ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ MIRRORLESS

Μην χάνετε ποτέ τον δημιουργικό σας ρυθμό

Παρόλο που η EOS R7 σφύζει από νέες τεχνολογίες, θα φανεί οικεία και άνετη σε όποιον έχει χρησιμοποιήσει μια μηχανή Canon EOS DSLR στο παρελθόν. Και αν δεν έχετε, είμαστε σίγουροι ότι θα σας αρέσει εξίσου.
Canon EOS R7 – Μετάβαση σε mirrorless: Never break your flow.

Η μετάβαση στο σύστημα mirrorless EOS R προσφέρει τεράστια δημιουργικά πλεονεκτήματα, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να φωτογραφίζετε με τρόπους που μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτοί. Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι ο εξοπλισμός που ήδη διαθέτετε θα λειτουργήσει άψογα με την EOS R7.

Παράθυρο στον κόσμο

Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο 2,36 εκατομμυρίων κουκκίδων της μηχανής είναι μεγάλο, φωτεινό και λεπτομερές, προσφέροντας 100% κάλυψη και προεπισκόπηση της φωτογραφίας, όπως ακριβώς θα είναι και αφού την καταγράψετε – συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης, της ισορροπίας λευκού, του στυλ εικόνας και του βάθους πεδίου. Η καθυστέρηση και το σβήσιμο του σκοπεύτρου έχουν εξαλειφθεί, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε μια φυσική εμπειρία που σας καθηλώνει.

Canon EOS R7 – Το παράθυρό σας στον κόσμο

Είναι άνετο στη χρήση, ακόμα και για μεγάλες χρονικές περιόδους, χάρη στη μεγέθυνση 1,15x και την απόσταση ματιού 22mm που βρίσκεται πίσω από το σώμα της μηχανής. Ο ρυθμός ανανέωσης είναι πολύ γρήγορος, 120fps2 και προσφέρει μια φυσική όψη των κινούμενων αντικειμένων. Αυτό μπορεί να αλλάξει μεταξύ της κατάστασης εξοικονόμησης ενέργειας ή της κατάστασης ομαλής λειτουργίας, για την υψηλότερη δυνατή απόδοση.

Το πλεονέκτημα του APS-C

Όταν πρέπει να πλησιάσετε ακόμα πιο κοντά, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό, η EOS R7 σας προσφέρει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Η μηχανή έχει κατασκευαστεί γύρω από έναν αισθητήρα μεγέθους APS-C, γεγονός που προσφέρει στους φακούς σας 1,6x μεγαλύτερη εμβέλεια τηλεφακού, σε σύγκριση με την ίδια εστιακή απόσταση σε μια φωτογραφική μηχανή πλήρους καρέ.

Πρόκειται για ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τη φωτογράφιση της άγριας φύσης, αθλητικών διοργανώσεων και σκηνών δράσης, όπου η κάλυψη του καρέ από απόσταση είναι το παν. Τραβήξτε εικόνες παρόμοιες με αυτές των επαγγελματιών, με εξοπλισμό που είναι σημαντικά ελαφρύτερος και πιο φορητός και δεν θα σας επιβραδύνει.

Canon EOS R7 – APS-C έναντι full-frame – Σύγκριση

DSLR φιλική προς τους χρήστες

Όσοι έρχονται από τον κόσμο των DSLR και μπαίνουν σε αυτόν της EOS R7 δεν θα χρειαστούν πολύ χρόνο για να συνηθίσουν τη νέα φωτογραφική μηχανή. Τα στοιχεία ελέγχου βρίσκονται εκεί όπου περιμένετε να βρίσκονται και η πλοήγηση στις σελίδες του μενού θα σας είναι οικεία, απλώς θα έχει ορισμένες βελτιώσεις. Υπάρχει ακόμα και η λειτουργία υποβοήθησης OVF που προσομοιώνει την εμπειρία ενός οπτικού σκοπεύτρου, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία HDR για να φανερώσει τις λεπτομέρειες σε σημεία με σκοτεινές σκιές και έντονο φωτισμό, αντί να κάνει προεπισκόπηση των εφέ εικόνας.

Canon EOS R7 – Σύγκριση της λειτουργίας υποβοήθησης OVF

Οι φακοί EF και EF-S της Canon είναι συμβατοί με την EOS R7 μέσω προσαρμογέα φακού (η σειρά διαθέτει τρεις). Οι τεχνολογίες AF, AE, IS και οι περισσότερες άλλες τεχνολογίες φακών λειτουργούν ακριβώς όπως τις θυμάστε.

