ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

Συμβουλές για νεαρούς φωτογράφους άγριας φύσης: μια μονοήμερη φωτογράφιση με την επαγγελματία Dani Connor

Η φωτογράφος άγριας φύσης και σταρ του YouTube Dani Connor μοιράζεται μαζί μας τις συμβουλές της για μια επιτυχημένη πορεία στον κλάδο, καθώς συνεργάζεται με τον σπουδαστή φωτογραφίας Jonty Clark για να αποτυπώσει εκπληκτικές εικόνες αρπακτικών πτηνών.
Νεαρό κιρκινέζι που έχει σκαρφαλώσει πάνω σε έναν ξύλινο στύλο και κρώζει δυνατά, έχοντας τα φτερά του ανοιχτά.

Η νεαρή Βρετανίδα φωτογράφος Dani Connor κατάφερε να δημιουργήσει όνομα στον χώρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, όταν εγκλωβίστηκε στη σουηδική Λαπωνία. Η Dani ήταν εθελόντρια σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων της περιοχής, όταν πολλές περιοχές ανά τον κόσμο μπήκαν σε καραντίνα. Εκμεταλλεύτηκε εκείνη την περίοδο προς όφελός της, δημιουργώντας στενή σχέση με τα άγρια ζώα της περιοχής – και συγκεκριμένα με μια μικρή ομάδα κόκκινων σκίουρων.

«Το είδα ως μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξεκινήσω την καριέρα μου», λέει. «Έδωσα στον εαυτό μου περιθώριο έξι μηνών και είπα ότι αν δεν με βγάλει κάπου, θα επιστρέψω στη δουλειά μου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο.» Μετά από μόλις μισό χρόνο στοχευμένης προσπάθειας, η Dani είχε αποκτήσει περίπου 60.000 ακόλουθους στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, ενώ λάμβανε οικονομική υποστήριξη από συνδρομητές στο Patreon, οι οποίοι ενδιαφέρονταν για τη δουλειά της.

Ζητήσαμε από την Dani να μοιραστεί ορισμένες από τις κορυφαίες συμβουλές της με τον σπουδαστή φωτογραφίας Jonty Clark, ο οποίος ήθελε να μάθει περισσότερα για τη φωτογράφιση ζώων στη φύση. Δώσαμε στον Jonty μια Canon EOS R7, την οποία είχε χρησιμοποιήσει η Dani σε μια φωτογράφιση άγριας φύσης στην Ισπανία, και τους τοποθετήσαμε σε μια φωτογραφική κρυψώνα απ’ όπου ήταν σίγουρο ότι θα μπορούσαν να εντοπίσουν αρπακτικά πουλιά που πετούν γρήγορα.

Εδώ θα βρείτε τις συμβουλές που έδωσε η Dani εκείνη την ημέρα, μαζί με ορισμένες από τις καλύτερες λήψεις που τράβηξαν εκείνη και ο Jonty.

Συμβουλή 1: Βυθιστείτε στο περιβάλλον του θέματός σας

Σε μια κρυψώνα για πουλιά, δύο νέοι μελετούν την εικόνα ενός κιρκινεζιού που στέκεται σε έναν ξύλινο στύλο, στην οθόνη αφής μιας μηχανής.

Η φωτογράφιση μέσα από μια κρυψώνα για πουλιά σήμαινε ότι η Dani και ο Jonty μπορούσαν να καθίσουν δίπλα-δίπλα και να εστιάσουν στην ίδια δράση. Η Dani, που φωτογράφιζε με τη δική της Canon EOS R5, έκανε σχόλια στον Jonty για τις λήψεις του σε πραγματικό χρόνο, κι έτσι εκείνος μπορούσε να προσαρμόζει την προσέγγισή του προτού εμφανιστεί στο κάδρο το επόμενο κιρκινέζι.

Δύο κιρκινέζια, το ένα πάνω σε έναν ξύλινο στύλο και το άλλο στον αέρα με τα νύχια του ανασηκωμένα, που τσακώνονται πάνω από την τροφή τους.

