ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ MACRO

Επιλογή του καλύτερου εξοπλισμού για να ξεκινήσετε τη φωτογραφία macro

Είτε τραβάτε κοντινές λήψεις εντόμων είτε μωρών, κατοικίδιων ή γλυκών, εδώ θα βρείτε τα χαρακτηριστικά μηχανών και φακών που πρέπει να αναζητάτε, καθώς και τα καλύτερα αξεσουάρ για να επιλέξετε.
Κοντινή λήψη λιβελούλας που κάθεται πάνω σε ένα φυλλαράκι γρασιδιού, τραβηγμένη με φακό Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM.

Αν θέλετε να αποτυπώσετε τα γεωμετρικά μοτίβα που υπάρχουν στο μάτι ενός εντόμου, τις πρωινές δροσοσταλίδες σε ένα φυλλαράκι γρασιδιού ή την κάθε βλεφαρίδα στο πρόσωπο του μωρού σας, ο καλύτερος τρόπος για να αναδείξετε τις υπέροχες λεπτομέρειες είναι η φωτογραφία macro.

Εντούτοις, παρ’ όλο που είναι εύκολο να εξοικειωθείτε με την απίστευτα απολαυστική φωτογραφία macro, ο συγκεκριμένος τομέας περιλαμβάνει ιδιαίτερες προκλήσεις, όπως η επίτευξη αρκετά μεγάλου βάθους πεδίου προκειμένου να αποτυπώσετε τα μικρά θέματα ολόκληρα και με ευκρίνεια.

Πολλά μοντέλα μηχανών και φακών Canon διαθέτουν χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες της φωτογραφίας macro. Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, ξεχωρίσαμε τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να αναζητάτε όταν επιλέγετε τα καλύτερα μοντέλα μηχανών και φακών για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στη φωτογραφία macro.

Μια εξαιρετικά κοντινή λήψη δροσοσταλίδων πάνω σε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, που τραβήχτηκε με μια Canon EOS R7 με φακό Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM.

Η φωτογραφία macro είναι η κοντινή λήψη αντικειμένων μικρού μεγέθους με μεγέθυνση 0,5x ή μεγαλύτερη και ποικιλία θεμάτων – από φυτά και έντομα μέχρι τρόφιμα ή ακόμη και είδη οικιακής χρήσης. Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες macro τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Λήψη με Canon EOS R7 και φακό Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM, με 1/2000 δευτ., f/1.8 και ISO 200.

Χαρακτηριστικά μηχανών για φωτογραφία macro

Δύο χέρια που κρατούν μια Canon EOS R10, με την οθόνη της μηχανής να εμφανίζει τις ρυθμίσεις της λειτουργίας οριοθέτησης εστίασης.

Η Canon EOS R10 διαθέτει λειτουργία οριοθέτησης εστίασης, η οποία καταγράφει μια ομάδα εικόνων σε εστιακές αποστάσεις που αυξάνονται αυτόματα και σταδιακά. Υπάρχει ακόμη και η επιλογή να συνδυάσετε τις εικόνες εντός της μηχανής για να δημιουργήσετε μια σύνθεση βάθους με τέλεια ευκρίνεια από το εμπρός έως το πίσω μέρος του κάδρου.

Κοντινή λήψη ενός πιάτου με μια ποικιλία λαχανικών και βραστά αβγά, που τραβήχτηκε με μια Canon EOS R10.

Κατά τη χρήση της λειτουργίας οριοθέτησης εστίασης, μπορείτε να καθορίσετε τον αριθμό των εικόνων που θέλετε να αποτυπώσει η μηχανή. Η υπέρθεση των εικόνων που προκύπτουν δημιουργεί μια ευκρινή εικόνα με ευρύτερο βάθος πεδίου. Λήψη με Canon EOS R10 και φακό Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM στα 35mm, με 1/2000 δευτ., f/5 και ISO 1600.

Προηγμένη εστίαση

Στη φωτογραφία macro, η εστίαση είναι υψίστης σημασίας. Οι μηχανές του Συστήματος Canon EOS R είναι ιδανικές για φωτογράφιση macro, καθώς προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ισχυρών χαρακτηριστικών που θα σας βοηθήσουν να επιτυγχάνετε την ιδανική εστίαση κάθε φορά.

