ΛΗΨΕΙΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΩΝ

8 συμβουλές για εντυπωσιακές αυτοπροσωπογραφίες

Η φωτογράφος Amaal Said μοιράζεται τις εξειδικευμένες τεχνικές της για τη μετατροπή μιας συνηθισμένης selfie σε δημιουργική αυτοπροσωπογραφία.
Πορτραίτο της φωτογράφου και ποιήτριας Amaal Said, με τα μάτια της κλειστά και φορώντας κόκκινη μαντήλα χαλαρή στους ώμους.

Οι selfie έχουν γίνει ένας ενστικτώδης και δημιουργικός τρόπος αποτύπωσης της ζωής μας, είτε πρόκειται για μια σημαντική στιγμή που αξίζει να γιορτάσουμε είτε για μια μορφή έκφρασης του εαυτού μας. Πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε μια συνηθισμένη selfie σε αυτοπροσωπογραφία επαγγελματικής ποιότητας;

Η φωτογράφος και ποιήτρια Amaal Said, με βάση της το Λονδίνο, έχει προσελκύσει περισσότερους από 23 χιλιάδες ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρει ότι οι καλλιτεχνικές της selfie ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να εξιστορήσει το ταξίδι της – τόσο σε προσωπικό όσο και φωτογραφικό επίπεδο. «Τα πορτραίτα πάντα αποτελούσαν για μένα μια πύλη στον παρελθοντικό εαυτό μου», λέει. «Μπορώ να δω πώς ένιωθα σε μια συγκεκριμένη στιγμή στη ζωή μου και μου αρέσει να βλέπω ότι, με την πάροδο του χρόνου, οι αυτοπροσωπογραφίες μου βελτιώθηκαν.»

Εδώ, η Amaal μοιράζεται μαζί μας τις εξειδικευμένες τεχνικές της για τη λήψη αυτοπροσωπογραφιών που θα θέλετε να μοιραστείτε, να εκτυπώσετε και να φυλάξετε για πάντα. Δείχνει επίσης πόσο εύκολη μπορεί να είναι η αποτύπωση των δικών σας ξεχωριστών στιγμών, δίνοντας τη μηχανή στην αδερφή της και καθοδηγώντας εκείνη και τον σύζυγό της στο στήσιμο μιας ανεπίσημης διαδικασίας λήψης αυτοπροσωπογραφιιών σε ένα πάρκο.

1. Ξεκινήστε από την Αυτόματη κατάσταση και δοκιμάστε αργότερα τις υπόλοιπες

Η φωτογράφος και ποιήτρια Amaal Said φορά μια κόκκινη μαντίλα με μοτίβο. Ένα βάζο με κόκκινα λουλούδια κρύβει εν μέρει το πρόσωπό της.

Οι περισσότερες μηχανές εισαγωγικού επιπέδου διαθέτουν κατάσταση Πορτραίτου – τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τη μηχανή, αλλά οι φωτογραφίες είναι γενικά συνήθως λιγότερο ευκρινείς ώστε να διατηρείται η υφή του δέρματος όμορφη και απαλή. Λήψη με Canon EOS M6 Mark II και φακό Canon EF-M 32mm f/1.4 STM, με 1/60 δευτ., f/1.4 και ISO200. © Amaal Said

Η Αυτόματη κατάσταση είναι μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους, συμβουλεύει η Amaal. «Αν είστε εντελώς αρχάριοι, μην ντρέπεστε να χρησιμοποιείτε τις αυτόματες ρυθμίσεις στη μηχανή σας.»

Οι πρακτικές ρυθμίσεις μηχανής, όπως η κατάσταση Αυτοπορτραίτου και Πορτραίτου –οι οποίες είναι διαθέσιμες στην Canon EOS M6 Mark II και άλλα μοντέλα εισαγωγικού επιπέδου όπως η Canon EOS 250D– χρησιμεύουν στη θόλωση του φόντου, αναδεικνύουν τους τόνους του δέρματος και απαλύνουν τα μαλλιά.

