VLOGGING

Οι καλύτερες επιλογές μηχανών και φακών Canon για vlogging

Βρείτε τα ιδανικά μοντέλα μηχανών και φακών Canon για vlogging, ώστε να αναβαθμίσετε το περιεχόμενό σας και να έχετε κορυφαία ποιότητα βίντεο.
The screen of a Canon PowerShot V10 shows a smiling woman with a guitar recording a vlog.

Το vlogging είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να σας γνωρίσουν οι άλλοι – και για να γυρίσετε ένα vlog, χρειάζεστε μια μηχανή για vlogging. Είτε θέλετε να γίνετε influencer με χιλιάδες ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνδρομητές στο YouTube, είτε απλώς να διασκεδάσετε καταγράφοντας το χόμπι σας ή τις περιπέτειες στις διακοπές σας, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να γίνετε δημιουργικοί και να δείξετε τον πραγματικό σας εαυτό με ένα vlog. Είναι αλήθεια ότι εκεί έξω υπάρχουν ήδη πολλοί vlogger, αλλά οι φιλικοί, δημιουργικοί άνθρωποι που θέλουν να μεταδώσουν ένα ισχυρό μήνυμα, πάντα θα βρίσκουν ένα τρόπο να ακουστούν.

Το μήνυμα και το στυλ είναι δική σας επιλογή, αλλά οι μηχανές και οι φακοί για vlogging της Canon που παρουσιάζονται εδώ κάνουν τη διαδικασία διασκεδαστική και σας διευκολύνουν να ζωντανέψετε τις ιδέες σας, ενώ ταυτόχρονα σας παρέχουν την ποιότητα βίντεο και τον δημιουργικό έλεγχο που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα φινετσάτο vlog. Όλες αυτές οι μηχανές Canon για vlogging διαθέτουν ενσωματωμένη υποστήριξη Wi-Fi και Bluetooth, καθώς και δυνατότητες ζωντανής ροής, ώστε να μπορείτε να κοινοποιείτε άμεσα τα βίντεο και τις φωτογραφίες σας, μεταφέροντας ασύρματα τις δημιουργίες σας στην έξυπνη συσκευή σας για αποστολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθούν τα καλύτερα μοντέλα μηχανών και φακών της Canon για vlogging, τόσο για όσους μόλις ξεκινούν όσο και για αυτούς που είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι προσφέρουν.

Παρέα ατόμων που χαμογελούν και ποζάρουν κοιτάζοντας την Canon PowerShot V10 που κρατάει το άτομο στα αριστερά.

Η Canon PowerShot V10 είναι μια φορητή και εύχρηστη μηχανή που έχει σχεδιαστεί για vlogging και διαθέτει στερεοφωνικά μικρόφωνα, ανακλινόμενη οθόνη, ακόμη και ενσωματωμένη βάση.

Ένας χρήστης κρατάει την PowerShot V10 της Canon στο ένα χέρι και με το άλλο κρατάει ένα smartphone με την εφαρμογή Canon Camera Connect που μεταφέρει αρχεία από τη μηχανή.

Χάρη στην ενσωματωμένη συνδεσιμότητα Bluetooth και Wi-Fi, η Canon PowerShot V10 διευκολύνει την κοινοποίηση των vlog σας στους ακόλουθούς σας. Εγκαταστήστε τη δωρεάν εφαρμογή Canon Camera Connect στο smartphone σας και χρησιμοποιήστε τη για μεταφορά και αποστολή βίντεο, ή ακόμη και για έλεγχο της PowerShot V10 από απόσταση.

1. Canon PowerShot V10

Η μικρότερη και πιο εύχρηστη μηχανή για vlogging της Canon, με ενσωματωμένη βάση

  • Αισθητήρας: 13,1MP CMOS 1 ίντσας1
  • Σύστημα AF: Συνεχής AF με παρακολούθηση θέματος
  • Οθόνη: 5cm, αφής, ανακλινόμενη
  • Σταθεροποίηση εικόνας (σε καταστάσεις ταινίας): Movie Digital ή Αυτόματη οριζοντίωση
  • Μέγ. ανάλυση βίντεο: 4K (3840 x 2160)
  • Ήχος: Ενσωματωμένα στερεοφωνικά μικρόφωνα και είσοδος μικροφώνου
  • Βάση: Ενσωματωμένη βάση
  • Ταινίες: Υποστηρίζονται αναλογίες ταινίας κατακόρυφου προσανατολισμού
  • Βάρος: 211g

Οι απλοί μηχανισμοί ελέγχου, οι μικρές διαστάσεις και οι πλήρως αυτόματες καταστάσεις λειτουργίας της Canon PowerShot V10 σάς επιτρέπουν να κάνετε εύκολα τα πρώτα σας βήματα στο vlogging. Διαθέτει επίσης Χειροκίνητη κατάσταση λειτουργίας και μια σειρά από προηγμένες δυνατότητες δημιουργίας, για όταν θα είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Καθώς είναι αρκετά μικρή και ελαφριά ώστε να χωράει άνετα στην τσέπη σας, μπορείτε να την έχετε πάντα μαζί σας και να είστε πανέτοιμοι για vlogging και ζωντανή μετάδοση όταν η έμπνευση σας χτυπάει την πόρτα.

