ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Εκτυπωτές inkjet εναντίον λέιζερ: ποιος είναι κατάλληλος για εσάς;

Μάθετε τις διαφορές μεταξύ των εκτυπωτών inkjet και λέιζερ της Canon και ανακαλύψτε ποιος τύπος εκτυπωτή ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας.
Στα αριστερά υπάρχει ένας εκτυπωτής inkjet Canon MegaTank πάνω σε ένα ξύλινο γραφείο και στα δεξιά ένα πολυμηχάνημα λέιζερ Canon i-SENSYS.

Ποιος είναι ο ιδανικός εκτυπωτής; Η απάντηση είναι διαφορετική για τον καθένα. Κατά καιρούς όλοι μας χρειάζεται να εκτυπώνουμε έγγραφα, αλλά σε πολλούς από εμάς αρέσει επίσης να δημιουργούμε χειροτεχνίες ή πρέπει να εκτυπώνουμε φωτογραφίες, τις εργασίες των παιδιών και εργασίες στα πλαίσια των σπουδών. Πολλοί από εμάς έχουμε στήσει μια επιχείρηση στο σπίτι ή έχουμε ένα μικρό γραφείο, από το οποίο εργαζόμαστε έστω και λίγες ώρες, οπότε πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε ασπρόμαυρα ή έγχρωμα έγγραφα με επαγγελματική εμφάνιση.

Ο τύπος εκτυπωτή που είναι κατάλληλος για εσάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εργασίες εκτύπωσης που χρειάζεστε πιο συχνά. Αυτό διαφέρει ανάλογα με το αν εκτυπώνετε επαγγελματικά έγγραφα με πυκνό κείμενο, φωτογραφίες ή έναν συνδυασμό και των δύο∙ αν εκτυπώνετε σε απλό χαρτί, σε ιλουστρασιόν φωτογραφικό χαρτί ή ακόμη και σε χαρτί καλλιτεχνικών εφαρμογών∙ αν εκτυπώνετε ασπρόμαυρα ή έγχρωμα· καθώς και αν χρειάζεστε μεμονωμένες εκτυπώσεις ή μεγαλύτερες ποσότητες. Άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν την ταχύτητα εκτύπωσης, το φυσικό μέγεθος του εκτυπωτή, το μεγαλύτερο μέγεθος εκτύπωσης που μπορεί να παραγάγει και το συνολικό κόστος ανά εκτύπωση, συμπεριλαμβανομένων των μελανιών/γραφίτη και του χαρτιού.

Η Canon διαθέτει μια μεγάλη γκάμα εκτυπωτών inkjet και λέιζερ που καλύπτουν κάθε ανάγκη και προϋπολογισμό. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις βασικές διαφορές μεταξύ των δύο τύπων και σε ορισμένα από τα κορυφαία μοντέλα κάθε σειράς για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον ιδανικό εκτυπωτή για εσάς.

Εκτυπωτής Canon PIXMA που εκτυπώνει μια πολύχρωμη φωτογραφία με ντομάτες, τις οποίες μαζεύει ένα χέρι.

Ιδανικός για τους λάτρεις της φωτογραφίας, ο εκτυπωτής inkjet 3-σε-1 Canon PIXMA G640 χρησιμοποιεί έξι μελάνια dye για βελτιωμένο εύρος τόνων και γκάμα χρωμάτων, ενώ διαθέτει επίσης σαρωτή υψηλής ανάλυσης. Με επαναγεμιζόμενες δεξαμενές μελανιού MegaTank αντί για φυσίγγια, ένα πλήρες σετ μελανιών επαρκεί για 3.800 φωτογραφίες 4x6 ιντσών, ενώ μπορεί να εκτυπώνει φωτογραφίες χωρίς περιθώρια σε μεγέθη έως και A4. Για εκτύπωση εγγράφων, το μελάνι είναι αρκετό για 3.700 ασπρόμαυρες ή 8.000 έγχρωμες σελίδες A4.

Εκτυπωτές inkjet και λέιζερ: πώς λειτουργούν

Η πιο μεγάλη διαφορά μεταξύ των εκτυπωτών inkjet και λέιζερ είναι ότι οι πρώτοι βασίζονται σε υγρή διαδικασία, ενώ οι δεύτεροι σε ξηρή. Οι εκτυπωτές inkjet εναποθέτουν υγρό μελάνι πάνω στο χαρτί, ενώ οι εκτυπωτές λέιζερ χρησιμοποιούν ξηρό γραφίτη που τήκεται και επικολλάται στη σελίδα μέσω ενός κυλίνδρου υψηλής θερμοκρασίας.