Για μεγαλύτερο έλεγχο του βάθους πεδίου, δοκιμάστε λήψεις στην κατάσταση Προτεραιότητας διαφράγματος (Av). Αυτή η ημιαυτόματη κατάσταση σάς επιτρέπει να επιλέξετε το διάφραγμα – το μέγεθος του ανοίγματος ενός φακού από το οποίο διέρχεται το φως. Οι χαμηλότερες τιμές διαφράγματος επιτρέπουν την είσοδο περισσότερου φωτός. Για φόντο εκτός εστίασης, επιλέξτε ένα ευρύ διάφραγμα, όπως f/1.4.

Η επιλογή φακού με ευρύ διάφραγμα σχεδιασμένου για πορτραίτα θα σας βοηθήσει επίσης να πετύχετε μια ξεχωριστή εμφάνιση. Στην Amaal άρεσε ιδιαίτερα η εργασία με τον φακό Canon EF-M 32mm f/1.4 STM. «Μου αρέσουν πολύ τα θολά φόντα και αυτό μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας ευρύ διάφραγμα. Η είσοδος περισσότερου φωτός βοηθά στην απομόνωση του θέματος από το φόντο», μας εξηγεί.

Επίσης, συχνά χρησιμοποιεί έναν φακό Canon EF 50mm f/1.8 II (τον οποίο διαδέχτηκε πλέον ο Canon EF 50mm f/1.8 STM), καθώς προτιμά αυτοπροσωπογραφίες που εστιάζουν στο πρόσωπό της. «Απλά δημιουργεί πιο έντονη αίσθηση εγγύτητας», μας λέει. Μπορείτε να τοποθετήσετε οποιονδήποτε φακό από την τεράστια γκάμα μοντέλων EF και EF-S της Canon στην Canon EOS M6 Mark II χρησιμοποιώντας τον μικρό και ελαφρύ Προσαρμογέα βάσης Canon EF-EOS M.

2. Τοποθεσία, τοποθεσία, τοποθεσία

Δύο χέρια που προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις στο πίσω μέρος μιας μηχανής Canon EOS M6 Mark II πάνω σε τρίποδο.

Η Amaal καθοδήγησε την αδερφή της στη χρήση της Canon EOS M6 Mark II για μια ανεπίσημη λήψη αυτοπροσωπογραφιών σε ένα τοπικό πάρκο. © Amaal Said

Πορτραίτο άνδρα που στέκεται σε ένα πάρκο, πλαισιωμένος από φθινοπωρινά φύλλα.

Είτε βρίσκεστε σε ένα καταπράσινο πάρκο είτε εργάζεστε σε ένα αυτοσχέδιο στούντιο, το φόντο μπορεί να βελτιώσει την ατμόσφαιρα των τελικών εικόνων σας. Λήψη με Canon EOS M6 Mark II και φακό Canon EF-M 32mm f/1.4 STM, με 1/200 δευτ., f/1.6 και ISO100. © Amaal Said

«Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είδους φόντο θέλετε. Η εύρεση της σωστής τοποθεσίας είναι το κλειδί για να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα», λέει η Amaal. «Μου αρέσουν πολύ οι λήψεις πορτραίτων σε πάρκα, όπου καταγράφω μια σειρά φωτογραφιών χρησιμοποιώντας διαφορετικές ρυθμίσεις. Είναι σημαντικό να βρίσκετε ήσυχα μέρη, ώστε να μην σας εμποδίζουν οι περαστικοί κατά τη φωτογράφιση.»

Το περιβάλλον μπορεί να μεταμορφώσει την ατμόσφαιρα μιας αυτοπροσωπογραφίας. Ωστόσο, μερικές φορές ένας κενός καμβάς μπορεί να βοηθήσει. «Έχω έναν λευκό τοίχο στην κρεβατοκάμαρά μου, που τον χρησιμοποιώ συχνά ως φόντο και φοράω κάτι πολύχρωμο για να ξεχωρίζω. Ωστόσο, μπορεί να έχετε μια γωνιά στον κήπο σας, ή κάπου μέσα στο σπίτι, όπου μπορείτε να στήσετε ένα τρίποδο. Είναι σημαντικό το φόντο σας να μην έχει πολλά πράγματα και να μην είναι ακατάστατο.»

