ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ζωντανέψτε τις δημιουργικές χειροτεχνίες σας με την εφαρμογή SELPHY Photo Layout

Η Emma Jewell, ειδική στις δημιουργίες και blogger, παρουσιάζει τρόπους για τη δημιουργία εντυπωσιακών έργων που κλέβουν τις εντυπώσεις με τη βοήθεια της εφαρμογής Canon SELPHY Photo Layout.
Χέρι που παίρνει ένα εκτυπωμένο φύλλο με ζωηρές εικόνες από έναν εκτυπωτή Canon SELPHY CP1300, ο οποίος περιβάλλεται από χάντρες, κολιέ και ένα χρωματικό διάγραμμα.

Η Emma Jewell, ειδική στις χειροτεχνίες και καλλιτέχνις, λατρεύει όλα τα λαμπερά πράγματα, όχι μόνο εξαιτίας του ονόματός της (που σημαίνει κόσμημα), αλλά και από τη φύση της. Από τη γεμάτη χρώματα και δημιουργική έμπνευση ροή της στο Instagram μέχρι το μηνιαίο της Craft and Cocktail Club, η Emma έχει πάθος με τη δημιουργία έργων χειροτεχνίας – ειδικά αν περιλαμβάνουν γκλίτερ.

«Πιστεύω ότι όλοι έχουν μια κλίση στη χειροτεχνία, απλώς πρέπει να ανακαλύψουν ποια είναι», λέει η Emma, η οποία έχει τη δική της εταιρική επωνυμία, Sassy Crafting, και δημιουργεί χειροτεχνίες ως ελεύθερη επαγγελματίας εδώ και πέντε χρόνια.

Η Emma, που όπως έχει ομολογήσει λατρεύει το χρώμα, το γκλίτερ και «τη διάταξη των πραγμάτων με τη σειρά των χρωμάτων του ουράνιου τόξου», αποδέχτηκε την πρόκληση να δείξει πόσο διασκεδαστική μπορεί να είναι η χρήση της εφαρμογής Canon SELPHY Photo Layout. Η εφαρμογή δεν σας επιτρέπει μόνο να δημιουργείτε ενδιαφέρουσες διατάξεις για τις φωτογραφίες σας, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως δημιουργικό εργαλείο τέχνης και σχεδίασης, με επιλογές για την προσθήκη φίλτρων, κειμένου, σφραγίδων και γραφικών, προσφέροντας την ιδανική επιλογή για να δημιουργήσετε λευκώματα και διασκεδαστικά προσωπικά φωτογραφικά έργα. Και, όταν είστε ικανοποιημένοι με τις δημιουργίες σας, ο φορητός φωτογραφικός εκτυπωτής Wi-Fi Canon SELPHY CP1300 σάς δίνει τη δυνατότητα να εκτυπώσετε αμέσως τα συναρπαστικά μοντάζ σας.

Εδώ, η Emma εξηγεί γιατί η δωρεάν εφαρμογή δημιουργίας κολλάζ Canon SELPHY Photo Layout και ο μίνι φωτογραφικός εκτυπωτής Canon SELPHY CP1300 αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για δημιουργικά έργα χειροτεχνίας.

1. Συλλογή ιδεών

Διάφορες χάντρες και κολιέ δίπλα σε ένα κομμάτι χαρτί με εικόνες από κολιέ και βραχιόλια με χάντρες.

Η Emma ασχολείται με τη δημιουργία ιστολογίων από το 2014 και παράγει περιεχόμενο για μάρκες όπως οι Hobbycraft, Cricut και TrimcRAFT. Λατρεύει να φτιάχνει τις δικές της μοναδικές δημιουργίες αντί να αγοράζει κοινά προϊόντα στα καταστήματα.

«Μου αρέσει να φτιάχνω λευκώματα και λατρεύω να εξατομικεύω ρούχα», λέει η Emma, η οποία χρησιμοποίησε την εφαρμογή SELPHY Photo Layout για να συγκεντρώσει ιδέες για τις χειροτεχνίες της. «Άντλησα έμπνευση από διαφορετικά μοτίβα και χρώματα για ένα τζιν που ήθελα να μεταποιήσω, καθώς και μερικές ιδέες για πολύχρωμα έργα τέχνης τοίχου, μια κεντημένη τσάντα μακιγιάζ με πούλιες και μερικά κοσμήματα με πλαστικές χάντρες της δεκαετίας του '90 και μια αλυσίδα.

«Συγκεντρώνω ιδέες από παντού, καθώς και από το Pinterest. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που να συνδυάζει τζιν και φλοράλ σχέδια, οπότε επέλεξα τις μαργαρίτες. Χρησιμοποίησα την εφαρμογή για να τα συνδυάσω μεταξύ τους και να δω ποια σχέδια έδιναν το καλύτερο αποτέλεσμα.»

2. Επεξεργασία των συναρπαστικών ιδεών σας

Υφασμάτινες μαργαρίτες, ένα κομμάτι χαρτί με εικόνες από μαργαρίτες και μια εικόνα με ένα τζιν και μαργαρίτες σε μοβ επιφάνεια, δίπλα σε έναν εκτυπωτή Canon SELPHY CP1300.

