Αυτόματη εστίαση

Αυτόματη εστίαση που ξεπερνά τις προσδοκίες

Η εξαιρετικά ευκρινής και ακριβής εστίαση σε θέματα που κινούνται γρήγορα οπουδήποτε στο καρέ είναι μία από τις δυσκολότερες προκλήσεις στη φωτογραφία. Ωστόσο, με την τεχνολογία «βαθιάς μάθησης» AI και Dual Pixel CMOS AF II, η EOS R7 το κάνει να φαίνεται παιχνιδάκι, τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα βίντεο.
Canon EOS R7 – Πλεονέκτημα – Αυτόματη εστίαση που ξεπερνά τις προσδοκίες

Παρακολουθήστε αντικείμενα που κινούνται γρήγορα, οπουδήποτε και αν βρίσκονται μέσα στο κάδρο

Με τη χρήση τεχνολογίας «βαθιάς μάθησης» ΑΙ, η οποία έχει προγραμματιστεί και εκπαιδευτεί βάσει χιλιάδων πραγματικών φωτογραφιών, η EOS R7 έχει εξοπλιστεί για να αναγνωρίζει και να παρακολουθεί με αξιοπιστία τα θέματα που εμφανίζονται στο 100% του καρέ.1

Όταν φωτογραφίζετε ανθρώπους, η φωτογραφική μηχανή εστιάζει πάντα στα μάτια, όταν αυτά είναι ορατά. Σε περίπτωση που δεν είναι (εάν το θέμα φοράει γυαλιά ηλίου ή κράνος ή εάν έχει γυρίσει το πρόσωπό του, για παράδειγμα), η EOS R7 δίνει προτεραιότητα στο κεφάλι και, στη συνέχεια, στο σώμα. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι παρακολουθούνται συνεχώς, ακόμα και όταν στρέφονται στιγμιαία μακριά από τη μηχανή ή ακόμα και όταν το πρόσωπο καλύπτεται από μάσκα. Μπορεί να αναγνωρίσει και να εστιάσει με ακρίβεια ακόμα και τα αντικείμενα σε ανάποδη θέση και τους αθλητές που φορούν κράνος.

Canon EOS R7 – Πλεονέκτημα – Αυτόματη εστίαση
Canon EOS R7 – Πλεονέκτημα – Αυτόματη εστίαση
Canon EOS R7 – Αυτόματη εστίαση

Η φωτογράφιση πουλιών ενώ αυτά πετάνε είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους φωτογράφους άγριας ζωής. Ωστόσο, η EOS R7 αναγνωρίζει τα πουλιά και μπορεί να τα παρακολουθεί τέλεια καθώς πετάνε στο τοπίο, επιτρέποντάς σας να καταγράφετε κάθε ανεπαίσθητη κίνηση σε έως και 15fps με το μηχανικό κλείστρο ή 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο με το ηλεκτρονικό κλείστρο της μηχανής.2 Ο αλγόριθμος της μηχανής αναγνωρίζει επίσης γάτες και σκύλους.

Και για τους φωτογράφους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η EOS R7 παρακολουθεί επίσης οχήματα, όπως μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα. Η μηχανή μπορεί ακόμη και να εντοπίσει τις διαφορές μεταξύ των αυτοκινήτων κλειστού και ανοικτού τύπου, εστιάζοντας στο κράνος του οδηγού, όταν αυτό είναι ορατό.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε το αρχικό σημείο ή το σημείο εκκίνησης ή τη ζώνη AF, για να μπορείτε να ελέγξετε το σημείο από όπου θα ξεκινήσει η μηχανή να παρακολουθεί.

Ακριβής ρύθμιση AF για απόλυτη αντιστοίχιση με το θέμα σας

Μπορείτε επίσης να ορίσετε σε ποιον τύπο θέματος θα δώσει προτεραιότητα η EOS R7 και πόσο γρήγορα θα εναλλάσσεται μεταξύ των διαφορετικών θεμάτων που εισέρχονται στο καρέ – η κατάλληλη επιλογή στην περίπτωση που φωτογραφίζετε έναν συγκεκριμένο αθλητή, για παράδειγμα.

