ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Λίστες, πλάνα και στόχοι: οργανωθείτε με εκτυπώσεις

Από εκτυπώσιμα προγράμματα γευμάτων μέχρι ημερολόγια ευγνωμοσύνης, ανακαλύψτε τον τρόπο για να δημιουργήσετε τα δικά σας εργαλεία οργάνωσης με έναν εκτυπωτή Canon PIXMA και το Creative Park.
Λήψη από επάνω προς τα κάτω ενός ανοιχτού ημερολογίου με κουκκίδες δίπλα σε πρότυπα πλαισίων από το Creative Park και σε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA.

Η οργάνωση είναι μια συνηθισμένη ασχολία για τη νέα χρονιά και μπορείτε να κερδίσετε πολλά καθορίζοντας στρατηγικές και ακολουθώντας τες, για να έχετε τον πλήρη έλεγχο της πολυάσχολης ζωής σας όλο τον χρόνο. Δεν έχει να κάνει μόνο με τα ημερήσια πλάνα – με λίγη δημιουργική σκέψη, μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δύναμη των εκτυπώσεων για να δημιουργήσετε εξαιρετικά στοιχεία κάθε είδους, που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τις διάφορες προκλήσεις της ζωής σας. 

Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όπως οι λίστες αγορών ή ο προγραμματισμός γευμάτων, που θα σας βοηθούν να θυμάστε όλα όσα χρειάζεστε από το σούπερ μάρκετ, ή ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να καταγράφετε όλα αυτά για τα οποία αισθάνεστε ευγνώμων. Ή ίσως ένα σύστημα καταγραφής διάθεσης, στο οποίο θα μπορείτε να ανατρέχετε για να δείτε τι μπορεί να επηρεάζει την ψυχική σας υγεία. 

Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας, η σειρά εκτυπωτών PIXMA της Canon μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις οργανωτικές σας δεξιότητες και να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας κατά τη διαδικασία.

Γιατί να δημιουργήσετε λίστες, πλάνα και στόχους;

Γυναίκα που κάθεται σε ένα ξύλινο γραφείο και γράφει σε ένα ημερολόγιο, έχοντας δίπλα της ένα ζεστό ρόφημα.

Η δημιουργός Temi Manning απολαμβάνει να αφιερώνει χρόνο για τη δημιουργία των δικών της ημερολογίων με κουκκίδες. Έχει διαπιστώσει ότι το να αφιερώσει χρόνο το απόγευμα της Κυριακής μαζί με ένα ζεστό ρόφημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να οργανωθεί για την εβδομάδα που έρχεται.

Γυναίκα που χρησιμοποιεί ένα ψαλίδι για να κόψει θεματικά μοτίβα που έχει κατεβάσει από το Creative Park. Ένας εκτυπωτής Canon PIXMA βρίσκεται πάνω στο γραφείο. 

Η Temi πειραματίζεται με τον εκτυπωτή Canon PIXMA Σειράς TS7450a και το Creative Park της Canon, εξερευνώντας νέους τρόπους για να βελτιώσει την εμφάνιση των ημερολογίων της, με πλαίσια και θεματικά μοτίβα.

Η δημιουργία λιστών, πλάνων και στόχων είναι κάτι παραπάνω από μια γρήγορη καταγραφή, εκτέλεση και διαγραφή από τη λίστα. Η Temi Manning, από το Πόρτσμουθ του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακάλυψε πως το να τηρεί ημερολόγιο τη βοηθούσε να διαχειριστεί την ψυχική της υγεία. Έκτοτε έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μοιράζεται τα όμορφα εικονογραφημένα της ημερολόγια με κουκκίδες. «Ήταν ένας τρόπος για να αποκτήσω επίγνωση και να κάνω συγχρόνως κάτι που μου αρέσει, καθώς καταγράφω στο χαρτί τις χαώδεις σκέψεις μου», εξηγεί. Τα ημερολόγια με κουκκίδες είναι ένα μέσο καταγραφής όλων των στόχων και των επιτευγμάτων της ζωής σας, από την άσκηση που κάνατε και το φαγητό που καταναλώσατε μέχρι τα βιβλία που θέλετε να διαβάσετε ή τις ταινίες που θέλετε να δείτε.

