ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Αποτυπώστε αυθόρμητες οικογενειακές στιγμές με την PowerShot PX

Με την Canon PowerShot PX μπορείτε να απαθανατίσετε εύκολα όμορφες καθημερινές στιγμές με την οικογένεια, τους φίλους ή τα κατοικίδιά σας.
Μια γυναίκα και τα τρία παιδιά της στέκονται γύρω από ένα μπολ μαγειρικής στην κουζίνα, καθώς ετοιμάζονται να μαγειρέψουν. Η PowerShot PX είναι τοποθετημένη πάνω σε μια στοίβα βιβλίων, στραμμένη προς το μέρος τους.

Η νέα Canon PowerShot PX είναι η ιδανική επιλογή για να αποτυπώνετε εύκολα τις χαρούμενες καθημερινές στιγμές της οικογενειακής σας ζωής. Αρκετά έξυπνη ώστε να αναγνωρίζει αυτόματα τα πρόσωπα και να λειτουργεί με φωνητικές εντολές, η PowerShot PX αποτελεί το τέλειο υποκατάστατο ενός οικογενειακού φωτογράφου, πάντα έτοιμη για φωτογράφηση στη στιγμή και πάντα παρούσα στην καρδιά του σπιτιού σας.

Η δημιουργός ψηφιακού περιεχομένου και φωτογράφος Eimear Varian Barry, η οποία έχει κερδίσει σχεδόν 97.000 ακόλουθους στο Instagram με φωτογραφίες από τη ζωή και την οικογένειά της, είναι μονογονέας και –συνήθως– το πρόσωπο πίσω από την κάμερα.

Ωστόσο, με την Canon PowerShot PX, η Eimear δεν χρειάζεται πια να μένει έξω από τις φωτογραφίες. Χρησιμοποιώντας αυτήν την έξυπνη μηχανή με αυτόματη ανίχνευση και λήψη, η Eimear έχει στη διάθεσή της τον δικό της ψηφιακό οικογενειακό φωτογράφο, για να καταγράφει εκείνες τις φαινομενικά ασήμαντες στιγμές που συχνά αποδεικνύονται οι πιο ξεχωριστές.

Καταγράψτε καθημερινές στιγμές χωρίς κόπο

Μια οικογένεια είναι καθισμένη πάνω σε μια κουβέρτα πικνίκ στο ύπαιθρο, τρώγοντας φρούτα. Η Canon PowerShot PX είναι τοποθετημένη πάνω σε ένα καλάθι πικνίκ, στραμμένη προς το μέρος τους.

Η Canon PowerShot PX χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης σκηνής που είναι αρκετά έξυπνη ώστε να αναγνωρίζει τα πρόσωπα και να αποφασίζει ποια σύνθεση θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα, εκτελώντας αυτόματη μετατόπιση, κλίση και ζουμ. Έτσι, δημιουργεί την ιδανική ανάμνηση, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε από τη θέση σας. Η εύχρηστη PowerShot PX είναι ο ιδανικός σύντροφος για κάθε οικογένεια, ακόμα και για τα πιο πολυάσχολα νοικοκυριά. «Πιστεύω ότι η εφαρμογή και η λειτουργία αναγνώρισης φωνής είναι ιδιοφυείς», λέει η Eimear, η οποία μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της και είναι πάντα υπ' ατμόν.

«Για μένα είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η Canon PowerShot PX καταγράφει στιγμές που θεωρητικά δεν θα παρήγαγαν μια καλή φωτογραφία», αναφέρει η Eimear. «Για παράδειγμα, αυτές οι λήψεις των παιδιών που ζωγραφίζουν στη νησίδα της κουζίνας, ενώ γεμίζω το πλυντήριο πιάτων. Ξέρω ότι θα τις ξανακοιτάζω σε 20 χρόνια και θα αναπολώ εκείνες τις εποχές! Το ότι αποτυπώθηκαν με φυσικό τρόπο είναι απλά απίστευτο.»

Η εύκολη λήψη με αυτήν τη μηχανή οφείλεται σε έξυπνες λειτουργίες και τεχνολογία αναγνώρισης σκηνής που έχουν αναπτυχθεί στη διάρκεια πολλών ετών. Μόλις τεθεί σε λειτουργία και τοποθετηθεί πάνω σε κάποια επιφάνεια, η PowerShot PX χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου για να αναζητήσει αυτόματα ένα θέμα και να προσαρμόσει τη σύνθεση, έτσι ώστε να αποτυπώσει εικόνες που τους συμπεριλαμβάνουν όλους. Καταγράφει πολλές εικόνες και στη συνέχεια η εφαρμογή προτείνει τις καλύτερες. Αναγνωρίζοντας τα πρόσωπα που εμφανίζονται τακτικά, προσφέρει τη δυνατότητα λήψης κατά προτεραιότητα των ατόμων που είναι σημαντικά για εσάς.

