ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Φτιάξτε τα δικά σας παιχνίδια fidget με το Creative Park

Τα παιχνίδια fidget αποτελούν μια ψυχαγωγική απασχόληση, ενώ ακόμη και η κατασκευή τους είναι διασκεδαστική. Συγχρόνως, προσφέρουν ηρεμία στα μονίμως απασχολημένα μυαλά, όπως ανακαλύπτουμε σε αυτόν τον οδηγό από την ειδική στις χάρτινες χειροτεχνίες Paula Milner και τον γιο της Freddie.
Ένα πακέτο Ματ φωτογραφικού χαρτιού Canon, σε μια λήψη από ψηλά, περιτριγυρισμένο από πολύχρωμα χάρτινα παιχνίδια fidget.

Η Paula Milner ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι λάτρης των χειροτεχνιών και σχεδιάστρια υφασμάτων. Το όνομά της στο Instragram είναι The Crafty Lass και έχει περισσότερους από 6.000 ακόλουθους, στους οποίους προσφέρει δημιουργική έμπνευση και μοιράζεται στιγμές από τη ζωή στο σπίτι της. Ο μεγαλύτερος γιος της Paula, ο Freddie, είναι αυτιστικός και βρίσκεται εν αναμονή της διάγνωσης για διάσπαση προσοχής, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζεται επιπλέον υποστήριξη – κάτι για το οποίο η Paula μιλάει ανοιχτά και με ειλικρίνεια στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί.

Οι χειροτεχνίες αποτελούσαν πάντοτε ένα μεγάλο κομμάτι της παιδικής ηλικίας του Freddie και, παρ’ όλο που μπορεί να δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, η Paula βρίσκει τρόπους να τον κρατάει απασχολημένο. «Ο Freddie δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για τις ασχολίες της μαμάς και του μπαμπά του», λέει η Paula. «Ο πατέρας του είναι μηχανικός και ασχολείται με αριθμούς, γι' αυτό και ο Freddie ενδιαφέρεται για παιχνίδια με αριθμούς. Όταν με βλέπει να πλέκω ή να ράβω, θέλει να μάθει πώς μπορεί να το κάνει και αυτός – ήδη είναι σε θέση να ράψει ένα κουμπί και έχει φτιάξει το δικό του πάπλωμα με σχέδια. Δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για οτιδήποτε φέρνει άμεσα αποτελέσματα.»

Η Paula ανακάλυψε πρόσφατα το Creative Park της Canon, το οποίο την βοηθά να ψυχαγωγήσει τον Freddie, παρέχοντας αμέτρητες εύκολες κατασκευές χειροτεχνίας. Τα χάρτινα παιχνίδια fidget αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική των πλαστικών παιχνιδιών, ενώ ο Freddie βρίσκει την όλη διαδικασία, από τη δημιουργία μέχρι το να παίζει με το τελικό αποτέλεσμα, πολύ χαλαρωτική. Επίσης, τα παιχνίδια fidget δεν απευθύνονται μόνο σε παιδιά – ακόμη και ενήλικες μπορούν να συγκεντρωθούν πιο εύκολα όταν, τις φορές που νιώθουν ανήσυχοι ή εκνευρισμένοι, κρατούν απασχολημένα τα χέρια τους με κάτι.

Αν θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας παιχνίδια fidget, να όλα όσα χρειάζεστε, μαζί με λίγη έμπνευση από τον Freddie και την Paula.

Πρότυπο Creative Park που βγαίνει από έναν μαύρο εκτυπωτή Canon, ο οποίος είναι τοποθετημένος πάνω σε ένα ξύλινο ράφι.

Μπορείτε να εκτυπώσετε πρότυπα απευθείας από την εφαρμογή Creative Park ή να κατεβάσετε ένα PDF από τον ιστότοπο Creative Park.

Μια χαμογελαστή γυναίκα και ένα μικρό αγόρι κάθονται σε ένα τραπέζι και παίζουν με μερικά χάρτινα παιχνίδια fidget.

Κρατήστε τα χέρια των μικρών σας απασχολημένα με χάρτινα παιχνίδια fidget που μπορείτε να κατεβάσετε και να φτιάξετε εύκολα, και στη συνέχεια να παίξετε μαζί τους.

Θα χρειαστείτε

Προαιρετικά
 • Γκλίτερ, στυλό ή άλλα στοιχεία για διακόσμηση
 • Κόλλα (για τις ακρίδες που αναφέρονται παρακάτω)

1. Επιλέξτε τα πρότυπα σας από το Creative Park

Γυναίκα που κάθεται μπροστά από έναν φορητό υπολογιστή, στην οθόνη του οποίου φαίνεται ο ιστότοπος Creative Park της Canon. Στο τραπέζι δίπλα της φαίνεται ένα πακέτο χαρτιού για εκτυπωτές Canon, ένας χάρτινος ανεμόμυλος και μολυβοθήκες με στυλό και ψαλίδια.