Υπάρχουν όμως κι άλλα. Γενικά, οι εκτυπωτές inkjet χρησιμοποιούν μελάνια dye, αλλά ορισμένοι χρησιμοποιούν μελάνια pigment, τα οποία αλληλεπιδρούν διαφορετικά με διαφορετικούς τύπους χαρτιού – συνήθως απορροφώνται λιγότερο, με αποτέλεσμα οι εκτυπώσεις να εμφανίζονται μεν πιο ευκρινείς αλλά τα χρώματα να μην είναι τόσο ζωντανά. Επιπλέον, ανάλογα με το μοντέλο, οι εκτυπωτές inkjet της Canon χρησιμοποιούν από τρία έως και δέκα διαφορετικά χρώματα μελανιού. Θεωρητικά, όσο περισσότερα είναι τα χρώματα του μελανιού, τόσο μεγαλύτερη είναι η γκάμα χρωμάτων που μπορεί να αναπαράγει ο εκτυπωτής. Ωστόσο, στην πράξη οι διαφορές μπορεί να είναι ανεπαίσθητες και πιθανόν να γίνονται αντιληπτές μόνο από τους επαγγελματίες φωτογράφους που θέλουν να παράγουν φωτογραφικές εκτυπώσεις με απόλυτη πιστότητα χρωμάτων.

Σύγκριση ανθεκτικότητας μελανιού

Σε γενικές γραμμές, τα μελάνια pigment που χρησιμοποιούνται στους εκτυπωτές inkjet είναι πιο ισχυρά και ανθεκτικά στις μουτζούρες σε απλό χαρτί σε σχέση με τα μελάνια dye, ενώ προσφέρουν πιο μαύρο και ευκρινές κείμενο. Επομένως, είναι ιδανικά για την εκτύπωση εγγράφων. Συγκριτικά, τα μελάνια dye είναι πιο κατάλληλα για την εκτύπωση φωτογραφιών σε ιλουστρασιόν χαρτί. Τα μικρότερα μόρια των μελανιών dye μπορούν να απορροφηθούν πλήρως κάτω από την προστατευτική επίστρωση του ιλουστρασιόν φωτογραφικού χαρτιού, χαρίζοντας πιο λείο και γυαλιστερό φινίρισμα. Μερικοί εκτυπωτές inkjet της σειράς PIXMA της Canon συνδυάζουν μαύρο μελάνι pigment για εκτύπωση κειμένου με κυανό, ματζέντα, κίτρινο και μαύρο μελάνι dye για εκτύπωση φωτογραφιών υψηλής ποιότητας, ενώ οι εκτυπωτές για επιχειρήσεις της σειράς Canon MAXIFY διαθέτουν αποκλειστικά μελάνια pigment για υψηλή ανθεκτικότητα και καθαρή εκτύπωση εγγράφων.

Για την απόλυτη ανθεκτικότητα και αντοχή στις μουτζούρες κατά τη δημιουργία ασπρόμαυρων και έγχρωμων εκτυπώσεων σε απλό χαρτί, οι εκτυπωτές λέιζερ εξακολουθούν να έχουν το πλεονέκτημα στην εκτύπωση επαγγελματικών εγγράφων. Επιπλέον, αυτά τα έγγραφα μπορούν να αρχειοθετηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε προστατευμένα περιβάλλοντα, όπως βιβλιοθήκες ή εγκαταστάσεις αποθήκευσης σε γραφεία.

Οι εκτυπωτές inkjet προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες αρχειοθέτησης, χάρη στα μελάνια pigment και την τεχνολογία ChromaLife 100 της Canon. Όταν χρησιμοποιείται σε επιλεγμένα φωτογραφικά χαρτιά της Canon, ο συνδυασμός χαρτιού και μελανιών που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία δημιουργεί ένα δεσμό που εξασφαλίζει τη σταθερότητα των χρωμάτων σε συνθήκες αποθήκευσης αρχείων για έως και 100 χρόνια.1

Κοντινό πλάνο εκτυπωτή Canon i-SENSYS και του πίνακα ελέγχου του με την οθόνη αφής.

Το γρήγορο πολυμηχάνημα λέιζερ Canon i-SENSYS MF754Cdw μπορεί να σαρώσει έγγραφα A4 διπλής όψης με ταχύτητα έως και 100 εικόνες ανά λεπτό, χάρη στο ADF 50 φύλλων. Πέρα από αντιγραφή μονής και διπλής όψης, μπορεί να πραγματοποιήσει απευθείας σάρωση σε email, στικ μνήμης USB, FTP, υπηρεσίες cloud και φαξ.