3. Παίξτε με το φως και τη σύνθεση

Κοντινό πορτραίτο μιας γυναίκας με κόκκινη μαντίλα, που κρατά ένα φυτό κοντά στο πρόσωπό της.

Η Amaal συχνά προτιμά τη λήψη αυτοπροσωπογραφιών της σε απλό λευκό φόντο, ώστε να μην υπάρχουν περισπασμοί στο κάδρο, καθώς και να τοποθετεί τον εαυτό της ελαφρώς εκτός κέντρου. Συνιστά επίσης να αφήνετε αρκετό χώρο γύρω από το πρόσωπό σας, ώστε να μπορείτε να «παίζετε» με την κοπή. Λήψη με Canon EOS M6 Mark II και φακό Canon EF-M 32mm f/1.4 STM, με 1/160 δευτ., f/1.4 και ISO200. © Amaal Said

«Πραγματικά λατρεύω τους θερμούς τόνους της 'χρυσής ώρας'», μας λέει η Amaal, που είναι το διάστημα κατά την ανατολή του ήλιου ή το ηλιοβασίλεμα. «Το απαλότερο φως του ήλιου είναι πάντα καλό. Ίσως θελήσετε να αποφύγετε τις λήψεις σε έντονο ηλιακό φως, επειδή δημιουργεί πολύ σκιά. Έχω τραβήξει λήψεις και με συννεφιασμένο καιρό χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις σας ανάλογα με το φως.»

Όσον αφορά στη σύνθεση, η Amaal συνιστά την απομάκρυνση τυχόν περισπασμών από το κάδρο. «Κάντε προσαρμογές στην πορεία και πειραματιστείτε ποζάροντας σε διαφορετικές γωνίες», μας λέει. «Η φωτογραφία αλλάζει εντελώς όταν βρίσκεστε λίγο εκτός κέντρου, οπότε μπορείτε να παίζετε με αυτό.»

Ο χώρος γύρω από την εικόνα σας προσφέρει επίσης πρόσθετες επιλογές κατά την κοπή για το Instagram. «Συνήθως τραβάω αυτοπροσωπογραφίες μου με οριζόντιο προσανατολισμό, επειδή μου αρέσει να υπάρχει επιπλέον χώρος και στις δύο πλευρές για να παίξω», προσθέτει.

4. Οπτικοποιήστε το χρώμα

Πολυεπίπεδο πορτραίτο που δείχνει την Amaal Said με ροζ μαντίλα, κοιτάζοντας προς δύο κατευθύνσεις.

Ο πειραματισμός με χρώματα και υφάσματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά πορτραίτα – η Amaal επέλεξε μια παλέτα απαλών ροζ και μοβ για αυτήν την αυτοπροσωπογραφία πολλαπλής έκθεσης. Λήψη με Canon EOS M6 Mark II, Προσαρμογέα βάσης Canon EF-EOS M και φακό Canon EF 50mm f/1.8 II, με f/1.8, 1/30 δευτ. και ISO600. © Amaal Said

Ο πειραματισμός με χρωματικές παλέτες μπορεί να σας βοηθήσει να εκφράσετε την προσωπικότητά σας. «Ξεκινάω πάντα με το πώς νιώθω και συνεχίζω αναλόγως», εξηγεί η Amaal. «Μερικές φορές θέλω κάτι μουντό και ντύνομαι ανάλογα ή μπορεί να είμαι ενθουσιασμένη με ένα νέο κραγιόν και θέλω να το φορέσω σε μια αυτοπροσωπογραφία.

