ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη δική σας Canon PowerShot PX

Αυτή η μικρή και ευέλικτη μηχανή διαθέτει χαρακτηριστικά που μπορούν να ωφελήσουν ολόκληρη η οικογένεια – από τη βελτίωση του οικιακού σας γραφείου μέχρι τη δημιουργία βίντεο για τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης.
Αθλητής του σκέιτ στη μέση ενός άλματος με φόντο τον φωτεινό, μπλε ουρανό. Στα δεξιά του βρίσκεται μια Canon PowerShot PX πάνω σε τρίποδο.

Με την Canon PowerShot PX είναι σαν να έχετε τον δικό σας προσωπικό φωτογράφο και κινηματογραφιστή. Είτε διοργανώνετε ένα πάρτι είτε τη χρησιμοποιείτε ως webcam, η μικρών διαστάσεων μηχανή PTZ (Pan, Tilt, Zoom – Πανοραμική μετατόπιση, Κλίση, Ζουμ) καταγράφει στιγμές αυτόματα. Απλώς τοποθετήστε την σε μια επίπεδη επιφάνεια ή σε ένα τρίποδο, ενεργοποιήστε την και, μόλις αναγνωρίσει ένα πρόσωπο, θα ξεκινήσει να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί έξυπνα, από μόνη της. Τροφοδοτείται με ρεύμα από μπαταρία και ο φακός της καλύπτει ένα μεγάλο εύρος πανοραμικής μετατόπισης, κλίσης και ζουμ.

Έτσι μπορείτε να απολαύσετε τη στιγμή ελεύθερα –και να παίρνετε μέρος στη δράση– χωρίς την υποχρέωση να λειτουργείτε ως φωτογράφος ή κινηματογραφιστής. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να περάσετε ώρες ολόκληρες ψάχνοντας στις φωτογραφίες και στα βίντεο για να επιλέξετε αυτά που θέλετε. Ό,τι υπάρχει στην κάρτα μνήμης της PowerShot PX εμφανίζεται στην εφαρμογή Connect για μίνι κάμερες PTZ στο smartphone σας, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε χειροκίνητα το αγαπημένο σας υλικό για μεταφορά και κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, είναι αρκετά έξυπνη ώστε να σας προτείνει τις καλύτερες εικόνες και κλιπ, γλιτώνοντάς σας χρόνο και κόπο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να ρυθμίσετε και να ετοιμάσετε την Canon PowerShot PX για χρήση.

A still showing an illustrated Canon camera on an orange background next to text that reads: PowerShot PX.

Ωστόσο, πέρα από την απόλυτη άνεση, η Canon PowerShot PX έχει πολλά παραπάνω να προσφέρει, αρκεί να γνωρίζετε τα δυνατά της σημεία.

Δείτε διάφορους τρόπους με τους οποίους εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ειδικές ικανότητες αυτής της έξυπνης μηχανής, καθώς και συμβουλές για να αξιοποιήσετε τα χαρακτηριστικά της σε κάθε περίσταση.

1. Οικογενειακές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις: απαθανατίστε αυθόρμητες στιγμές

Καθιστή ηλικιωμένη γυναίκα δίνει ένα δώρο σε ένα μικρό, ενθουσιασμένο παιδί. Στο τραπέζι που βρίσκεται δίπλα τους, υπάρχει μια Canon PowerShot PX που αποτυπώνει τη χαμογελαστή ομάδα.

Η Canon PowerShot PX είναι μικρή και διακριτική, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για την αποτύπωση αυθόρμητων οικογενειακών στιγμών, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ πιο εντυπωσιακές από τα σκηνοθετημένα ομαδικά πορτραίτα.

Μια Canon PowerShot PX πάνω σε ένα βοηθητικό τραπεζάκι, καταγράφει τέσσερα άτομα που τρώνε σε ένα πάρτι σε κήπο.

Η Canon PowerShot PX διαθέτει μπαταρία για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, με την προϋπόθεση να μην υπάρχει υγρασία. Λειτουργεί καλύτερα όταν τοποθετείται σε σκιερό σημείο, μακριά από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία.

Σχεδιάζετε κάποιο πάρτι; Η Canon PowerShot PX είναι ιδανική για την καταγραφή κοινωνικών εκδηλώσεων και οικογενειακών συναθροίσεων. Ένα selfie stick εκτείνεται περίπου ένα μέτρο από τον χρήστη, ενώ η PowerShot PX μπορεί να τοποθετηθεί πιο μακριά για να καταγράψει ολόκληρη τη σκηνή.

