ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ

100 ημέρες στον κήπο με φυτά, φωτογραφίες και εκτυπώσεις

Ανακαλύψτε πώς η ερασιτέχνης κηπουρός και TikToker Chloe Mckechnie χρησιμοποίησε έναν εκτυπωτή Canon Zoemini 2 και 100 μίνι εκτυπώσεις για να καταγράψει την άνθηση του κήπου της.
Εκτύπωση που εμφανίζεται από έναν φορητό εκτυπωτή Canon Zoemini 2, ο οποίος βρίσκεται πάνω σε ένα ημερολόγιο και περιβάλλεται από αυτοκόλλητα, εκτυπώσεις, γραφική ύλη και ένα πακέτο Φωτογραφικού χαρτιού Canon ZINK™ 100 φύλλων 5x7,6cm.

Η τεκμηρίωση της προόδου των λαχανικών σε ένα παρτέρι η ενός καταπράσινου και γεμάτου χρώματα κήπου με λουλούδια είναι ένας ευφάνταστος τρόπος όχι μόνο για να θυμάστε πώς να φροντίζετε τα φυτά σας, αλλά και για να σχεδιάσετε την ανάπτυξη του κήπου σας και τον τρόπο που θα τον κάνετε να ζωντανέψει.

Η δημιουργός του TikTok Chloe Mckechnie, που ζει στο Τόρκι του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει προσελκύσει έναν μεγάλο αριθμό ακόλουθων στο διαδίκτυο χάρη στις χρήσιμες και εμπνευσμένες ενημερώσεις της με θέμα τους κήπους, τις αναρτήσεις διάσωσης φυτών και τα βίντεο οδηγιών της. Για να καταγράψει την πρόοδό της και να δημιουργήσει έναν χρήσιμο πόρο για το μέλλον, η Chloe αποφάσισε να τεκμηριώσει 100 ημέρες από την κηπουρική της με τον φωτοεκτυπωτή τσέπης Canon Zoemini 2 και ένα πακέτο 100 φύλλων αυτοκόλλητου φωτογραφικού χαρτιού Canon ZINK™ 5 x 7,6cm. Κρατούσε ήδη ημερολόγιο κηπουρικής, αλλά πλέον μπορούσε να προσθέσει μίνι εκτυπώσεις μαζί με τις χειρόγραφες σημειώσεις της, περιγράφοντας λεπτομερώς τις μεθόδους καλλιέργειας και τα αναλυτικά σχέδιά της.

Η σειρά Canon Zoemini και το πακέτο αυτοκόλλητου χαρτιού είναι ιδανικά για εργασίες μετασχηματισμού όπως αυτή – είτε θέλετε να καταγράψετε 100 ημέρες κατασκευών ή διακόσμησης του σπιτιού σας είτε 100 πολύτιμες ημέρες με το νεογέννητο μωρό σας ή τις πρώτες 100 ημέρες με το καινούργιο σας κατοικίδιο.

«΄Ένα έργο διάρκειας 100 ημερών είναι ένας πραγματικά συναρπαστικός και διασκεδαστικός τρόπος για να δουν οι δημιουργοί την πρόοδό τους και, προσωπικά, ανυπομονούσα να εξερευνήσω όλους τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τον εκτυπωτή Canon Zoemini 2 στα έργα κηπουρικής μου», λέει η Chloe.

Σε αυτό το άρθρο μοιράζεται μαζί μας την ιστορία πίσω από το διάρκειας 100 ημερών ταξίδι της στην κηπουρική.

Επιλέξτε τι θα τεκμηριώσετε

Νεαρή γυναίκα που κρατάει ένα φυτό και στέκεται σε μια αποθήκη κήπου, ενώ στον τοίχο πίσω της κρέμονται ένα φτυάρι, ένα ποτιστήρι και ένα πιθάρι.

«Νιώθω απίστευτη χαρά και ηρεμία όταν βρίσκομαι στον κήπο μου», λέει η Chloe. «Είναι πραγματικά το αγαπημένο μου μέρος, ακόμη κι όταν βρέχει και είμαι καλυμμένη με λάσπη.»