Όσο πιο κοντά βρίσκεται το θέμα σας, τόσο πιο μικρό είναι το βάθος πεδίου για ένα δεδομένο διάφραγμα. Αν δεν υπάρχει επαρκές φως, κάτι που συμβαίνει συχνά κατά τις κοντινές λήψεις, θα πρέπει να ανοίξετε περισσότερο το διάφραγμα ώστε να εισέλθει περισσότερο φως, κάτι που θα μειώσει περαιτέρω το βάθος πεδίου. Αυτό σημαίνει ότι μια εικόνα θα έχει μόνο μια μικροσκοπική «φέτα» σε εστίαση – κάτι που δεν είναι ιδανικό όταν ο στόχος είναι να αναδειχτεί κάθε λεπτομέρεια.

Για να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα, αρκετές μηχανές του Συστήματος EOS R, όπως τα μοντέλα EOS R10 και EOS R50, προσφέρουν τη λειτουργία οριοθέτησης εστίασης. Αυτή η λειτουργία τραβάει πολλές φωτογραφίες του ίδιου κάδρου, μετακινώντας αυτόματα και σταδιακά το σημείο εστίασης, για να καταγράψει πολλές μικροσκοπικές «φέτες» με ευκρινή εστίαση. Στη συνέχεια, αυτές οι εικόνες μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μία εικόνα όπου θα εμφανίζεται εστιασμένο ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος του θέματος από ό,τι θα ήταν εφικτό σε μία μεμονωμένη λήψη. Αυτό είναι γνωστό ως υπέρθεση εστίασης ή σύνθεση βάθους και υπάρχουν αρκετές μηχανές που μπορούν να δημιουργούν αυτόματα αυτές τις εικόνες εντός της μηχανής. Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό χειροκίνητα, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Depth Compositing (Σύνθεση βάθους), που περιλαμβάνεται στο λογισμικόDigital Photo Professional (DPP) της Canon.

Η EOS R50 προχωρά ένα βήμα πιο πέρα με την Προηγμένη κατάσταση A+. Αυτή εντοπίζει αυτόματα την ανάγκη για υπέρθεση εστίασης, πραγματοποιεί τις απαραίτητες λήψεις και εφαρμόζει επίσης τη σύνθεση βάθους εντός της μηχανής, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να την κάνετε εσείς.

Αν προτιμάτε, οι mirrorless μηχανές Canon σάς παρέχουν επίσης απόλυτο έλεγχο της εστίασης. Όλες οι μηχανές του Συστήματος EOS R διαθέτουν μια επιλογή Τονισμού περιγραμμάτων για χειροκίνητη εστίαση, η οποία χρησιμοποιεί έντονα χρώματα για να επισημάνει τις εστιασμένες περιοχές της εικόνας. Επίσης, σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε ζουμ σε μια εικόνα σε Άμεση προβολή, για να ελέγξετε μη αυτόματα την εστίασή σας. Ορισμένες μηχανές, όπως οι EOS R10 και EOS R7, διαθέτουν επίσης διακόπτες AF/MF στο σώμα τους, ώστε να μεταβαίνετε γρήγορα στη κατάσταση χειροκίνητης εστίασης και να επιλέγετε με ακρίβεια πού ακριβώς θέλετε να εστιάσετε.

Οι καλύτερες μηχανές με προηγμένες λειτουργίες εστίασης για να ξεκινήσετε τη φωτογράφιση macro:

Εξαιρετικά κοντινή λήψη ενός κίτρινου λουλουδιού με μικροσκοπικές λεπτομέρειες στα πέταλα, η οποία τραβήχτηκε με μια Canon EOS R50.

Ο αισθητήρας APS-C της EOS R50 κάνει τα μικρά αντικείμενα να φαίνονται μεγαλύτερα στο κάδρο απ’ ό,τι όταν χρησιμοποιείτε τους ίδιους φακούς σε μια full-frame μηχανή. Η μηχανή προσφέρει επίσης γρήγορη συνεχή λήψη με ρυθμό έως και 15fps με χρήση του αθόρυβου ηλεκτρονικού κλείστρου, κάτι που κάνει εφικτή τη φωτογράφιση κινούμενων θεμάτων, όπως λουλούδια που κινούνται με τον άνεμο. Λήψη με Canon EOS R50 και φακό Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, με 1/125 δευτ., f/8 και ISO 400.