Για την Temi, η τήρηση ημερολογίου και ο προγραμματισμός είναι πλέον ένας τρόπος ζωής. Διαπίστωσε ότι η δημιουργία ενός προσωπικού ημερολογίου ή οργανογράμματος και η χαρτογράφηση όλων όσων θέλετε να πετύχετε, μπορεί να κάνει τους στόχους σας να φαίνονται λιγότερο τρομακτικοί. «Δεν θα λειτουργούσα τόσο αποτελεσματικά χωρίς αυτό», αναφέρει. «Είναι σημαντικό επειδή μου δίνει κίνητρο, με βοηθάει να παραμένω οργανωμένη και έχω αρχίσει να απολαμβάνω τη στιγμή της δημιουργίας, να φτιάχνω όμορφες σελίδες και συνθέσεις, ενώ εμπνέω και άλλους να κάνουν το ίδιο.»

Εδώ, μοιράζεται μαζί μας τις συμβουλές και τις τεχνικές της σχετικά με το πώς μπορείτε να γίνετε πιο αποτελεσματικοί και δημιουργικοί χρησιμοποιώντας εκτυπώσεις.

Επιλογή θέματος

Γυναίκα που κόβει μια απεικόνιση ενός φύλλου, ενώ κάθεται σε ένα γραφείο. Πάνω στο γραφείο υπάρχει ένας εκτυπωτής Canon, σημειωματάρια και στυλό.

Αν δημιουργείτε για πρώτη φορά ημερολόγια με κουκκίδες, η Temi προτείνει να προσθέσετε τις αγαπημένες εικονογραφήσεις στις σελίδες σας για να δημιουργήσετε ένα πραγματικά προσωπικό έργο. Η Temi σχεδίασε μόνη της αυτά τα μοτίβα φύλλων, αλλά εσείς μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έτοιμα σχέδια από το Creative Park – υπάρχουν εκατοντάδες για να διαλέξετε.

Δύο χέρια που τοποθετούν σε ένα ημερολόγιο αυτοκόλλητα σχετικά με τον καφέ από το Canon Creative Park. Δίπλα τους στο γραφείο υπάρχουν διάφορα εκτυπωμένα σχέδια, ένα ροζ πληκτρολόγιο και διάφορα είδη γραφικής ύλης.

Σύμφωνα με την Temi, το κλειδί για ένα επιτυχημένο, προσωπικό ημερολόγιο είναι να «επιλέξετε κάτι που ταιριάζει με το στυλ σας ή που σας ενδιαφέρει». Για το συγκεκριμένο έργο, η Temi επέλεξε τον καφέ και ένα φθινοπωρινό θέμα, συνδυάζοντας τα σχέδια που ζωγράφισε μόνη της με πρότυπα από το Creative Park.

Η Temi εξατομικεύει συχνά τα ημερολόγια και τις φράσεις επιβεβαίωσης με εικόνες που ζωγραφίζει η ίδια, αλλά εσείς μπορείτε επίσης να αναζητήσετε έτοιμα σχέδια, τα οποία μπορείτε να εκτυπώσετε στη συνέχεια και να τα προσθέσετε στις σελίδες σας. Σύμφωνα με την πρόταση της Temi, ένας απλός τρόπος για να αναδείξετε το προσωπικό δημιουργικό σας στυλ είναι να επιλέγετε ένα θέμα για κάθε μήνα. Μπορεί να είναι έντονα μοτίβα, συγκεκριμένα χρώματα ή μια θεματική, όπως το θέμα της Temi με τον καφέ και το φθινοπωρινό μοτίβο τον Οκτώβρη. «Χρησιμοποιώ αυτά τα στοιχεία ως διακόσμηση σε κάθε σελίδα και αφιερώνω ένα βράδυ για να φτιάξω μια διάταξή τους για την εβδομάδα που έρχεται», λέει.