Μπορεί να εκπλαγείτε από τον αριθμό των προτύπων που θα βρείτε στο Creative Park. Οι σβούρες είναι θαυμάσια επιλογή για να ξεκινήσετε, αλλά θα βρείτε επίσης φιγούρες δεινοσαύρων και μια λειτουργική ταμειακή μηχανή με τα εξαρτήματά της. Οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Το Creative Park σάς δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθείτε με τις χειροτεχνίες άμεσα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χιλιάδες χειροτεχνίες, από τα αγαπημένα παιχνίδια fidget του Freddie μέχρι πιο σύνθετα εκπαιδευτικά βοηθήματα, όπως το κουτί με την αναδυόμενη αλφαβήτα.

«Τα ενδιαφέροντα του Freddie αλλάζουν αρκετά συχνά», λέει η Paula. «Τη μια στιγμή μπορεί να ενδιαφέρεται για τους αριθμούς και την επόμενη για τα έντονα χρώματα. Επομένως, η ποικιλία που είναι διαθέσιμη στο Creative Park είναι πραγματικά χρήσιμη όταν αναζητώ πράγματα που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον του.»

Η αναζήτηση προτύπων στο Creative Park είναι μια εύκολη διαδικασία. Στον υπολογιστή σας χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού ή επιλέξτε την καρτέλα Category (Κατηγορία) από την αρχική σελίδα της εφαρμογής. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο αναζήτησης. Αν χρησιμοποιείτε το Creative Park για πρώτη φορά, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με τα απλά. Τα παιχνίδια fidget, όπως αυτές οι σβούρες, αποτελούν ιδανική επιλογή για αρχάριους ή παιδιά (με την επίβλεψη ενός ενήλικα). Μπορείτε να τα βρείτε αναζητώντας τον όρο «Origami Spinning Tops» στη γραμμή αναζήτησης (στην έκδοση για επιτραπέζιο υπολογιστή) ή πηγαίνοντας στις κατηγορίες Papercraft > Educational > Play (Χειροτεχνίες > Εκπαιδευτικές > Παιχνίδι).

2. Εκτυπώστε σε Ματ φωτογραφικό χαρτί Canon

Χέρια που κρατάνε μια δεσμίδα πολύχρωμων προτύπων Creative Park, τυπωμένων σε Ματ φωτογραφικό χαρτί Canon.

Το Ματ φωτογραφικό χαρτί Canon είναι η καλύτερη επιλογή για χειροτεχνίες. Εγγυάται υπέροχα εντυπωσιακά χρώματα, ενώ στα 170g/m² (το πάχος του χαρτιού, μετρούμενο σε γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο) το χαρτί είναι αρκετά ανθεκτικό για να δημιουργήσετε παιχνίδια με τα οποία θα μπορείτε να παίζετε ξανά και ξανά.

Το Ματ φωτογραφικό χαρτί Canon είναι εξαιρετικό για χειροτεχνίες. Είναι ελαφρώς παχύτερο από το τυπικό χαρτί A4 και συμβάλλει στην αναπαραγωγή φωτεινών χρωμάτων με υψηλή ποιότητα, ώστε οι δημιουργίες σας να ξεχωρίζουν. Τοποθετήστε το χαρτί στον εκτυπωτή PIXMA σύμφωνα με τις οδηγίες και εκτυπώστε τα πρότυπα που έχετε επιλέξει απευθείας από την εφαρμογή Creative Park ή κατεβάστε ένα πρότυπο PDF από τον ιστότοπο Creative Park για να το εκτυπώσετε από τον υπολογιστή ή τη συσκευή σας.

«Ο Freddie ενθουσιάζεται με τις νέες ιδέες και απολαμβάνει τα ερεθίσματα. Συνεπώς, το γεγονός ότι μπορεί να επιλέξει πράγματα και να τα εκτυπώσει σχεδόν αμέσως είναι τέλειο για εκείνον», αναφέρει η Paula. Αφού επιλέξετε το πρότυπο και τοποθετήσετε το χαρτί σας, θα μπορείτε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τη χειροτεχνία σας μέσα σε λίγα λεπτά.

3. Κόψτε και κατασκευάστε

Νεαρό αγόρι που κάθεται σε ένα τραπέζι και κόβει προσεκτικά πολύχρωμα σχήματα από ένα πρότυπο Creative Park.

Τα μικρά παιδιά μπορούν να ακολουθήσουν με ευκολία τις γραμμές κοπής στα πρότυπα Creative Park, αλλά συνιστάται πάντα η επίβλεψη από ενήλικα.

