ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πρόκληση χειροτεχνίας 2: καλοκαιρινό πικνίκ

Στη δεύτερη από τη σειρά προκλήσεων για χειροτεχνίες με βάση τις εποχές του χρόνου, μπορείτε να ανακαλύψετε πώς μια νέα οικογένεια δημιούργησε παιχνίδια και διακοσμητικά για πικνίκ με έναν εκτυπωτή Canon PIXMA και το Creative Park.
Δύο γυναίκες, που κρατούν χάρτινα αξεσουάρ για φωτογραφίσεις, κάθονται με ένα μικρό παιδί ανάμεσά τους σε μια κουβέρτα για πικνίκ, καλυμμένη με πολύχρωμες χειροτεχνίες από το Creative Park.

Στο πλαίσιο της Πρόκλησης χειροτεχνίας PIXMA, ζητήσαμε από δημιουργούς χειροτεχνιών και οικογένειες να δημιουργήσουν όμορφες χειροτεχνίες από χαρτί για διάφορες περιστάσεις και δραστηριότητες όλο το έτος.

Αυτή τη φορά είναι η σειρά της εικονογράφου Emma Howcut-Kelly, της συζύγου της Clare και του νεαρού γιου τους. Η αποστολή της οικογένειας; Να χρησιμοποιήσουν έναν εκτυπωτή PIXMA και πρότυπα από το Creative Park της Canon για να δημιουργήσουν παιχνίδια, διακοσμητικά και αξεσουάρ για ένα καλοκαιρινό πικνίκ.

Πρόκληση 2: καλοκαιρινό πικνίκ

Ένα καλάθι για πικνίκ γεμάτο με χειροτεχνίες από το Creative Park, ανοιχτό σε μια πολύχρωμη κουβέρτα. Γύρω του υπάρχουν αρκετές ακόμη χειροτεχνίες, όπως χάρτινα παγωτά, αεροπλάνα κι ένα παιχνίδι μπίνγκο.

Το πικνίκ με χειροτεχνίες από χαρτί είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα για τις καλοκαιρινές διακοπές. Μπορείτε να περάσετε μια ολόκληρη μέρα φτιάχνοντας χειροτεχνίες και λαχταριστά σνακ, και την επόμενη να απολαύσετε όλη τη σκληρή δουλειά σας στο πάρκο.

Είτε βρίσκεστε στον κήπο σας είτε σε κάποιο τοπικό πάρκο, το πικνίκ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις πιο μεγάλες καλοκαιρινές μέρες. Και με τα πολυάριθμα όμορφα μενού, τα πολύχρωμα σημαιάκια για οδοντογλυφίδες αλλά και τα εκατοντάδες άλλα πιο καλοκαιρινά σχέδια, το Creative Park της Canon μπορεί να σας προσφέρει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία.

Η δημιουργία των δικών σας καλοκαιρινών διακοσμητικών είναι επίσης ένας οικονομικός τρόπος για να κάνετε ακόμη πιο συναρπαστική τη μέρα στο ύπαιθρο με τα μικρά σας, αλλά και να προσθέσετε μια δημιουργική πινελιά που θα απολαύσουν. Σε αντίθεση με το πλαστικό, από το οποίο κατασκευάζονται τόσα πολλά διακοσμητικά και παιχνίδια για παιδιά, μπορείτε να ανακυκλώσετε τις χάρτινες δημιουργίες σας όταν δεν τις χρειάζεστε πλέον ή να τις διατηρήσετε για μελλοντικές περιστάσεις.

Για να ξεκινήσουν το καλοκαιρινό τους θέμα, η Emma και η Clare έπρεπε να σκεφτούν πώς ακριβώς θα ήθελαν να είναι ένα πικνίκ με τη μικρή τους οικογένεια. Η Emma είναι δημιουργικό άτομο και πρόσφατα ξεκίνησε μια μικρή επιχείρηση ως εικονογράφος, ωστόσο ο γιος τους είναι αρκετά μικρός για να ασχοληθεί με μερικά από τα πιο περίπλοκα πρότυπα του Creative Park, επομένως έπρεπε να βρουν σχέδια που θα ήταν κατάλληλα για όλες τις ηλικίες.

«Αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια μικρή φωτογραφική μηχανή για να παίζει, η οποία έγινε επίσης το ιδανικό μέρος για να βάλουμε μερικά ζαχαρωτά», εξηγεί η Emma. «Στο Creative Park υπάρχουν έργα για κάθε επίπεδο δεξιότητας και τα αποτελέσματα θα σας ενθουσιάσουν!»