Στον ιστότοπο Creative Park και στην εφαρμογή Creative Park υπάρχουν αμέτρητα πρότυπα, μοτίβα και σχέδια, διαθέσιμα για λήψη και εκτύπωση σε διάφορα μεγέθη και τύπους χαρτιού, οι οποίοι είναι συμβατοί με τους εκτυπωτές PIXMA. Μπορείτε να προσθέσετε πλαίσια για να τονίσετε το πρόγραμμα των γευμάτων σας, ενώ τα πολύχρωμα χαρτιά με μοτίβα είναι τέλεια για εντυπωσιακά, χειροποίητα ημερολόγια. Αν δοκιμάσατε κάτι το οποίο δεν σας αρέσει, μπορείτε να ανακυκλώσετε εύκολα το παλιό σχέδιο και να ξεκινήσετε από την αρχή.

«Με το Creative Park, μπορώ να ψάξω μέσα σε μια μεγάλη συλλογή με έτοιμα σχέδια και να τα κατεβάσω γρήγορα για να τα εκτυπώσω μέσω της εφαρμογής Canon PRINT ή απευθείας, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Creative Park», εξηγεί η Temi. «Ερωτεύτηκα το σετ τοίχου καφετέριας – μου αρέσει η έντονη, μοντέρνα σχεδίαση και η ποικιλία των εικόνων. Χρησιμοποίησα επίσης τα σχέδια των παριζιάνικων κλουβιών για πουλιά για να διακοσμήσω την κουζίνα μου.»

Εκτύπωση, σάρωση και αναπαραγωγή 

Εκτυπωτής Canon PIXMA πάνω σε γραφείο, ο οποίος εκτυπώνει μια λίστα αγορών.

Ο εκτυπωτής Canon PIXMA Σειράς Ts7450a –με ενσωματωμένο σαρωτή για την αντιγραφή πολλαπλών φύλλων σε ελάχιστο χρόνο– δίνει στην Temi τη δυνατότητα να αναπαράγει με ταχύτητα τα αγαπημένα της σχέδια και να επιταχύνει τη διαδικασία.

Γυναίκα που χρησιμοποιεί ένα στυλό για να προσθέσει ένα προϊόν στην όμορφα σχεδιασμένη λίστα αγορών της, η οποία είναι στερεωμένη στο ψυγείο της.

Οι λίστες αγορών είναι ένας απλός τρόπος για να ελέγχετε την καθημερινότητά σας εβδομαδιαία. Με το Μαγνητικό φωτογραφικό χαρτί Canon, μπορείτε να τοποθετήσετε τις λίστες σας στο ψυγείο σας. Έτσι, δεν θα ξεχάσετε ποτέ ξανά κάτι σημαντικό.

Η δυνατότητα σάρωσης του PIXMA Σειράς TS7450a είναι εξαιρετική για την αναπαραγωγή σελίδων, ώστε να μην χρειάζεται να δημιουργείτε από την αρχή ένα νέο «σαλόνι» κάθε εβδομάδα αν δεν έχετε χρόνο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία για να δημιουργήσετε αντίγραφα των δικών σας σχεδίων και εικόνων, τα οποία μπορείτε στη συνέχεια να εκτυπώσετε σε πολλές εκδοχές για να τα προσθέσετε στα έργα σας.

Με τη βοήθεια της εφαρμογής Canon PRINT, μπορείτε επίσης να εκτυπώνετε σχέδια απευθείας από το smartphone σας, στο επιθυμητό μέγεθος, διάταξη και τύπο χαρτιού. Παρ’ όλο που τα σχέδια της Temi εκτυπώθηκαν κυρίως σε Ματ φωτογραφικό χαρτί Canon, το Μαγνητικό φωτογραφικό χαρτί Canon είναι ιδανικό για να κολλάτε τις λίστες σας στις μαγνητικές επιφάνειες του σπιτιού σας.

Δέσμευση στη διαδικασία

Εκτυπωτής Canon, tablet και διάφορα είδη γραφικής ύλης πάνω σε ένα ξύλινο γραφείο. Στον τοίχο πάνω από το γραφείο, υπάρχουν ταχυδρομικές κάρτες και σημειώματα, κρεμασμένα σε μια επιτοίχια κρεμάστρα. 

«Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ικανοποίηση και την απόλαυση που προσφέρει η ενασχόληση με χαρτιά και ημερολόγια για τη δημιουργία πανέμορφων χειροποίητων συνθέσεων», λέει η Temi.