Αν δεν έχετε ακόμη εμπειρία στο vlogging, μπορείτε να επωφεληθείτε από την Αυτόματη κατάσταση ταινίας, την κατάσταση ταινίας Λείου δέρματος και την αυτόματη εστίαση με Παρακολούθηση προσώπου της PowerShot V10. Η PowerShot V10 μπορεί να καταγράφει βίντεο έως 4K UHD στα 30fps και Full HD στα 60fps, ενώ ο εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός 6,6mm f/2.8 (35mm-ισοδύναμη εστιακή απόσταση 19mm) αφήνει να διεισδύσει άφθονο φως κατά τη λήψη σε εσωτερικούς χώρους ή κατά τις απογευματινές ώρες και δημιουργεί μικρό βάθος πεδίου. Διαθέτει ανοιγόμενη οθόνη ώστε να μπορείτε εύκολα να ελέγχετε το καδράρισμα στη μηχανή κατά το vlogging, ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο για εξαιρετική ποιότητα ήχου και υποδοχή μικροφώνου 3,5mm για την περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα εξωτερικό μικρόφωνο, όπως το Στερεοφωνικό μικρόφωνο Canon DM-E100.

Σε αντίθεση με το smartphone σας, η PowerShot V10 διαθέτει ενσωματωμένη βάση που μπορεί να προσαρμοστεί για λήψεις από ψηλά και χαμηλά, χωρίς να χρειάζεται τρίποδο (ωστόσο, διαθέτει και στάνταρ υποδοχή τριπόδου, αν την χρειαστείτε).

Η PowerShot V10 έχει σχεδιαστεί ώστε να κάνει την κοινοποίηση των λήψεων τόσο εύκολη όσο και η καταγραφή τους, με τη δωρεάν εφαρμογή Canon Camera Connect στο smartphone σας. Είναι επίσης συμβατή με την υπηρεσία cloud image.canon, ώστε να μπορείτε να ανεβάζετε το υλικό σας στο cloud αυτόματα και να το προωθείτε σε υπηρεσίες Web όπως το Google Drive™ και το YouTube.

Άνδρας με φαρδύ παλτό που κινηματογραφεί τον εαυτό του με την Canon PowerShot G7 X Mark III στερεωμένη πάνω σε gimbal χειρός.

Ο κινηματογραφιστής και φωτογράφος Jamie James δοκίμασε την Canon PowerShot G7 X Mark III στις υπαίθριες λήψεις του.

Μια Canon PowerShot G7 X Mark III πάνω σε τιρκουάζ στρώμα, με εξωτερικό μικρόφωνο και τηλεχειριστήριο.

Μην αφήνετε τον ήχο να σας απογοητεύσει. Η PowerShot G7 X Mark III διαθέτει υποδοχή 3,5 mm για εξωτερικό μικρόφωνο, το οποίο εξασφαλίζει ότι η απίστευτη ποιότητα του βίντεο θα συνοδεύεται από άψογο ήχο.

2. Canon PowerShot G7 X Mark III

Μια μηχανή τσέπης για vlogging, για λήψεις σε οποιαδήποτε περίσταση

  • Αισθητήρας: 20,1MP Stacked CMOS 1,0
  • Οθόνη: 7,5cm, αφής, ανακλινόμενη
  • Σύστημα AF: AF 31 σημείων, Συνεχής AF με Παρακολούθηση Προσώπου και Αντικειμένων
  • Σταθεροποίηση εικόνας: Σταθεροποιητής εικόνας τύπου μετατόπισης φακού 4 στοπ, Έξυπνο Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (IS) με Προηγμένο δυναμικό σύστημα σταθεροποίησης σε 5 άξονες και Αυτόματη οριζοντίωση
  • Μέγ. ανάλυση βίντεο: 4K (3840 x 2160)
  • Φίλτρο: Ενσωματωμένο φίλτρο ND
  • Ταινίες: Υποστηρίζονται αναλογίες ταινίας κατακόρυφου προσανατολισμού

Η Canon PowerShot G7 X Mark III είναι μια μηχανή σε μέγεθος τσέπης, με μεγάλο αισθητήρα και ενσωματωμένο φακό 24-100mm (ισοδύναμο) f/1.8-2.8. Ο συνδυασμός μικρού βάρους και μεγάλου αισθητήρα την καθιστούν ιδανική για vlogger και την αναδεικνύουν στην καλύτερη μηχανή για vlogging στο YouTube, ακόμη και εν κινήσει. Χωράει άνετα στην τσέπη σας για να την έχετε πάντα μαζί σας και μπορεί να τα καταφέρει σε κάθε περίσταση. Ο ενσωματωμένος φακός είναι εξαιρετικά ταχύς, ώστε να μην σας ξεφεύγει καμία στιγμή, ενώ η ανοιγόμενη οθόνη κάνει πανεύκολη τη λήψη πλάνων με τον εαυτό σας.

