ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δώστε λάμψη στο σπίτι σας και διακοσμήστε το με εύκολες χειροτεχνίες

Ένας αναλυτικός οδηγός για την εκτύπωση και τη συναρμολόγηση των δικών σας διακοσμητικών για το σπίτι με έναν εκτυπωτή Canon PIXMA G6040.
Εκτυπωτής Canon PIXMA G6040 και Μαγνητικό φωτογραφικό χαρτί Canon σε τραπέζι δίπλα σε έργα χαρτοκοπτικής, όπως ένα μόμπιλε με δεινόσαυρους, ένα κεφάλι μονόκερου και αυτοκόλλητα με γάτες.

Το σπίτι είναι ο αγαπημένος μας χώρος, αλλά και το μέρος όπου πολλοί από εμάς περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο. Καθώς ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει και οι νύχτες γίνονται μεγαλύτερες, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ζεστό καταφύγιο γεμάτο με προσωπικές πινελιές. Μπορείτε να προμηθευτείτε από τα καταστήματα ιδιαίτερα αντικείμενα ή ασυνήθιστα διακοσμητικά για να δώσετε μια προσωπική νότα στη διακόσμηση του σπιτιού σας, αλλά γιατί να μη δημιουργήσετε τα δικά σας;

Χάρη στην τεράστια γκάμα προτύπων που θα βρείτε στην εφαρμογή Creative Park και στον ιστότοπο Creative Park, αλλά και χάρη στην έξυπνη τεχνολογία της σειράς ασύρματων εκτυπωτών PIXMA της Canon, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας οικονομικά αξεσουάρ για το σπίτι. Για αυτόν τον οδηγό, χρησιμοποιήσαμε τον εκτυπωτή Canon PIXMA G6040. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για το οικιακό γραφείο, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο εκτύπωσης για ολόκληρη την οικογένεια και είναι ιδανικός για την παραγωγή προτύπων υψηλής ποιότητας για έργα χαρτοκοπτικής.

Στην εφαρμογή και στον ιστότοπο Creative Park θα βρείτε πληθώρα πρακτικών και εντυπωσιακών διακοσμήσεων για κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Μπορείτε να εκτυπώσετε και να διπλώσετε τη δική σας φωτογραφική κορνίζα ή να φτιάξετε ένα βάζο ή μια μπιζουτιέρα για ένα άδειο ράφι ή περβάζι παραθύρου. Επίσης, μπορείτε να στολίσετε το υπνοδωμάτιο του παιδιού σας με ένα τρισδιάστατο κεφάλι μονόκερου ή ένα πολύχρωμο μόμπιλε με δεινόσαυρους, ή να εκτυπώσετε ένα αναστημόμετρο με ζώα για να παρακολουθείτε το ύψος του. Υπάρχουν πολλές διασκεδαστικές επιλογές για να δείξετε τη δημιουργικότητά σας.

Επιτοίχιο γλυπτό χαρτοκοπτικής σε σχήμα μονόκερου σε παιδικό υπνοδωμάτιο.

Η εκτύπωση και οι χειροτεχνίες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με αντικείμενα που αγαπάτε.

Θα χρειαστείτε:

1. Εξερευνήστε τα σχέδια

Εκτυπωτής PIXMA G6040 και Μαγνητικό φωτογραφικό χαρτί δίπλα σε επιφάνεια κοπής και πρότυπα για ένα μόμπιλε χαρτοκοπτικής με δεινόσαυρους.

Η γκάμα των προτύπων στην εφαρμογή Creative Park προσφέρει πολλές επιλογές έμπνευσης.

Το Creative Park είναι γεμάτο ιδέες οικιακής διακόσμησης. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε την εύχρηστη εφαρμογή Creative Park από το App Store ή το Google Play. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα Canon ID και έναν υποστηριζόμενο εκτυπωτή Canon.