Εξαιρετικά κοντινή λήψη ροζ λουλουδιών, που τραβήχτηκε με μια Canon EOS R50.

Οι μικρές διαστάσεις και το χαμηλό βάρος της EOS R50 την καθιστούν ιδανική για φωτογράφιση macro χωρίς τρίποδο. Διαθέτει την ίδια βάση φακού RF όπως κάθε μηχανή του Συστήματος EOS R, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε οποιονδήποτε φακό RF ή RF-S, συμπεριλαμβανομένων πολλών φακών macro. Λήψη με Canon EOS R50 και φακό Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, με 1/250 δευτ., f/2,8 και ISO 800.

Μέγεθος και ανάλυση αισθητήρα

Ορισμένες μηχανές του Συστήματος EOS R διαθέτουν αισθητήρα full-frame, ενώ άλλες διαθέτουν αισθητήρα APS-C. Κάθε τύπος αισθητήρα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα για τη φωτογράφιση macro. Οι αισθητήρες APS-C είναι μικρότεροι, οπότε τα μικρά θέματα εμφανίζονται μεγαλύτερα στο κάδρο σε σύγκριση με το μέγεθος που θα είχαν σε έναν full-frame αισθητήρα στην ίδια εστιακή απόσταση. Επίσης, οι αισθητήρες APS-C παρέχουν γενικά μεγαλύτερο βάθος πεδίου σε σύγκριση με τους full-frame αισθητήρες. Αυτό καθιστά τις μηχανές APS-C, όπως τα μοντέλα EOS R10 και EOS R50, κατάλληλες για φωτογραφία macro.

Εντούτοις, αν πρέπει να φωτογραφίσετε ένα μικρό θέμα εν κινήσει και, ως εκ τούτου, χρειάζεστε υψηλή ταχύτητα κλείστρου, ειδικά αν δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός και πρέπει να χρησιμοποιήσετε υψηλό ISO, τότε μια full-frame μηχανή, όπως η EOS R8, μπορεί να σας δώσει εικόνες με λιγότερο θόρυβο.

Είτε επιλέξετε αισθητήρα APS-C είτε full-frame, οι μηχανές που διαθέτουν αισθητήρα με υψηλό αριθμό megapixel μπορούν να σας χρησιμεύσουν και για λήψεις macro. Ο υψηλότερος αριθμός pixel συνεπάγεται υψηλότερο βαθμό λεπτομέρειας, οπότε αν περικόψετε την εικόνα για να μεγαλώσετε ένα μικροσκοπικό θέμα εντός του κάδρου, το θέμα θα φαίνεται και πάλι καθαρό.

Οι καλύτερες μηχανές με αισθητήρες APS-C για να ξεκινήσετε τη φωτογραφία macro:

Ένας φακός Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM κοντά σε μαργαρίτες.

Ο φακός Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM μπορεί να εστιάσει σε πολύ κοντινή απόσταση, έως 14cm, μεγεθύνοντας το θέμα κατά 0,5x. Προσφέρει ευρεία γωνία θέασης που είναι ιδανική για να συμπεριλαμβάνετε πολλές λεπτομέρειες στο κάδρο, ενώ η ενσωματωμένη οπτική σταθεροποίηση εικόνας θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το θόλωμα που προκαλείται από την αστάθεια της μηχανής, ακόμη κι όταν φωτογραφίζετε χωρίς τρίποδο.

Εξαιρετικά κοντινή λήψη μιας μαργαρίτας, που τραβήχτηκε με φακό Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM.

Ο φακός RF 24mm F1.8 MACRO IS STM εστιάζει γρήγορα χάρη σε έναν βηματικό κινητήρα χαμηλού θορύβου, ώστε να μην ανησυχείτε αν κινηθεί κάποιο αντικείμενο – οι λήψεις σας θα είναι και πάλι καθαρές. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM, με 1/4000 δευτ., f/1.8 και ISO 100.

