A child sat at a table with a parent creating colourful papercrafts using a Canon printer.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

Διδάξτε και ψυχαγωγήστε τα παιδιά σας με χειροτεχνίες από Creative Park

Είτε η μέρα είναι βροχερή και χρειάζεστε κάτι για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά είτε έχετε εγκλωβιστεί στο σπίτι για πολύ καιρό και χρειάζεστε μια καλλιτεχνική διέξοδο για να απασχολήσετε και να εκπαιδεύσετε το μυαλό τους, οι χειροτεχνίες με χαρτί μπορούν να σας βοηθήσουν! Είναι απόλυτα διασκεδαστικές για όλη την οικογένεια, σας χαλαρώνουν και επίσης συμβάλλουν στην ενσυνειδητότητα. Το Creative Park της Canon είναι μια online, δωρεάν και πολυδιάστατη υπηρεσία που επιτρέπει σε όσους διαθέτουν εκτυπωτή Canon να κατεβάσουν εκατοντάδες συναρπαστικά έργα χαρτοκοπτικής. Ειδικότερα, στην ενότητα Family Fun Time (Ψυχαγωγία για την οικογένεια) θα βρείτε άφθονες ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως παιχνίδια, πίνακες επιβράβευσης, λαβύρινθους, βοηθήματα αριθμητικής και πολύγλωσσα αλφαβητάρια. Οπότε, ανάψτε τον εκτυπωτή και ξεκινήστε!

Θα χρειαστείτε:

Επιτραπέζια παιχνίδια

A colourful, customisable printed board game, with papercrafted characters on a tabletop.
Αφήστε τη φαντασία των παιδιών σας να καλπάσει με αυτό το επιτραπέζιο παιχνίδι περιπέτειας, το οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε με ερωτήσεις και προκλήσεις.

Σε όλους αρέσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια, και το Sugoroku σάς προσφέρει την ευκαιρία να δημιουργήσετε το δικό σας. Σε αυτό το επιτραπέζιο παιχνίδι περιπέτειας, έως οκτώ ζώα-εξερευνητές διασχίζουν διάφορους οικότοπους για να βρουν το σεντούκι με τον θησαυρό που τους περιμένει στον τερματισμό. Χάρη στα πολλά κενά σημεία, οι γονείς (ή τα παιδιά) μπορούν να δημιουργήσουν ξεχωριστά βήματα και οδηγίες για μια τελείως εξατομικευμένη εμπειρία παιχνιδιού. Τι θα λέγατε να προσθέσετε ερωτήσεις, κουίζ ή αριθμητικά προβλήματα που θα λύσουν τα παιδιά, ώστε να εισάγετε ένα εκπαιδευτικό στοιχείο στην ψυχαγωγία τους;

Συμβουλή χειροτεχνίας: για να εκτυπώσετε το επιτραπέζιο χρησιμοποιήστε συνηθισμένο χαρτί ή δοκιμάστε το Ματ φωτογραφικό χαρτί για πιο ανθεκτικό φινίρισμα.

Κατασκευή μαριονέτας

Paper fortune tellers puppets that resemble fictional characters.
Με κουίζ και κρυπτογραφημένα μηνύματα, αυτές οι μαριονέτες-μάντισσες θα εξάψουν τη φαντασία των παιδιών.

Οι λάτρεις των παραμυθιών θα ενθουσιαστούν με τις τρεις χάρτινες μαριονέτες που αναπαριστούν την Κοκκινοσκουφίτσα, τη γιαγιά της και τον κακό λύκο. Μόλις κόψετε και διπλώσετε τις μαριονέτες σύμφωνα με τις απλές οδηγίες, μπορείτε να δημιουργήσετε δικές σας ιστορίες με ερωτήσεις, αινίγματα και αστεία.

Συμβουλή χειροτεχνίας: αφήστε το παιδί σας να χρησιμοποιήσει τσιμπιδάκι φρυδιών όταν πιάνει και κολλάει τα μικρά κομμάτια – έτσι το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο και επίσης θα αναπτυχθούν οι λεπτές κινητικές του δεξιότητες.

Πολύχρωμος ανεμόμυλος

A papercraft colourful windmill.
Δοκιμάστε απλά σχέδια, όπως αυτόν τον πολύχρωμο ανεμόμυλο, για να διασκεδάσετε τα παιδιά με ευφάνταστους τρόπους.

Εκτός από ψυχαγωγία, οι χειροτεχνίες του Creative Park προσφέρουν ένα διαδραστικό τρόπο μετάδοσης γνώσεων στο παιδί σας. Για παράδειγμα, ο πολύχρωμος ανεμόμυλος δεν προσφέρεται μόνο για παιχνίδι στον άνεμο, αλλά και ως εκπαιδευτικό εργαλείο για να εξηγήσετε πώς λειτουργεί η αιολική ενέργεια και τις βασικές αρχές μεταφοράς ενέργειας.

Συμβουλή χειροτεχνίας: βεβαιωθείτε ότι διπλώσατε και τσακίσατε το χαρτί στις γραμμές δίπλωσης, καθώς και ότι φτιάξατε όλες τις απαραίτητες καμπύλες, πριν χρησιμοποιήσετε την κόλλα.

