VLOGGING

Δείτε τον κόσμο σε όλο του το εύρος: η Chloe Gunning, vlogger με θέμα τα ταξίδια, δοκιμάζει τον Canon RF 16mm F2.8 STM

Μάθετε τι κάνει τον εξαιρετικά ευρυγώνιο και οικονομικά προσιτό φακό RF ιδανικό για ταξιδιωτικό vlogging, σε μια βόλτα στην πόλη με τη Wanderlust Chloe.
Canon Camera

Η Chloe Gunning είναι μία από τις κορυφαίες vlogger στο Ηνωμένο Βασίλειο με θέμα τα ταξίδια. Εργαζόταν στη μουσική βιομηχανία, για έναν ανεξάρτητο ραδιοφωνικό σταθμό και στα παρασκήνια ενός τηλεοπτικού προγράμματος ανάδειξης ταλέντων, αλλά το 2014 αποφάσισε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για μια αλλαγή. Από τότε εξερευνά τον κόσμο με τη μηχανή της και ασχολείται με τη δημιουργία ιστολογίων και vlogging ως Wanderlust Chloe, κοινοποιώντας ιστορίες, συμβουλές και εικόνες από όλο τον κόσμο.

Μέχρι τώρα, η Chloe χρησιμοποιούσε την Canon EOS M50 (πλέον τη διαδέχτηκε η Canon EOS M50 Mark II). «Πάντα μου άρεσε να τη χρησιμοποιώ για το ταξιδιωτικό μου ιστολόγιο», αναφέρει. «Είναι ένα εξαιρετικό και εύχρηστο εργαλείο με μικρό μέγεθος και καλή ποιότητα, κατάλληλο για κάθε χρήση. Το αγαπημένο μου στοιχείο είναι το μικρό της μέγεθος, που την καθιστά ιδανική για ταξίδια. Επιπλέον, διαθέτει αναδιπλούμενη οθόνη, ιδανική για vlogging και selfie.»

Εν όψει της κινηματογράφησης ενός ταξιδιωτικού οδηγού στην αγγλική πόλη του Μπρίστολ, η Chloe εξερεύνησε το Σύστημα EOS R της Canon. Σχεδιασμένο για δημιουργούς που αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους παρουσίασης του περιεχομένου τους, το Σύστημα R παρέχει στους vlogger και στους influencer μια ολοένα μεγαλύτερη σειρά φακών RF υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης προσθήκης στην οικογένεια φακών RF της Canon, του Canon RF 16mm F2.8 STM. Με δυνατότητα καταγραφής ευρείας προοπτικής και γρήγορο μέγιστο διάφραγμα f/2.8, ο νέος εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός RF ξεκλειδώνει μια πληθώρα δημιουργικών δυνατοτήτων.

Η Chloe βιντεοσκόπησε το αστικό της vlog με την full-frame Canon EOS R6, αλλά ο Canon RF 16mm F2.8 STM, που ζυγίζει μόλις 165g, θα ήταν επίσης ιδανικός συνεργάτης μικρού μεγέθους για μια μηχανή Συστήματος EOS R εισαγωγικού επιπέδου, όπως η μικρή και ελαφριά Canon EOS RP.

Εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο

Η χρήση του Canon RF 16mm F2.8 STM για vlogging προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Αρχικά, το εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο του διευκολύνει σημαντικά την αποτύπωση του περιβάλλοντος κατά τη λήψη selfie. «Μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ έναν εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό για vlogging, καθώς μπορεί να καταγράφει πολλά περισσότερα σε μία λήψη», επιβεβαιώνει η Chloe. «Μπορώ να αφηγηθώ μια σπουδαία ιστορία οπτικά όταν οι θεατές μπορούν να δουν ένα τόσο μεγάλο μέρος του προορισμού γύρω μου όσο μιλώ γι' αυτόν.

«Ήταν ιδανικός για λήψεις, ιδιαίτερα στη βόλτα με σκάφος στο Μπρίστολ», εξηγεί. «Υπήρχαν μερικές στιγμές που κάθισα στο πλάι του σκάφους και κινηματογράφησα τον εαυτό μου να κοιτάζει έξω ενώ μιλούσα. Ο εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός μπόρεσε να καταγράψει τόσο μεγάλο μέρος του περιβάλλοντός μου, συμπεριλαμβανομένων των σειρών με πολύχρωμα σπίτια, του πλοίου SS Great Britain και των άλλων σκαφών που περνούσαν.»