Ένα μικρό αγόρι που χαμογελάει καθισμένο σε ένα τραπέζι, παίζοντας με χάρτινα παιχνίδια fidget.

Ο Freddie κατάφερε να κόψει και να φτιάξει τα δικά του περιστρεφόμενα fidget, γεγονός που έκανε την όλη διαδικασία ακόμη πιο απολαυστική για εκείνον.

Αφού εκτυπώσετε τα πρότυπά σας, το επόμενο στάδιο είναι να τα κόψετε. Ακολουθήστε τα όρια του μοτίβου και αναζητήστε το εικονίδιο ψαλιδιού που σας υποδεικνύει τα σημεία στα οποία πρέπει να κάνετε επιπλέον ψαλιδιές. Τα παιχνίδια fidget χρειάζονται λίγες μόνο ψαλιδιές, γεγονός που καθιστά την κατασκευή τους αρκετά απλή για τα παιδιά. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή βοήθεια για ασφάλεια.

Τα περιστρεφόμενα fidget μπορούν να εξατομικευτούν εύκολα με μπογιά, στυλό ή μικρά στολίδια, όπως γκλίτερ ή αυτοκόλλητα (να θυμάστε ότι η χρήση μπογιάς ή γκλίτερ μπορεί να τα μετατρέψει σε μη ανακυκλώσιμα). «Μόλις ανακάλυψα το Creative Park», λέει η Paula, «αλλά πιστεύω ότι είναι μια εκπληκτική πηγή για γονείς που θέλουν να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά τους στις σχολικές διακοπές ή που θέλουν να δώσουν ζωή στις εργασίες για το σπίτι.

«Επίσης, βρήκα πολλά χρήσιμα πράγματα για ενήλικες, ιδιαίτερα για αυτούς που αναζητούν εναλλακτικούς, βιώσιμους τρόπους για τη διακόσμηση πάρτι και εκδηλώσεων.» Ακόμη υπάρχουν πολλές επιλογές για εκτυπώσιμα διακοσμητικά για το σπίτι.

4. Κατάλληλο και για ενήλικες

Χέρια που κολλάνε κομμάτια κομμένου χαρτιού με κόλλα. Πάνω στο τραπέζι βρίσκονται επίσης χαρτί εκτυπωτή και οδηγίες για την κατασκευή ενός χάρτινου παιχνιδιού.

Ορισμένα πρότυπα στο Creative Park είναι λίγο πιο δύσκολα στην κατασκευή και απευθύνονται σε μεγαλύτερα παιδιά ή ενήλικες. Αν ψάχνετε τρόπους για να διασκεδάσετε τους φίλους σας, μπορείτε να διοργανώσετε ένα πάρτι με χειροτεχνίες! Δεν υπάρχει περιορισμός στις φορές που μπορείτε να κατεβάσετε πρότυπα, επομένως μπορείτε να προσκαλέστε όσα άτομα θέλετε!

Διάφορα πολύχρωμα χάρτινα παιχνίδια πάνω σε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA, με μολυβοθήκες γεμάτες με στυλό και ψαλίδια στο πλάι.

Κάθε φύλλο για fidget spinner περιέχει διάφορα πρότυπα, οπότε έχετε πολλές επιλογές για παιχνίδι.

«Οιχειροτεχνίες είναι γενικά μια πολύ χαλαρωτική δραστηριότητα για τον Freddie και του αρέσει να φτιάχνει πράγματα με τα χέρια του. Του προτείναμε να παίξει με παιχνίδια fidget πριν από λίγο καιρό, αλλά πλέον τα αναζητά ενεργά κάθε φορά που αισθάνεται την ανάγκη να ηρεμήσει», αναφέρει η Paula.

Η δημιουργία αντικειμένων με χαρτί μπορεί να αποτελέσει μια πολύ χαλαρωτική ατομική δραστηριότητα, αλλά είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να περάσουν τα παιδιά χρόνο με τους φίλους τους. Δεν υπάρχει περιορισμός στις φορές που μπορείτε να κατεβάσετε πρότυπα, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε όλοι το ίδιο έργο. Αφού φτιάξετε τα παιχνίδια, ενθαρρύνετε τα παιδιά να δημιουργήσουν παιχνίδια για να παίξουν μαζί, όπως μια παράσταση κουκλοθέατρου για τους γονείς.

Τα πάρτι χειροτεχνίας δεν είναι μόνο για παιδιά – η χαρά της δημιουργίας αντικειμένων με τα χέρια κάνει καλό και στους ενήλικες. Υπάρχουν ορισμένα εκπληκτικά έργα στην κατηγορία αρχιτεκτονική του Creative Park, που απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο και υπομονή, όπως μοντέλα της Sagrada Familia της Ισπανίας και του συμπλέγματος ναών Angkor Wat της Καμπότζης.

