ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Έξυπνοι τρόποι χρήσης του ασύρματου εκτυπωτή σας

Με έναν ασύρματο εκτυπωτή Canon και τις εφαρμογές της Canon, μπορείτε να εκτυπώνετε ό,τι θέλετε απ’ οπουδήποτε με σύνδεση Wi-Fi, ενώ μπορείτε επίσης να τα καταφέρνετε περίφημα στη δουλειά, στη μελέτη και στη διαχείριση των οικιακών εργασιών – όλα από το smartphone σας. Ανακαλύψτε τις διάφορες δυνατότητες.
Άτομο που χρησιμοποιεί την εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor σε ένα tablet για να εκτυπώσει ασύρματα την εικόνα μιας οικογένειας σε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA που βρίσκεται επάνω σε ένα γραφείο.

Κάθε γραφείο και αίθουσα διδασκαλίας χρειάζεται έναν εκτυπωτή – και καθώς οι καιροί αλλάζουν και όλο και περισσότεροι επιλέγουμε την εξ αποστάσεως εργασία και μελέτη, ένας εκτυπωτής είναι επίσης απαραίτητος σε κάθε σπίτι.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα της εργασίας από το σπίτι είναι ότι μπορείτε να εργάζεστε σε όποιο δωμάτιο ταιριάζει με τη διάθεσή σας. Η προσθήκη ενός ασύρματου εκτυπωτή με υποστήριξη cloud στην εξίσωση σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάθεστε δίπλα στον εκτυπωτή – μπορείτε να εκτυπώνετε απ’ οπουδήποτε θέλετε. Οπότε, αν θέλετε να δουλέψετε στον καναπέ το πρωί και να μεταφερθείτε στον κήπο το απόγευμα για λίγη λιακάδα, μπορείτε να το κάνετε. Στείλτε τα έγγραφά σας για εκτύπωση όποτε είστε έτοιμοι και μετά παραλάβετέ τα όταν τα χρειαστείτε.

Χρήστης που κρατάει ένα smartphone του οποίου η οθόνη συνδέεται μέσω Wi-Fi με έναν εκτυπωτή Canon PIXMA Σειράς G3570.

Οι ασύρματοι εκτυπωτές Canon είναι εύκολοι στην εγκατάσταση και τη χρήση. Χάρη στη συνδεσιμότητα Wi-Fi και σε εφαρμογές όπως η Canon PRINT, μπορείτε να ελέγχετε τις λειτουργίες του εκτυπωτή από το smartphone ή το tablet σας – λεπτομέρειες θα δούμε παρακάτω. Μπορείτε να τον διαμορφώσετε εύκολα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για smartphone ή τον ηλεκτρονικό οδηγό υποστήριξης της Canon. Βρείτε απλώς τον αριθμό μοντέλου του εκτυπωτή σας και ακολουθήστε τον αναλυτικό οδηγό.

Ασύρματη εκτύπωση για ένα έξυπνο σπίτι

Άτομο το οποίο μελετά μια εκτύπωση που βγαίνει από έναν εκτυπωτή Canon PIXMA, ο οποίος βρίσκεται πάνω σε ένα τραπέζι.

Παρά τις μικρές διαστάσεις του, ο PIXMA Σειράς TR4650 είναι εξαιρετικά ευέλικτος και αποτελεί ιδανική επιλογή για ασύρματη εκτύπωση στο σπίτι. Τα φυσίγγια μελανιού μαύρου και τριών χρωμάτων είναι διαθέσιμα σε οικονομικές εκδόσεις υψηλής απόδοσης, ενώ η χρήση του συστήματος για εκτύπωση, σάρωση, αντιγραφή ή ακόμη και μετάδοση φαξ είναι πολύ εύκολη.

Εκτυπωτής Canon MegaTank πάνω σε ένα λευκό γραφείο, ανάμεσα σε έναν φορητό υπολογιστή, ένα φυτό και μερικά είδη γραφικής ύλης.

Είτε σε ένα μικρό γραφείο είτε σε ένα οικιακό, ο εκτυπωτής MegaTank MAXIFY GX6040 με δεξαμενές μελανιού υψηλής χωρητικότητας εξασφαλίζει εξαιρετικά χαμηλό συνολικό κόστος ιδιοκτησίας σε σύγκριση με τους συμβατικούς εκτυπωτές λέιζερ και inkjet. Κάθε φιάλη ανταλλακτικού μελανιού έχει σχήμα που ταιριάζει μόνο σε συγκεκριμένη δεξαμενή, ενώ δεν χρειάζεται πίεση, κάνοντας την αναπλήρωση μια γρήγορη, απλή και εύκολη διαδικασία.