Κάτι που ταιριάζει σε ένα θέμα μπορεί να μην ταιριάζει σε ένα άλλο. Για τον λόγο αυτό, η EOS R7 διαθέτει τέσσερις περιπτώσεις AF – προκαθορισμένες συμπεριφορές εστίασης που έχουν σχεδιαστεί για διαφορετικούς τρόπους εργασίας.

Περίπτωση 1:
Γενικά. Ιδανική για τα περισσότερα κινούμενα θέματα

Περίπτωση 2:
Αγνοεί τα εμπόδια και συνεχίζει να παρακολουθεί τα θέματα. Κατάλληλη για αθλητικές εκδηλώσεις και άγρια ζωή, όπου αντικείμενα στο προσκήνιο μπορεί να εμποδίσουν στιγμιαία την οπτική επαφή με τα θέματα.

Περίπτωση 3:
Ανταποκρίνεται γρήγορα. Χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις που περιμένετε να εμφανιστεί ένα θέμα στο καρέ – για παράδειγμα, ένας ποδηλάτης βουνού που πηδάει ξαφνικά μέσα στο καρέ.

Περίπτωση 4:
Για θέματα που επιταχύνουν ή επιβραδύνουν γρήγορα, όπως οι μοτοσυκλέτες που μπαίνουν και βγαίνουν από μια στροφή.

Περίπτωση A [ΑΥΤΟΜΑΤΟ]:
Αφήστε τη μηχανή να επιλέξει αυτόματα την πιο κατάλληλη από τις παραπάνω περιπτώσεις για το θέμα.

Εστίαση σε ολόκληρο το καρέ

Υπάρχουν 651 ζώνες εστίασης κατανεμημένες σε ολόκληρο το καρέ. Χρησιμοποιήστε τις μαζί όταν παρακολουθείτε θέματα που κινούνται γρήγορα ή χρησιμοποιήστε τις μεμονωμένα ή σε ομάδες, όταν θέλετε να είστε πιο συγκεκριμένοι. Η ευέλικτη AF ζώνης της EOS R7 επιτρέπει την προσαρμογή του μεγέθους και της θέσης της περιοχής AF, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.

AF 1 σημείου
Έχετε τον απόλυτο έλεγχο, εστιάζοντας με ένα μόνο σημείο AF. Εξαιρετική επιλογή για φωτογράφιση macro.

Spot AF
Εστίαση σε ακόμα μικρότερη περιοχή από το AF 1 σημείου, για απόλυτο έλεγχο επιλογής.

Επέκταση περιοχής AF (επάνω, κάτω, δεξιά ή αριστερά)
Επιλέγεται ένα μόνο σημείο AF και η μηχανή χρησιμοποιεί επίσης σημεία εστίασης επάνω, κάτω και στα πλαϊνά για ένα καλύτερο αποτέλεσμα – χρήσιμο για τις φορές που πρέπει να είστε επιλεκτικοί, αλλά το θέμα σας κινείται.

Επέκταση περιοχής AF (περιφερειακά)
Παρόμοια με την παραπάνω επιλογή, αλλά με περισσότερα βοηθητικά σημεία εστίασης για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στα κινούμενα θέματα.

Ευέλικτη AF ζώνης
Ομαδοποίηση μεμονωμένων σημείων AF σε ζώνη, η οποία μπορεί να μετακινηθεί στο κάδρο. Η μηχανή θα επιλέξει σημεία AF μόνο από αυτήν τη ζώνη, παρακολουθώντας ένα κινούμενο αντικείμενο καθώς κινείται μέσα σε αυτήν. Αυτή είναι μια καλή τακτική για τις φορές που πρέπει να εστιάσετε σε θέματα που βρίσκονται σε ένα συγκεκριμένο μέρος του κάδρου.

Canon EOS R7 – Ευέλικτη AF ζώνης

AF σε ολόκληρη περιοχή
Χρησιμοποιεί ταυτόχρονα όλα τα 651 σημεία εστίασης της EOS R7, εντοπίζοντας και παρακολουθώντας αντικείμενα σε οποιοδήποτε σημείο του κάδρου.