Η EOS R7 χρησιμοποιεί επίσης την ίδια οικογένεια μπαταριών LP-E6 με πολλές από τις μηχανές DSLR, όπως οι μηχανές της σειράς EOS 7D και EOS 70D, EOS 80D και EOS 90D, καθιστώντας εύκολη την κοινή χρήση των μπαταριών μεταξύ των μηχανών.1

Έξυπνοι μηχανισμοί ελέγχου

Κάθε μηχανή EOS αποτελεί μια εξέλιξη στη σχεδίαση, καθώς βασίζεται στις μηχανές που έχουν ήδη κυκλοφορήσει πριν από αυτήν, ενώ παράλληλα προσθέτει νέες λειτουργίες. Για παράδειγμα, η EOS R7 διαθέτει ένα joystick επιλογής σημείου AF, το οποίο περιβάλλεται από έναν τροχό ελέγχου – ένας συνδυασμός δύο κλασικών στοιχείων ελέγχου των EOS. Θα το βρείτε ακριβώς δίπλα στο σκόπευτρο της μηχανής, ακριβώς στο σημείο όπου ακουμπά ο αντίχειρας σας όταν την κρατάτε, ιδανικό για γρήγορη και διαισθητική λήψη.

Canon EOS R7 – Έξυπνοι μηχανισμοί ελέγχου

Στο μπροστινό μέρος της μηχανής, βρίσκεται ένας διακόπτης κατάστασης εστίασης, ο οποίος εντοπίζεται εύκολα ενώ είστε έτοιμοι για τη λήψη. Αυτό επιτρέπει στους φωτογράφους να πραγματοποιούν εύκολα εναλλαγή μεταξύ αυτόματης και χειροκίνητης εστίασης, ακόμα και με φακούς που δεν διαθέτουν δικό τους διακόπτη εστίασης. Στο κέντρο του διακόπτη υπάρχει ένα προσαρμοζόμενο κουμπί λειτουργιών, το οποίο μπορεί να προγραμματιστεί για την εκτέλεση διαφόρων ρόλων.

Canon EOS R7 – Μηχανισμοί ελέγχου

Όπως θα περιμένατε από μια μηχανή EOS, πολλά από τα στοιχεία ελέγχου της είναι προσαρμόσιμα, για να μπορείτε να τα προγραμματίσετε ώστε να λειτουργούν όπως ακριβώς θέλετε. Το σύστημα του βασικού μενού διαθέτει μια προσαρμόσιμη οθόνη My Menu, η οποία διατηρεί τις εντολές που χρησιμοποιείτε συχνότερα σε ένα σημείο και τρεις εξειδικευμένες καταστάσεις λήψης που σας επιτρέπουν να ανακαλείτε άμεσα τον αγαπημένο σας τρόπο εργασίας.

Η οθόνη αφής μεταβλητής γωνίας επιτρέπει στους φωτογράφους να συνθέτουν και να φωτογραφίζουν από ασυνήθιστες γωνίες και νέες προοπτικές, ενώ επιτρέπει στους χρήστες βίντεο να καταγράφουν με άνεση και μέγιστη σταθερότητα.

Ποιότητα κατασκευής που εμπνέει αυτοπεποίθηση

Η EOS R7 είναι ανθεκτική στη σκόνη, τη βρωμιά και το νερό χάρη στην κατασκευή της από ανθεκτικό κράμα μαγνησίου και τα δεκάδες προστατευτικά στοιχεία στεγανοποίησης από καουτσούκ3. Αν εργάζεστε σε απαιτητικά περιβάλλοντα ή αν ο καιρός επιδεινωθεί, μπορείτε να συνεχίσετε τη λήψη με σιγουριά, χωρίς να χάνετε ούτε μία στιγμή.

Παρά τη στιβαρή κατασκευή της, η EOS R7 είναι ελαφριά κατά τη μεταφορά. Στην πραγματικότητα, είναι πιο ελαφριά και πιο φορητή από την EOS 7D Mark II, γεγονός που την καθιστά εξαιρετική επιλογή για φωτογράφους εν κινήσει.

Canon EOS R7 – Στεγανοποίηση

Διπλάσιος χώρος αποθήκευσης, διπλάσια ασφάλεια

Οι δύο υποδοχές καρτών μνήμης UHS-II SD της EOS R7 σάς επιτρέπουν να φωτογραφίζετε με σιγουριά, ακόμα και υπό πίεση. Μπορούν να διαμορφωθούν με διάφορους τρόπους.

Για αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας – μια εξαιρετική επιλογή για τις περιπτώσεις όπου καταγράφετε σημαντικές εκδηλώσεις και χρειάζεστε ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε περίπτωση που συμβεί το χειρότερο. Μια αγαπημένη τακτική για τους φωτογράφους ταξιδιών.

