ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Εκτυπώστε το δικό σας διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού για όλη την οικογένεια

Ξεφύγετε από τα βαρετά με λίγη εξερεύνηση – ανακαλύψτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εκτυπωτή σας PIXMA και λίγη φαντασία για να δημιουργήσετε μια συναρπαστική περιπέτεια.
Ένας εκτυπωτής Canon PIXMA πάνω σε ένα τραπέζι με χάρτινα κουτιά και έναν χάρτη σχεδιασμένο στο χέρι.

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε μακριά από το σπίτι για να απολαύσετε μια διασκεδαστική περιπέτεια. Τα παιδιά λατρεύουν τα παιχνίδια – και ακόμα περισσότερο αν τα περιμένει και μια έκπληξη στο τέλος. Με λίγη δημιουργικότητα και τη βοήθεια ορισμένων σχεδίων για χειροτεχνίες του Creative Park και του εκτυπωτή σας Canon, καθώς και με Ματ φωτογραφικό χαρτί διπλής όψης, είναι εύκολο να δημιουργήσετε τη δική σας μικρή εξερεύνηση στο σπίτι – είτε πρόκειται για έναν χάρτη θησαυρού που οδηγεί σε κρυμμένα σοκολατένια νομίσματα είτε για έναν χάρτη περιπέτειας με προκλήσεις στην πορεία.

Μόλις αποφασίσετε τα σημεία για το παιχνίδι, μπορείτε να εκτυπώσετε χάρτες για να τους μοιραστείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας και, στη συνέχεια, να δημιουργήσετε τα δικά σας σεντούκια με λιχουδιές για να τα κρύψετε στον κήπο ή στο πάρκο της περιοχής σας. Είναι η ιδανική επιλογή για γενέθλια ή συγκεντρώσεις, ή απλά ένας εξαιρετικός τρόπος για να διασκεδάσουν τα παιδιά σας στις καλοκαιρινές διακοπές. Επιπλέον, είναι μια διασκεδαστική διαδικασία εκτύπωσης στην οποία μπορεί να συμμετέχει ολόκληρη η οικογένεια και μπορεί να γίνει σε επτά απλά βήματα.

1. Σχεδιάστε τον χάρτη σας

Δύο μικρά κορίτσια που χρωματίζουν έναν χάρτη σε ένα τραπέζι, με έναν εκτυπωτή PIXMA δίπλα τους.

Αφήστε τα παιδιά να σας βοηθήσουν με τη σχεδίαση του χάρτη. Εάν είναι πολύ μικρά, χρησιμοποιήστε έναν μαύρο στυλό για να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα και, στη συνέχεια, βάλτε τα να το χρωματίσουν με στυλό και μολύβια.

Αφού αποφασίσετε πού θα εξελιχθεί το κυνήγι θησαυρού, πρέπει να δημιουργήσετε έναν χάρτη για τη συγκεκριμένη περιοχή. Δεν χρειάζεται να τον σχεδιάσετε πάρα πολύ αυθεντικό, καθώς θέλετε κάτι εύχρηστο για τα παιδιά σας. Ενσωματώστε μερικά ορόσημα που θα αναγνωρίζουν εύκολα τα παιδιά – ένα θερμοκήπιο στον κήπο σας ή ένα χαρακτηριστικό δέντρο στο τοπικό πάρκο. Βεβαιωθείτε ότι προσθέσατε πολλά χρώματα, ώστε ο χάρτης να φαίνεται ωραίος.

2. Αντιγραφή και εκτύπωση

Ένα μικρό κορίτσι που γέρνει πάνω από ένα τραπέζι για να πατήσει τα κουμπιά στην οθόνη αφής ενός εκτυπωτή PIXMA.

Οι εκτυπωτές Canon PIXMA, όπως η Σειρά PIXMA TS8350, διαθέτουν μια λειτουργία «Αντιγραφής» που διευκολύνει τη δημιουργία αντιγράφων για τους χάρτες σας.

Μια μητέρα που δείχνει στις μικρές της κόρες τον χάρτη που χρωμάτισαν να εκτυπώνεται.

Εάν προτιμάτε, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ψηφιακή έκδοση του χάρτη σας, πατώντας «Σάρωση» αντί για «Αντιγραφή». Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταφέρετε τη σάρωση στον υπολογιστή σας και απευθείας στο smartphone σας μέσω της εφαρμογής Canon PRINT και να τη μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας μέσω email, ώστε να έρθουν προετοιμασμένοι για να συμμετάσχουν στην περιπέτεια.