Νεαρή γυναίκα που φροντίζει σειρές από φυτώρια σε ένα ράφι στην αποθήκη του κήπου της.

Η Chloe αναφέρει ότι η φωτογράφιση της καθημερινής ανάπτυξης των φυτών της έδωσε έμπνευση να πειραματιστεί με διάφορα φυτά. «Μου έδωσε κίνητρο να φυτέψω νέα λαχανικά και λουλούδια, αλλά και να παρακολουθώ την πρόοδό τους», εξηγεί.

Η Chloe ξεκίνησε να ασχολείται με την κηπουρική πριν από αρκετά χρόνια, όταν μετακόμισε στο διαμέρισμά της με τον σύντροφό της, και η ανανέωση του υπαίθριου χώρου βοήθησε τον ενθουσιασμό της για την κηπουρική να «ανθίσει». «Ξεκίνησα τακτοποιώντας απλώς τον χώρο, επειδή ο κήπος ήταν καλυμμένος με φυτά και ζιζάνια που είχαν μεγαλώσει υπερβολικά», εξηγεί. «Το πάθος μου για αυτήν την ενασχόληση συνέχιζε να αυξάνεται κάθε χρόνο. Λατρεύω την κηπουρική και τον χώρο που δημιουργήσαμε, είναι κάτι που με γεμίζει χαρά.»

Η Chloe αποφάσισε να φωτογραφίζει κάθε ημέρα μια σημαντική στιγμή για να τη συμπεριλάβει στο ημερολόγιό της, αλλά και σε μια μηνιαία συλλογή με λεπτομέρειες για τα φυτά που ευδοκιμούσαν εκείνη την εποχή. «Δημιούργησα επίσης τις δικές μου σελίδες οδηγιών», εξηγεί. «Ο καλύτερος τρόπος για να εξελιχθείς στην κηπουρική είναι να μάθεις από αυτά που έχεις κάνει στο παρελθόν, οπότε η δημιουργία αυτών των σελίδων ήταν πολύ διασκεδαστική.

«Είναι η πρώτη χρονιά που δοκιμάζω να καταπιαστώ σοβαρά με την καλλιέργεια των δικών μου λαχανικών», προσθέτει. «Έχω καλλιεργήσει σπανάκι και καρότα στο παρελθόν, αλλά φέτος φύτεψα επίσης αρακά, πατάτες, ντομάτες και καυτερές πιπεριές. Τράβηξα φωτογραφίες από τον κήπο με τα λαχανικά και τα λουλούδια μου για να δείξω πώς μεταμορφώνεται από την άνοιξη στο καλοκαίρι», λέει.

Η Chloe φύτεψε επίσης τουλίπες, κρόκους και σχοινόπρασο μαζί με τα αγαπημένα της μπιζέλια. «Το λαχανικό που λατρεύω να καταγράφω περισσότερο είναι τα μπιζέλια, επειδή αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και μπορείς να ξεκινήσεις την καλλιέργειά τους εύκολα φυτεύοντας σπόρους», λέει. «Είναι επίσης ένα φυτό που μου έθεσε προκλήσεις, επειδή έπρεπε να δημιουργήσω στηρίγματα για να αναρριχηθούν οι βλαστοί.»

Προσθήκη προσωπικότητας στις φωτογραφίες σας

Χέρια που κρατούν ένα smartphone, στο οποίο φαίνονται οι επιλογές σχεδίων της εφαρμογής Canon Mini Print.

Η εφαρμογή Canon Mini Print για τα μοντέλα Canon Zoemini 2 και Canon Zoemini S2 προσφέρει πολλές επιλογές, όπως η δυνατότητα χρήσης προσχεδιασμένων διατάξεων, κολλάζ και ετικετών.

Χέρια που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Canon Mini Print σε ένα smartphone για να προσθέσουν κείμενο σε μια φωτογραφία με τουλίπες.

Η εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να γίνετε δημιουργικοί με τις εικόνες σας, προσθέτοντας αυτοκόλλητα, πλαίσια και κείμενο.