Τα πρότυπα στην εφαρμογή είναι χωρισμένα σε κατηγορίες και, χάρη στον εύχρηστο σχεδιασμό, είναι εύκολο να εντοπίσετε την ενότητα που αναζητάτε. Η επιλογή «Room décor» (Διακόσμηση δωματίου) στην καρτέλα «Category» (Κατηγορία) περιλαμβάνει φυτά, διακοσμητικές γιρλάντες, αυτοκόλλητα τοίχου, πανό και μόμπιλε. Στον ιστότοπο Creative Park, υπάρχει η ενότητα «Home and Living» (Σπίτι και διαβίωση) με διάφορες κατηγορίες, όπως «Plants» (Φυτά), «Ornaments/Accessories» (Διακοσμητικά/Αξεσουάρ) και «Hanging decoration» (Κρεμαστά διακοσμητικά). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αναζήτησης για να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

2. Κατεβάστε το πρότυπο που θέλετε

Άνδρας που χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του για να εκτυπώσει ασύρματα στον εκτυπωτή PIXMA G6040.

Αφού συνδέσετε την εφαρμογή Creative Park με τον εκτυπωτή σας Canon PIXMA, μπορείτε να επιλέξετε ένα σχέδιο και να το εκτυπώσετε από το τηλέφωνό σας.

Όταν βρείτε ένα πρότυπο της αρεσκείας σας, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στο αστέρι για να το προσθέσετε στο μενού «Favourites» (Αγαπημένα) είτε να το κατεβάσετε κάνοντας κλικ στην καρτέλα «Edit» (Επεξεργασία). Κατά τη διαδικασία της λήψης θα σας ζητηθεί επίσης να επιλέξετε το μέγεθος του χαρτιού. Αποθηκεύστε τα έργα σας με την επιλογή «Save» καθώς εργάζεστε [τα αποθηκευμένα σχέδια θα καταχωριστούν στο μενού «Your Items» (Τα στοιχεία σας)].

Κάθε πρότυπο συνοδεύεται από σαφείς οδηγίες, τις οποίες μπορείτε είτε να ακολουθήσετε στην οθόνη είτε να εκτυπώσετε σε ένα φύλλο απλού χαρτιού.

3. Επιλέξτε το χαρτί σας

Άνδρας που τοποθετεί χαρτί σε εκτυπωτή Canon PIXMA G6040 στον πάγκο μιας κουζίνας.

Το υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό Ματ φωτογραφικό χαρτί ή το Ματ χαρτί διπλής όψης είναι ιδανικά για χειροτεχνίες. Τα πρότυπα απαιτούν συχνά περισσότερα από ένα φύλλα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πιο περίπλοκα σχέδια. Ο πίσω δίσκος χαρτιού του Canon PIXMA G6040 επιτρέπει την τροφοδοσία μεγάλης ποικιλίας υλικών εκτύπωσης για χειροτεχνίες.

Ρίξε μια ματιά στο στοιχείο «Recommendations by paper type» (Προτάσεις ανά τύπο χαρτιού) στην καρτέλα «Category» (Κατηγορία) της εφαρμογής Creative Park για να δείτε τις διαθέσιμες επιλογές.

4. Ελέγξτε τις στάθμες του μελανιού και εκτυπώστε

Η επαναγεμιζόμενη δεξαμενή μελανιού σε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA G6040.

Οι εύχρηστες φιάλες διευκολύνουν την αναπλήρωση των δεξαμενών μελανιού στον Canon PIXMA G6040 MegaTank.