«Λατρεύω το χρώμα. Το προσθέτω στις αυτοπροσωπογραφίες μου κυρίως μέσω του χιτζάμπ και του κραγιόν μου, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα με πολλούς τρόπους. Πειραματιστείτε κρεμώντας υφάσματα στον τοίχο ή τυλίγοντάς τα πάνω σε κάτι ψηλό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε χρώμα με λουλούδια.

«Η επιλογή χρωμάτων εκ των προτέρων είναι πάντα ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε τη λήψη μιας έντονης αυτοπροσωπογραφίας. Σκεφτείτε εάν τα χρώματα που φοράτε ταιριάζουν με το φόντο ή αν δεν σας κάνουν να ξεχωρίζετε αρκετά από αυτό. Το χρώμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτοπροσωπογραφίες αρραβώνα ή γάμου, επειδή θέλετε εσείς και ο σύντροφός σας να είστε το κύριο στοιχείο της φωτογραφίας.»

5. Μάθετε να χαλαρώνετε

Αυτοπροσωπογραφία της φωτογράφου και ποιήτριας Amaal Said με ροζ μαντήλα. Το πρόσωπό της αντανακλάται σε έναν μικρό, στρογγυλό καθρέφτη που κρατά.

Κρατώντας έναν μικρό καθρέφτη δίπλα στο πρόσωπό σας, κρατάτε τα χέρια σας απασχολημένα και μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με μερικές δημιουργικές συνθέσεις. Λήψη με Canon EOS M6 Mark II και φακό Canon EF-M 32mm f/1.4 STM, με 1/80 δευτ., f/1.4 και ISO320. © Amaal Said

«Το πλεονέκτημα με τις αυτοπροσωπογραφίες είναι ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος πίσω από τη μηχανή που να παρακολουθεί από κοντά το πρόσωπό σας», λέει η Amaal, η οποία προσθέτει ότι τα αξεσουάρ, όπως λουλούδια και καθρέπτες, βοηθούν τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα μπροστά από τον φακό και δίνουν την ευκαιρία για ορισμένα δημιουργικά πειράματα.

«Συνήθως οι άνθρωποι λένε ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα χέρια τους, και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Γι' αυτό, συστήνω να κρατάτε κάτι. «Ίσως σας φανεί χρήσιμο να φοράτε φανταχτερά σκουλαρίκια ή ένα τεράστιο κολιέ, καθώς είναι κάτι το οποίο μπορείτε να κρατήσετε.

6. Χρησιμοποιήστε τρίποδο και χρονόμετρο αυτοφωτογράφισης

Ένα ζευγάρι που στέκεται στο δάσος καταγράφεται στην οθόνη αφής μιας Canon EOS M6 Mark II στερεωμένης σε τρίποδο.

Η Amaal συμβούλεψε την αδερφή της να τοποθετήσει την Canon EOS M6 Mark II σε τρίποδο και να χρησιμοποιήσει την ανακλινόμενη οθόνη αφής για να συνθέσει τις λήψεις της. © Amaal Said

Ένα ζευγάρι στέκεται σε μια δασωμένη περιοχή, πλαισιωμένο από τα φθινοπωρινά φύλλα ενός δέντρου.

Συνέστησε επίσης τη ρύθμιση χρονοδιακόπτη, ώστε το ζευγάρι να έχει μερικά δευτερόλεπτα στη διάθεσή του για να πάρει πόζα και να συγκεντρωθεί. Λήψη με Canon EOS M6 Mark II και φακό Canon EF-M 32mm f/1.4 STM, με 1/200 δευτ., f/1.6 και ISO100. © Amaal Said

Η Amaal χρησιμοποίησε τη μικρών διαστάσεων, ελαφριά Canon EOS M6 Mark II των 32,5MP, με ανακλινόμενη οθόνη αφής 180° και ενσωματωμένο Wi-Fi, για τη λήψη των αυτοπροσωπογραφιών της, και συνιστά να την τοποθετείτε σε τρίποδο και να χρησιμοποιείτε το χρονόμετρο αυτοφωτογράφισης.

