτογραφίες και για όλες τις ανατυπώσεις σας.

Σχετικά άρθρα