ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ

Δημιουργήστε το δικό σας εξατομικευμένο άλμπουμ φωτογραφιών για όλη την οικογένεια

Ακολουθήστε τον αναλυτικό οδηγό μας για να συνθέσετε ένα άλμπουμ φωτογραφιών γεμάτο με πολύτιμες αναμνήσεις.
Ένας εκτυπωτής Canon PIXMA σε τραπέζι, με ένα ψαλίδι, μια ασημί κορδέλα και εικόνες γύρω του.

Η διατήρηση των σχέσεων είναι πιο σημαντική από ποτέ άλλοτε. Σε μια εποχή που η απόσταση από την οικογένεια και τους φίλους ολοένα και αυξάνεται, είναι πολύ σημαντικό να εκτιμάμε κάθε στιγμή που μοιραστήκαμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Το οικογενειακό άλμπουμ υπήρχε ανέκαθεν σε κάθε σπίτι και είναι κάτι που αξίζει να αναβιώσουμε. Αντί να αγοράσετε ένα, όμως, γιατί να μην αφιερώσετε χρόνο για να δημιουργήσετε τη δική σας εξατομικευμένη συλλογή αναμνήσεων, η οποία θα αντικατοπτρίζει το ποιοι είστε πραγματικά σαν οικογένεια;

Το λευκώματα είναι η ιδανική δημιουργική διέξοδος για να κατασκευάσετε προσωπικά άλμπουμ φωτογραφιών με διακοσμητικά οπτικά στοιχεία. Με την πληθώρα προτύπων που διατίθενται στην εφαρμογή και στον ιστότοπο Creative Park, και χάρη στις έξυπνες τεχνολογίες που ενσωματωμένη η σειρά ασύρματων εκτυπωτών PIXMA της Canon και τις εύχρηστες λειτουργίες της εφαρμογής SELPHY Photo Layout, η οποία είναι συμβατή με τη σειρά εκτυπωτών SELPHY της Canon, μπορείτε να στήσετε το δικό σας δημιουργικό στούντιο.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό για το πώς να δημιουργήσετε το δικό σας εξατομικευμένο άλμπουμ φωτογραφιών.

Ένας εκτυπωτής Canon PIXMA και ένας SELPHY QX10 πάνω σε τραπέζι, με εκτυπωμένες φωτογραφίες και υλικά χειροτεχνίας.

Ετοιμάστε όλα όσα χρειάζεστε γι’ αυτό το εγχείρημα και μετατρέψτε το σε μια διασκεδαστική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια.

Θα χρειαστείτε:

1. Επιλέξτε τα διακοσμητικά στοιχεία σας

Εικόνα ενός κοριτσιού και ενός αγοριού στην παραλία με τους παππούδες τους. Κάτω και δίπλα από την εικόνα, υπάρχουν διάφορα χαρτιά με μοτίβα και ένα χειροποίητο λουλούδι, όλα σε ροζ αποχρώσεις.

Επιλέξτε από δεκάδες διακοσμητικά για λευκώματα μέσα από τον ιστότοπο ή την εφαρμογή Creative Park για να κάνετε το άλμπουμ σας ξεχωριστό.

Ο ιστότοπος Creative Park προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σχεδιαστικών στοιχείων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το λεύκωμά σας, όπως μοτίβα για χαρτοκοπτική, κιτ λευκωμάτων, πρωτότυπα πλαίσια φωτογραφιών και πολλά άλλα.

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε την εύχρηστη εφαρμογή Creative Park από το App Store ή το Google Play. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα Canon ID και έναν υποστηριζόμενο εκτυπωτή Canon. Τα πρότυπα που διατίθενται στην εφαρμογή είναι οργανωμένα σε διάφορες κατηγορίες. Η φιλική προς τον χρήστη σχεδίαση της εφαρμογής σάς επιτρέπει να βρίσκετε γρήγορα την ενότητα που αναζητάτε.

Για το εσωτερικό του άλμπουμ μας χρησιμοποιήσαμε τέσσερα χαρτιά με μοτίβα, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορείτε να επιλέξετε από το Creative Park. Προσθέστε ένα τρισδιάστατο εφέ με λουλούδια ή βρείτε κάποιο άλλο αυτοκόλλητο που ταιριάζει στο θέμα της σελίδας και εκτυπώστε το στον εκτυπωτή σας PIXMA. Συνιστούμε το Ματ φωτογραφικό χαρτί για όλα τα διακοσμητικά στοιχεία του άλμπουμ.

