Influencer Joel Thorpe taking a selfie on the Canon Zoemini S on Brighton beach front.

ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

Αναπτύξτε το προσωπικό σας στυλ με στιγμιαίες φωτογραφικές μηχανές: οι κορυφαίες συμβουλές ενός influencer

Ο influencer του Instagram Joel Thorpe άρχισε να διαμορφώνει το προσωπικό του στυλ φωτογράφισης όταν του χάρισαν μια μηχανή για τα 15α γενέθλιά του και πόσταρε μερικές λήψεις. «Δεν είχα ιδέα τι έκανα, όμως όσο περισσότερο φωτογράφιζα τόσο περισσότερο εξελισσόμουν», δηλώνει. «Το Instagram ήταν αρκετά καινούριο τότε, οπότε οι ακόλουθοί μου αυξήθηκαν πολύ γρήγορα.»
Έχοντας ως βάση το Μπράιτον της Αγγλίας, παρόλο που είχε εξασφαλίσει μια θέση στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσει κινηματογράφο, το πάθος του Joel για τη φωτογραφία κλιμακώθηκε κατά τη χρονιά περιπλάνησής του μετά το σχολείο και σήμερα φωτογραφίζει υλικό για τουριστικούς πράκτορες, ξενοδοχεία και πολυεθνικές εταιρείες.
Ο 22χρονος πρόσφατα άρχισε να πειραματίζεται με εκτυπώσεις στις φωτογραφίες δρόμου, ενσωματώνοντας φωτογραφίες τοπίων που κρατά στο χέρι μέσα σε μια φωτογραφία της σκηνής, ώστε να δημιουργήσει ένα μοναδικό σημείο εστίασης. «Ταιριάζει με τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη φωτογραφία», μας αποκαλύπτει. «Πέρα από την επαγγελματική πλευρά, η φωτογράφιση είναι για μένα ένας τρόπος διατήρησης εμπειριών και όμορφων αναμνήσεων. Η εκτύπωση μιας φωτογραφίας περιέχει ένα στοιχείο νοσταλγίας και νιώθω ότι οι αναμνήσεις διαρκούν λίγο παραπάνω. Οπότε, πριν λίγο καιρό, άρχισα να πειραματίζομαι και να προσθέτω εκτυπώσεις που κρατώ στο χέρι μέσα στις λήψεις. Το παν είναι να κρατήσεις αυτές τις αναμνήσεις.»

Στην πόλη που γεννήθηκε, το Μπράιτον, ο Joel φωτογράφισε τα τοπικά αξιοθέατα και πρόσθεσε άλλη μία δημιουργική διάσταση στις εικόνες του με εκτυπώσεις που δημιούργησε μέσω της Canon Zoemini S για την αντανάκλαση του σκηνικού στο φόντο.

Ο Joel χρησιμοποιεί τη στιγμιαία φωτογραφική μηχανή τσέπης 8 megapixel Canon Zoemini S, καθώς είναι ευέλικτη και ελαφριά. «Είναι πολύ εύχρηστη και μου αρέσει το μικρό της μέγεθος», σχολιάζει. «Αν και τόσο μικρή και λεπτή, συνδυάζει πολλά χαρακτηριστικά.»

Εδώ αποκαλύπτει τις συμβουλές του για τη διαμόρφωση ταυτότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γιατί ελπίζει ότι οι λήψεις του θα εμπνεύσουν άλλους φωτογράφους να πειραματιστούν με εκτυπώσεις.

Αναπτύξτε το προσωπικό σας στυλ

Σχετικά άρθρα
Macro photography tips and techniques

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ταξιδιωτικά ημερολόγια επαγγελματικού επιπέδου

Μετατρέψτε τις φωτογραφίες που βγάλατε στις διακοπές με τον Canon Zoemini S2 σε ένα δημιουργικό προσωπικό ημερολόγιο.

A person writing in a scrapbook, the pages filled with photos and stickers.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Εκφραστείτε μέσω ενός δημιουργικού ημερολογίου

Η συγγραφή ενός ημερολογίου μπορεί να αποτελέσει έναν τρόπο για να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας και να ενισχύσετε την ψυχική σας υγεία.

