ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΝ

Δαμάζοντας την άγρια φύση: αναζητώντας την τέλεια λήψη σε υπαίθριες περιπέτειες

Από επικά τοπία μέχρι κάμπινγκ σε απόμερα σημεία, ανακαλύψτε πώς η φωτογράφος και λάτρης της περιπέτειας Anna Blackwell χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό της Canon για να αποτυπώσει το μοναδικό πνεύμα της πανέμορφης υπαίθρου.
Ένα άτομο με εξοπλισμό πεζοπορίας και ένα μεγάλο σακίδιο στέκεται στην κορυφή μιας βραχώδους προεξοχής μαζί με τον σκύλο του. Στο φόντο, διακρίνονται οι τεράστιες εκτάσεις ενός χερσότοπου.

Είτε πρόκειται για πεζοπορία στους γκρεμούς, καγιάκ σε λίμνες ή κολύμπι στη θάλασσα και στη φύση, οι αθλητικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο προσφέρουν στους ατρόμητους φωτογράφους έναν κόσμο γεμάτο ευκαιρίες.

Μία από αυτές τις δημιουργικές προσωπικότητες είναι και η Anna Blackwell από το Η.Β. – λάτρης της περιπέτειας, κινηματογραφίστρια, συγγραφέας και ομιλήτρια που θέλει πάντα να ζει τη ζωή στο έπακρο. Για την ακρίβεια, έτσι έχτισε την καριέρα της, αποτυπώνοντας στατικές φωτογραφίες και βίντεο για κορυφαίες επωνυμίες αθλημάτων εξωτερικού χώρου, όπως η Lowe Alpine και η Peak UK. Μερικά από τα συναρπαστικά της κατορθώματα είναι η πεζοπορία 1.000 μιλίων που έκανε μόνη της διασχίζοντας τη Γαλλία και την Ισπανία μέσα από αρχαίες προσκυνηματικές διαδρομές, το καγιάκ 4.000 χιλιομέτρων μέσα από 11 χώρες και πέντε πρωτεύουσες και η αναρρίχηση στο Όρος Τούμπκαλ, την ψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αφρικής.

«Σε μία από τις πρώτες μου περιπέτειες ξεκίνησα να τραβάω φωτογραφίες και να γράφω ένα ιστολόγιο, κυρίως για να βλέπουν οι φίλοι και η οικογένειά μου την πρόοδο της μεγάλης πεζοπορίας μου», εξηγεί η Άννα, όταν τη ρωτήσαμε πώς μετέτρεψε το χόμπι της σε επάγγελμα. «Συνέχισα αυτήν την πρακτική για μερικά χρόνια, κοινοποιώντας τις περιπέτειές μου στο διαδίκτυο με εικόνες και κείμενο, και είδα ότι αυτό άρεσε στο κοινό. Σύντομα μιλούσα για τις περιπέτειές μου σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ, αλλά και σε επιχειρήσεις και σχολεία. Στη συνέχεια άρχισα να προσεγγίζω εταιρείες για να συνεργαστώ μαζί τους στα επόμενα ταξίδια μου και, σιγά-σιγά, κατάφερα να αποκτήσω ένα αρκετά καλό εισόδημα από τη φωτογραφία, τη συγγραφή, την κινηματογράφηση περιπετειών, τις ομιλίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να τα μετατρέψω όλα αυτά σε δουλειά πλήρους απασχόλησης.»

