ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ανεβάστε το επίπεδο των δημιουργικών σας έργων με έναν πίνακα σύνθεσης εκτυπωμένο στον SELPHY Square QX10

Οι πίνακες σύνθεσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ζωντανέψετε τις δημιουργικές ιδέες σας. Εδώ σας δείχνουμε πώς να εκτυπώσετε έναν στη στιγμή, με τον Canon SELPHY Square QX10.
Γυναίκα που εκτυπώνει μια εικόνα σε έναν Canon SELPHY Square QX10. Τοποθετημένος όρθιος στο γραφείο μπροστά της είναι ένας πίνακας σύνθεσης για την έμπνευση ρούχων.

Οι πίνακες σύνθεσης χρησιμοποιούνται από σχεδιαστές, καλλιτέχνες και σχεδόν όλους όσοι πρέπει κάποια στιγμή να σχεδιάσουν ένα δημιουργικό έργο ή να εμπνευστούν για μια εκδήλωση ή τις διακοπές. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα κολλάζ ιδεών που μπορούν να σας βοηθήσουν να ακονίσετε το δημιουργικό σας όραμα και να υλοποιήσετε τα σχέδιά σας.

Ανεξάρτητα από το έργο σας, είτε πρόκειται για την αλλαγή διακόσμησης ενός δωματίου είτε για μια πτυχιακή εργασία σχεδίου μόδας, το κλειδί είναι να βρείτε έμπνευση. Μπορεί να εμπνευστείτε από μια πήλινη γλάστρα στην ιδανική απόχρωση του μπλε και να φτιάξετε έναν πίνακα σύνθεσης για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, ή από ένα τολμηρό μοτίβο υφάσματος που θα μπορούσε να οδηγήσει τα σχέδια των φορεμάτων σας στο επόμενο επίπεδο.

Εδώ θα δούμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πίνακα σύνθεσης, μερικές ιδέες για τον τρόπο χρήσης του, καθώς και τα ιδανικά εργαλεία για την εκτύπωση των εμπνευσμένων εικόνων σας.

Πώς να δημιουργήσετε έναν πίνακα σύνθεσης που σας εμπνέει

Εκτυπωτής Canon SELPHY Square QX10 που εκτυπώνει εικόνες για έναν πίνακα σύνθεσης με θέμα την οικιακή διακόσμηση.

Επιλέξτε φωτογραφίες από τη μηχανή σας και εκτυπώστε τες με τον Canon SELPHY Square QX10, δημιουργώντας τετράγωνες αυτοκόλλητες εικόνες με περίγραμμα, ιδανικές για διάφορες δημιουργικές ανάγκες.

Άτομο που δημιουργεί έναν πίνακα σύνθεσης με θέμα το μπλε χρώμα, με εικόνες κολλημένες σε έναν λευκό τοίχο πίσω από ένα γραφείο.

Για να δημιουργήσετε έναν πίνακα σύνθεσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε διαθέσιμη επιφάνεια, είτε πρόκειται για έναν άδειο τοίχο, έναν πίνακα είτε τις σελίδες ενός λευκώματος.

Ίσως έχετε ήδη πολλές φωτογραφίες στη μηχανή ή στο τηλέφωνό σας που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αφετηρία για τον πίνακα σύνθεσης. Όταν βρίσκεστε έξω, φροντίστε να τραβάτε φωτογραφίες απ’ οτιδήποτε βλέπετε και σας εμπνέει. Σκεφτείτε χρώματα και μοτίβα, και πώς μπορείτε να τα συνδυάσετε. Αν σκοπεύετε να διακοσμήσετε ξανά ένα δωμάτιο, ίσως υπάρχει ένα βασικό αξεσουάρ που σας αρέσει πραγματικά, όπως ένα βάζο στην αγαπημένη σας απόχρωση του μπλε. Χρησιμοποιήστε αυτήν την εικόνα ως αφετηρία για να δημιουργήσετε τον πίνακα σύνθεσης. Ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εικόνες με χρωματολόγια, λευκά είδη ή άλλα αξεσουάρ που μπορεί να ταιριάζουν καλά με το σχέδιό σας.

Γιατί οι εκτυπώσεις μπορούν να είναι καλύτερες από τις ψηφιακές εικόνες

Άτομο που ξεκολλάει το πίσω μέρος μιας αυτοκόλλητης εκτύπωσης του SELPHY Square QX10.

Με τα αυτοκόλλητα του Canon SELPHY Square QX10, μπορείτε να εκτυπώνετε τις εικόνες σας και να τις κολλάτε απευθείας στον πίνακα σύνθεσης.