Υπερχείλιση – Όταν γεμίσει μία κάρτα, η μηχανή αποθηκεύει αυτόματα τις εικόνες στη δεύτερη, για να μην χρειαστεί να διακόψετε τη λήψη ούτε για μία στιγμή. Ιδανική επιλογή για γάμους, άγρια φύση και αθλητικές εκδηλώσεις, στις οποίες δεν θέλετε να χάσετε ούτε δευτερόλεπτο.

JPEG στη μία κάρτα, RAW στην άλλη – Αποθηκεύστε ξεχωριστά ένα σύνολο δειγμάτων στα αρχεία RAW που θα χρησιμοποιήσετε κατά την επεξεργασία.

Βίντεο στη μία κάρτα, φωτογραφίες στην άλλη – Διατηρήστε το περιεχόμενό σας οργανωμένο ή χρησιμοποιήστε μια μεγαλύτερη κάρτα για βίντεο και μια μικρότερη για στατικές εικόνες. Ιδανικό για υβριδικές λήψεις σε εκδηλώσεις ή σε ντοκιμαντέρ.

Canon EOS R7 – Διπλάσιος χώρος αποθήκευσης

Υποδοχή αξεσουάρ

Η EOS R7 διαθέτει μια νέα, προηγμένη υποδοχή αξεσουάρ για γρήγορη και εύκολη σύνδεση νέων συσκευών και αξεσουάρ. Σε αυτές περιλαμβάνονται ένα ψηφιακό μικρόφωνο και ένας προσαρμογέας μικροφώνου XLR, για να έχουν τα βίντεό σας τη μουσική επένδυση που τους αξίζει. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε επίσης να συνδέσετε στη μηχανή επιλεγμένα φλας Speedlite και πομπούς Speedlite, για να έχετε τον έλεγχο του φωτισμού.

Canon EOS R7 – Υποδοχή αξεσουάρ
 1. Με LP-E6NH / LP-E6N, υποστηρίζεται η φόρτιση μέσω USB. Με LP-E6 ή μη πιστοποιημένες μπαταρίες, η φόρτιση μέσω USB δεν υποστηρίζεται. Οι μπαταρίες δεν πρέπει να φορτίζονται, εκτός εάν η στάθμη μπαταρίας που απομένει είναι χαμηλή.
 2. Ο μέγιστος ρυθμός καρέ κατά τη λειτουργία AF, κατά το πάτημα του κουμπιού κλείστρου μέχρι τη μέση ή κατά τη συνεχή λήψη είναι 59,94fps. Λάβετε υπόψη ότι ο ρυθμός καρέ της οθόνης μπορεί να είναι χαμηλότερος ανάλογα με τον φακό που χρησιμοποιείτε και τις συνθήκες λήψης.
 3. Παρόλο που η μηχανή έχει σχεδιαστεί για να είναι ανθεκτική στη σκόνη και στην υγρασία, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η μηδενική είσοδος σκόνης, βρομιάς, νερού, αλατιού κ.λπ. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στις προδιαγραφές

Σχετικά άρθρα

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Αυτόματη εστίαση επόμενης γενιάς

  Έχουμε εξοπλίσει την EOS R7 με την τεχνολογία «βαθιάς μάθησης» AI και iTR AF, τις οποίες θα βρείτε στις μηχανές EOS R3, EOS R5 και EOS R6.

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Ταχύτητα και απόδοση

  Η τέλεια φωτογραφική στιγμή μπορεί να διαρκέσει μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου μόνο. Γι' αυτόν το λόγο, σχεδιάσαμε την EOS R7 με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εξαιρετικά γρήγορη.

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Ποιότητα εικόνας

  Είτε τραβάτε φωτογραφίες είτε βίντεο, ο αισθητήρας CMOS 32,5 megapixel της EOS R7 και ο επεξεργαστής εικόνας DIGIC X προσφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα.

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Αναβαθμισμένη σταθεροποίηση εικόνας

  Φανταστείτε πώς είναι να μπορείτε να τραβάτε φωτογραφίες μακράς έκθεσης χωρίς τρίποδο, θολώνοντας σκόπιμα τα κινούμενα θέματα χωρίς να χρειάζεστε τρίποδο.

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Συνδεθείτε με το κοινό σας

  Η EOS R7 είναι μια μηχανή με συνδεσιμότητα, που μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή σας μέσω της εφαρμογής Canon Camera Connect.

 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  Βρείτε την έμπνευση – εγγραφείτε τώρα

  Μην χάσετε τις πιο πρόσφατες προσφορές από την Canon, συμβουλές και εγχειρίδια οδηγιών, τα τελευταία νέα και προσκλήσεις για τοπικές εκδηλώσεις.