Η PowerShot G7 X Mark III σάς παρέχει τεράστιο εστιακό εύρος με άφθονη εμβέλεια. Συνεπώς, σε μια αθλητική διοργάνωση, για παράδειγμα, μπορείτε να τραβάτε ολόκληρη τη σκηνή και, στη συνέχεια, να κάνετε ζουμ κατευθείαν στα τελευταία 100mm του εστιακού εύρους για να καταγράψετε τη δράση. Στη συνέχεια μπορείτε να επαναφέρετε το ζουμ στην κανονική τιμή, να σηκώσετε την οθόνη αφής, να πιέσετε με το δάχτυλο και να καταγράψετε την αντίδρασή σας!

Η PowerShot G7 X Mark III διαθέτει επίσης άψογη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου και παρακολούθησης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μετακινείστε ελεύθερα, να σηκώνετε τα χέρια ψηλά όταν ενθουσιάζεστε και να δείχνετε την αντίδρασή σας σε όσα συμβαίνουν χωρίς να ανησυχείτε μήπως το πρόσωπό σας βγει από τη ζώνη ευκρινούς λήψης.

Η PowerShot G7 X Mark III έχει τέλεια απόδοση σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, είτε κάτω από το λαμπερό φως του ήλιου είτε μέσα σε ένα υπνοδωμάτιο με το φως μιας λάμπας, οπότε είναι τέλεια για χρήση σε κάθε περίσταση.

Θα μπορείτε να καταγράφετε εξαιρετικά σταθερά πλάνα ακόμα και σε πλήρες ζουμ, καθώς και όταν μετατοπίζετε τη μηχανή οριζόντια ή κινείστε, χάρη στο Προηγμένο δυναμικό σύστημα σταθεροποίησης σε 5 άξονες που εξουδετερώνει την αστάθεια της μηχανής.

Canon EOS R50 σε τρίποδο, τοποθετημένη πάνω σε ένα τραπέζι, που καταγράφει μια γυναίκα με ροζ ολόσωμη φόρμα η οποία έχει τριγύρω της εργαλεία χειροτεχνίας.

Η Canon EOS R50 είναι συμβατή με φακούς RF (και επίσης φακούς EF μέσω μιας σειράς προσαρμογέων βάσης EF-EOS R), προσφέροντάς σας μια τεράστια γκάμα δημιουργικών επιλογών. Χρησιμοποιήστε έναν γρήγορο σταθερό φακό όπως ο Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM για εξαιρετικά μικρό βάθος πεδίου και κινηματογραφική αίσθηση ή επιλέξτε τον εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό Canon RF 16mm F2.8 STM για να καταγράψετε τον χώρο γύρω σας, ακόμη και αν βρίσκεστε σχετικά κοντά στη μηχανή.

Πιάτο με φαγητό δίπλα σε μια Canon EOS R50 που είναι τοποθετημένη πάνω σε τρίποδο σε ένα τραπέζι. Ένα άτομο κρατάει στα χέρια του ένα smartphone, που εμφανίζει την ίδια εικόνα με αυτήν στην οθόνη της μηχανής.

Η EOS R50 είναι επίσης συμβατή με τη δωρεάν εφαρμογή Canon Camera Connect, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να μοιράζεστε περιεχόμενο στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης αλλά και για να ελέγχετε τη μηχανή από απόσταση.

3. Canon EOS R50

Μια ελαφριά μηχανή 4Κ για vlogging από την Canon, με εναλλάξιμους φακούς, για βιντεοσκόπηση στο σπίτι ή εν κινήσει

  • Αισθητήρας: 24,2MP CMOS, μορφής APS-C
  • Σύστημα AF: Dual Pixel CMOS AF II με Ανίχνευση ματιών/προσώπου και AF με παρακολούθηση (ανθρώπων, ζώων και οχημάτων)
  • Οθόνη: LCD μεταβλητής γωνίας 7,5cm, αφής, 1,62 εκατομ. κουκίδων
  • Μέγ. ανάλυση βίντεο: 4K (3840 x 2160) με υπερδειγματοληψία από 6K
  • Σύστημα φακών: Φακοί RF και RF-S, φακοί EF και EF-S μέσω προσαρμογέων βάσης
  • Σκόπευτρο: Έγχρωμο ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF) OLED 2,36 εκατομ. κουκκίδων
  • Ήχος: Ενσωματωμένα στερεοφωνικά μικρόφωνα· είσοδος μικροφώνου
  • Λειτουργία χρονομέτρου αυτοκινηματογράφισης: 2 δευτερόλεπτα, 10 δευτερόλεπτα, τηλεχειρισμός
  • Ταινίες: Υποστηρίζονται αναλογίες ταινίας κατακόρυφου προσανατολισμού
  • Βάρος: 375g