Τώρα πια η ζωή στο σπίτι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Wi-Fi. Τα άτομα, τα ζευγάρια και οι οικογένειες τείνουν να βασίζονται σε ένα συνονθύλευμα επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών, tablet και smartphone σε καθημερινή βάση. Προσθέτοντας έναν εκτυπωτή Canon στο οικιακό σας δίκτυο Wi-Fi, μπορείτε να εκτυπώνετε ασύρματα από όλες αυτές τις συσκευές, και όχι μόνο, από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές της Canon μπορείτε να εκτυπώνετε ή να σαρώνετε από ακόμη μεγαλύτερη απόσταση, αρκεί να έχετε σύνδεση Wi-Fi. Για παράδειγμα, μπορείτε να εκτυπώσετε έγγραφα ή φωτογραφίες στον εκτυπωτή του σπιτιού σας ενώ βρίσκεστε στο τρένο ή σε μια καφετέρια.

Εκτός από το ότι είναι χρήσιμος για την παραγωγή επιστολών και ετικετών για τις καθημερινές εργασίες σας, ένας εκτυπωτής μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί. Η ανάγνωση ενός εκτυπωμένου εγγράφου σημαίνει ότι είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αποσπαστεί η προσοχή σας από τις ειδοποιήσεις στην οθόνη ή τα εισερχόμενα email. Αξίζει, επίσης, να θυμάστε ότι τα μάτια σας χρειάζονται τακτικά διαλείμματα από την οθόνη.

Το PIXMA Σειράς G3470 με υποστήριξη Wi-Fi (δείτε το βίντεο παραπάνω) είναι ιδανικό για πολυάσχολα σπίτια με προηγμένη τεχνολογία, καθώς συνδυάζει λειτουργίες εκτύπωσης, σάρωσης και αντιγραφής με δεξαμενές μελανιού υψηλής χωρητικότητας για έως και 6.000 μονόχρωμα και έως και 7.700 έγχρωμα έγγραφα.1 Το σύστημα MegaTank της Canon διευκολύνει επίσης την αναπλήρωση, με απλές και πρακτικές φιάλες μελανιού, οι οποίες είναι πολύ αποδοτικές οικονομικά. Το PIXMA G4470 διαθέτει επίσης αυτόματο τροφοδότη εγγράφων για εύκολη σάρωση και αντιγραφή πολυσέλιδων πρωτοτύπων.

Έφηβος που κάθεται σταυροπόδι σε ένα κρεβάτι και μελετάει σχολικά βιβλία. Στο τραπέζι δίπλα από το κρεβάτι βρίσκεται ένας εκτυπωτής Canon PIXMA.

Ένας ασύρματος εκτυπωτής είναι ανεκτίμητος για τους μαθητές και τους φοιτητές, οι οποίοι μπορούν να τον χρησιμοποιούν για να εκτυπώνουν τις εργασίες τους για παράδοση ή για τελικό έλεγχο. Το PIXMA Cloud Link υποστηρίζει επίσης το Google Classroom, που διευκολύνει τους σπουδαστές να παραμένουν σε επαφή με τους δασκάλους τους ενώ μελετούν στο σπίτι.

Δεν είναι μόνο οι επαγγελματίες που επωφελούνται από την ύπαρξη ενός ασύρματου εκτυπωτή στο σπίτι. Το PIXMA Cloud Link υποστηρίζει επίσης το Google Classroom, οπότε είναι χρήσιμο για τους μαθητές και τους φοιτητές. Το Google Classroom είναι σχεδιασμένο ώστε να βοηθά την επικοινωνία μεταξύ καθηγητών και μαθητών/φοιτητών. Η χρήση του PIXMA Cloud Link σε συνδυασμό με το Google Classroom σημαίνει ότι οι μαθητές και οι φοιτητές μπορούν να εκτυπώνουν τις λίστες των μαθημάτων που παρακολουθούν και τις εργασίες τους απευθείας από την οθόνη του εκτυπωτή ή από την έξυπνη συσκευή τους μέσω της εφαρμογής Canon PRINT. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα για τους δασκάλους και τους καθηγητές είναι ότι μπορούν να εκτυπώνουν εύκολα καταλόγους των μαθητών/φοιτητών που παρακολουθούν οποιοδήποτε μάθημα.

Οι εφαρμογές Canon σάς δίνουν περισσότερα

Άτομο το οποίο παίρνει μια εκτύπωση που βγαίνει από έναν εκτυπωτή Canon PIXMA. Στο τραπέζι δίπλα στον εκτυπωτή υπάρχουν αρκετές άλλες εκτυπώσεις.

Η εφαρμογή Canon PRINT αποτελεί ιδανικό βοήθημα εκτύπωσης τόσο για οικογένειες όσο και για εργαζόμενους σε γραφεία. Μπορείτε να πραγματοποιείτε σάρωση, εκτύπωση, αντιγραφή ή ακόμη και σύνδεση στο cloud.

Άτομο που κρατάει ένα tablet, στην οθόνη του οποίου φαίνεται μια φωτογραφία με μια παρέα φίλων. Στο φόντο, ένας εκτυπωτής Canon PIXMA εκτυπώνει την ίδια εικόνα.

Η σειρά εφαρμογών της Canon, όπως η Easy-PhotoPrint Editor και το βασιζόμενο στο Web λογισμικό PosterArtist, κάνουν την εκτύπωση παιχνιδάκι και σας επιτρέπουν να απελευθερώσετε τη δημιουργική σας πλευρά.