Μεγέθυνση

Όσον αφορά στη φωτογραφία macro, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να αναζητάτε σε έναν φακό είναι η μεγέθυνσή του. Όταν ένας φακός δίνει μεγέθυνση 0,5x (ή 1:2), η εικόνα στον αισθητήρα προβάλλεται στο μισό από το πραγματικό μέγεθος του θέματος. Όταν ένας φακός δίνει μεγέθυνση 1,0x (ή 1:1), η εικόνα στον αισθητήρα προβάλλεται σε φυσικό μέγεθος. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται εξαιρετικά υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας, ειδικά όταν η εικόνα προβληθεί στη συνέχεια σε μεγαλύτερη οθόνη ή εκτυπωθεί.

Για να επιτευχθεί αυτή η μεγέθυνση, οι φακοί macro πρέπει να έχουν χαμηλές ελάχιστες αποστάσεις εστίασης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να εστιάζουν όταν βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα θέμα. Παραδείγματα τέτοιων είναι ο Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM, ο οποίος μπορεί να εστιάσει σε απόσταση μόλις 14cm, και ο RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, ο οποίος μπορεί να εστιάσει μέχρι τα 17cm. Και οι δύο είναι φακοί 0,5x με γρήγορο μέγιστο διάφραγμα, το οποίο επιτρέπει την είσοδο άφθονου φωτός, και προσφέρουν σταθεροποίηση εικόνας (IS) για λήψεις χωρίς θόλωμα όταν φωτογραφίζετε χωρίς τρίποδο με χαμηλότερες ταχύτητες κλείστρου.

Οι καλύτεροι φακοί για να ξεκινήσετε τη φωτογραφία macro, με μεγέθυνση 0,5x και μικρές εστιακές αποστάσεις:

Κοντινή λήψη ροζ λουλουδιού, που τραβήχτηκε με φακό Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM.

Ο φακός RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM δεν είναι αυστηρά φακός macro, αλλά προσφέρει μέγιστη μεγέθυνση 0,28x και ισχυρό ζουμ, πράγμα που σας δίνει τη δυνατότητα να εστιάζετε χωρίς να ενοχλείτε το θέμα σας και να αποτυπώνετε ακόμα και τις πιο μικροσκοπικές λεπτομέρειες από απόσταση. Λήψη με Canon EOS R50 και φακό Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM, με 1/320 δευτ., f/7.1 και ISO 100.

Εξαιρετικά κοντινή λήψη ενός του πράσινου μπρόκολου Ρομανέσκο, που τραβήχτηκε με τον φακό Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM.

Ένας άλλος φακός με μεγάλο εύρος ζουμ είναι ο RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM. Παρέχει μέγιστη μεγέθυνση 0,59x κατά τη χρήση χειροκίνητης εστίασης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τραβάτε κοντινές λήψεις θεμάτων με εντυπωσιακή λεπτομέρεια. Λήψη με Canon EOS R10 και φακό Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM στα 35mm, με 1/200 δευτ., f/10 και ISO 400.

Εστιακή απόσταση

Η λήψη από κοντά με έναν φακό μικρής εστιακής απόστασης μπορεί να φαίνεται προφανής επιλογή, αλλά και οι τηλεφακοί προσφέρουν ορισμένα σημαντικά πλεονεκτήματα. Η λήψη από λίγο μεγαλύτερη απόσταση σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να ενοχλήσετε το θέμα σας ή να δημιουργήσετε ανεπιθύμητες σκιές πάνω του. Οι τηλεφακοί macro, όπως ο Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM, ο οποίος παρέχει μεγέθυνση 0,5x, σας δίνουν τη δυνατότητα να στέκεστε πιο μακριά από το θέμα σας γεμίζοντας παράλληλα το κάδρο με αυτό. Ο φακός διαθέτει οπτικό σύστημα IS, όπως ακριβώς και οι ευρυγώνιοι φακοί, προκειμένου να διατηρείται η ευκρίνεια στις χαμηλότερες ταχύτητες κλείστρου.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν τηλεφακό ζουμ, όπως ο Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM ή ο RF 100-400mm F5.6-8 IS USM. Παρ’ όλο που αυτά τα μοντέλα δεν είναι αυστηρά φακοί macro (0,5x), οι μέγιστες εστιακές αποστάσεις τηλεφακού που επιτυγχάνουν σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε κοντινές λήψεις του θέματος και να γεμίζετε το κάδρο από απόσταση.