Οι φωτογραφίες δίνουν μια καλύτερη εικόνα από τις απλές λέξεις. Ένας φυσικός πίνακας σύνθεσης –φωτογραφίες κολλημένες σε τοίχο, τοποθετημένες σε πίνακα ανακοινώσεων ή κολλημένες σε ένα λεύκωμα– παρέχει άμεσο οπτικό αποτέλεσμα, αντί να πρέπει να αφιερώνετε μερικά λεπτά κάθε φορά ψάχνοντας στη συλλογή φωτογραφιών του τηλεφώνου ή του υπολογιστή σας. Ο Canon SELPHY Square QX10 είναι το ιδανικό εργαλείο για τη δημιουργία εκτυπώσεων υψηλής ποιότητας, στα χρώματα και τα στυλ που σας εμπνέουν. Παράγει τετράγωνες αυτοκόλλητες εικόνες μεγέθους 6,8x6,8cm με ένα περίγραμμα για λεζάντα, όπου μπορείτε να γράψετε σημειώσεις ή σχόλια σχετικά με τις ιδέες σας. Οι εκτυπώσεις είναι πλούσιες σε λεπτομέρεια, με εντυπωσιακή αναπαραγωγή χρωμάτων. Επιπλέον, το μελάνι και το χαρτί για τον SELPHY Square QX10 παρέχονται σε σετ, διευκολύνοντας την αντικατάστασή τους όταν χρειαστεί.

Επέκταση και βελτίωση του πίνακα σύνθεσης

Γυναίκα που δημιουργεί έναν πίνακα σύνθεσης για έμπνευση ρούχων, κολλώντας εικόνες από τον SELPHY Square QX10 κατά μήκος των σχεδίων και των δειγμάτων υλικών.

Εκτός από τη χρήση εκτυπώσεων, ο πίνακας σύνθεσης μπορεί να περιλαμβάνει δείγματα υφασμάτων, αποκόμματα από περιοδικά, φύλλα, λουλούδια και άλλα.

Η έμπνευση για τα σχέδιά σας δεν περιορίζεται στις φωτογραφίες. Ο πίνακας σύνθεσης για ένα έργο fashion design μπορεί επίσης να περιλαμβάνει δείγματα υφασμάτων, χρωματιστές κλωστές και κουμπιά ή κουμπώματα. Ο συνδυασμός υφών με στιγμιαίες εκτυπώσεις των αγαπημένων σας σχημάτων και στυλ θα σας βοηθήσει να εστιάσετε τη σκέψη σας και να «νιώσετε» πραγματικά το έργο σας. Σκεφτείτε πώς παρουσιάζετε τα αντικείμενα στον πίνακα σύνθεσης για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς και πώς τα οργανώνετε έτσι ώστε να λειτουργούν από κοινού ως σύνολο.

Δημιουργική συνεργασία με τον SELPHY Square QX10

Άτομο που κρατάει τον Canon SELPHY Square QX10 καθώς εκτυπώνει ένα λογότυπο για ένα έργο.

Οι πίνακες σύνθεσης μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως ένας πολύ καλός τρόπος για να μεταδώσετε τις ιδέες σας όταν ασχολείστε με ένα επαγγελματικό έργο. Οι εικόνες που συνδυάζονται μαζί μπορούν μερικές φορές να μεταδώσουν το μήνυμά σας καλύτερα από τις λέξεις.

Αν δουλεύετε σε μια ιδέα με άλλα άτομα, ίσως θέλετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας. Ίσως σκοπεύετε να βρείτε ένα νέο σχέδιο λογότυπου και πρέπει να αποφασίσετε τους χρωματικούς συνδυασμούς, τα γραφικά και τις γραμματοσειρές, ή ίσως θέλετε απλώς να συζητήσετε θέματα για μια γιορτή. Ο Canon SELPHY Square QX10 είναι μικρός, φορητός και ασύρματος εκτυπωτής που μπορείτε να παίρνετε μαζί σας για να εκτυπώνετε όπου κι αν βρίσκεστε εσείς και οι φίλοι/συνεργάτες σας. Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για βύσματα και καλώδια, καθώς ο SELPHY Square QX10 φορτίζεται εύκολα μέσω USB και μπορεί να παράγει έως και 20 εκτυπώσεις με μία φόρτιση. Αν κάποιος άλλος έχει μια εικόνα που θα ήθελε να προσθέσει στο έργο, μπορεί να τη μοιραστεί μαζί σας ηλεκτρονικά και εσείς να την εκτυπώσετε αμέσως.

Πολλές επιλογές διάταξης για να διαλέξετε

Γυναίκα που κρατά έναν εκτυπωτή Canon SELPHY Square QX10 δίπλα στο smartphone της. Στην οθόνη της φαίνεται η εικόνα που πρόκειται να εκτυπώσει.

Ο Canon SELPHY Square QX10 είναι ιδανικός για τη δημιουργία πινάκων σύνθεσης κάθε τύπου, καθώς μπορείτε να εκτυπώνετε εικόνες απευθείας από το smartphone σας, προσθέτοντας ετικέτες, εικονίδια και κείμενο στην εφαρμογή Canon SELPHY Photo Layout.