Στο πιο πρόσφατο ταξίδι πεζοπορίας και κατασκήνωσης, η Anna, μαζί με τον σύντροφό της τον Sam και τον σκύλο της τον Bilbo, επισκέφτηκαν το βραχώδες τοπίο του βόρειου Dartmoor στην Αγγλία με μια Canon EOS R6 και δύο φακούς – τον Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM και τον Canon RF 50mm F1.8 STM. Μοιράζεται μαζί μας τους λόγους για τους οποίους της αρέσει να ξεφεύγει από την καθημερινότητα και τις καλύτερες συμβουλές της για πεζοπορία στην άγρια φύση, ενώ αποκαλύπτει πώς μπορείς να πάρεις τις αγαπημένες σου περιπέτειες πίσω στο σπίτι μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Η τέλεια τοποθεσία

Ένας μεγάλος βραχώδης σχηματισμός tor σε έναν απόμερο χερσότοπο μια ηλιόλουστη μέρα.

«Το Dartmoor διαθέτει μια άγρια ομορφιά που με κάνει να νιώθω μικρή και ασήμαντη», λέει η λάτρης της περιπέτειας και φωτογράφος Anna Blackwell. Αυτή η ορεινή περιοχή στο νότιο Ντέβον της Αγγλίας είναι διάσημη για τους απόμερους χερσότοπούς της και αποδείχτηκε η ιδανική τοποθεσία για την πρώτη φωτογράφιση της Anna με την Canon EOS R6. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM στα 105mm, με 1/320 δευτ., f/7,1 και ISO100. © Anna Blackwell

Οι ακτίνες του ήλιου διαγράφονται μέσα από έναν μοναχικό βραχώδη σχηματισμό, σε αυτήν την εικόνα που τραβήχτηκε σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού.

«Ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησα αυτές τις περιπέτειες είναι επειδή ήθελα να πιέσω τον εαυτό μου», λέει η Anna. «Ήθελα να δοκιμάσω τα όριά μου, να υπερβώ τη δική μου ‘ζώνη άνεσης’. Ωστόσο, διασκέδασα πάρα πολύ και με την ψυχή μου.» Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 50mm F1.8 STM, με 1/200 δευτ., f/22 και ISO100. © Anna Blackwell

Η Anna, ο Sam και ο Bilbo ξεκίνησαν την εξερεύνηση του βόρειου Dartmoor από ένα χωριό που ονομάζεται Belstone, λόγω της εκπληκτικής του πρόσβασης στους βραχώδεις σχηματισμούς ‘tor’. Αυτοί οι μεγάλοι βράχοι είναι κάτι που ανέκαθεν εντυπωσίαζε την Anna.

«Για εμένα, ήταν μια εντελώς νέα και συναρπαστική πτυχή του Dartmoor. Τριγυρίζεις σε αυτό το ειδυλλιακό χωριό και, χωρίς να το καταλάβεις, βρίσκεσαι έξω στον χερσότοπο», αναφέρει. «Το απόμερο τοπίο έχει μια άγρια ομορφιά και αυτό ακριβώς είναι που λατρεύω.

«Το πάθος μου είναι η πεζοπορία», συνεχίζει. «Μου αρέσει να τριγυρίζω με ένα βαρύ σακίδιο στην πλάτη μου. Δεν με ενδιαφέρει να φτάσω κάπου γρήγορα. Θέλω μόνο να θαυμάζω τα γαλήνια μέρη. Περπατήσαμε, στήσαμε τη σκηνή μας και περάσαμε μια νύχτα στην άγρια φύση.»

Η περιπετειώδης φύση της Άννας προέρχεται από την αγάπη της οικογένειάς της για το περπάτημα και την πεζοπορία, καθώς και από τις σουηδικές της ρίζες. «Η μαμά μου είναι από τη Σουηδία και πιστεύω ότι η σουηδική κουλτούρα είναι συνυφασμένη με τη ζωή στην ύπαιθρο και την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον. Μεγάλωσα με πολύ περπάτημα και εξερεύνηση και, όποτε βρισκόμασταν στη Σουηδία, κάναμε κανό, κάμπινγκ και τρώγαμε στο ύπαιθρο. Επομένως, πιστεύω ότι από πολύ μικρή ηλικία αυτές οι δραστηριότητες έγιναν αναπόσπαστο μέρος της ζωής μου.»