Εκτύπωση υψηλής αποδοτικότητας

Αν εκτυπώνετε μεγάλους όγκους, οι εκτυπωτές υψηλής απόδοσης, όπως οι λέιζερ, είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή. Οι κασέτες γραφίτη που χρησιμοποιούν οι εκτυπωτές λέιζερ έχουν συνήθως πολύ μεγαλύτερη απόδοση σελίδων σε σύγκριση με τα φυσίγγια μελανιού των εκτυπωτών inkjet. Ακόμη κι έτσι, η Canon προσφέρει επιλογές με τυπική και υψηλή απόδοση στους εκτυπωτές λέιζερ που διαθέτει, καλύπτοντας κάθε ανάγκη όγκου εκτυπώσεων και προϋπολογισμού. Οι κασέτες υψηλής απόδοσης των εκτυπωτών της σειράς i-SENSYS MF750 περιέχουν επαρκή ποσότητα γραφίτη για 7.600 ασπρόμαυρες σελίδες και 5.500 έγχρωμα έγγραφα2, αριθμός που για τη σειρά i-SENSYS MF650 αγγίζει τις 3.100 ασπρόμαυρες σελίδες και τα 2.300 έγχρωμα έγγραφα.

Ωστόσο, μην αποκλείετε τους inkjet. Οι εκτυπωτές inkjet MegaTank της σειράς MAXIFY GX της Canon εκτυπώνουν συνήθως έως και 9.000 ασπρόμαυρες σελίδες ή έως και 21.000 έγχρωμα έγγραφα στην κατάσταση οικονομικής λειτουργίας, πριν χρειαστεί να προσθέσετε μελάνι στις επαναγεμιζόμενες δεξαμενές.3 Το γέμισμα των δεξαμενών από φιάλες μελανιού είναι επίσης μια γρήγορη, εύκολη και πρακτική διαδικασία, πολύ πιο αποδοτική και οικονομική από τη χρήση κασετών ή γραφίτη.

Άνδρας που σαρώνει ένα φύλλο χαρτί σε έναν εκτυπωτή Canon MAXIFY.

Με λειτουργίες εκτύπωσης, αντιγραφής, σάρωσης και φαξ, ο Canon MAXIFY GX7040 προσφέρει δυνατότητες σύνδεσης με Wi-Fi, Ethernet και Cloud Link, ενώ διαθέτει δύο δίσκους εισόδου χαρτιού με συνδυασμένη χωρητικότητα 600 φύλλων. Η σάρωση με ένα πέρασμα για έγγραφα διπλής όψης υποστηρίζεται από έναν τροφοδότη D-ADF 50 φύλλων.

Μέγιστη ευελιξία

Οι εκτυπωτές inkjet μπορούν να είναι ιδιαίτερα ευέλικτοι, προσφέροντας εξαιρετική ζωντάνια στις έγχρωμες φωτογραφίες και στα γραφικά, καθώς και πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις για την εκτύπωση εγγράφων – ειδικά τα μοντέλα που διαθέτουν μαύρο μελάνι pigment. Οι εκτυπωτές inkjet μπορούν επίσης να εκτυπώσουν σε μεγάλη γκάμα υλικών, όπως σε ιλουστρασιόν, ματ και σατινέ φωτογραφικό χαρτί, σε διακοσμητικά και σε υλικά χειροτεχνίας. Επειδή οι εκτυπωτές λέιζερ χρησιμοποιούν θερμότητα, δεν μπορούν να εκτυπώσουν σε ένα τόσο ευρύ φάσμα υλικών εκτύπωσης, ιδιαίτερα σε φωτογραφικό χαρτί με επίστρωση. Ωστόσο, αν δεν σας ενδιαφέρει η εκτύπωση φωτογραφιών, ένας εκτυπωτής λέιζερ της σειράς i-SENSYS MF της Canon είναι μια εξαιρετική επιλογή για εκτύπωση ασπρόμαυρων και έγχρωμων εγγράφων, και θα έχει πολύ καλή απόδοση στα γραφικά.