Οι καλύτεροι τηλεφακοί macro και τηλεφακοί ζουμ για να ξεκινήσετε τη φωτογραφία macro:

Στιγμιότυπο οθόνης από βίντεο που εξηγεί την εστίαση στο κέντρο σε κατάσταση macro. Το στιγμιότυπο οθόνης δείχνει το χέρι ενός χρήστη που ρυθμίζει έναν φακό Canon κοντά σε ένα μικρό μοντέλο μιας ανθρώπινης φιγούρας.

Λήψη macro με εστίαση στο κέντρο

Ορισμένοι φακοί RF της Canon, συμπεριλαμβανομένων των RF 24-105mm F4-7.1 IS STM και RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM, διαθέτουν δυνατότητα λήψης macro με εστίαση στο κέντρο. Παρ’ όλο που αυτοί οι φακοί δεν επιτυγχάνουν μεγέθυνση macro με χρήση αυτόματη εστίαση, η ελάχιστη εστιακή τους απόσταση σε κατάσταση χειροκίνητης εστίασης είναι πολύ μικρότερη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να εστιάζουν από πολύ πιο κοντά και να πετυχαίνουν μεγέθυνση macro τουλάχιστον 0,5x.

Οι καλύτεροι φακοί με δυνατότητα λήψης macro και εστίαση στο κέντρο για να ξεκινήσετε:

Θέλετε να πάτε ένα βήμα πιο μακριά;

Αν σας γοήτευσε η φωτογραφία macro, ίσως είστε έτοιμοι να επενδύσετε περισσότερο σε φακούς επαγγελματικού επιπέδου με μεγαλύτερη μεγέθυνση, καλύτερη οπτική ποιότητα ή μεγαλύτερες εστιακές αποστάσεις, ώστε να επιτυγχάνετε λήψεις με θέματα που γεμίζουν το κάδρο, αν και δεν μπορείτε να τα πλησιάσετε. Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για επαγγελματικούς φακούς για φωτογραφία macro (διατίθεται σε επιλεγμένες γλώσσες).

Αξεσουάρ για φωτογραφία macro

Τρεις οθόνες από την εφαρμογή Canon Camera Connect σε ένα smartphone, που χρησιμοποιείται για τη χειροκίνητη εστίαση στο κοτσάνι ενός πράσινου μήλου σε κοντινή λήψη.

Με την εφαρμογή Canon Camera Connect, μπορείτε να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις της μηχανής και να ενεργοποιείτε το κλείστρο από το smartphone σας. Με συμβατούς φακούς, μπορείτε ακόμη και να μεταβείτε σε χειροκίνητη εστίαση και να την ελέγξετε χωρίς να αγγίξετε τη μηχανή, εξασφαλίζοντας ευκρινείς κοντινές λήψεις.

Με την εφαρμογή Canon Camera Connect μπορείτε να τη μηχανή σας από απόσταση. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Άμεσης προβολής στην οθόνη του smartphone σας για να ελέγχετε και να προσαρμόζετε την εστίαση, να ελέγχετε την έκθεση και να ενεργοποιείτε το κλείστρο από απόσταση, αποτρέποντας την αστάθεια της μηχανής και διασφαλίζοντας ότι δεν ενοχλείτε το θέμα σας.

Με τη χρήση τρίποδου, η μηχανή θα παραμένει σταθερή όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε χαμηλότερη ταχύτητα κλείστρου, αλλά ενδέχεται να μην σας δίνεται η δυνατότητα να πλησιάσετε πολύ κοντά στα θέματά σας. Η Λαβή-τρίποδο Canon HG-100TBR είναι μικρή και ευέλικτη και παρέχεται με τηλεχειριστήριο που αποτρέπει την αστάθεια της μηχανής. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα μαξιλαράκι για να ακουμπάτε τον φακό σας για πιο σταθερές λήψεις ή για να το χρησιμοποιήσετε ως υπόστρωμα για τη μηχανή όταν η λήψη γίνεται κοντά στο έδαφος.

Οι δακτύλιοι επέκτασης τοποθετούνται ανάμεσα σε έναν συμβατό φακό και στο σώμα της μηχανής και αυξάνουν τη μεγέθυνση που προσφέρει ο φακός, με μηδενική παραμόρφωση ή απώλειες ως προς την ποιότητα εικόνας.