Μοναχικές περιπέτειες ή ταξίδια με συντροφιά;

Τα χιονισμένα βουνά αντανακλώνται στα ήρεμα νερά ενός μεγάλου ποταμού, σε αυτήν την ατμοσφαιρική εικόνα τοπίου.

Η Anna τράβηξε αυτήν τη φωτογραφία κατά τη διάρκεια μιας σόλο πεζοπορίας στην Αρκτική Σουηδία το 2020. «Η μεγαλύτερη δυσκολία όταν κάνεις το πάθος σου επάγγελμα είναι ότι το όριο μεταξύ εργασίας και απόλαυσης είναι συχνά θολό. Βέβαια τις περισσότερες φορές δεν έχει και πολλή σημασία, επειδή εξακολουθώ να απολαμβάνω τη διαδικασία της φωτογράφισης και της δημιουργίας περιεχομένου παράλληλα με τις περιπέτειές μου», αναφέρει. «Προσέχω επίσης πολύ να διατηρώ μερικά όρια. Κάνω μερικές μικρότερες προσωπικές εξορμήσεις τις οποίες δεν καταγράφω πουθενά (ούτε καν στο Instagram), επομένως ένα κομμάτι εξακολουθεί να είναι αφιερωμένο αποκλειστικά σ' εμένα και όχι μόνο στη δουλειά.» Λήψη με Canon EOS 5D Mark IV και φακό Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM στα 33mm, με 1/100 δευτ., f/8 και ISO1250. © Anna Blackwell

Ένας μαύρος σκύλος μεσαίου μεγέθους με καφέ και λευκές βούλες και κόκκινο κολάρο κάθεται κοιτάζοντας τη μηχανή σε μια βραχώδη προεξοχή.

Η Anna παίρνει συχνά μαζί στις εξορμήσεις της τον νεαρό σκύλο της, τον Bilbo, ο οποίος λατρεύει να ποζάρει για φωτογράφιση. Η υπόλοιπη σταθερή συντροφιά της είναι μια μηχανή και ένας φακός Canon. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 50mm F1.8 STM, με 1/4000 δευτ., f/1.8 και ISO100. © Anna Blackwell

Η Άννα είχε παρέα στο ταξίδι της στο Dartmoor, αλλά συχνά ταξιδεύει μόνη της, όπως εκείνο το μοναχικό οδοιπορικό στην Αρκτική Σουηδία το φθινόπωρο του 2020 (δείτε την αριστερή εικόνα παραπάνω). «Κατά βάθος λατρεύω τις μοναχικές περιπέτειες, επειδή αποτελούν μια μοναδική εμπειρία», εξηγεί. «Έχω ταξιδέψει 10 ολόκληρες ημέρες χωρίς να δω ούτε καν άλλες πατημασιές. Όταν είμαστε μόνοι, πρέπει να αντιμετωπίζουμε και τις ευχάριστες στιγμές και τις αναποδιές. Επομένως, αν έχεις μια κακή μέρα, δεν σου έχει μείνει καμία διάθεση να συνεχίσεις και είσαι κουρασμένος και πεινασμένος, είσαι αποκλειστικά υπεύθυνος για να βρεις τη λύση. Αλλά όταν θα έχουν τελειώσει όλα, θα ξέρεις ότι κατάφερες να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες ολομόναχος.»