«Η Canon EOS M6 Mark II είναι μια εξαιρετική μηχανή για πειραματισμό και η ρύθμιση του χρονομέτρου αυτοφωτογράφισης είναι εξαιρετικά εύκολη», μας εξηγεί. «Μπορείτε να επιλέξετε χρονόμετρο δύο ή 10 δευτερολέπτων. Προσωπικά, επιλέγω το χρονόμετρο 10 δευτερολέπτων, επειδή θέλω να έχω αρκετό χρόνο για να προετοιμαστώ», προσθέτει.

Η κλίση της οθόνης αφής προς το πρόσωπό σας είναι επίσης ένας πολύ χρήσιμος τρόπος για να συνθέσετε τις λήψεις σας ενώ στέκεστε μπροστά από τη μηχανή.

7. Φωτογραφίστε πορτραίτα από απόσταση

Χέρι που ρυθμίζει την περιστρεφόμενη οθόνη αφής σε μια μηχανή Canon EOS M6 Mark II στερεωμένη σε τρίποδο.

Η περιστρεφόμενη οθόνη αφής στην Canon EOS M6 Mark II σημαίνει ότι μπορείτε να συνθέσετε τις λήψεις σας από οποιαδήποτε γωνία ή να γυρίσετε την οθόνη προς τα εσάς ενώ στέκεστε μπροστά από τη μηχανή. © Amaal Said

Γυναίκα χαμογελά στη μηχανή με τα μάτια της κλειστά. Η ανθοδέσμη με κόκκινα λουλούδια που κρατά κρύβει εν μέρει το πρόσωπό της.

Εάν η μηχανή σας δεν διαθέτει περιστρεφόμενη οθόνη αφής, μπορείτε να δοκιμάσετε να ρυθμίσετε την εστίαση ενώ κρατάτε ένα αντικείμενο μπροστά από τον φακό και, στη συνέχεια, να επιστρέψετε στην ίδια θέση. Λήψη με Canon EOS M6 Mark II και φακό Canon EF-M 32mm f/1.4 STM, με 1/160 δευτ., f/1.4 και ISO250. © Amaal Said

Η εφαρμογή Canon Camera Connect σάς επιτρέπει να συνδέσετε μια μηχανή Canon με υποστήριξη Wi-Fi σε μια συσκευή Apple ή Android για φωτογράφιση από απόσταση. Η δυνατότητα χρήσης του smartphone σας για προβολή της εικόνας και ενεργοποίηση του κλείστρου καθιστά πολύ πιο εύκολη τη λήψη εξαιρετικά ευκρινών πορτραίτων. «Εάν δεν θέλετε να επιστρέφετε συνέχεια στη μηχανή για να ελέγξετε αν οι λήψεις σας είναι εστιασμένες, η εφαρμογή Camera Connect είναι η λύση», λέει η Amaal. «Είναι επίσης πολύ χρήσιμη αν αλλάζετε θέσεις.»

Η περιστρεφόμενη οθόνη της Canon EOS M6 Mark II σάς βοηθά επίσης να διασφαλίσετε ότι τα πρόσωπα είναι εστιασμένα. «Το να μπορείς να γυρίσεις την οθόνη για να δεις πώς φαίνεσαι είναι θαυμάσιο και εξοικονομεί πολύ χρόνο», λέει η Amaal.

Η Amaal θέλει οι φωτογραφίες της να είναι πεντακάθαρες και γεμάτες χρώμα. Γι' αυτό χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους για να διασφαλίσει ότι όλα τα αντικείμενα είναι απόλυτα εστιασμένα. «Μια μέθοδος που χρησιμοποιούσα στο παρελθόν, όταν δεν είχα μηχανή με περιστρεφόμενη οθόνη ή με δυνατότητα φωτογράφισης από απόσταση, ήταν να κρατώ ένα αντικείμενο μπροστά από τη μηχανή –συνήθως λουλούδια– να εστιάζω σε αυτό και, στη συνέχεια, να επιστρέφω στην ίδια θέση», μας εξηγεί. Μου αρέσει επίσης να χρησιμοποιώ την αυτόματη εστίαση παρακολούθησης προσώπων, αλλά δεν είναι πάντα κατάλληλη αν υπάρχουν αντικείμενα στο προσκήνιο.»