Αν χρησιμοποιείτε τον εκτυπωτή σας για πρώτη φορά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει μελάνι. Το σύστημα MegaTank της Canon, το οποίο διαθέτουν όλοι οι εκτυπωτές της σειράς PIXMA G, έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει εντυπωσιακά υψηλή απόδοση με πολύ χαμηλό κόστος ανά σελίδα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε να είστε όσο δημιουργικοί θέλετε χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε ότι θα τελειώσει το μελάνι. Η ενσωματωμένη δεξαμενή μελανιού στην εμπρός πλευρά διευκολύνει την παρακολούθηση της στάθμης του μελανιού. Για να ξαναγεμίσετε τη δεξαμενή, ανοίξτε απλώς το καπάκι στην εμπρός πλευρά του εκτυπωτή και εισάγετε την αντίστοιχη φιάλη μελανιού στην υποδοχή. Η τροφοδοσία θα σταματήσει αυτόματα μόλις γεμίσει η δεξαμενή. Μπορείτε να συμπληρώνετε μελάνι στις δεξαμενές όταν βλέπετε τις στάθμες να μειώνονται.

Για άλλους τύπους εκτυπωτών inkjet Canon PIXMA, τοποθετήστε τα σωστά φυσίγγια μελανιού κατά τη διαδικασία διαμόρφωσης.

Για να συνδέσετε την εφαρμογή Creative Park σε έναν συμβατό εκτυπωτή Canon PIXMA, μεταβείτε στο «Main Menu» (Κύριο μενού) και επιλέξτε «Add Printer» (Προσθήκη εκτυπωτή) από την επιλογή «Settings» (Ρυθμίσεις). Αφού ελέγξετε τις στάθμες του μελανιού και τοποθετήσετε το σωστό χαρτί, είστε έτοιμοι να πατήσετε «Print» (Εκτύπωση).

5. Κόψτε και διπλώστε στο σχήμα που θέλετε

Άνδρας κόβει την εικόνα ενός πορτοκαλί δεινόσαυρου για ένα κρεμαστό μόμπιλε.

Το σχέδιο του δεινόσαυρου έχει εκτυπωθεί σε διάφορα φωτεινά χρώματα. Για να διατηρήσετε τις δημιουργίες σας πολύχρωμες και καθαρές για μεγάλο χρονικό διάστημα, κρατήστε τις μακριά από το άμεσο φως του ήλιου.

Άνδρας που συνδέει τα πόδια σε έναν πορτοκαλί δεινόσαυρο χαρτοκοπτικής.

Χρησιμοποιήστε μια επιφάνεια κοπής και ψαλίδι ή κοπίδι για να κόψετε προσεκτικά τα διάφορα σχήματα. Στη συνέχεια, διπλώστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Για αυτό το μέρος θα πρέπει να έχετε σταθερό χέρι και να οπλιστείτε με υπομονή, ιδιαίτερα για τα πιο σύνθετα πρότυπα. Για τα απλά σχέδια, ένα κοφτερό ψαλίδι θα πρέπει να είναι αρκετό, αλλά για τα περίπλοκα κομμάτια θα χρειαστείτε μια επιφάνεια κοπής και ένα κοπίδι. Ανατρέξτε στις οδηγίες του προτύπου για να διασφαλίσετε ότι διπλώνετε και λυγίζετε το χαρτί προς τη σωστή κατεύθυνση.

6. Κολλήστε ή συνδέστε τα κομμάτια μεταξύ τους

Άτομο που κρατά έναν δεινόσαυρο από χαρτί δίπλα σε έναν εκτυπωτή Canon PIXMA G6040.

Μπορείτε απλώς να διπλώσετε μερικά από τα πρότυπα, ενώ για άλλα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κόλλα για χαρτί.

Αν πρέπει να κολλήσετε –και όχι απλώς να διπλώσετε– το διακοσμητικό σας, θα χρειαστείτε δυνατή κόλλα για χαρτί. Πριν εφαρμόσετε την κόλλα, διπλώστε και τσακίστε τα άκρα για να επιτύχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Οι συνδετήρες μπορεί να σας φανούν χρήσιμοι για να στερεώσετε τυχόν γλωττίδες στη θέση τους ενώ περιμένετε να στεγνώσει η κόλλα.

7. Βρείτε το καλύτερο σημείο στο σπίτι σας

Άνδρας που κρεμά ένα μόμπιλε χαρτοκοπτικής με δεινόσαυρους σε παιδικό υπνοδωμάτιο.