Η Chloe χρησιμοποίησε τη δωρεάν εφαρμογή Canon Mini Print για να συνδέσει το smartphone της με τον Canon Zoemini 2. Η εφαρμογή, η οποία είναι συμβατή με συσκευές iOS και Android, τής έδωσε τη δυνατότητα να επιδείξει τη δημιουργικότητά της και να ζωντανέψει τις φωτογραφίες της.

Μέσα από την εφαρμογή μπορείτε να δώσετε προσωπικό στιλ στις φωτογραφίες σας με αυτοκόλλητα και πλαίσια. Υπάρχει επίσης μια συλλογή με διάφορες διατάξεις, όπως η επιλογή Ετικέτας που περιλαμβάνει διάφορα πρότυπα με δυνατότητα εξατομίκευσης, αλλά και επιλογές για τη δημιουργία κολλάζ με πολλές εικόνες.

«Η εφαρμογή είναι εξαιρετικά εύχρηστη και ευέλικτη», λέει η Chloe. «Υπάρχουν πολλές επιλογές για την εκτύπωση αυτοκόλλητων και ετικετών, τις οποίες δεν θα σκεφτόμουν ποτέ μόνη μου.»

Καταγραφή της προόδου σας

Γυναίκα που γράφει για τα φυτά που καλλιεργεί στο ημερολόγιό της, δίπλα στις φωτογραφίες των φυτών που έχει κολλήσει.

Η Chloe δημιούργησε σελίδες πληροφοριών στο ημερολόγιό της για να καταγράψει την πρώτη της προσπάθεια να καλλιεργήσει πατάτες, συμπεριλαμβάνοντας εκτυπώσεις από διαφορετικά στάδια της διαδικασίας, οι οποίες θα αποτελέσουν χρήσιμο σημείο αναφοράς για την επόμενη χρονιά.

Χέρια που κολλάνε μια ετικέτα με τη λέξη «Tomato» και το σχέδιο μιας μικρής, κόκκινης ντομάτας σε μια γλάστρα.

Μπορείτε να είστε δημιουργικοί με τις ετικέτες σας, καθώς δεν χρειάζεται να περιλαμβάνουν μόνο κείμενο. Η Chloe χρησιμοποίησε μια χαρούμενη γραμματοσειρά και πρόσθεσε την εικόνα μιας ντομάτας για να δημιουργήσει ετικέτες για τις ντοματιές της.

Χάρη στις αυτοκόλλητες εκτυπώσεις που μπορείτε να δημιουργήσετε με τη σειρά Canon Zoemini, η δημιουργία ημερολογίου είναι εύκολη υπόθεση. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κόλλα, επομένως δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τυχόν ακαταστασία, ενώ τα απορρίμματα της συσκευασίας μειώνονται επίσης στο ελάχιστο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεκολλήσετε το πίσω μέρος του χαρτιού και να κολλήσετε τις εκτυπώσεις. Οι εκτυπώσεις είναι επίσης ανθεκτικές στο νερό και δεν σκίζονται, κι έτσι η Chloe μπορούσε να ενημερώνει το ημερολόγιό της ενώ ήταν έξω και εργαζόταν στον κήπο.

Εκτός από το Φωτογραφικό χαρτί Canon ZINK (Zero Ink) 2x3" (50x76mm), που διατίθεται σε πακέτα των 20, 50 και 100 φύλλων, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε προκομμένα κυκλικά αυτοκόλλητα Canon ZINK 1,3" για να προσθέσετε μεγαλύτερη ποικιλία στις σελίδες ενός ημερολογίου.

Μαζί με τις εκτυπώσεις για το ημερολόγιό της, η Chloe δημιούργησε επίσης ετικέτες για τις γλάστρες της, κόβοντας τις εκτυπώσεις σε πολλές λωρίδες, ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει τα διάφορα νεαρά φυτά στο θερμοκήπιο της. «Όταν φυτεύεις πολλούς σπόρους ταυτόχρονα, μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις τι έχεις κάνει, επομένως οι ετικέτες έχουν βοηθήσει πολύ», εξηγεί. «Επίσης, εκτύπωσα ορισμένες φωτογραφίες με πλαίσιο, τις οποίες θα χρησιμοποιήσω για να τοποθετήσω ετικέτες στις σακούλες με τους ανοιξιάτικους βολβούς στην αποθήκη.»