«Όταν πρόκειται για χειροτεχνίες, τα παιδιά συνήθως συμμετέχουν με χαρά και διασκεδάζουν με τον χαμό που δημιουργείται», λέει η Paula. «Από την άλλη πλευρά, οι ενήλικες τείνουν να έχουν μια προκαθορισμένη ιδέα για το πώς πρέπει να μοιάζει κάτι. Οι χειροτεχνίες με το Creative Park είναι ιδανική δραστηριότητα και για τις δύο ομάδες, είτε θέλετε να εξατομικεύσετε τα σχέδιά σας είτε απλώς να ακολουθήσετε πιστά το πρότυπο. Αν τα θαλασσώσετε, μπορείτε απλώς να το εκτυπώσετε ξανά και να ξεκινήσετε από την αρχή.»

5. Ανακυκλώστε και προχωρήστε στο επόμενο έργο

Χέρια που κρατάνε ένα γκρι κουτί ανακύκλωσης, γεμάτο από άχρηστα κομμάτια χαρτόνι, χαρτί και χάρτινες χειροτεχνίες.

Μόλις ολοκληρώσετε το παιχνίδι με τα περιστρεφόμενα fidget σας, μπορείτε να τα ανακυκλώσετε όπως ανακυκλώνετε το χαρτί και το χαρτόνι. Επίσης, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τις επιλογές ανακύκλωσης για τα άδεια φυσίγγια μελανιού Canon.

Το ματ φωτογραφικό χαρτί της Canon μπορεί να ανακυκλωθεί παράλληλα με την τυπική ανακύκλωση χαρτιού/καρτών (να ελέγχετε πάντα τις τοπικές οδηγίες ανακύκλωσης). Αυτό ενδέχεται να μην ισχύει αν διακοσμήσετε τα σχέδιά σας ή χρησιμοποιήσετε κόλλα, αλλά θα μπορούσατε να αναζητήσετε πιο βιώσιμες επιλογές, όπως το βιοδιασπώμενο γκλίτερ.

«Ο Freddie μερικές φορές γίνεται άγαρμπος», λέει η Paula. «Σπάει τα πλαστικά παιχνίδια αρκετά εύκολα, κάτι που είναι κρίμα όταν έχουμε ξοδέψει χρήματα για αυτά. Με τα δωρεάν πρότυπα παιχνιδιών στο Creative Park δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα, ειδικά αφού γνωρίζουμε ότι το χαρτί μπορεί να ανακυκλωθεί.»

Αν είστε νέος χρήστης του Creative Park, ξεκινήστε με μικρά έργα και προχωρήστε προοδευτικά σε μεγαλύτερα και πιο σύνθετα, ανακυκλώνοντας τις προηγούμενες δημιουργίες σας και κάνοντας χώρο για περισσότερες.

Σύνταξη: Matthew Bowen

Σχετικά προϊόντα

 • Οικιακοί εκτυπωτές

  Σειρά PIXMA TS5350a

  Αναδείξτε τις σχεδιαστικές ικανότητές σας με τον ευέλικτο χειρισμό υλικών εκτύπωσης της Σειράς PIXMA TS5350a, τις συναρπαστικές εφαρμογές για πρωτότυπες δημιουργίες και τις δυνατότητες σύνδεσης με smartphone
 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101

  Το Ματ φωτογραφικό χαρτί παράγει εκτυπώσεις φωτογραφιών, γραφικών και κειμένου υψηλής ποιότητας με ματ φινίρισμα. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για πιο δημιουργικές χρήσεις, όπως ευχετήριες κάρτες, πλακάτ και χειροτεχνίες από χαρτί.
 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101D

  Κάντε τις ιδέες σας πραγματικότητα με αυτό το ευέλικτο υλικό. Ιδανικό για χόμπι και χειροτεχνίες, είναι η τέλεια επιλογή για τη δημιουργία των δικών σας ευχετήριων καρτών, προσθηκών για τα λευκώματά σας ή χειροτεχνιών από το Creative Park.

Σχετικά άρθρα

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Αναδείξτε τα χρώματά σας

  Προσθέστε πινελιές χρώματος στο σπίτι σας με αυτές τις υπέροχες χειροτεχνίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

 • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

  Συμβουλές εκτύπωσης για την επιστροφή στο σχολείο

  Βρείτε δημιουργικούς τρόπους οργάνωσης για τη σχολική χρονιά με έναν εκτυπωτή Canon.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ

  Διώξτε το άγχος από το γραφείο σας

  Μοιραζόμαστε μερικούς απλούς τρόπους για να χαλαρώνετε καθημερινά.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Φτιάξτε διακοσμητικά με θέμα τους δεινόσαυρους με το Creative Park

  Διακοσμήστε οικονομικά το παιδικό δωμάτιο με «προϊστορικές» χάρτινες χειροτεχνίες.