Νεαρή γυναίκα που στηρίζεται στην άκρη ενός σκάφους, κρατώντας μια Canon EOS R6 σε λαβή-τρίποδο, με ένα ποτάμι και μια σειρά από σπίτια στο φόντο.

Στην Chloe άρεσε πολύ το γεγονός ότι μπόρεσε να χωρέσει τόσο μεγάλο μέρος της σκηνής στις λήψεις της. «Πιστεύω ότι αυτές οι λήψεις προσελκύουν περισσότερο τα άτομα που τις βλέπουν, επιτρέποντάς τους σχεδόν να μπουν κι εκείνα στο πλάνο», λέει.

Αυτή η ευρεία οπτική είναι επίσης χρήσιμη όταν δουλεύετε σε σχετικά μικρούς χώρους, όπως κατά το vlogging από ένα υπνοδωμάτιο ή κουζίνα, όπου δεν μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα πίσω για να διευρύνετε την προοπτική. Ένας ευρυγώνιος φακός, όπως ο Canon RF 16mm F2.8 STM, θα συμπεριλάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της σκηνής.

Ένας ευρυγώνιος φακός είναι συχνά η πρώτη επιλογή για τη φωτογράφιση τοπίων, κάτι που η Chloe εξερευνούσε όταν κινηματογραφούσε πανοραμικές λήψεις στο Μπρίστολ. «Ήταν υπέροχο όταν τραβούσα λήψεις από το Παρατηρητήριο Κλίφτον και γύρω από την κρεμαστή γέφυρα Κλίφτον», αναφέρει. «Μπόρεσα να διαμορφώσω τις λήψεις έτσι ώστε να δείξω ολόκληρη τη γέφυρα, το φαράγγι Έιβον και την εικόνα της πόλης, όλα σε μία λήψη. Η θέα είναι τεράστια, οπότε είναι πραγματικά εντυπωσιακό ένας φακός να έχει αυτήν την προοπτική!»

Σχεδιασμός ιδανικός για ταξίδια

Μια φωτογραφία «πάνω από τον ώμο» νεαρής γυναίκας που περπατάει σε μια στεγασμένη αγορά, η οποία κινηματογραφεί τον εαυτό της με μια μηχανή Canon EOS R6.

Με οθόνη αφής μεταβλητής γωνίας, αισθητήρα full-frame, βίντεο 4K/60p, κορυφαία στην κατηγορία της σταθεροποίηση εικόνας και μικρές διαστάσεις, η Canon EOS R6 είναι μια εξαιρετική μηχανή για ταξιδιωτικά vlogging που μπορεί να παράγει βίντεο και φωτογραφίες κορυφαίας ποιότητας. «Χρησιμοποίησα τη Λαβή- τρίποδο Canon HG-100TBR και το πρόσθετο Στερεοφωνικό μικρόφωνο DM E-100, απλώς για να δημιουργήσω μια εύχρηστη διάταξη vlog για τριγύρισμα στην πόλη», λέει η Chloe. «Γενικά, διατήρησα πολλές από τις ρυθμίσεις της μηχανής στην αυτόματη λειτουργία.»

Νεαρή γυναίκα που κάθεται σε ένα τραπέζι, χαμογελά και κρατάει μια τυλιχτή πίτα με λαχανικά κοντά στη μηχανή, η οποία βρίσκεται στο τραπέζι πάνω σε μια Λαβή-τρίποδο Canon HG-100TBR, σε διαμόρφωση μίνι τρίποδου.

Η Λαβή-τρίποδο Canon HG-100TBR εξυπηρετεί δύο ρόλους, ως εργονομική λαβή χειρισμού με ένα χέρι και ενσωματωμένα χειριστήρια, καθώς και ως τρίποδο που παρέχει για σταθερότητα όταν χρειάζεστε και τα δύο χέρια ελεύθερα. Διαθέτει επίσης επεκτάσιμο στήριγμα για την τοποθέτηση εξωτερικού μικροφώνου, όπως το Στερεοφωνικό μικρόφωνο Canon DM-E100.

Για τη φωτογράφιση στο Μπρίστολ, η Chloe εξόπλισε την EOS R6 με μια Λαβή-τρίποδο Canon HG-100TBR, η οποία διευκόλυνε την κινηματογράφηση του εαυτού της με το ένα χέρι και επίσης αναδιπλώνεται για να παρέχει σταθερή υποστήριξη με μίνι τρίποδο.