Η Dani και ο Jonty κατάφεραν από την κρυψώνα τους να αποτυπώσουν μια οικογένεια κιρκινεζιών που τσακώνονται μεταξύ τους. Εδώ, ένα νεογνό ζητά τροφή από τη μητέρα του. Λήψη με Canon EOS R7 και φακό Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM στα 150mm, με 1/6400 δευτ., f/6.3 και ISO2500. © Jonty Clark

Η φωτογράφιση μέσα από μια κρυψώνα σάς δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε το περιβάλλον. Τοποθετείται τροφή πάνω σε αντικείμενα που βρίσκονται μπροστά από την κρυψώνα για να δελεάσει τα πουλιά ώστε να βρεθούν σε εμβέλεια λήψης. Η δραστηριότητα είναι σχεδόν εγγυημένη, γεγονός που καθιστά αυτό τον τύπο θέσης προφανή επιλογή για μια μονοήμερη φωτογράφιση.

Η Dani πέρασε πολύ χρόνο σε κρυψώνες στην αρχή της καριέρας της, όσο ζούσε στη Σουηδία, και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να πιστεύει ότι υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση τους. «Η φωτογράφιση μέσα από μια κρυψώνα σημαίνει ότι πρέπει να γίνετε δημιουργικοί και να βρείτε τρόπους να κάνετε τις φωτογραφίες σας να ξεχωρίζουν από τις φωτογραφίες που έχουν τραβήξει όλοι οι υπόλοιποι από το ίδιο σημείο. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξασκήσετε την τεχνική σας και ιδανική επιλογή για φωτογράφιση δίπλα σε κάποιον άλλο», αναφέρει.

Μέχρι τώρα, η εμπειρία του Jonty περιοριζόταν κυρίως σε στούντιο, όπου φωτογράφιζε εξωτικά κατοικίδια ως μέρος των μαθημάτων στο πανεπιστήμιο. Για εκείνη την ημέρα, λέει: «Έμαθα πολλά για τη συμπεριφορά των κιρκινεζιών από την Dani, καθώς και από τις ώρες που πέρασα παρατηρώντας τα πουλιά από την κρυψώνα. Μέχρι το τέλος της φωτογράφισης μπορούσα να προβλέψω πότε θα κατέβαιναν από τα κοντινά δέντρα, γεγονός που μου έδινε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστώ. Οι φωτογραφίσεις σε στούντιο είναι όλες πολύ στημένες, ενώ το να γίνεσαι μάρτυρας της άγριας συμπεριφοράς ήταν κάτι εκπληκτικό. Τα νεαρά άτομα που τσακώνονταν με τα μεγαλύτερα κιρκινέζια μπροστά στα μάτια μας προσέφεραν εκπληκτικές ευκαιρίες για συναρπαστικές λήψεις.»

Συμβουλή 2: Επενδύστε σε μια μηχανή που μπορεί να κάνει τα πάντα

Σε ένα δάσος, ένας άντρας φωτογραφίζει κάτι που βρίσκεται από πάνω του με μηχανή και φακό Canon, καθώς η γυναίκα παρακολουθεί, κοιτάζοντας επίσης προς τα πάνω.

Η Canon EOS R7 σε συνδυασμό με τον φακό Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM είναι το ιδανικό «πολυεργαλείο», με αρκετό εύρος ζουμ για να πλησιάσετε στη δράση. Ο ευέλικτος και μικρών διαστάσεων Canon RF 100-400mm F5.6-8 IS USM είναι άλλη μία εξαιρετική επιλογή, αν θέλετε να πλησιάσετε ακόμη πιο κοντά και να αναβαθμίσετε τις ικανότητές σας στη φωτογράφιση άγριας ζωής.

Μια μηχανή και ένας φακός Canon, σε μια λήψη τραβηγμένη από χαμηλά, με δύο, ελαφρώς θολά, νεαρά άτομα που χαμογελούν στο φόντο, καθώς κοιτάζουν την οθόνη αφής.

Με λίγες υποδείξεις από την Dani, ο Jonty, που συνήθως φωτογραφίζει με μια Canon EOS 90D, κατάφερε να εξοικειωθεί με τη λειτουργία της EOS R7. «Δεν μου πήρε σχεδόν καθόλου χρόνο για να τη συνηθίσω», λέει.