Σιδερότυπα

A white t-shirt with cacti iron on transfers (left). Two pages of different cacti images to be used as iron on transfers (right).
Ανακαλύψτε τον φασιονίστα που κρύβεται μέσα σας και απελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας σε μπλουζάκια, τσάντες και πολλά άλλα!

Οι λάτρεις της τέχνης και της μόδας μπορούν να εμπνευστούν και να φτιάξουν μπλουζάκια και τσάντες για ψώνια με τα σιδερότυπα του Creative Park, που έχουν σχέδια με ζώα, φυτά, εικονογράμματα και άλλα. Αν δεν βρίσκετε σχέδια του γούστου σας, γιατί δεν σχεδιάζετε τα δικά σας για μια τελείως πρωτότυπη εμφάνιση; Απλώς δημιουργήστε μια εικόνα για να την εκτυπώσετε πάνω στο ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο σιδερότυπο χαρτί της Canon και μετά σιδερώστε την σε ένα ύφασμα της επιλογής σας.

Συμβουλή χειροτεχνίας: πριν ξοδέψετε χρήματα για νέα υφάσματα, ρίξτε μια ματιά στην ντουλάπα σας.

Υπέροχα κουτιά

Papercraft boxes folded to resemble sweet treats.
Σκεφτείτε δημιουργικά και χρησιμοποιήστε τα χρωματιστά δοχεία του Creative Park για τη φύλαξη των θησαυρών σας με ασφάλεια.

Σε αυτά τα κουτιά φύλαξης μπορείτε να καταχωνιάσετε τα πάντα, από λιχουδιές μέχρι μπιχλιμπίδια, σε διάφορα απίθανα σχέδια όπως cupcake, παγωτό, φρούτο ακόμα και οχήματα. Αφού τα παιδιά φτιάξουν και γεμίσουν τα κουτιά τους, δώστε τους την επιλογή να τα μετατρέψουν σε δώρα για κάποιο αγαπημένο πρόσωπο ή απλά να τα χαρούν τα ίδια.

Συμβουλή χειροτεχνίας: χρησιμοποιήστε ένα τελειωμένο στυλό, μαρκαδοράκι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο και χάρακα για να χαράξετε τις γραμμές και να πετύχετε πιο ακριβές και σωστό δίπλωμα.

Χρωματισμός για χαλάρωση

A printed colouring in page showing spot the difference.
Ο χρωματισμός κεντρίζει τη φαντασία και προάγει τη συγκέντρωση. Τα παιχνίδια του στυλ «βρες τις διαφορές» είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να περάσετε την ώρα.

Ο χρωματισμός είναι από μία τις πιο χαλαρωτικές και δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά. Το μυαλό συγκεντρώνεται στο παρόν και αποβάλλονται οι αγχωτικές σκέψεις. Εκτός από τα πολλά υπέροχα φύλλα χρωματισμού –μεταξύ άλλων, ένας δεινόσαυρος για μικρότερα παιδιά– το Creative Park προσφέρει μια διασκεδαστική και ξεχωριστή συλλογή από εκτυπώσεις τύπου «βρες τις διαφορές», λαβύρινθους και «ένωσε τις τελίτσες», οι οποίες διασκεδάζουν τα παιδιά και προάγουν την ενσυνειδητότητα.

Συμβουλή χειροτεχνίας: πηγαίνετε στην ενότητα «Play» (Παιχνίδι) του Creative Park, στην περιοχή «Educational» (Εκπαιδευτικά) και θα ανακαλύψετε μια μεγάλη γκάμα επιλογών για εκτυπώσεις.

Σύνταξη: Natalie Denton

Σχετικά άρθρα
Create a papercraft safari

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δημιουργήστε ένα σαφάρι με χαρτοκοπτική

Με τη βοήθεια του Creative Park της Canon, εκτυπώστε τις δικές σας οικογενειακές δραστηριότητες με θέμα τα ζώα και εμπνευστείτε από τη φύση.

Print family life story

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Εκτυπώστε την ιστορία της ζωής της οικογένειάς σας

Εκτυπώστε και δημιουργήστε χειροτεχνίες με φωτογραφίες πολύτιμων οικογενειακών στιγμών.

Create your own family treasure hunt

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δημιουργήστε το δικό σας οικογενειακό κυνήγι θησαυρού

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εκτυπωτή σας PIXMA και λίγη φαντασία για να δημιουργήσετε μια συναρπαστική περιπέτεια.

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά προϊόντα

Συνιστώμενες εφαρμογές

Σχετικά άρθρα

Η ενότητα «Πηγές έμπνευσης» περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές φωτογραφίας, οδηγούς αγορών και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις – ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να βρείτε την καλύτερη μηχανή ή τον καλύτερο εκτυπωτή για εσάς και να δώσετε ζωή στην επόμενη δημιουργική ιδέα σας.

Επιστροφή σε όλες τις συμβουλές και τεχνικές