VLOGGING

Παρουσίαση της Canon PowerShot V10 – η εύκολη μηχανή για vlogging 4K

Έφτασε η καλύτερη μηχανή για vlogging για αρχάριους. Μάθετε πώς η εύχρηστη, ελαφριά μηχανή 4K της Canon για vlogging θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε με το vlogging και τη μετάδοση υλικού ζωντανής ροής.
Μια Canon PowerShot V10 πάνω σε έναν πάγκο κουζίνας, με επιφάνεια κοπής στο φόντο και το χέρι ενός vlogger που ακουμπά στην επιφάνεια μπροστά της.

Αν θέλετε απλώς να μοιραστείτε το πάθος σας με όλο τον κόσμο, χρειάζεστε μια λύση vlogging που δεν θα σας δυσκολεύει, με απλό χειρισμό. Αν μέχρι τώρα βασιζόσασταν σε smartphone για την αφήγηση των ιστοριών σας, ήρθε η ώρα να γνωρίσετε την PowerShot V10: την ελαφριά, ολοκληρωμένη λύση vlogging, που προσφέρει ταχύτερη και απλούστερη ροή εργασίας.

Η PowerShot V10 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα όσους θέλουν μια μηχανή ειδικά για vlogging, που να προσφέρει εύκολο έλεγχο και γρήγορο και απλό χειρισμό, είτε μοιράζονται την περιπέτεια μιας αστικής απόδρασης είτε καταγράφουν τα χόμπι τους.

Ένας μάγειρας τοποθετεί μια γάστρα σε ένα σουπλά μπροστά στην Canon PowerShot V10, που στέκεται στην ενσωματωμένη βάση της, με κλίση προς το φαγητό.

Η μικρών διαστάσεων PowerShot V10 είναι εξαιρετικά εύκολη στη χρήση. Ακόμη κι αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το vlogging, μπορείτε να την τοποθετήσετε σε όρθια θέση χάρη στην ενσωματωμένη ρυθμιζόμενη βάση της, να γυρίσετε την αναδιπλούμενη οθόνη έτσι ώστε να βλέπετε τον εαυτό σας, να ρυθμίσετε τα πάντα στο Αυτόματο και απλώς να πατήσετε Εγγραφή όταν είστε έτοιμοι.

Σχεδίαση και χαρακτηριστικά της PowerShot V10

Με βάρος μόλις 211g, σχεδόν το μισό από την compact PowerShot G7 X Mark III, η PowerShot V10 είναι η μικρότερη μηχανή της Canon για vlogging, ενώ το μικροσκοπικό της μέγεθος σημαίνει ότι μπορείτε να την παίρνετε μαζί σας παντού, για αυθόρμητο και άμεσο vlogging.

Παρά το μικρό της μέγεθος, η PowerShot V10 διαθέτει δύο ενσωματωμένα μικρόφωνα μεγάλης διαμέτρου, που μπορούν να καταγράψουν ήχο καλύτερης ποιότητας απ’ ότι πιθανότατα μπορεί το smartphone σας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μικρόφωνα στα smartphone είναι βελτιστοποιημένα για τηλεφωνικές κλήσεις, όταν η συσκευή βρίσκεται δίπλα στο πρόσωπό σας. Τα μικρόφωνα της PowerShot V10, ωστόσο, είναι σχεδιασμένα για να καταγράφουν στερεοφωνικό ήχο σε τυπικές αποστάσεις vlogging, επικεντρωμένα στη φωνή σας αλλά και αποτυπώνοντας την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος χώρου, είτε πρόκειται για υπαίθρια αγορά είτε για πάρτι. Αν η εγγραφή γίνεται σε συνθήκες με αέρα, τοποθετήστε το παρεχόμενο αντιανέμιο για να μειώσετε τον ανεπιθύμητο θόρυβο από τον αέρα.

Αν θέλετε ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο του ήχου, η PowerShot V10 διαθέτει επίσης θύρα 3,5mm στο πλάι για τη σύνδεση εξωτερικού μικροφώνου. Η βάση στήριξης προαιρετικών αξεσουάρ, η οποία διατίθεται ξεχωριστά, παρέχει μέγιστη ευελιξία για την επιλογή της θέσης ενός εξωτερικού μικροφώνου γύρω από τη μηχανή.