Ο φωτισμός μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στη φωτογραφία macro, αλλά η δυνατότητα χρήσης φλας εκτός της μηχανής, όπως το Canon Speedlite EL-100, σε συνδυασμό με τον ασύρματο Πομπό Speedlite ST-E10, σας επιτρέπουν να κατευθύνετε με μεγαλύτερη ακρίβεια το φως προς το θέμα σας. Αν έχετε αφοσιωθεί στη φωτογραφία macro, το φλας Canon Macro Ring Lite MR-14EX II προσαρτάται στην εμπρός πλευρά συμβατών φακών, φωτίζοντας πλήρως και με απόλυτο έλεγχο το θέμα σας κατά τις κοντινές λήψεις.

Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητάτε όταν αγοράζετε εξοπλισμό για φωτογραφία macro. Μην προβληματίζεστε όμως αν δεν έχετε τα πάντα, καθώς μπορείτε και πάλι να τραβήξετε υπέροχες κοντινές λήψεις. Το σημαντικότερο στοιχείο είναι η δημιουργικότητά σας!Σύνταξη: Peter Wolinski

Σχετικά προϊόντα

 • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

  EOS R10

  Κάντε τα επόμενα βήματά σας στη φωτογραφία και στο βίντεο με μια mirrorless μηχανή του Συστήματος EOS R που έχει κατασκευαστεί γύρω από έναν αισθητήρα μεγέθους APS-C.
 • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

  EOS R50

  Δημιουργήστε εντυπωσιακό περιεχόμενο που θα τραβήξει την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αυτήν τη mirrorless μηχανή EOS R που τραβάει από ευκρινείς στατικές εικόνες μέχρι ταινίες 4K και ζωντανές ροές. Όλα σε μία ολοκληρωμένη συσκευή.
 • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

  EOS R7

  Εξερευνήστε την άγρια φύση με μια μηχανή που προσφέρει εκπληκτική ταχύτητα και ποιότητα εικόνας, σε ένα φορητό σώμα APS-C σχεδιασμένο για το μέλλον.
 • Ευρυγώνιος σταθερός φακός

  RF 24mm F1.8 MACRO IS STM

  Ένας μικρός, ελαφρύς, σταθερός φακός 24mm, ιδανικός για φωτογράφιση τοπίων, vlogging και φωτογράφιση εσωτερικών χώρων, καθώς επίσης και για εξαιρετικές εικόνες macro.
 • Φακοί RF

  RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

  Φακός MACRO με γρήγορο διάφραγμα 35mm f/1.8 για ευρυγώνια προοπτική, εστίαση από κοντινή απόσταση και υβριδική σταθεροποίηση εικόνας.
 • Φακοί RF

  RF 85mm F2 MACRO IS STM

  Ο RF 85mm F2 MACRO IS STM προσφέρει ευελιξία στις κοντινές λήψεις, με ελαφριά συμπίεση τηλεφακού και σταθεροποίηση εικόνας 5 στοπ, σε ένα μικρό και ελαφρύ σώμα.
 • Φακοί RF-S

  RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM

  Πλησιάστε περισσότερο με αυτόν τον ελαφρύ, ευέλικτο τηλεφακό ζουμ APS-C και ανακαλύψτε μια νέα διάσταση στη φωτογράφιση ταξιδιών, σπορ, οικογενειακών στιγμών και κατοικιδίων.
 • Τηλεφακός ζουμ

  RF 100-400mm F5.6-8 IS USM

  Ευέλικτος, compact και ελαφρύς φακός ζουμ 100-400mm της σειράς RF, με Οπτική σταθεροποίηση 5,5 στοπ, για την καταγραφή σκηνών άγριας ζωής και δράσης χωρίς να επωμίζεστε υπερβολικό βάρος.
 • Τρίποδο

  Tripod Grip HG-100TBR

  Κάντε λήψεις για περισσότερο χρόνο με μεγαλύτερη σταθερότητα και δημιουργική ευελιξία χάρη σε αυτήν τη μοναδική λαβή-τρίποδο με αποσπώμενο τηλεχειριστήριο.

Σχετικά άρθρα