Ο Canon RF 16mm F2.8 STM διαθέτει τεχνολογία αυτόματης εστίασης με σχεδόν αθόρυβο βηματικό κινητήρα (STM), γεγονός που τον καθιστά εξαιρετική επιλογή όταν θέλετε να καταγράψετε υλικό βίντεο ή ήχους του περιβάλλοντος. Για την καλύτερη δυνατή ποιότητα εγγραφής ήχου, η Chloe τοποθέτησε το μικρού μεγέθους Στερεοφωνικό μικρόφωνο Canon DM-E100 στην υποδοχή αξεσουάρ της μηχανής. Αυτό το μικρόφωνο συνδέεται στην υποδοχή ήχου 3,5mm της μηχανής και μπορεί επίσης, αν απαιτείται, να τοποθετηθεί στη Λαβή-τρίποδο HG-100TBR, η οποία διαθέτει ειδικό στήριγμα μικροφώνου για να παραμένει η υποδοχή αξεσουάρ της μηχανής ελεύθερη για άλλα αξεσουάρ.

Ακόμη και με την full-frame EOS R6, η Chloe διαπίστωσε ότι ο χειρισμός όλης της διάταξης, με τον ελαφρύ Canon RF 16mm F2.8 STM, ήταν εξαιρετικά εύκολος. «Χάρηκα που είδα πολλά παρόμοια χαρακτηριστικά με τη δική μου EOS M50 όσον αφορά τη διαμόρφωση», προσθέτει. «Ήταν εύκολο να βρω τις σωστές ρυθμίσεις στα μενού, καθώς η διάταξή τους ήταν παρόμοια.»

Όσον αφορά τις δυνατότητες, η Chloe αναφέρει ότι η EOS R6 ήταν «ένα σημαντικό βήμα αναβάθμισης σε σχέση με ό,τι χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα». Οι μηχανές του Συστήματος EOS R της Canon επωφελούνται από την ευρεία βάση RF, η οποία επιτρέπει ταχύτερη επικοινωνία μεταξύ της μηχανής και του φακού, ελαχιστοποιώντας την αστάθεια μηχανής και προσφέροντας περισσότερες δημιουργικές δυνατότητες. Οι φακοί RF επόμενης γενιάς παρέχουν επίσης βελτιωμένες επιδόσεις σε ασθενή φωτισμό και προηγμένες δυνατότητες αυτόματης εστίασης, που σημαίνει ότι μπορείτε να καταγράφετε εντυπωσιακά πλάνα σε κάθε τοποθεσία και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.

Ταχύτητα και ευελιξία

Νεαρή γυναίκα που στέκεται μπροστά στον ορίζοντα μιας πόλης και κινηματογραφεί τον εαυτό της με μια Canon EOS R6 και φακό Canon RF 16mm F2.8 STM.

«Χρησιμοποιούσα κυρίως δύο ρυθμίσεις: λήψη στα 30fps και λήψη στα 60fps, και οι δύο σε 4K», εξηγεί η Chloe. «Ήθελα όλα τα πλάνα B-roll να έχουν κινηματογραφική αίσθηση και με τα 60fps ήξερα ότι μπορούσα να επιβραδύνω τα πλάνα για να πετύχω ένα πραγματικά όμορφο αποτέλεσμα.»

Νεαρή γυναίκα που στέκεται εμπρός από ένα ευρύ τοπίο, με ένα βαθύ φαράγγι που διατρέχει μια κρεμαστή γέφυρα.

Η Chloe εκμεταλλεύτηκε πλήρως την ευρυγώνια προοπτική του φακού Canon RF 16mm F2.8 STM για να αποτυπώσει εντυπωσιακές πανοραμικές εικόνες, όπως η περίφημη κρεμαστή γέφυρα Κλίφτον και το φαράγγι Έιβον. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 16mm F2.8 STM.

Η Chloe τράβηξε έναν συνδυασμό λήψεων με τη μηχανή, καθώς και πολλές λήψεις B-roll, για να αφηγηθεί την ιστορία της ημέρας. «Το Μπρίστολ είναι μια υπέροχη πόλη για λήψεις σαν αυτή, καθώς έχει μια μεγάλη ποικιλία τοποθεσιών, όπως την προκυμαία, πολύχρωμη τέχνη του δρόμου, πολύβουες αγορές, χώρους εστίασης και, φυσικά, τη διάσημη θέα του φαραγγιού γύρω από το Κλίφτον. Ήθελα να δημιουργήσω ένα vlog που θα αποτελούσε μια εξαιρετική εισαγωγή για οποιονδήποτε επισκέπτεται την πόλη για πρώτη φορά.»