Επίσης, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της PowerShot V10 είναι η ενσωματωμένη βάση που σας επιτρέπει να ρυθμίζετε τη μηχανή για να κινηματογραφείτε υπό διάφορες κλίσεις, από -30° έως -10° για λήψη από ψηλά και από 10° έως 30° για λήψη από χαμηλά. Η βάση διπλώνει για μείωση του όγκου αποθήκευσης και χρήση κρατώντας τη μηχανή στο χέρι. Για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία, η PowerShot V10 διαθέτει μια τυπική υποδοχή για τρίποδο, ώστε να μπορείτε να την συνδέσετε σε οποιοδήποτε τρίποδο θέλετε, όπως στη μικρού μεγέθους λαβή-τρίποδο Canon HG-100TBR.

Η PowerShot V10 της Canon, τοποθετημένη στην ενσωματωμένη βάση της, καταγράφει έναν παίκτη, τα χέρια του οποίου χρησιμοποιούν ένα χειριστήριο και είναι ορατά στο προσκήνιο.

Η ενσωματωμένη βάση της PowerShot V10 μπορεί να προσαρμοστεί τόσο για λήψεις από ψηλά όσο και από χαμηλά, ενώ η αναδιπλούμενη οθόνη μπορεί να ρυθμιστεί σε βολική γωνία.

Κλειδί για το επιτυχημένο vlogging είναι η βελτιστοποίηση της σύνθεσης. Η PowerShot V10 διευκολύνει αυτή τη διαδικασία με την αναδιπλούμενη οθόνη της LCD. Ανασηκώστε την για να δείτε τον εαυτό σας στο κάδρο και να τον καταγράψετε με ευκολία ή και γυρίστε την σε διαφορετικές γωνίες για να βλέπετε το θέμα στο οποίο είναι στραμμένη η μηχανή. Επίσης, προσφέρει δυνατότητα ελέγχου μέσω αφής για όλες τις τυπικές λειτουργίες εγγραφής, μέσα από ένα απλό περιβάλλον χειρισμού. Αν τραβάτε πλάνα για μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που απαιτεί συγκεκριμένο λόγο διαστάσεων, μπορείτε προαιρετικά να εμφανίσετε δείκτες διαστάσεων στην οθόνη για να ελέγχετε αν τα βασικά στοιχεία θα παραμείνουν στο κάδρο όταν κάνετε την κοπή αργότερα.

Ο φακός 6,6mm (ισοδυναμεί με 19mm στα 35mm) παρέχει ευρεία γωνία θέασης, ιδανική για να καδράρετε εύκολα τον εαυτό σας και να καταγράφετε μεγάλο μέρος του περιβάλλοντα χώρου. Ο μεγάλος αισθητήρας 1,0" συγκεντρώνει περισσότερο φως ακόμη και σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού, ώστε να καταγράφετε βίντεο με φυσικά χρώματα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Το χέρι ενός χρήστη βγάζει την PowerShot V10 της Canon από την τσέπη μιας κίτρινης μακρυμάνικης αθλητικής μπλούζας.

Η PowerShot V10 είναι αρκετά μικρή και ελαφριά ώστε να τη μεταφέρετε εύκολα στην τσέπη σας, έτοιμη όποτε τη χρειαστείτε. Έχει σχεδιαστεί για γρήγορο και εύκολο vlogging και μετάδοση υλικού ζωντανής ροής, ενώ μπορεί επίσης να καταγράψει στατικές εικόνες 15,2MP – ιδανικές για φωτογραφίες εξωφύλλου ή μικρογραφίες για το vlog σας.

Δύο άτομα χρησιμοποιούν μια Canon PowerShot V10, την οποία κρατάει με τεντωμένο χέρι ένα από αυτά, ώστε να βιντεοσκοπήσουν τους εαυτούς τους μπροστά από ένα δέντρο διακοσμημένο με φώτα.

Η PowerShot V10 είναι εξαιρετική σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού, ενώ χάρη στο ευρύ οπτικό πεδίο του φακού μπορείτε να αποτυπώνετε κάθε περίσταση με βίντεο καλύτερης ποιότητας από ό,τι με την εμπρός κάμερα των περισσότερων smartphone.