Η Dani είναι πρώτα απ’ όλα φωτογράφος, αλλά τραβάει την προσοχή δυνητικών πελατών μέσα από τα βίντεο που ανεβάζει στο YouTube. Όταν ξεκινάει κανείς στον κλάδο, καλό είναι να έχει και βασικές δεξιότητες στο βίντεο, ακόμη κι αν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσει μόνο για προώθηση του εαυτού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για να κάνετε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να επιλέξετε τον σωστό εξοπλισμό.

«Η Canon EOS R7 είναι μια εξαιρετική μηχανή για όλους όσους ξεκινούν ως δημιουργοί περιεχομένου», προτείνει η Dani. «Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η ενσωματωμένη στο σώμα σταθεροποίηση εικόνας (IBIS), η οποία είναι χρήσιμη όχι μόνο κατά τη φωτογράφιση θεμάτων που κινούνται γρήγορα, αλλά και για τις φορές που περπατάτε εδώ κι εκεί, δημιουργώντας vlog με τον εαυτό σας στην άγρια φύση.»

Ο Jonty επέλεξε να συνδυάσει την Canon EOS R7 με έναν φακό Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM, ο οποίος διαθέτει ενσωματωμένο οπτικό Σταθεροποιητή εικόνας, συμπληρώνοντας το IBIS της μηχανής. «Η σταθεροποίηση εικόνας ήταν αισθητά καλύτερη από αυτήν στη δική μου Canon EOS 90D», λέει ο Jonty, «και η μηχανή ήταν πολύ βελτιωμένη σε όλους τους τομείς. Πιο γρήγορη κατάσταση συνεχούς λήψης, μεγαλύτερο εύρος ISO, αυτόματη οριζοντίωση – ήταν μια εκπληκτική μηχανή για να φωτογραφίζει κανείς και σίγουρα θα μου έδινε όλα όσα χρειάζομαι για να ξεκινήσω το ταξίδι μου ως επαγγελματίας φωτογράφος πλήρους απασχόλησης.»

Διαβάστε τον οδηγό με τους καλύτερους φακούς για τη φωτογράφιση άγριας ζωής για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους φακούς με τους οποίους μπορείτε να αποτυπώνετε εντυπωσιακές εικόνες άγριων ζώων και πουλιών.

Συμβουλή 3: Εστιάστε στα μάτια του θέματος

Κιρκινέζι που κάθεται πάνω σε έναν ξύλινο στύλο, με την πλάτη του στη μηχανή. Το κεφάλι του είναι στραμμένο σχεδόν κατά 180° μοίρες, με αποτέλεσμα τα μάτια και το ράμφος του να είναι ορατά.

Χρησιμοποιώντας την Αυτόματη εστίαση με ανίχνευση ματιών για ζώα της EOS R5, μπορείτε να εστιάσετε ακριβώς στο σημείο που θέλετε, ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζεστε. Αυτό το κιρκινέζι κοίταξε τον φακό της Dani για κλάσματα του δευτερολέπτου πριν απομακρυνθεί πετώντας, αλλά η Dani δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω για να τραβήξει αυτήν την υπέροχη λήψη. Λήψη με Canon EOS R5 με τον Προσαρμογέα βάσης Canon EF-EOS R, τον φακό Canon EF 300mm f/2.8L IS II USM και το Canon Extender EF 1.4X III στα 420mm, με 1/8000 δευτ., f/4 και ISO1000. © Dani Connor

Δύο καθιστοί νέοι προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις μιας μηχανής Canon, σε μια εικόνα που τραβήχτηκε από ψηλά.

Η Canon EOS R7 μπορεί να ξεχωρίσει ανθρώπους, ζώα και οχήματα με απίστευτη ακρίβεια ανίχνευσης θέματος. Αν γνωρίζετε ότι θα φωτογραφίζετε ζώα όλη την ημέρα, επιλέξτε από το μενού την επιλογή «Ζώα» πριν φύγετε από το σπίτι.