Η Chloe πιστεύει ότι η δημιουργία οπτικού υλικού αναφοράς για μια κηπουρική περίοδο θα της προσφέρει εξαιρετική βοήθεια την επόμενη χρονιά. «Η τεκμηρίωση της διαδικασίας για την καλλιέργεια διάφορων λαχανικών, από τους σπόρους μέχρι τη συγκομιδή, θα με βοηθήσει πολύ με τους λαχανόκηπούς μου στο μέλλον», αναφέρει ο Chloe. «Μπορώ να βλέπω πώς θα πρέπει να δείχνουν τα φυτά μου σε κάθε στάδιο. Το έργο των 100 ημερών ήταν μια εκπληκτική εμπειρία», προσθέτει. «Λατρεύω τον κήπο μου και την κηπουρική, αλλά αυτό το έργο ήταν πραγματικά μια πρωτόγνωρη πρόκληση.» Η δημιουργία ενός έντυπου ημερολογίου στο οποίο μπορείτε να ανατρέχετε και να το ξεφυλλίζετε, αντί να αποθηκεύετε εικόνες σε ένα τηλέφωνο, μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά και να σας προσφέρει σημαντικές συγκινήσεις, ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση μιας προσπάθειας όπως αυτή.

Χέρι που κρατάει μια εκτυπωμένη εικόνα με ανθισμένες τουλίπες πάνω από ένα ημερολόγιο κηπουρικής. Πάνω στο γραφείο και δίπλα στο ημερολόγιο υπάρχει ένα πακέτο φωτογραφικού χαρτιού Canon ZINK 100 φύλλων 2x3".

«Η τεκμηρίωση της άνθησης των ανοιξιάτικων βολβών μου ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ», λέει η Chloe. «Ήταν συναρπαστικό να βλέπω τις αλλαγές στον κήπο μου κατά τη διάρκεια των 100 ημερών – ήταν μια εμπειρία που με βοήθησε να μάθω πολλά.»

Ποιο έργο θα τεκμηριώνατε εσείς σε διάστημα 100 ημερών ή σε 100 εικόνες; Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, μπορείτε να κολλήσετε τις εκτυπώσεις σας στον τοίχο, να τις κρεμάσετε σε μια χειροποίητη κατασκευή για φωτογραφίες ή ακόμη και να τις προσθέσετε σε ένα χειροποίητο λεύκωμα. Το μοντέλο τσέπης Canon Zoemini 2 είναι αρκετά μικρό ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε τις στιγμιαίες εκτυπώσεις σας ανά πάσα στιγμή – και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πακέτο χαρτιού ZINK.

Σύνταξη: Lorna Dockerill

Σχετικά προϊόντα

 • Οικιακοί εκτυπωτές

  Canon Zoemini 2

  Δημιουργήστε άμεσα εκτυπώσεις από το smartphone σας οποιαδήποτε στιγμή, όπου κι αν βρίσκεστε, με τον εκτυπωτή τσέπης Zoemini 2 που λειτουργεί με μπαταρία.
 • Φωτογραφικές μηχανές στιγμιαίας εκτύπωσης και τσέπης

  Canon Zoemini S2

  Τραβήξτε τις selfie σας με έναν φωτοεκτυπωτή σε μέγεθος τσέπης, που διαθέτει καθρέπτη, φωτεινό δακτύλιο, έλεγχο κλείστρου από απόσταση και άμεση προβολή.
 • Οικιακοί εκτυπωτές

  SELPHY SQUARE QX10

  Φυλάξτε για πάντα τις ιδιαίτερες αναμνήσεις σας ως υπέροχες εκτυπώσεις που μπορείτε να δημιουργήσετε παντού και πάντα.

Σχετικά άρθρα