Επιπλέον, αν οι ανάγκες σας περιορίζονται στις ασπρόμαυρες εκτυπώσεις, η Canon διαθέτει μια μεγάλη γκάμα ασπρόμαυρων εκτυπωτών λέιζερ, όπως τα πολυμηχανήματα της σειράς i-SENSYS MF450 και οι εκτυπωτές της σειράς i-SENSYS LBP230 που είναι γρήγοροι και αποδοτικοί. Οι συγκεκριμένοι προσφέρουν εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες εκτύπωσης, έως και 38 σελ./λεπτό, με εκτύπωση διπλής όψης στη στάνταρ έκδοση και με εύκολη ασύρματη συνδεσιμότητα. Στη σειρά inkjet MegaTank, οι επιλογές ασπρόμαυρων εκτυπωτών περιλαμβάνουν τον εκτυπωτή PIXMA GM2040 και το πολυμηχάνημα PIXMA GM4040.

Τόσο ο εκτυπωτής inkjet MAXIFY GX όσο και η σειρά εκτυπωτών λέιζερ i-SENSYS MF της Canon περιλαμβάνουν μοντέλα με ενσωματωμένο σαρωτή και, συνήθως, αυτόματο τροφοδότη εγγράφων για εύκολη σάρωση και αντιγραφή πολυσέλιδων εγγράφων. Ορισμένα μοντέλα μπορούν επίσης να σαρώνουν και τις δύο πλευρές των εγγράφων διπλής όψης με ένα πέρασμα, μειώνοντας πρακτικά τον χρόνο σάρωσης στο μισό. Αυτό συνδυάζεται με την αυτόματη εκτύπωση και αντιγραφή διπλής όψης, ενώ τα κορυφαία μοντέλα της σειράς, όπως το πολυμηχάνημα inkjet MAXIFY GX7040 και το πολυμηχάνημα λέιζερ i-SENSYS MF754Cdw, διαθέτουν επίσης λειτουργίες αυτόνομου φαξ.

Αν πάλι δεν χρειάζεστε επιπλέον λειτουργίες, οι απλοί εκτυπωτές, όπως ο έγχρωμος λέιζερ μικρών διαστάσεων i-SENSYS LBP673Cdw και τα μοντέλα της Σειράς i-SENSYS LBP630, ή ο εκτυπωτής inkjet MAXIFY GX5040, προσφέρουν έξυπνους μηχανισμούς ελέγχου και υψηλότερες ταχύτητες εκτύπωσης με χαμηλότερο κόστος αγοράς.

Οι λάτρεις της φωτογραφίας δεν χρειάζεται να νιώθουν αποκλεισμένοι. Ο εκτυπωτής inkjet Canon PIXMA G540 και το πολυμηχάνημα inkjet PIXMA G640 παρέχουν όλα τα πλεονεκτήματα της σειράς MegaTank, αλλά χρησιμοποιούν έξι μελάνια dye για εκπληκτική ποιότητα φωτογραφιών.

Εκτυπωτής Canon MAXIFY πάνω σε λευκό γραφείο, με διάφορες επαγγελματικές εκτυπώσεις γύρω του.

Ο Canon MAXIFY GX6040 επιτυγχάνει ίδιες ταχύτητες εκτύπωσης και αποδόσεις σελίδων με τον GX7040, με χωρητικότητα δεξαμενής μελανιού που μπορεί να παράγει 9.000 ασπρόμαυρες σελίδες ή έως και 21.000 έγχρωμες σελίδες στην κατάσταση οικονομικής λειτουργίας. 4 Πρόκειται για μια πιο οικονομική επιλογή αν δεν χρειάζεστε ενσωματωμένο φαξ, σάρωση διπλής όψης με ένα πέρασμα και δεύτερο δίσκο εισόδου χαρτιού.

Κορυφαία παραγωγικότητα

Όταν βιάζεστε και πρέπει να εκτυπώσετε πολλές σελίδες, η ταχύτητα του εκτυπωτή μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Μπορεί επίσης να είναι ένας εντυπωσιακά σημαντικός παράγοντας κατά την εκτύπωση μίας μόνο σελίδας. Ορισμένοι εκτυπωτές λέιζερ που κυκλοφορούν στην αγορά αργούν εντυπωσιακά πολύ να εκτυπώσουν μια σελίδα αμέσως αφού ενεργοποιηθούν ή επανέλθουν από την κατάσταση αναμονής. Αυτό συμβαίνει επειδή η μονάδα σύντηξης μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο για να ζεσταθεί και να φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας. Τα καλά νέα είναι ότι ο χρόνος προθέρμανσης των εκτυπωτών λέιζερ της σειράς Canon i-SENSYS είναι μόλις 13 με 14 δευτερόλεπτα από την ενεργοποίησή τους. Στην πραγματικότητα, ο χρόνος αυτός μπορεί να είναι πολύ πιο σύντομος από ορισμένους εκτυπωτές inkjet, οι οποίοι συχνά εκτελούν αυτόματο έλεγχο ακροφυσίων και έναν κύκλο καθαρισμού για τις κεφαλές εκτύπωσης μόλις ενεργοποιούνται.