Ωστόσο, η πεζοπορία με παρέα μπορεί να είναι χρήσιμη, όσον αφορά τη φωτογράφιση. «Είναι πολύ πιο εύκολο να φωτογραφίζεις πράγματα, επειδή έχεις αυτόματα ένα θέμα», λέει η Anna. «Αυτό ισχύει και για τον Bilbo, καθώς είναι συχνά το θέμα των φωτογραφιών μου. Ένα άτομο ή ένας σκύλος στο τοπίο κάνουν τη λήψη πιο ενδιαφέρουσα, με έναν τρόπο που δεν συμβαίνει με την κλασική φωτογραφία τοπίων

Όταν τη ρωτήσαμε τι προέκυψε πρώτο, το πάθος της για τη φωτογραφία ή για τα περιπετειώδη ταξίδια, η Anna δεν δίστασε να απαντήσει. «Σίγουρα η φωτογραφία», λέει με ενθουσιασμό. «Ο παππούς μου ήταν εξαιρετικός φωτογράφος, επομένως μεγάλωσα ξεφυλλίζοντας τα άλμπουμ του και αυτό μου εμφύσησε την αγάπη για τη φωτογραφία ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου. Απέκτησα την πρώτη μου μηχανή στα 15 μου και έκανα μαθήματα φωτογραφίας στο σχολείο. Ωστόσο, δεν έβγαζα φωτογραφίες στις πρώτες μου περιπέτειες. Συνδύασα αυτές τις δύο δραστηριότητες μόνο μερικά χρόνια αργότερα.»

Αφήγηση μιας ιστορίας μέσα από εικόνες

Ένα άτομο κάθεται έξω από τη σκηνή του το σούρουπο πίνοντας μια κούπα ζεστή σοκολάτα, η οποία φωτίζεται από μια δέσμη φωτός από τον φακό κεφαλής του.

Οι δυνατότητες λήψης υπό συνθήκες ασθενούς φωτισμού της EOS R6 επέτρεψαν στον σύντροφό της Anna, τον Sam, να τραβήξει αυτήν την εικόνα της Anna με το αχνιστό ρόφημά της κατά τη διάρκεια της ‘μπλε ώρας’, του διαστήματος δηλαδή λίγο πριν την ανατολή του ηλίου ή αμέσως μετά τη δύση του, που λατρεύουν όλοι οι φωτογράφοι. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 50mm F1.8 STM, με 1/160 δευτ., f/1.8 και ISO1000. © Sam Rogers

Για την Άννα, η καταγραφή των περιπετειών της επιβάλλει ευελιξία, ελάχιστο εξοπλισμό και εφευρετικότητα εν κινήσει. Πέρα από τη συγκλονιστική θέα, προτείνει επίσης τη φωτογράφιση ή την κινηματογράφηση των μικρών στιγμών, όπως όταν φοράτε το σακίδιό σας, στερεώνετε τους πασσάλους της σκηνής ή απολαμβάνετε μια κούπα ζεστή σοκολάτα, οι οποίες θεωρεί ότι προσθέτουν υπέροχες πινελιές στην οπτική σας αφήγηση.

«Λατρεύω την αφηγηματική πλευρά των περιπετειών», εξηγεί. «Συχνά βρίσκομαι ολομόναχη σε απόμερες περιοχές, αλλά στην ουσία μού αρέσει να μοιράζομαι αυτές τις στιγμές και η φωτογραφία είναι μια φανταστική πλατφόρμα για να κοινοποιήσει κανείς αυτές τις εμπειρίες.

«Σε αυτό το ταξίδι, όταν άρχισε να σουρουπώνει, απορροφηθήκαμε να φωτογραφίζουμε την κεφαλή του πυρσού και τον ατμό που αναδυόταν από μια κούπα ζεστής σοκολάτας ή από το νερό που έβραζα, επειδή ήταν ένας δημιουργικός τρόπος να απαθανατίσουμε τη συγκεκριμένη ώρα της ημέρας.»

Εξοπλισμός έτοιμος για όλα

Ένα άτομο με εξοπλισμό πεζοπορίας και ένα μεγάλο σακίδιο στην πλάτη του γονατίζει πάνω στο ψηλό γρασίδι για να βγάλει μια φωτογραφία με μια μηχανή Canon.