Vlogging how-to: winning vlogging tips

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΔΡΟΜΟΥ

Ανακαλύψτε την αφηρημένη φωτογράφιση δρόμου

Δημιουργήστε εντυπωσιακά έργα τέχνης από πεζά θέματα με αυτές τις απλές τεχνικές για σουρεαλιστικές αστικές εικόνες.

Δεν προσφέρεται κάθε σκηνή για αυτό το είδος εικόνας. «Κατά κανόνα, χρειάζεται μια σκηνή έντονη και εντυπωσιακή», εξηγεί ο Joel. «Προσεγγίστε το θέμα σας και εξασφαλίστε ότι το σημείο εστίασης θα σας δώσει καλύτερο αποτέλεσμα. Πρέπει να μπορείτε να αναγνωρίσετε ξεκάθαρα την εικόνα στο φόντο, ώστε οι θεατές να καταλαβαίνουν τι βλέπουν.»

«Το σημαντικό είναι η δημιουργία σταθερού ύφους, ελπίζοντας ότι ο κόσμος θα το αναγνωρίζει ως δικό σας», περιγράφει ο Joel. Πάντως, συνέπεια δεν σημαίνει να φοβάσαι να εφαρμόσεις νέες τεχνικές. «Ακόμα προσπαθώ να χρησιμοποιώ πρωτότυπες ιδέες στη δουλειά μου και να διαφοροποιούμαι από τον κανόνα», δηλώνει. Η ευελιξία της Canon Zoemini S επέτρεψε στον Joel να δοκιμάσει μια γκάμα νέων δημιουργικών τεχνικών. «Με αυτήν τη συσκευή έχεις άπειρες δυνατότητες», μας λέει.

«Νιώθω ότι οι αναμνήσεις διαρκούν λίγο περισσότερο σε φυσική μορφή, οπότε άρχισα να πειραματίζομαι και να περιλαμβάνω πραγματικές εκτυπώσεις που κρατώ στο χέρι μέσα στις λήψεις, για να μεταφέρω ένα στοιχείο νοσταλγίας. Είναι ωραίο να ενσωματώνεις ένα επιπλέον επίπεδο δημιουργικότητας και έτσι το κοινό εστιάζει σε κάτι άλλο.»

Έχει σημασία να ακολουθείς το όραμά σου, προσθέτει ο Joel, και όχι να φωτογραφίζεις μόνο ό,τι θα αρέσει στο κοινό σου. «Πάντα είναι ευχάριστο να σου κάνουν θετικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να βλέπεις ποιες λήψεις αρέσουν στους ακόλουθους», συμπληρώνει. «Όμως πρέπει να έχεις κατά νου αυτό που θέλεις να δημιουργήσεις πραγματικά. Πολύ εύκολα γίνεσαι ένας από τους πολλούς αν ακολουθείς αυτό που κάνουν άλλοι φωτογράφοι. Αν διατηρείς την αυθεντικότητά σου και είσαι πιστός σε ό,τι σου αρέσει, τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους.»

Το κλειδί είναι η σύνθεση

Ο Joel ενσωματώνει τις εκτυπώσεις του στις εικόνες, κάτι το οποίο προσδίδει μια προσωπική πινελιά και ένα επιπρόσθετο βάθος, δημιουργώντας συγχρόνως μια τελική εικόνα που μένει περισσότερο στη μνήμη σε σχέση με την απλή φωτογραφία ενός θέματος.

Ο Joel συνθέτει αυτές τις λήψεις έχοντας στον νου του εκτυπώσεις και συνήθως φωτογραφίζει με μικρό βάθος πεδίου (μικρή ζώνη εστίασης), οπότε η εκτύπωση στο κέντρο της εικόνας είναι εστιασμένη αλλά το φόντο θολό. «Δημιουργώ μια φυσική εκτύπωση, την τοποθετώ στο κέντρο και μετά φωτογραφίζω ξανά με την Canon EOS-1D X Mark II [πλέον τη διαδέχτηκε η Canon EOS-1D X Mark III]. Ο θεατής αναγνωρίζει την τοποθεσία λόγω της ομοιότητας μεταξύ της εκτύπωσης και του φόντου», εξηγεί ο Joel.