Όσον αφορά τη σύγκριση της ταχύτητας ανάμεσα σε εκτυπωτές λέιζερ και inkjet, οι εκτυπωτές λέιζερ της σειράς Canon i-SENSYS MF750 έχουν χρόνο εξόδου πρώτης εκτύπωσης 7,1 δευτερόλεπτα ή λιγότερο για ασπρόμαυρες και έγχρωμες σελίδες. Οι ταχύτητες για τις επόμενες εκτυπώσεις φτάνουν τις 33 σελίδες ανά λεπτό. Για τους εκτυπωτές inkjet MAXIFY GX5040, GX6040 και GX7040, ο χρόνος εξόδου πρώτης εκτύπωσης είναι περίπου 7 δευτερόλεπτα (χωρίς κύκλο καθαρισμού της κεφαλής εκτύπωσης) και οι ταχύτητες για τις επόμενες εκτυπώσεις είναι έως και 24 εικ./λεπτό για ασπρόμαυρα έγγραφα ή 15,5 εικ./λεπτό για έγχρωμα έγγραφα. Ωστόσο, οι ταχύτητες των εκτυπωτών inkjet μπορεί να είναι πιο αργές όταν χρησιμοποιείται μεγάλη ποσότητα μελανιού σε διαδοχικές σελίδες, επειδή ο εκτυπωτής θα σταματήσει την εκτύπωση μιας σελίδας για να στεγνώσει το μελάνι στο προηγούμενο φύλλο. Αυτό διασφαλίζει ότι η εκτύπωση θα είναι στεγνή όταν εξέλθει από τον εκτυπωτή και έτσι αποφεύγονται οι μουτζούρες.

Όπως είναι λογικό, η εκτύπωση διπλής όψης μπορεί να εξοικονομήσει χαρτί και να μειώσει τον αντίκτυπο στο περιβάλλον, ενώ είναι άλλος ένας παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν καλείστε να επιλέξετε ανάμεσα σε εκτυπωτή inkjet ή λέιζερ. Σε οποιονδήποτε εκτυπωτή inkjet, το υγρό μελάνι, όπως είναι φυσικό, διεισδύει στο απλό χαρτί. Έτσι, στις εκτυπώσεις διπλής όψης ενδέχεται να αχνοφαίνεται η πίσω όψη, υποβαθμίζοντας την ποιότητα. Οι εκτυπωτές inkjet της Canon με μελάνι dye μειώνουν την πυκνότητα στη δεύτερη όψη του χαρτιού για να περιορίσουν αυτό το φαινόμενο, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν πιο γρήγορο χρόνο στεγνώματος. Οι εκτυπωτές inkjet της σειράς MAXIFY της Canon διαθέτουν επίσης καταστάσεις εκτύπωσης διπλής όψης που μειώνουν στο ελάχιστο αυτό το φαινόμενο. Ωστόσο, η ξηρή διαδικασία εκτύπωσης λέιζερ εξασφαλίζει σταθερά κορυφαία αποτελέσματα στις εκτυπώσεις διπλής όψης.

Εκτυπωτής Canon MegaTank πάνω σε μια επιφάνεια οικιακού γραφείου, δίπλα σε έναν υπολογιστή και μια καρέκλα, κοντά σε ένα μεγάλο παράθυρο.

Εκτυπωτές MegaTank είναι επίσης διαθέσιμοι στη σειρά PIXMA, συμπεριλαμβανομένου του εκτυπωτή 4-σε-1 Canon PIXMA G7040, ο οποίος περιλαμβάνει λειτουργίες εκτύπωσης, αντιγραφής, σάρωσης και φαξ, καθώς και αυτόματο τροφοδότη εγγράφων 35 φύλλων και συνδεσιμότητα Wi-Fi και Ethernet.

