ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ

Ποιότητα εικόνας πέρα από κάθε προσδοκία

Σχεδιασμένη για τους δημιουργούς υβριδικούς περιεχομένου, η EOS R7 προσφέρει κορυφαία ποιότητα εικόνας, ανεξάρτητα από το αν καταγράφετε φωτογραφίες, βίντεο ή λίγο και από τα δύο.
Canon EOS R7 – Πλεονέκτημα – Ποιότητα εικόνας

Είτε είστε φωτογράφος που του αρέσει να καταγράφει βίντεο είτε βιντεολήπτης που του αρέσει να καταγράφει στατικές εικόνες, η EOS R7 σας παρέχει αποτελέσματα που εντυπωσιάζουν. Αυτή η πραγματικά υβριδική μηχανή σάς επιτρέπει να πραγματοποιείται εναλλαγή μεταξύ φωτογραφιών και βίντεο με το πάτημα ενός διακόπτη, ενώ προσφέρει τις ίδιες περίτεχνες λεπτομέρειες, τα φυσικά χρώματα και τους ομαλούς τόνους, ανεξάρτητα από το πώς δουλεύετε.

Με απλά λόγια, η EOS R7 σάς δίνει τη δυνατότητα να αφηγηθείτε τις ιστορίες σας, όπως εσείς θέλετε.

Ο αισθητήρας μεγέθους APS-C με ανάλυση 32,5 megapixel – που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την Canon – παρέχει την ιδανική ισορροπία μεταξύ λεπτομέρειας, ταχύτητας και απόδοσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης φαίνονται εντυπωσιακές όταν εκτυπώνονται σε μεγάλο μέγεθος ή όταν εμφανίζονται σε οθόνες υψηλής ανάλυσης. Μπορούν επίσης να περικοπούν κατά την επεξεργασία, χωρίς εμφανή απώλεια στην ποιότητα της εικόνας.

Ασθενής φωτισμός; Κανένα πρόβλημα

Όταν σκοτεινιάζει, η EOS R7 εξακολουθεί να προσφέρει εξαιρετικές εικόνες. Η μέγιστη ευαισθησία ISO 32.000 (με δυνατότητα επέκτασης σε ISO 51.200) διασφαλίζει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γρήγορες ταχύτητες κλείστρου για πάγωμα της κίνησης ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού – ιδανικό για βραδινές αθλητικές διοργανώσεις ή για φωτογράφιση της συμπεριφοράς των ζώων στο τέλος της ημέρας.

Το σύστημα Dual Pixel CMOS AF II της μηχανής παρακολουθεί συνεχώς τα θέματα, με ευαισθησία που σας επιτρέπει να εστιάζετε με σιγουριά και ακρίβεια σε συνθήκες τόσο σκοτεινές όσο -5EV (ή -3,5 EV σε κατάσταση ταινίας)1. Η τεχνολογία συνεργασίας του Σταθεροποιητή εικόνας προσφέρει έως και 7 στοπ2 προστασίας από την αστάθεια μηχανής με τη χρήση του φακού RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM.

Canon EOS R7 – ISO 32000 σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού

Μεγάλη ποικιλία μορφών αρχείων

Τα αρχεία JPEG αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για τις περιπτώσεις όπου χρειάζεστε μικρό μέγεθος αρχείου και μέγιστη συμβατότητα. Η EOS R7, ωστόσο, προσφέρει άλλη μια επιλογή: τα αρχεία HEIF (τα αρχικά αντιστοιχούν στους όρους «high efficiency image file») παρέχουν βελτιωμένη ποιότητα εικόνας στο ίδιο μέγεθος περίπου, σε σύγκριση με τα αρχεία JPEG. Προσφέρουν επίσης χρώμα 10bit, το οποίο βελτιώνει το δυναμικό εύρος και τη διαβάθμιση των χρωμάτων.