Έτσι, όταν μαγειρεύετε, κάνετε μια συζήτηση στο τραπέζι της κουζίνας, διασκεδάζετε σε ένα οικογενειακό πάρτι γενεθλίων ή απλώς βοηθάτε τα παιδιά σας να κάνουν τα μαθήματά τους, η PowerShot PX μπορεί να σας βοηθήσει να αποτυπώσετε τις λαμπερές εκφράσεις και την ομορφιά των καθημερινών στιγμών, χωρίς να χρειαστεί καν να το σκεφτείτε.

Για την Eimear, οι απλές στιγμές, όπως το παιχνίδι με τον σκύλο ή η ανάγνωση μιας ιστορίας στον καναπέ, είναι αυτές που αξίζουν και που θέλει να μοιραστεί. «Είναι πραγματικά ωραίο να αποτυπώνονται αυτές οι στιγμές, ειδικά χωρίς να το συνειδητοποιείς», αναφέρει.

Ο δικός σας προσωπικός ψηφιακός φωτογράφος

Μια γυναίκα και ένα μικρό αγόρι κοιτάζουν με ενθουσιασμό την Canon PowerShot PX, η οποία είναι τοποθετημένη πάνω σε μια στοίβα βιβλίων.

«Κοίταζα πάντα τα βιβλία φωτογραφίας του πατέρα μου, ο οποίος είναι καλλιτέχνης. Όλα τα βιβλία για τη φωτογραφία που έχω στο σπίτι μου είναι βιβλία φωτορεπορτάζ. Όταν ήμουν μικρή, έβλεπα τη ζωή σε σχήματα και φως», λέει η Eimear, η οποία απολαμβάνει συχνά το ότι δεν βρίσκεται πίσω από μια μηχανή στις προσωπικές οικογενειακές στιγμές.

Ένα κορίτσι είναι γονατισμένο μπροστά σε ένα χαμηλό τραπεζάκι και παίζει με τα παιχνίδια του. Η Canon PowerShot PX είναι τοποθετημένη μπροστά του. Η μητέρα του βλέπει τη ροή της μηχανής στο τηλέφωνό της και η φωτογραφία είναι ορατή στην οθόνη καθώς ρυθμίζει τη λήψη.

«Ως φωτογράφος έχω συνηθίσει να καταγράφω συμβάντα στη δουλειά. Αυτή είναι η δουλειά μου, να αποτυπώνω στιγμές, αλλά πολλές από αυτές είναι σκηνοθετημένες. Η άλλη πλευρά του εαυτού μου λατρεύει να καταγράφει πραγματικές στιγμές, ώστε να μπορούμε να τις θυμόμαστε ως κάτι που συνέβη εντελώς αυθόρμητα.»

Αν και η Eimear έχει μεγαλώσει με μια μηχανή στο χέρι και επιλέγει μια πιο επιμελημένη αίσθηση για τις δημοσιεύσεις της στο Instagram, εξηγεί ότι στο σπίτι προτιμά να δημιουργεί εικόνες της καθημερινότητας που δεν είναι αποτέλεσμα οργανωμένης φωτογράφησης.

«Πιστεύω ότι η PowerShot PX είναι μια καταπληκτική μηχανή για αυτές τις στιγμές. Για παράδειγμα, είμαι στο σπίτι μόνη με τα παιδιά όλη την εβδομάδα. Ήμαστε μια μονογονεϊκή οικογένεια. Δεν έχω κανέναν να φωτογραφίσει εμένα και τα παιδιά μου όταν μαγειρεύουμε ή διασκεδάζουμε στην αυλή, καθώς εγώ πρέπει να είμαι πάντα αυτή που βρίσκεται πίσω από τη μηχανή.»

Αυτό που βοηθά είναι η λειτουργία hands-free της Canon PowerShot PX, η οποία λειτουργεί μέσω φωνητικών εντολών, και η δυνατότητα να συνθέτει και να αποτυπώνει από μόνη της φωτογραφίες και βίντεο με το φακό οπτικού ζουμ 3x με περιστροφή και κλίση. Επίσης, επιλέγει τις καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο και τα οργανώνει για λογαριασμό σας, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε ανέμελοι αυτές τις πολύτιμες στιγμές.

«Η αναγνώριση φωνής είναι εκπληκτική. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε στο σαλόνι σας και νιώσετε ότι θέλετε να θυμάστε για πάντα μια συγκεκριμένη στιγμή, μπορείτε να το πετύχετε εύκολα», λέει η Eimear. «Το να κοιτάζω αυτές τις αυθόρμητες φωτογραφίες, μου δημιουργεί την ίδια αίσθηση ευτυχίας με το να κοιτάζω τις πιο επιμελημένες εικόνες μου.»

Κι όταν θέλετε να μπείτε στη θέση του φωτογράφου, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε τη μηχανή με μια εφαρμογή για smartphone, όπου μπορείτε να κάνετε λήψεις και να προβάλλετε τα βίντεο και τις φωτογραφίες σας.

Τοποθετήστε την στην καρδιά του σπιτιού σας

Τα μέλη μιας οικογένειας κάθονται ή στέκουν γύρω από μια νησίδα κουζίνας, καθώς αναμιγνύουν υλικά σε ένα μπολ.

