Περισσότερη ευκρίνεια

Βιώστε ένα νέο είδος αυτόματης εστίασης

Χρησιμοποιήσαμε την τεχνολογία «βαθιάς μάθησης» AI και χιλιάδες πραγματικές εικόνες, για να διδάξουμε στην EOS R10 να αναγνωρίζει ανθρώπους, ζώα και οχήματα – διατηρώντας εξαιρετικά ευκρινή εστίαση με ακρίβεια, καθώς μετακινούνται στο καρέ.
Canon EOS R10 – Πλεονέκτημα – Μεγαλύτερη ευκρίνεια

ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Είτε φωτογραφίζετε πορτραίτα είτε καταγράφετε μακρινές εκδρομές είτε καλύπτετε οικογενειακές εκδηλώσεις, όπως γάμους, η EOS R10 διατηρεί τα θέματα σας σε ευκρινή εστίαση. Η μηχανή δίνει προτεραιότητα πρώτα στα μάτια του θέματος και, εάν αυτά δεν είναι ορατά, τότε παρακολουθεί το πρόσωπο. Και αν το θέμα σας γυρίσει για μια στιγμή από την άλλη (για παράδειγμα, ένας ποδοσφαιριστής που γυρίζει από την άλλη μεριά της μηχανής), η παρακολούθηση εστιάζει στο κεφάλι και ακολουθεί το υπόλοιπο σώμα.

ΖΩΑ

Η EOS R10 μπορεί να αναγνωρίσει και να παρακολουθήσει γάτες, σκύλους και πουλιά, διασφαλίζοντας ότι διατηρούνται ευκρινή, παρόλο που η κίνησή τους είναι απρόβλεπτη. Μπορεί να αναγνωρίσει ακόμα και τους σκύλους και τις γάτες της οικογενείας σας. Οι λάτρεις της άγριας ζωής θα λατρέψουν την ικανότητα να εστιάζουν στα πουλιά ενώ αυτά πετάνε – ένα από τα δυσκολότερα θέματα στη φωτογράφιση της άγριας φύσης.

Canon EOS R10 – Ανίχνευση ζώων

ΟΧΗΜΑΤΑ

Κατά τη φωτογράφιση μηχανοκίνητου αθλητισμού, η EOS R10 καταγράφει με ευκολία αγωνιστικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που κινούνται γρήγορα. Η μηχανή μπορεί ακόμη και να εντοπίσει τις διαφορές μεταξύ των αυτοκινήτων κλειστού και ανοικτού τύπου, εστιάζοντας στο κράνος του οδηγού, όταν αυτό είναι ορατό.

Επίσης, μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνεχή AF, επιλέγοντας μία από τις τέσσερις περιπτώσεις ΑF.
 • Περίπτωση 1 – Γενική. Ιδανική για τα περισσότερα κινούμενα θέματα.
 • Περίπτωση 2 – Αγνοεί τα εμπόδια και συνεχίζει να παρακολουθεί τα θέματα. Κατάλληλη για αθλητικές εκδηλώσεις και άγρια ζωή, όπου αντικείμενα στο προσκήνιο μπορεί να εμποδίσουν στιγμιαία την οπτική επαφή με τα θέματα.
 • Περίπτωση 3 – Γρήγορη ανταπόκριση. Χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις που περιμένετε να εμφανιστεί ένα θέμα στο καρέ – για παράδειγμα, ένας skateboarder που πηδάει ξαφνικά μέσα στο καρέ.
 • Περίπτωση 4 – Για θέματα που επιταχύνουν ή επιβραδύνουν γρήγορα, όπως ένας σκύλος που τρέχει προς τη μηχανή ή αθλητές στίβου που τρέχουν στο στάδιο.
 • Περίπτωση A – Αφήστε τη μηχανή να επιλέξει αυτόματα την πιο κατάλληλη από τις παραπάνω περιπτώσεις για το θέμα.
Κάθε περίπτωση μπορεί να ρυθμιστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια, προσαρμόζοντας την Ευαισθησία ιχνηλάτησης και την Επιτάχυνση/επιβράδυνση ιχνηλάτησης, ανάλογα με τον τύπο δράσης που φωτογραφίζετε.

Ευαισθησία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

Αν βρεθείτε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η EOS R10 θα συνεχίσει να εστιάζει με απόλυτη ακρίβεια. Η κορυφαία στην κατηγορία της τεχνολογία Dual Pixel CMOS AF II είναι γρήγορη, ακριβής και ευαίσθητη, ακόμα και σε συνθήκες ασθενούς φωτισμού όπως -4EV1. Αυτός ο φωτισμός είναι περίπου ο ίδιος με το σεληνόφως.

Αυτή η ευαισθησία είναι εξαιρετική για απογευματινά πάρτι και εορτασμούς που φωτίζονται με τεχνητό φωτισμό ή κατά τη λήψη φωτογραφιών σε εσωτερικούς χώρους, όπως γάμοι. Οι λάτρεις της άγριας ζωής και των σπορ θα λατρέψουν τη δυνατότητα αυτόματης εστίασης της EOS R10 με τη χρήση φακών με μικρό μέγιστο διάφραγμα (όπως ο εξαιρετικά φορητός φακός μας RF 600mm f/11 IS STM). Στην πραγματικότητα, η αυτόματη εστίαση λειτουργεί ακόμα και με μέγιστο διάφραγμα μόλις f/22, επιτρέποντας, επίσης, τη χρήση μετατροπέων τηλεφακού.