8. Επεξεργαστείτε και εκτυπώστε επαγγελματικές αυτοπροσωπογραφίες

Η προσαρμογή των ρυθμίσεών σας για λήψη σε μορφή RAW και JPEG σας δίνει περισσότερες επιλογές όσον αφορά στην επεξεργασία των φωτογραφιών σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας Digital Photo Professional (DPP) της Canon για να βελτιώσετε τις εικόνες RAW με εργαλεία για την προσαρμογή της ισορροπίας λευκού, του κορεσμού, της έκθεσης και άλλων.

«Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας για να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας», λέει η Amaal. «Το βασικό στοιχείο για μένα είναι η έκθεση, καθώς μερικές φορές η εικόνα δεν είναι τόσο φωτεινή όσο θα ήθελα. Παίζω με την αντίθεση και τους σκοτεινούς τόνους για να πετύχω την εμφάνιση που θέλω. Επίσης, θέλω να βλέπω το αποτέλεσμα της περιστροφής εικόνας όταν την επεξεργάζομαι. Λατρεύω τις ασπρόμαυρες αυτοπροσωπογραφίες.»

Μόλις ολοκληρώσετε την επεξεργασία, μπορείτε να δοκιμάσετε να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες σας απευθείας από το τηλέφωνό σας στον compact εκτυπωτή Canon SELPHY Square QX10. Είναι ιδανικός για λευκώματα, πίνακες ανακοινώσεων και άλμπουμ, και προσφέρει έναν γρήγορο και διασκεδαστικό τρόπο διαφύλαξης των αγαπημένων σας αυτοπροσωπογραφιών. Για εκτυπώσεις επαγγελματικής ποιότητας, ένας εκτυπωτής της σειράς Canon PIXMA G θα σας βοηθήσει να ζωντανέψετε τις φωτογραφίες σας.


Κείμενο της Lorna Dockerill

Σχετικά προϊόντα

 • Στάνταρ φακός

  RF 50mm F1.8 STM

  Ένας μικρός, πολύ ήσυχος και ελαφρύς σταθερός φακός RF 50mm, με ευρύ διάφραγμα f/1.8, ιδανικός για να απογειώσετε το δημιουργικό σας όραμα.
 • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

  EOS R50

  Δημιουργήστε εντυπωσιακό περιεχόμενο που θα τραβήξει την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αυτήν τη mirrorless μηχανή EOS R που τραβάει από ευκρινείς στατικές εικόνες μέχρι ταινίες 4K και ζωντανές ροές. Όλα σε μία ολοκληρωμένη συσκευή.
 • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

  EOS R10

  Κάντε τα επόμενα βήματά σας στη φωτογραφία και στο βίντεο με μια mirrorless μηχανή του Συστήματος EOS R που έχει κατασκευαστεί γύρω από έναν αισθητήρα μεγέθους APS-C.

Σχετικά άρθρα

 • ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

  Φωτογράφιση εικόνων υψηλής αισθητικής

  Η Steffi Marla, influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μοιράζεται πώς εξασφαλίζει ότι οι εικόνες της θα ξεχωρίζουν στο διαδίκτυο.

 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟΥ

  Παραμυθένια πορτραίτα

  Δέκα συμβουλές για τη δημιουργία αξέχαστων παραμυθένιων εικόνων από την ειδικό Rosie Hardy.

 • ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

  Πώς να δημιουργήσετε εντυπωσιακό εφέ bokeh

  Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και τα κόλπα για να δώσετε στο φόντο σας ένα όμορφο φλουτάρισμα.

 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟΥ

  Φωτογράφιση αφηρημένων πορτραίτων

  Πειραματιστείτε με πολλαπλές εκθέσεις, ζωγραφική με φως, παιχνίδι με σκιές και πολλά άλλα.