Όταν η ποιότητα είναι υψίστης σημασίας, μεταβείτε στη λειτουργία RAW. Η EOS R7 προσφέρει διάφορες επιλογές, όπως αρχεία CR3 RAW 14bit, αρχεία C-RAW που καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο με ελάχιστη απώλεια ποιότητας και αρχεία ριπής RAW. Διατίθεται επίσης η λειτουργία Dual Pixel RAW, η οποία επιτρέπει τη λεπτομερή ρύθμιση των εικόνων μετά τη λήψη τους, χρησιμοποιώντας το λογισμικό Digital Photo Professional.

Δουλεύοντας με RAW

Το λογισμικό Digital Photo Professional (DPP) διατίθεται για δωρεάν λήψη και αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση επεξεργασίας RAW. Πραγματοποιήστε αναζήτηση και επιλογή εικόνων, κάντε προσαρμογές και αλλαγές και, στη συνέχεια, επεξεργαστείτε τις εικόνες σας σε αρχεία JPEG, HEIF ή TIFF.

Το DPP σας επιτρέπει επίσης να εργαστείτε με αρχεία Dual Pixel RAW, επιτρέποντας τη μικρορρύθμιση χαρακτηριστικών όπως το bokeh, το σημείο ευκρίνειας και η εμφάνιση ειδώλων, αφού έχει πραγματοποιηθεί η λήψη. Κορυφαίος έλεγχος για τέλειο αποτέλεσμα.

Canon EOS R7 – Εργασία με RAW αρχεία στο DPP

Για να εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες της EOS R7 για βέλτιστη ποιότητα εικόνας, δοκιμάστε να επεξεργαστείτε τις εικόνες RAW στο image.canon cloud5,6. Χρησιμοποιείται ένας νευρωνικός μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας, ο οποίος απογειώνει την ποιότητα εικόνας.

• Καλύτερη ανάλυση των υψηλών λεπτομερειών, χάρη στην καταστολή των λεγόμενων «jaggies»
• Μείωση μουαρέ και ψευδούς χρώματος
• Η μείωση θορύβου βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας σε υψηλές ρυθμίσεις ISO
• Διορθώνεται επίσης οποιαδήποτε οπτική παραμόρφωση, μείωση του φωτός στο βάθος της εικόνας ή διάθλαση

Οι εικόνες που έχετε μετατρέψει αποθηκεύονται στο cloud ως αρχεία JPEG ή HEIF, τα οποία στη συνέχεια μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή ή στην έξυπνη συσκευή σας.

Ταινίες για μεγάλες και μικρές οθόνες

Η EOS R7 έχει τη δυνατότητα λήψης βίντεο 4K με διάφορους τρόπους, καθώς και με διάφορους ρυθμούς καρέ και μεθόδους συμπίεσης. Είναι εύκολο να ρυθμίσετε την EOS R7 έτσι, ώστε να λειτουργεί με τον τρόπο που θέλετε, χάρη στο ειδικό, εύχρηστο μενού.


Ανάλυση

Ρυθμός καρέ (fps)

Συμπίεση


NTSC

PAL


4K UHD (Υψηλή)
(Από υπερδειγματοληψία 7K)

29,97
23,98

25,00

IPB (Στάνταρ)

IPB (Ελαφριά)

4K UHD


59,94

 

50,00

IPB (Στάνταρ)

IPB (Ελαφριά)

29,97

25,00

IPB (Στάνταρ)

IPB (Ελαφριά)

23,98

-

IPB (Στάνταρ)

IPB (Ελαφριά)

4K UHD (Κοπή)7

59,94

50,00

IPB (Στάνταρ)

IPB (Ελαφριά)

Full HD

119,88

100,00

IPB (Στάνταρ)

IPB (Ελαφριά)

59,94

50,00

29,97

25,00

IPB (Στάνταρ)

IPB (Ελαφριά)

23,98

-

IPB (Στάνταρ)

IPB (Ελαφριά)

Κατά τη λήψη UHD με 4K και με χρήση ολόκληρου του αισθητήρα APS-C της μηχανής, διατίθεται ρυθμός καρέ έως και 60p. Αυτό επιτρέπει την ομαλή και ευκρινή αναπαραγωγή της κίνησης των κινούμενων αντικειμένων και τη δημιουργία ομαλών εφέ αργής κίνησης κατά την επεξεργασία.