Το μέγεθος μετράει

Η εύρεση χώρου για έναν εκτυπωτή μπορεί να αποτελέσει πρόκληση σε ένα περιβάλλον οικιακού γραφείου. Οι εκτυπωτές λέιζερ είναι συνήθως πιο ογκώδεις από τα περισσότερα μοντέλα inkjet, αλλά οι εκτυπωτές της σειράς Canon i-SENSYS είναι εξαιρετικά μικροί για τον τύπο τους. Για παράδειγμα, ο i-SENSYS MF651Cw έχει διαστάσεις 451x460x360mm, μαζί με τους δίσκους χειρισμού χαρτιού, και ζυγίζει 18,9kg. Συγκριτικά, ο εκτυπωτής inkjet MAXIFY GX6040 είναι μικρότερος, με διαστάσεις 399x645x327mm με ανοικτούς δίσκους, και ελαφρύτερος με βάρος 11,6kg. Από την άλλη, ο Canon PIXMA TR150 είναι ένας εξαιρετικά φορητός εκτυπωτής inkjet, με μέγεθος μόλις 322x185x66mm και βάρος μόνο 2,1kg, αποτελώντας την ιδανική λύση για εκτύπωση εν κινήσει.

Θα χρησιμοποιούν τον ίδιο εκτυπωτή πολλοί χρήστες; Τα μοντέλα PIXMA και MAXIFY GX που αναφέρονται εδώ είναι κατάλληλα για 1-5 χρήστες. Οι εκτυπωτές λέιζερ που αναφέρονται εδώ είναι ιδανικοί για ομάδες που εργάζονται σε περιβάλλοντα με περισσότερο κόσμο.

Άλλο ένα ζήτημα που πρέπει να ληφθεί υπόψη όταν εμπλέκονται πολλαπλοί χρήστες είναι η ασφάλεια. Επιλεγμένοι εκτυπωτές Canon i-SENSYS διαθέτουν χαρακτηριστικά Ασφαλούς εκτύπωσης, που τους επιτρέπουν να θέτουν σε αναμονή τις εργασίες εκτύπωσης μέχρι την εισαγωγή ενός PIN ή ενός κωδικού πρόσβασης στον εκτυπωτή. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζετε ότι τα εμπιστευτικά έγγραφα δεν θα εκτυπωθούν μέχρι να βρεθείτε οι ίδιοι μπροστά στον εκτυπωτή και δεν θα ξεμείνουν ποτέ στον δίσκο εξόδου όπου μπορεί να τα βρουν άλλοι.

Συνολικό κόστος ιδιοκτησίας

Όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια, όταν αγοράζετε έναν εκτυπωτή, πέρα από το αρχικό κόστος αγοράς αξίζει να λαμβάνετε υπόψη και το κόστος του μελανιού ή του γραφίτη που θα χρειαστείτε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Οι επαναγεμιζόμενοι εκτυπωτές Canon MegaTank έχουν μειώσει σημαντικά το κόστος ανά σελίδα και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας, αποτελώντας έτσι την πιο οικονομική λύση εκτύπωσης μακροπρόθεσμα για χρήστες μεσαίου ή υψηλού όγκου εκτυπώσεων, ανεξάρτητα τεχνολογίας.

Για εκτυπωτές λέιζερ, τα μοντέλα της σειράς Canon i-SENSYS MF, όπως της Σειράς i-SENSYS MF750 και της Σειράς i-SENSYS MF650, είναι ιδιαίτερα αποδοτικά σε οικονομικούς όρους, χάρη στη διαθεσιμότητα ξεχωριστών κασετών γραφίτη υψηλής απόδοσης σε μαύρο, κυανό, ματζέντα και κίτρινο χρώμα.

Άλλος ένας παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε είναι η ενεργειακή αποδοτικότητα. Αν παράγετε πολλές εκτυπώσεις ή έχετε πολλούς εκτυπωτές, η κατανάλωση ρεύματος μπορεί να αυξηθεί χωρίς να το καταλάβετε. Μπορείτε να εξοικονομήσετε ρεύμα χρησιμοποιώντας τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας του εκτυπωτή, η οποία ενεργοποιείται αυτόματα αν ο εκτυπωτής δεν χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν ένας εκτυπωτής inkjet παραμείνει ενεργοποιημένος αλλά σε κατάσταση αναμονής καταναλώνει λίγη ενέργεια, ενώ η τεχνολογία Σταθεροποίησης κατ' απαίτηση διασφαλίζει ότι η μονάδα σύντηξης των εκτυπωτών λέιζερ θερμαίνεται μόνο όταν χρειάζεται, μειώνοντας την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται ώστε να είναι η μονάδα έτοιμη για εκτύπωση όταν ο εκτυπωτής αφήνεται ενεργοποιημένος.

Εκτυπωτής Canon i-SENSYS πάνω σε ένα ξύλινο γραφείο, δίπλα σε έναν υπολογιστή και μερικές εκτυπώσεις.