Η εφαρμογή SELPHY Photo Layout διαθέτει μια σειρά επιλογών για την προσθήκη φίλτρων, σφραγίδων, κειμένου και γραφικών, που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε το δικό σας διασκεδαστικό κολλάζ φωτογραφιών.

Η εφαρμογή SELPHY Photo Layout διαθέτει έξι επιλογές διάταξης για να επιλέξετε:

Select & Print (Επιλογή και εκτύπωση): Αυτή η επιλογή δημιουργεί μία εικόνα.

N-up (N-σε-ένα): Αυτή η επιλογή χωρίζει το χαρτί ομοιόμορφα και τοποθετεί δύο, τέσσερις ή οκτώ φωτογραφίες ανά σελίδα.

Shuffle (Τυχαία σειρά): Με αυτήν τη ρύθμιση επιλέγονται με τυχαία σειρά φωτογραφίες με διαφορετικούς λόγους διαστάσεων για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου κολλάζ των εικόνων σας.

Bookmark (Σελιδοδείκτης): Αυτή η επιλογή δημιουργεί δύο μακρόστενες διατάξεις.

Combination (Συνδυασμός): Αυτή η επιλογή διάταξης τοποθετεί μαζί φωτογραφίες διαφόρων μεγεθών (οι οποίες μπορούν να κοπούν και να διαχωριστούν μετά την εκτύπωση).

Label (Ετικέτα): Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τις εικόνες σας για να δημιουργήσετε τετράγωνες ή μίνι ετικέτες.


Αν έχετε κατεβάσει την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής, θα μπορείτε να δημιουργήσετε μια διάταξη Σελιδοδείκτη με δύο διαφορετικά σχέδια, χωρίς να επαναλαμβάνεται το ίδιο σχέδιο. Οι δημιουργοί χειροτεχνιών θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιλέξουν από μια βελτιωμένη ποικιλία χρωμάτων για το κείμενο και τα γραφικά, καθώς και μια λειτουργία «προσαρμοσμένης επικάλυψης», η οποία δημιουργεί ένα μοναδικό σημειακό εφέ UV που κάνει ορισμένες περιοχές της εικόνας να φαίνονται πιο λαμπερές από άλλες, προσφέροντας συναρπαστικές δημιουργικές δυνατότητες.

Η Emma χρησιμοποίησε διάφορες διατάξεις για να συνδυάσει τις ιδέες της. «Σε μερικές από αυτές, πρόσθεσα κείμενο και μερικά από τα αυτοκόλλητα», λέει. «Πρόσθεσα τα αυτοκόλλητα με τα λουλούδια πάνω από το τζιν για να δω το αποτέλεσμα που θα δημιουργούσαν. Η εφαρμογή μού έδωσε επίσης την επιλογή να προσθέσω διάστικτο φόντο σε ένα από τα τμήματα», εξηγεί η Emma. «Χρησιμοποίησα τρεις εικόνες και μια διάστικτη περιοχή, που σήμαινε ότι μπορούσα να προσθέσω σημειώσεις, αν ήθελα.»

3. Εκτύπωση των σχεδίων σας

Διάφορα πολύχρωμα υλικά χειροτεχνίας και εκτυπώσεις γύρω από έναν εκτυπωτή Canon SELPHY CP1300.

Η Emma λατρεύει τα χρώματα και το γκλίτερ. Ο εκτυπωτής Canon SELPHY CP1300 αποδίδει τέλεια τα πολύχρωμα σχέδιά της, καθώς παράγει εκτυπώσεις σε μέγεθος κάρτας με διάφορα φινιρίσματα.

Εκτυπωτής Canon SELPHY CP1300 που εκτυπώνει ένα φύλλο χαρτιού με τέσσερα διαφορετικά σπινθηροβόλα μοτίβα.

Ο Canon SELPHY CP1300, ο οποίος είναι συμβατός με την υπηρεσία Apple AirPrint, διευκολύνει τη δημιουργία διασκεδαστικών στιγμιότυπων για ανάρτηση σε πίνακες και τοίχους.

Οι εκτυπώσεις της Emma, οι οποίες έγιναν γρήγορα και εύκολα χάρη στον φορητό φωτογραφικό εκτυπωτή Canon SELPHY CP1300, ταίριαζαν απόλυτα με το χαρακτηριστικό, δυναμικό στιλ της. «Τα χρώματα ήταν πολύ φωτεινά και απέδωσαν απόλυτα όλες τις αποχρώσεις που ήθελα να δείξω. Εκτύπωσα ακόμα και ένα μικρό χρωματικό διάγραμμα για μία από αυτές, το οποίο απέδωσε με ρεαλιστικό τρόπο τα χρώματα όπως εμφανίζονταν στην οθόνη», αναφέρει η Emma.