Για κορυφαία ποιότητα εικόνας, δοκιμάστε την κατάσταση 4K Fine της EOS R7, η οποία πραγματοποιεί υπερδειγματοληψία δεδομένων 7K από τον αισθητήρα της μηχανής, δημιουργώντας εξαιρετικά λεπτομερή πλάνα 4K/30p. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό όταν αναπαράγεται σε οθόνες 4K και μπορεί να περικοπεί στην επεξεργασία, όταν εξάγεται σε Full HD. Υπάρχει επίσης μια αποκλειστική λειτουργία κοπής 4K UHD, για μεγαλύτερη εμβέλεια τηλεφακού και εγγραφή Full HD σε ρυθμούς καρέ έως και 120p.

Canon EOS R7 – Καταστάσεις βίντεο

Ανεξάρτητα από τη ροή εργασιών των βίντεό σας, η EOS R7 είναι η κατάλληλη επιλογή

Είτε τραβάτε γρήγορα, αυθόρμητα κλιπ για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε προσεκτικά μελετημένες λήψεις από τα γυρίσματα μιας ταινίας μικρού μήκους, η EOS R7 προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Για τους σοβαρούς, αυτόνομους κινηματογραφιστές, η EOS R7 διαθέτει το Canon Log 3: ένα σκόπιμα «επίπεδο» προφίλ χρωμάτων που διατηρεί τις λεπτομέρειες στα φωτεινότερα και στα σκοτεινότερα μέρη του σκηνικού, ενώ διευκολύνει επίσης και τη χρωματική διαβάθμιση των πλάνων κατά την επεξεργασία, κάτι που είναι απαραίτητο για τη σοβαρή παραγωγή βίντεο. Υποστηρίζονται επίσης οι χώροι της χρωματικής γκάμας BT709, BT2020 και Cinema Gamut.

Η EOS R7 υποστηρίζει επίσης κλιπ διάρκειας άνω των 30 λεπτών – ιδανικό για συνεντεύξεις ή εκδηλώσεις, όπου η δράση διαρκεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα 3.

Η κορυφαία στην κατηγορία της σταθεροποίηση εικόνας της μηχανής είναι εξαιρετικά αποτελεσματική κατά τη λήψη βίντεο – ιδανική για κινηματογράφηση ντοκιμαντέρ και έργων με γρήγορο στιλ. Η λειτουργία αυτόματης ρύθμισης επιπέδου της μηχανής, η οποία υποστηρίζεται από τον ενσωματωμένο Σταθεροποιητή εικόνας, εξασφαλίζει ότι ο ορίζοντας παραμένει σε ευθεία γραμμή και τα πλάνα σας φαίνονται επαγγελματικά.

Η EOS R7 διαθέτει επίσης υποδοχές μικροφώνου και ακουστικών, για εγγραφή και παρακολούθηση ήχου, καθώς επίσης και σύνδεση HDMI για εξωτερικές συσκευές εγγραφής και οθόνες.

Και για αυτούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά τη δημιουργία περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζεται η κατακόρυφη λήψη βίντεο – ιδανική για reel και ιστορίες. Η EOS R7 υποστηρίζει επίσης την απευθείας μετάδοση ζωντανής ροής στο YouTube4 και συνδέεται απρόσκοπτα με το smartphone σας, για να μπορείτε να μεταφέρετε εύκολα το περιεχόμενό σας εκεί που θέλετε.