Καταστάσεις βίντεο και δημιουργικές επιλογές της PowerShot V10

Η PowerShot V10 μπορεί να πραγματοποιεί εγγραφή βίντεο 4K UHD στα 25/30fps και Full HD στα 50/60fps. Διαθέτει επίσης αυτόματη εστίαση με Παρακολούθηση προσώπου, εντοπίζοντας αυτόματα τα άτομα που βρίσκονται οπουδήποτε στην περιοχή της εικόνας· προαιρετικά, μπορείτε να πατήσετε πάνω σε θέματα στην οθόνη για να ζητήσετε από τη μηχανή να τα παρακολουθεί.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορες καταστάσεις εγγραφής. Οι καταστάσεις Αυτόματη ταινία και Λείο δέρμα προσφέρουν επιλογές εγγραφής με ένα πάτημα για τις περιπτώσεις που θέλετε απλώς να μοιραστείτε την ιστορία σας και να αφήσετε τη μηχανή να «σκεφτεί» τα υπόλοιπα. Τα προηγμένα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά, όπως η Αυτόματη βελτιστοποίηση φωτισμού, το Αυτόματο φίλτρο ND και η Αυτόματη ισορροπία λευκού, εξασφαλίζουν τέλεια αποτελέσματα. Αν θέλετε να έχετε περισσότερο έλεγχο, η κατάσταση Ταινίας με χειροκίνητη έκθεση σάς επιτρέπει να αλλάξετε πολλές ρυθμίσεις.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Movie Digital IS για να διατηρήσετε σταθερή την εικόνα όταν τραβάτε κρατώντας τη μηχανή στο χέρι ή όταν κινείστε. Εναλλακτικά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Αυτόματης οριζοντίωσης για να παραμένει οριζόντια η σκηνή κατά την εγγραφή.1

Αν θέλετε μια συγκεκριμένη αίσθηση και ατμόσφαιρα, υπάρχουν 14 φίλτρα χρωμάτων (όλα διαθέσιμα και στις δύο καταστάσεις έκθεσης για ταινία, Αυτόματη και Χειροκίνητη), τα οποία είναι προκαθορισμένες ρυθμίσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε με ένα άγγιγμα πριν από την εγγραφή ταινίας. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα RetroGreen και Sepiatone για ρετρό αίσθηση μιας πόλης ή ενός τοπίου, το TastyWarm για να κάνετε ελκυστικά τα κλιπ ζεστών φαγητών και πολλά άλλα. Υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις χρωματικών τόνων με ρυθμιστικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για περαιτέρω προσαρμογή. Η μηχανή θα αποθηκεύσει όλες τις ρυθμίσεις χρώματος που καθορίσατε, οπότε την επόμενη φορά που θα την ενεργοποιήσετε, θα είναι έτοιμη για λήψη εικόνων με τη δική σας μοναδική αίσθηση.

Αν θέλετε να αναβαθμίσετε το vlog σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον επιλογές και ρυθμίσεις πατώντας το κουμπί Q. Αλλάξτε το Μέγεθος εγγραφής ταινίας, τη μέθοδο αυτόματης εστίασης, το ψηφιακό ζουμ και πολλά ακόμη.

Ένας χρήστης κρατάει την PowerShot V10 της Canon στο ένα χέρι και με το άλλο κρατάει ένα smartphone με την εφαρμογή Canon Camera Connect που μεταφέρει αρχεία από τη μηχανή.

Εγκαταστήστε τη δωρεάν εφαρμογή Canon Camera Connect στο smartphone σας και χρησιμοποιήστε τη για μεταφορά και αποστολή βίντεο, ή ακόμη και για έλεγχο της PowerShot V10 από απόσταση.

Γυναίκα που παίζει κιθάρα κοιτά σε μια Canon PowerShot V10, με συνδεδεμένο εξωτερικό μικρόφωνο και Λαβή τρίποδου Canon HG-100TBR, τοποθετημένη σε ένα χαμηλό τραπέζι μπροστά της.

Καθώς οι φιλοδοξίες και η τεχνογνωσία σας θα αυξάνονται, η PowerShot V10 μπορεί να επεκταθεί μαζί σας. Διαθέτει υποδοχή 3,5mm για τη σύνδεση εξωτερικού μικροφώνου, όπως το Στερεοφωνικό μικρόφωνο Canon DM-E100, μια τυπική υποδοχή τρίποδου ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τρίποδο που προτιμάτε, συμπεριλαμβανομένης της μικρού μεγέθους Λαβής-τρίποδου Canon HG-100TBR (με τη μηχανή σε κατακόρυφο προσανατολισμό, αν απαιτείται), καθώς και έξοδο HDMI για απευθείας εξαγωγή υλικού.