«Μου άρεσε πολύ η ταχύτητα εκτύπωσης του SELPHY CP1300. Η αποστολή της εικόνας από την εφαρμογή απευθείας στον εκτυπωτή είναι μια εύκολη, γρήγορη και απλή διαδικασία. Επίσης, ήταν εύκολο να αφαιρώ ή να προσθέτω περιεχόμενο αν κάτι δεν ήταν σωστό ή αν άλλαζα γνώμη, καθώς μπορούσα απλώς να εκτυπώσω εύκολα μια άλλη έκδοση. Μου αρέσει πραγματικά το χαρτί μεγέθους 6x4, επειδή μπορείς να τοποθετήσεις κάμποσες φωτογραφίες σε ένα φύλλο."

Η εφαρμογή SELPHY Photo Layout είναι επίσης συμβατή με τον φορητό εκτυπωτή Canon SELPHY Square QX10.

4. Αναζήτηση έμπνευσης για τις δικές σας χειροτεχνίες

Τσάντα μακιγιάζ με ένα σπινθηροβόλο φύλλο, σπάγκο και πούλιες τοποθετημένα επάνω της, δίπλα σε μια εικόνα με ένα ζευγάρι λευκές μπότες, με γυαλιστερό, ολογραφικό εφέ.

Μια εικόνα από την οποία μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση, όπως αυτές οι ολογραφικές μπότες, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε το δημιουργικό σας έργο. «Τα παπούτσια με το ολογραφικό στοιχείο ήταν ένα σημείο εκκίνησης», εξηγεί η Emma. «Ένα παράδειγμα του είδους των ρούχων με τα οποία μπορεί να ταιριάζει αυτή η τσάντα μακιγιάζ.»

Η κορυφαία συμβουλή της Emma για τους επίδοξους δημιουργούς χειροτεχνιών είναι να χρησιμοποιήσουν ένα διασκεδαστικό θέμα για να ξεκινήσουν δυναμικά το έργο τους και να το αφήσουν να εξελιχθεί από εκεί. «Αντλήστε όσο το δυνατόν περισσότερη έμπνευση», λέει. «Στη συνέχεια, επιλέξτε μια εικόνα για να ξεκινήσετε, είτε πρόκειται για ένα χρώμα, ένα στοιχείο που θέλετε να εξατομικεύσετε είτε ακόμη και απλώς μια εικόνα με μερικά παπούτσια – χρησιμοποιήστε τα ως σημείο εκκίνησης."

Οι ιδέες της Emma συνήθως ξεκινούν όταν προσπαθεί να βρει λύσεις για προβλήματα και θέλει να δημιουργήσει ένα δικό της αντικείμενο, αντί να βγει στα καταστήματα για να αγοράσει μια έτοιμη λύση. «Έχω μαζί μου ένα σημειωματάριο για τα πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό καθώς περιπλανιέμαι», αναφέρει. «Σκέφτομαι τα πράγματα που μπορεί να θέλω να φορέσω ή να χρησιμοποιήσω στο σπίτι μου. Αντί να αγοράσω κάτι, σκέφτομαι πώς μπορώ να δημιουργήσω μόνη μου αυτό που αναζητώ.»

Κατά την εξερεύνηση των ιδεών σας για τη δημιουργία χειροτεχνιών με τον φορητό εκτυπωτή Canon SELPHY CP1300 ή SELPHY Square QX10, η εφαρμογή SELPHY Photo Layout μπορεί να σας βοηθήσει να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας με φωτογραφικά κολλάζ.

Για περισσότερη δημιουργική έμπνευση, από χειροποίητες πεταλούδες μέχρι πίνακες σύνθεσης, κάντε κλικ εδώ.

Κείμενο της Lorna Dockerill

Σχετικά προϊόντα

 • Οικιακοί εκτυπωτές

  SELPHY CP1500

  Δημιουργήστε εκτυπώσεις με πλούσια χρώματα και εξαιρετική ανθεκτικότητα μέσα σε δευτερόλεπτα, με αυτόν τον εύχρηστο, μικρών διαστάσεων εκτυπωτή φωτογραφιών.
 • Οικιακοί εκτυπωτές

  SELPHY SQUARE QX10

  Φυλάξτε για πάντα τις ιδιαίτερες αναμνήσεις σας ως υπέροχες εκτυπώσεις που μπορείτε να δημιουργήσετε παντού και πάντα.

Σχετικά άρθρα

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Δημιουργίες όλο τον χρόνο

  Ρίξτε μια ματιά στις ιδέες της Jesus Sauvage και αντλήστε έμπνευση για τον δικό σας SELPHY Square QX10.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

  Δημιουργήστε ένα κουτί-έκπληξη

  Η Lini Trinh μοιράζεται μαζί μας το χάρτινο χειροποίητο κουτί-έκπληξη που έφτιαξε χρησιμοποιώντας έναν Canon SELPHY CP1500.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

  Μπείτε στο κλίμα των γιορτών φτιάχνοντας στολίδια με φωτογραφίες

  Στο δεύτερο πρότζεκτ του SELPHY Craft Club, η Duygu Turgut Gokpinar μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της με τον Canon SELPHY Square QX10.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Αποτυπώστε τη ζωή σας σε πίνακες οραματισμού

  Διαμορφώστε τον χώρο σας σύμφωνα το στυλ σας, με τον Canon SELPHY Square QX10.