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας χάρτινα παιχνίδια και διακοσμητικά για πικνίκ.

Η δημιουργός χειροτεχνιών Emma Howcut-Kelly χαμογελά καθώς συναρμολογεί με κόλλα ένα χάρτινο παγωτό από το Canon Creative Park.

Γνωρίστε τη δημιουργό

Ταυτότητα:Emma Howcut-Kelly

Τι είναι: Μαμά και εικονογράφος

Συμμετέχουν επίσης: η Clare Howcut-Kelly και ο γιος τους

Επιλέξτε τα καλοκαιρινά σας πρότυπα

Λήψη από ψηλά. Πρότυπα του Creative Park και μερικώς κατασκευασμένες χειροτεχνίες τοποθετημένες πάνω σε ένα τραπέζι.

Η Emma και η Clare αποφάσισαν να φτιάξουν μια σειρά από αξεσουάρ και διακοσμητικά για πικνίκ, καθώς και διάφορα παιχνίδια για να παίζει ο μικρός γιος τους.

Δύο χέρια που κρατούν ένα smartphone, στο οποίο εμφανίζεται μια χειροτεχνία με ένα παγωτό στην εφαρμογή Creative Park.

Η γκάμα προτύπων του Creative Park περιλαμβάνει πρότυπα κατάλληλα για μικρές ηλικίες και άλλες πιο σύνθετες επιλογές για ενήλικες, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της οικογένειας ή της παρέας σας.

Η Clare ενθουσιάστηκε με την ποικιλία προτύπων του Creative Park και την περιέγραψε ως καλά οργανωμένη, καθώς μπορείς να βρίσκεις εύκολα αυτό που αναζητάς. «Πέρασα μερικές ευχάριστες ώρες κοιτάζοντας όλα τα έργα», αναφέρει.

Μετά την περιήγηση στον ιστότοπο του Creative Park, η Emma και η Clare αποφάσισαν να ξεκινήσουν την πρόκληση με τα πρότυπα φωτογραφικής μηχανής, στέμματος, παγωτού και αεροπλάνου – ωστόσο, υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη επιλογές, αν αυτά δεν είναι τα κατάλληλα για τη δική σας περίσταση. Για παράδειγμα, μήπως τα παιδιά σας ενδιαφέρονται για δεινόσαυρους ή για παιχνίδια fidget; Τότε, γιατί να μην δημιουργήσετε ένα πικνίκ με συναρπαστικό θέμα;

Το Creative Park θα σας δώσει επίσης μια ένδειξη για τον χρόνο που θα χρειαστείτε για να κατασκευάσετε ένα πρότυπο, ώστε να μπορέσετε να προγραμματίσετε τη διάρκεια της χειροτεχνίας σας και να διασφαλίσετε ότι τα μικρότερα παιδιά δεν θα βαρεθούν.

«Επιλέξαμε σχέδια που θα δημιουργούσαν ένα όμορφο και μοναδικό σκηνικό για το πικνίκ μας», αναφέρει η Clare σχετικά με τις επιλογές τους.

Εκτύπωση και κοπή των προτύπων σας

Ένα πολύχρωμο πρότυπο παγωτού από το Creative Park της Canon εκτυπώνεται από έναν εκτυπωτή Canon PIXMA.

Η Emma και η Clare συνέδεσαν ένα smartphone στον εκτυπωτή τους PIXMA και εκτύπωσαν τα πρότυπά τους απευθείας από την εφαρμογή Creative Park. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την έκδοση Web του Creative Park. «Μας φάνηκε πολύ πρακτικό. Δεν χρειάζεστε πολλά πράγματα για να δώσετε ζωή στις δημιουργίες σας και η εκτύπωση γίνεται γρήγορα», αναφέρει η Emma.

Δύο χέρια που χρησιμοποιούν ένα ψαλίδι για να κόψουν ένα πρότυπο σε σχήμα παγωτού από το Creative Park.

Η Emma βρίσκει ότι η δημιουργία προτύπων με θέμα το πικνίκ είναι μια διασκεδαστική διαδικασία, που γυμνάζει παράλληλα το μυαλό. «Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, ώστε να μην κόψεις κατά λάθος κομμάτια, αλλά το μυαλό μου ήταν τόσο εστιασμένο σε αυτό που έκανα, που δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτε άλλο», λέει.

