Ανακύκλωση

Πρόγραμμα ανακύκλωσης κασετών γραφίτη Canon

Γνωρίζατε ότι η Canon ήταν η πρώτη εταιρεία που δημιούργησε πρόγραμμα ανακύκλωσης κασετών γραφίτη το 1990;
Canon Camera

Πρόγραμμα ανακύκλωσης κασετών γραφίτη Canon

Πληροφορίες

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης κασετών της Canon σας προσφέρει έναν δωρεάν, εύκολο και περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο να ανακυκλώνετε τις άδειες κασέτες Canon.


Η Canon έχει δεσμευτεί σε μια πολιτική μηδενικών απορριμμάτων. Κάθε στοιχείο κάθε κασέτας που επιστρέφεται θα καταλήξει να χρησιμοποιηθεί ξανά ή να ανακυκλωθεί, είτε ως εξάρτημα μιας καινούργιας κασέτας, είτε ως βασικό υλικό σε άλλους βιομηχανικούς κλάδους, είτε ως υποκατάστατο των ορυκτών καυσίμων. Κανένα κομμάτι της κασέτας δεν θα καταλήξει σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Παγκόσμιο πρόγραμμα ανακύκλωσης κασετών της Canon

Ανακυκλώστε τις κασέτες σας

Προσφέρουμε ένα πρόγραμμα δωρεάν ανακύκλωσης για αυθεντικές κασέτες γραφίτη και inkjet της Canon.

 • ΓΡΑΦΙΤΗΣ

  Ανακυκλώστε τις κασέτες γραφίτη της Canon

  Μάθετε περισσότερα για το εύκολο και δωρεάν πρόγραμμα ανακύκλωσης για τις αυθεντικές κασέτες γραφίτη της Canon.

ΜΑΘΕΤΕ

Πώς ανακυκλώνονται οι κασέτες;

Μόλις οι κασέτες γραφίτη φτάσουν στον χώρο ανακύκλωσης της Canon, υφίστανται μια ολοκληρωμένη διαδικασία ανακύκλωσης, κατά την οποία συλλέγονται τα επαναχρησιμοποιούμενα κομμάτια και ανακυκλώνονται αυτά που δεν είναι κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν ξανά στη διαδικασία παραγωγής.
Canon Camera

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Στοιχεία και αριθμοί

Canon Camera

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Εξοικονομήθηκαν περισσότεροι από 435.000 τόνοι εκπομπών CO2

Από το 1990 έως το 2020, η Canon έχει συλλέξει και ανακυκλώσει περισσότερους από 435.000 τόνους κασετών γραφίτη παγκοσμίως.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Η ανακύκλωση των κασετών inkjet λειτουργεί σε 35 χώρες

Από το 1996 έως το 2020, η Canon έχει συλλέξει και ανακυκλώσει περισσότερους από 2.510 τόνους χρησιμοποιημένων κασετών inkjet, σε 35 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Canon Camera
Canon Camera

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Μείωση της εξάρτησης από τις πρώτες ύλες

Με την ανάκτηση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση εξαρτημάτων από χρησιμοποιημένες κασέτες, η Canon κατάφερε να μειώσει την εξάρτησή της από νέες πρώτες ύλες κατά περισσότερο από 306.000 τόνους, από το 1990 έως το 2020.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Είναι τιμή μας που οι προσπάθειές μας έχουν αναγνωριστεί με τα ακόλουθα βραβεία:

 • 2021

  Βραχεία λίστα και απονομή του βραβείου Καλύτερης Κοινωνίας

  Το μεγαλύτερο βραβείο βιωσιμότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, που αναγνωρίζει την αριστεία από όλο το φάσμα των πράσινων επιχειρήσεων

 • 2021

  EcoVadis Gold

  Η αξιολόγηση EcoVadis εξετάζει τις επιδόσεις των εταιρειών σε διάφορους τομείς που είναι βασικοί για την επίτευξη βιώσιμων στόχων, όπως μεταξύ άλλων το περιβάλλον, τα εργασιακά και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δεοντολογία και οι βιώσιμες επιπτώσεις κατά την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών.

 • 2021

  Φιναλίστ των βραβείων Κορυφαίων Πράσινων Επιχειρήσεων CE

  Τα βραβεία Κορυφαίων Πράσινων Επιχειρήσεων βραβεύουν επιχειρήσεις που προωθούν τις πράσινες επιχειρηματικές αρχές και τις καθαρές τεχνολογίες στο ευρύ κοινό.

 • 2019

  Φιναλίστ στα Edie CE

  Τα βραβεία Edie για τους Ηγέτες της Βιωσιμότητας είναι τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρισμένα βραβεία βιωσιμότητας του Ηνωμένου Βασιλείου και επιβραβεύουν την αριστεία σε όλο το φάσμα των πράσινων επιχειρήσεων.

Ιστορικό ανακύκλωσης της Canon

Το ιστορικό της ανακύκλωσης κασετών

 • trees

  1982-1992

  Το πρώτο πρόγραμμα ανακύκλωσης στον κόσμο

  Το 1982, η Canon παρουσιάζει τα πρώτα φωτοτυπικά μηχανήματα για ιδιωτική χρήση με το σύστημα κασέτας «όλα-σε-ένα». Οκτώ χρόνια αργότερα, το 1990, ξεκινά το πρόγραμμα ανακύκλωσης κασετών γραφίτη της Canon στις Η.Π.Α., στην Ιαπωνία και στη Γερμανία. Το 1992 η Canon ξεκινά την ανακύκλωση πλαστικών χωρίς απόβλητα και κερδίζει το μεγάλο βραβείο στα Παγκόσμια Βραβεία Περιβάλλοντος.

 • 1997-2002

  Ανάπτυξη του προγράμματος ανακύκλωσης

  Το 1997, η Canon ξεκινά την ανακύκλωση κασετών στην Canon Bretagne, στη Γαλλία, και 2 χρόνια αργότερα, το 1999, το πρόγραμμα ανακύκλωσης θα κυκλοφορήσει σε τρεις ακόμα ευρωπαϊκές χώρες. Το 2002, η Canon επεκτείνει το πρόγραμμα σε 10 χώρες στην Ευρώπη.

 • 2003-2009

  Επέκταση των επιλογών επιστροφής κασετών

  Το 2003, η Canon καταφέρνει να έχει μηδενικά απορρίμματα από την ανακύκλωση των κασετών γραφίτη. Το 2008, το πρόγραμμα ανακύκλωσης επεκτείνεται σε 12 χώρες και ξεκινάει μια διαδικασία επιστροφής κασετών μέσω διαδικτύου. Κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους, ο όγκος κασετών που συλλέχθηκαν αγγίζει τους 200.000 τόνους. Το επόμενο έτος, το 2009, η Φινλανδία και η Σουηδία ξεκινούν τη μαζική ανακύκλωση κασετών.

 • 2011-2013

  Ο αριθμός των επιστρεφόμενων κασετών αγγίζει τους 300.000 τόνους

  Το 2011, ο αριθμός των ευρωπαϊκών χωρών όπου προσφέρεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης κασετών γραφίτη της Canon αυξάνεται σε 18. Το επόμενο έτος, το 2012, ο συνολικός όγκος των κασετών γραφίτη που συλλέχθηκαν φτάνει τους 300.000 τόνους. Το 2013, η Canon Bretagne παρουσιάζει μια ολοκαίνουρια διαδικασία ανακύκλωσης υλικών.