Σύνδεση και κοινοποίηση μέσω της PowerShot V10

Η PowerShot V10 σάς επιτρέπει επίσης να μοιράζεστε γρήγορα και εύκολα τα vlog σας με όσους σας ακολουθούν, χάρη στην ενσωματωμένη συνδεσιμότητα Bluetooth και Wi-Fi. Εγκαταστήστε τη δωρεάν εφαρμογή Canon Camera Connect στο smartphone σας και μεταφέρετε απρόσκοπτα τα κλιπ στο τηλέφωνό σας. Μπορείτε ακόμη και να ελέγχετε τη μηχανή από απόσταση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή. Υπάρχει δυνατότητα αυτόματης αλλαγής της κωδικοποίησης των ταινιών καθώς αποστέλλονται από τη μηχανή στο τηλέφωνό σας, διευκολύνοντας περισσότερο από ποτέ τη δημιουργία βίντεο που μπορείτε να ανεβάσετε σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για να μην γεμίσετε τον αποθηκευτικό χώρο του τηλεφώνου σας με πολλά μεγάλα αρχεία βίντεο, μπορείτε να ανεβάζετε το περιεχόμενό σας στην υπηρεσία cloud image.canon, αν θέλετε ακόμη και αυτόματα, και από εκεί να το προωθείτε σε διάφορες υπηρεσίες Web, όπως το Google Drive™, το YouTube και το Frame.io. Τα βίντεο και οι εικόνες που είναι αποθηκευμένα στο Frame.io μπορούν να εισαχθούν απρόσκοπτα σε λογισμικό επεξεργασίας βίντεο, όπως το Adobe Premiere Pro και το Final Cut Pro, όπου έχετε τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε και να τελειοποιήσετε τα πλάνα σας.

Με την PowerShot V10, η μετάδοση ζωντανής ροής είναι πιο εύκολη από ποτέ άλλοτε. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα με μερικά πατήματα στην οθόνη LCD. Αφού ορίσετε τον επιθυμητό προορισμό ροής στην εφαρμογή Camera Connect (και εφόσον ο λογαριασμός σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπει τη μετάδοση ροής), απλώς επιλέξτε το YouTube Live ή το Facebook Live, ή προσθέστε ένα σύνδεσμο RTMP2, και ξεκινήστε τη μετάδοση.3

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την PowerShot V10 ως κάμερα Web. Η μηχανή διαθέτει ενσωματωμένα προγράμματα οδήγησης UVC και UAC που χρησιμοποιούνται ευρέως στον κλάδο, ώστε να μην απαιτείται επιπλέον λογισμικό. Απλώς συνδέστε τη συσκευή μέσω USB (χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο) σε Windows και macOS και χρησιμοποιήστε την PowerShot V10 με δημοφιλείς εφαρμογές βιντεοκλήσεων σε Full HD στα 30fps. Κατά τη μετάδοση ροής ή τη χρήση της μηχανής ως κάμερα Web είναι επίσης διαθέσιμο ψηφιακό ζουμ. Απλώς ρυθμίστε τη μηχανή όπως θέλετε και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε από μια γκάμα άλλων προεπιλογών της μηχανής, όπως οι καταστάσεις Λείο δέρμα και Αυτόματη ταινία, οι AF με παρακολούθηση προσώπου και AF σε καθορισμένο καρέ, το φίλτρο χρώματος και πολλά άλλα.1

PowerShot V10 – η απλή λύση για vlogging

Όποιο κι αν είναι το πάθος ή το κοινό σας, η PowerShot V10 σάς βοηθά να συνδεθείτε μαζί τους χωρίς περίπλοκες ρυθμίσεις και χωρίς να χρειάζεστε ένα σακίδιο γεμάτο αξεσουάρ. Η ενσωματωμένη βάση της διευκολύνει την τοποθέτηση και τη χρήση σχεδόν οπουδήποτε, είτε πρόκειται για μαγείρεμα είτε για παιχνίδι. Ο απλοί μηχανισμοί ελέγχου, οι μικρές διαστάσεις και οι αυτοματοποιημένες καταστάσεις της σας επιτρέπουν να ξεκινήσετε το vlogging χωρίς να χρειάζεστε εξειδικευμένη τεχνογνωσία, ενώ διαθέτει πολλές επιλογές και πιο προηγμένες λειτουργίες για τη στιγμή που θα είστε έτοιμοι να κάνετε ένα ακόμη βήμα.