Διαμορφώστε την PowerShot PX πριν την άφιξη των καλεσμένων σας και τοποθετήστε την στο ύψος των ματιών, πάνω σε μια επίπεδη, σταθερή επιφάνεια με θέα στο σημείο που θα συγκεντρωθούν τα άτομα· διασφαλίστε επίσης ότι η σκηνή φωτίζεται καλά και ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στο τόξο μετατόπισης της μηχανής.

Στη συνέχεια, αφήστε τη μηχανή να κάνει τη δουλειά για εσάς. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, θα πραγματοποιήσει περιστροφή, ανάκλιση και ζουμ για να πετύχει τις καλύτερες συνθέσεις, θα διασφαλίσει ότι όλα τα πηγαδάκια στο πάρτι βρίσκονται εντός της λήψης και θα διορθώσει αυτόματα την παραμόρφωση στις εικόνες.

Θέλετε λίγο περισσότερο έλεγχο; Η εφαρμογή Connect για μίνι κάμερες PTZ σάς επιτρέπει να διαμορφώσετε τη μηχανή ώστε να δίνει προτεραιότητα σε πρόσωπα, όπως για παράδειγμα στο άτομο προς τιμήν του οποίου διοργανώνετε το πάρτι, ενώ στη συνέχεια ταξινομεί τις εικόνες ανά θέμα.

Και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως ξεμείνετε από χώρο. Αν η κάρτα microSD της μηχανής γεμίσει, υπάρχει η επιλογή αυτόματης διαγραφής εικόνων, που σας επιτρέπει να συνεχίσετε τις λήψεις. Πρώτα θα διαγραφούν οι παλαιότερες εικόνες, αλλά δεν θα διαγραφεί τίποτα από τα αγαπημένα σας.

2. Δημιουργία περιεχομένου: καταγράψτε διασκεδαστικές δραστηριότητες

Μητέρα που χαμογελάει στην κόρη της, καθώς βγάζει από τον φούρνο ένα κέικ. Στο προσκήνιο φαίνεται θολά μια Canon PowerShot PX που αποτυπώνει τη στιγμή.

Η εφαρμογή Connect για μίνι κάμερες PTZ σάς επιτρέπει να πραγματοποιείτε λήψεις από απόσταση μέσω του smartphone σας. Η μηχανή έχει τη δυνατότητα περιστροφής, ανάκλισης και ζουμ ώστε να πετυχαίνετε ακριβώς τη σύνθεση που θέλετε και στη συνέχεια να πατάτε το κουμπί εγγραφής ή κλείστρου για να τραβήξετε το βίντεο ή τη φωτογραφία σας.

Αν είστε εκκολαπτόμενος ζαχαροπλάστης, καλλιτέχνης ή κάποιο άλλο είδος δημιουργού που αναζητάει έναν καλύτερο τρόπο για να καταγράψει τα χειροποίητα δημιουργήματά του, η Canon PowerShot PX σάς δίνει τη λύση.

Χάρη στις αυτόνομες δυνατότητες λήψης, είναι η ιδανική μηχανή για να καταγράψει εσάς όταν τα χέρια σας είναι απασχολημένα ή λερωμένα. Αν τα χέρια σας είναι βουτηγμένα στο μείγμα ενός κέικ ή κρατάνε ένα πινέλο και μια παλέτα, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να ανησυχείτε για τον χειρισμό μιας μηχανής. Με φωνητικές εντολές, γίνεστε εσείς ο σκηνοθέτης: πείτε απλώς «Hello, Pixie» για να ενεργοποιήσετε τη μηχανή, «Start Recording» για να ξεκινήσετε τη λήψη ενός κλιπ ή «Take a Picture» για να τραβήξετε μια φωτογραφία· μετά, πείτε «Stop» για να τερματίσετε την αυτόματη λήψη*.

3. Βιντεοσκόπηση δράσης: γίνετε αστέρι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Μια PowerShot PX τοποθετημένη σε τρίποδο για να καταγράψει έναν έφηβο πάνω σε σκέιτμπορντ.

Η λειτουργία Υποστήριξης παρακολούθησης, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω μιας αναβάθμισης firmware, είναι ιδανική για την κινηματογράφηση κίνησης, όπως άλματα και κόλπα με σκέιτμπορντ.

Μικρός σκύλος που κυνηγάει ένα αγόρι που κρατάει μια μπάλα. Μια μηχανή PowerShot PX είναι τοποθετημένη σε τρίποδο στο προσκήνιο.

Ενεργοποιήστε απλώς την Υποστήριξη παρακολούθησης στην εφαρμογή Connect για μίνι κάμερες PTZ. Όλα σας τα βίντεο θα είναι άμεσα έτοιμα για έλεγχο στο τηλέφωνό σας, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τα αγαπημένα σας, να τα επεξεργαστείτε και να τα ανεβάσετε απευθείας στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης.