Η Αυτόματη εστίαση με ανίχνευση ματιών για ζώα είναι μια λειτουργία που η Canon EOS R7 κληρονόμησε από άλλες επαγγελματικές μηχανές, όπως οι Canon EOS R5 και EOS R6, εξασφαλίζοντας απόλυτη σιγουριά κατά την εστίαση σε θέματα που κινούνται γρήγορα. «Λατρεύω την κατάσταση ανίχνευσης ματιών για ζώα που διαθέτει η EOS R5, όχι μόνο επειδή παρακολουθεί συνεχώς τα θέματα καθώς κινούνται, αλλά γιατί εστιάζει επίσης αυτόματα στο μάτι, διευκολύνοντας έτσι τη δουλειά μου. Η EOS R7 διαθέτει επίσης λειτουργία ανίχνευσης ματιών για ζώα, κάτι που θα βοηθήσει πραγματικά όσους είναι αρχάριοι στη φωτογράφιση πουλιών και άγριων ζώων», λέει η Dani.

Η εφαρμογή Canon Photo Companion είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να εξοικειωθείτε με τις λειτουργίες της μηχανής σας, με συγκεκριμένες ασκήσεις, μαθήματα και συμβουλές για τη δική σας μηχανή και το επίπεδο των δεξιοτήτων σας. «Έχω προσαρμόσει μόνος μου τα κουμπιά της EOS R7», λέει ο Jonty, ο οποίος εξοικειώθηκε εύκολα με τη νέα μηχανή. «Έχω ρυθμίσει το κουμπί κλειδώματος έκθεσης για να επιλέγω εστίαση σε ζώα και το κουμπί κλείστρου πατημένο μέχρι τη μέση για εστίαση στο μάτι. Τώρα που έχω χρησιμοποιήσει αυτές τις λειτουργίες, αισθάνομαι ότι είναι απαραίτητες για το επόμενο βήμα στη φωτογράφιση άγριων ζώων.»

Πέρα από αυτά τα οφέλη, η φωτογράφιση με μια μηχανή με αισθητήρα κοπής (APS-C), όπως η Canon EOS R7, έχει και άλλα πλεονεκτήματα. «Οι μηχανές με αισθητήρα APS-C σάς επιτρέπουν να πλησιάσετε το θέμα σας ακόμα περισσότερο», λέει η Dani. «Με την Canon EOS R5, φωτογράφιζα με έναν φακό Canon EF 300mm f/2.8L IS II USM και με Canon Extender EF 1.4X III, που μου έδινε ισοδύναμη εστιακή απόσταση 420mm, αλλά το μέγιστο εύρος 150mm του Jonty επεκτάθηκε στα 240mm, χάρη στο συντελεστή κοπής 1,6x. Αυτό έφερνε τα θέματα αρκετά κοντά για τη δημιουργία εκπληκτικών αποτελεσμάτων από την κρυψώνα, και θα ήταν πραγματικά υπέροχο όταν περιπλανιέστε στην πόλη ή σε ένα πάρκο της περιοχής σας, για τις φορές που θέλετε να πλησιάσετε περισσότερο το θέμα σας.»

Συμβουλή 4: Χρησιμοποιήστε την κατάσταση συνεχούς λήψης RAW για να μην χάσετε ούτε μία λήψη

Κιρκινέζι με τα φτερά του ορθάνοιχτα ετοιμάζεται να προσγειωθεί σε έναν ξύλινο στύλο σε ένα χωράφι.

Χρησιμοποιώντας την κατάσταση συνεχούς λήψης RAW, η Dani και ο Jonty μπόρεσαν να αποτυπώσουν όλη την αλληλουχία των κινήσεων των κιρκινεζιών, από τη στιγμή που πέταξαν από ένα κοντινό δέντρο μέχρι που προσγειώθηκαν στις κολώνες της αυλόπορτας μπροστά τους. Μόλις επέστρεψαν στη βάση τους μπόρεσαν να επιλέξουν τις αγαπημένες τους λήψεις, όπως αυτή, στην οποία το κιρκινέζι βρίσκεται στο τέλειο σημείο, όπου το πρωινό φως πέφτει πάνω στα φτερά του φωτίζοντάς τα. Λήψη με Canon EOS R7 και φακό Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM στα 150mm, με 1/6400 δευτ., f/6.3 και ISO2500. © Jonty Clark

Δύο νέοι άνθρωποι σε μια σκοτεινή κρυψώνα για πουλιά εξετάζουν μια εικόνα ενός κιρκινεζιού εν πτήσει στην οθόνη αφής μιας μηχανής.

Ο Jonty αποτύπωσε μερικές απίστευτες λήψεις εκείνη την ημέρα, κερδίζοντας τον σεβασμό της Dani.

Η Dani και ο Jonty πειραματίστηκαν με την κατάσταση συνεχούς λήψης RAW όταν φωτογράφιζαν κιρκινέζια από την κρυψώνα. Η Canon EOS R7 έχει δυνατότητα λήψης 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με το μηχανικό κλείστρο ή 30fps με το ηλεκτρονικό κλείστρο, που αντιστοιχεί στον ίδιο αριθμό καρέ ανά δευτερόλεπτο με αυτόν μιας ταινίας. «Είναι απίστευτα γρήγορη και εξαιρετικά καλή για πουλιά εν πτήσει, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε την καλύτερη φωτογραφία από μια αλληλουχία», λέει η Dani.

Σε αυτήν την κατάσταση, μπορείτε να ενεργοποιήσετε επίσης τη λειτουργία «προ-λήψης», η οποία καταγράφει τις στιγμές μισό δευτερόλεπτο πριν πατηθεί το κλείστρο και αποθηκεύει τις εικόνες ως μεμονωμένα αρχεία RAW. «Αυτή η δυνατότητα είναι σπουδαία, επειδή μου επέτρεψε να γυρίσω πίσω στον χρόνο κατά κάποιο τρόπο. Τα κιρκινέζια ήταν απρόβλεπτα, αλλά αυτή η λειτουργία μού έδωσε πολύ μεγαλύτερο περιθώριο για να αντιδράσω και να πετύχω τη λήψη», λέει ο Jonty.

Συμβουλή 5: Δημιουργήστε τις δικές σας ευκαιρίες

Μια νεαρή γυναίκα και ένας άνδρας περπατούν ο ένας πίσω από τον άλλον μέσα σε ένα χωράφι με ψηλό γρασίδι. Στο φόντο διακρίνεται μια μικρή κρυψώνα πουλιών.

Η Dani συνιστά σε όλους τους νεαρούς φωτογράφους να ψάξουν ευκαιρίες για να γίνουν η σκιά αυτών που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να μάθεις και είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να γίνεις γνωστός στον κλάδο.

Μια νεαρή γυναίκα και ένας άνδρας που κάθονται πάνω σε έναν ξύλινο κορμό στο δάσος και χαμογελούν χαρούμενα καθώς εξετάζουν την οθόνη αφής μιας μηχανής.

Η Dani και ο Jonty έμαθαν ο ένας από τον άλλο εκείνη την ημέρα και δημιούργησαν εκπληκτικά αποτελέσματα, αξιοποιώντας στο έπακρο τις ειδικές λειτουργίες της Canon EOS R7 για την άγρια φύση.

«Η πιο σημαντική συμβουλή μου για τον Jonty και οποιονδήποτε θέλει να πετύχει ως φωτογράφος άγριας ζωής είναι να δημιουργεί ευκαιρίες. Πρόκειται για μια πολύ κορεσμένη αγορά, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα να ξεχωρίσεις», λέει η Dani. Συμβούλεψε τον Jonty να γίνει η σκιά άλλων επαγγελματιών φωτογράφων για να δει πώς δουλεύουν, απλώς ζητώντας το –«Θα μπορούσα να σας ακολουθήσω για μια μέρα για να δω τι κάνετε;»– και να μην ξεχνάει να δίνει έμφαση στη δική του προσωπικότητα στο διαδίκτυο.

«Οι άνθρωποι δεν με ακολουθούν λόγω των φωτογραφιών μου ή επειδή θέλουν να βλέπουν την άγρια ζωή», συνεχίζει η Dani. «Είναι αναμενόμενο οι φωτογράφοι άγριας ζωής να τραβάνε καλές φωτογραφίες. Οι άνθρωποι με ακολουθούν επειδή θέλουν να ακούσουν τι έχω να πω. Στα βίντεο στο YouTube πάντα συστήνομαι, επειδή ξέρω ότι μόλις οι άνθρωποι δουν μια προσωπικότητα, αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το περιεχόμενό μου.»