Σύνταξη: Jeff Meyer και Alex Summersby

 1. Εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας τους, δεν είναι δυνατή η συνδυαστική χρήση διαφόρων καταστάσεων λειτουργίας. Για παράδειγμα, η λειτουργία Movie Digital IS δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα με την Αυτόματη οριζοντίωση, το ψηφιακό ζουμ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη σταθεροποίηση εικόνας και η Αυτόματη οριζοντίωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατάσταση ταινίας Λείου δέρματος. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στις προδιαγραφές της μηχανής.
 2. Λάβετε υπόψη ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν οι πλατφόρμες μετάδοσης υλικού ζωντανής ροής μπορεί να αλλάξουν, να διακοπούν ή να τερματιστούν ανά πάσα στιγμή, χωρίς προειδοποίηση. Ελέγξτε τις πλατφόρμες μετάδοσης υλικού ζωντανής ροής για τις πιο πρόσφατες απαιτήσεις. Η Canon δεν προβαίνει σε καμία δήλωση ούτε παρέχει εγγυήσεις σχετικά με προϊόντα ή υπηρεσίες τρίτων, συμπεριλαμβανομένης της μετάδοσης υλικού ζωντανής ροής.
 3. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται σταθερή σύνδεση Wi-Fi σε μη πολυσύχναστο χώρο, με ασύρματη κάλυψη 2,4GHz και υψηλή ταχύτητα αποστολής δεδομένων.

  Τα Adobe, Adobe Premiere και Frame.io είναι σήματα κατατεθέντα ή εμπορικά σήματα της Adobe στις Ηνωμένες Πολιτείες ή/και σε άλλες χώρες. Τα Google, Google Drive και YouTube είναι εμπορικά σήματα της Google LLC και ο συγκεκριμένος ιστότοπος δεν προωθείται από ούτε συνδέεται με την Google με οποιονδήποτε τρόπο. Τα Final Cut Pro και macOS είναι εμπορικά σήματα της Apple Inc., κατατεθειμένα στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες και περιοχές.

Σχετικά προϊόντα

 • Ψηφιακές compact

  PowerShot V10 (Black)

  Καταγράψτε διακριτικά περιεχόμενο που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο διαδίκτυο με την «όλα σε ένα» 4K μηχανή τσέπης της Canon για vlogging.
 • Ψηφιακές compact

  PowerShot G7 X Mark III

  Μια μηχανή με πολλές δυνατότητες σύνδεσης για να καταγράφετε υπέροχα βίντεο και φωτογραφίες που θα λατρέψουν οι θαυμαστές σας.
 • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

  EOS R50

  Δημιουργήστε εντυπωσιακό περιεχόμενο που θα τραβήξει την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αυτήν τη mirrorless μηχανή EOS R που τραβάει από ευκρινείς στατικές εικόνες μέχρι ταινίες 4K και ζωντανές ροές. Όλα σε μία ολοκληρωμένη συσκευή.
 • Τρίποδο

  Tripod Grip HG-100TBR

  Κάντε λήψεις για περισσότερο χρόνο με μεγαλύτερη σταθερότητα και δημιουργική ευελιξία χάρη σε αυτήν τη μοναδική λαβή-τρίποδο με αποσπώμενο τηλεχειριστήριο.
 • Ήχος

  Στερεοφωνικό μικρόφωνο DM-E100

  Εύκολη εγγραφή εξαιρετικού ήχου με αυτό το μικρό στερεοφωνικό μικρόφωνο που λειτουργεί απευθείας μόλις συνδεθεί και είναι πάντα έτοιμο για εγγραφή.
 • Σχετικά άρθρα

 • VLOGGING

  Οι καλύτερες επιλογές μηχανών και φακών της Canon για vlogging

  Η Canon κατασκευάζει μια ολόκληρη σειρά από μηχανές και φακούς που ταιριάζουν απόλυτα στους δημιουργούς περιεχομένου. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να βρείτε την κατάλληλη επιλογή για εσάς.

 • VLOGGING

  Πώς να γίνετε vlogger

  Ξεκινήστε και δημιουργήστε ποιοτικά vlog με τις συμβουλές vlogging για αρχάριους.

 • ΒΙΝΤΕΟ

  Συμβουλές για να βελτιώσετε τα βίντεό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

  Τέσσερις δημιουργοί συζητούν για το τι κάνει ένα περιεχόμενο εξαιρετικό και πώς θα ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο.

 • VLOGGING

  Vlogging εν κινήσει

  Τέσσερις κορυφαίες Influencer δοκιμάζουν τις δυνατότητες της Canon PowerShot V10.