Με αισθητήρα APS-C 24,2MP, η EOS R50 είναι αρκετά ισχυρή για τη δημιουργία στο σπίτι υψηλής ποιότητας περιεχομένου 4K χωρίς κοπή, ενώ επίσης είναι και αρκετά ελαφριά για vlogging εν κινήσει. Χάρη στο μικρό της μέγεθος, την πλήρως αρθρωτή οθόνη αφής μεταβλητής γωνίας και τους έξυπνους μηχανισμούς ελέγχου, η EOS R50 είναι επίσης εύκολη στη χρήση οποτεδήποτε απαιτήσει η έμπνευσή σας.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο επίπεδο; Η EOS R50 διαθέτει το νεότερο έξυπνο σύστημα αυτόματης εστίασης της Canon, με δυνατότητες παρακολούθησης Ματιού, Προσώπου, Κεφαλής και Σώματος σε βίντεο, καθώς και μια ειδική κατάσταση επίδειξης προϊόντων, ώστε να διασφαλίζεται ότι η εστίαση εναλλάσσεται αξιόπιστα ανάμεσα σ’ εσάς και στα προϊόντα που παρουσιάζετε.

Η EOS R50 καταγράφει βίντεο 4K, με υπερδειγματοληψία από τον αισθητήρα 6K για μέγιστη ποιότητα, καθώς και βίντεο Full HD 120fps για κινηματογραφικά εφέ αργής κίνησης. Χάρη στη δυνατότητα της EOS R50 για εγγραφή με αναλογία διαστάσεων 9:16 και κατακόρυφο προσανατολισμό, καθώς και τη συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi, μπορείτε να τραβάτε πλάνα έτοιμα για προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτός από το πέλμα πολλαπλών λειτουργιών για τα αξεσουάρ που χρειάζονται τροφοδοσία ρεύματος, η EOS R50 διαθέτει υποδοχή micro-HDMI και στερεοφωνική υποδοχή 3,5mm για τη σύνδεση αξεσουάρ όπως οθόνες και μικρόφωνα.

Λήψη μιας μηχανής Canon EOS R10 σε εξωτερικό χώρο, με μικρόφωνο και μίνι τρίποδο συνδεδεμένο, με διαμόρφωση για εγγραφή βίντεο.

Η Canon EOS R10 έχει φτιαχτεί με γνώμονα τους περιπετειώδεις δημιουργούς. Με βάρος μόλις 429g, αποτελεί την ιδανική συντροφιά για τους ταξιδιωτικούς vlogger και για όσους φωτογραφίζουν χωρίς τρίποδο και εν κινήσει. Παρουσιάζεται εδώ με Στερεοφωνικό μικρόφωνο Canon DM-E1D και Λαβή-τρίποδο HG-100TBR (και τα δύο πωλούνται ξεχωριστά).

4. Canon EOS R10

Η καλύτερη μηχανή vlogging της Canon για όσους δημιουργούν περιστασιακά περιεχόμενο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

  • Αισθητήρας: 24,2MP μορφής APS-C
  • Σύστημα AF: Dual Pixel CMOS AF με παρακολούθηση Ματιών, Προσώπου, Ζώων και Οχημάτων
  • Οθόνη: LCD μεταβλητής γωνίας 7,6cm, αφής, 1,04 εκατομ. κουκίδων
  • Μέγ. ανάλυση βίντεο: 4K (3840 x 2160)· 6K (Υπερδειγματοληψία)
  • Σύστημα φακών: φακοί RF-S· φακοί RF (με συντελεστή κοπής 1,6x)· φακοί EF και EF-S μέσω προσαρμογέων βάσης
  • Σκόπευτρο: Ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF) 2,36 εκατομ. κουκίδων, με μεγέθυνση 0,95x
  • Ήχος: Ενσωματωμένο μικρόφωνο με εσωτερική μείωση θορύβου· είσοδος μικροφώνου
  • Λειτουργία χρονομέτρου αυτοκινηματογράφισης: 2 δευτερόλεπτα, 10 δευτερόλεπτα, τηλεχειρισμός
  • Ταινίες: Υποστηρίζονται αναλογίες ταινίας κατακόρυφου προσανατολισμού
  • Βάρος: 429g

Είτε είστε λάτρεις της κινηματογράφησης με έναν ολοένα και πιο δημοφιλή λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε αρχάριοι που αναζητάτε την καλύτερη μηχανή για vlogging για να ξεκινήσετε την καριέρα σας στο YouTube, η Canon EOS R10 καλύπτει κάθε σας ανάγκη. Αποτελώντας μια οικονομικά προσιτή επιλογή για την είσοδό σας στο mirrorless Σύστημα EOS R της Canon, η EOS R10 σάς δίνει πρόσβαση στην επαγγελματικού επιπέδου βάση φακών RF της Canon, για αστραπιαία αυτόματη εστίαση με τους εξειδικευμένους φακούς RF-S. Σε αυτούς περιλαμβάνεται ο οικονομικά προσιτός και compact Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, ένας ιδανικός φακός γενικής χρήσης για το ξεκίνημά σας στο σύστημα mirrorless.