«Ήταν πολύ ωραίο που έμαθα περισσότερα για την εμπορική πλευρά της φωτογραφίας από την Dani», λέει ο Jonty. «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπεις χαρτοφυλάκια έμπειρων φωτογράφων που χρειάστηκαν δεκαετίες για να τελειοποιήσουν την τέχνη τους. Βλέποντας όμως τι πέτυχε η Dani σε σύντομο χρονικό διάστημα, εστιάζοντας στους κόκκινους σκίουρους και αξιοποιώντας τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εμπνέεσαι πραγματικά.»

Ο Jonty λέει: «Με τη βοήθεια της Dani και της μηχανής που με βοήθησε να απομονώνω τα θέματα τόσο εύκολα, έμαθα γρήγορα να προσαρμόζομαι σε ένα περιβάλλον με ταχύτερο ρυθμό.»

Στο τέλος της ημέρας, ο Jonty ένιωθε ότι είχε αποκτήσει κίνητρο και είχε μια σειρά εντυπωσιακές λήψεις για να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό του, ενώ η Dani επωφελήθηκε εξίσου από τον χρόνο που πέρασε μαζί του, αξιοποιώντας στο έπακρο τον εξοπλισμό που είχαν: «Σήμερα ένιωσα ότι έμαθα κι εγώ από τον Jonty», καταλήγει. «Είτε διδάσκομαι είτε διδάσκω κάποιον άλλο, πάντα υπάρχει μια μεταφορά πληροφοριών.»

Σύνταξη: Matthew Bowen

Σχετικά προϊόντα

 • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

  EOS R7

  Εξερευνήστε την άγρια φύση με μια μηχανή που προσφέρει εκπληκτική ταχύτητα και ποιότητα εικόνας, σε ένα φορητό σώμα APS-C σχεδιασμένο για το μέλλον.
 • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

  EOS R5

  Αναθεωρήστε όσα ξέρατε για τις mirrorless φωτογραφικές μηχανές. Οι απαράμιλλες επιδόσεις της EOS R5 θα φέρουν την επανάσταση στη φωτογραφία και την κινηματογράφηση.
 • Φακοί RF-S

  RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM

  Ένας φακός ζουμ APS-C της σειράς EOS R για ευρυγώνιες λήψεις έως λήψεις τηλεφακού, ιδανικός για ταξίδια, άγρια φύση, σπορ και lifestyle.
 • Σχετικά άρθρα

 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

  Οι καλύτεροι φακοί για άγρια ζωή

  Καταγράψτε εντυπωσιακές εικόνες άγριων ζώων και πουλιών με αυτούς τους φακούς, σταθερούς και ζουμ.

 • Υπέροχη γκρίζα κουκουβάγια με εντυπωσιακά μάτια σε έντονο κίτρινο χρώμα, που κοιτάζει απευθείας στη μηχανή, σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Guy Edwardes με φακό Canon RF 200-800mm F6.3-9 IS USM.

  ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ

  Φωτογράφιση πτηνών με τον RF 200-800mm F6.3-9 IS USM

  Ένας επαγγελματίας και ένας ερασιτέχνης φωτογράφος συνεργάζονται για να δοκιμάσουν τον RF 200-800mm F6.3-9 IS USM επί τω έργω.

 • Ένας κόκκινος σκίουρος κοιτάζει απευθείας τον φακό, καθώς τρέχει πάνω από ένα χαλί από ξερά φύλλα και πεσμένα άνθη.

  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ

  Συμβουλές για τη φωτογράφιση άγριας ζωής

  Συμβουλές και τεχνικές για να αναβαθμίσετε τις δεξιότητές σας στη φωτογράφιση άγριας ζωής και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη μηχανή σας και τους φακούς Canon.

 • Ένα πουλί με έντονο πορτοκαλί φτέρωμα πάνω σε ένα κλαδί, με το φόντο πίσω εκτός εστίασης. Λήψη με Canon EOS R6 από τον φωτογράφο άγριας ζωής Aaron Sterling.

  ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ

  Πώς να φωτογραφίσετε πτηνά

  Συμβουλές και το καλύτερο κιτ για αρχάριους στη φωτογραφία πτηνών.