Με βάρος μόλις 680g (με κάρτα και μπαταρία), η Canon EOS R6 είναι ο ιδανικός σύντροφος για ταξίδια, ειδικά για έναν αεικίνητο λάτρη της περιπέτειας όπως η Anna. Ωστόσο, για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε αυτό το είδος φωτογραφίας, η Anna συμβουλεύει πρώτα να αποφασίσετε τι θέλετε να αποτυπώσετε και μετά να επιλέξετε εξοπλισμό με βάση αυτήν την επιλογή σας. «Καθώς αναπτύσσονται οι δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σου και αρχίζεις να βρίσκεις το στυλ σου ή τι σου αρέσει περισσότερο να φωτογραφίζεις, μπορείς να εξελίξεις παράλληλα τον εξοπλισμό σου», αναφέρει. © Sam Rogers

Εν μέσω ενός απόμερου χερσότοπου, ένας άνθρωπος και ένας σκύλος στέκονται δίπλα σε μια μπλε σκηνή, η οποία σχεδόν χάνεται εμπρός από το αχανές φόντο.

Ο φακός γενικής χρήσης Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM είναι κατάλληλος για διάφορες λήψεις, από μικροσκοπικές λεπτομέρειες μέχρι σκηνές με συγκλονιστική θέα, όπως αυτή. Λήψη με Canon EOS R6 και φακό Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM στα 30mm, με 1/320 δευτ., f/5 και ISO200. © Sam Rogers

Χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά όπως ριπές υψηλής ταχύτητας και αξιοποιώντας το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας της full-frame mirrorless Canon EOS R6, η Anna δεν αντιμετώπισε πρόβλημα όταν ξέχασε το τρίποδό της σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού.

«Η σταθεροποίηση και η ανάλυση 20,1MP την ώρα του λυκόφωτος ήταν η ιδανική λύση, καθώς ξεχάσαμε να πάρουμε μαζί μας τρίποδο. Αποδείχτηκε ότι δεν το χρειαζόμασταν τελικά, καθώς η μηχανή αντιμετώπισε με εξαιρετικό τρόπο τον ασθενή φωτισμό», αναφέρει.

Προσπαθώντας να περιορίσει τις αποσκευές της, η Anna συνήθως παίρνει μαζί της μόνο έναν φακό που προσφέρει ευελιξία τόσο για τη φωτογράφιση πορτραίτων όσο και για τη φωτογράφιση αχανών τοπίων, κάτι στο οποίο διαπρέπει ο ελαφρύς Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM.

«Λατρεύω αυτού του είδους τους φακούς, επειδή προσφέρουν ευελιξία. Τα 24mm ήταν ιδανικά για τις κοντινές λήψεις του Bilbo, ενώ μπορούσα να αυξήσω το επίπεδο συμπίεσης για μερικά από τα τοπία. Όταν ξεκινάω τις περιπέτειές μου, θέλω να μπορώ να κάνω τα πάντα με έναν μόνο φακό.»

Η πρόκληση του απρόβλεπτου καιρού

Ένα άτομο με εξοπλισμό πεζοπορίας που σέρνει ένα έλκηθρο φορτωμένο με πράγματα κινείται πάνω στο αφράτο χιόνι μέσα σε ένα δάσος.

«Αυτή η φωτογραφία είναι από ένα ταξίδι αναψυχής για σκι στην Αρκτική Φινλανδία, τον Μάρτιο του 2022», λέει η Anna. «Εδώ, ο φίλος και οδηγός μου στα ταξίδια μου στην άγρια φύση, ο Chris, κατοπτεύει τη διαδρομή μπροστά μας. Λατρεύω αυτήν την εικόνα επειδή αποτυπώνει τη μαγική αίσθηση των χιονισμένων δέντρων που μας περιβάλλουν και του αχανούς χειμωνιάτικου τοπίου.» Λήψη με Canon EOS 5D Mark IV και φακό Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM στα 65mm, με 1/320 δευτ., f/2.8 και ISO125. © Anna Blackwell

Ένα κοπάδι ταράνδων που αναζητά τροφή στην παγωμένη ερημιά.