Το έξυπνο σύστημα AF της Canon με τεχνολογία βαθιάς μάθησης επιτρέπει στην EOS R10 να παρακολουθεί με άνεση τα μάτια και τα πρόσωπα στο 100% του κάδρου2, ώστε ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού, να είστε πάντα στο επίκεντρο της προσοχής. Για να διασφαλίσετε ότι τα κατοικίδιά σας δεν θα μείνουν εκτός πλάνων, η EOS R10 μπορεί να παρακολουθεί και ζώα.

Ο αισθητήρας APS-C 24,2MP που διαθέτει προσφέρει την ποιότητα που χρειάζεστε για να εξασφαλίσετε ότι το περιεχόμενό σας θα δείχνει τέλειο, με ανάλυση 4K σε έως και 60p, χωρίς περιορισμό στον χρόνο εγγραφής. Για κινηματογραφικά πλάνα με αργή κίνηση, η EOS R10 καταγράφει με ρυθμό 120fps σε Full HD, ενώ οι καταστάσεις κατακόρυφης λήψης παράγουν πλάνα που είναι έτοιμα για ανάρτηση στα stories του Instagram και στο TikTok.

Η EOS R10 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τους vlogger που δεν χρησιμοποιούν τρίποδο. Διαθέτει οθόνη αφής μεταβλητής γωνίας για μεγαλύτερη ευελιξία και για να βλέπετε τον εαυτό σας κατά τη λήψη, ώστε να μπορείτε να κάνετε vlogging όλη την ημέρα. Συνδυάστε την με τον ελαφρύ και μικρών διαστάσεων φακό Canon RF 16mm F2.8 STMέναν εξαιρετικό φακό για αρχάριους vlogger– για πεντακάθαρα, εξαιρετικά ευρυγώνια πλάνα. Λάβετε υπόψη ότι η χρήση ενός φακού RF που έχει σχεδιαστεί για μια full-frame μηχανή σε μια μηχανή με αισθητήρα APS-C θα αυξήσει, στην πραγματικότητα, την εστιακή απόσταση του φακού κατά 1,6x, γεγονός που σημαίνει ότι το θέμα θα γεμίζει μεγαλύτερο ποσοστό του κάδρου σας.

Στο παρελθόν, ακόμη και μερικές από τις καλύτερες vlogging μηχανές για τους YouTuber και τους δημιουργούς χρειάζονταν εξωτερικά μικρόφωνα. Ωστόσο, η EOS R10 διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο που μειώνει αυτόματα τον εσωτερικό θόρυβο της μηχανής για καθαρό ήχο και είναι ιδανική για vlogging στο λεπτό.

Γυναίκα με την πλάτη γυρισμένη στη μηχανή, που κρατάει μια Canon EOS R7, με συνδεδεμένο μικρόφωνο, στο τεντωμένο χέρι της.

Με αισθητήρα 32,5MP και το ίδιο εξελιγμένο σύστημα αυτόματης εστίασης που χρησιμοποιείται στις επαγγελματικές μηχανές Canon, όπως οι EOS R5 και EOS R5 C, η EOS R7 είναι μια φανταστική επιλογή για τους δημιουργούς που θέλουν να αναβαθμίσουν το περιεχόμενό τους.

5. Canon EOS R7

Η ιδανική μηχανή vlogging της Canon για δημιουργούς ψηφιακού περιεχομένου και ερασιτέχνες που αναζητούν δυνατότητες επαγγελματικού επιπέδου

  • Αισθητήρας: 32,5MP μορφής APS-C
  • Σύστημα AF: Dual Pixel CMOS AF με παρακολούθηση Ματιών, Προσώπου, Ζώων και Οχημάτων
  • Ενσωματωμένος Σταθεροποιητής εικόνας (IBIS): Ναι
  • Οθόνη: LCD μεταβλητής γωνίας 7,6cm, αφής, 1,62 εκατομ. κουκίδων
  • Μέγ. ανάλυση βίντεο: 4K (3840 x 2160)· 7K (Υπερδειγματοληψία)
  • Αποθήκευση: Δύο υποδοχές καρτών SD
  • Σκόπευτρο: EVF 2,36 εκατομ. κουκίδων, με μεγέθυνση 1,15x
  • Σύστημα φακών: φακοί RF-S· φακοί RF (με συντελεστή κοπής 1,6x)· φακοί EF και EF-S μέσω προσαρμογέων βάσης
  • Ήχος: Ενσωματωμένο μικρόφωνο με εσωτερική μείωση θορύβου· είσοδος μικροφώνου
  • Λειτουργία χρονομέτρου αυτοκινηματογράφισης: 2 δευτερόλεπτα, 10 δευτερόλεπτα, τηλεχειρισμός
  • Ταινίες: Υποστηρίζονται αναλογίες ταινίας κατακόρυφης κίνησης
  • Βάρος: 539g