Για τους ενθουσιώδεις σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που θέλουν να βλέπουν τα βίντεό τους στο διαδίκτυο με τον ελάχιστο δυνατό κόπο, η Canon PowerShot PX θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί για την επιτυχία μέσα σε μια νύχτα, όταν πρόκειται για πλατφόρμες όπως το YouTube.

Όταν χρησιμοποιείτε την αυτόματη λειτουργία λήψης της μηχανής, οι δυνατότητες πανοραμικής μετατόπισης, ανάκλισης και ζουμ μπορούν να προσθέσουν εντυπωσιακά εφέ στα κλιπ σας. Ανάλογα με τις συνθήκες, η μηχανή θα εκτελεί αυτόματα ευρυγώνιες μετατοπίσεις, πολλαπλές μετατοπίσεις (σάρωση για άτομα που στέκονται το ένα δίπλα στο άλλο – ιδανική για τις περιπτώσεις που είστε παρέα με φίλους) ή απλά ζουμ και ένταξη στο κάδρο (μετακίνηση για να συμπεριλάβει στο κάδρο τα άτομα που βρίσκονται εκτός οπτικού πεδίου).

Αν κάνετε λήψη από απόσταση, μια αναβάθμιση firmware, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε μέσω της εφαρμογής Connect για μίνι κάμερες PTZ, προσθέτει μια λειτουργία Υποστήριξης παρακολούθησης, η οποία σας επιτρέπει να καταγράψετε ένα κινούμενο θέμα ακόμη κι αν δεν είναι στραμμένο προς τη μηχανή. Μπορείτε να ξεκινήσετε την κινηματογράφηση μέσω της οθόνης λήψης της εφαρμογής ή αντιστοιχίζοντας τη λειτουργία λήψης στο κουμπί ασύρματης επικοινωνίας της μηχανής.

Χάρη στο μικροσκοπικό μέγεθος και βάρος της, η PowerShot PX μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν οπουδήποτε. Για καλύτερο οπτικό πεδίο, χρησιμοποιήστε τρίποδο. Στη βάση της μηχανής υπάρχει μια στάνταρ υποδοχή, ώστε να μπορείτε να την τοποθετήσετε στην ιδανική θέση και να κάνετε τα άλματα και όλα τα κόλπα σας με ασφάλεια, γνωρίζοντας ότι είναι σταθερή και ότι όλη η δράση βρίσκεται εντός κάδρου.

4. Δουλεύοντας από το σπίτι: αναβαθμίστε την webcam σας

Λευκή Canon PowerShot PX πάνω σε μια μικρή στοίβα βιβλίων, σε ένα ξύλινο τραπέζι.

Χρησιμοποιώντας την Canon PowerShot PX ως ασύρματη webcam, παραμένετε μέσα στο κάδρο ακόμη κι όταν κινείστε στον χώρο. Λειτουργεί με μπαταρία, αλλά για συσκέψεις μεγαλύτερης διάρκειας συνιστάται η χρήση ενός συμβατού φορτιστή/τροφοδοτικού USB-C PD.

Οι σταθερές webcam που απαιτούν από εσάς να στέκεστε ακίνητοι κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης αποτελούν τον (μάλλον βαρετό) κανόνα, αλλά η προσθήκη της Canon PowerShot PX στον εξοπλισμό σας για την εργασία από το σπίτι θα δώσει μια νέα, δυναμική διάσταση στις εικονικές συσκέψεις και στις διαδικτυακές παρουσιάσεις σας. Μέσω Wi-Fi και του Wireless Webcam Utility για Mini PTZ Cam της Canon (διατίθεται δωρεάν για υπολογιστές με Windows 10) γλιτώνετε από τα καλώδια, ενώ η PowerShot PX θα χρησιμοποιήσει τις ικανότητες παρακολούθησης που διαθέτει για να σας συνοδεύει καθώς κινείστε μέσα στο οικιακό σας γραφείο. Με αυτήν την νέα ελευθερία, οι συνάδελφοί σας που είναι... βιδωμένοι στο γραφείο τους, πολύ σύντομα θα αρχίσουν να ζηλεύουν.

Έτσι, είτε σχεδιάζετε κάποια συγκέντρωση για φίλους και συγγενείς είτε θέλετε να καταγράψετε δυναμικά βίντεο για τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης ή απλώς να δώσετε λίγη ζωντάνια στις συσκέψεις της δουλειάς, η μικρή αλλά έξυπνη Canon PowerShot PX μπορεί να σας λύσει τα χέρια.Σύνταξη: Sam Kielsden

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα