Ίσως φαντάζεστε ότι τα ελάφια είναι ντροπαλά ζώα ή ακριβοθώρητα. Όχι όμως τα συγκεκριμένα ελάφια.

Πολλές νύχτες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, οι κάτοικοι μια οικιστικής περιοχής έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους ένα υπέροχο θέαμα με άγρια ζώα, λουσμένο από τα φώτα του δρόμου, που συναγωνίζεται οτιδήποτε έχετε δει στην τηλεόραση.

Πρόκειται για ένα είδος ελαφιού από τα δάση κοντά στο Epping, στο Essex του Ηνωμένου Βασιλείου. Ως χορτοφάγα ζώα, ανακάλυψαν τα τελευταία λίγα χρόνια ότι το καταπράσινο γρασίδι στα παρτέρια των δρόμων –ακόμη και το γκαζόν στους κήπους– είναι ένα πολύ πιο νόστιμο σνακ πριν από τον ύπνο συγκριτικά με τους συνηθισμένους βλαστούς και τα φύλλα.

Παρόλο που φαίνονται να μην φοβούνται τη φωτογραφική μηχανή και μερικές φορές μοιάζουν θρασύτατα, είναι πολύ συνεσταλμένα πλάσματα. Ευτυχώς για τους φωτογράφους, συχνά παραμένουν εντελώς ακίνητα για να αφουγκραστούν και να εντοπίσουν τον κίνδυνο.

Το βάρος των μεγαλύτερων αρσενικών μπορεί να φτάσει τα 150 κιλά. Τα θηλυκά ζυγίζουν σχεδόν τα μισά κιλά. Ζουν από δώδεκα έως δεκαέξι χρόνια.

Μετά από μερικούς ήπιους χειμώνες (και εξαιτίας της έλλειψης φυσικών θηρευτών), ο αριθμός και των έξι ειδών ελαφιού στο Η.Β. αυξάνει και ο πληθυσμός τους –όπως βλέπουμε– έχει εξαπλωθεί περισσότερο.

Αυτά τα ελάφια της πόλης είναι μόνο μία από τις συναρπαστικές, συγκινητικές και μαγικές ευκαιρίες που σας προσφέρει ο κόσμος μας αν θέλετε να εξερευνήσετε λίγο περισσότερο, να στρέψετε το βλέμμα σας σε κάτι διαφορετικό ή να ξεφύγετε από αυτά που κάνετε συνήθως. Η Canon σάς προσκαλεί να τις ανακαλύψετε και να τις καταγράψετε με στατικές ή κινούμενες εικόνες. Come and see.

Τεχνικές

Λήψη με ασθενή φωτισμό