Αν είστε έμπειροι δημιουργοί ψηφιακού περιεχομένου ή αν θέλετε απλώς να αναβαθμίσετε το περιεχόμενο των vlog σας ώστε να ξεχωρίζουν, μια μηχανή APS-C επαγγελματικής ποιότητας του Συστήματος EOS R, όπως η Canon EOS R7, αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη. Συνδυάζοντας αισθητήρα 32,5MP και βάση φακών RF, η οποία σας δίνει πρόσβαση στη σειρά επαγγελματικών φακών RF της Canon ή στους φακούς EF-S που ήδη έχετε και στους φακούς EF, η EOS R7 θα προσφέρει στο περιεχόμενό σας το καθαρό, επαγγελματικό αποτέλεσμα που χρειάζεστε για να ξεχωρίζετε στο YouTube ή στο Instagram. Επωφελούμενη από την ίδια έξυπνη αυτόματη εστίαση με την EOS R10, η EOS R7 χρησιμοποιεί 527 ζώνες AF (651 για στατικές εικόνες) για να παρακολουθεί θέματα, πρόσωπα και μάτια στο 100% του κάδρου2, εξασφαλίζοντας ότι κάθε δευτερόλεπτο του βίντεο παραμένει ευκρινές.

Η EOS R7, η οποία προορίζεται για προοδευτικούς, ανεξάρτητους δημιουργούς περιεχομένου, προσφέρει ανάλυση 4K στα 60p και υπερδειγματοληψία βίντεο 7K στα 30p, παρέχοντας απίστευτη λεπτομέρεια όταν η ανάλυση μειώνεται σε 4K. Με εσωτερική εγγραφή σε Canon Log 3, έχετε επίσης τεράστια δημιουργική ευελιξία κατά την επεξεργασία μετά τη λήψη.

Με ενσωματωμένο IBIS 5 αξόνων, η EOS R7 είναι σχεδιασμένη για σταθερές λήψεις χωρίς τρίποδο, ακόμη και σε συνθήκες εξαιρετικά ασθενούς φωτισμού και με φακούς χωρίς σταθεροποίηση εικόνας. Σε συνδυασμό με έναν φακό RF ο οποίος διαθέτει σταθεροποίηση εικόνας, όπως ο ευέλικτος Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, που συνδυάζει ευρεία γωνία θέασης με φωτεινό μέγιστο διάφραγμα, η EOS R7 προσφέρει σταθεροποίηση εικόνας έως και 7 στοπ3 για περιεχόμενο με ομαλή κίνηση και χωρίς αστάθεια, ακόμη κι όταν περπατάτε κατά τη λήψη.

Η EOS R7 είναι ανθεκτική στη σκόνη και στο νερό και διαθέτει δύο υποδοχές καρτών με ταυτόχρονη εγγραφή, εξασφαλίζοντας τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για όλα τα πλάνα σας. Όλες αυτές οι λειτουργίες καθιστούν την EOS R7 ιδανική για περιπετειώδεις δημιουργούς που δεν γνωρίζουν ποτέ τι συνθήκες θα αντιμετωπίσουν κατά την φωτογράφιση.

Όπως και η EOS R10, η EOS R7 διαθέτει οθόνη αφής LCD μεταβλητής γωνίας για vlogging χωρίς τρίποδο και ενσωματωμένο μικρόφωνο με εσωτερική μείωση θορύβου, προσφέροντάς σας ήχο αντίστοιχο με την ποιότητα του βίντεο.

Μηχανή Canon EOS R8 πάνω σε τρίποδο.

Η Canon EOS R8 μπορεί να προσφέρει εντυπωσιακή ποιότητα βίντεο UHD 4K 60p, χάρη στον αισθητήρα full-frame 24,2MP και στον επεξεργαστή DIGIC X.

6. Canon EOS R8

Μια ισχυρή mirrorless μηχανή full-frame για vlogger που αναζητούν νέες δημιουργικές ευκαιρίες

  • Αισθητήρας: CMOS full-frame 24,2MP
  • Σύστημα AF: Dual Pixel CMOS AF II με Ανίχνευση ματιών/προσώπου και AF με παρακολούθηση (ανθρώπων, ζώων και οχημάτων)· ανίχνευση έως τα -6,5 EV
  • Οθόνη: LCD μεταβλητής γωνίας 7,5cm, αφής, 1,62 εκατομ. κουκίδων
  • Μέγ. ανάλυση βίντεο: 4K (3840 x 2160)
  • Σύστημα φακών: Φακοί RF και RF-S, φακοί EF και EF-S μέσω προσαρμογέων βάσης
  • Σκόπευτρο: Έγχρωμο EVF OLED 2,36 εκατομ. κουκκίδων
  • Ήχος: Ενσωματωμένα στερεοφωνικά μικρόφωνα· είσοδος μικροφώνου· έξοδος ακουστικών
  • Λειτουργία χρονομέτρου αυτοκινηματογράφισης: 2 δευτερόλεπτα, 10 δευτερόλεπτα, τηλεχειρισμός
  • Ταινίες: Υποστηρίζονται αναλογίες ταινίας κατακόρυφου προσανατολισμού
  • Βάρος: 461g

Μια μηχανή full-frame, όπως η Canon EOS R8, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διευρύνετε τους δημιουργικούς σας ορίζοντες. Ο μεγάλος αισθητήρας 35mm που διαθέτει παρέχει αυξημένες επιδόσεις σε απαιτητικές και μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού, καθώς και μεγαλύτερο έλεγχο του βάθους πεδίου με βελτιωμένο bokeh, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη διάθεση και την ατμόσφαιρα του περιεχομένου σας.