Άλλη μια εικόνα από το μοναχικό οδοιπορικό της Anna στην Αρκτική Σουηδία το 2020. «Κατάφερα να αντιδράσω γρήγορα και να τραβήξω αυτήν τη φωτογραφία επειδή η μηχανή μου ήταν στερεωμένη στον ιμάντα ώμου του σακιδίου μου, παρά το γεγονός ότι είχε -8ºC και έριχνε αρκετά πυκνό χιόνι», αναφέρει. «Ήταν μια εντελώς εξωπραγματική και γαλήνια στιγμή. Υπήρχα μόνο εγώ και το κοπάδι των ταράνδων που κάλπαζε μπροστά μου. Μύριζαν το χιόνι προσπαθώντας να βρουν κάτι να φάνε – δεν έδιναν δεκάρα που βρισκόμουν εκεί!» Λήψη με Canon EOS 5D Mark IV και φακό Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM στα 70mm, με 1/320 δευτ., f/7.1 και ISO640. © Anna Blackwell

Η εύρεση εξοπλισμού που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Anna και στις απρόβλεπτες συνθήκες των περιπετειών της μπορεί να είναι πρόκληση.

Στη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού αναψυχής για σκι στην Αρκτική Φινλανδία, για παράδειγμα, η θερμοκρασία έπεσε στους -22ºC. «Όταν οι θερμοκρασίες είναι τόσο χαμηλές, τα πάντα γίνονται δυσκολότερα, από το να φορέσεις τα πέδιλα του σκι μέχρι το να κάνεις ένα διάλειμμα για κολατσιό», εξηγεί. «Η φωτογράφιση αποκτά ίδιες απαιτήσεις απόδοσης με μια στρατιωτική επιχείρηση, καθώς τα χέρια πρέπει να εκτίθενται στο κρύο όσο το δυνατόν λιγότερο, προκειμένου να μπορείς να συνεχίσεις να κινείσαι.»

Ωστόσο, η Anna επιμένει ότι αξίζει τον κόπο να καταγράψει κανείς αυτές τις αναμνήσεις.

«Το καλύτερο στοιχείο της φωτογράφισης υπαίθριων σπορ είναι ότι αυτές οι αναμνήσεις μένουν για πάντα. Εξακολουθώ να χαζεύω φωτογραφίες από τις πρώτες μου περιπέτειες και μπορώ να θυμηθώ πού ήμουν, τι ένιωσα και με ποιον ήμουν. Αυτό είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα.

«Το μειονέκτημα των περιπετειών μου είναι ότι, μερικές φορές, πιέζομαι για να τραβήξω συγκεκριμένες φωτογραφίες. Σε κάποια από τα ταξίδια μου πίστευα ότι ο καιρός θα ήταν εξαιρετικός και ότι θα μπορούσα να τραβήξω συναρπαστικό περιεχόμενο σε απίστευτα ορεινά περιβάλλοντα, αλλά τελικά είχε 10 μέρες καταρρακτώδη βροχή. Η φωτογράφιση υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς δεν μπορείς να επιστρέψεις σπίτι για να αλλάξεις και να στεγνώσεις τον φωτογραφικό εξοπλισμό σου. Βρίσκεσαι σε μια σκηνή και δεν υπάρχει τρόπος να διατηρήσεις τα πράγματά σου στεγνά. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους αγαπώ την Canon, επειδή η μηχανή μου είναι απίστευτα ανθεκτική.»

Κάντε το πρώτο βήμα

Ένα άτομο με εξοπλισμό πεζοπορίας, μεγάλο σακίδιο και μπαστούνια πεζοπορίας βαδίζει σε ένα συγκλονιστικό ορεινό τοπίο.