Πιθανώς θα χρειαστείτε περισσότερους από έναν χάρτες, ειδικά αν τους δημιουργείτε για πάρτι. Τα καλά νέα είναι ότι η χρήση ενός εκτυπωτή Canon, όπως ο Canon PIXMA Σειράς TS8350, σας επιτρέπει να αντιγράφετε και να εκτυπώνετε εύκολα τον χάρτη σας για να δημιουργήσετε όσες εκδόσεις χρειάζεστε. Τοποθετήστε απλώς τον χάρτη σας στον σαρωτή, τοποθετήστε το χαρτί, πατήστε «Αντιγραφή» στην οθόνη αφής και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Φροντίστε μόνο να καθορίσετε τον σωστό Τύπο υλικού στις Ρυθμίσεις εκτύπωσης. Εδώ έχουμε χρησιμοποιήσει Ματ φωτογραφικό χαρτί.

3. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Creative Park

Ένα άτομο που χρησιμοποιεί την εφαρμογή Creative Park στο τηλέφωνό του για να εκτυπώσει.

Όλα τα πρότυπα της εφαρμογής Creative Park συνοδεύονται από ένα ξεχωριστό σύνολο εκτυπώσιμων οδηγιών προς λήψη.

Αφού εκτυπώσετε τους χάρτες, ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε τα σεντούκια θησαυρού και το καλύτερο μέρος για να τα προμηθευτείτε είναι η εφαρμογή Creative Park της Canon. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια έκδοση για υπολογιστή ή, για να είναι τα πράγματα πολύ απλά, την ειδική εφαρμογή Creative Park1, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω του App Store και του Google Play. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, αν δεν έχετε ήδη, αλλά είναι δωρεάν και θα έχετε πρόσβαση σε εκατοντάδες δημιουργικά πρότυπα και ιδέες που μπορείτε να εκτυπώσετε με τον εκτυπωτή σας Canon. Για να βρείτε τα κατάλληλα σεντούκια θησαυρού, πραγματοποιήστε απλώς μια γρήγορη αναζήτηση με τη λέξη «box» (κουτί) και διαλέξτε αυτό που σας αρέσει! Για να ταιριάζει με το θέμα της ημέρας, χρησιμοποιήσαμε διάφορα κουτιά, όπως έναν κύβο με μοτίβο φύλλων και ένα σχέδιο με στυλ σεντούκι θησαυρού.

4. Εκτυπώστε τα χάρτινα σχέδιά σας

Δύο μικρά κορίτσια που σκύβουν ανυπόμονα να δουν ένα σχέδιο για χάρτινο κουτί που τυπώνεται από έναν εκτυπωτή PIXMA της Canon.

Οι εκτυπωτές PIXMA της Canon, χάρη στην πολύ απλή σύνδεσή τους, διευκολύνουν απίστευτα την εκτύπωση από την εφαρμογή Creative Park.

Χάρη στην ασύρματη συνδεσιμότητα των εκτυπωτών Canon, όπως ο PIXMA Σειράς TS8350,μπορείτε να εκτυπώνετε εύκολα τα πρότυπα που επιλέγετε απευθείας από την εφαρμογή. Θα δείτε ένα εικονίδιο εκτυπωτή στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης. Πατήστε το και η εφαρμογή Canon PRINT θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία εκτύπωσης, από την επιλογή του μεγέθους χαρτιού μέχρι τον τύπο του υλικού που χρησιμοποιείτε. Αφού ολοκληρώσετε τα βήματα, η εφαρμογή Creative Park θα στείλει ασύρματα τις πληροφορίες στον εκτυπωτή και ο εκτυπωτής θα ξεκινήσει την εκτύπωση.

5. Δημιουργήστε τα σεντούκια του θησαυρού σας

Ένα άτομο που κόβει ένα σχέδιο κουτιού σε μοτίβο φύλλων με ένα ψαλίδι.

Χάρη στις απλές οδηγίες, μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα τα σεντούκια και τα κουτιά της εφαρμογής Creative Park.

Μια μητέρα και οι μικρές κόρες της διπλώνουν και κολλούν μερικά χάρτινα κουτιά.

Μόλις τελειώσουν με το κόψιμο, τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με το δίπλωμα και το κόλλημα, για μια διασκεδαστική δραστηριότητα χειροτεχνίας πριν από την υπαίθρια περιπέτεια.

Μόλις εκτυπώσετε τα σχέδια για σεντούκια θησαυρού, ήρθε η ώρα της διασκέδασης: πρέπει να τα φτιάξετε. Πρώτα χρειάζεται να τα κόψετε – κάτι που πρέπει να κάνει ένας γονιός, αλλά αν έχετε ένα ψαλίδι κατάλληλο για τα παιδιά, μπορείτε να αφήσετε τα μικρά σας να δοκιμάσουν. Ορισμένα σχέδια απλώς διπλώνονται, ενώ άλλα μπορεί να χρειάζονται λίγη κόλλα χειροτεχνίας για την ολοκλήρωσή τους. Τα περισσότερα χρειάζονται μόνο ένα-δύο διπλώματα για να σχηματιστεί το σεντούκι. Να θυμάστε ότι η εφαρμογή Creative Park διαθέτει εύκολες, αναλυτικές οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε.