Όταν ο φωτισμός είναι χαμηλός, η EOS R7 εξακολουθεί να εστιάζει χωρίς πρόβλημα, κλειδώνοντας με ακρίβεια ακόμα και με φωτισμό τόσο χαμηλό όσο -5EV3. Χάρη σε αυτήν την ευαισθησία, η αυτόματη εστίαση μπορεί να λειτουργήσει με πολύ μικρά μέγιστα διαφράγματα με μέγεθος μόλις f/22. Αυτό επιτρέπει την αυτόματη εστίαση, ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε σούπερ τηλεφακούς με μετατροπείς τηλεφακού.

Canon EOS R7 – AF σε ολόκληρη περιοχή

Εξατομίκευση, έλεγχος και άνεση.

Όταν κρατήσετε την EOS R7 στα χέρια σας, θα παρατηρήσετε ότι ο αντίχειρας σας ακουμπά φυσικά σε ένα στοιχείο ελέγχου AF τεσσάρων κατευθύνσεων, που χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση του ενεργού σημείου ή της περιοχής εστίασης στο καρέ. Περιβάλλεται από έναν προσαρμόσιμο τροχό ελέγχου, για να μην ψάχνετε άλλες λειτουργίες.

Canon EOS R7 – Μηχανισμοί ελέγχου με δυνατότητα προσαρμογής

Ενώ είστε έτοιμοι για τη λήψη, μπορείτε επίσης να αγγίξετε και να σύρετε το ενεργό σημείο εστίασης για να το μεταφέρετε – χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής, όπως χρησιμοποιείτε το trackpad σε έναν φορητό υπολογιστή.

Για όσους προτιμούν την εστίαση με το πίσω κουμπί, η αυτόματη εστίαση μπορεί να ξεκινήσει με το κουμπί AF-ON στο πίσω μέρος της μηχανής, αντί με το πάτημα του κουμπιού ελευθέρωσης κλείστρου μέχρι τη μέση. Αυτό το κουμπί AF-ON μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την έναρξη και τη διακοπή της παρακολούθησης και την αλλαγή των καταστάσεων προσανατολισμού AF.

Κορυφαία εστίαση ακριβείας στο σημείο που επιθυμείτε

Το βάθος πεδίου είναι μικρό όταν αποτυπώνετε κοντινές λήψεις, οπότε η οριοθέτηση εστίασης της EOS R7 είναι ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα για τους φωτογράφους macro. Με ένα μόνο πάτημα του κουμπιού ελευθέρωσης κλείστρου ενεργοποιείται η συνεχής λήψη, ενώ η εστίαση ρυθμίζεται αυτόματα από την αρχική της θέση προς το άπειρο.

Η σειρά φωτογραφιών που προκύπτει – όλες με ελαφρώς διαφορετικά σημεία εστίασης – μπορεί να συγχωνευτεί σε μία σύνθετη εικόνα, χρησιμοποιώντας το λογισμικό Digital Photo Professional, για τέλειο βάθος πεδίου από εμπρός προς τα πίσω. Επιπλέον, η λειτουργία σύνθεσης βάθους της EOS R7 επιτρέπει πλέον την εκτέλεση αυτής της διαδικασίας στη μηχανή, με τη λειτουργία κοπής βάθους πεδίου, που επιτρέπει στους φωτογράφους να καθορίζουν το σημείο στο οποίο θα αρχίσει να μειώνεται η εστίαση.

Dual Pixel RAW
Κάθε pixel στον αισθητήρα 32,5 megapixel της EOS R7 χωρίζεται σε δύο φωτοδιόδους, κάθε μία από τις οποίες βλέπει μια ελαφρώς διαφορετική άποψη του κόσμου – όπως ακριβώς τα μάτια σας. Αυτή η μικρή διαφορά, γνωστή ως παράλλαξη, επιτρέπει στη μηχανή να εστιάζει αυτόματα με τόση ταχύτητα και ακρίβεια.

Κανονικά, κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας, τα σήματα και από τις δύο φωτογραφίες συγχωνεύονται για να σχηματίσουν την τελική εικόνα. Ωστόσο, όταν έχει ενεργοποιηθεί η κατάσταση Dual Pixel RAW στη μηχανή, το σήμα κάθε μεμονωμένης περιοχής αποθηκεύεται ξεχωριστά, ως δύο εικόνες μέσα στο ίδιο αρχείο RAW.