2. Δημιουργήστε τις εσωτερικές σελίδες

Ένας SELPHY Square QX10 που εκτυπώνει και εικόνα μιας οικογένειας με ποδήλατα. Πάνω στο τραπέζι υπάρχουν πολλά πολύχρωμα φύλλα χαρτιού με μοτίβα και φωτογραφίες της ίδιας οικογένειας σε διαφορετικά μεγέθη.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη με το Creative Park και την εφαρμογή SELPHY Photo Layout, και διαλέξτε φωτογραφίες και σχεδιαστικά στοιχεία για να δημιουργήσετε το δικό σας εξατομικευμένο άλμπουμ.

Εκτυπώστε φωτογραφίες σε διάφορα μεγέθη για να προσθέσετε ποικιλία στο άλμπουμ σας. Το φωτογραφικό χαρτί Canon για εκτυπωτές PIXMA διατίθεται σε διάφορα μεγέθη και φινιρίσματα. Αν επιλέξετε να εκτυπώσετε με τον εκτυπωτή SELPHY, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή SELPHY Photo Layout και δημιουργήστε κολλάζ με φωτογραφίες διαφορετικών αναλογιών.

Οι φωτογραφίες μας εκτυπώθηκαν με τους εκτυπωτές Canon SELPHY Square QX10 και SELPHY CP1300. Μπορείτε να προσθέσετε δημιουργικές πινελιές στις φωτογραφίες σας, όπως σφραγίδες, φίλτρα, περιγράμματα, κείμενο και επικαλύψεις, με την εφαρμογή SELPHY Photo Layout. Επιπλέον, χάρη στο αυτοκόλλητο πίσω μέρος των εκτυπώσεων του SELPHY Square QX10, μπορείτε να τις κολλήσετε εύκολα σε ένα λεύκωμα, χωρίς ακαταστασίες.

Αφού εκτυπώσετε όλα όσα χρειάζεστε, απλώς κόψτε και κολλήστε τα διάφορα στοιχεία σε στρώσεις, ακολουθώντας τις οδηγίες του προτύπου ή το δικό σας σχέδιο.

3. Δημιουργήστε το εξώφυλλο του άλμπουμ

Ροζ σελίδα φωτογραφικού λευκώματος με πράσινο εξώφυλλο, με φωτογραφίες και διακοσμητικά στοιχεία επάνω του.

Προσθέστε πλαίσια και σφραγίδες μέσα από την εφαρμογή SELPHY Photo Layout και εκτυπώστε τις φωτογραφίες σας με τον εκτυπωτή Canon SELPHY CP1300 ή SELPHY Square QX10.

Τώρα περνάμε στο κομμάτι της χειροτεχνίας: την κατασκευή του εξωφύλλου για το χειροποίητο άλμπουμ σας.

Επιλέξαμε το πρότυπο «Beginner's Kit (Family)» από τον ιστότοπο Creative Park και το εκτυπώσαμε χρησιμοποιώντας τον εκτυπωτή της Σειράς Canon PIXMA TS5350a. Χρησιμοποιήσαμε εύκαμπτο χαρτόνι (π.χ. κουτί δημητριακών) και άκαμπτο χαρτόνι (π.χ. κουτί από παπούτσια, συσκευασία δεμάτων) για να φτιάξουμε τη βάση του εξωφύλλου του άλμπουμ, χρησιμοποιώντας ένα κοπίδι χειροτεχνίας και κόλλα/κολλητική ταινία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά πράγματα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι για να δημιουργήσετε διακοσμητικά στοιχεία, όπως σύρμα και κορδέλα ή κάτι που να ταιριάζει με το θέμα του άλμπουμ. Τοποθετήστε τα σε στρώσεις και κολλήστε τα στο χαρτί με τα μοτίβα για να ολοκληρώσετε τη δημιουργία σας.

4. Συναρμολογήστε το δικό σας εξατομικευμένο άλμπουμ φωτογραφιών

Ροζ σελίδες ενός άλμπουμ με ένα σωληνάριο κόλλας επάνω τους.

Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά μικρότερα άλμπουμ, με διαφορετικό θέμα το καθένα.

Το μόνο που μένει είναι η σύνθεση όλων των σελίδων, μαζί με το εξώφυλλο, για να δημιουργήσετε το δικό σας χειροποίητο άλμπουμ. Είναι πανεύκολο! Απλώς διπλώστε ένα πτερύγιο κατά μήκος κάθε μίας από τις σελίδες σας και κολλήστε το στην εσωτερική όψη της ράχης του εξωφύλλου, από όσο το δυνατόν πιο αριστερά.

Τώρα μπορείτε να ξεφυλλίζετε τις πολύτιμες αναμνήσεις σας ή να δώσετε το άλμπουμ σας σε συγγενείς ή φίλους σε κάποια ειδική περίσταση. Είναι το ιδανικό δώρο για τη Γιορτή της Μητέρας, τη Γιορτή των Παππούδων ή για γενέθλια.

Αν θέλετε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στις οικογενειακές φωτογραφίες, ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές της Helen Bartlett, Canon Ambassador.

Για περισσότερη έμπνευση, ρίξτε μια ματιά στη σελίδα μας στο Pinterest και μοιραστείτε τις δημιουργίες σας μαζί μας χρησιμοποιώντας το hashtag #MadeWithPixma.


Σύνταξη: Claire Kaleta και Agi Wojcik

Σχετικά προϊόντα

 • Οικιακοί εκτυπωτές

  Σειρά PIXMA TS5350a

  Αναδείξτε τις σχεδιαστικές ικανότητές σας με τον ευέλικτο χειρισμό υλικών εκτύπωσης της Σειράς PIXMA TS5350a, τις συναρπαστικές εφαρμογές για πρωτότυπες δημιουργίες και τις δυνατότητες σύνδεσης με smartphone
 • Οικιακοί εκτυπωτές

  SELPHY SQUARE QX10

  Φυλάξτε για πάντα τις ιδιαίτερες αναμνήσεις σας ως υπέροχες εκτυπώσεις που μπορείτε να δημιουργήσετε παντού και πάντα.
 • Οικιακοί εκτυπωτές

  SELPHY CP1500

  Δημιουργήστε εκτυπώσεις με πλούσια χρώματα και εξαιρετική ανθεκτικότητα μέσα σε δευτερόλεπτα, με αυτόν τον εύχρηστο, μικρών διαστάσεων εκτυπωτή φωτογραφιών.
 • Οικιακοί εκτυπωτές

  SELPHY CP1300

  Κομψή σχεδίαση και φορητότητα, για πανέμορφες ασύρματες εκτυπώσεις και φωτογραφίες ταυτότητας από συμβατές έξυπνες συσκευές και μηχανές.
 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101

  Το Ματ φωτογραφικό χαρτί παράγει εκτυπώσεις φωτογραφιών, γραφικών και κειμένου υψηλής ποιότητας με ματ φινίρισμα. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για πιο δημιουργικές χρήσεις, όπως ευχετήριες κάρτες, πλακάτ και χειροτεχνίες από χαρτί.
 • Σχετικά άρθρα

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Οι καλύτεροι εκτυπωτές για χειροτεχνίες

  Από οικογενειακά πρότζεκτ μέχρι υλικά με επαγγελματικό φινίρισμα, η Canon έχει τον ιδανικό εκτυπωτή για εσάς.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Φωτογραφίες από τον πρώτο μου χρόνο

  Η φωτογράφος πορτραίτων Jemella Ukaegbu μοιράζεται τις καλύτερες συμβουλές της για να αποτυπώσετε και να διατηρήσετε ζωντανές τις αναμνήσεις από τον πρώτο χρόνο ζωής του μωρού σας.

 • ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

  Φωτογράφιση για εκτύπωση

  Επτά κορυφαίες συμβουλές για να αποτυπώσετε τις αναμνήσεις σας και να τις διατηρήσετε σε έντυπη μορφή.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Δημιουργήστε το δικό σας βιβλίο με ιστορίες

  Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και δημιουργήστε ένα χειροποίητο βιβλίο με ιστορίες χρησιμοποιώντας τον εκτυπωτή Canon SELPHY CP1500.