Canon EOS R10 – Ευαισθησία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

Auto (25600)

Κάλυψη 100%

Σε αντίθεση με τις DSLR, η mirrorless EOS R10 καλύπτει το 100% του σκοπεύτρου2 με εξαιρετικά ευαίσθητες ζώνες AF, για να μπορείτε να εστιάζετε στα θέματα, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους στο σκηνικό. Ιδανική για πορτραίτα εκτός κέντρου και σκηνικά με απρόβλεπτες αλλαγές. Αυτές οι ζώνες εστίασης μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα, σε ομάδες ή συλλογικά, για να μπορείτε να εργάζεστε πολύ επιλεκτικά ή ανιχνεύοντας αντικείμενα οπουδήποτε μέσα στο καρέ.

Μετακινήστε το ενεργό σημείο ή την περιοχή εστίασης χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο χειριστήριο joystick, το οποίο μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα, μιας και βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον αντίχειρά σας, όταν κρατάτε τη μηχανή στο ύψος των ματιών σας. Διαφορετικά, μετακινήστε το ενεργό σημείο AF πατώντας και σέρνοντας με το δάχτυλό σας ή με τον αντίχειρά σας πάνω στην οθόνη αφής της μηχανής.

Οριοθέτηση εστίασης

Κατά τη λήψη από μικρή απόσταση, το βάθος πεδίου μπορεί να είναι πολύ περιορισμένο, οπότε η λειτουργία οριοθέτησης εστίασης της EOS R10 αποτελεί εξαιρετικό πλεονέκτημα για τους φωτογράφους macro. Με ένα μόνο πάτημα του κουμπιού ελευθέρωσης κλείστρου ενεργοποιείται η συνεχής λήψη, ενώ η εστίαση ρυθμίζεται αυτόματα από την αρχική της θέση προς το άπειρο.

Η σειρά φωτογραφιών που προκύπτει – όλες με ελαφρώς διαφορετικά σημεία εστίασης – μπορεί να συγχωνευτεί σε μία σύνθετη εικόνα, χρησιμοποιώντας το λογισμικό Digital Photo Professional, για τέλειο βάθος πεδίου από εμπρός προς τα πίσω. Επιπλέον, η λειτουργία σύνθεσης βάθους της EOS R10 επιτρέπει πλέον την εκτέλεση αυτής της διαδικασίας στη μηχανή, με τη λειτουργία κοπής βάθους πεδίου, που επιτρέπει στους φωτογράφους να καθορίζουν το σημείο στο οποίο θα αρχίσει να μειώνεται η εστίαση.

Canon EOS R10 – Οριοθέτηση εστίασης

Οριοθέτηση εστίασης

 1. Κατά τη λήψη στατικών εικόνων, με φακό f/1.2, Κεντρικό σημείο AF, One-Shot AF, στους 23 °C/73 °F, ISO100. Εξαιρουμένων των φακών RF με επικάλυψη Defocus Smoothing.
 2. Ισχύει στις περιπτώσεις όπου το θέμα του καρέ εμφανίζεται κατά την παρακολούθηση και ένας συμβατός φακός έχει συνδεθεί στη μηχανή, ενώ η λειτουργία AF πλήρους εύρους είναι ενεργή ή το θέμα έχει ανιχνευθεί με επιτυχία σε άλλη κατάσταση περιοχής. Για λεπτομέρειες σχετικά με τους υποστηριζόμενους φακούς, ανατρέξτε στην ενότητα [Συμπληρωματικές πληροφορίες] για τις [EOS R7/EOS R10] στο κεφάλαιο «cam.start.canon».

Σχετικά άρθρα

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Αποτύπωση στιγμών σε κλάσματα του δευτερολέπτου

  Η ζωή κινείται σε γρήγορους ρυθμούς. Για αυτό, θα χρειαστείτε μια μηχανή με μεγάλη ταχύτητα, για να αποτυπώσετε αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Είναι η ιστορία σας, πείτε την με τον δικό σας τρόπο

  Καταγράψτε απίστευτα βίντεο με την ίδια μηχανή που χρησιμοποιείτε για εκπληκτικές φωτογραφίες. Η EOS R10 είναι ένας δημιουργός περιεχομένου με πολλές δυνατότητες, που σας επιτρέπει να αφηγηθείτε την ιστορία σας με είτε με στατικές είτε με κινούμενες εικόνες.

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Το βλέπετε. Το καταγράφετε.

  Είτε κάνετε το επόμενο βήμα από το smartphone ή από μια DSLR, η Canon EOS R10 σας επιτρέπει να την χρησιμοποιήσετε άμεσα, καταγράφοντας δημιουργικές λήψεις με τρόπους που δεν ήταν μέχρι τώρα εφικτοί.

 • ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

  Μια μηχανή με άφθονες επιλογές συνδεσιμότητας

  Η ποιότητα EOS συναντά την ευκολία των smartphone – ένας ιδανικός συνδυασμός για όσους θέλουν να φωτογραφίζουν περιεχόμενο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να επεξεργάζονται εν κινήσει ή να ελέγχουν τη μηχανή τους από απόσταση. Είτε είστε blogger είτε influencer είτε σας αρέσει απλώς να μοιράζεστε εικόνες με φίλους και συγγενείς, η μεταφορά της δημιουργικότητάς σας στο διαδίκτυο είναι πιο εύκολη από ποτέ.

 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  Βρείτε την έμπνευση – εγγραφείτε τώρα

  Μην χάσετε τις πιο πρόσφατες προσφορές από την Canon, συμβουλές και εγχειρίδια οδηγιών, τα τελευταία νέα και προσκλήσεις για τοπικές εκδηλώσεις.