Όταν ολοκληρώσετε το έργο χαρτοκοπτικής, μπορείτε να εκθέσετε τη δημιουργία σας και να διακοσμήσετε το σπίτι σας.

Είστε πλέον έτοιμοι να κρεμάσετε το διακοσμητικό σας ή να το τοποθετήσετε σε μια περίοπτη θέση στο σπίτι σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πινέζες για να κρεμάσετε διακοσμητικά από το ταβάνι ή να ασφαλίσετε πιο ελαφριά κρεμαστά διακοσμητικά τοίχου με επαναχρησιμοποιούμενο αυτοκόλλητο υλικό. Για να διασφαλίσετε ότι τα χρώματα θα παραμείνουν φωτεινά και αναλλοίωτα, τοποθετήστε τις δημιουργίες σας μακριά από το έντονο φως του ήλιου.

Εμπνευστήκατε από αυτό το έργο; Οι ευκαιρίες να διακοσμήσετε το σπίτι σας δεν σταματούν εδώ. Από κάρτες και ημερολόγια έως εκτυπώσεις και πόστερ, η διασκεδαστική και εύχρηστη εφαρμογή Easy-PhotoPrint Editor σάς δίνει τη δυνατότητα να εκφράσετε ελεύθερα τη δημιουργικότητά σας με τις αγαπημένες φωτογραφίες σας.

Canon PIXMA G6040

Ο Canon PIXMA G6040 είναι μια αποδοτική λύση εκτύπωσης με χαμηλό κόστος. Διαθέτει το σύστημα εκτύπωσης MegaTank της Canon με επαναγεμιζόμενες δεξαμενές μελανιού, οι οποίες γεμίζουν εύκολα και εξασφαλίζουν χαμηλό κόστος λειτουργίας. Κατά την εκτύπωση φωτογραφιών, η δεξαμενή έγχρωμου μελανιού του PIXMA G6040 έχει ικανότητα παραγωγής έως και 2.200** φωτογραφιών υψηλής ποιότητας. Ο Canon PIXMA G6040 είναι συμβατός με πληθώρα δημιουργικών εφαρμογών της Canon, όπως η εφαρμογή Creative Park, η εφαρμογή Canon PRINT και η εφαρμογή Canon Easy-PhotoPrint Editor. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το PIXMA Cloud Link για να εκτυπώσετε εικόνες από τους λογαριασμούς σας στο cloud, όπως οι Φωτογραφίες Google, το Facebook και το Instagram.

Κείμενο των Claire Gillo και Andrea Ball

* Αν ο εκτυπωτής σας δεν υποστηρίζεται, ανατρέξτε στον ιστότοπο Creative Park.
** Η απόδοση σελίδων υπολογίζεται βάσει συγκεκριμένης μεθόδου ελέγχου της Canon, με χρήση του διαγράμματος ISO/IEC 29103 και προσομοίωση συνεχούς εκτύπωσης, με αντικατάσταση των φιαλών μελανιού μετά την αρχική εγκατάσταση.

Σχετικά άρθρα

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Χειροποίητα διακοσμητικά τραπεζιού από χαρτί

  Δημιουργήστε όμορφα διακοσμητικά τραπεζιού για κάθε περίσταση με το Creative Park.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Απλές βιοφιλικές διακοσμήσεις

  Συνδυάστε τη φύση και τη σχεδίαση για να δημιουργήσετε χαλαρωτικούς χώρους στο σπίτι σας.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

  Κορυφαίες συμβουλές για την παρουσίαση των εκτυπώσεών σας

  Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε το σπίτι σας με υπέροχες οικογενειακές εκτυπώσεις φωτογραφιών σε στυλ γκαλερί.

 • ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ

  Καλλιτεχνικές χειροτεχνίες με χαρτί

  Ο καλλιτέχνης Zack McLaughlin αντλεί έμπνευση από ένα πρότυπο αλκυόνης του Canon Creative Park.