Η σειρά Canon i-SENSYS MF650 περιλαμβάνει τον i-SENSYS MF651Cw, ο οποίος διαθέτει έξυπνη έγχρωμη οθόνη αφής 12,7cm και προσφέρει υψηλές ταχύτητες 18 σελ./λεπτό για ασπρόμαυρη και έγχρωμη εκτύπωση. Ο ταχύτερος i-SENSYS MF655Cdw, με 21 σελ./λεπτό, προσθέτει λειτουργίες όπως η αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης, ενώ ο κορυφαίος της σειράς i-SENSYS MF657Cdw περιλαμβάνει λειτουργίες όπως φαξ και σάρωση διπλής όψης με ένα πέρασμα.

Ευχρηστία

Είτε διαλέξετε εκτυπωτή inkjet είτε λέιζερ, σίγουρα θέλετε μια εύχρηστη συσκευή. Οι εκτυπωτές inkjet MAXIFY GX6040 και GX7040 διευκολύνουν την εκτύπωση, τη σάρωση και την αντιγραφή, χάρη στις έγχρωμες και ανακλινόμενες οθόνες αφής 6,9cm. Η εύκολη συνδεσιμότητα σημαίνει ότι μπορείτε να συνδεθείτε στο cloud μέσω της εφαρμογής CANON PRINT ή της οθόνης αφής του εκτυπωτή, ενώ οι εκτυπωτές είναι επίσης συμβατοί με Apple AirPrint (iOS), Mopria (Android) και Chrome OS. Επίσης, και οι δύο διαθέτουν αυτόματους τροφοδότες εγγράφων 50 φύλλων. Ο MAXIFY GX7050 έχει ικανότητα σάρωσης εγγράφων διπλής όψης με ένα πέρασμα, καθώς και τη δυνατότητα προσθήκης απευθείας λειτουργιών φαξ.

Από την άλλη, οι εκτυπωτές λέιζερ της σειράς Canon i-SENSYS MF διαθέτουν μεγάλες έγχρωμες οθόνες αφής 12,7cm, οι οποίες παρέχουν πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών i-SENSYS της Canon, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και την ευχρηστία, ενώ ταυτόχρονα σας επιτρέπουν να προσαρμόζετε τις εφαρμογές και το περιβάλλον χειρισμού σύμφωνα με τις δικές σας απαιτήσεις. Οι χρήστες των εκτυπωτών λέιζερ i-SENSYS έχουν επίσης πρόσβαση σε Apple AirPrint (iOS), Mopria (Android) και Chrome OS, καθώς και στην εφαρμογή Canon PRINT Business. Τα μοντέλα i-SENSYS MF645Cx και MF754Cdw προσθέτουν απευθείας λειτουργίες φαξ, ιδανικές για το περιβάλλον ενός σπιτιού και ενός μικρού γραφείου, ενώ η σειρά i-SENSYS MF750 έχει το επιπλέον πλεονέκτημα της συνδεσιμότητας στο cloud.

Inkjet εναντίον laser: η επιλογή

Οι εκτυπωτές inkjet είναι ιδιαίτερα κατάλληλοι για εκτύπωση φωτογραφιών, με ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων και, κατά κανόνα, πλουσιότερα χρώματα από τους εκτυπωτές λέιζερ. Οι εκτυπωτές inkjet είναι συνήθως πιο μικροί, γεγονός που τους καθιστά καλή επιλογή για μικρούς χώρους. Συχνά έχουν χαμηλότερο αρχικό κόστος, ενώ οι επαναγεμιζόμενες δεξαμενές μελανιού της σειράς MegaTank της Canon εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα και χαμηλότερο κόστος λειτουργίας σε σχέση με άλλες λύσεις κασετών ή γραφίτη.

Οι εκτυπωτές λέιζερ Canon i-SENSYS και inkjet Canon MAXIFY είναι ιδανικοί αν προτεραιότητά σας είναι τα επαγγελματικά έγγραφα και άλλες εκτυπώσεις εγγράφων με πολύ κείμενο. Οι εκτυπωτές λέιζερ Canon i-SENSYS είναι οικονομικά αποδοτικοί για εκτυπώσεις μεγάλου όγκου και με μεγαλύτερες αποδόσεις εκτύπωσης, καθώς και γρήγορους χρόνους εκτύπωσης (μερικές φορές σχεδόν τους μισούς σε σχέση με τους αντίστοιχους inkjet) και χωρίς κίνδυνο για μουτζούρες και εικόνες από την πίσω σελίδα κατά την εκτύπωση διπλής όψης.