Αφού επιλέξετε τα πρότυπα που θέλετε, μπορείτε να τα εκτυπώσετε απευθείας από το smartphone σας, χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο ή την εφαρμογή Creative Park και έναν εκτυπωτή Canon, όπως ο PIXMA Σειράς TS5350a.

Όταν εκτυπωθούν τα πρότυπα, είναι ώρα να τα κόψετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοπίδι χειροτεχνίας και σανίδα κοπής για τα πιο περίπλοκα σχέδια ή ένα ψαλίδι.

Δημιουργία διακοσμητικών από χαρτί

Ένα μικρό παιδί κάθεται σε ένα τραπέζι ανάμεσα σε δύο γυναίκες και χρησιμοποιεί κόλλα για να κολλήσει ένα χάρτινο πρότυπο παγωτού.

Η οικογένεια διαπίστωσε ότι το πιστόλι κόλλας είναι πολύ χρήσιμο για μερικά από τα πιο μικρά κομμάτια, αλλά προτείνει την κόλλα σε στικ ή την κόλλα σε δισκάκια για τα παιδιά.

Μια γυναίκα καθισμένη σε ένα μικρό μπλε τραπέζι σε ένα θερμοκήπιο, ενώνει προσεκτικά δύο μέρη από ένα χάρτινο παγωτό.

Οι κορυφαίες συμβουλές της Clare είναι ότι πρέπει να τσακίζεις το χαρτί και να μην βιάζεσαι. «Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεστε. Θα δείτε, είναι πολύ θεραπευτικό!», προσθέτει η Emma.

Μην ξεχάσετε να τσακίσετε τις γραμμές με έναν χάρακα πριν διπλώσετε και κολλήσετε το χαρτί, καθώς έτσι τα ολοκληρωμένα πρότυπα θα αποκτήσουν καλύτερο σχήμα. Η Emma αναφέρει ότι αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι της δημιουργίας διακοσμητικών. «Αυτό πρέπει να το κάνετε πριν αρχίσετε να συναρμολογείτε τα στοιχεία, καθώς το προτεινόμενο χαρτί είναι αρκετά χοντρό», αναφέρει. «Αφού το κάνετε αυτό, θα μπορείτε να κολλήσετε πιο εύκολα όλα τα κομμάτια.»

Επίσης, καλό είναι να φτιάξετε τις χειροτεχνίες σας την προηγούμενη μέρα από το πικνίκ σας, ώστε η κόλλα να έχει χρόνο να στεγνώσει.

Οργάνωση του καλοκαιρινού πικνίκ σας

Ένα μικρό παιδί καθισμένο σε έναν κήπο, ανάμεσα σε δύο γυναίκες που βρίσκονται κυρίως έξω από το κάδρο, κρατώντας μια πολύχρωμη χάρτινη φωτογραφική μηχανή στο πρόσωπό του.

Η Emma και η Clare έφτιαξαν μια σειρά παιχνιδιών για τον γιο τους, όπως μια φωτογραφική μηχανή από χαρτόνι, η οποία εκτός από διασκεδαστικό παιχνίδι αποδείχτηκε κι ένα πρακτικό μέρος για να βάζουν λιχουδιές.

Ένας εκτυπωτής Canon PIXMA με τέσσερις χειροτεχνίες με θέμα το πικνίκ πάνω σε ένα γραφείο, σε ένα μικρό δωμάτιο.

Η οικογένεια λάτρεψε τις χάρτινες δημιουργίες με θέμα το πικνίκ και έφτιαξε περισσότερες από όσες χρειαζόταν, καθώς η διαδικασία τους συνεπήρε. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα σχέδιά σας για πάρτι γενεθλίων ή ως αξεσουάρ για παιδικά παιχνίδια.

Αφού ετοιμάσετε όλα τα καλοκαιρινά διακοσμητικά σας, είναι ώρα να προετοιμάσετε το πικνίκ σας στρώνοντας μια κουβέρτα στην πίσω αυλή ή πηγαίνοντας στο πλησιέστερο πάρκο. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε πικνίκ σε εσωτερικό χώρο, αν ο καιρός δεν είναι κατάλληλος ή αν δεν έχετε πρόσβαση σε κήπο. Απλώς στρώστε την κουβέρτα στο πάτωμα του καθιστικού και χαλαρώστε με τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά τραγούδια.

Η Emma και η Clare βρήκαν στο Creative Park μια σειρά από αξεσουάρ για φωτογραφίσεις με θέμα το πικνίκ, για να προσθέσουν άλλη μία διασκεδαστική πινελιά στην εξόρμησή τους. Μπορείτε επίσης να βρείτε αξεσουάρ για φωτογραφίσεις με θέμα τα πάρτι γενεθλίων, τα αθλήματα, το Χαλοουίν ή τα Χριστούγεννα.