«Έχουμε βγάλει φωτογραφίες καθώς μαγειρεύουμε», λέει η Eimear. «Το θέμα είναι ότι έχουμε συνηθίσει σε φωτογραφίες μιας τέλειας ζωής. Ωστόσο, λατρεύω αυτό το προϊόν της Canon, επειδή για μένα οι καλύτερες φωτογραφίες είναι οι πιο φυσικές, αυτές που απεικονίζουν την καθημερινή ζωή.»

Χάρη στη μικρή και προσαρμόσιμη σχεδίασή της, η Canon PowerShot PX ταιριάζει άψογα σε κάθε περιβάλλον του σπιτιού σας.

Για την Eimear, η νησίδα της κουζίνας είναι το ιδανικό μέρος για να τοποθετήσει την PowerShot PX, επειδή εκεί εκτυλίσσεται ένα μεγάλο μέρος της οικογενειακής ζωής. «Θα ήθελα να βρίσκεται στην κουζίνα, επειδή έχει ενιαία διαρρύθμιση και η νησίδα είναι η καρδιά του κάτω ορόφου», λέει.

«Εκεί που βρίσκομαι τα βράδια, όταν ετοιμάζω το δείπνο και τα παιδιά ζωγραφίζουν, εκείνη τη στιγμή που κάνω ό,τι κάνουν όλες οι μαμάδες. Δεν είναι λαμπερές στιγμές, αλλά σημαίνουν τα πάντα για μένα. Μια εικόνα που με δείχνει να μπαίνω στο δωμάτιο με τη μπουγάδα, ενώ τα παιδιά κάνουν τα μαθήματά τους, είναι ένα οπτικό παράδειγμα της καθημερινής μου ζωής ως μητέρα. Και αυτές είναι οι στιγμές που θέλω να θυμάμαι», λέει.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζωή δεν εκτυλίσσεται πίσω από την κάμερα, αλλά μπροστά της. Πώς, όμως, θα επιλέξετε να θυμάστε αυτά τα κεφάλαια που συνθέτουν τη ζωή σας όπως τη γνωρίζετε; Για γονείς όπως η Eimear, η PowerShot PX μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο για την καταγραφή εικόνων των ανθρώπων που αγαπάμε, τώρα και στο μέλλον.

«Είναι αδύνατο να θυμάστε κάθε στιγμή της ζωής σας. Ειλικρινά, δεν μπορώ καν να με θυμηθώ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ξέρω ότι ακούγεται τρελό, αλλά είναι αλήθεια! Όταν ξανακοιτάζουμε φωτογραφίες, ξαναθυμόμαστε στιγμές που είχαμε ξεχάσει εντελώς. Επομένως, πιστεύω πως είναι μια όμορφη ιδέα να αποτυπώνονται αυτές οι αναμνήσεις με φυσικό τρόπο. Είναι πραγματικά εκπληκτικό.»


Σύνταξη: Lorna Dockerill

Σχετικά προϊόντα

  • Ψηφιακές compact

    PowerShot PX

    Καταγράψτε αυτόματα τις πιο πολύτιμες στιγμές της ζωής με αυτήν την έξυπνη μηχανή που αναγνωρίζει πρόσωπα και συνδέεται με την έξυπνη συσκευή σας.
  • Ψηφιακές compact

    PowerShot ZOOM

    Μια μηχανή PowerShot σε μέγεθος τσέπης για να απαθανατίζετε μαγικές στιγμές με την οικογένεια ή στην άγρια φύση στα 100mm, 400mm2 ή στα 800mm με ψηφιακή επέκταση.
  • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

    EOS RP

    Μια μικρή, ελαφριά και εύχρηστη mirrorless φωτογραφική μηχανή full frame, σχεδιασμένη για ταξίδια και καθημερινές φωτογραφίσεις.
  • Φωτογραφικές μηχανές DSLR

    EOS 850D

    Κάντε το επόμενο βήμα στον δημιουργικό έλεγχο, καταγράφοντας φωτογραφίες με υπέροχες λεπτομέρειες και εντυπωσιακές ταινίες 4K με μια ελαφριά DSLR που προσφέρει ευρεία συνδεσιμότητα, έμπνευση και ανταμοιβή των προσπαθειών σας.
  • Οικιακοί εκτυπωτές

    SELPHY CP1300

    Κομψή σχεδίαση και φορητότητα, για πανέμορφες ασύρματες εκτυπώσεις και φωτογραφίες ταυτότητας από συμβατές έξυπνες συσκευές και μηχανές.
  • Οικιακοί εκτυπωτές

    Σειρά PIXMA TS9550

    Ανακαλύψτε πώς η ασύρματη συνδεσιμότητα, ο αυτόματος τροφοδότης εγγράφων 20 φύλλων και η δυνατότητα χειρισμού υλικών A3 μπορούν να καλύψουν όλες τις επαγγελματικές ανάγκες σας.

Σχετικά άρθρα