Με την εφαρμογή Canon SELPHY Photo Layout, μπορείτε να προσαρμόσετε τις εκτυπώσεις σας με σφραγίδες, φίλτρα, περιγράμματα, κείμενο και επικαλύψεις. Η εφαρμογή, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το App Store για συσκευές iOS ή από το Google Play για συσκευές Android, προσφέρει πολλές επιλογές διάταξης. Μπορείτε να συνδυάσετε εικόνες διαφορετικών αναλογιών για να δημιουργήσετε ένα κολλάζ, ή να χωρίσετε το χαρτί ομοιόμορφα και να εκτυπώσετε δύο, τέσσερις ή οκτώ φωτογραφίες ανά σελίδα.

Πίνακες σύνθεσης για διασκέδαση και παρακίνηση

Πίνακας σύνθεσης με θέμα ταξίδι στο Μαρόκο, με μοτίβα πλακιδίων και εισιτήρια, δίπλα σε έναν εκτυπωτή Canon SELPHY Square QX10.

Παίξτε με τον εκτυπωτή Canon SELPHY Square QX10 και δημιουργήστε έναν πίνακα σύνθεσης για διασκέδαση. Θα μπορούσε να εστιάζει στο αγαπημένο σας χρώμα, στον προορισμό των διακοπών ή στο φαγητό σας.

Οι πίνακες σύνθεσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν με κάθε είδους διασκεδαστικούς τρόπους. Η αναμονή των διακοπών σε κάποιο μέρος που δεν έχετε επισκεφτεί ποτέ ξανά μπορεί να είναι τόσο συναρπαστική όσο το ίδιο το ταξίδι. Θα μπορούσατε να συγκεντρώσετε εικόνες από τα αξιοθέατα που θέλετε να δείτε ή το φαγητό που ελπίζετε να δοκιμάσετε. Οτιδήποτε συνοψίζει μια γενική ιδέα ή ένα συναίσθημα, όπως το γεωμετρικό μοτίβο σε ένα μαροκινό πλακάκι ή εικόνες περίτεχνης μαυριτανικής αρχιτεκτονικής, βοηθά στη δημιουργία μιας αίσθησης του τόπου.

Πίνακες σύνθεσης σε εκτυπωτή PIXMA

Μπορείτε να ενσωματώσετε εκτυπώσεις σε πίνακες σύνθεσης ακόμα κι αν δεν διαθέτετε έναν Canon SELPHY Square QX10. Τα μοντέλα εκτυπωτών Canon PIXMA TS, όπως των Σειρών PIXMA TS5350a, TS6350 και TS8350, μπορούν να εκτυπώσουν τετράγωνες φωτογραφίες χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor και τετράγωνο χαρτί, όπως το Canon Photo Paper Plus Glossy II, το οποίο διατίθεται σε διαστάσεις 13x13cm και 8,9x8,9cm. Εναλλακτικά, μπορείτε να εκτυπώσετε σε Μαγνητικό φωτογραφικό χαρτί Canon και να δημιουργήσετε έναν πίνακα σύνθεσης με ιδέες για το σχέδιο της κουζίνας στο ψυγείο σας. Απλώς συνδέστε την έξυπνη συσκευή σας μέσω AirPrint (iOS) ή Mopria (Android) για να εκτυπώσετε φωτογραφίες απευθείας από το τηλέφωνό σας.

Ανεξάρτητα από το επόμενο δημιουργικό έργο σας, η προετοιμασία ενός πίνακα σύνθεσης είναι ο ιδανικός τρόπος για να συγκεντρώσετε τις ιδέες σας και να βελτιστοποιήσετε το όραμά σας. Δοκιμάστε τον και αφήστε τον να σας οδηγήσει σε ένα εμπνευσμένο ταξίδι.

Κείμενο της Andrea Ball

Σχετικά προϊόντα

 • Οικιακοί εκτυπωτές

  SELPHY SQUARE QX10

  Φυλάξτε για πάντα τις ιδιαίτερες αναμνήσεις σας ως υπέροχες εκτυπώσεις που μπορείτε να δημιουργήσετε παντού και πάντα.
 • Οικιακοί εκτυπωτές

  Σειρά PIXMA TS5350a

  Αναδείξτε τις σχεδιαστικές ικανότητές σας με τον ευέλικτο χειρισμό υλικών εκτύπωσης της Σειράς PIXMA TS5350a, τις συναρπαστικές εφαρμογές για πρωτότυπες δημιουργίες και τις δυνατότητες σύνδεσης με smartphone
 • Εκτυπωτές inkjet

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Εμφυσήστε περισσότερη δημιουργικότητα και αλληλεπίδραση στις εκτυπωμένες φωτογραφίες σας με το Μαγνητικό φωτογραφικό χαρτί MG-101 της Canon.
 • Σχετικά άρθρα