«Το σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι η εικόνα είναι αρκετά καλή. Με τις ψηφιακές μηχανές μπορείτε να βγάλετε πολλές φωτογραφίες, αλλά η φυσική μορφή σάς αναγκάζει να είστε προσεκτικοί με τη φωτογραφία για να εξασφαλίσετε ότι δουλεύετε με μια καλή εικόνα.

«Έχω εκπλαγεί με την Canon Zoemini S», προσθέτει ο Joel. «Τα χρώματα είναι ρεαλιστικά, είτε πρόκειται για τη ‘χρυσή ώρα’ είτε για το λαμπερό φως της ημέρας, που πάντοτε αποτελεί πρόκληση για φωτογράφιση και σωστή έκθεση. Η χρήση του σκοπεύτρου για τη σύνθεση λήψεων είναι πανεύκολη – και η σύνθεση είναι το βασικότερο για να πετύχει η τελική ιδέα και να διασφαλιστεί ότι το ύφος της εκτύπωσης ταιριάζει με το φόντο.»

Πειραματιστείτε με την εξατομίκευση

An infographic showing how the Canon Zoemini S can be used with the Canon Mini Print App.
Ο Joel χρησιμοποίησε την εφαρμογή Canon Mini Print για να συνδέσει την Canon Zoemini S με το smartphone του μέσω Bluetooth. «Είναι πολύ απλή στη χρήση. Μπορώ να στείλω το άλμπουμ κάμερας στην εφαρμογή, να πατήσω Εκτύπωση και να έχω ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα», περιγράφει. Οι εκτυπώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως αυτοκόλλητα. «Πραγματικά μπορείτε να απογειώσετε τη δημιουργικότητά σας», επισημαίνει ο Joel. «Μπορείτε να γεμίσετε έναν τοίχο με αυτοκόλλητα ή να τα κολλήσετε στο laptop ή στο τηλέφωνό σας», μας λέει.

Ο Joel χρησιμοποιεί την εφαρμογή Canon Mini Print στο smartphone του, με σύνδεση στην Canon Zoemini S μέσω Bluetooth, για να δημιουργήσει ακόμα πιο μοναδικές εικόνες, με την προσθήκη πλαισίων, φίλτρων, κειμένου και doodle. Αν θέλει να κάνει μια λήψη από ασυνήθιστη γωνία, μπορεί να στήσει την Canon Zoemini S και να χρησιμοποιήσει το χρονόμετρο αυτο-φωτογράφισης της εφαρμογής και τις επιλογές ελευθέρωσης κλείστρου από απόσταση.

Ο Joel προτείνει να πειραματιστείτε με την Canon Zoemini S μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Μπορείτε να κάνετε μια τετράγωνη κοπή στην εκτύπωση, η οποία προσφέρει ένα διαφορετικό στοιχείο στη συνολική εμπειρία. Επίσης έχετε το δακτυλιοειδές φλας, που είναι ιδανικό για χρήση σε εσωτερικούς χώρους», συμπληρώνει. «Υπάρχει μεγάλη ευελιξία όσον αφορά το δημιουργικό ύφος. Πολλά μπορείτε να κάνετε αν σκεφτείτε δημιουργικά. Απλώς βγείτε έξω, εξερευνήστε, τραβήξτε φωτογραφίες και δείτε το αποτέλεσμα.» 

Κείμενο της Tamzin Wilks

Σχετικά προϊόντα

Σχετικά άρθρα

Η ενότητα «Πηγές έμπνευσης» περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές φωτογραφίας, οδηγούς αγορών και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις – ό,τι δηλαδή χρειάζεστε για να βρείτε την καλύτερη μηχανή ή τον καλύτερο εκτυπωτή για εσάς και να δώσετε ζωή στην επόμενη δημιουργική ιδέα σας.

Επιστροφή σε όλες τις συμβουλές και τεχνικές