Η Canon EOS R8 διαθέτει ένα ιδιαίτερα ισχυρό σύνολο λειτουργιών για βίντεο, αξιοποιώντας στο έπακρο τον αισθητήρα 24,2MP και τον επεξεργαστή DIGIC X που ενσωματώνει για να προσφέρει την απόλυτη ποιότητα UHD 4K 60p (με υπερδειγματοληψία στα 6K), καθώς και Full HD 1080p στα 180 καρέ ανά δευτερόλεπτο για εξαιρετικά αργή κίνηση. Μπορείτε επίσης να καταγράφετε περιεχόμενο μεγαλύτερης διάρκειας χωρίς να παρακολουθείτε το ρολόι, καθώς η EOS R8 σάς δίνει τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο διάρκειας έως και δύο ωρών σε μία λήψη, με ρυθμό καρέ έως και 30p.

Για vlogging εν κινήσει, η Canon EOS R8 διαθέτει τη λειτουργία Movie Digital IS, η οποία διατηρεί τα πάντα σταθερά και αποτρέπει τις αναταράξεις κατά την εγγραφή ταινίας χωρίς τρίποδο, χάρη στη σταθεροποίηση εικόνας σε 5 άξονες που εξουδετερώνει τις δονήσεις σε κάθε κατεύθυνση. Η αποτελεσματικότητα ενισχύεται περαιτέρω όταν χρησιμοποιούνται φακοί που διαθέτουν οπτική σταθεροποίηση εικόνας.

Εκτός από το πεντακάθαρο σκόπευτρο OLED, η μηχανή διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής μεταβλητής γωνίας στο πίσω μέρος. Είναι πλήρως αρθρωτή, για να μπορείτε να βλέπετε ακριβώς τι κάνετε καθώς παρουσιάζετε το θέμα σας εμπρός από τη μηχανή. Και για να είναι τα vlog σας προσβάσιμα στο ευρύτερο κοινό, η EOS R8 διαθέτει ενσωματωμένη συνδεσιμότητα Bluetooth, Wi-Fi και USB-C.

Η σύνδεση μέσω USB-C είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για ζωντανή μετάδοση, ενώ στα επιπλέον μπόνους συνδεσιμότητας περιλαμβάνονται υποδοχές για στερεοφωνικό μικρόφωνο και στερεοφωνικά ακουστικά, καθώς και θύρα μίνι HDMI. Η EOS R8 διαθέτει επίσης Υποδοχή πολλαπλών λειτουργιών που παρέχει δυνατότητα προσάρτησης και σύνδεσης απευθείας με smartphone Android μέσω του Προσαρμογέα για smartphone Canon AD-P1 ή χρήσης του ειδικού Κατευθυντικού στερεοφωνικού μικροφώνου DM-E1D. Συνολικά, η Canon EOS R8 είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο του vlogging.

Γυναίκα που φοράει ροζ φόρεμα και κρατάει μπροστά της μια μηχανή Canon με έναν φακό Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM χρησιμοποιώντας μια λαβή-τρίποδο, και χαμογελάει στο φακό.

Ο Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM είναι ο ιδανικός φακός vlogging για μηχανές APS-C, καθώς συνδυάζει μία από τις ευρύτερες γωνίες θέασης με απίστευτα μικρό βάρος και εξαιρετικά μικρό μέγεθος.

Αν επιλέξετε μία από τις μηχανές με εναλλάξιμους φακούς που αναφέρονται εδώ, υπάρχουν πολλοί φακοί Canon που είναι θαυμάσιοι για vlogging και συνδυάζουν ευρύ οπτικό πεδίο και εξαιρετική ποιότητα εικόνας.

Για μηχανές APS-C όπως η EOS R50, η EOS R10 και η EOS R7, ο Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις μέρες που βρίσκεστε πολλή ώρα στον δρόμο. Αυτός ο ελαφρύς και compact φακός προσφέρει ευκρινές και σταθερό βίντεο κατά τη λήψη χωρίς τρίποδο και είναι ένας ιδανικός πρώτος φακός για να τον έχετε πάντα μαζί σας, καθώς μπορεί να καλύψει από ευρυγώνιες λήψεις μέχρι πιο «σφιχτά» πορτραίτα.