Η οικογένεια έφτιαξε επίσης ένα παιχνίδι μπίνγκο για να περνάνε την ώρα τους στη λιακάδα. Θα μπορούσατε κι εσείς να δοκιμάσετε να φτιάξετε κάτι πιο περίπλοκο, χωρίς πρότυπο, όπως έναν χαρταετό.

Αφού ολοκλήρωσε την πρόκληση, η Clare δήλωσε ότι σίγουρα θέλει να ασχοληθεί ξανά με τις χειροτεχνίες με χαρτί. «Μου αρέσουν πολύ όλες αυτές οι δημιουργικές ιδέες για κάθε εποχή του χρόνου. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές με θέμα τα Χριστούγεννα και, όταν θα έχουμε χρόνο, θέλουμε να ασχοληθούμε με κάποιο από τα πιο περίπλοκα έργα, όπως το μίνι αρτοποιείο ή τα πολυγωνικά ζωάκια

Εκτός από διασκεδαστική και δημιουργική δραστηριότητα, η κατασκευή χάρτινων παιχνιδιών και αξεσουάρ είναι πιο φιλική για το περιβάλλον σε σχέση με το πλαστικό, ενώ είναι επίσης πιο οικονομική και μπορείτε να τα πετάξετε πιο εύκολα όταν πλέον τα παιδιά τα έχουν βαρεθεί. Το Ματ φωτογραφικό χαρτί Canon μπορεί να ανακυκλωθεί μαζί με το κανονικό χαρτί/χαρτόνι. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην ισχύει αν διακοσμείτε τα σχέδιά σας με άλλα υλικά ή χρησιμοποιείτε κόλλα (να ελέγχετε πάντα τις οδηγίες ανακύκλωσης που ισχύουν στην περιοχή σας).

«Το πλαστικό υπάρχει παντού», συνεχίζει η Clare, «ιδίως σε ό,τι αφορά τα παιδιά. Θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω κάτι που είναι ανακυκλώσιμο.»

Αναζητήστε την επόμενη πρόκληση, η οποία έχει ως θέμα ένα φθινοπωρινό πάρτι γενεθλίων. Στο μεταξύ, δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε με τα πρότυπα του Creative Park και μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας χρησιμοποιώντας το hashtag #MadeWithPixma. Μπορείτε επίσης να αντλήσετε έμπνευση από τη σελίδα μας στο Pinterest. Καλή επιτυχία!

Φωτογραφία από πάνω προς τα κάτω μιας μηχανής Canon πάνω σε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA, με ένα κολλάζ φωτογραφιών στο φόντο.

CANON CLUB

Μια αποκλειστική κοινότητα για δημιουργούς όπως εσείς. Κυνηγήστε το πάθος σας με υποστήριξη, έμπνευση, προνόμια και πολλά ακόμη. Η συμμετοχή είναι εύκολη. Αγοράστε ένα προϊόν. Εγγραφείτε. Γίνετε μέλος του Canon Club.
Tamzin Wilks

Σχετικά προϊόντα

 • Οικιακοί εκτυπωτές

  Σειρά PIXMA TS5350a

  Αναδείξτε τις σχεδιαστικές ικανότητές σας με τον ευέλικτο χειρισμό υλικών εκτύπωσης της Σειράς PIXMA TS5350a, τις συναρπαστικές εφαρμογές για πρωτότυπες δημιουργίες και τις δυνατότητες σύνδεσης με smartphone
 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101

  Το Ματ φωτογραφικό χαρτί παράγει εκτυπώσεις φωτογραφιών, γραφικών και κειμένου υψηλής ποιότητας με ματ φινίρισμα. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για πιο δημιουργικές χρήσεις, όπως ευχετήριες κάρτες, πλακάτ και χειροτεχνίες από χαρτί.
 • Εκτυπωτές inkjet

  Matte Photo Paper MP-101D

  Κάντε τις ιδέες σας πραγματικότητα με αυτό το ευέλικτο υλικό. Ιδανικό για χόμπι και χειροτεχνίες, είναι η τέλεια επιλογή για τη δημιουργία των δικών σας ευχετήριων καρτών, προσθηκών για τα λευκώματά σας ή χειροτεχνιών από το Creative Park.

Σχετικά άρθρα