 1. Κατά τη λήψη στατικών εικόνων, με φακό f/1.2, Κεντρικό σημείο AF, One-Shot AF, στους 23 °C/73 °F, ISO100. Εξαιρουμένων των φακών RF με επικάλυψη Defocus Smoothing
 2. 7 στοπ βάσει του προτύπου CIPA, με φακό RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM σε εστιακή απόσταση 150mm
 3. Μέγ. διαθέσιμος χρόνος συνεχόμενης εγγραφής ταινίας: Κανονική: 6 ώρες
  Ταινία με υψηλό ρυθμό καρέ (Full HD 120/100fps): 90 λεπτά
  Αν η εσωτερική θερμοκρασία της μηχανής αυξηθεί υπερβολικά, ο χρόνος εγγραφής ενδέχεται να μειωθεί.
  4K 30p HQ: Περ. 60 λεπτά σε περίπτωση εκκίνησης από τους +23°C.
  4K στα 60p Κοπή: Περ. 60 λεπτά σε περίπτωση εκκίνησης από τους +23°C.
 4. Η υπηρεσία μετάδοσης ζωντανής ροής της μηχανής υποστηρίζει μόνο μετάδοση ζωντανής ροής στο YouTube. Πριν χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία μετάδοσης ζωντανής ροής, απαιτείται εγγραφή στο image.canon. Ελέγξτε στο YouTube για τις πιο πρόσφατες απαιτήσεις. Η δυνατότητα μετάδοσης ζωντανής ροής στο YouTube μπορεί να αλλάξει, να διακοπεί ή να τερματιστεί χωρίς προειδοποίηση. Η Canon δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε υπηρεσία παρέχεται από τρίτους, συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής διανομής τους στο YouTube.
 5. Η υπηρεσία θα κυκλοφορήσει στα τέλη Ιουλίου του 2022 και θα χρειαστεί ενημέρωση του firmware της μηχανής
 6. Δεν είναι δυνατή η ανάπτυξη εικόνων RAW που έχουν ληφθεί σε κατάσταση λήψης ριπής RAW.
  Η επεξεργασία εικόνων RAW στο cloud είναι υπηρεσία επί πληρωμή.
  Απαιτείται η αγορά σχεδίου μέσω των προγραμμάτων υπηρεσιών της εφαρμογής απεικόνισης της Canon.
  Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο: https://sas.image.canon/
 7. Η κατάσταση λήψης 4K στα 60p περικόπτεται στο 55% της οριζόντιας περιοχής.

Σχετικά άρθρα

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Αυτόματη εστίαση επόμενης γενιάς

  Έχουμε εξοπλίσει την EOS R7 με την τεχνολογία «βαθιάς μάθησης» AI και iTR AF, τις οποίες θα βρείτε στις μηχανές EOS R3, EOS R5 και EOS R6.

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Ταχύτητα και απόδοση

  Η τέλεια φωτογραφική στιγμή μπορεί να διαρκέσει μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου μόνο. Γι' αυτόν το λόγο, σχεδιάσαμε την EOS R7 με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εξαιρετικά γρήγορη.

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Η μετάβασή σας στη Mirrorless

  Σκέφτεστε να αναβαθμίσετε την Canon DSLR που διαθέτετε; Χάρη στις νέες τεχνολογίες που διαθέτει, η EOS R7, η οποία είναι φιλική για χρήστες DSLR, προσφέρει έξυπνους μηχανισμούς ελέγχου που προσφέρουν άνεση και σιγουριά.

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Αναβαθμισμένη σταθεροποίηση εικόνας

  Φανταστείτε πώς είναι να μπορείτε να τραβάτε φωτογραφίες μακράς έκθεσης χωρίς τρίποδο, θολώνοντας σκόπιμα τα κινούμενα θέματα χωρίς να χρειάζεστε τρίποδο.

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Συνδεθείτε με το κοινό σας

  Η EOS R7 είναι μια μηχανή με συνδεσιμότητα, που μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή σας μέσω της εφαρμογής Canon Camera Connect.

 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  Βρείτε την έμπνευση – εγγραφείτε τώρα

  Μην χάσετε τις πιο πρόσφατες προσφορές από την Canon, συμβουλές και εγχειρίδια οδηγιών, τα τελευταία νέα και προσκλήσεις για τοπικές εκδηλώσεις.