Αυτή η αυτοπροσωπογραφία, που τραβήχτηκε σε μια σόλο πεζοπορία 1.000 χιλιομέτρων στην Αρκτική και στη Βόρεια Σκανδιναβία, είναι μία από τις αγαπημένες της Anna. «Σε εκείνο το ταξίδι κουβαλούσα περίπου 30 κιλά, καθώς το σακίδιό μου περιείχε όλα όσα χρειαζόμουν για 10 ημέρες, συν το φαγητό. Η μεταφορά αυτού του βάρους με δυσκολεύει να αποφασίσω να σταματήσω και να ρυθμίσω τη μηχανή μου, ιδίως σε ένα περιβάλλον σαν αυτό. Ωστόσο, ήμουν πολύ ικανοποιημένη με την έκβαση – νομίζω ότι αποτύπωσα τη σκηνή ακριβώς όπως ήθελα.» Λήψη με Canon EOS 5D Mark III (την οποία διαδέχτηκε πλέον η Canon EOS 5D Mark IV) και φακό Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM στα 24mm, με 1/640 δευτ., f/7.1 και ISO320. © Anna Blackwell

Για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους αξέχαστη περιπέτεια αλλά δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν, η Anna έχει να δώσει αυτήν τη συμβουλή: «Αν αυτό που σας εμποδίζει είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης, μην ντραπείτε να ξεκινήσετε με μια μικρή διαδρομή που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερο θάρρος για τα επόμενα ταξίδια σας. Για παράδειγμα, μια βραδιά ελεύθερου κάμπινγκ με φίλους, ίσως με κάποιον που έχει εμπειρία, ή οι ημερήσιες μοναχικές πεζοπορίες σε ένα νέο μέρος, θα σας βοηθήσουν να μάθετε να είστε αυτάρκεις. Οι ομαδικές πεζοπορίες είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενισχύσετε τις δεξιότητές σας και να γνωρίσετε νέους συντρόφους για τις περιπέτειές σας. Τέλος, μην φοβάστε να κάνετε λάθη. Ακόμη κι εμείς οι επαγγελματίες τα κάνουμε θάλασσα μερικές φορές – εφόσον μαθαίνετε από τα λάθη σας, μην τα μετράτε ως αποτυχίες.»

Το βήμα προς το άγνωστο πάντα θα αξίζει τον κόπο.

«Οι περιπέτειες εξακολουθούν να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χαλαρώσω και να ξαναγεμίσω τις μπαταρίες μου. Ιδίως οι μοναχικές περιπέτειες, ακόμη κι αν πρόκειται για μία μόνο μέρα εξερεύνησης σε ένα νέο μέρος», καταλήγει η Anna. «Αυτά τα ταξίδια τροφοδοτούν τη δημιουργικότητα και τα κίνητρά μου, επομένως θα τα είχα ανάγκη ακόμη κι αν δεν ήταν η δουλειά μου.»

Σύνταξη: Lorna Dockerill

Σχετικά προϊόντα

  • Mirrorless μηχανές (χωρίς καθρέπτη)

    EOS R6

    Ό,τι κι αν φωτογραφίζετε, όπως κι αν το φωτογραφίζετε, η EOS R6 ενισχύει τη δημιουργικότητά σας με τρόπους που ποτέ πριν δεν θεωρούσατε εφικτούς.
  • Φακοί RF

    RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

    Ο ιδανικός καθημερινός φακός για τους λάτρεις των mirrorless μηχανών full frame. Ο εύχρηστος φακός RF 24-105mm F4-7.1 IS STM είναι ελαφρύς, μικρός και έτοιμος να αναβαθμίσει τις φωτογραφίες σας.
  • Στάνταρ φακός

    RF 50mm F1.8 STM

    Ένας μικρός, πολύ ήσυχος και ελαφρύς σταθερός φακός RF 50mm, με ευρύ διάφραγμα f/1.8, ιδανικός για να απογειώσετε το δημιουργικό σας όραμα.
  • Σχετικά άρθρα