Ορισμένοι από τους εσωτερικούς χώρους στους οποίους έκανε λήψεις η Chloe ήταν σχετικά σκοτεινοί, αλλά το γρήγορο μέγιστο διάφραγμα του Canon RF 16mm F2.8 STM, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές επιδόσεις της EOS R6 σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού, της έδωσαν περισσότερες επιλογές εδώ. « δυνατότητα λήψης σε f/2.8 σήμαινε ότι το βίντεο ήταν φωτεινότερο, πιο καθαρό και με λιγότερο θόρυβο. Βοήθησε επίσης με μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν υπάρχει λιγότερος κόκκος στη φωτογραφία, τότε η ζωή μου γίνεται πιο εύκολη στο στάδιο της επεξεργασίας

Νεαρή γυναίκα που στρέφει μια μηχανή Canon EOS R6 με φακό Canon RF 16mm F2.8 STM σε ένα φυτό ενός καταστήματος.

Για τη δημιουργία καθαρών συνθέσεων στις πολυσύχναστες αγορές και τα καταστήματα του Μπρίστολ, η Chloe συχνά επέλεξε να εστιάσει στις λεπτομέρειες. Η ικανότητα του φακού Canon RF 16mm F2.8 STM να εστιάζει σε απόσταση μόλις 13cm τής έδωσε πολλές δημιουργικές επιλογές.

Νεαρή γυναίκα, που φωτογραφήθηκε από πίσω, η οποία στρέφει μια Canon EOS R6 σε ένα salad bar γεμάτο με μπολ πολύχρωμες σαλάτες.

Ο λεπτός και οικονομικά προσιτός φακός Canon RF 16mm F2.8 STM προσφέρει εξαιρετική ποιότητα και ευρύ οπτικό πεδίο.

Ο RF 16mm F2.8 STM εστιάζει επίσης σε απόσταση μόλις 13cm., ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να προσθέσει ευελιξία σε μια λήψη vlog. «Παρ’ όλο που ο φακός είναι πολύ ευρυγώνιος, μου αρέσει ότι μπορεί να εστιάζει τόσο κοντά», αναφέρει η Chloe. «Ήταν χρήσιμο όταν κινηματογραφούσα στην αγορά του Σεντ Νίκολας στο Μπρίστολ, καθώς ήθελα να τραβήξω κοντινά πλάνα ορισμένων φαγητών που πρόσφεραν. Με αυτόν το φακό, μπορώ να αποτυπώσω τις λεπτομέρειες, όπως την υφή και τη ζωντάνια της καροτοσαλάτας. Επίσης, ήταν εξαιρετικό το γεγονός ότι μπορούσα να αλλάζω γρήγορα εστίαση από το προσκήνιο στο φόντο, χωρίς να μειώνεται η ποιότητα.»

Η ποιότητα της εικόνας είναι, φυσικά, ύψιστης σημασίας. Είναι κάτι που θα σας βοηθήσει να ανυψώσετε τα βίντεο και τις εικόνες σας πάνω από τον ωκεανό περιεχομένου που τραβήχτηκε με κάποιο κινητό τηλέφωνο. Χάρη στα εννέα στοιχεία του φακού, συμπεριλαμβανομένου ενός ασφαιρικού φακού για εικόνες με ευκρίνεια και αντίθεση, ο Canon RF 16mm F2.8 STM ζωντανεύει κάθε τοποθεσία, είτε τραβάτε λήψεις των ζωντανών δρόμων του Μπρίστολ είτε των υπέροχων παραλιών της Σαρδηνίας. Συνδυάστε τον με την Canon EOS R6 ή την EOS RP και θα έχετε το ιδανικό εργαλείο για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στον κόσμο των ταξιδιωτικών vlog υψηλής ποιότητας.



Σύνταξη: Marcus Hawkins

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

  • VLOGGING

    Δημιουργία περιεχομένου με την EOS R50

    Αναβαθμίστε το υλικό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την Canon EOS R50.

  • VLOGGING

    Πώς να γίνετε vlogger

    Ξεκινήστε και δημιουργήστε ποιοτικά vlog με τις συμβουλές vlogging για αρχάριους.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΡΟΜΟΥ

    Πρόκληση για έναν φακό: φωτογραφία δρόμου

    Γιατί ο Canon RF 28mm F2.8 STM αποτελεί απαραίτητο εξοπλισμό για τους φωτογράφους σκηνών δρόμου.

  • ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

    10 συμβουλές για ταξιδιωτικές φωτογραφίες

    Η φωτογράφος και blogger Diana Millos μοιράζεται τις κορυφαίες συμβουλές της για εκπληκτικές ταξιδιωτικές φωτογραφίες.