Ο νέος Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM είναι ένας εξαιρετικά ευρυγώνιος compact φακός για μηχανές APS-C, που συνδυάζει εξαιρετικά μεγάλη γωνία θέασης με απίστευτα μικρό μέγεθος. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του οπτικού πεδίου εξαιρετικά ευρείας γωνίας είναι ότι μπορείτε να μπαίνετε κι εσείς στη λήψη ενώ παράλληλα γεμίζετε το υπόλοιπο κάδρο με ένα εκτεταμένο φόντο, βάζοντας κυριολεκτικά τον εαυτό σας στην ευρύτερη εικόνα της σκηνής. Επιπλέον, η σταθεροποίηση εικόνας σημαίνει ότι μπορείτε να πραγματοποιείτε λήψη εν κινήσει και να απολαμβάνετε σταθερά πλάνα, ακόμα και αν δουλεύετε χωρίς τρίποδο.

Αν χρησιμοποιείτε μια μηχανή full-frame, όπως η EOS R8, τότε ο οικονομικά προσιτός, εξαιρετικά ευρυγώνιος Canon RF 16mm F2.8 STM αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή πρώτου φακού για τους αρχάριους στο vlogging, προσφέροντας εκπληκτικές δημιουργικές ευκαιρίες στους παραγωγούς περιεχομένου που θέλουν να αποτυπώνουν εσωτερικές λήψεις, καθώς και εικόνες μεγάλου εύρους. Στο μεταξύ, ο RF 24mm F1.8 MACRO IS STM συνδυάζει ευρείες γωνίες θέασης με φωτεινό μέγιστο διάφραγμα και εσωτερική σταθεροποίηση, ενώ ο RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM προσφέρει ένα ευέλικτο εύρος εστιακών αποστάσεων για τις ανάγκες σας, από εξαιρετικά ευρείες γωνίες για vlogging χωρίς τρίποδο, μέχρι πιο κλειστές γωνίες για τις φορές που χρειάζεστε λίγο μεγαλύτερη μεγέθυνση. Ο Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM είναι μικρός, συμπτυσσόμενος και ελαφρύς φακός – ιδανική επιλογή για τις μέρες που βρίσκεστε πολλή ώρα στον δρόμο.

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη μηχανή για vlogging

Στο πλαίσιο της πλήρους σειράς μηχανών για vlogging της Canon, τα μοντέλα που παρουσιάζονται εδώ είναι κατάλληλα για όσους ξεκινούν τώρα το vlogging αλλά και για όσους είναι έτοιμοι να ανέβουν επίπεδο. Σε αυτά συγκαταλέγεται η ειδική και εύχρηστη μηχανή «όλα σε ένα» PowerShot V10, αλλά και ευέλικτες μηχανές με εναλλάξιμους φακούς, όπως η EOS R50 και άλλες.

Θέλετε να εξελίξετε το vlogging ακόμη περισσότερο; Μάθετε για την πρώτη εμπειρία της δημιουργού περιεχομένου Alexandra Andreeva όσον αφορά τη βιντεοσκόπηση με τη full-frame Canon EOS R84, καθώς και πώς χρησιμοποίησε τη μηχανή για να δημιουργήσει ένα βίντεο χαϊκού4. Αν θέλετε να μπείτε στον κόσμο της παραγωγής βίντεο πλήρους κλίμακας, ρίξτε επίσης μια ματιά στον οδηγό μας για τις καλύτερες επιλογές μηχανών και φακών για βίντεο στο YouTube4.

Σύνταξη: Jeff Meyer, Peter Wolinski και Matthew Richards

  1. Περ. 13,1MP για εγγραφή ταινίας, περ. 15,2MP για λήψη στατικών εικόνων.
  2. Ισχύει στις περιπτώσεις όπου το θέμα του κάδρου εμφανίζεται κατά την παρακολούθηση και έχει συνδεθεί στη μηχανή ένας συμβατός φακός ενώ είναι ενεργή η λειτουργία AF πλήρους εύρους, ή το θέμα έχει εντοπιστεί με επιτυχία σε άλλη κατάσταση περιοχής.
  3. 7 στοπ βάσει του προτύπου CIPA, με φακό Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM σε εστιακή απόσταση 150mm.
  4. Διατίθεται μόνο σε επιλεγμένες γλώσσες.

    Τα Google, Google Drive και YouTube είναι εμπορικά σήματα της Google LLC και ο συγκεκριμένος ιστότοπος δεν προωθείται από ούτε συνδέεται με την Google με οποιονδήποτε τρόπο.

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

  • VLOGGING

    Γνωρίστε την PowerShot V10

    Ανακαλύψτε γιατί η μικρή μηχανή 4K για vlogging της Canon είναι ο ιδανικός εξοπλισμός «όλα σε ένα» για να ξεκινήσετε.

  • VLOGGING

    Δημιουργία περιεχομένου με την EOS R50

    Αναβαθμίστε το υλικό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την Canon EOS R50.

  • VLOGGING

    Πώς να γίνετε vlogger

    Ξεκινήστε και δημιουργήστε ποιοτικά vlog με τις συμβουλές vlogging για αρχάριους.

  • ΤΑΞΙΔΙΑ

    Ο τέλειος σύντροφος για τα ταξίδια σας

    Ο επαγγελματίας φωτογράφος Martin Bissig ταξιδεύει στη Σρι Λάνκα με την EOS R10.