6. Προσθέστε τα βραβεία και κρύψτε τα σεντούκια θησαυρού

Σοκολατένια κέρματα με χρυσό περιτύλιγμα που τοποθετούνται μέσα σε ένα χάρτινο κουτί. Δίπλα στο κουτί υπάρχει ένας πολύχρωμος χάρτης σχεδιασμένος στο χέρι.

Αφού τα φτιάξετε, μήπως να γεμίσετε τα σεντούκια του θησαυρού με μια μικρή έκπληξη; Θα είναι η ιδανική ανταμοιβή ύστερα από μια περιπέτεια εκτός σπιτιού.

Ένα χάρτινο κουτί με σχέδιο φύλλων δίπλα σε μερικές γλάστρες σε έναν κήπο.

Αφού φτιάξετε τα σεντούκια θησαυρού, πρέπει να τα κρύψετε στον κήπο – μην ξεχάσετε να τα τοποθετήσετε σε χαμηλά σημεία, προσβάσιμα σε μικρά παιδιά.

Με τα σεντούκια θησαυρού πλέον έτοιμα –και τα παιδιά σας πιθανόν να χοροπηδούν πάνω-κάτω με ενθουσιασμό– ήρθε η ώρα να τα γεμίσετε και να τα κρύψετε στον κήπο ή στο πάρκο της περιοχής σας για να ξεκινήσει το κυνήγι θησαυρού. Προσπαθήστε να κρύψετε τα σεντούκια στον κήπο χωρίς να σας δουν τα ματάκια τους. Μόλις τοποθετήσετε όλα τα κουτιά σας, σημειώστε στους χάρτες πού μπορεί να είναι κρυμμένος ο θησαυρός.

7. Ξεκινήστε το κυνήγι του θησαυρού!

Μια μητέρα και οι μικρές της κόρες που κοιτούν έναν χάρτη θησαυρού σε έναν μεγάλο κήπο.

Αυτό είναι το διασκεδαστικό κομμάτι! Παρακολουθήστε τα παιδιά σας καθώς θα ακολουθούν τους χάρτες που φτιάξατε για να βρουν τα σεντούκια και τον θησαυρό που κρύβεται μέσα τους.

Ένα μικρό κορίτσι που προσπαθεί να πιάσει μια γλάστρα για να πάρει ένα σεντούκι φτιαγμένο από χαρτί.

Να λοιπόν μια συναρπαστική δραστηριότητα για να κάνετε ξεχωριστή οποιαδήποτε ημέρα και να παρακινήσετε τα παιδιά σας να τρέξουν έξω.

Δείξτε τους χάρτες στα παιδιά σας και βοηθήστε τα καθώς θα προσπαθούν να ανακαλύψουν τα σεντούκια θησαυρού και τα κουτιά. Φροντίστε να έχετε μαζί τη μηχανή σας Canon για να καταγράψετε μερικές αξέχαστες στιγμές και να τις μοιραστείτε αργότερα!

Κείμενο: Phil Hall

 1. Για πληροφορίες σχετικά με τα υποστηριζόμενα μοντέλα εκτυπωτών inkjet της Canon, ανατρέξτε σε αυτήν την ιστοσελίδα.

Σχετικά προϊόντα

 • Οικιακοί εκτυπωτές

  Σειρά PIXMA TS8350

  Αναδείξτε τη δημιουργικότητά σας με μια εκτενή σειρά υλικών και απολαύστε εκτυπώσεις φωτογραφιών με πιο πλούσια και ζωντανά χρώματα χάρη στην τεχνολογία FINE και τα 6 ανεξάρτητα μελάνια.
 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101

  Το Ματ φωτογραφικό χαρτί παράγει εκτυπώσεις φωτογραφιών, γραφικών και κειμένου υψηλής ποιότητας με ματ φινίρισμα. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για πιο δημιουργικές χρήσεις, όπως ευχετήριες κάρτες, πλακάτ και χειροτεχνίες από χαρτί.
 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101D

  Κάντε τις ιδέες σας πραγματικότητα με αυτό το ευέλικτο υλικό. Ιδανικό για χόμπι και χειροτεχνίες, είναι η τέλεια επιλογή για τη δημιουργία των δικών σας ευχετήριων καρτών, προσθηκών για τα λευκώματά σας ή χειροτεχνιών από το Creative Park.

Σχετικά άρθρα