Όταν επεξεργάζεστε αρχεία RAW Dual Pixel στο λογισμικό DPP της Canon, μπορείτε να προσαρμόσετε ορισμένες παραμέτρους για να βελτιώσετε το τελικό αποτέλεσμα.

Μικρορύθμιση εικόνας
Όταν μια εικόνα δεν είναι αρκετά ευκρινής σε μια συγκεκριμένη περιοχή, μπορείτε να την προσαρμόσετε για να επιτύχετε κορυφαία ευκρίνεια, χάρη στις πληροφορίες βάθους στο αρχείο εικόνας.

Μετατόπιση bokeh
Η τεχνολογία Dual Pixel RAW επιτρέπει στον χρήστη να προσαρμόζει τη θέση των περιοχών εκτός εστίασης, δηλαδή του «bokeh», ώστε να βελτιώνει τη σύνθεση μετακινώντας εκτός εστίασης, για παράδειγμα, ένα αντικείμενο που βρίσκεται στο προσκήνιο και επισκιάζει το θέμα.

Μείωση ειδώλων
Το φως που πέφτει απευθείας στον φακό μπορεί να προκαλέσει εσωτερικές αντανακλάσεις, γνωστές και ως «είδωλα». Ο χρήστης μπορεί να το ελέγξει με την τεχνολογία Dual Pixel RAW και να το ελαχιστοποιήσει με προσεκτικές ρυθμίσεις.

 1. Ισχύει στις περιπτώσεις όπου το θέμα του καρέ εμφανίζεται κατά την παρακολούθηση και ένας συμβατός φακός έχει συνδεθεί στη μηχανή, ενώ η λειτουργία AF πλήρους εύρους είναι ενεργή ή το θέμα έχει ανιχνευθεί με επιτυχία σε άλλη κατάσταση περιοχής. Για λεπτομέρειες σχετικά με τους υποστηριζόμενους φακούς, ανατρέξτε στην ενότητα [Συμπληρωματικές πληροφορίες] για τις [EOS R7] στο κεφάλαιο «https://cam.start.canon/».
 2. Η ταχύτητα συνεχούς λήψης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στις προδιαγραφές.
 3. Κατά τη λήψη στατικών εικόνων, με φακό f/1.2, Κεντρικό σημείο AF, One-Shot AF, στους 23 °C/73 °F, ISO100. Εξαιρουμένων των φακών RF με επικάλυψη Defocus Smoothing.

Σχετικά άρθρα

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Ταχύτητα και απόδοση

  Η τέλεια φωτογραφική στιγμή μπορεί να διαρκέσει μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου μόνο. Γι' αυτόν το λόγο, σχεδιάσαμε την EOS R7 με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εξαιρετικά γρήγορη.

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Ποιότητα εικόνας

  Είτε τραβάτε φωτογραφίες είτε βίντεο, ο αισθητήρας CMOS 32,5 megapixel της EOS R7 και ο επεξεργαστής εικόνας DIGIC X προσφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα.

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Η μετάβασή σας στη Mirrorless

  Σκέφτεστε να αναβαθμίσετε την Canon DSLR που διαθέτετε; Χάρη στις νέες τεχνολογίες που διαθέτει, η EOS R7, η οποία είναι φιλική για χρήστες DSLR, προσφέρει έξυπνους μηχανισμούς ελέγχου που προσφέρουν άνεση και σιγουριά.

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Αναβαθμισμένη σταθεροποίηση εικόνας

  Φανταστείτε πώς είναι να μπορείτε να τραβάτε φωτογραφίες μακράς έκθεσης χωρίς τρίποδο, θολώνοντας σκόπιμα τα κινούμενα θέματα χωρίς να χρειάζεστε τρίποδο.

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Συνδεθείτε με το κοινό σας

  Η EOS R7 είναι μια μηχανή με συνδεσιμότητα, που μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή σας μέσω της εφαρμογής Canon Camera Connect.

 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  Βρείτε την έμπνευση – εγγραφείτε τώρα

  Μην χάσετε τις πιο πρόσφατες προσφορές από την Canon, συμβουλές και εγχειρίδια οδηγιών, τα τελευταία νέα και προσκλήσεις για τοπικές εκδηλώσεις.