Εικόνα τραβηγμένη από επάνω προς τα κάτω ενός ξύλινου γραφείου με ένα ανοιχτό ημερολόγιο με κουκκίδες, που απεικονίζει μια λίστα με καθημερινές υποχρεώσεις και σχέδια με φύλλα και κούπες.

Επίσης, δεν χρειάζεται να κρατάτε τις δημιουργίες σας μόνο για τον εαυτό σας. Μπορούν να αποτελέσουν μοναδικά δώρα για τους φίλους και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, που επίσης θέλουν να οργανωθούν.

Η ομορφιά της δημιουργίας ημερολογίων στο σπίτι με προϊόντα όπως ο εκτυπωτής Canon PIXMA Σειράς TS7450a έγκειται στο ότι όλοι μπορούν να το δοκιμάσουν. «Το να μπορείτε να εκτυπώσετε όλα αυτά τα σχέδια είναι υπέροχο εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο και να απολαύσετε τη δημιουργικότητά σας, χάρη στη βιβλιοθήκη λήψεων που έχετε στη διάθεσή σας», λέει η Temi.

Λέει επίσης ότι ο καλύτερος τρόπος για να δεσμευτείτε στα πλάνα σας είναι να μετατρέψετε την οργάνωση σε ρουτίνα. «Διακοσμώ τις σελίδες του ημερολογίου μου με εικόνες και σχέδιά κάθε Κυριακή βράδυ, για να είμαι έτοιμη για την εβδομάδα που έρχεται. Φτιάχνω ένα φλιτζάνι τσάι, χαλαρώνω στο γραφείο μου και απολαμβάνω τη διαδικασία.»

Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα οργανογράμματα που μπορείτε να αγοράσετε από ένα κατάστημα, τα χειροποίητα εργαλεία οργάνωσης προσφέρουν την ευκαιρία να πειραματιστείτε με δημιουργικές και οικονομικά προσιτές προσεγγίσεις, προσθέτοντας αξία στα ημερήσια, μηνιαία και ετήσια πλάνα σας. Δεν έχει να κάνει μόνο με το τελικό προϊόν. Μπορείτε να απολαύσετε τη διαδικασία και, στο μέλλον, κοιτάζοντας πίσω, να δείτε όλα όσα έχετε πετύχει.


Σύνταξη: Rowan Davies

Σχετικά προϊόντα

 • Οικιακοί εκτυπωτές

  PIXMA TS7450a Series

  Μια κομψή συσκευή «όλα σε ένα» για χρήστες που αγαπούν την τεχνολογία, με πληθώρα δημιουργικών επιλογών εκτύπωσης, καθώς και τεχνολογία ADF που απλοποιεί τη διαδικασία αντιγραφής και σάρωσης πολλών διαφορετικών φύλλων.
 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101

  Το Ματ φωτογραφικό χαρτί παράγει εκτυπώσεις φωτογραφιών, γραφικών και κειμένου υψηλής ποιότητας με ματ φινίρισμα. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για πιο δημιουργικές χρήσεις, όπως ευχετήριες κάρτες, πλακάτ και χειροτεχνίες από χαρτί.
 • Εκτυπωτές inkjet

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Εμφυσήστε περισσότερη δημιουργικότητα και αλληλεπίδραση στις εκτυπωμένες φωτογραφίες σας με το Μαγνητικό φωτογραφικό χαρτί MG-101 της Canon.
 • Σχετικά άρθρα

 • ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

  Συμβουλές εκτύπωσης για την επιστροφή στο σχολείο

  Βρείτε δημιουργικούς τρόπους οργάνωσης για τη σχολική χρονιά με έναν εκτυπωτή Canon.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Εξατομικεύστε τις συσκευές σας

  Δημιουργήστε προσαρμοσμένα αυτοκόλλητα για το τηλέφωνο και τις άλλες συσκευές σας με τους φορητούς εκτυπωτές της Canon.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Οι καλύτεροι εκτυπωτές για σπουδαστές

  Κάθε σπουδαστής χρειάζεται έναν εκτυπωτή – ανακαλύψτε τις πιο οικονομικά προσιτές επιλογές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Οι καλύτεροι εκτυπωτές για οικιακά γραφεία

  Εργαστείτε απρόσκοπτα από το σπίτι με τους εκτυπωτές Canon PIXMA και MAXIFY.