Και οι δύο σειρές της Canon, inkjet MAXIFY GX και λέιζερ i-SENSYS, αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για πολυάσχολα νοικοκυριά, οικιακά γραφεία και μικρά γραφεία, με μια μεγάλη γκάμα λειτουργιών και με ευελιξία, ταχύτητα, αξιοπιστία, οικονομική αποδοτικότητα και ευκολία χρήσης. Για περισσότερη καθοδήγηση σχετικά με τον εκτυπωτή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, δοκιμάστε το Εργαλείο επιλογής εκτυπωτή Canon.


Σύνταξη: Matthew Richards και Alex Summersby

 1. Τα στοιχεία σταθερότητας είναι προβολές οι οποίες βασίζονται σε δοκιμές που διεξάγονται από την Canon υπό επιταχυνόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες και δεν είναι εγγυημένα.
 2. Βάσει του ISO/IEC 19798.
 3. Η Απόδοση σελίδων υπολογίζεται βάσει συγκεκριμένης μεθόδου ελέγχου της Canon, με χρήση του διαγράμματος ISO/IEC 24712 και προσομοίωση συνεχούς εκτύπωσης, με αντικατάσταση μετά την αρχική εγκατάσταση.
 4. Η κατάσταση οικονομικής λειτουργίας μειώνει την κατανάλωση μελανιού, χαμηλώνοντας την πυκνότητα, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η εκτύπωση 50% περισσότερων σελίδων σε σχέση με τη στάνταρ κατάσταση λειτουργίας.

Σχετικά προϊόντα

 • Canon Camera

  Εκτυπωτές MegaTank

  MAXIFY GX6040

  Δημιουργήστε έγγραφα επαγγελματικής ποιότητας καθημερινά και μειώστε κατά μέσο όρο 90% το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας σε σύγκριση με τους 10 κορυφαίους λέιζερ και inkjet εκτυπωτές, χάρη σε αυτά τα συστήματα υψηλής παραγωγής MegaTank με επαναγεμιζόμενες δεξαμενές μελανιών.
 • Canon Camera

  Εκτυπωτές MegaTank

  MAXIFY GX7040

  Δημιουργήστε έγγραφα επαγγελματικής ποιότητας καθημερινά και μειώστε κατά μέσο όρο 90% το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας σε σύγκριση με τους 10 κορυφαίους λέιζερ και inkjet εκτυπωτές, χάρη σε αυτά τα συστήματα υψηλής παραγωγής MegaTank με επαναγεμιζόμενες δεξαμενές μελανιών.
 • Canon Camera

  Εκτυπωτές MegaTank

  PIXMA G7040

  Εκτυπώστε έως 18.000 σελίδες και διατηρήστε ομαλή την παραγωγή με τον αυτόματο τροφοδότη εγγράφων 35 φύλλων για υψηλή ποιότητα και χαμηλό κόστος λειτουργίας.
 • Έγχρωμα πολυμηχανήματα γραφείου

  Σειρά i-SENSYS MF750

  Εργαστείτε πιο γρήγορα με τους έγχρωμους εκτυπωτές πολλαπλών λειτουργιών i-SENSYS MF750 της Canon, που παρέχουν εκτύπωση και σάρωση σε ταχύτητες έως 33 σελ./λεπτό και 100 εικ./λεπτό (A4).
 • Σχετικά άρθρα

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

  Οι εκτυπωτές MegaTank και τα πλεονεκτήματά τους

  Ανακαλύψτε έξι λόγους για τους οποίους χρειάζεστε έναν εκτυπωτή MegaTank.

 • Οι καλύτεροι εκτυπωτές για φοιτητές

  ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Οι καλύτεροι εκτυπωτές για φοιτητές

  Κάθε φοιτητής χρειάζεται έναν εκτυπωτή – ανακαλύψτε τις πιο οικονομικά προσιτές επιλογές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.

 • Άτομο που χρησιμοποιεί την εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor σε ένα tablet για να εκτυπώσει ασύρματα την εικόνα μιας οικογένειας σε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA που βρίσκεται πάνω σε ένα γραφείο.

  ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν ασύρματο εκτυπωτή

  Έξυπνοι τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον ασύρματο εκτυπωτή σας.

 • Η στάθμη μελανιού εμφανίζεται στη γραμμή ρυθμίσεων ενός εκτυπωτή Canon.

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

  Συχνές ερωτήσεις για τον εκτυπωτή, το μελάνι και το χαρτί

  Ο ειδικός της Canon Suhaib Hussain απαντά σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με την τεχνολογία των εκτυπωτών, το μελάνι και το χαρτί.