Για την απόλυτη απλότητα, ευελιξία, αποδοτικότητα και δημιουργικότητα, η Canon προσφέρει μια μεγάλη γκάμα δωρεάν εφαρμογών και λογισμικού που βελτιώνουν την εμπειρία της ασύρματης εκτύπωσης. Με την εφαρμογή Canon PRINT μπορείτε να εκτυπώνετε, να αντιγράφετε και να σαρώνετε ασύρματα από έξυπνες συσκευές, καθώς και να αλλάζετε τις ρυθμίσεις εκτύπωσης, να ελέγχετε τα επίπεδα μελανιού και να εκτελείτε εργασίες τακτικής συντήρησης.

Όπως είδαμε, οι εφαρμογές της Canon διευκολύνουν την εκτύπωση απευθείας από το τηλέφωνό σας σε έναν ασύρματο εκτυπωτή. Όταν εργάζεστε από το σπίτι ή από μακριά, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Canon PRINT με το PIXMA Cloud Link μπορείτε να συνδεθείτε ασύρματα σε έναν εκτυπωτή του γραφείου για να μοιραστείτε έγγραφα με άλλα μέλη του προσωπικού. Μπορείτε επίσης να σαρώνετε έγγραφα με την κάμερα του smartphone σας όταν βρίσκεστε μακριά και να τα εκτυπώνετε στο γραφείο σας ή να σαρώνετε έγγραφα χρησιμοποιώντας τον εκτυπωτή και να τα στέλνετε σε smartphone. Λειτουργεί αμφίδρομα.

Για μια δημιουργική πινελιά, η εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor σάς δίνει την επιλογή να μετατρέψετε τις ψηφιακές φωτογραφίες σας σε κομψές εκτυπώσεις και μοναδικά δώρα, με πρότυπα για ημερολόγια, κάρτες, πόστερ και πολλά άλλα.

Υπάρχει επίσης η ηλεκτρονική υπηρεσία PosterArtist για να δημιουργείτε τα δικά σας πόστερ, πανό και διαφημιστικά φυλλάδια. Οι εκτυπωτές MegaTank MAXIFY GX3040 και MAXIFY GX4040 είναι ιδιαίτερα κατάλληλοι για τέτοιου είδους χρήση, χάρη στον πίσω επίπεδο δίσκο εισόδου που διευκολύνει τη δημιουργία πανό μήκους έως και 1,2m και υποστηρίζει χαρτόνι με πάχος έως 0,7mm.

Για υπολογιστές με Windows, το Easy-Layout Editor είναι μια χρήσιμη μονάδα επέκτασης για προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή, η οποία σας παρέχει μια προεπισκόπηση στην οθόνη για τη διάταξη και την εκτύπωση πολλών εικόνων. Ακόμη και χωρίς τη λήψη κάποιας εφαρμογής, οι εκτυπωτές Canon που είναι συμβατοί με Chromebook, Apple AirPrint και Mopria® για Android σάς επιτρέπουν να συνδέεστε και να εκτυπώνετε ασύρματα μέσω του ενσωματωμένου πρωτοκόλλου εκτύπωσης του smartphone ή του tablet σας.

Απρόσκοπτη χρήση

Εκτυπωτής Canon PIXMA επάνω σε ένα τραπέζι, ο οποίος εκτυπώνει ένα πρότυπο ενός ηλιοτροπίου, ενώ στο φόντο διακρίνεται ένας πατέρας και η κόρη του που δημιουργούν το ίδιο ηλιοτρόπιο.

Η ασύρματη εκτύπωση σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάθεστε δίπλα στον εκτυπωτή, δεν χρειάζεται να έχετε συγκεκριμένο χώρο για το οικιακό σας γραφείο, καθώς και ότι μπορείτε να εργάζεστε –ή να παίζετε– όπου θέλετε.

Τέλος, οι εκτυπωτές Canon με υποστήριξη Wi-Fi και οι διάφορες εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί για να συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους. Από τους πίνακες ελέγχου των εκτυπωτών έως τις λειτουργίες και τις διασυνδέσεις των εφαρμογών, τα πάντα είναι σχεδιασμένα με γνώμονα την ευκολία και την ευχρηστία, ενώ σας παρέχουν την ελευθερία να υλοποιείτε κάθε είδους εργασίες σάρωσης και εκτύπωσης όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και εύκολα. Με την Canon στο πλευρό σας, η ασύρματη εκτύπωση γίνεται παιχνιδάκι.


Σύνταξη: Angela Nicholson και Matthew Richards

  1. Η Απόδοση σελίδων υπολογίζεται βάσει συγκεκριμένης μεθόδου ελέγχου της Canon, με χρήση του διαγράμματος ISO/IEC 24712 και προσομοίωση συνεχούς εκτύπωσης, με αντικατάσταση του φυσιγγίου μελανιού μετά την αρχική εγκατάσταση.

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα